Kort om dagen


God morgon !

Idag är det ganska lugnt på hästfronten. Jag ska ta en långtur med Sunnie om vädret håller upp. Hon behöver verkligen bli av med lite överskottsenergi så hon ska få ut och galoppera !

Duff ska också få komma ut och idag ska han nog ridas i skogen. 

Och så ska ju stallet mockas och det skulle det behöva städas iordning lite. Plus att transporten ska fixas, jag råkade ju köra av vajern här om dagen (jag är inte alltid så smidig) så det ska på en ny. 

Annars ska jag njuta av en lugn dag och så får vi se vad som händer ikväll !


Vad ska ni hitta på idag ? :)
Sunnie Girl.
God natt !


Jag hade tänkt att uppdatera hur det har gått med hästarna idag men det blev senare än vad jag trodde och nu har jag fått en sån huvudvärk så jag gör det imorgon istället, om jag hinner :)

Alla hästarna har skött sig bra i alla fall, det var bara Kaisa och Titius som hade lite bus för sig ;)

Nu ska jag och Tompa kolla på Glee och sen ska vi sova.

God natt !Hihi, jag diggar hennes frambensteknik xD
Svar


Svar till Ellinor:

Det hade vart jättekul att testa din ponny ! :) Du kan ju höra av dig här på bloggen när det närmar sig jullovet så kan vi bestämma lite mer. Hur stor är han ? :)
Kul


Jag skulle tycka det var jättekul om ni läsare kunde skriva en liten kommentar i detta inlägget där ni berättar lite om:

- er själva (ålder, skola, jobb, favoritmärke, hur ni bor osv.)
- er häst (om ni har någon, ålder, ras utbildningsnivå osv.) 


Det hade vart rolig läsning för mig :)Morning


Ok, det här med tidsinställda inlägg fattade jag visst inte alls, trots att jag tyckte det verkade busenkelt :S Någon som kan ta sig tid att berätta för mig hur det funkar ?

Nu ska jag ut i stallet och jag ska börja med att rida Duff. Han ska få gå på grusvägen och vi ska jobba vidare på takten i traven och på att få honom lägre i sin form.

Sen är det Sunnies tur. Jag har inte riktigt bestämt vart vi ska rida idag men det lutar åt att vi kanske rider till padocken. Gör vi det så låter jag Sunnie stå i en box där medans jag longerar Titius när jag ändå är hos Johanna, och så skrittar jag hem Sunnie efter det.
Eller så ska jag rida ut henne en lång sväng men jag tror jag sparar det till helgen så Tompa kan följa med :)

Och så ska Kaisa ridas och så ska jag mocka. En ganska lugn dag idag :)Sunnie Girl.Tips ?


Är det något speciellt ni vill läsa om ? :)

Det känns som om mina inlägg alltid ser likadana ut så kom gärna med tips !


Morgondagen


Morgondagens stalljobb ser ut ingefär såhär:

- Rida Sunnie
- Rida Duff
- Rida Kaisa
- Longera Titius
- Mocka, fixa vatten och hö

Det kan hända att jag inte rider alla om vädret är riktigt gräsligt. Snälla, ge mig ett ridhus ! (a)


På kvällen ska jag, Tompa och Daniel äta något gott och åka och bowla. Det var jättelänge sen jag bowlade så det ska bli riktigt kul faktiskt !
Och så är det första gången på ett tag jag gör något som inte har med hästar att göra och det kan ju också vara trevligt ibland. Det känns som om ridbyxorna snart växer fast på mig ! xDVad ska ni hitta på i helgen när det är halloween och allt ? :)


Måsas Amelia


Jag hann/orkade bara med en av unghästarna idag och det var Amelia.

Henne red jag i padocken och till en början var hon väldigt positiv till arbetet. I skritten red jag 10m volter och lite mindre serpentiner i båda varven för att få henne mjuk och följsam. Hon lossnade lite i sidorna och började tugga på bettet.
I traven så travade jag först fram henne på spåret och på volterna innan jag red henne en bit innanför spåret. Det började jag med ganska tidigt i hennes inridning eftersom hon hade en sådan dragningskraft till spåret. Nu är hon mycket stadigare och drar sig knappt alls mot spåret.
Vi red också mycket serpentinbågar och lite mindre volter för att få henne smidigare.

Sen galopperade jag fram henne några varv på spåret och volterna innan vi började hoppa lite smått. Förut har jag bara travhoppat henne, vi har tagit något hinder i galopp men eftersom hon inte orkar bära sig i galoppen än så blir det för lite utrymme för henne i padocken. Därför har jag valt att ta hindren i trav för att Amelia ska få en bra känsla istället för att komma för fort och konstigt på dem bara för att "man ska hoppa i galopp".

Men idag kände jag att vi kunde testa att ta hindren i galopp och det gick jättebra ! Vi kom rätt varje gång och ibland bytte hon till och med galopp över hindret.
Ett tag blev hon plötsligt lite tjurig och skulle kicka mot skänkeln och ville inte alls gå fram men det försvann lika fort som det kom. Men att den damen har humör vet jag ju redan :)

Sammanfattning: Jag är väldigt nöjd med Amelia idag !Måsas Amelia.Dagens ridning


Nu är jag helt slut ! Jag har inte gjort mer idag än vad jag brukar göra men idag blev jag tröttare än vanligt av någon konstig anledning.

Första hästen för dagen var Bliki. Honom skrittade jag fram på gräsvägen och travade sedan lite på grusvägen. Han skötte sig bra och bockade inte alls.

Andra hästen var Amelia som kommer i ett eget inlägg.

Tredje hästen var Hiawatha. Johanna hade migrän idag så då bad hon mig rida Hiawatha. Och jag tackar ju aldrig nej till att rida !
Precis när vi skulle rida ut så kom världens regnskur som höll i sig hela ridpasset = jätteblött ekipage. Och när vi skrittade fram förbi min hage så ser jag att Sunnie vart på tråden igen så ena långsidan på hagen var trasig. Så jag fick rida till vårat hus, be mamma hjälpa mig ta in hästarna och sen fortsätta ridturen på Hiawatha.
Vi red skogsrundan och han var duktig, lite spänd men det är ju inte så konstigt när det regnar och blåser. Han har blivit riktigt fin faktiskt och han är en väldigt mysig häst att rida :)

När jag var klar med Hiawatha så var hela jag genomvåt så jag åkte hem, bytte kläder och lagade hagen med en gång.

Sen red jag Sunnie. Hon fick gå med graman idag också eftersom hon blir mer avslappnad med den på. Och idag krävde jag inte jättemycket av henne. I traven red vi lite skänkelvikning och tempoväxlingar för att få henne mjuk och alert. I galoppen lät jag henne galoppera på framåt en längre stund än vanligt i början, vilket resulterade i en luftig och fin galopp när jag kortade upp henne lite mot slutet. Sen travade jag av henne i en lång och låg form och så skrittade vi hemåt.

Och sist för dagen så hade jag mockningen kvar. Det är inte roligt att göra på kvällen när man är trött, plus att hästarna stog inne längre än vanligt idag pga den trasiga hagen. Nej usch, det tog tid !
Nu är jag i alla fall klar och jag skulle verkligen kunna somna direkt. Men först måste jag vänta minst någon timme till så jag kan kvällsfodra hästarna.En lite mörk bild på mig och Hiawatha.God morgon


Idag är det en del hästar på schemat. Det är väldigt skönt för jag behöver distraheras lite från mina tankar. De har hunnit ifatt mig det sista och det gör allt så jobbigt.

Jag ska börja med att släppa ut mina egna hästar.
Sen ska jag åka till Johanna och

- rida Amelia
- longera Titius
- rida Bliki

Jag hoppas att jag ska hinna alla :)

Sen på vägen hem ska jag åka och rida Kaisa om det inte börjat regna då, isf är hon blöt och då får jag ta det senare.

Och till sist så ska jag rida Sunnie, Duff om jag hinner och så ska jag mocka. Och så skulle jag egentligen behöva plugga lite men vi får se hur det blir med det :)

Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag börjar.Min saknade ponny ♥2 år och 3 månader


Nu ska jag ut och rida Sunnie.
Jag fick en graman i 2 år och 3 månaders present av Tompa (det firar vi idag, grattis hjärtat♥) så den ska jag testa idag. Det kommer bli lite lättare än att behöva använda en longerlina ;)

Så fick jag också reda på nu att det inte är någon schemalagd lektion idag så jag slipper åka till Skövde ikväll, vilket jag tycker är väldigt skönt. Men jag funderar på om jag ska åka in till Vara och hjälpa Tompa att städa ur en lägenhet istället.

Jaja, nu får jag sätta igång ! :)Sunnie Girl.Kaisa


Idag var Kaisa alldeles lagom pigg.
Vi red som vanligt på stubbåkern och fortsatte våran träning att gå i vattenpölar. Idag tvekade hon inte en sekund utan plaskade rätt i dem och ville gärna sänka huvudet så hon kunde skvätta vatten på sin mule. Hennes vattenrädsla är som bortblåst, nu verkar hon uppskatta vattnet istället, och det är ju roligt med tanke på att hon var livrädd för vatten innan.

Jag tror också att vi nästan mötte älg. Vi red nämligen bredvid skogen och helt plötsligt så stelnade Kaisa till och spetsade öronen mot skogen och jag kunde verkligen känna hur hårt hennes hjärta slog. Så hörde jag klafsande ljud från skogen som försvann bortåt och innan jag visste ordet av så var Kaisa lika lugn som innan. Cool häst det där :)

Kaisa blev nästan lika svettig idag (hon har ju så tjock päls så det är ju inte konstigt) men hon var nöjd och hon fick ett äpple innan jag släppte ut henne i hagen igen.Svar


Ellinor frågar:
Hej hej.
Skulle inte du kunna lägga in lite inlägg om unghäst träning, eller typ olika övningar och sådant du brukar använda dig av, dom flesta som har hästbloggar lägger bara upp övningar för sådana som kommit lite längre med sin hästar eller som har hästar som redan kan allt och jag tycker det är så svårt att anpassa dom till "nybörjare" förlåt för en konstig formulerad kommentar ;)


Jag ska fundera lite på detta. Jag håller helt och fullt med dig, de flesta bloggares övningar är för lite mer färdiga hästar.
Däremot kan det bli lite svårt att lägga upp övningar jag använder mig av eftersom jag nästan aldrig rider mina unghästar i padock. Eller jo, Amelia går ju mest i padock men hon är en ponny som har kommit lite längre i sin utbildning.

För jag antar att du vill ha övningar till en häst som i stort sett bara är uppsutten och kan skritt, trav och kanske galopp ?

Men jag ska fundera lite. Detta kan ju kanske göra så att jag gör lite mer och roligare övningar med mina unghästar också, att jag liksom tipsar mig själv :)Sunnie när hon var 3.Kaisa och Måsas Titius


Igår började jag med att rida Kaisa. Jag red henne på stubbåkern (som jag brukar göra det sista, det är det bästa stället jag har att rida henne på) och hon var väldigt pigg. Hon tjöt och studsade lite ibland, härligt med positiva hästar !
Vi botade också hennes rädsla för vattenpölar. Eftersom det regnat så mycket det sista så var nästan hela åkern vattenfylld och då var hon ju tvungen att gå i pölarna. Efter ett tag var det inga problem, hon traskade i pölarna som om hon aldrig vart rädd. Som sagt, en otroligt lättlärd häst !

Eftersom hon var så himla pigg så travade jag henne en del så hon skulle få springa av sig sin överskottsenergi. Hon blev svettig men var mycket nöjd efter ridpasset :)


Sen var det Titius tur. Jag longerade honom i padocken som vanligt. Han hade en bra dag för han skötte sig exemplariskt ! Kanske att trängde mot mig några gånger när han blev rädd för något men han är väldigt lyhörd så det är inte svårt att få ut honom på volten igen.
Han var också väldigt duktig när jag la tygnd i stigbyglarna och jag kunde lägga armen över honom när jag stog på pallen.
Han behöver nog upprepa allt som vi brukar göra några gånger till, han är en häst som behöver mycket tid, men sen tror jag att jag kan testa att hänga på honom.


Hello !


Ja, då var det en ny dag igen. Men dagen idag blir lugn.

Jag ska släppa ut hästarna alldeles strax och så ska jag fixa stallet nu på morgonen.
Sunnie rider jag efter lunch när vägen förhoppningsvis har tinat lite. Duff rids av Daniel ikväll, vi får hålla tummarna att han sitter kvar denna gången ;)

Efter att jag fixat stallet ska jag rida Kaisa om inte hennes ägare har några planer med henne idag.

Sen ska jag hinna plugga lite, duscha och sen ska jag åka till skolan. Jag är verkligen inte sugen på plugg idag men vad gör man ?

Igår red jag Sunnie på grusvägen med graman. Till en början var hon ganska fin. Vi red skänkelvikningar och öppnor i traven och det gjorde hon väldigt bra ! Men när vi började träna byten stressade hon upp sig och tappade takten i galoppen helt. Så jag fick försöka lugna ner henne och få en bra galopp och sen travade jag av henne.
Det är jobbigt när hon blir så stressad för det finns i stort sett inget jag kan göra för att lugna henne, förutom att bara fortsätta rida och vänta på att hon ska slappna av av sig själv.

Unghästarnas arbete kommer i ett eget inlägg.

Nu får jag nog sätta igång om jag ska hinna plugga något idag :)Det var en härlig dag !God morgon


Idag blir det nog inte så bra uppdaterat. Jag är inte alls på blogghumör, om jag ska vara ärlig så är jag lite deppig faktiskt, men fråga mig inte varför för det vet jag inte.

Jag ska i alla fall rida Sunnie, Duff och förmodligen Kaisa idag. Titius ska longeras och då kanske jag passar på att rida Bliki med.

Och så ska jag mocka och plugga också, så dagen kommer vara fullspäckad. Jag ska försöka åka in till Vara ikväll och skriva ut lite papper jag behöver för att plugga.

Jag svarar på din kommentar så fort jag hinner och är på lite bättre humör, Ellinor :)

Nu ska jag sätta igång !Ridning - Sunnie


Jag och Sunnie tog oss ut och red på grusvägen imorse. Det var väldigt halt på vissa ställen så vi fick ta det lugnt. 
Men på ett parti av vägen hade snön smält bort och där kunde vi trava och galoppera lite. 

Jag får säga att jag är positivt överraskad av Sunnie idag. Hon var lite spänd ibland men annars eftergiven och samarbetsvillig. Hon gick bättre idag än vad hon gjort på flera veckor !Jag och Sunnie på prisutdelning i Bollebygd.
Fräckt


Jag måste faktiskt sno en film från Havrepappans blogg. 
Visst är det ganska fräckt ändå ? :) Inget jag skulle testa på själv men.  
Ingen videobloggning än


Förresten, det här med videobloggningen har jag inte fixat än. Min kamera på mobilen är för dålig och jag har inte tillgång till någon annan just nu.

Så ni får vänta lite :)Länkning


Det var tyvärr bara 2 som kommenterade. Väldigt tråkigt tycker jag men väldigt bra gjort av Julia och Ellinor som gjorde det :)


odmyr.blogg.se

Ellinor Bergkvist


Bra jobbat tjejer ! ;)Ännu mer snö


God morgon !

Ja, inatt har det snöat ännu mer. Jag sitter nu och funderar på ifall det finns något ställe jag kan rida på. För Sunnie kan egentligen inte vila idag igen. I värsta fall får jag väl leda henne i någon timma. Det känns ganska lockande då jag är lite sugen på att gå ut och gå idag :)
Men jag ska kolla efter hur halt det är på vägen så får vi se.

Duff däremot har ju inga skor så för honom är det inte lika halt. Så han får nog ta en tur sen.

Samma med Kaisa, henne kan jag rida på deras stubbåker som vanligt :)

Titius ska jag longera i padocken och det ska nog också funka. Där är det ju i stort sett inte halt alls.

Så ser min dag ut idag ungefär. Plus att jag ska mocka och plugga lite. Ikväll åker jag till Tompa och ska sova där. Det är nämligen bilträff i Vara ikväll och det kan bli lite kul nu när det snöat ;)


Hur ser er dag ut ? :)
Sunnie Girl.Snö i oktober ?


Ja, där gick mina planer upp i rök.

Nu har det nämligen börjat snöa ute. Och inte lite heller ! Det är ju bara oktober, hur ska denna vintern bli om det redan snöar ? :S
Självklart rider jag även om det snöar, det är bara det att jag får så dåligt med ridvägar då.

Kaisa får nog kanske stå övver ridningen idag, vi får se hur vädret och allt ser ut sen i eftermiddag.


Nu ska jag äta lunch och värma mig lite innan jag går ut och tar in hästarna så de också får äta och värma sig lite. Det var ju sol när jag släppte ut dem imorse så travarna har inget täcke på sig.Måsas Titius & Måsas Amelia


Jag började med Titius idag.

Han var väldigt duktig idag ! Han bockade inte en enda gång när jag longerade honom och han lyssnade jättebra på alla kommandon. Han var lugn och sansad och då är han ju mycket lättare att arbeta med.

När jag stog på pallen bredvid honom var han också lugnare än vanligt. Jag kunde lägga armen över hans hals utan att han började backa och när jag la tyngd i stigbygeln stog han helt still. Duktig häst !

Sen var det Amelias tur. Hon var också duktig idag, fast hon har börjat med en ovana: hon försöker dra tyglarna ur mina händer. Det är något som vi verkligen måste jobba bort !

Jag hade satt upp en liten bana så hon får träna på vägen mellan hindren, för själva hindren är ju inga problem. Hon skötte sig helt ok för att vara första gången hon hoppar en bana. Padocken är lite liten så vi saktade av till trav mellan varje hinder och det är ju bara bra till en början. Då hinner hon se hindren ordentligt och får tid på sig att tänka.
Det är bara ibland hon får för sig att köra ut bogen i svängarna och då får jag vara snabb att få henne på rätt spår igen så vi kommer rätt på hindret.

I det stora hela = jättebra !Gammal bild på Amelia och mig.Hello !


Det var inte många som kommenterade inlägget igår. Jag ger er någon dag till och då hoppas jag att ni kommenterar allihop ! :)


Imorse hann jag bara släppa ut hästarna innan jag körde Johannas dotter Evelina till skolan. Sen hjälpte jag hennes andra dotter Emelie att släppa ut alla deras hästar. Alla, det låter som om de har 20 hästar eller något xD

Hur det gick med Titius och Amelia kommer i nästa inlägg.


Jag red Sunnie på grusvägen med graman igår. Till en början hängde hon lite i handen och var inte alls motiverad att jobba. Men efter en stund kom hon igång ganska bra och jobbade på hyffsat. Hon har tappat en del sen i våras så i galoppen orkade hon inte bära sig riktigt, och det är ju helt förståeligt. Jag gjorde många övergångar och mycket tempoväxlingar för att hålla henne angagerad hela tiden och det märktes i traven på slutet. Då trampade hon på bra och bar sig själv bättre.
Planen är att jag ska rida henne med graman idag också så att jag kan komma åt henne ordentligt.

Duff blev ledd av hans andra ägare Daniel och det tyckte han tydligen var kul :)

Nu ska jag strax åka och rida Kaisa och sen blir det lunch samtidigt som jag ska kolla på några gamla konfirmationsfilmer. Jag såg dem i bokhyllan imorse och tänkte att jag måste ju få skratta lite åt hur jag var när jag var yngre xDSunnie Girl.
Rolig grej


Jag tänkte att vi kan göra en lite rolig grej här i bloggen. Eller rolig och rolig.. Men ja ;)


Om ni som läser min blogg kommenterar erat namn och eran blogg, bilddagbok eller facebook i detta inlägget så länkar jag till dem i ett eget inlägg imorgon.

Då får jag reda på vilka som läser min blogg och så får alla lite lästips.


Vad sägs om det ? Kommentera på ! :)God morgon


Idag vet jag inte riktigt hur jag ska lägga upp dagen.

Jag tror att jag åker och rider Kaisa nu när jag ätit frukost. När jag kommer tillbaka sen så ska jag släppa ut hästarna och så får vi se om jag rider Sunnie nu på morgonen eller om jag gör det i eftermiddag.

Ikväll ska jag i alla fall rida Duff med Matilda och hennes häst Frank som också står i mitt stall. Det ska bli kul för det var ett tag sen jag red Duff med någon.

När mamma slutat jobbet idag vid 2 så ska jag och Tompa låna hennes bil och hämta hösilage. Den sista balen jag har hemma börjar ta slut och det är lika bra att ha 2 balar hemma :)

Annars händer det inte så mycket mer idag. Om jag hinner i eftermiddag åker jag kanske till Johanna och longerar Titius. Annars tar jag det imorgon.


Vad ska ni hitta på idag ? :)
Sunnie Girl.Hiss & Diss


• Att rida i skogen nu på hösten. Så mysigt med löven på marken och alla färger !

• Att jag har en stor hage till mina hästar så jag slipper att den blir lerig och äcklig.

• Att jag har en bra lärare i den kursen jag läser.

• Min pojkvän Tompa, han är alltid värd att hissa ♥

• Att tiden går så fort ! Snart är det jul igen, sen fyller jag snart 20 och sen helt plötsligt är jag ju gammal !

• Folk som alltid drar nytta av andra och tar det som en självklarhet. När man sen ber dem om gentjänster är det helt omöjligt för dem att hjälpa till.

• Att hösten verkar ha kommit igång på riktigt nu.

• Att jag inte tränar för tränare alls just nu.


Det blev korta listor ;)Duff - dagens överaskning


Ja, det var han verkligen !

Han var avslappnad redan från början och han släppte efter väldigt bra i högersidan. Han går i en lite för hög form för att kunna sätta rätt muskler och han tar inte alls stöd på bettet men han bättrar sig för varje gång.

Som i traven. Så fort han kröker på nacken så brukar han komma in i sin jobbiga travartakt och där arbetar han inte på det sättet jag vill att han ska göra.
Men idag behöll han sin riktiga takt och sänkte sig lite, lite i formen och bara det är ju ett STORT framsteg !

Och nu kan jag få honom att ändra gångart enbart med hjälperna, utan att behöva smacka på honom varje gång. Det är bra att använda rösten men hästen ska ju förstå vad du menar även utan rösten.

Nej, jag är väldigt imponerad av Duff idag. Han utvecklas åt rätt håll :)Mc Duff.Dagens ridning - Sunnie


Nu har jag ätit lunch och om ungefär en halvtimme åker jag in till Vara för att göra mig iordning för skolan. Men först tänkte jag slänga upp något inlägg och så ska jag diska så att mamma blir glad :)

Sunnie joggades på grusvägen idag också. Men eftersom det regnade lite så struntade jag i gramanen ändå, då hon brukar gå bättre när det regnar (det är väl antagligen jag som rider annorlunda då). Självklart slutade det regna efter en liten stund och då var hon lika jobbig som vanligt.
Hon koncentrerar sig inte alls på mig och går inte alls i någon bra form, det kvittar vad jag gör.

Men jag vet nästan helt säkert varför hon är som hon är:
Hon är van att tränas hårt och gå i padock nästan varje dag. Det har hon gjort hela tiden de 3 åren jag gick i Kungsbacka och då är det klart att det blir en omställning för henne att ta det lite lugnare och bara ridas i padock kanske 1 gång i veckan. Det är förmodligen därför hon är så grinig hela tiden också.  

Så nu ska jag rida igång henne efter den korta "vilan" hon haft och sen är det hårdträning som gäller. Förhoppningsvis har jag rätt.Sunnie Girl.Svar


"Jaaa, vidiobloggar är kul^^ btw kan du inte slänga in mer bilder på hästarna?"


Vad bra att du tycker det ! Då ska jag ordna det inom några dagar för jag hinner tyvärr inte filma den idag.

Det blir lite dåligt med bilder på hästarna eftersom internet är så segt och jag hinner inte sitta och vänta på att bilderna ska laddas upp. Så det blir mest bilder som redan finns i galleriet.. Men jag ska försöka ändra på det :) Är det någon speciell häst du vill ha bild på ?Regn


Ja usch, idag regnar det.. Men det är klart, vi har ju haft en hyffsad bra höst hittills så regnet kommer väl nu.

Idag ska jag börja stalldagen med att rida Sunnie, om det inte regnar alltför mycket, då tar jag det senare under dagen och hoppas på att det håller upp.
Sen är det Duffs tur, men det är samma där, regnar det för mycket så får han kanske vila idag.

Efter det ska stallet mockas och så ska jag städa i ordning det lite till (jag började med det igår).
Och sen så kanske jag åker och longerar Kaisa.
Allt beror på vädret idag !

En sak som jag måste är i alla fall plugga. Det kommer ta upp en stor del av min dag idag. Plus att jag ska till skolan ikväll.


Jag har också lite funderingar på att göra en videoblogg på mitt stall. Ni vet ju faktiskt inte alls hur det ser ut och nu när jag målat nästan hela stallet så har det blivit lite finare. Det kan jag kanske passa på att göra idag, så kan jag lägga upp filmen när jag kommer till Vara i eftermiddag.

Vill ni se mitt stall i en videoblogg ? :)


Nu ska jag äta frukost och sen bär det ut till stallet !Kvällspromenad


Det blev ingen ridning på Duff idag. När Tompa och Daniel kom så hade de med sig Matilda så vi tog en promenad med alla hästarna istället. Eller ja, Matilda red och vi andra gick. Mysigt var det, men mörkt, och jag bara väntade på att det skulle dyka upp en älg framför näsan på mig och Sunnie.

Det är så att vi alltid har älgar i våran trädgård och i skogarna runt omkring. Det är ju mindre mysigt när man går till stallet och fodrar själv tidigt på morgonen eller sent på kvällen.
Jag började med en kul sak när jag ledde Sunnie nu när hon var halt:
Jag leder henne utan grimmskafft, alltså, hon har grimma på sig men hon går bredvid mig utan att jag håller i henne. Och hon är jätteduktig !
Går hon för långt ifrån mig säger jag bara "här" så kommer hon närmare mig. Hon springer när jag springer osv och blir hon rädd så hoppar hon till och går sen närmare mig en liten stund.

Hon är en sån underbar häst som verkligen litar fullt på mig. Och jag litar såklart fullt på henne.

Nu ska jag gå upp och kolla på något avsnitt av Scrubs och sen ska jag sova.
Jag ska försöka uppdatera på morgonen imorgon också ;)Clear Round ?


Som ni märker så fastnade jag vid datorn. Det blir så när man börjar läsa bloggar ;)


På torsdag ska jag rida Amelia. Då tänkte jag bygga upp en liten bana. Hon har ju bara hoppat enstaka hinder förut och om vi ska hoppa Clear Round snart så är det väl på tiden att hon får testa på en bana.

Just nu sitter jag och letar Clear Rounder på några närliggande klubbar. Vet ni några Clear Rounder som kommer upp snart ? :)


Och så tänkte jag rida till padocken med Duff någon dag. Det borde jag egentligen gjort för länge sen men tiden har inte räckt till. Nu är det i alla fall dags för honom att arbetas på allvar och då är det lite lättare att ha padockens mått till hjälp. Jag kanske ska göra det idag tom ? Vi får se :)Plugga, plugga, plugga


Nu har jag pluggat en stund och det är faktiskt ganska intressant ! Tyvärr kunde jag inte svara på alla frågorna då jag saknar material.. Senare idag ska jag läsa igenom det vi ska gå igenom imorgon så jag vet vad läraren pratar om.

Imorse började jag med att rida Sunnie. Jag joggade henne lite på grusvägen, väldigt lätt eftersom hon vart halt och bara letts den senaste veckan.
Hon blir hispig och stressad för precis allting när hon inte rids ordentligt så hon gick och tittade på allt annat. Stundvis gick hon i lång och låg form, vilket var målet för dagen, men det var inte långa streckor. Så imorgon ska jag jogga henne lite igen, men då ska jag ha graman på så att hon koncentrerar sig mer. Hon fungerar nämligen så att bara gramanen sitter på så sänker hon sig lite, även om den bara hänger där.

Jag bestämde mig för att ta Duff ikväll när Tompa och Daniel kommer ut och tittar så efter jag ridit Sunnie åkte jag till Kaisa.
Henne red jag i hagen och det tycker hon inte är så roligt. Hon gick bra i skritten och traven men när vi skulle börja med galoppen så galopperade hon något språng och började sedan göra rejäla luftsprång och vägrade ta skänkeln och gå fram. Hon har fortfarande inte någon riktig kraft i bocksprången men hon fick mig ur balans några gånger. Så fortsatte hon, tills jag blev arg på henne och sa ifrån ordentligt. Då gjorde hon 2 bra galopper och där tyckte jag att det räckte.

Det är roligt med busiga unghästar som bockar lite av glädje men när de börjar bli istadiga så får man vara konsekvent och säga ifrån innan det är för sent.

Nu har jag som sagt pluggat ett bra tag och nu ska jag ut i stallet och mocka. Det ska bli skönt att få upp värmen lite igen.


Vad har ni gjort/ska ni göra med era hästar idag ? :)
God morgon


Idag har jag insett att jag måste plugga mycket mer än jag gör. Jag pluggar de 3 timmarna på tisdagkvällarna i skolan och sen kanske någon timme till i veckan och det räcker inte. Så idag ska jag plugga så mycket jag bara orkar !
Usch, vad tråkigt det lät.. Men det är ett måste !

Men först ska jag ut i stallet en sväng. Jag tänkte lägga upp dagen såhär:

- Rida Sunnie

- Rida Duff

- Plugga

- Rida Kaisa

- Plugga

- Mocka

- Plugga

Många korta avbrott i plugget gör att jag kan koncentrera mig mer :)

Nej, nu är det dags att sätta igång ! Kan hända att jag hinner uppdatera ganska mycket idag, när jag är inne såpass mycket ;)Vad jag saknar sommaren !Update !


Hello !

Det har vart ganska mycket nu de 2 senaste dagarna. Johanna var inte hemma så jag och hennes dotter Emelie hjälptes åt med hästar och barn på gården. Det gick bra men det tar mer tid och energi.

Alla hästarna har vart duktiga i alla fall:

Titius igår: Jag longerade honom och han bockade och hade sig i början men skärpte till sig på slutet och var jätteduktig när jag stog bredvid honom på en pall (det var han livrädd för innan). Det kanske går att hänga på honom snart ?

Titius idag: Duktig från början och bockade bara några enstaka gånger.

Amelia igår: Henne red jag i padocken. Hon var lite grinig först men efter en stund insåg hon att det var roligt att jobba. Vi travhoppade några låga räcken och hon hoppade bra.

Bliki igår: Jag red honom på grusvägen vilket kanske inte var så smart då han är så ömfotad. Så red vi i skogen lite och det gillade han. Han bockade lite i traven så han ger sig verkligen inte ! :)

Duff igår: Jag red honom på grusvägen. Han är också lite ömfotad men inte lika farligt. Han var mycket lugnare och mer avslappnad igår och han har lättare att ställa sig till höger nu så det går framåt :)

Kajsa idag: Jag red henne på stubbåkern. Hon var som vanligt inte så pigg på att gå ifrån gården men annars skötte hon sig bra.

Sunnie tar det fortfarande lite lugnt. Jag tänkte kanske rida henne lite lätt imorgon, eller så går jag med henne en dag till.


Imorgon är vi i Växjö hela dagen så då blir det nog också dåligt uppdaterat. Hoppas ni överlever ;)


2 bilder från när jag och Hiawatha hoppade en Clear Round förra hösten. Härlig häst ! :)
Heldag i stallet


God morgon !

Idag är det inte alls lika kallt ute, det är inte ens frost i backen nu på morgonen. Härligt ! Men det ser ut som om det kan bli regn istället och det tycker vi inte om.

Jag skrev ju igår vilka hästar som ska ridas idag och jag tänkte att jag börjar med mitt stall. Först leder jag Sunnie, sen rider jag Duff och sen ska jag mocka. Först efter det åker jag till Johanna och börjar med hästarna där.
Det är alltid skönt att ha allt gjort i sitt eget stall på morgonen så att man bara kan ta in hästarna när man kommer hem på kvällen :)

Ja, det är planerna för dagen. Och så hoppas jag att jag och Tompa hinner ses ikväll !Denna pållen ska bland annat ridas idag.5 saker ni nog inte vet om mig


- Jag är ett riktigt godismonster ! Har jag inte godis hemma bakar jag kladdkaka eller negerbollar och mumsar på. En väldigt dålig ovana som jag ska försöka sluta med. Men det är ju så gott ! ;)

- Första gången jag satt på en häst var jag 2 veckor gammal.

- Jag har alltid haft väldigt dåligt självförtroende. Det har jag fortfarande men jag tränar på att det ska bli bättre. Tompa har hjälpt mig komma en bit på vägen.

- Jag vill inte sluta som en vanlig "svensson" som går till jobbet kl. 07.00 och kommer hem 17.00. Min dröm har alltid varit att jobba med hästar på heltid och nu det senaste åren har jag kommit på att unghästar är det jag vill inrikta mig på. Jag kommer vara en vanlig "svensson" ett tag om jag blir mäklare, men det är bara för att tjäna ihop pengar så jag kan göra det jag vill :)

- Jag har opererat blindtarmen i onödan.


Haha, som ni kanske märker så hade jag svårt att komma på en sista xDHästarna för dagen


Hej !
Nu är jag inne efter lite kvällsmockning och har precis satt in en kladdkaka i ugnen. Mm, jag älskar kladdkaka !

Hästarna idag har skött sig alldeles utmärkt.

Jag började med Kaisa. Henne red jag på stubbåkern idag igen och det tycker hon är jätteroligt. Det är lite motigt på bortvägen men det ändras så fort jag vänder henne hemåt. Jag har också upptäckt att hon har en väldigt mysig galopp !

Sen var det Duffs tur. Han var lite spänd som vanligt men höll alla 4 hovarna på marken idag i alla fall. Och jag får säga att när jag skrittade av honom på långa tyglar så sänkte han sig lite, slappnade av och skrittade genom hela kroppen.

Efter det gick jag ut och gick en halvtimme med Sunnie. Tompa följde aldrig med ut idag så jag hade ingen som kunde springa med henne så jag kunde se om hon fortfarande är halt. Men hon får några lugna dagar till för säkerhets skull. Jag ska försöka leda henne varke dag om jag hinner.

Ja, det var allt i hästväg för idag. Jag kan ju leverera de goda nyheterna att min lilla räserbil gick igenom ombesiktningen. Det var lite dåligt svetsat på balken så egentligen är den fortfarande en trafikfara men besiktningsgubben var på bra humör idag ;)


Hästar imorgon:

Amelia - ridas
Titius - longeras
Bliki - ridas (om jag hinner)
Kaisa - ridas
Duff - ridas (om jag hinner)
Sunnie - ledas minst en halvtimme
Och så kanske jag kan få målat lite.

Förlåt för ett så långt och bara textfyllt inlägg men jag orkar inte dela upp inläggen när internet är så segt ;)

Nu ska jag slappa lite, äta kladdkaka och sen gå och lägga mig.
God natt !Morning !


God morgon !

Idag är det inte lika kallt, tack och lov. Men det var ändå mössa och vantar på vid fodringen imorse.

Idag blir det inte så mycket stallarbete. När jag släppt ut hästarna alldeles strax ska jag nämligen till Vara för att fixa det sista innan bilen ska besiktigas lite senare idag. Nu får vi verkligen hålla tummarna för att det vi har lagat och bytt duger !

Jag har tänkt hinna rida Duff och Kaisa idag i alla fall. De blev ju lite försummade när jag var fast i Örebro så jag får ta igen det nu :)

Jag ledde och sprang med Sunnie igår och jag märkte ingen hälta. Sen är det såklart svårt att se när man själv springer med hästen men hon hade en bra och jämn takt i traven och nickade inte alls med huvudet längre. Idag får Tompa springa med henne så jag ser bättre. I vilket fall så ska hon ändå bara ledas idag. Hon får hellre vila några dagar för mycket och bli helt bra innan jag börjar rida på henne igen.

Ja, det är typ min dag. Det blir lugnt även idag, I love it !
Vi får se om ni hör av mig senare idag. Gör ni inte det kan ni skylla på mitt internet ;)Söta Sunnie ♥Att göra - tisdag


Dagens att göra:

- rida Duff.

- kolla om Sunnie är fräsch

- mocka och fixa stallet

- åka och rida Kaisa

- PLUGGA !

- åka till skolan

Det är en ganska lugn dag och det är skönt.

Och idag åker nog mössan på, fy vad kallt det har börjat bli ! Jag är verkligen ingen vintermänniska och att vintern börjar såhär tidigt gör ju inte det hela bättre. Usch !Statusrapport


God morgon !

Nu har uppdateringen vart sådär dålig igen men jag har en bra ursäkt denna gången.
I lördags åkte jag, Tompa och Daniel upp till Örebro på dop. När vi skulle åka hem så gick hjullagret på bilen sönder och Biltema var stängt så vi fick sova över där tills på söndag då Biltema öppnade och vi kunde laga bilen xD

Men nu är jag hemma och i full gång med det vanliga arbetet.

Här kommer en liten uppdatering om hur det går med hästarna:

Sunnie: Halt. Tråden i hagen var trasig i förrgår så jag gissar på att det var hon som var boven. Jag har inte hittat något sår och hon är inte svullen eller varm. Det kan vara en liten sträckning, när jag kommer ut i stallet ska jag kolla hur det står till med henne idag.

Duff: Har jag bara hunnit rida en gång sen jag skrev sist. Då var han väldigt spänd till en början men slappnade av på slutet, så det går framåt !

Amelia: Har jag ridit en gång sen sist. Då var hon väldigt fin och samarbetsvillig.

Bliki: Har jag också ridit en gång sen sist. Då skötte han sig bra men ömmade värre än vanligt när vi skrittade på grusvägen.

Titius: Han hade rodeo när jag longerade honom här om dagen. Snacka om sadeltvång ! Dagen efter var han dock lugn och han har blivit mycket lugnare när jag lägger tyngd i stigbyglarna eller hoppar bredvid sadeln på marken. Men det gtar sin lilla tid.

Kaisa: Har jag inte heller hunnit rida så mycket pga Örebroäventyret. Men hon har skött sig och vi har börjat galoppera så smått.


Nu har ju älgjakten börjat också så jag har inte så många ställen att rida på då de flesta ridvägarna kräver att jag rider en bit i skogen. Jag är hellre för försiktig med det där, det är ju dumt att riskera sig själv och hästen. Man vet ju vilka galningar det faktiskt finns som har jaktlicens. Så jag och hästarna håller oss på de få grusvägarna vi har tills det lugnat ner sig lite i skogen.Dagen


God morgon !

Idag ser dagen ut såhär:

- Ut i stallet och rida Duff och Sunnie.
- Mocka och fixa allt.

- Gå till Johanna och jobba med Titius och rida Bliki. Det går ju tyvärr inte att måla idag.

- Åka till Kaisa och rida henne i skogen.

- Ikväll: Åka till en kompis på fest med rocktema !


Det kan nog bli en ganska bra dag ! :)Ont i magen


Nu är bakandet över och resultatet blev väl sådär. Jag har ont i magen av alla bullar i alla fall xD

Nu ska vi äta och sen är det nog dags för sängen. Jag blir jättetrött av den här förkylningen. 

Imorgon ska jag rida Sunnie, Duff och Kajsa, plugga och åka till skolan så då blir det nog ingen tid över till att gå hem till Johanna. Det får bli någon annan dag helt enkelt !

Jag hade tänkt skriva lite om hur det gått med unghästarna men det finns ingen tid till det idag så det får också bli någon annan dag :)


God natt !
Kanelbullens dag


Usch, nu mår jag ännu sämre. Det blir bara värre och värre..

Jag fick mockat och ridit Sunnie imorse i alla fall. Eller ridit och ridit, vi skrittade och travade lite utan några krav alls, det var allt jag orkade. Hon var duktig i alla fall :)

Sen åkte jag till Johanna och målade lite, det är ju inte så jobbigt. Och sen hamnade jag här hemma hos Daniel för att baka bullar.
Det är ju faktiskt kanelbullens dag idag och då får man passa på.
Jag hoppas att resultatet blir bra för jag är väldigt sugen på just bullar !

Mer uppdatering kommer sen !


Härlig kväll


Nu ska jag sluta nörda vid datorn och börja vara lite social. Drickat börjar slå till och det känns som om det kan bli en bra kväll ! :)

Ha det så roligt ikväll allihop !Får jag presentera den första och enda fjortisbilden på mig på denna bloggen ! Wooooh !
Hästar jag rider/jobbar med


Jag antar att det kan bli lite snurrigt för er läsare som inte vet vilka alla hästarna är så här kommer lite kort om de hästar jag jobbar med just nu:

Sunnie Girl: Min häst och där behöver jag nog inte skriva så mycket eftersom hon vart huvudhästen i min blogg sen början. Men vill ni veta mer om henne så kan ni läsa HÄRMc Duff: f. - 02. Min och Daniels ganska nyinköpta travare. Han var oinriden när vi köpte honom men nu är han skrittad och travad. Det går för det mesta bra, förutom att Daniel ramlade av häromdagen då ;)Måsas Amelia: f. - 05, connemara. Amelia är en häst jag skrivit ganska mycket om innan också men vill ni veta mer kan ni läsa HÄR. Jag började rida in henne i juni och nu kan hon grunderna. Förhoppningsvis ska vi snart ut och hoppa Clear Rounder.Måsas Titius: f. - 07, svenskt halvblod. Jag började arbeta med honom förra hösten men med lite sämre resultat. Nu har han växt till sig lite så nu testar vi igen. Sadel- och tränsvan, longerad och löshoppad. TILL SALU !Bliki: f. ?, islandshäst.  Jag vet faktiskt inte hur gammal han är men han är i alla fall ingen unghäst. Han rider jag åt en liten tjej som vill att han ska komma ut i skogen och bli av med lite överskottsenergi.

Kajsa: f. - 07, nordsvensk. Hon var sadel- och tränsvan när jag började. Nu är hon skrittad, travad och longerad. Tömkörd av ägaren.

Det var de hästarna jag håller på med just nu, tyvärr har jag inte bild på alla. Börjar jag jobba med någon mer kommer det såklart en presentation om den också.  
Omdöpt kategori


Nu har jag ändrat namnet på kategorin:

Den katogerin som förut hette "Inridning av Måsas Amelia" heter nu "Inridning av hästar/ponnyer", då jag har fler hästar och ponnyer som jag jobbar med nu och då blir det lättare att ha alla i en och samma kategori :)
Unghästblogg


Jag har funderat lite och jag har kommit på att jag verkligen ska försöka skriva lite utförligare om de hästarna jag håller på att rida in.
Jag kommer inte visa bilder på alla, det beror lite på vad ägarna tycker om det, men jag ska förklara vad jag gjort, varför och hur jag tänker. 

Vissa dagar kommer det bli svårt eftersom vårat internet är så segt men jag ska försöka ;)

Det betyder att detta i stort sett kommer bli en unghästblogg, och det har jag faktiskt inte sett att någon annan har så det är lite roligt :)Vad tycker ni läsare ? Är det roligt att läsa om unghästar och deras utbildning ?


Måsas Amelia.
Hiss & Diss


Eftersom jag inte har något att göra för tillfället kan vi köra en hiss och diss :)• Att det är mycket hästar att rida och jobba med nu och att alla går bra !
• Att det blir lite mer pengar denna månaden.
• Att jag antagligen har en väldigt rolig sak på gång.
• Att det känns som om jag och Sunnie är påväg upp från våran svacka.
• Att jag nog ska hoppa Amelia på nästa Clear Round som kommer upp !
• Att jag har en underbar pojkvän ! ♥• Att det börjar bli så kallt ute nu, jag är verkligen ingen vintermänniska :S
• Att jag inte kommer kunna tävla med Sunnie på ett bra tag. 
• Att jag har dåligt med kläder i min garderob. 
• Även om man tjänar en del så räcker pengarna aldrig till. 
• Att jag är sjuk, jag har verkligen inte tid med det nu !

Ja, ungefär så ser det ut.
Dagens ridning


Nu har jag vart ute i Jonslund och ridit.
Det blev bara Sunnie som fick gå idag då jag bara blir sämre och sämre. Hon skötte sig i alla fall ganska bra. På grusvägarna gick hon jättefint och hon börjar äntligen släppa efter i högersidan. 
Men så fort vi kommer in i skogen så blir hon jättespänd och ser spöken överallt och det finns inte en chans att få henne i form. Vad är det som är så läskigt där ?

Och så red vi förbi en gård där de hade en liten ful låtsasälg i trä som satt fast i marken med gråa ben som snurrade. Den var livsfarlig ! Hon blev så rädd att hon ville sticka därifrån och Sunnie skenar aldrig ! Läskig älg det där ;)


Nu tar kvällen en annan vändning. Vi sitter hemma hos Daniel och ska dricka lite gott. Eller gott och gott, jag ska dricka rom och cola och det är kanske inte favoriten men det funkar. 

Det kanske kommer upp något mer inlägg ikväll. Pojkarna ska väl antagligen spela (som vanligt) så jag kommer väl sitta här en stund ;)Daniel, Fredrik och Tompa på deras 60-årskalas.
Kanske


Imorgon ska jag åka och kolla upp det där erbjudandet jag skrev om för ett tag sen. 

Vi får se hur det går och hur allt löser sig, det blir nog inte som jag tänkt från början, men förhoppningsvis blir det bra ändå.
Jag kan kanske skriva ut vad det handlar om i bloggen imorgon :)
Fel blå


Såg en liten tabbe på headern nu.

Det är ju inte samma blå färg på headern som på resten av bloggen ! Vad fult xD

Men jag orkar inte ändra det nu så det får gå ändå. Hoppas ni inte stör er för mycket.
Ny header


Nu är min nya header klar !Jag gjorde den i paint (det enda programmet på denna datorn och i stort sett det enda programmet jag kan xD) så det är lite suddigt och så. Men det är i alla fall roligt med lite omväxling ! Jag ändrar ju sällan min header ;)


Så, vad tycker ni om den ? :)
Lugn dag


Hejhej !

Idag är det lördag och idag är det faktiskt ganska lugnt. Tyvärr så börjar jag bli sjuk så jag har packat på mig en massa kläder och så har jag halsduk hela tiden. Allt för att förebygga att jag blir sjukare.
Just nu sitter jag hos Daniel och kollar när han och Tompa spelar något mördarspel. Hur kan killar tycka det är kul egentligen ?

Jag mockade och fixade mitt stall på morgonen. Sen åkte jag till Kajsa och red henne en stund i skogen. Det tyckte hon var väldigt roligt men hon vill absolut inte galoppera. Men hon är väldigt duktig för att bara ha blivit riden ca 13 gånger. Otroligt lättlärd och uppmärksam häst !

När vi vart Vara en stund så ska vi tillbaka hem och rida hästarna. Vi får se om vi får med oss Daniel ut, i så fall så rider han Duff och jag Sunnie. Så kanske vi byter en stund då att han får öva på att trava lite på Sunnie :)
Sunnie måste i alla fall ridas lite ordentligt idag, då hon vilade helt igår. Och med ordentligt så menar jag att hon ska arbetas i form och inte bara lulla runt. Det har blivit väldigt slappt det sista. 

Jag funderar också på en ny header. Jag ska kolla vad jag kan fixa ihop nu när jag ändå inte har något att göra för en stund.


Vad tycker ni ? Är det dags för en ny header ?

Dagens Att göra


God morgon !

Idag är det inte lika fullspäckat på schemat.

Dagens Att göra:

Rida Duff.

Mocka och fixa stallet.

Rida Amelia.

Måla hos Johanna.

Hämta mina småbröder på skolan.

(Rida Kajsa).

Ja, ungefär så ser dagen ut. Plus att Tompa kommer efter 4 också :)
Jag får väl sätta igång !RSS 2.0