Kall stalltjänst

Det är inte kul att ha stalltjänst nu på vintern !

Vattenkopparna har frusit så hästarna måste vara inne så att dom tinar. Jag såg till så att Sunnie får vara ute i alla fall 2 timmar, annars kommer hon ha överskottsenergi så det skriker om det. 

Jag kommer nog inte orka rida idag heller. Jag är verkligen jätteseg och mår illa, hoppas verkligen inte att jag börjar bli sjuk. Jag har ju en hel vecka med stalltjänst framför mig. Men jag ska försöka longera Sunnie en liten stund sen i alla fall, så hon får röra på sig.  

Och som om inte allt var tillräckligt jobbigt så ska det komma 1 dm snö idag och det har redan börjat snöa. Man måste ju bara älska vintern.. 


Vilodag

Idag vilar Sunnie för jag är hemma hos Tompa och myser :)
Men jag åker tillbaka till Kungsbacka ikväll eftersom jag har stalltjänst imorgon.

Det blir nog ingen uppdatering imorgon men på måndag är jag tillbaka som vanligt !


Longering

Nu har jag precis vart ute hos Sunnie.

Jag longerade henne idag. Jag kände att jag var alldeles för seg för att rida, det hade bara slutat med att jag var arg på henne.
Så jag longerade henne utan inspänningar och hon gick ganska bra. Hon lyssnade väldigt bra på mina kommandon idag :)

Och så såg jag att mina tyglar gått sönder. 
Jag har såna flätade tyglar och en liten fläta har gått av. Mina favorittyglar..
Fast det går ju fortfarande att rida med dom. 

Infomötet avklarat

Nu har vi haft vårat infomöte och det lät ungefär såhär:

En häst på KRK blev sjuk i onsdags och då började dom tänka på att stänga stallet. Hästen kommer gå på butta/metacam och vara bra om några dagar igen. Min åsikt är att stallet inte behövt stängas ner men jag går inte emot en veterinär. Det går väldigt många rykten så tro inte på allt som sägs.
Hästarna ska inte flyttas till Gåsevadsholm, det är bättre att ha allt på ett och samma ställe. Ni ska inte heller vistas på KRK pga smittan.

Det roliga var att ena stunden sa han att det sammanlagt vart 4 hästar som vart sjuka och några minuter senare var det plötsligt 5. Och så sa han att det bara var en häst sjuk idag när jag fått reda på av eleverna som står på KRK att det är 3 st. 

Man kan ju undra om dom inte vet om alla sjuka hästar eller om dom ljuger. Och varför skulle dom ljuga i så fall ? 

Jag har tappat all tillit till denna skolan. Det har vart så otroligt många saker och detta var sista droppen.
Jag undrar bara hur dom kommer lösa det med personal. Förut har vi haft en och samma personal på KRK och Gåse en del dagar i veckan. Så nu får dom tänka om ! 

 

Smitta på SRG

Hej alla :)

Idag har ja en sak att skriva om !

På ett av våra tre ställen vi elever går (närmare bestämt Kungsbacka Ridklubb) har vi fått en smitta. Ni har kanske läst i Ridsport och sett att den nationella tävlingen som skulle ägt rum på söndag har blivit flyttad till Alingsås på lördag.

På skolans hemsida Ridgymnasium.nu kan ni läsa skolans version av hur allt gick till.

Jag tänkte berätta min version:

Det stog en skolhäst här på Gåsevadsholm (där jag går) på jullovet som fick feber. Om jag inte fattat fel så hade den väldigt hög temp.
Veterinären var här och tittade på hästen och konstaterade att den hade feber. Veterinären sa att hästen inte skulle flyttas, den flyttades till KRK ändå. Och personalen var väl medvetna om att den var sjuk och inte fick flyttas. 
Så nu har smittan kommit till KRK och sammanlagt har det vart 5-6 hästar som vart sjuka. För tillfället är dom 4. Så veterinären var där och tittade även på dom hästarna och har nu stängt stallet med 3 veckors tävlingskarens pga smitta.
Smitta som vi elever har sagt att det vart hela tiden men personalen har inte lyssnat på det örat. Ska elever behöva ha större kunskap än personal ?

Nu spekuleras det i om dom sjuka hästarna ska flyttas hit till Gåsevadsholm. Enligt veterinären får det bara ske om det sköts ordentligt, personalen ska byta kläder mellan stallen eller så blir det eventuellt bara en som ska sköta hästarna med virus.

Personligen vill jag inte ha hit några sjuka hästar, även om dom inte ska stå i vårat stall. Dom kommer ändå gå ut i samma hagar som våra hästar och jag kan nästa försäkra att det inte kommer bytas kläder mellan stallen. Då är det bättre att smittan stannar på bara ett ställe och kan då förhoppningsvis dö ut snabbare.

Det är många arga elever och föräldrar och tankarna går runt.

Vi har blivit lovade ett informationsmöte nu på förmiddagen. Ett möte som rektorn och personal inte visste om innan vi sa det och som inte kommer ge något mer än vad vi redan vet. Men förhoppningsvis får vi i alla fall reda på om dom sjuka hästarna kommer att flyttas hit. 

Jag återkommer med mer info senare ! 

 

 

Lyckad hoppträning

Nu är jag en trött men glad Emelie :)

Träningen idag gick bra, Sunnie lyssnade mycket bättre och var riktigt fin på markarbetet innan.
Sen hade vi några missar, ett stopp på ett travhopp och så drar hon lite till höger ibland men i det stora hela var det jättebra :)


På det här hindret drog hon alltid till höger och jag fick henne aldrig riktigt på mitten.Här drog hon också lite till höger så jag fick lägga spöt på bogen.Här fegar jag ur, vi ligger alldeles för stort så jag lägger en volt. Sunnie fuskar lite och smyger sig till höger i språnget.Här får vi en bättre distans men hon drar sig fortfarande lite åt höger.´

En duktig Sunnie idag. Det var nog bra att jag släppte henne igår så hon fick springa av sig lite överskottsenergi för idag var hon alldeles lagom :)


Hoppträning

Igår blev det ingen ridning för Sunnie.
Jag bestämde mig för att släppa henne lite i ridhuset så att hon skulle få ut lite av sin överskottsenergi så hon kunde vara lugnare idag.

Och vad hon sprang ! Så jag hoppas verkligen att hon håller sig i skinnet idag.

Idag är det hoppning för Anna. Jag var med och byggde övningarna och det är en del travhoppning idag med. Det är bra, för det behöver jag och Sunnie.
Sen är det en övning som vi gjorde för kanske ett år sen. Travbommar, räcke, ett galoppsprång till räcke, två galoppsprång till oxer.
Jag är taggad !

Blir det några bra filmer kommer dom upp här sen ;)En suddig bild från 1.an. Tänk om hon kunde haft lite av den tekniken nu ? :)


Gårdagens dressyr

Dressyren igår gick inte alls bra till en början.

Sunnie var lika fjantig som vanligt och ville inte ta skänklarna riktigt. Jag blev irriterad på Carina och började ta ut det på Sunnie.

Men då blev jag arg på mig själv istället och började rida ordentligt. Och fasen vad bra hon gick då ! Helt ok öppnor och slutor och så hade hon en underbar luftig galopp där hon verkligen hade med sig bakbenen. Hon kan ju min lilla häst :)

Idag får jag se om jag rider henne eller longerar henne.

På lektionsshemat idag står det först Hästteori där vi ska göra olika testfrågor till Hästskötarexamen. Sen har vi idrott och då ska vi till Friskis och Svettis och jobba gärnet. Är inte riktigt taggad för det idag men jag har missat alldeles för många idrottslektioner.
R.I.P Blue Horse Matiné

Blue Horse Matiné finns inte mer.

Någon granne hade åkt förbi och sett att något var fel med Matiné. Dom gick ut och kollade och då var Matinés framben brutet precis över knät. Dom fick avliva henne.

Synd på en så otroligt fin häst ! 

Dressyr

Idag är det dressyrträning för Carina Svensson.

Vi ska rida skolor och det kan nog vara ganska bra för Sunnie. Hon har varit så ofokuserad det sista.

Och markarbetet imorgon är inställt. Men Sunnie ska få sig ett ordentligt pass ändå så hon kanske är lite lugnare på hoppningen denna gången.

Lite kort om dagen bara, nu börjar samhäll.


Nya skor

Nu är sista lektionen avklarad, hovvård.

Vi har dragit av skorna på Sunnie. Jag fick ta höger bak, och vad jobbigt det var ! Hon la all tyngd på mig och stog och försökte rycka åt sig hoven hela tiden. Hon har ju sidokappor på bakskorna också så dom satt som sten.

Men nu har hon nya skor :)

För övrigt är det bra att ha hovvård. Vi elever får rabatt på skoningarna  :)

Sunnies Veckoschema v.4
v4:
Måndag - Joggas i ridhuset
Tisdag - Dressyr för Carina Svensson
Onsdag - Markarbete för Amanda Ericsson
Torsdag - Hoppning för Anna Emanuelsson 
Fredag - Joggas i ridhuset
Lördag - VILA
Söndag - Joggas i ridhuset (ev. lösgalopperas)

Jag ska jobba i stallet denna söndagen och om hon inte är jättetrött på fredagen när jag joggar henne så får hon gå på söndag. Annars får hon vila 2 dagar som vanligt.


Misstänkt trotsperiod

Nu är Sunnie riden.

Kan säga att hon inte var den roligaste att rida idag. Hon låtsades var rädd för precis allting och kastade sig, hon gick emot skänkeln och var tjaffsig i munnen (jag glömde byta bett).

Tyvärr så tror jag att hon börjar komma in i en trotsperiod igen. Det + lite överskottsenergi. Men det är väl bara att ha tålamod och vänta ut det hela. Kan ju alltid hoppas på att det går fort denna gången..

Till dressyren imorgon ska jag byta till bettet med kopparrullar och se om det gör någon skillnad alls.
Kanske ska börja ha henne knoppad varje gång jag rider också, eftersom hon alltid sköter sig exemplariskt då xDJag och Sunnie i Bollebygd -09

 

Måndag

Idag är det måndag.

Ganska seg dag, tycker ni inte ? Och jag har bara 2 lektioner idag, en nu på morgonen och en vid halv 3. Lagom kul att behöva sitta och vänta. Men den sista lektionen är hovvård och det är den roligaste lektionen. Och så ska han sko Sunnie idag :)

Nu måste jag springa !


Dagens ridpass

Nu är Sunnie riden för dagen.

Hon var lugnare idag vilket var skönt. Och vi fick till några helt ok skänkelvikningar.
Men nu har hon börjat kicka i varje byte för hon blir så laddad och vill så mycket. Lite jobbigt.

Hon har börjat bli lite tjaffsig på det vanliga tränsbettet nu, så jag ska börja rida lite med bettet med kopparrullar igen.

Annars har jag inte så mycket och skriva. Sunnie ska vila i helgen och jag kommer antagligen inte ha tillgång till internet.


Hoppfilmer

Nu är jag inne från hoppningen.

Idag var väl inte min och Sunnies bästa dag men jag är ändå ganska nöjd med henne.

Hon var så otroligt laddad så det är inte sant ! På uppvärmningen flög hon åt alla olika håll, bockade, kickade och sköt rygg. Jag kan säga att det var nära att jag flög av flera gånger. Tyvärr fick jag inte med det på film.
Men det känns kul att hon är så himla positiv till hoppningen nu, hon bara letar hinder och (på dom flesta) hoppar bra :)

Det var lite samma sen när vi började hoppa. Hon bara sprang på och tog inte riktigt mina halvhalter. Så jag bestämde mig för att bara visa det bästa av träningen för er, så kanske det kommer fler klipp nästa vecka.

Det var mycket travhopp och det är varken min eller Sunnies starka sida. Och Anna höjde upp ganska bra på både oxern och räcket och då började jag tveka lite och Sunnie tyckte att det var läskigt. 

Men överlag, en mycket nyttig och bra träning. 

 

Det enda bytet hon gick med på att göra idag. Inte så vackert, men hon var alldeles för ofokuserad för att göra bra byten idag.
En av travhoppningarna. Här fuskar hon lite :P
En av gångerna vi hoppade studsen. Här jobbar hon på bra helt ok, skulle vilja att hon lyfte lite mer fram bara.

Jag hade faktiskt klippt ihop allt och hade fler filmer men den funkar inte alls längre. Så ni får nöja er med det här :)

Imorgon ska hon joggas lite. Är hon så pigg som hon var idag får jag rida henne lite trött. Annars behöver hon bara ta det lugnt.
Jag som hade tänkt höja krafften lite nu när hon kommit igång mer, men det behöver jag verkligen inte göra än.


Gårdagens ridning

Just det !

Red Sunnie igår och ni skulle sett hennes byten ! Helt otroligt bra var dom, äntligen börjar det släppa.

Och man kan lugnt säga att hon var pigg. Hon hörde en traktor utanför ridhuset och jag kunde verkligen känna hur hennes hjärta bankade. Efter det var hon inte lugn en stund. Älskade bushäst ♥


Hoppning

Idag står det hoppning på schemat.

Det ska bli jättekul och det såg ut att vara ganska roliga övningar :)
Jag ska kolla om någon kan filma och om det inte går åt skogen kommer det nog upp här sen :)

Men först har jag engelska.

(Såg nu att jag la upp fel bild på Sunnies veckoschema. Ska fixa det direkt)


Projektarbete

Nu ska jag gå ut och rida Sunnie.

Eftersom hon inte har blivit så mycket riden så kommer hon nog vara redigt pigg. Men jag vill inte att hon ska gå för hårt, det är ju hoppning imorgon. 
Så ett litet lagom pass blir nog bra.

Hon har ju gjort ganska bra byten det sista så jag ska försöka bättra på dom lite.

Just det, jag skulle ju berätta lite om mitt projektarbete.


Jag ska göra ett träningsupplägg för att få en unghäst med något dålig kondition i tävlingskondition.


Jag hade brist på fantasi och det är ju inte så lång tid kvar innan det ska vara inne så jag var tvungen att komma på något snabbt. Och eftersom jag ändå skulle sätta igång Sunnie inför tävlingssäsongen så tyckte jag att det var ett lämpligt ämne. 
Fast arbetet ska vara inne i april och riktigt så tidigt vill jag inte att Sunnie ska vara klar för tävlingar. Så jag ska arbeta runt det lite grand.

Jag ska ha med övningar från träningarna, övriga övningar som jag kommer leta fram, resultat från träningarna, hur jag rider de dagarna hon ska ta det lugnt. Ja, allt tänk runt omkring.

Som ni kanske märker har jag inte riktigt fått grepp om det här än, men jag hoppas att det löser sig med tiden :)


Sunnies Veckoschema v3
v3:
Måndag - Line joggade henne
Tisdag - VILA
Onsdag - Ganska hårt pass i ridhuset
Torsdag - Hoppträning för Anna
Fredag - Joggas i ridhuset
Lördag - VILA
Söndag - VILA

Ganska slapp vecka för henne. Behöver egentligen rida henne nu i helgen men jag vill hem till pojkvän :)


Nu är jag tillbaka !

Jag har vart sjuk i några dagar nu och så har jag inte haft tillgång till internet.
Men nu är jag tillbaka !

Jag har tagit Maggans stalltjänst idag och när jag kom till stallet imorse och såg Sunnie kände jag hur mycket jag har saknat henne. Jag älskar den hästen ♥

Hon vilade ju lördag- söndag och så red Line henne i måndags. Så vilade hon igår så jag kan ju gissa på att hon kommer vara ganska pigg sen :)

Jag ska försöka vara lite mer aktiv här i bloggen igen. Det är bara det att jag har börjat tröttna lite på att blogga. Antagligen för att jag skriver ner alla ridpass och sånt i min loggbok till mitt projektarbete. Ska berätta vad jag har som projektarbete lite senare eller imorgon :)

Annars, har ni några ideér på vad jag ska skriva om ? För jag har slut på fantasi.
JW-hjälmMin JW-hjälm har spruckit i sömmen i sammeten.

Jag har vart jätteförsiktig ända sen jag köpte den. Den ligger alltid i hjälmpåsen när jag inte använder den och jag har nästan aldrig ridit i regn med den. Plus att när jag är hemma så brukar jag rida med min andra hjälm. Och om man tänker på vissa andra som rider med den varje dag i regn och solsken och aldrig har den i en påse, borde inte deras gå sönder före min ? Tekniskt sett.  Är det någon mer som har samma problem ?


 

Fullt upp

Förlåt för den dåliga uppdateringen men det har verkligen vart fullt upp denna veckan.

Jag skrev ett inlägg igår men såg nu att det inte kommit upp på bloggen.

Igår red jag Sunnie i ridhuset. Hon var fin, men hon var lite tjaffsig så jag tror att hon hade träningsvärk. Hon har ju ändå gått jättebra hela veckan.

Däremot hade hon en massa överskottsenergi. Hon kickade i bytena och bockade på hennes speciella sätt (hon kan inte bocka).

Nu sitter jag här i Vara. Jag ska som vanligt vara här tills imorgon så Sunnie får sina vilodagar idag och imorgon.

(Har tyvärr inga bilder på denna datorn..) 


Fullt upp

Inte mycket till uppdatering idag.

Det är fullt ös medvetslös hela dagen !

Sunnie var fin när jag red. Hon hade en del överskottsenergi trots att hon gått hela veckan. Och lite träningsvärk.


Hoppträning

Nu är bloggen lite tråkig, men jag känner att jag börjar tröttna lite på att blogga..

Men jag har stalltjänst och då blir det inte så mycket tid över för bloggandet + att jag är jättetrött hela tiden.

Jaja, idag var det hoppträning för Anna.

Det var lite lägre och lättare övningar eftersom det var första träningen. Men det var mycket nyttigt !

Sunnie var jättefin. Jag hade det vanliga tränsbettet och hon är inte alls lika tjaffsig på det längre.
Hon landade nästan aldrig i korsgalopp efter hindren (hon är lite svag i vänstersidan) och vi fick till några helt perfekta byten idag igen. Till och med i hennes svåra varv.

Det börjar verkligen hända saker med henne nu :)

Jag orkar inte måla upp övningen idag, men det var mycket sockerbitar och hinder ur sväng.

 


Negativa dagen

Idag är jag verkligen inte på blogghumör. Jag är inte på bra humör över huvudtaget. 

Har haft stalltjänst nu på morgonen och nu har två tredjedelar av klassen håltimma till kl 10. Resten rider markarbete.

Efter lunch ska jag ut och rida Sunnie. Vi ska bara latcha runt lite i ridhuset idag, så jag kanske blir på bättre humör. Hon kan alltid få mig på bra humör !

Jag kom på nu att vi har bara en lektion idag, och det är den som börjar kl.10. Ingen idrott idag, så jag kommer få sitta här och sega tills eftermiddagsstalltjänsten. Suck..

Känns som om jag är väldigt negativ idag ?

 

Lyckad dressyträning

Jag är överlycklig !

Jag kom precis in från dressyren.
Vi tränade inte på något speciellt idag utan kollade mest hur hästarna hade utvecklats under lovet. Vi red mycket volter och tempoväxlingar.

Och Sunnie var verkligen superfin idag ! Hon var rund och fin i formen och satte till och med under sig i traven. Hon tog stöd på bettet och jag bara satt där och var världens lyckligaste.
Och det bästa av allt var att hon tyckte att det var jättekul att jobba :) Min lilla Sun-Bun ♥ 

Tänk hur annorlunda hästen är efter en vila. Eller i Sunnies fall, efter att ha tagit det lugnt.
Rider du varannan dag har hästen verkligen tid på sig att bygga muskler från arbetet du gjort.

Och när vi kommit in i boxen stog jag och myste lite med henne. Då vänder hon upp rumpan, backar intill mig tills hon nästan står på mig och vill att jag ska klia. Myshäst :)


Jag kände tränset innan dressyren och kände att det verkligen hade mått bra av en putsning. Det var ett tag sen nu, det är så segt att stå och putsa i kylan :S
Men jag bestämde mig för att putsa upp det imorgon och sen försöka hålla efter det varje dag.Hur ofta putsar ni eran utrustning ?

Jag och Sunnie i Nordhalland våren -09


Sunnies Veckoschema v2v2:
Måndag - Dressyr på egen hand i ridhuset
Tisdag - Dressyrträning
Onsdag - Joggas i ridhuset
Torsdag - Hoppträning för Anna Emanuelsson
Fredag - Joggas i ridhuset
Lördag - VILA
Söndag - VILA

Jag åker för det mesta hem på helgerna och då får Sunnie sina vilodagar. Inte alltid så bra att få 2 dagar och särskillt inte efter varandra. Men så är det :)


Morgonstalltjänst

Nu är jag varm för omväxlings skull !

Jag har precis haft stalltjänst och vi i våran grupp är bara 3 st. Som tur så är det bara 9 hästar vi mockar åt och ca 17 som vi ska släppa ut och tempa.

Idag är det dressyr och vi vet inte än vilken tränare vi ska ha. Våran ordinarie skulle bort nu på våren så vi ska ha en vikarie. Spännande :)
Förhoppningsvis sköter sig Sunnie lika bra idag.

Nu får jag springa till lektionen !Sunnie och min låtsassyster för snart 2 år sen :)
 


Tappskokompetens

Äntligen är sista lektionen för dagen över.
En fördel med att gå på ridgymnasium är att vi har många hästrelaterade ämnen.

Nu hade vi Hovvård, en mycket intressant kurs. Jag har lärt mig massor på hösten som varit. Och det är ju intressanta saker med, så det är inte jobbigt att sitta och lyssna på. 
Plus att våran lärare är jätteskön och drar en massa historier från ATG-kliniken.  

Vi ska också ha tappskokompetens när vi är klara. Tänk när du tar in din häst från hagen och så ser du att den tappat en sko. Det finns inget värre !
Men om knappt ett halvår kan jag själv slå på skon utan att behöva vänta på att hovslagaren ska komma. Perfekt !Nu ska jag ut och ha stalltjänst !


Duktig Sunnie

Nu har jag precis vart ute och ridit.

Innan jag hoppade upp var Sunnie helt tossig och jag trodde att jag skulle få mig en riktig åktur. Men så fort jag kom upp lugnade hon sig.
Och hon var jättfin idag ! Hon hade ganska mycket energi som hon la på arbetet. Vi fick till några ganska bra skänkelvikningar och ett perfekt byte. Det börjar ta sig ;)

Och precis som jag trodde så var hon lika mjuk som innan lovet. Älskar sånna hästar !

Sen stog det 3 sockerbitar framme på ena långsidan som jag inte kunde låta bli att skutta över. Jag är ganska dålig på avstånd och metrar och sånt men jag varierade mellan 5 och 6 galoppsprång.

Hon lyssnade jättebra, trots att jag red på det vanliga tvådelade bettet. Annars brukar jag rida med ett tvådelat bett med tvärgående kopparrullar eftersom hon gärna biter sig fast i bettet.Vad har ni för bett till era hästar/ponnyer ?

  

Hjälp ?Som ni kanske har märkt så är mitt favoritmärke JW, utan tvekan !
Men tyvärr så kan jag inte matcha schabraket med deras luva eftersom min häst har alldeles för stora öron.

Så därför tänkte jag fråga:
Är det någon som vet något annat snyggt schabrak med matchande luva i lite större storlek ?
Hade vart kul att få det inhandlat innan tävlingssäsongen kommer igång :)


Rutiner i Kungsbacka

Ett litet schema hur det är för hästarna och eleverna här i Kungsbacka:

07.00: personal fodrar morgonhö

07.45 - 08.50: elever:

• fodrar krafftfoder
• tempar alla hästarna
• lägger på täcken
• släpper ut
• mockar + sopar 
• packar höpåsar

12.00 - 12.30: Elever fodrar lunchhö ute i hagarna (ev. byter hästar i hagarna) + sopar

15.45 - 16.15: elever:

• tar in hästarna
• fodrar eftermiddagshö + krafft
• mockar inne och hagar + sopar

20.00 - 21.00 personal fodrar kvällshö

Så ser det ut :)
Vi elever har delat upp stalltjänsten så att vi är 3-4 i varje grupp och har detta schemat var 3e vecka. Dom andra veckorna kan vi bara slappa. Det är faktiskt ganska skönt :)
Sen har vi helgstalltjänst 4-6 dagar varje termin. Helt ok ! 


Stalltjänst

Nu är jag tillbaka i Kungsbacka igen.

Jag får säga att det faktiskt känns ganska bra, bättre än jag trodde :)
Och så börjar jag skolan med stalltjänst. Inte jätteroligt men det är ändå ganska skönt att ha det avklarat.

Så ska jag rida igenom Sunnie ordentligt för första gången på 3 veckor. Hon brukar vara ganska mjuk även när hon har vilat men hon kommer nog vara redigt pigg :) Min lilla bushäst ♥
Idag hade jag ändå tänkt att ta det lite lugnt med henne eftersom vi har dressyr imorgon. Så dagens övningar kommer bli mycket serpentiner och sidvärtsrörelser och lite öppnor och slutor.

Och så det värsta med att ha kommit tillbaka till Kungsbacka:
Våra hästar får bara gå ute knappt 4 timmar om dagen. Och vet ni varför ? Jo, för att inte vattenkopparna ska frysa.

Våra hästar ska väl inte behöva lida bara för att dom inte orkat fixa en lösning på vattenkopparna ? Helt psykat, Sunnie kommer ju krypa ur skinnet inne i boxen.

Den här skolan i ett nötskal, jag är så glad att det bara är en termin kvar. 
Om jag ska vara ärlig så vet jag inte hur jag har stått ut så länge !Sunnie Girl


Finalist

Jag är en av finalisterna på linastraningsdagbok.blogg.se :DGå gärna in och rösta på mig :) 


Back to Kungsbacka

Imorgon bär det av till Kungsbacka (om någon nu kunnat missa det xD) och jag är inte riktigt på humör för det.

Visst, det ska bli skönt att ha tillgång till ridhus och komma igång med träningarna för Anna igen, men det känns lite deppigt att åka härifrån. Det brukar Sunnie också tycka, det första hon gjorde förra gången vi kom dit var att bita på boxväggarna :S

Vi har inga ridvägar därborta heller. Bara en grusväg som absolut inte går att rida på när det är sånt här väder. Så det blir väldigt mycket ridhus och det blir lätt att hästarna blir sega då.

Men nu är i alla fall allt packat ute i stallet så nu ska jag börja packa alla mina saker. Sååå jobbigt att flytta allt fram och tillbaka hela tiden !

Skolans stall bredvid Gåsevadholms slott i Kungsbacka.


Jag tävlar om att bli Veckans blogg!Jag tävlar om att bli Veckans blogg hos Linastraningsdagbok.blogg.se :)


Tävling hos Warnmark.blogg.seJag är med och tävlar på warnmark.blogg.se :)


Mål 2010
Preliminära mål för mig och Sunnie under 2010:
(jag skyndade mig lite för mycket med målen så det kan hända att jag ändrar lite efter hand)

• Vi ska debutera 1.10.

• Vi ska starta minst en lokal dressyr, med eller utan dressyrsadel.

• Vi ska starta i avd. A i 1m och vara felfria i båda faser.

• Vi ska komma runt 1.10 felfritt och med en bra känsla.

• Vi ska ha över 60% på en lokal LB dressyr.

Jag har inte satt så svåra mål. Det är för att jag vill att dom ska vara lätta och uppnå. Hellre klara målen och lite därtill än att inte nå dom alls. Jag vill kunna sluta 2010 med att både jag och Sunnie är självsäkra. 

Fast jag är lite osäker på dressyren. Ni såg ju hur dåligt jag satt på programträningen som jag la upp film på.
Det är verkligen inte samma sak att rida dressyr i hoppsadel som i dressyrsadel. På en programträning på skolan är det ju en sak men på en lokal ute är det lite skillnad. 

Men jag ska verkligen försöka komma ut på några dressyr också. Hon är ju trots allt dressyrstammad ;)

 


Fibromyalgi (?)

Det är inte riktigt min tid på året känner jag.

Jag är fortfarande superförkyld och nu har jag fått ont i handleden. Jag vet inte varför jag har fått ont, jag har inte gjort något annorlunda.

Men jag tror att jag kan ha fått samma sak som min mamma, fibromyalgi. Det är ett finare ord för ont i kroppen. Ena dagen kan du känna dig helt bra och andra dagen kan du ha så ont att du inte kan röra kroppsdelen du har ont i.
När jag gick i högstadiet hade jag ont i mitt högra knä, på praktiken i höstas hade jag ont i ryggen och nu har jag ont i handleden vilket jag också har haft förut. Det är först på dom senare åren det har slagit till ordentligt.

Jag hoppas verkligen inte att det är fibromyalgi, i så fall hoppas jag på att det är lindrigt, eftersom mamma tvingades sluta rida på grund av smärtan. Jag vill inte sluta rida, hästarna är ju en del av mitt liv !

I alla fall så red jag inte idag. Jag vill inte att förkylningen ska bli värre innan jag åker till Kungsbacka imorgon och så vet jag inte hur handleden tar det. 

Så jag longerade Sunnie istället. Utan sadel och inspänningar så att hon bara fick jogga lite. Och på slutet i vänstervarv gick hon i en något öppen men annars en ganska bra form för att gå utan inspänningar. 

Och under tiden jag longerade så mockade Tompa båda boxarna åt mig. Jättegulligt :)

Sunnie när hon var bäbis :)

 


Dyr halm

Kommer ni ihåg för kanske 2 veckor sen när vi åkte och hämtade halm ? Bonden hade inte tid att hjälpa oss med en rundbal så vi fick köpa småbalar istället. Dom är mycket smidigare men också mycket dyrare.

Jag brukar få ge ca 200 kr för en rundbal. Gissa vad det gick på för 40 småbalar ?
 
600 kr, 15 kr balen !

Det är ju helt sinnessjukt ! Visst att det är mer jobb med småbalar men den prisskillnaden var ändå extrem ! Småbalar kostar ju nästan lika mycket som hö.
 
Nej, när den här omgången av halm är slut lär jag inte köpa småbalar igen i alla fall.

Vad har ni för strö i erat stall ? Spån, halm, torv ?


Förkyld

Planen blev ändrad igen. Ingen ridning idag.

Igår vaknade jag och hade fått världens förkylning. Jag hade ingen feber dock, men mådde kasst ändå. Jag hade hoppats att det skulle gå över tills idag, men inte då.
Så hästarna fick komma ut direkt imorse så får vi se om jag kanske orkar rida sen i eftermiddag. Vi mockade och fixade allt i stallet imorse i alla fall. Det är så skönt att ha det gjort. 

Fast vi fixar inte vattnet inne på morgonen, eftersom det fryser efter någon timma ändå. Och vattenslangen är frusen konstant nu på vintern och eftersom vi inte har vatten i stallet så får vi bära vatten från en verkstad bredvid stallet. Ganska omständigt och tungt med andra ord.

Hur har ni det i erat stall ? Har ni hink eller vattenkopp och brukar det frysa nu på vintern ?Sunnie sommaren -08.  

    

Snö,snö och mer snö

Usch vad det snöar idag !

Jag och Sunnie såg ut som 2 snögubbar när vi vart ute och ridit.

Och pga av att det snöade så ändrade jag planen lite grand. Istället för att träna sidvärtsrörelser så joggade jag henne bara och busade runt lite. Det älskar hon ! Jag lovar, hon är som en ponny i huvudet och behöver busa massor :)

Och när vi flummade runt lite så gjorde vi några byten. Ett byte var så klockrent så jag höll på att trilla av av förvåning.
När vi skulle göra om det lika bra så gick det såklart inte alls som jag tänkte mig. Sunnie hoppade bara till lite och fortsatte sen i samma galopp.
Då kickade jag till henne och vilket luftsprång hon fick till ! Så där höll jag på att ramla av igen ! Men hon bytte galopp i alla fall :)

Idag fick hästarna en stor hög med hö i hagen och en stor hink vatten. Gott för dom nu när det blåser och snöar så.
Och Sunnie hostade lite i ridningen så hon fick på sig vintertäcket och regntäcket med hals över så hon lär inte frysa. 


Sunnies Veckoschema

v1:
Måndag - Joggas på åkern
Tisdag - VILA
Onsdag - Ridas på åkern, sidvärtsrörelser
Torsdag - VILA
Fredag - Ridas på åkern, galoppfattningar
Lördag - Joggas på åkern
Söndag - VILA, åka till Kungsbacka

Det är fortfarande lätt träning för henne men nu är det dags att börja sätta mer press på henne igen.

 


Rutiner

Ni skulle bara veta hur länge jag satt och kämpade med att få upp föregående inlägg xD
Så mycket jobbigare med segt internet.

Jag tänkte berätta lite om hur hästarnas dagar ser ut nu på lovet:
(när jag kommer till Kungsbacka får ni ett likadant schema för rutinerna där)

Kl. 07.30-08.00 Tompa går ut och morgonfodrar hö och krafft (jag har ju lov så får passa på och sova ut ;))

Kl. 09.00-09.30 Vi går ut och rider (de dagarna vi inte rider går hästarna ut i hagen direkt)

Kl. 10.30 Hästarna kommer ut i hagen och vi mockar och gör iordning i stallet.

Kl. 12.00 De dagarna vi är hemma får hästarna lunchhö ute.

Kl. 17.30 Hästarna kommer in och får eftermiddagshö och krafft.

Kl. 22.00 Hästarna får kvällshö.

Så ser deras dagar ut och båda är nöjda med det :)
Sunnie saknar alla sina kompisar i Kungsbacka lite grand men hon och Herkules blir bara bättre och bättre kompisar.

Sunnie är jättelurvig nu. När vi kommer till Kungsbacka så måste jag försöka klippa henne.


Det lilla knepet

Äntligen fick jag laddat upp några bilder ! :)

Idag tänkte jag ge er ett tips. 

Detta lärde jag mig av min gamla tränare som jag egentligen inte alls gillade. Men en sak fick jag med mig från hennes träningar.

Och det är att om du har en häst som slår med huvudet under ridning så att du aldrig kommer till arbete, så kan du göra såhär med stigläderstropparna för att den inte ska kunna dra dig ur balans. 

Som ni ser på bilden nedan så tar du den överblivna stroppen från stiglädret, viker in den under stiglädret så att den pekar framåt.  

 

Sen när du sitter upp och har värmt hästen så tar du tag i stropparna. Nu har du en stadig hand som hästen inte kan rubba.Det är inte jättebra bilder men jag hoppas att ni förstår vad jag menar.

Detta knepet funkade jättebra på min D-ponny. När jag fick henne gick hon och slog med huvudet i ridningen och eftersom hon slapp undan jobbet varje gång hon ryckte och ryttaren tvingades släppa efter var hon väldigt bekväm med det.

Så jag testade detta knepet och red så i knappt en vecka. Ponnyn fattade att hon inte längre kunde få mig ur balans och slutade slå med huvudet. 

Jättesmart ! 


Hatar krångliga datorer

Alltså, nu är jag så trött på datorer och allt som hör till så det är inte sant !

Jag hade en del ideér till bloggen men jag kan inte lägga upp bilder för internet krånglar. Så min blogg förblir tråkig.

Sen så har vi precis formaterat hårddisken på min egna dator och nu vill den inte funka alls.

Varför kan man inte bara göra datorer och andra tekniska saker som fungerar ? 


Jaja, jag var i alla fall precis ute och red på åkern. Sunnie tyckte att det var jättekul ! 
Vi testade även att dra pulka efter henne.
I början tyckte hon att det var lite läskigt, men sen gick det hur bra som helst.

Hon var riktigt fin i slutet i traven. Hon sökte sig neråt när jag travade på nästan helt långa tyglar. 
Vanligtvis blir hon framtung och springer lite på bogarna när jag bara släpper ner henne så, men idag var hon riktigt bärig och hade bra påskjut bakifrån. Underbara häst !

Men tyvärr så kan ni ju inte få några bilder från dagen..

   

Varierbart IP-nummer

Jag vill bara passa på och säga en sak till alla som tror att dom kan lokalisera folk som kommenterar anonymt.

Har ni hört talas om att man kan fixa så att datorn byter IP-nummer varje sekund och oftare ? En grej som kom ut när det blev olagligt att ladda ner musik och filmer gratis.

Ni har inte tänkt på att de som kommenterar anonymt på era bloggar kanske har just detta systemet ? Alltså så bor de inte alls där ni tror att de bor och förblir därför anonyma.

Ledsen, men så är det !


Jag är med och tävlarJag är med och tävlar om ett par Kingslandhandskar på Reitsport.blogg.se :)


Jag blir galen !

Vilket underbart väder det är idag !

Jag var ute och red på åkern förut och jag ångrade verkligen att jag inte hade med kameran så Tompa kunde fotat. Det hade blivit sånna fina bilder.

Sunnie var i alla fall pigg och glad idag och tyckte det var jättekul att galoppera i snön.

Nu är det så att jag har ett problem som ni gärna får hjälpa mig att lösa.

Jag kommer inte in på Tävlingsdatabasen !
Förut när jag har loggat in har jag skrivit in e-postaddress och sen lösenord. Nu ska man ju ha ett användarnamn med. Vart får man det ifrån då ? Någon som vet hur det funkar ?

Lagom irriterande ! Jag som skulle in och beställa licenser till mig och Sunnie idag.. Jag blev på så dåligt humör när jag märkte detta. Jag är inte gladast i stan idag precis, och det blev ju inte bättre nu. Så jag skulle bli jätteglad om någon kunde hjälpa mig.


RSS 2.0