Hästledig dag


God morgon !

Regn idag igen, suck alltså..

Idag blir det i alla fall en lugn dag. Eftersom jag inte har putsat stövlarna eller letat upp en nummerlapp än så ska jag göra det idag. Så ska jag städa och fixa i ordning lite här hemma.

Sunnie får nog vila helt idag, precis som Amelia. Så det blir en helt hästfri dag, förutom att jag ska åka förbi stallet och ge Sunnie sin krafft, om det inte regnar alltför mycket vill säga :)

Nu är dessutom våran hage klar snart, så förhoppningsvis tar det inte så lång tid innan Sunnie kommer hem till mig ! :D Vi hade ju mask på vårat bete så vi fick plöja och så om i hagen. Men nu ska det nog bli finfint bete !

Ikväll åker vi in till Vara på bilträff. Kul att Vara också har satt igång med lite roliga saker tycker jag ! Sist var det väl inte så lyckat då polisen kom knappt 5 minuter in i burn outtävlingen och fick slut på allt det roliga. Vi får hoppas på mer tur idag :)


Vad ska ni hitta på idag då ? :)Just ja !


Jag har ju glömt berätta att jag höll på att ramla av en islandshäst i förrgår ! xD


Johannas dotter Evelina red sin islandshäst Bleki i padocken när jag red Amelia. Jag red Bleki en del när jag praktiserade där. Nu har han en del överskottsenergi och har fått för sig att när Evelina vill trava så ska han opponera sig lite och bocka lite halvhjärtat.
Det räcker ju för att skrämma Evelina som inte är så van.

Så jag fick sitta upp och rida några varv. Jag tänkte att jag är ju ganska tung (och egentligen för stor) för honom så han orkar nog inte göra så mycket med mig på ryggen. Vad fel jag hade ! xD

Jag satt upp och han blev med en gång tjurig när han fattade att jag skulle rida till honom lite. Så när jag gav honom skänkeln för trav så gjorde han ett ganska rejält luftsprång i hopp om att få av mig. Jag satt kvar och skänklade på honom för att få hon framåt men då kastade han sig åt höger istället och det var jag inte beredd på så jag tappade balansen och hamnade på sne. Jag fortsatte skänkla på honom och drog i vänstertygeln för att räta upp honom igen och då sätter han full fart framåt istället. Då hamnade jag i alla fall rakt över honom igen och kunde ta upp huvudet på honom innan han kunde bocka igen.

Jag travade honom några varv och han försökte få av mig ett antal gånger till innan han gav upp.

De är ganska roliga att rida de där små ponnyerna. De är så kvicka i sina rörelser om man jämför med till exempel Sunnie xD Han fick mig nästan !Gårdagens + Dagens inridning av Måsas Amelia


Igår red jag, precis som jag skrev i bloggen, över lite bommar med Amelia.

Jag hade lagt 4 bommar på marken och efter att ha travat över dem en gång blev hon lite osäker och backade lite mot bommarna. Och hon är inte så lätt att få fram om hon inte vill det själv så då kom hon självklart fel på bommarna vilket inte är bra för en unghästs självförtroende.

Så jag tog bort en bom och red över några gånger i skritt. Sen började jag om från trav och då gick det bättre. Vi ska fortsätta trava över 3 bommar tills hon vant sig med bommar lite mer innan vi lägger på fler bommar och höjer upp dem.


Idag började jag med att skritta ut en liten bit innan vi gick in i padocken och det går bara bättre och bättre för varje gång.
Vi struntade i bommarna och tränade bara upp hennes kondition lite i traven och övade lite på galoppskänkeln. Jag lovar, det är inte lång tid kvar innan hon kan det :)
Sen avslutade vi med att skritta av henne ute.


Imorgon ska hon få vila eftersom hon var lite trött idag. Jag ville inte ta ut henne, hon ska ju fortfarande tycka det är roligt att träna :)Ridningen


Ojj, den här dagen har försvunnit fort !

Visserligen vaknade jag inte förrän halv tolv. Så gick det med att vända tillbaka dygnet.. Men det kommer bli bättre till hösten när blinningarna försvinner så jag kan rida på dagen :)


Jag red ut med Martina och hennes ponny idag istället eftersom hon inte kunde igår. Vi red rundan vi kallar "Skogen" och det var mysigt. Bortsett från att det regnade men det positiva med det var att det nästan inte var några blinningar ute :) Det blev en alldeles lagom runda för Sunnie eftersom det blev ett ganska hårt pass i padocken igår.


Jag hoppade henne lite igår med. Hon blev väldigt spänd och ville bara rusa mot hindrena och hoppa med sänkt rygg. Då blev min reflex att låsa handen vilket självklart resulterade i att Sunnie blev ännu mer spänd och började stoppa på omhoppningssvängarna vi gjorde.

Istället för att bli arg i det läget, det händer tyvärr ibland, så koncentrerade jag mig på att slappna av och vara mjuk i handen fram till hindret, även om hon sprang och kom alldeles för nära, och gjorde istället halt efter hindret för att få henne att förstå att hon gjort fel. Efter några halter så lugnade hon faktiskt ner sig och började hoppa upp sig bättre. 


Jag är glad att jag har blivit bättre på att lösa problemen i ridningen istället för att bara tjura ihop och göra allt värre.

Imorgon ska Sunnie antingen vila eller skrittas en lång runda.

Ni får ursäkta bildbristen men mitt internet är så segt att det tar 10 minuter att komma in på Blogg.se -.-Min åsikt !


Dyrt att tävla ?


Det tycker jag och jag tycker det är jättetråkigt !

På lokal nivå är det väl inte så farligt. Ryttarlicensen för lokal kostar 200 kr. Att tävla för en klubb kostar ca 200 kr.
Att anmäla till tävling kostar max 200 kr. Sen tillkommer bensin beroende på hur långt bort man ska tävla.

Jag brukar oftast inte åka så långt och tävla eftersom det blir dyrare då. Så för min del kan jag komma undan en tävlingsdag med att bara ha spenderat 500 kr (om jag har tur). Men 500 är mycket pengar om man har dåligt ställt.
Sen ska man ju självklart äta något under dagen och maten på tävlingar brukar vara ganska dyr. Därför tar vi ibland med mat eller mackor hemifrån, istället för att spendera nästan 300 kr på mat som ändå inte är god.

Det var lokal det.

Ska man istället tävla på regional nivå blir det genast dyrare. Att tävla för en klubb kostar samma som förut men nu kostar licensen istället 800 el. 900 kr (kommer inte riktigt ihåg).
Att anmäla kostar ungefär samma som på lokal (beroende på vart i landet du ska tävla) men så tillkommer en veterinäravgift på 100 kr.

Jag som ville lösa regional licens för detta året ångrade mig när jag såg vad det kostade. Jag tävlar dessutom inte så mycket, jag tävlar 4-10 gånger per år just pga av att det är så dyrt. Då känns det inte värt att lägga ut så mycket pengar på en licens när jag kan använda de pengarna till anmälningsavgift till några tävlingar istället.

Tävlar man mycket kan jag förstå priset på den regionala licensen. Men vi som bara tävlar ca 6 gånger per år istället för 26 gånger, ska vi behöva betala lika mycket ?  
Ska vi verkligen behöva vara kvar i de lägre klasserna bara för att vi inte ha råd att tävla högre ?


Jag tycker inte att ridsporten ska vara någon rikemanssport. Jag tycker att alla som vill tävla ska ha möjlighet att göra det, även om de har det dåligt ställt.
Jag ska till exempel inte åka till Bollebygd och tävla pga av att det blir för mycket pengar i augusti månad.

Det är tråkigt men det verkar som om det inte blir någon ändring..
Vad tycker ni ? Är det dyrt att tävla och vad tävlar ni för klasser ? Ska priset på den regionala licensen sänkas eller tycker ni det är ett rimligt pris ?

Kom igen, debattera lite nu ! ;)


Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Igår red jag Amelia igen. Hon har ju vilat i ca en vecka pga klådan runt ögonen. Men klådan är i stort sett borta och Amelia är pigg som vanligt :)

Hon var som sagt väldigt pigg igår och ville gärna springa lite för mycket i traven. Så jag lät henne springa av sig lite energi innan vi började trava över lite bommar. Det tyckte hon var roligt och hon skuttade till och med över en av de upphöjda bommarna.

Efter att hon lugnat sig lite så satt Johannas dotter Evelina upp på Amelia och red några varv i skritt och lite trav. Amelia skötte sig exemplariskt, förutom att hon drev lite med Evelina i traven. Hon stog lugnt stilla när hon satt upp och gick dit Evelina ville att hon skulle gå.

På ett sätt kan man säga att jag har nått målet med Amelia. Hon är tillräckligt riden så att Evelina kan rida henne, och det är ju det hon ska användas till. Hon kan inte galoppskänkel än, men det är ändå inget som Evelina är intresserad av.
Sen så hoppas ju jag på att kunna ta med Amelia på lite små Clear Rounder till vintern/våren. Om det nu visar sig att hon kan hoppa någorlunda :)


Idag ska jag fortsätta trava över bommar med Amelia. När hon vant sig lite mer vid bommarna ska jag höja upp dem och i slutet på veckan hoppas jag på att kunna hoppa något litet språng med henne. Det beror på helt hur hennes balans har utvecklats och vad hon tycker om bommarna :)Fina Måsas Amelia.Slappdag


Gud vad jag älskar såna här dagar ! Jag har bara slappat hela dagen.

Men nu åkte Tompa så jag ska sätta igång och fixa lite. Jag ska till exempel putsa mina stövlar som ser ut som jag vet inte vad efter tävlingen i Essunga. Som ni säkert förstår rider jag inte i mina stövlar så mycket nu när det är så varmt. Och så ska jag leta reda på en ny nummerlapp eftersom den jag hade i Essunga gick sönder.


Idag ska jag rida ut Sunnie med en annan tjej och hennes ponny som står hos Johanna. Hon är ganska ny häromkring så jag ska visa henne lite ridvägar. Det ska bli skönt för Sunnie att komma ut och sträcka på sig lite :)

Igår joggade jag Sunnie en kort stund i gräshagen. Hon var lite seg så jag lät henne galoppera på några varv och då vaknade hon till. Jag red nästan helt utan krav på henne och red i 20 minuter sammanlagt. Hästarna behöver ju också ta det lite lugnt ibland.

Hur det gick när jag red Amelia kommer i ett eget inlägg alldeles strax ;)


Jag var klar i stallet kl 23.00. Då hade Mimikry redan spelat klart men jag åkte in till Nossebro på efterfest hos en gammal klasskompis. Där träffade jag lite gammalt folk som jag inte träffat på evigheter och det var roligt :)Sunnie Girl.Stor diss !
Idag skulle jag bara vilja dissa en sak:

Jag vet inte hur många gånger jag har kommenterat något positivt på en blogg, och kanske till och med ställt en fråga, utan att bloggaren har svarat på kommentaren. Stor eller liten blogg, det kvittar.

Nu ska jag inte dra alla bloggare över en kam, vissa svarar jättebra på alla sorters kommentarer !

Men jag kan säga såhär att det är oftast lite större "ungdoms"hästbloggar som ser sig själv lite högre än alla andra och som tycker att en kommentar som lyder: "Gullig ponny ! :) Hur gammal är han ?" är en självklar kommentar som inte behöver svaras på. Hur lång tid tar det att svara på en kommentar ? Är det så himla svårt att skriva ett litet tack ?

Sen klagar de på att de bara får elaka kommentarer och att de ska sluta blogga bara för att alla kommenterar så elakt eller för att de inte får några kommentarer alls.

Dålig stil tycker jag !

Har man en blogg får man dessutom tåla all sorters kritik. Kan man inte ta lite skit ska man inte ha en blogg där man blottar sitt privatliv. Ha en mer ytlig blogg där du inte skriver så mycket om dig själv istället då !

Jag själv svarar ALLTID på alla kommentarer om det går att svara till en blogg eller en mail. Nu får jag inte jättemycket kommentarer och det är också en sak jag är trött på.. Hur lång tid kan det egentligen ta att skriva en liten rad som svar på en fråga man ställt i inlägget ?

Vi kan göra ett litet test:


Är du en person som är bra på att svara på kommentarer och brukar du kommentera andra bloggar ofta? :) 


Jag brukar inte ta ut min ilska i bloggen men jag tycker att det börjar bli för mycket.Dagen


God morgon !

Idag gick jag upp någorlunda i tid i alla fall, och jag ska försöka fortsätta så nu framöver :)

Planerna för dagen ser ut ungefär såhär:

• Fixa i ordning lite här hemma (göra det sista på hundgården, packa upp allt efter resan, tvätta osv)

• (lite senare) Gå till stallet och rida
   Sunnie: Ska lösgöras i padocken med några bomövningar.
   Amelia: Ridas i padocken och ska börjar trava över lite bommar.

• Putsa allt läder.

• (ikväll) Kanske åka in till Nossebro och kolla på när b.l.a Mimikry och Noll disciplin spelar.


Vad ska ni hitta på idag ? :)

Fiskesemester


Hej !

Nu är jag hemma efter en helg av fiske, tältning och regn.
Jag hann inte blogga innan jag åkte och jag har tappat en del läsare under den senaste tiden men jag ska försöka bli bättre på att blogga så jag hoppas att ni läsare börjar kika in på min blogg igen :)

Uppdateringen hänger på hur bra internetet funkar ;)

Jag åkte till stallet direkt från semestern och red Sunnie. Vad jag har saknat henne under de 3 dagar som gått ! Jag joggade henne lite i padocken och travade över lite upphöjda bommar.
Till en början snubblade hon bara över dem. Det var länge sen vi gjorde några bomövningar. Men efter ett tag lyfte hon fint på benen och vilade på steget.
Hon har dock blivit så stark det sista. Hon hänger lite i handen och ligger på hela tiden. Jag tror det kan bero på att hon inte har bettet med kopparrullarna längre och först nu har förstått att hon kan bita sig fast i detta bettet. Jag ska testa att rida henne på det tredelade bettet med D-ringar imorgon, om jag hittar det :) 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag sova. Det har vart en lång helg !

God natt !Sunnie Girl.
(om ni tittar riktigt noga kan ni se Johannas gård skymta lite bakom träden bortanför Sunnie huvud)
R.I.P Oki Doki


Fy !

Jag läste just att Oki Doki har dött.
Den underbara lilla hästen med de fräcka frambenen. Och vilket ekipage Albert Zoer och Oki bildade tillsammans !

Oki såldes till Jose Larocca och i juni i år skadades han. Han behandlades och äterhämtade sig bra men fick komplikationer (blodförgiftning) och fördes igår till veterinärklinik där han avled.

14 år blev Oki, och jag tror jag talar för de flesta när jag skriver att han var favorithästen så fort det var hästhoppning på TV.

Vilken otroligt tråkig nyhet..

Här kommer några bilder på den fantastiska hästen:
Hemlis


Jag håller också på och planerar en sak inför framtiden gällande hästarna.
En sak som ni kommer få reda på då allt är bestämt och klart ;)

Om det blir som jag vill så är allt klart i mitten på augusti så ni får hålla ut ett tag.Inridning av Måsas Amelia


Idag när jag kom till stallet och skulle rida Amelia så var hon rosaröd runt ögonen och det verkade klia väldigt mycket. Hon störde sig verkligen på det. Så jag smörjade en mild salva runt hennes ögon och släppte ut henne igen.

Jag ska prata med Johanna och se om Amelia kanske ska få en liten vila nu i samband med klådan runt ögonen. Hon har lärt sig ganska mycket det sista så det skulle nog vara bra för henne att vila en vecka eller två och få tänka över allt :)

Hon har vart jätteduktig det sista ! Hon går att rida ut utan problem, i alla fall så länge någon rider med. Så nu det sista har jag ridit Amelia och så har Tompa ridit Sunnie och så har vi ridit ut tillsammans. Jättemysigt ! :)
Äntligen


Nu ska jag nog hinna med ett inlägg !

Det har vart väldigt mycket det sista så jag har varken haft tid eller lust att blogga..

Idag var jag i stallet och red Sunnie. Nu ska hon sättas igång inför tävlingarna i Augusti. Inte för att hon har varit riktigt avställd och hon har knappt tappat någonting. Hon kändes fin, hon är lite sommarslö men hon gör det jag ber henne om och hon gör det bra :)

Det ska bli kul att få igång henne ordentligt igen och jag ser verkligen fram emot tävlingen i Grästorp ! Jag hoppas bara att jag kan anmäla till Bollebygd också.!


I´m back ! ;)

Vårat internet har inte velat samarbeta med mig, därav den dåliga uppdateringen :)

Tyvärr hinner jag inte uppdatera nu heller. Jag ville bara visa er att jag lever ;)Dålig uppdatering


Jag vet att jag lovade er lite roligare uppdatering idag men jag får nog tyvärr bryta det löftet.

Våran hund sprang iväg imorse och vi spenderade ca 40 minuter på att leta rätt på honom. Nu håller vi på och bygger staket runt trädgården så att han inte ska springa bort igen. Väldigt segt och varmt men det måste göras.
Så uppdateringen idag är inte den bästa.

Jag ska i alla fall till stallet sen och jag ska kolla om Johanna har lust att rida Amelia idag då jag är så otroligt matt i hela kroppen. Har ingen aning om varför, är bara totalt matt hela dagarna. Så jag ska bara ta en lugn ridtur på Sunnie om allt går som jag vill :)

Bättre uppdatering imorgon förhoppningsvis ! ;)Sunnie första dagen hos oss.Rubrik


Hello !

Nu har vi fiskat och jag kan inte direkt påstå att det var roligt. Jag och Sanna roade oss med att läsa :)

Imorgon ska jag försöka hinna skriva något litet typ åsiktsinlägg och lite sånt så ni kan få lite rolig läsning någon gång ;)


Förresten så tycker jag att ni är dåliga på att svara på frågor som jag ställer här i bloggen ! Jättetråkigt, så kika istället på inlägget nedanför och svara vem ni helst skulle vilja ha/rida av Sunnie och Amelia ;)

Nu ska vi äta och kolla på film så ni får ha det så bra tills imorgon !En gammal bild och Sunnie ser ut som en giraff xD
Sunnie och Matilda, Hiawatha och Jag :)Vem ?


Jag kom på en rolig fråga :)Om ni fick välja mellan Sunnie och Amelia, vem skulle ni välja då ? :)


Sunnie Girl.Måsas Amelia.

Nå ? :)Inridning av Måsas Amelia


Det blev en kortare tur än tänkt med Amelia idag. Det började nämligen åska så vi fick avsluta passet efter ca 15 minuter.

Sen så gör det inget att hon rids en sån kort stund, det är lika bra att sluta innan hon tröttnar :)

Men hon skötte sig bra idag. Jag ska bara försöka få henne att gå fram till bettet för just nu går hon tomt. Inte så konstigt eftersom hon inte är riden så länge men nu ska jag börja ställa lite mer krav på henne och se vad som händer.
Om jag gissar rätt så kommer hon garanterat protestera ;)Ge mig åska


Vilket jobbigt väder det har vart idag !

Jag åkte till stallet vid halv 8 och red Sunnie först innan det skulle komma för mycket blinningar. Jag hann skritta 50 meter innan vi var täckta av blinningar så jag fick snällt släppa in henne i hagen igen. Jättetråkigt att de kommer såpass tidigt på morgonen..

Sen red jag Amelia en stund men då börjar det självklart åska. Så det blev en lite kortare tur än vanligt.
Jag hade dessutom hoppats att det skulle åska ordentligt så den fuktiga luften skulle försvinna men nej då..

Nu ska vi åka och fiska. Inte jättekul när man har migrän och är trött men det får väl gå :)Varmt


Hejhej !

Idag är det verkligen sommarvärme ute ! Underbart, om man hade varit vid vattnet.

Jag åkte och skulle ta in Sunnie över dagen som jag brukar göra när det är så varmt och så mycket blinningar ute. När jag kom dit höll Johanna på och bygga om sadelkammaren som ligger precis bredvid Sunnies box. Med andra ord så fick Sunnie stanna ute då det väsnades väldigt mycket och hon har blivit så fjantig för sånt.

Dagens planer för hästarna:

Sunnie ska ta det lugnt som vanligt. Jag ska nog rida barbacka och bara "lekrida" lite :)

Amelia ska jag fortsätta jobba med och idag ska Johanna testa att rida henne och känna hur hon känns. Det ska bli roligt att se vad hon säger :)

Nu ska jag leta upp något sorts vatten och svalka mig i ! Ha en bra dag ! :)Hemma igen


Hej !

Nu är vi hemma efter att ha vart hundvakt i helgen. Mysigt var det :) Idag har vi bara ätit tjockismat t.ex, pizza till frukost och Donken till kvällsmat. Kan säga att jag är lagom mätt och illamående nu ;)

Hästarna får vila idag, det är ju så kvavt och äckligt ute ! Jag tror bara de tycker det är skönt att slippa gå. Men imorgon ska de ridas.
Jag ska dock åka till stallet och ge Sunnie sin krafft nu.

Annars har jag inte så mycket att säga just nu men ni hör nog av mig imorgon igen :)

Äckliga krypHar ni mycket blinningar och bromsar hos er ?

Här hos oss har vi massor ! Sunnie t.ex brukar jag ta in i stallet på dagarna då hon är så känslig.
Hiss och Diss


Idag känner jag för att hissa och dissa lite. Något jag aldrig gjort eftersom ALLA gör det. Men här kommer det, enjoy !

• Det underbara vädret, ÄLSKA det !

• Att Amelia går så bra just nu, duktig ponny :)

• Att jag och Sunnie är anmälda till 2, snart 3, tävlingar :D

• Att jag precis fått in mycket pengar på kontot ;)

• Att transporten snart är klar !

• Grustävlingar, det är så jobbigt att gänga och brodda till grästävlingar -.-

• Folk som inte svarar på kommentarer på bloggar och Fb, irriterande ! Hur svårt kan det vara ?

• Alla blinningar och knott vi har hemma, det går ju aldrig att rida.

• Att jag vart så trött de senaste dagarna.

• Att padockarna blir så uttorkade nu på sommaren..


Det var väl ungefär det ! :)
Är ni en utav dem som aldrig svarar på kommentarer tycker jag att ni ska bättra er ! 
Inridning av Måsas Amelia


Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva längre.

Amelia sköter sig fint och vi gör små framsteg hela tiden. Igår var hon lite tjurig så hon mår bra av att vila idag och kanske imorgon. Vi red också en bit på grusvägen igår och det gick jättebra !

Nästa steg blir att få henne ärligt framme för skänkeln hela tiden. Nu går hon fram men stannar ofta vid grinden och går emot skänkeln lite på volterna. Det är verkligen inget ovanligt med unghästar och det gäller bara att träna bort det. 
Så ska vi börja rida ännu lite mer över bommar och snart hoppa pyttehinder.
Vi ska också börja rida ut mer. Egentligen hade jag helst ridit in Amelia ute i skogen och på vägarna utan någon padock i början alls men jag har inte haft någon att rida med. Nu ska vi förhoppningsvis lösa det så Amelia får känna lite på naturen också :)

Förhoppningsvis kan vi åka på lite Clear Rounder till vintern/våren :)
Gårdagens ridning


Hello !

Idag blir det ingen ridning för varken Sunnie eller Amelia. Jag och Tompa är nämligen hund- och lägenhetsvakt i Vårgårda och ska stanna här tills imorgon. Mysigt och skönt att vi bara kan ta det lugnt.

Igår red jag Sunnie barbacka en stund på gräsvägen. Jag hade ridit Amelia innan så gissa om det kändes konstigt att rida Sunnie sen ! De två är ju så olika det går. I alla fall så latchade vi lite i trav och galopp och hon tyckte det var roligt. Min lilla Prinsessa ♥

Jag får se om hon vilar imorgon, det beror helt på när vi kommer hem.


Dagen


God morgon !

Dagen idag är full av städning, målning och annan nyttig hemmagöra.
Det är så tråkigt att inte kunna vara i stallet på dagarna. Eller kan och kan, men det går inte rida då pga alla blinningar..

Igår blev det bara en skrittur på Sunnie, hann tyvärr inte mer. Men idag ska hon joggas lite ute.

Jag skulle verkligen behöva putsa lädret någon dag med. Det ska bli skönt när Sunnie kommer hem så jag får ordning på allt igen. Men det är ju ett tag kvar.

Nej, nu får jag väl sätta igång så jag kommer någon vart ! Ha en bra dag allihopa ! :)Glöm inte


att ta en titt på min Tävlingsplanering ibland !

Där uppdaterar jag med tävlingar jag är anmäld till och resultat så fort det händer något nytt :)


Dagen


Den här dagen har bara varit rörig !

Vi hade en rörmockare här imorse som skulle fixa lite saker och när han åkt hade vi inget vatten. Så jag har ringt runt till flera personer i hopp om att de kan lösa vad som gått fel med vattnet men utan framsteg. Så nu har jag gett upp och lämnar det åt byggjobbarna som kommer om en stund.

Själv ska jag in till Vara och fira min morfars födelsedag.

Planerna för hästarna idag ser ut såhär:

Sunnie: Ska ridas ut utan krav och bara latcha och ha kul. Så ser hennes närmsta 1½ veckor ut !

Amelia: Ska jobbas vidare i padocken.

Det är skönt väder för hästarna idag i alla fall. Det är inte alls lika mycket blinningar som det har vart de senaste veckorna :)Gårdagens inridning av Måsas Amelia


Amelia går verkligen från klarhet till klarhet !

Igår var hon lika duktig som hon vart de senaste gångerna. Jag kunde rida i skritt och trav i hela padocken  utan problem. Hon stannade vid grinden några gånger men mest bara för att checka av om vi var klara. När jag bad henne gå framåt gjorde hon det direkt.

Igår så galopperade vi till och med. Inte långt men en halv långsida. Det kan man kalla framsteg !

Fast igår jobbade jag med henne lite för länge. På slutet så tappade hon motivationen och blev lite trött och då var det svårare att få henne att gå ifrån grinden. Så det är en sak jag måste tänka på i framtiden: rida korta pass tills hon fått mer kondition. Då slipper jag fighterna som är så onödiga. 


 

Rubrik


Hej :)

Härligt väder det är idag. Soligt med fläktar lite, perfekt !

Jag såg att jag glömt skriva en sak i bloggen så jag skriver det nu. Sunnie har lite halvvila nu i 2 veckor. Det betyder att jag rider när jag hinner och då blir det lugna pass med mycket skritt.
Som idag skrittade jag henne barbacka på gräsvägen, jättemysigt :)

Detta gör jag för att hon inte ska tappa suget sen i augusti då det är 3 tävlingar. Jag vill ha en pigg och fräsch häst ! :)Jag och Sunnie i Vara förra sommaren.Söta öron xD Killen på bilden, Daniel, fyller år idag förresten ! ;)Bilder


Tyvärr så krånglar filmerna lite så ni får nöja er med bilder sålänge ;)Det blev inga fler bilder pga av den trasiga kameran..Inridning av Måsas Amelia


Nu går det bara framåt med Amelia !

Idag var hon så pigg och framåt att hon taktade och ville börja trava hela tiden. Hon stannade vid grinden några gånger men det är inte längre svårt att få fram henne.

Jag kan styra henne hur jag vill för nu har hon fattat hur bettet funkar. Hon är inte heller lika irriterad på bettet längre utan har accepterat det nästan helt. Underbart !


I början så tyckte jag att det aldrig gick framåt, då tog hon ju bara 2 steg mer än dagen innan och sådana små förändringar märker man knappt inte. Men nu har hon förändrats så mycket från gång till gång att man märker det tydligt och det gör det ännu roligare att jobba med henne :)Måsas Amelia.Sämre bloggning


Hej :)

Som ni kanske märkt så har jag uppdaterat väldigt dåligt det sista och det är för att jag har tröttnat lite på bloggen. Jag har inget att skriva och ni har blivit så dåliga på att kommentera.

Jag ska inte sluta blogga men det kommer bli betydligt färre inlägg från och med nu. Jag kommer skriva hur det går med Sunnie och Amelia och lite annat men that´s it ! Nu på sommaren vill man ju inte sitta vid datorn hela tiden ändå :)

Jag ska försöka lägga upp filmerna på bloggen men internetet är så segt. Så vi får se hur det går :)Resultat


Hej !

Dålig uppdatering, jag vet. Men igår var det tävling och sen åkte vi direkt till Vara och Jordgubbens dag. Idag mår jag skit med andra ord men jag får väl skylla mig själv ;)


Tävlingen igår gick hyffsat. I 95 cm fick vi ett stopp på en oxer. Jag plockade för mycket i henne så vi kom helt knasigt. Så där fick vi 4 fel. Resten av banan gick sådär. Jag tänkte lite för mycket bakåt.

I 1m gick det betydligt bättre ! Jag tänkte framåt och Sunnie var med på noterna. Vi kom knasigt på kombinationen räcke-räcke så i kombinationen fick vi 2 galoppsprång men resten av banan gick super.

Tyvärr så råkade Sunnie trampa sönder kameran innan första klassen. Den funkade fortfarande men displayen var helt trasig så vi får se om det blev någon film. Är ju lite svårt att filma när man inte ser vad man filmar.
Blev det någon film kommer den upp här snart !


Nu ska jag ta det lugnt hela dagen och bara slappa. Jag ska till stallet lite senare. Sunnie behöver skrittas ut och vi får se hur jag gör med Amelia idag :)God morgon !


Imorgon vid den här tiden sitter jag på framridningen :) Ska bli så kul !


Är det någon av er läsare som ska till Essunga ? Ska ni titta på eller tävla ? :)


Idag händer det inte så mycket. Jag ska förbereda allt inför tävlingen och så ska jag förhoppningsvis hinna måla lite. 
Sunnie rider jag ikväll när hovslagaren har vart här. Hon hade tappat en söm på ena bakskon så skon satt ännu lösare igår. Och så får vi se om jag hinner med Amelia ikväll. 

Nu ska jag äta frukost och göra någon vettigt ;)Essungas framhoppning förra året.


 


Dagens ridning


Sunnie var också fin idag.

Hon var lite trött pga av värmen men hon gjorde allt jag bad henne om och hon gjorde det bra.
Vi hoppade också några språng, inget högt, och hon kändes fin.

Jag får hoppas att det håller i tills på lördag :)Sunnie Girl.Inridning av Måsas Amelia


Idag gjorde Amelia ett ännu större framsteg ! :D

Jag kunde rida henne precis som en "vanlig" ponny, hon gick fram för skänkeln utan att tjura och jag kunde rida över hela ridbanan istället för att bara rida på spåret. Hon stannade vid grinden en gång och ville inte gå därifrån men hon är mer lättövertalad nu än förut så det tog inte lång tid innan vi rörde på oss igen :)

Jag är faktiskt riktigt stolt över henne. Jag har räknat lite och sammanlagt har jag bara ridit henne 9 gånger sen jag tog studenten. Det är ganska bra av henne att ha förändrats så mycket på så få ridpass. Helt underbart !

Jag ska försöka hinna rida henne imorgon med, annars får hon vila tills på söndag :)


Duktig Amelia ! :)Tävlingsplanering 2010


Min tävlingsplanering för 2010:


3/7  Lokal Hopp i Essunga

Res:
95cm - 4 fel
1m -
0 fel

8/8  Lokal Hopp i Grästorp

Res:
95cm - 0 fel
1m - 4 fel


5/9  Lokal Hopp i Falköping

Res:
1m - 0 fel
1m - 8 fel
Att göra


Detta är på ett ungefär vad jag ska göra innan tävlingen:

Jag ska tvätta Sunnie så hon blir ren och fin. Dock är hon lite fjantig när man ska bada henne så det kan hända att jag får stå och rykta henne fin istället. Men svansen ska i vilket fall tvättas.

Jag ska packa in allt som går att packa innan i bilen och transporten.

Jag får inte glömma något, ganska vanligt att jag gör annars.

Jag har tidigare glömt min hjälm, sadelgjorden och min kavaj. Ganska jobbiga saker med andra ord. Jag är glad att jag inte glömt sadeln än ! ;)Packlista


Här kommer min packlista inför en "sommar"tävling:

Utrustning Sunnie:
• Sadel, magplatta, brösta/martingal
• Schabrak + huva
• Träns
• Senskydd

Utrustning mig:
• Hjälm, väst
• Spö, handskar
• Stövlar
• Tröja att tävla i
• Plastrong

Övrigt:
• Tunnt täcke till Sunnie i transporten
• Hink, svamp
• Handukar att blöta och lägga över hästen
• Betfor
• Rykthink
• Brodd, gängtapp, söm, bomull

Det var nog det. Jag kommer säkert på något mer och i så fall uppdaterar jag det här ;)Startnummer


I 95 cm startar jag som nr 19 i avd. B. Det är 44 starter innan mig = ca 88 minuter. Så efter jag gått banan har jag god tid på mig att brodda och rida fram. Sunnie kommer nog vara lite otålig eftersom hon inte stått på transport på ett tag.

I 1m startar jag som nr 32 i avd. B. det är 85 starter innan mig = ca 170 minuter. Det kommer nog bli jobbigt för Sunnie. Att ladda till första klassen, sen stå på transport så länge och sen ladda om. Jag får nog ha ute och beta henne en del..

Det var inte många jag kände igen i startlistorna, lite tråkigt. För övrigt så hade jag en mardröm om tävlingen inatt. Jag drömde att vi hade glömt nästan allt och att allt bara gick åt skogen. Jag råkade klippa sönder tränset bla. xD
Men som tur är så brukar man ju säga att det man drömmer om kommer inte hända. Hoppas ! 

Jag längtar tills vi fått 2 nollor i vare sig 95 cm eller 1m så vi får rida omhoppning ! Det känns som om det inte är så långt kvar nu :)Dålig bloggning


God morgon :)

Jag får skylla den dåliga bloggningen på vårat internet. Det tar typ 20 minuter att komma in på blogg.se och det är inte så roligt att sitta och vänta på det..

Nu närmar sig tävlingen och jag måste se till att jag har allt fixat. Om internet sammarbetar så tänkte jag skriva en packlista och en göralista så ni får läsa hur jag gör alla förberedelser innan tävling.

Idag ska Sunnie ridas i padock för att känna av hur hon känns. Känns hon bra, toppen ! Känns hon tvär och jobbig som ridpasset förra veckan, inget att göra åt. Man kan inte lösa problem på 2 dagar så stämmer det inte får man nöja sig med det ändå. 

Jag har tänkt att jobba med Amelia idag med, jag hoppas jag hinner det. 

Jag måste bara berätta en sak. Igår lurade/överraskade våra pojkvänner mig och Sanna att vi skulle till ett sjukhus i Göteborg för att kolla upp Skånes hand. När vi väl kom in till Göteborg visade det sig att vi skulle kolla på Eclipse. Gulliga pojkvänner vi har ! :)

Nu ska jag kolla om startlistorna inför lördag har kommit ut :)

 

RSS 2.0