Mamma och Sunnie


Nu ska jag kolla på ponnyakuten och sen ska jag sova. 

Jag hittade lite bilder från den enda gången mamma ridit Sunnie. Bilderna är ca 2 år gamla. 


God natt ! 
Mina hjärtan


Nu ska jag gå ut i stallet och mocka och ta in hästarna. Sen kommer Tompa och hämtar mig och så åker vi in till Vara, så uppdateringen ikväll blir nog inte den bästa.


Men jag hoppas att ni är nöjda med uppdateringen hittills idag ! :)

Ha en trevlig kväll !Sunnie Girl.Thomas.


I can´t live if living is without you ♥Sommarlängtan

Tänk att kunna sitta i padocken och trimma igen. Vad jag längtar !Dag 09 – Min tro


Ojj vad svårt !
Det här är något som jag skulle kunna diskutera i flera timmar.


Jag följde alltid med mormor och morfar till kyrkan när jag var liten. Jag är konfirmerad och jag döptes när jag var 14 så man kan väl egentligen kalla mig kristen. Men vad jag tror på, det vet jag inte.

Jag vill tro att det finns ett liv efter detta, för allt kan väl inte bara ta slut när man dör ?


Även om jag inte riktigt vet vad jag tror på så skrattar jag inte åt folk som tex är helt säkra på att Jesus har funnits och att det var Gud som skapade världen. Jag är istället avundsjuk, för jag själv skulle vilja vara så säker på något..


Kan man tro på lycka ? För i så fall gör nog jag det. Att vara helt och fullt lycklig med allt man gjort i sitt liv och se fram emot vad man ska göra sen, det tror jag på !
Sann lycka är att sitta på hästryggen ! ♥Trassel med travarna


Här kommer förklaringen om travarna:

Jag, Matilda och Daniel köpte 2 travare för lite mer än ett halvår sen, Matilda köpte en och jag och Daniel köpte en ihop.

Vi är nöjda med köpet, för det var 2 trevliga hästar vi fick, men vi har fortfarande inte fått hästarnas pass. Deras gamla ägare har tappat bort passen och skulle därför beställa nya. Detta sa han för ca 4 månader sen och vi har fortfarade inte fått några pass.

Så i lördags åkte vi hem till honom eftersom han inte svarar när vi ringer, men självklart var han inte hemma. Vi fick i alla fall pratat med hans sambo som sa att passen är påväg och borde komma snart. Vi får hoppas att det stämmer för nu har vi väntat så det räcker !Jag och Duff, Daniel, Tompa och Sunnie.Tävlingsplatser


Jag tänkte att jag ska börja skriva om tävlingsplatser jag vart och tävlat på. Jag kommer att skriva vad jag upplevt positivt/negativt och lite allmänt vad jag tycker om platsen. En tävlingsplats per inlägg och så kommer inläggen lite då och då.

Jag börjar med Kungsbacka Ridklubb.När jag gick i skolan i Kungsbacka så var det nära och bra att tävla på Kungsbacka ridklubb. Jag red faktiskt dit de 3 gångerna jag tävlade där då det var långt för mamma att köra bara för att skjutsa på tävling.

- Jag tycker om att tävla på KRK. Det är aldrig något trassel med startlistorna och det är välorganiserat, du behöver inte vänta länge mellan klasserna.

- Deras grusbana är stor och det är bra underlag. De är också väldigt noga med att harva så ofta de hinner mellan klasserna så det blir oftast inte sådär upptrampat och gropigt.

- Ett stort plus är att de har 3 ridhus så du har alltid någonstans att rida och det blir inte lika fullknökat som det ofta blir annars.

- De har ett stort utbud i caféterian och allt är vällagat/bakat och gott. Vissa saker kan vara lite dyra men överlag så är det en billig caféteria. Personalen där är, som på hela tävlingsplatsen, trevlig och du blir bemött med ett leende och det är viktigt enligt mig ! :)

- Sunnie trivs bra på den anläggningen och har hoppat bra där de 3 gångerna. Vi startade ju våran allra första tävling där ! Se filmen HÄR.
Sunnies första tävling. Framridning i ett av KRKs ridhus.Sunnies tredje tävling. Framridning i samma ridhus.

Jag kan inte komma på något negativt om Kungsbacka Ridklubb !Har någon av er läsare tävlat på Kungsbacka Ridklubb ? :)
Dagens ridning


Äntligen har jag fått rida ! Behöver jag säga att det kändes underbart ?
Det märktes att Sunnie tyckte det var roligt också :)

Vägarna här omkring har vart omöjliga att rida på nu under vintern då det bara har vart isgata och hagen har vart bra till och från. Jag testade att rida i den idag och på vissa ställen går det faktiskt ganska bra. Det går inte rida något annat än skritt men det är inte aktuellt för mig och Sunnie just nu ändå eftersom hon stått så länge.

Vi skrittade i ca 20 minuter, en bra mjukstart för oss båda två. Dessutom så blåste jättekallt borta vid stallet och det var jag absolut inte klädd för.


Jag har alltid sagt innan att Sunnie i stort sett aldrig blir stel, det kvittar om hon står i en månad. Men idag kände jag av en liten tendens till stelhet när vi arbetade i skritten. Bara ytterst lite och absolut ingenting om man jämför med vissa andra hästar. Inget konstigt heller med tanke på att hon inte har gått ordentligt på nästan 3 månader.

Jag ska försöka skritta henne varje dag från och med nu, så länge underlaget i hagen tillåter. Hon blir mycket lättare att hantera när hon hålls igång, även om det bara är i skritt. Idag innan ridturen tex var hon halvt hysterisk och for fram och tillbaka på stallgången, så det var ingen idé att ens försöka brodda. Bara att få på sadeln var ett projekt i sig. 
Men håller jag igång henne lite varje dag kommer hon bli lugnare och mer hanterbar.
En lurvig och ofriserad Sunnie :)Dagens outfit Sunnie:

Träns: Billigt från EKO-hallen
Bett: Tredelat med fasta D-ringar
Sadel: Pessoa Paris
Fårullspadd
Schabrak: Blå-Rosa Pessoa
Skrittäcke: ?Svar till Karin


Jag svarar på Karins kommentar i ett inlägg:

Karin om Ridhus önskas:
bruuuuuuden! Hade du film på cabb från den programridningen? :o PÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖSSSS <3


Nej, tyvärr så har jag inte det ! :/Karin Hallén och Cabbarét.Mycket update idag !


Jag har lovat er en massa inlägg idag och jag ska försöka att hinna skriva alla ;)

Jag har dessutom fått ett önskemål på ett till inlägg:

Malin
kan du inte lägga upp dina mål 2011? Hade varit kul:)

Ett inlägg om mina mål kommer upp inom några dagar !


Nu är jag tittar ut genom fönstret ser jag att det snöar ! Vart kom det ifrån ? Jag trodde verkligen att snön var påväg att smälta. Suck..

Men jag ska testa att rida i hagen i alla fall. Jag funderar på att brodda för säkerhets skull men jag får se hur broddhålen i skorna ser ut innan jag bestämmer mig :)

Det är väl lika bra att börja !

Halm & hö - check !


Nu är halm och hö fixat till hästarna så jag inte behöver tänka på det på ett tag. Det är otroligt vad det går åt snabbt ändå !

Nu verkar det som om vi ska åka in till Vara och fortsätta denna smått stressiga dagen. Förhoppningsvis så hinner vi med lite kvällsmys i alla fall.Jag vill också påminna er om Tävlingen. Det saknas fortfarande en bild för att starta tävlingen så skicka in era bilder ! :)
Jag diggar Sunnies hoppteknik här ;)


Bättre update imorgon


Lite snabb uppdatering:

Idag ska det hämtas hösilage och halm till hästarna så det finns hemma. Det är alltid lika skönt att få det gjort ! 

Det inlägget jag lovade om trasslet med travarna kommer nog imorgon istället då jag har en del att göra idag. Och så ska jag försöka få ihop några fler intressanta och läsvärda inlägg, bla om mina favorittävlingsställen. 

Så vänta er roligare uppdatering imorgon ;)Sunnie Girl.

Det ska bli så roligt när snön försvinner så jag kan ta lite nya och fräscha ridbilder :)
Hallå


Nu har vi försökt få tag på travarnas gamla ägare hela morgonen och nu har han har stängt av sin mobil för att vi inte ska få tag på honom. Så nu ska vi åka hem till honom och kolla vad han håller på med.

Ett inlägg om vad allt det här handlar om kommer senare !För stor för sin ponny


Det sista har det pratats en del om att vara för stor för sin ponny och jag tänkte dela med mig av min åsikt i detta ämnet.

Ponnytiden är ju en underbart rolig tid med mycket kärlek och upplevelser med sin ponny. Självklart så är det tufft att sälja sin bästa vän den dagen man växt ur ponnyn.
Man är ponnyryttare under en så kort tid om man jämför med hur lång tid man har på sig att rida storhäst och därför tror jag att det är så svårt att "släppa taget" om sin ponny. Man vet att man aldrig kommer få ponnytiden tillbaka.Min första ponny Molly.

De flesta ponnyryttarna resonerar såhär: "Så länge det känns bra i ridningen så är du inte för stor för din ponny." Och det kan väl stämma till en viss del men jag tror att man går lite på hur det brukar kännas. "Såhär har det kännts i ett halvår och det känns likadant nu = det känns bra." För många utav de ryttare som säger att det känns bra i ridningen är alldeles för stora på sina ponnyer.


Jag kan själv inte förstå mig på ryttare som är uppenbart förstora för sina ponnys och som tittar på bilder och säger: "Jag kan ju rida min ponny minst ett år till !"
Hur kan man inte se att man är förstor ??

Här har vi ett exempel:Jag på min C-ponny Ellen.

När den här bilden är tagen så är jag för stor på min ponny. Inte extremt, men tillräckligt. Det var först när jag var såhär stor som jag klarade av att rida henne eftersom hon kunde vara så jävlig, men jag tyckte att jag var för stor. Och det var också här någon gång vi satte ut henne på annons.

Det är ju oftast när man börjar bli för stor som framgångarna kommer eftersom man då verkligen "kommer åt" ponnyn. Det kan bidra till att det är ett så skrämmande moment att sälja sin ponny: att sälja sin rosettplockare och börja om från början på en ny ponny/häst.


Men om man säger såhär då: En ryttare som är för stor för sin ponny tycker att det känns bra i ridningen och är ute och tävlar som vanligt. Då tycker man att överdomaren kanske kan kliva in och säga att det faktiskt inte ser proportionerligt ut, för det ska det göra på tävling. Men aldrig har jag hört talas om att en överdomare haft ett snack med förstora ryttare.
På en tävling för länge sen var det en ryttare som var ca 1.60 lång som hoppade en Lokal LC bana på en liten, liten shettlandsponny. Överdomaren såg detta men sa inte ett ljud. Då kan man undra vad de där överdomarna gör egentligen.

Det är också många ponnyryttare som har kvar sina ponnys eftersom "de har frågat sin tränare och han/hon sa att de inte var för stora". Där kan man ju också börja undra..


Värst är det ändå på dressyrtävlingar. Där tar inte hästen lika mycket stryk om du är för lång och det ser man ju. På mer än hälften av alla dressyrryttare hänger ju fötterna och dinglar långt under magen. Hur kan det klassas som proportionerligt ? Jag förstår det verkligen inte !

Sen ska man inte bara prata om ponnyryttare. Det finns storhästryttare som är för stora för sina hästar också men det ser man inte lika ofta.En utav de sista tävlingarna på min D-ponny, Nora, eftersom jag började växa ur henne.


Det var min åsikt om att vara för stor för sin ponny. Får du kommentarer om att du är för stor så är det oftast sant !Ridhus önskas


Nu har pappa precis vart här på besök.
Han hade med sig en vetekrans och ett paket mjölk och finns det något goare ? Sådan far, sådan dotter, eller vad tror ni ? ;)


Därmed blev mockningen blev uppskjuten tills nu, så nu ska jag springa ut och börja. Jag får ju lov att säga att det är skönt att ha stallet så nära, även om jag hellre hade stått uppstallad någonstans där det finns ridhus..
Förra våren i ridhuset i Kungsbacka.Behöver mer bilder till tävlingen


Det saknas fortfarande en bild till tävlingen.

Så läs mer om tävlingen HÄR och skicka in din bild ! :)God morgon


Det är så otroligt skönt att det är varmare ute idag !
Så idag ska jag kolla underlaget i hagen och jag hoppas verkligen att det går att rida någorlunda där nu. 

Och så ska jag och Stina gå ut på en promenad. Bara det håller sig såhär varmt så ska jag komma igång med motionen.

Annars händer det som vanligt inte så mycket under dagen. Ikväll däremot så kommer en gammal vän hit och umgås lite. Hon stannar antagligen över tills imorgon så vi kommer ha mycket tid på oss att vara nostalgiska :)
Sunnie Girl.Tävlingen


Nu behöver jag en bild till så är tävlingen igång sen. Så kom igen och skicka in era bilder ! :)

Läs mer om tävlingen HÄR.God morgon


Det är ju minst lika kallt idag ! :S

Idag händer det som vanligt inte så mycket. Tompa är tydligen hemma från skolan så han kanske kommer hit. Sen ska stallet fixas men det är typ det enda. Livet är inte så händelserikt när man inte går i skolan och är arbetslös ;)
Men det blir bättre fram mot våren när jag har lite hästar att jobba med :)


Ikväll ska vi fortsätta jakten på en bil till Tompa eftersom vi inte lyckades igår. Han är ju så kräsen !


Om en stund ska jag gå och släppa ut hästarna. Jag tror nog att jag mockar med en gång så det är gjort.Jag brukar ha mysigt sällskap av Stina :)Kallt !


Usch vad kallt det är !

Jag kollade aldrig underlaget i hagen, jag skyndade mig bara att fixa stallet och gick sen in och värmde mig. Inte för att det gjorde så mycket, det är jättekallt i huset också..

Nu väntar jag (som vanligt) på att Tompa ska komma, så ska vi åka till Göteborg och kolla på lite olika bilar som Tompa är intresserad av. Förhoppningsvis följer Sanna med :)Sunnie Girl.Bloggtips !


Jag hittade en blogg nu som jag tycker verkar väldigt intressant och som jag kommer följa:


Horse Balance


Jag tycker att horsemanship är väldigt intressant och även om jag inte är jättebra på det så försöker jag att väva in det lite i mina hästars vardag.Onsdag


Nu har Tompa åkt till skolan och jag fastnade direkt vid datorn.

Jag ska alldeles strax gå ut och fixa stallet. Jag ska också kolla om underlaget har blivit något bättre i hagen. Håll tummarna, jag är så ridsugen ! Det är Sunnie med, hon blir så grining när hon vilar.

Och så ska jag gå ut och gå med Stina om det slutar blåsa så otroligt kallt. Man kan ju undra vart vårvädret tog vägen..


Det är ingen som har skickat in någon bild till tävlingen än. Kom igen nu, var inte så tråkiga ! :)

Sunnie Girl.Inget Gbg Horse Show


Nu börjar Göteborg Horse Show närma sig med stormsteg och jag blir med och mer deppig för att jag inte ska åka dit i år.


Första gången jag var där var för 4 år sen. Sen dess har jag vart där varje år och man kan ju inte annat än älska en så rolig hästfest !


Hade jag åkt dit i år hade jag vart sugen på att köpa det här:Rött swarovskipannband med en silvrig rad.Silvrigt swarovskipannband.JW-hjälm med bling på rosetten.Grå eller svarta Tretornstövlar.Dessa Kingslandhandskarna.


Jag skulle kunna göra listan oändlig men jag väljer att stanna här. Jag ska ju ändå inte åka till Horse Show och även om jag skulle det så skulle jag inte ha råd med allt jag vill ha ;)


Ska ni till Göteborg Horse Show i år ? :)I väntan


Nu sitter jag här och väntar på Tompa. Jag har bakat negerbollar under tiden och de är snart sådär kalla och goda så att jag kan smaka :)

Just nu är jag så ridsugen så jag tror jag blir galen ! Imorgon ska jag gå ut i hagen och kolla om underlaget har blivit något bättre. Bara jag kan skritta Sunnie och få igång henne lite är jag nöjd. För stunden i alla fall.


Det blev ingen promenad med Stina idag. Det blåste nästan storm och snöade småspik så vi har hållt oss inne. Vi får ta igen det imorgon helt enkelt. För jag hoppas verkligen inte att det kommer snöa imorgon. 


Och så hoppas jag att ni skickar in bilder till tävlingen. Jag vill ha in många bilder ! 
Hur ni gör hittar ni i inlägget under ;)


 

Sunnie Girl.Tävling i bloggen !


Jag tänkte att vi skulle ha en liten tävling här i bloggen. Många som har haft liknande innan men ändå :)


Gör såhär:

Skicka in en fin/söt/rolig bild och ditt namn och bloggadress till mlishastblogg@live.se. Det behöver inte vara en hästbild !

De 3 första bilderna som kommer in på mailen lägger jag upp här på bloggen och så får ni läsare rösta på vilken ni tycker är bäst. 

Den bild som får flest röster får sin bild med en länk i min meny till höger i 2 veckor. Efter de 2 veckorna börjar vi om igen, så om du inte kom med första gången har du en chans nästa gång :)
(Har du ingen blogg kan du självklart vara med ändå)

Börja skicka ! ;)R.I.P Stina Andersson


Igår så krockade en gammal vän till mig, Stina, och hon gick tyvärr bort av skadorna.
Vi red i samma ridskolegrupp i många år och när vi fick egna ponnyer åkte vi på tävlingar tillsammans. Stina som alltid var så glad och positiv till allt.

De flesta som bor här omkring vet vem hon är och kommer sakna henne mycket !

Vila i frid, Stina Andersson ♥Min hoppsits


Jag tänkte att jag ska diskutera min hoppsits lite. Ni får mer än gära diskutera med, jag kan ta kritik :)Bild från en träning för lite mindre än ett år sen.

Här hoppar jag 1.10 med Sunnie och här tycker jag att min sits är helt ok. Hyfsat skänkelläge, lagom eftergift och blicken framåt.Bild från samma träning.

Och så jämför vi med den här bilden. Här hoppar vi 1.30 och så fort hindren blir lite högre så blir jag spänd (kan ju bero på min höjdrädsla) och håller balansen lite i tyglarna. 

Jag skulle behöva slappna av i armbågarna mer så att jag får fram min hand en bit till och kan ge Sunnie den eftergiften hon vill ha.Bild från en träning för ca 2 år sen.

Här tycker jag inte alls om min sits ! Sunnie får ingen eftergift, jag hänger nästan helt i tyglarna och mitt överliv är alldeles för upprätt. Det ser mer ut som om jag försöker motarbeta språnget istället för att mjukt följa med henne.Bild från samma träning.

Här är mitt överliv med bättre i språnget men jag ger fortfarande dålig eftergift. Skänkelläget är lite för långt bak.


En sak kan vi komma fram till och det är att min sits har blivit bättre. Men jag måste fortfarande träna på att följa med hästen bättre i större språng och att alltid tänka på att ge lite bättre eftergift och att slappna av lite mer i armbågarna. Dock så tycker jag inte att det är fint eller praktiskt när man kastar sig fram på hästhalsen och har händerna framme vid öronen. Man ska fortfarande vara i balans och ge ett stöd åt hästen. 
Ska man vara petig så kan mina skänklar flyttas fram lite i språnget. Jag har bra blick.Bild på mig och Hiawhata.

Tittar man på hur min sits ser ut på Johannas häst Hiawhata så ser den mycket bättre ut.
Jag ger fortfarande lite dålig eftergift men mitt överliv, min blick och mitt skänkelläge är bra.Det är samma på denna bilden.


Är det någon jag ser upp till när det gäller bra hoppsits och bra ridning så är det Rolf-Göran. Allt ser så lätt och planerat ut när han hoppar en bana. Han gör inga onödiga, flaxande rörelser utan använder sig av små, fina hjälper. Dock så kan hans skänklar ligga lite långt bak ibland men det är ingenting om man jämför med vissa andra ryttare.
Så, vad tycker ni nu då ? Har jag bra eller dålig sits ? Snygg eller mindre snygg ? Sätt igång och diskutera lite, som sagt, jag kan ta kritik :)
God morgon


Jag ska börja med att säga att jag nu har fixat filmen på stallet, så nu kan ni se den utan att behöva klicka er vidare till youtube ;)

Hästarna står och tuggar på sitt morgonhö och jag ska äta frukost innan jag går ut och släpper ut hästarna och mockar.
Dagens planer:

- Mocka och fixa stallet
- Baka negerbollar
- Gå ut och gå med Stina

Inte så mycket att göra idag med andra ord.


Dagens värsta måste ju vara att det har snöat inatt. Inte mycket men det ligger ett tunt lager med snö på vägarna nu igen. Jag som vill att snön ska smälta bort..Sunnie Girl.Starkt band


Igår så pysslade jag om Sunnie riktigt mycket när hon kom in från hagen.
Ryktade, kliade, masserade, pussade mm. Hon tyckte det var jättemysigt till en början men på slutet så tröttnade hon lite.

Då kom jag och tänka på hur dålig kontakt jag haft med Sunnie det sista. Nu när det inte går att rida så blir det ju mest in och ut från hagen och kolla så hon är hel. Ibland borstar jag av henne.

Men även nu i höstas så var det mest: borsta, rida, borsta av, släppa ut i hagen. Och det är ju inte roligt för varken mig eller Sunnie.

Jag tror att man behöver ha ett bra band mellan häst och ryttare för att båda ska känna sig trygga med varandra och må bra. Det är klart att man kan sitta upp på vilken häst som helst och få allt att funka men det är inte riktigt samma sak.

Har du ett starkt band med en häst så räcker det att du tänker galopp och så fattar hästen galopp. Du kan sitta och rida den med små, små vikthjälper och den går dit du vill. Den är aldrig osäker när den är runt dig.

Ett sånt band har jag till Sunnie. Tyvärr så har vi tappat det lite under det sista året.
Men nu när jag ska sätta igång henne ska jag göra ALLT för att få tillbaka det. Inte bara i ridningen utan på marken också.
Och jag längtar ♥Min älskade Sunnie Girl ♥


Film på stallet


Här kommer äntligen filmen på stallet. Enjoy ! ;)


Dag 05 – Ett smycke, klocka eller accessoar som betyder mycket för mig


Ett smycke som betyder mycket för mig är ett armband som jag fick av Tompa i julklapp förra året.På det lilla hjärtat står "Thomas" ingraverat :) ♥

Det är ett väldigt personligt men enkelt armband och jag älskar det !

Måndag igen


Ja, idag är det måndag igen. Tiden går så sjukt fort !

Morgonen har jag spenderat i stallet. Jag har äntligen plockat bort julpyntet och så har jag mockat och fixat stallet inför insläppet i eftermiddag. Det är ju trots allt skönt att ha det gjort på morgonen.


Och så har jag filmat lite i stallet så att ni ska få se :)
Jag ska försöka att lägga upp filmen med en gång, lyckas det inte så får ni den nästa gång jag åker in till Vara.


Kvar att göra idag:

- Städa huset och diska
- Gå ut och gå med Stina (kanske köra ett lite lätt styrkepass för mig)
- Skriva ner alla viktiga saker i min kalender
- Ta in hästarna
Sunnie Girl.Kameror och objektiv till salu


Dagen idag är lika slapp som vanligt. Jag längtar tills jag kan rida igen så jag har mer att göra på dagarna !
Det går ju inte ens att putsa nu när det är så kallt, allt bara fryser. 

Jag och Tompa är i alla fall inne i Vara en sväng för att sälja lite kameror, objektiv mm. 


Är du fotointresserad ?

Gå in på länken och kolla om du hittar något du vill ha ;)

Kameror och objektiv
Sunnie Girl.
Lördag


Vilken start på morgonen !

Jag har haft problem med min inackordering det sista. Jag vet inte om hon kan kallas inackordering då hon inte betalar något för att stå i mitt stall. Vi har bråkat mycket det sista, hon struntar i att göra saker som jag ber henne att göra och hon är uppkäftig och otacksam ovanpå det, trots att jag tagit hand om hennes häst gratis nästan varje dag sen i oktober.

Idag fick jag nog så nu har hon en månad på sig att flytta sin häst. Jag tycker att om man står i någon annans stall så lyssnar man på och respekterar vad ägaren till stallet säger.

Så nu kommer det förhoppningsvis bli bättre i framtiden, dår jag gått runt och tänkt på det här konstant.


Idag händer det inte så mycket. Jag kan fortfarande inte rida och stallet är mockat så jag väntar mest på att ta in hästarna. Efter det åker jag och Tompa in till Vara och umgås med Sanna och Daniel.

Visst får man vårkänslor idag förresten ? Solen skiner och snön smälter bort. Jag önskar att den kunde smälta snabbare bara så jag kan börja rida :)Dag 08 – Ett ögonblick


Ett ögonblick, eller det är snarare en liten, liten stund, som betyder mycket för mig är när jag satt på Sunnie första gången.

Fram tills att jag satt på henne första gången hade jag gjort precis allt med Sunnie själv och jag var nöjd med att jag fått fram ett sånt bra resultat alldeles själv. 

När jag satt på henne för första gången så var jag också själv. Jag knäppte fast en longerlina i grimman så att hon kunde beta under tiden jag hoppade upp på henne. Jag hade redan hängt på henne flera gånger utan att hon brytt sig och det var helt enkelt dags att ta nästa steg. 

Jag började med att hänga på henne och det gick hur bra som helst, hon stog lugnt och betade. Då satte jag mig upp och klappade och pratade med henne hela tiden och vilken känsla det var ! Att veta att jag kommit så långt alldeles själv och att jag förberett henne för det så bra att det inte var några problem alls. 

Jag satt på henne en liten stund och sen hoppade jag av. Och gissa om jag var stolt ! :)En utav de första ridbilderna jag har på mig och Sunnie. Här är hon 3.

Dag 07 – Det här gör mig glad


Den här var väldigt lätt:

Det finns en sak som ALLTID kan få mig på bra humör ! 

Det kvittar hur sur jag var innan, så fort jag kommer upp på Sunnies rygg och lullar runt lite i skogen så blir jag bara så glad ! Att sitta på hennes rygg och känna att jag har all tid i världen på mig, att vi kan rida runt i evigheter och bara mysa, att vi inte har någon som helst press på oss, det gör mig så himla lycklig.
Jag kan komma på mig med att sitta och le för mig själv, hur underbart är inte det ? :)Vad skulle jag göra utan dig ? ♥
God natt


Nu har jag gjort ett tidsinställt inlägg tills imorgon och ett tills på lördag så att ni får lite att läsa :)

Det är så att våran dator är sönder så jag får passa på nu när jag är i Vara. Men som sagt, lite läsning imorgon och på lördag i alla fall :)

Nu ska jag och Tompa kolla på någon film innan vi ska sova. 

God natt ! 
Att tänka positivt och slappna av på hästryggen


Nu har jag kollat klart på ponnyakuten. Vad mycket barn och ungdomar som har problem med sina ponnyer ! Det är ju läskigt alltså. Jag tycker det är jättebra att det finns folk som tar sig tid att hjälpa de som har problem, för vissa problem kan man inte lösa själv..

Hade ponnyakuten funnits för ca 8 år sen så hade jag sökt, utan tvekan. Det var då jag hade min c-ponny Ellen (ni kan läsa mer om henne HÄR) och henne hade jag verkligen problem med. Jag var jätterädd för henne ett tag, mamma fick tvinga mig upp henne varje dag. När hon var som värst så var vi tvugna att longera henne en bra stund innan varje ridtur, annars hade jag ingen chans att vare sig komma upp eller sitta kvar på henne. 


Det är inte så lätt att hantera såna situationer själv, vare sig om du är liten eller äldre. Rädslan styr för mycket av våra handlingar och när det gäller hästar, eller djur över huvudtaget, så känner de direkt när vi är rädda och spända och då har de svårt att lita på oss och känna sig säkra hos oss. 

Det här har fått mig att tänka lite längre. Kommer ni ihåg att jag skrev i höstas att jag hade såna problem med att få Sunnie att slappna av när vi red ute ? Problemet ligger ju 99,9% av alla gångerna hos ryttaren och det tvekar jag inte på att det gör i vårat fall.

Jag tänker: "Hon har vart spänd de senaste 20 ridturerna och det kommer hon vara idag också." Då förutsätter jag att hon kommer vara spänd och rider på ett annat sätt än om jag hade tänkt: "Idag ska vi rida ut en sväng och jobba lite i skogen." Jag som ryttare tänker att hon kommer vara spänd, rider då på ett visst sätt och då blir hon spänd. 

Kommer ni ihåg det där tipset man fick när man var liten ? Om hästen ser något farligt och som den blir spänd för så ska man som ryttare titta på något annat längre fram istället för att fixera på det som hästen tycket är farligt. Man ska även ställa den ifrån det farliga.
Eller tipset att man kan börja sjunga på en låt när hästen blir spänd för något för då koncentrerar du dig på låttexten istället för vad hästen är rädd för. 
Jag har provat båda tipsen 1000 gånger och nästan varje gång har det hjälpt.

Är ryttaren avslappnad och tänker positivt så får hästen en trygg ledare att lita på. Det är bara så det funkar !

Och det är en sak som jag själv måste börja tänka på mer. Jag har väldigt lätt för att bli irriterad och när jag blir det så blir Sunnie ännu mer spänd. Då blir jag ännu mer irriterad och så har vi en ond cirkel som bara blir värre och värre för varje gång.
Jag måste fokusera på mig själv och min sits först och främst, att jag ska slappna av och andas när jag blir så irriterad. För jag vet ju själv att det bara gör saken värre om jag blir arg.Här är ett läge där jag som ryttare tvekar och då sätter mig själv och hästen i en dålig situation.
Ponnyakuten


Nu ska jag kolla på andra avsnittet av Ponnyakuten. Jag hoppas att det är roliga och bra ryttare med :)

Någon mer som kollar på ponnyakuten ?
Headers


Mina headers jag haft sen jag startade bloggen:

Den första:Den andra:Den tredje:Och den jag har nu:Vad dålig jag är på att variera mig !Vilken tycker ni är snyggast ? :)Jag själv tycker nog att den första och den sista är snyggast.
Sommarlängtan


Det är så tråkigt att det har börjat frysa på nu igen. Isen var ju nästan borta från grusvägen så att jag nästan kunde börja skritta Sunnie och Duff.
Grusvägen är ganska fin förutom i början utanför stallet + 100 meter bort. Och så länge det är is där så kan jag inte ta mig till de torra ställena så att jag kan skritta. 

Jag funderar på att skotta ett "spår" i hagen så att jag kan skritta lite men det kommer vara så jobbigt. Men det är i och för sig värt det..

Jag vill komma igång med ridningen nu !Tänk när det var såhär varmt och mysigt ute !
Dag 06 – Min dag


Jag hoppar över nr 5 på listan tills jag tagit kort på mitt smycke :)

Istället ska jag berätta om min dag som inte alls har vart så spännande. 
Jag och Tompa har tagit det otroligt lugnt mestadels av dagen och bara slappat. Man behöver såna dagar ibland för att orka med allt. 

Men vi har gjort lite nyttiga saker också. Vi var ute och gick med hundarna i 45 minuter (det ska bli rutin för min del nu), vi har mockat och fixat stallet och så stannade vi till hos mormor och morfar och hjälpte dem med deras nyinköpta dator och blev bjudna på pizza. 

Inte så dålig dag ändå med andra ord :)Sunnie Girl.
Skvallerbloggar


En hyfsat bra skvallerblogg:

ponnysanning.blogspot.comoch:

Topriders
Jag kan inte hjälpa det, jag bara älskar skvallerbloggar ! :)

Badat


Nu har vi badat och vad roligt det var ! Att man inte gör det oftare egentligen, det är jättebra konditionsträning :)

Men Daniel som alltid lyckas med allt har nog spräckt sin trumhinna så nu ska vi antagligen till sjukhuset. Under ett år har han brutit båda händerna, ramlat av Duff och många andra grejer, jag vet inte hur många gånger vi har vart med honom på sjukhuset. Otur eller klantighet kan man ju fråga sig ? xD

Jaja, mer uppdatering än såhär blir det nog inte och det blir nog dåligt imorgon också. Men håll ut :)Duff.
Tråkig läsning


Väldigt dålig uppdatering det sista men jag har inte så mycket att skriva om nu.

Jag rider inte så länge det är sånt här väder och underlag så det enda jag gör i stallet är mocka och pyssla med hästarna.
Men jag ska försöka hitta på lite roligare läsning för er :)

Nu ska jag ta in hästarna och sen ska vi till Vara och bada. Roligt ska det bli !Sunnie Girl
Mitt lilla hjärta ♥


Nästan sovmorgon


Gud vad skönt med sovmorgon ! Det har jag inte haft sen hästarna började komma in på nätterna i höstas.
Fast det kan inte riktigt räknas som sovmorgon eftersom jag gick upp och fodrade imorse, men efter det fick jag sova ut i alla fall.

Matilda skötte utsläppet och mockningen så jag ska gå ut och kolla till hästarna om en stund. Det är också dags att ta in en ny höbal och att plocka ner julpyntet. Pyntet skulle egentligen vart nere för länge sen men det har vart så mycket det sista så jag har faktiskt glömt av det.

Väldigt tråkigt väder ute idag för övrigt. Det verkar som om ridningen får vänta i några dagar till..

Annars så är det ganska lugnt här hemma. Det verkar som om det jobbiga jag skrev om sist äntligen börjar lösa sig. En av sakerna i alla fall.


Hoppas att ni haft en bra helg och att ni slappar ordentligt idag när det är söndag ;)Stina brukar mysa ner sig i höet när vi är i stallet :)Dag 04 – Det här åt jag i dag


Usch, jag har bara ätit en massa onyttiga saker idag, men väldigt goa saker ;)


Jag började dagen med 2 ostsmörgåsar. Dock var jag inte så nyttig och åt mörkt bröd.Mjölk till, självklart. Det tycker jag är ett måste till frukost, det är så otroligt gott !

Jag hoppade jag över lunchen, mest för att jag inte var hungrig. 
Men vi åkte istället till mormor och morfar och fikade och då proppade jag i mig en massa onyttigt:Vaniljbulle,Snickerskaka,Biskvi,och pariservåffla.

Nu i efterhand förstår jag inte hur jag fick ner allt det där, men det gick tydligen. Och gott var det !

Nu står Tompa och lagar någon hemlig kvällsmat till oss. Det enda jag vet är att det innehåller kyckling så det kan vara lite spännande :)


Mina matvanor är oftast inte såhär dåliga men ibland händer det.
Hej hej


Nu har uppdateringen vart dålig igen, men det har hänt väldigt mycket hemma de senaste dagarna. Jag är inte på riktigt blogghumör idag heller men tänkte i alla fall berätta varför ni inte hört av mig på ett tag. 

Det kanske kommer upp något inlägg lite senare ikväll :)Sunnie Girl.
Födelsedagsfirande


Snabb update !

Nu ska vi ut och fixa stallet innan vi gör iordning oss och åker och firar Tompas bror som fyller år idag :)

Blir nog ingen mer update förrän imorgon.Lurviga hästar


Nu ska ni få se på en lurvig liten individ:Duff, lurvigare än en ponny :)Sunnie är i och för sig också ganska lurvig. Och ofriserad.
Dag 03 – Mitt älsklingsdjur


Jag vet inte om jag behöver skriva så mycket här för mitt älsklingsdjur är ju såklart hästar. 
Ingen stor överraskning, eller hur ? ;)Jag och Pinglan, världens goaste nordsvensk.
Ponnyakuten


Nu sitter jag i Vara och har äntligen tillgång till normalt internet.

Jag tänkte att jag skulle dra nytta av det och kolla på det första avsnittet av Ponnyakuten. Jag såg faktiskt inte ett enda avsnitt förra året men detta året ser jag fram emot att följa det :)

Vill ni också titta kan ni trycka HÄR :)Slappdag hittills


Ja, jag har legat och kollat på Cougar Town hela morgonen, jag känner mig lite lat faktiskt.

Men nu ska jag sätta igång och städa mitt rum. Det ska bli så skönt att få lite ordning igen ! Och så funderar jag på att kanske möblera om lite.

Ridningen hoppar jag över helt idag, det är ingen idé på det här underlaget så Sunnie får nog tyvärr vila tills det blir bättre. Väldigt tråkigt då hon har vilat mer eller mindre hela vintern men vad gör man ?

Ja, let´s go !

Ofrivillig avsittning


Ja, som rubriken säger så ramlade jag av idag, hur jag nu hann göra det när jag red i 10 minuter knappt xD 

Jag skrittade en vända i hagen men jag kom ganska snabbt fram till att det var alldeles för halt så jag red upp till grinden igen. När jag var nästan framme så blev Sunnie rädd för något och kastade sig åt sidan och då åker jag såklart i backen. Jag landade precis där som det är tilltrampat och stenhårt så jag får se hur min höft mår imorgon..

Stallet är färdigfixat och hästarna står inne och tuggar på sitt eftermiddagshö. Och precis som jag tänkte så tog det mycket längre tid utan Tompas hjälp. Men det är bara att vänja sig vid att jobba ensam igen.

Tompa är faktiskt påväg hit nu och ska sova här inatt ändå. Underbart ♥


Tog lite halvbra bilder på Duff idag med men kan inte ladda upp dem nu på internet. Men ni ska se vad lurvig han är, precis som en liten ponny ! :)

Nu ska jag försöka läsa lite bloggar och sen börja med kvällsmaten.Sunnie Girl.Färdigstädat !


Nu har jag städat nästan hela huset och vad fint det blev ! Nu har jag bara mitt rum och sadelkammaren kvar att städa och jag tänkte få gjort det någon gång i veckan. Det kan hända att jag städar mitt rum ikväll för det ser hemskt ut, så stökigt har det aldrig vart. Det har en tendens att bli så när en viss Tompa sover hos mig ;)

Och när jag fått städat sadelkammaren så kommer det förhoppningsvis upp en film på hur det ser ut i stallet :)

Nu ska jag gå ut i stallet och försöka mig på att i alla fall skritta lite i hagen med Sunnie. Sen ska stallet mockas och fixas och eftersom jag är van vid att Tompa har hjälpt till den senaste månaden så kommer det nog ta längre tid än vanligt..Måndag


Jag hade tänkt börja den här veckan med bra uppdatering men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Internet är supersegt idag så det blir inga fler inlägg förrän det snabbar sig lite.

Så länge så tänkte jag sätta igång ett "cleaning mission" i vårat hus. Något måste jag göra för att skjuta undan tankarna på Tompa som åkte för någon timme sen. Det här med pojkvänner, varför måste man sakna dem så fort de åker någonstans ?

Underlaget är lika kasst idag, isgata överallt och skare och knöckligt i hagen. Det kan nog bli svårt att rida idag också :S

Jaja, det är väl lika bra att sätta igång !


Vad har ni för planer idag ? Har ni börjat skolan igen kanske ? :)
Sunnie Girl.Tråkigt väder


Idag har det vart fullt upp hela dagen, vilket har vart ganska skönt faktiskt. Men nu är jag otroligt trött och längtar efter sängen.

Sunnie har vilat i 3 dagar nu. I fredags och lördags för att jag absolut inte hann rida och idag eftersom det är tråkigt väder och underlag. Jag tänkte testa att rida i hagen imorgon men det kommer nog tyvärr bara gå att skritta. 

Däremot så tänkte jag passa på att sitta upp på Duff någon dag snart när snön är så djup. Det är prefekt om han försöker sig på att bocka för då får han inte lika mycket kraft ;)


Förhoppningsvis så blir uppdateringen bättre nu i veckan eftersom Tompa börjar skolan imorgon. Väldigt tråkigt eftersom vi knappt kommer träffas något de kommande dagarna :/ Men ett plus för bloggen i alla fall :)


God natt !
Inga fotografer på storhästtävlingar


Nu när jag sitter och kollar runt på en del bloggar, ponnybloggar mest, så ser jag hur otroligt mycket hoppbilder de har från deras tävlingar.

Har ni tänkt på det ? Att det alltid är en massa fotografer ute på ponnytävlingarna men inte en enda på storhästtävlingar. Det är så otroligt tråkigt tycker jag !

Jag har vart på EN storhästtävling där en fotograf fanns och det var i Lilla Edet. Stort plus till dem !
Och där köpte jag självklart en bild på mig och Sunnie och jag hade köpt bilder på varje tävling i stort sett, om det är bra bilder då dåklart :)

Jag kan inte riktigt förstå varför, om det är för att ponnyryttarna får minst en bild från varje klass av sina föräldrar så att fotograferna tjänar mer eller ? Dessutom så är det alltid många privata som fotar på ponnytävlingar och sen skickar bilderna gratis till ryttarnas mail. 

Varför kan det inte vara så för oss storhästryttare ? Anar ni avundsjukan i tonen ? ;)


Tur att man har snälla vänner som fotar när de kan :)Fotograf: Sanna Ekelundh JohanssonFotograf: Susanna Falk


Är det någon som är ute och fotar på storhästtävlingar i sommar och fångar mig på bild så får ni gärna höra av er :)
Rolig film


Nu är tentan äntligen över och tyvärr så tror jag inte det gick så bra..

Men nu är jag i alla fall jättetrött och orkar verkligen inte skriva något vettigt. Så här får ni en rolig film istället :)
Jag skrattar lika mycket varje gång ! Otroligt modig liten ryttare får jag säga. 
Skriver tenta


Tidsinställt inlägg.

Nu sitter jag i tentasalen och får lite information om tentan och jag är antagligen väldigt nervös !

Håll tummarna för mig !Tentan närmar sig


Nu är jag lagom trött i huvudet. Jag har pluggat hela dagen förutom en paus när jag fixade stallet och tog in hästarna.

Jag ska plugga en liten stund till och så får det räcka för idag. Jag hade väl egentligen behövt plugga typ hela natten men det är ju inte rimligt och min hjärna börjar lägga av nu.
Tyvärr så kommer jag inte hinna plugga så mycket imorgon då tentan börjar 14.15 och jag innan det ska hinna mocka, skriva ut en massa papper, göra några ärenden i Vara och åka till Skövde. Jag får helt enkelt plugga i bilen, det blir ju nästan en timme.

Förlåt om jag tröttar ut er med mitt pluggprat men tentan jag ska skriva imorgon avgör lite av min framtid så jag är ganska nervös över det..

Nu hör ni inte av mig förrän imorgon kväll om jag hinner uppdatera då.


Önska mig lycka till ! :)Plugg, plugg, plugg


Jag pluggar för fullt, tenta imorgon !Dålig uppdatering både idag och imorgon !God morgon


Nu är det bara 2 dagar kvar till tentan så jag ska fortsätta plugga.

Hästarna är ute i hagen för länge sen och Sunnie får nog sin motion i eftermiddag då Daniel och hans kusiner kanske skulle komma förbi och rida. Annars ska hon skrittas och travas i ca 40 minuter.

Matilda sköter mockningen idag också så jag kan verkligen sitta och plugga i flera timmar (tyvärr), haha.


Vad ska ni hitta på idag då ? :)
Sunnie är otroligt snäll, såhär ser det ut när Tompa rider.God natt


Klockan är 8 och jag skulle kunna gå och lägga mig..

Jag var i alla fall ute i stallet och hade en mysig stund med Sunnie förut. Jag ryktade och pysslade om henne lite (hon måste verkligen friseras nu !) och så kliade jag henne där hon tyckte att det kliade.

Jag tror att såna stunder är viktiga för häst och ryttare för att man ska stärka/behålla bandet emellan. De senaste veckorna när jag vart i stallet så har jag bara stressat igenom allting, fråga mig inte varför, och då är det självklart inte lika roligt att vara i stallet. Men det ska det bli ändring på !

Dagens tråkigaste var att Sunnies träns gick sönder. Det är ett billigt träns från Ekohallen men det är förvånansvärt bra kvalitét på det ändå. Jag kan fortfarande använda det, det var bara en sån "läderring" som gått av och det händer ju ofta, men det ser så illa ut när flärparna sticker ut. 
Så jag får leta nytt träns så snart som möjligt.

Nu ska jag slappa resten av kvällen, jag orkar verkligen inte plugga mer idag !Sunnie Girl.Dag 02 – Min första kärlek


Den här tyckte jag var svår, tills jag kom på att jag faktiskt var otroligt kär när jag var liten. Även om det inte är samma kärlek som jag känner till tex Tompa idag så var det ändå kärlek då.

När jag gick i 1:an så blev jag tillsammans med min klasskompis Adam Norén. Till en början så var det väl bara ett vanligt "Får jag chans på dig?", "Ja, det får du", och så vågade man knappt hålla varandra i handen.
Men vi var tillsammans väldigt länge för att vara så unga, ca 3 år om jag inte minns helt fel.
Och jag var JÄTTEKÄR i honom !

Vi skickade kärleksbrev till varandra och lekte ofta på helgerna, han gav mig halsband och allt det där och allt var jättebra. Tills han en dag gjorde slut. Då blev jag så ledsen att jag grät till och från i flera dagar.
Vi blev tillsammans igen några veckor efter det och så tog det slut efter ett tag och så höll vi på fram och tillbaka ett tag tills vi tröttnade och bara var vänner.

Vi var bra vänner hela högstadiet och på gymnasiet i Kungsbacka kom han och bodde hos mig varje helg ett tag. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, vi växte nog ifrån varandra, vilket är väldigt tråkigt.

Nu springer vi på varandra ibland och pratar lite och det känns bra att fortfarande ha lite kontakt med en så gammal vän :)En väldigt liiten bild på Adam när vi gick i 3an :)Vårlängtan


Jag fick ett plötsligt sug efter vår och sol. Tänk att kunna rida i ridbyxor och tröja eller jacka och kunna matcha kläder, schabrak och lindor igen ! Eller varför inte riktig sommarvärme ?

Inte för att jag har så många schabrak att matcha med hemma. De flesta är blå förutom några som är alldeles för tjocka för att rida med när det är varmt.. Det blir nog att införskaffa lite snygga hemmaschabrak när jag får pengar :)Ungefär såhär ser jag ut när jag rider nu. Tjocka jackor, termobyxor, mössa och tjocka vantar :(När jag längtar till det här ! T-shirt och underbar värme ♥Rubrik


Nu kom jag precis hem från en tur till Vara där jag bla köpte krafft till hästarna och åt lunch hemma hos mormor och morfar. Jag behövde vila huvudet från allt plugg ;)

Jag red Sunnie i förmiddags ändå, barbacka i skritt och lite trav i nästan 1 timme i hagen. Jag får säga att det är ganska tråkigt att bara rida i hagen men det får gå helt enkelt. Hon behöver skrittas mycket så att hon börjar bygga muskler igen.

Visste ni att när hästen skrittar så rör den alla muskler i kroppen ?

När vi ändå red runt i hagen så kollade jag så att tråden var hel. Det var den inte, i ett av hörnen hade hästarna vart på tråden så att den gått av. Så jag hoppade av i den djupa snön för att laga tråden och snön gick en bra bit upp på låren på vissa ställen ! Så jag kan säga att det var svårt att komma upp igen xD

Nu ska jag strax ut i stallet igen för att säga hej på Matilda och kanske rykta Sunnie lite.

Förresten, nu har jag tillfälligt skaffat en mobil med bra kamera så när tentan är över så kommer det komma upp lite nya bilder och filmer här i bloggen :)

Vill ni se lite äldre filmer så kan ni gå in här och kolla :)Sunnie Girl.

God morgon


Nu sitter jag här och pluggar för fullt och fyy vad tråkigt det är !
Men tentan är på lördag så det är bara att bita ihop och läsa vidare..


Idag tar Matilda mockningen så jag ska bara fixa vattnet och rida Sunnie och det gör jag nog i eftermiddag. Däremot ska jag gå och släppa ut hästarna alldeles strax och sen får jag väl fortsätta plugga. Suck !Sunnie Girl.Mot Vara


Som rubriken säger så ska vi alltså åka in till Vara.
Pojkarna (Tompa och Daniel) ska bada och jag och Sanna ska sitta och kolla på. Sanna har brutit benet och kan därmed inte bada och jag har ingen bikini som passar. Så vi tar det tyvärr lugnt idag.

Sen ska vi hem till dem och äta och bara umgås :)

Så ni hör nog av mig ikväll hoppas jag !Sunnie Girl.God natt


Jag som hade tänkt gå och lägga mig tidigt idag.. 

Ni glömmer väl inte att kolla på solförmörkelsen imorgon förresten ? Den ska tydligen ske mellan 08.30-09.30. Vi får verkligen inte hoppas att det är såhär molnigt imorgon för då kommer det ju inte synas. Nästa solförmörkelse kommer inte förrän om 115 år nästa gång och så länge har jag inte planerat att leva ;)

Jag tycker sånt är jättefräckt !

Jaja, god natt :)Mitt söta lilla hjärta ♥
Dag 01: Om mig


Jag heter, som ni antagligen redan vet, Emelie Svensson och är 19 år. En något gammal bild på mig.

Jag bor mitt ute i skogen, 5 km från Essunga. Det är nog inte så många som vet vart det ligger men några av er kanske har tävlat där ? Annars kan man säga att jag bor ca 4 mil från Alingsås. 

Under gymnasietiden gick jag på Hallands Ridgymnasium (numera känt som Sveriges Ridgymnasium). Där träffade jag mycket roligt folk och fick hjälp med Sunnies utbildning.

Jag är förlovad med Thomas Olsson Pennanen och har vart det i snart 1½ år. Vi har vart tillsammans i snart 2½ år och han är nog den bästa pojkvännen man kan ha. Han är nästan alltid med mig i stallet och hjälper mig mycket med hästarna. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om mig. Jag, som de flesta, tycker det är svårt att skriva om mig själv.
Jag är en tjej som är lite blyg och försiktig och jag har ganska svårt att släppa folk nära inpå mig. Men har du väl lyckats få min tillit så har du en bra vän som alltid ställer upp. 

Jag har lätt för att byta humör snabbt. Jag kan lätt gå från att vara förbannad till glad och tvärtom och det både hjälper och gör det svårt för mig och tyvärr kan det nog vara ganska jobbigt för min omgivning. 

Jag är noggrann med det mesta jag gör, ska det göras så ska det göras ordentligt. Som i stallet tex så är det alltid noga sopat och var sak hänger på sin plats. Inne i huset så är det alltid dammsugit, diskat och städat. 
Däremot så är det inte så noga med mig själv. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och jag vet inte när jag klippte mig senast. 

Mm, nu får det nog räcka med information om mig. Är det något ni undrar över så får ni gärna fråga, det blir nog lättare för mig att svara då :)Jag på min bal i våras.
Listan


Ja, nu har jag valt ut den listan jag tycker verkar intressantast och börjar med den idag :)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mitt älsklingsdjur
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Ett smycke, klocka eller accessoar som betyder mycket för mig
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Det här gör mig glad
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min älsklingsmat
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Dessa människor dras jag till
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – En sak jag vill göra innna jag dör


Jag skriver som Matilda:
Ni som gör listan nu samtidigt som mig, skriv gärna en kommentar om ni vill att vi ska hålla koll på varandra under dessa dagarna :)
Fast jag kommer antagligen inte hinna svara på en fråga om dagen utan det kommer så ofta jag hinner helt enkelt. 
Lista


Just det !

På frågestunden fick jag också någon fråga om jag kunde göra en liknande lista som alla gör just nu. Så jag ska välja en bra lista och börja med det. 
Jag kommer nog inte skriva ett sådant inlägg varje dag men så fort jag hinner :)Svar på Frågestunden


Här kommer svaren på Frågestunden. Det blev inte så många frågor men det är mer än förra gången i alla fall. 
Enjoy !

louise om Frågestund:
kan inte du visa hur det ser ut i ditt stall?? :)
Louise
kan inte du visa hur det ser ut i ditt stall?? :)

Svar: Det är en sak jag har tänkt att göra länge men jag har bara mobilkamera att filma och ta kort med för tillfället och med den så ser man inte hur stallet ser ut ändå. Men jag ska försöka lösa det på något sätt :)

Malin
vill du jobba med hästar eller vad vill du jobba med?

Svar: Det är och har alltid varit min dröm att ha ett eget stall med unghästar, tävlingshästar och avel i lagom skala, både egna och hästar som kommit till mig för inridning/tillridning. Men tyvärr så går ju inte drömmar alltid i uppfyllelse. Jag har upptäckt att det krävs en hel del pengar för att kunna starta upp något eget och för att klara att driva det. Plus att man måste ha väldigt bra kontakter. 
Jag rider ju en del unghästar på fritiden och har jag tur så kanske det växer sig större och större och till slut kanske min dröm går i uppfyllelse ? ;)

Just nu har jag precis tagit första steget mot att bli fastighetsmäklare, vilket är min plan B :)

Jag är en ny läsare och undrar om du kan presentera dig? :)

Svar: Det kan jag göra, det kommer upp i ett eget inlägg någon dag när jag har tid :)

Malin
vart bor du? hur bor du på gård med stall eller lägenhet? kan du inte ta bilder så man får se ditt stall?

Svar: Jag bor i ett hus som vi hyr och i ett stall på gården bredvid står mina hästar. Jag ska försöka att fixa film på stallet :)
Sunnie Girl.
Nyårslöften 2011


Som alla andra så har ju jag också mina nyårslöften:


- Börja träna och gå ner i vikt.

Inget konstigt alls. Jag är inte nöjd med hur jag ser ut och jag mår inte bra över hur mycket jag har gått upp i vikt. Det var Hallands Ridgymnasium som gjorde det, haha. Nej, men det stämmer faktiskt ! När jag började 1:an i Kungsbacka så blev det att man satt i köket och umgicks med alla andra som bodde i samma hus och då åt man en del, mest för att det var så nära till maten xD. Och sen har det bara fortsatt.

Största anledningen till att jag ska börja träna är inte för att jag ska gå ner i vikt utan för att jag ska få bättre kondition och orka mer i ridningen. Just nu har jag tappat så otroligt mycket utav konditionen och de musklerna jag byggde upp i våras och det känns inte alls bra.
Sen så vill jag gärna kunna rida i alla fall D-ponny så då kan jag inte väga för mycket. 


- Tänka positivt.

Det är något som jag verkligen måste tänka på. Under 2010, i alla fall fram emot hösten, har jag grävt ner mig i problemen istället för att försöka lösa dem, något som jag egentligen har gjort i nästan hela mitt liv. Det gör att jag är deppig hela tiden och har svårt att se det positiva i saker och det är ganska jobbigt att orka med vardagen då. 
Att sluta ta åt mig av vad alla säger hör också lite hit. Jag tar åt mig så otroligt lätt och kan må dåligt i veckor för en liten småsak som någon har kastat ifrån sig utan att ens tänka på eller mena vad de sa.


- Fokusera på ridningen.

Även om jag antagligen inte kommer tävla så mycket det här året heller så ska jag sätta igång Sunnie och få henne i fin form igen. Hon behöver få tillbaka sin kondition och sätta musklerna som hon tappat nu under vilan. Vi ska ha roligt tillsammans och bli bättre på de små detaljerna som fina övergångar, bra skänkelvikningar, öppnor/slutor, galoppombyten mm. Jag kan räkna upp en hel del. 
Hon bli 7 detta året och räknas alltså inte som unghäst längre. Då ska också kraven höjas ett snäpp :)Det var det jag kunde komma på nu och jag tror att de är de bästa nyårslöftena för mig. Jag skulle varken vilja ta bort eller lägga till något. De 2 sista sakerna är ju egentligen en självklarhet men jag la till dem bland mina nyårslöften ändå :)
Hejsan


Förlåt för jättedålig uppdatering ! 
Tyvärr så kommer det nog vara så nästan hela veckan eftersom jag har en superviktig tenta på lördag. Efter lördag är kursen jag går slut och då blir uppdateringen förhoppningsvis bättre :)

Men jag ska försöka svara på frågestunden ikväll och om jag hinner så ska jag skriva några inlägg om 2010 och såklart mina nyårslöften.
Det är ju vad precis ALLA skriver om men eftersom jag tycker det är intressant att läsa om på andras bloggar så tänkte jag skriva det själv också :)


Ni hör av mig ikväll förhoppningsvis !


RSS 2.0