Bilder på shoppingen


Jag fick faktiskt en del bilder från idag. Tyvärr så blir bilderna med min mobil lite "gryniga" på kvällen.
Och vi kan nu konstatera att Sunnie verkligen inte är någon linslus. Det var inte många gånger hon hade öronen framåt när vi skulle ta kort, hon ville bara komma iväg.



Har hästen fått av sig grimman i hagen får man hitta på något provisoriskt in till stallet ;)
Nu gick han lös bredvid mig ändå men om han får för sig att springa iväg så är det bra att ha något och ta tag i.



Det nya schabraket från Hansbo.



Supersnyggt !



Tompa testar på hur det är att vara häst.



Nya tränset. Som sagt så var det inte så märkvärdigt men det är väldigt mjukt och fint. Här med det nya 2-delade swarovskipannbandet.



Pannbandet finns att köpa på Kyro.blogg.se, där det också finns andra fina saker !



Tyglarna jag köpte, med gummi på ena sidan och slät läder på andra.
Tyvärr så såg jag idag att det var storlek ponny jag köpt, så otroligt klantigt ! Visserligen så fanns de inte i någon annan storlek så jag hade väl förmodligen köpt dessa ändå. De fungerar ändå men de är i kortaste laget. Jättesköna att rida med var de i alla fall !











Sötnos !



Den här bilden blev tuff, den ser nästan redigerad ut. Den är lite suddig i kanterna men med bra skärpa på hennes huvud.





Haha jag ser ju glad ut ;)




Jag är nöjd :) Klantigt det med tyglarna bara men det funkar !




Mot Jonslund !


Nu ska vi ut till Jonslund och jag ska rida för första gången på en vecka !


Uppdatering, förhoppningsvis med bilder, när vi kommer tillbaka :)




Sunnie som 3-åring.




Sommar <3


Nu under sommaren är vi svenskar bra på att klaga på att det är så varmt och det går inte rida förrän sent på kvällen osv osv. 

Men jag är så glad att det är sommar och jag vill aldrig att det ska bli vinter igen !


De 2 senaste vintrarna har varit hemska. För 2 år sen hade jag ju ridhus på skolan och kunde åtminstone rida även om det var mycket snö. Vintern som var nu däremot hade jag ingenstans att rida och jag tvingades ställa av Sunnie i ca 3 månader. Att åka till något ridhus för att rida var omöjligt då vägarna var glashala.
Hästarnas vatten frös på en timme, det snöade in i stallet, man fick böka med flera olika täcken, hagen gick sönder 24/7 pga all snö som la sig på trådarna och man fick då pulsa ut i den 1m djupa snön för att fixa hagen.

Nej usch och fy för vintern !



En utav de får ridturerna i hagen denna vintern som var.


De säger att det ska bli en likadan vinter i år igen. Jag skulle bara vilja lasta Sunnie och åka till något varmare land över vintern. Sen när den underbara våren kommer så kan vi åka tillbaka till Sverige igen. 

Jag tycker att våren är den bästa årstiden att vara hästägare. Det börjar bli varmare, hästarna kan börja gå utan täcke, det är inga blinningar och bromsar ute, man kan börja rida i tröja efter vinterns alla termobyxor och tjocka jackor. Våren är helt enkelt underbar !



En utan de första skritturerna efter vintern det här året och första gången utan ländtäcke.


Sen så är det ju lite mysigt att galoppera i den första pudersnön som kommer men nackdelarna är många fler än fördelarna när det gäller snö..


Vilken årstid föredrar ni ? :)




Ännu mer shopping


När vi ändå var i Borås så stannade vi till på Ekohallen. Där finns det billiga och bra grejer till stallet och även utrustning som verkligen är prisvärdig !

Tränset som jag har till Sunnie nu köpte jag på Ekohallen för ca 200 kr och det har hållt i 3 år. Nu har den lilla läderöglan som du trär in den överblivna remmen i gått sönder på nosgrimman under käken men det är ju fortfarande fullt funktionsdugligt. 


Men när vi var på Ekohallen igår så hittade jag ett nytt träns. Ett helt vanligt svart träns, utan blingbling och färgade sömmar. Lite i det tråkigaste laget men lädret kändes fint och pannbandet ska jag byta ut mot hennes gamla. Så nu har min lilla flicka ett helt träns igen :)

Jag köpte också ett vardagsschabrak från Hansbo, grått med vit och vinröd passpoal. Det kommer passa Sunnie perfekt !


De hade mycket rea där igår. Bla så fanns det en Jacsonkavaj för 200 kr som jag provade.



Supersnygg !
Dum som jag är bestämde jag mig för att inte köpa den och nu ångrar jag mig. Jag vill ju egentligen ha en ny kavaj så jag vet inte vad jag tänkte på..

Såhär mycket har jag inte shoppat på flera år så nu får det räcka för ett tag. I alla fall till nästa månad ;)


Jag ska trotsa alla de envisa blinningarna och försöka ta kort på de nya sakerna ikväll. Jag ska även testa det delade swarosvkipannbandet för första gången, så håll utkik efter bilder ikväll ! :)




Hello


Denna helgen har inte varit lika slapp som vanligt.
I fredags runt 23.00 kom jag och Tompa på att vi ville åka till en djurpark lördagen dagen efter. Så igår var vi en sväng på Borås Djurpark och kollade på alla djuren. Det var mysigt men det är skrämmande hur djuren lever och hur avtrubbade de blir av alla människor. 


Sunnie fick bara gå i hagen och ha det gott igår. I förrgår däremot gick vi en promenad på ca en timme och hon tycker nog att det är rätt skönt att bara handskrittas. En bra sak är att hon inte har blivit sådär hysterisk den här lilla vilan som hon kan bli ibland. I vintras tex var hon ett riktigt monster ! Fast då rörde det sig ju inte om 2 veckor utan om nästan 3 månader.


Om en stund ska vi åka ut till Jonslund igen för att skritta Sunnie och idag ska jag nog faktiskt sitta på istället för att gå bredvid. Jag har inte ridit på en vecka nu så jag är riktigt ridsugen ! Tyvärr så kommer det nog vara en del blinningar idag. Usch, jag hatar de där små äckliga kläggen !


Har ni mycket blinningar ?







Tävlingssugen


Igår var Sanna hemma hos mig och skrittade ut Sunnie en sväng. Jag gick med för att se hur det gick och för att få lite motion nu när jag varken rider eller jobbar. 
Det gick i alla fall bra fast det var en del blinningar eftersom vi var ute ganska tidigt på kvällen. 

Idag ska jag leda Sunnie minst en halvtimme och förhoppningsvis kan jag rida henne imorgon. Idag har jag dock ganska ont i nacken och självklart så glömde jag mina tabletter i Jonslund..


Sunnies mugg är nästan helt borta så när jag kan rida henne så börjar vi trava igen direkt. Eftersom hon har skrittats ca 45 minuter nästan varje dag de här 2 veckorna så har hon ju knappt tappat någonting. Därför räcker det att hon travas några dagar innan jag börjar galoppera igen, så inom 1-2 veckor kommer hon vara igång som vanligt igen. 


Jag sitter och drömmer lite om att starta henne i en Lokal hopp i Vara den 21 augusti. Inken är nästan helt borta nu, jag väntar bara på att roten ska släppa (om den ens gör det med hjälp av nyponpulvret, den kanske bara läker sig utan att släppa roten?) så nu skulle jag kunna ha magplatta på henne. 
Vi har bara hoppat småhinder denna sommaren så hon har inte hoppat igång sig riktigt, men å andra sidan är ju inte 95cm-1m någon direkt höjd. Dessutom kommer vi hinna hoppa en del innan den 21e. 

Ja, vi får väl se hur jag gör. Jag är riktigt tävlingssugen i alla fall ! :)




Jag och Sunnie i Vara för 2 år sen.




Shopping !


Skadan jag drog på mig på jobbet visade sig vara Whiplash så nu är jag sjukskriven. 

Och jag kan säga att vara sjukskriven är inte bra för min plånbok ! Bara igår shoppade jag 3 saker:



Svarta plaststigbyglar från Pfiff, 145kr på Tradera.



Guldigt swarovskipannband, 299kr på Tradera.

Sen åkte vi till Skara Hästsport och därifrån fick jag med mig ett par svarta, smala tyglar med läder på ena sidan och tunt gummi på andra, för 259kr. Jag vet inte hur länge jag har letat efter just de tyglarna så när jag väl hittade dem var jag ju tvungen att köpa ! :)
Inget utav det var ju särskillt dyrt men fortsätter jag i den här takten kommer jag snart vara fattig igen.

Men jag var duktig och höll i mina pengar lite också. Jag hittade ett rött JWschabrak och ett beige Schockemöleschabrak, båda har jag suktat efter en längre tid. Men jag beslöt mig för att spara mina pengar och inte köpa tävlingsschabrak denna månaden i alla fall.

Nu när jag jobbar och har pengar blir jag faktiskt lite snål. Det är väl i och för sig tur det, annars hade lönen vart slut samma dag jag fick den ;)




Ett litet livstecken


Dålig uppdatering igen, men jag har inte vart på blogghumör de senaste. 

För tillfället är jag halvt om halvt handikappad då jag skadade mig på jobbet. Jag har ont i svanskotan och i knäet och så har jag en nerv i kläm i halsen/nacken. Jag har vart hemma från jobbet i 2 dagar och om jag får bestämma så blir det nog minst en dag till, men vi får se hur det utvecklas. 

Sunnie vilade igår och hon kommer nog tyvärr få vila idag igen. 
För övrigt så har jag bara skrittat Sunnie i 1½ vecka nu pga att hon fått mugg. Jag trodde det skulle gå över men det sprack istället upp varje gång vi red och blev på så sätt värre. Så nu skrittas hon tills muggen lugnat ner sig och den är på god väg. 

Hon har dessutom blivit av med en del av inken :) Nu går vi bara och väntar på att sista delen och tillslut roten ska lossna också. De små inkarna har det tyvärr inte hänt så mycket med..


Så ser det ut just nu. Jag ska försöka bättra mig med uppdateringen ;)







Bloggtävling




Jag är med och tävlar om ett snyggt HV Polo schabrak.
Vill du också tävla ? Klicka HÄR ! :)




Datanörd ?


Jag hamnade framför datorn efter jobbet idag också :)

Jag är riktigt trött idag också, det är tufft på jobbet just nu. Förhoppningsvis går det över så snart som möjligt.

Jag ska alldeles strax ut och rida Sunnie. Vi ska jobba vidare med den låga formen så att hon kan sätta lite ryggmuskler.
Det gjorde jag även igår och jag bytte då till eggbettet och det gick hon fint på. 

Sadeln fick sig också en putsning igår och det var inte igår kan jag säga ! Jag har blivit så slarvig med putsningen det sista men nu ska det bli ändring på det :)


Jag är själv ikväll också då Tompa ska äta middag med några vänner och inte kommer hem förrän senare. Så jag får roa mig framför datorn och med den nya Höökskatalogen som kommit ut nu.






Budget vs. lyx ?


Ingen har väl missat rabaldret om att Hööks har kopierat ett träns från Dyon ? Lite tråkigt att Hööks alltid ska kopiera andra märken men bra för dem som hellre köper en lite billigare kopia än "the real thing", som oftast är en tusenlapp dyrare. 

Vad alla missat är att det redan finns en nästan exakt kopia på detta Dyontränset, från Granngården eller Gekås, jag kommer inte ihåg vilket. 

Men av det man ser på bilderna så tycker jag faktiskt att Hööks kopia ser snyggare ut ;)



Hööks vs. Dyon


Vilket hade ni helst köpt ? :)

Jag själv skulle inte vilja ha något utav dem då jag inte gillar stuket på tränset.




Supertrött


Jag är helt slut efter dagens arbete (det har vart tyngre än vanligt och kommer vara det i några dagar framöver) och har väldigt bråttom ut i stallet.

Sunnie ska ridas i skogen. Hur länge och hur krävande det blir får vi se, jag rider tills jag inte orkar mer ;)

Men jag har som sagt bråttom så ni läsare får ha det så bra ! :)




Sunnie Girl.




Konditionspass


Nu är jag mätt och duschad och ligger i sängen. Tompa ligger här bredvid och sover redan. Jag ska också sova, så fort jag uppdaterat er om dagens ridpass.

Det var inte så mycket blinningar idag, trots att jag red så tidigt på kvällen. Eller ja, det svärmade väl ca 20 blinningar runt oss hela tiden när vi skrittade, men det är mindre än vanligt. 

Idag red vi skogsrundan igen. Den rider vi oftast då det är så härligt sand/grusunderlag på den. Idag red vi först ett varv i trav. Jag red Sunnie i ett ganska högt tempo så att hon skulle komma igång ordentligt och jag koncentrerade mig inte så mycket på formen. Bara hon gick med huvudet neråt så dög det.

Sen tog vi ett varv i galopp, också i ett ganska högt tempo. I början så tittade hon på en del saker och hoppade till för minsta lilla men efter ett tag koncentrerade hon sig på sin uppgift och bara galopperade på. 
Sen travade jag av henne (då var hon mjuk och fin) och skrittade av henne på grusvägen. Efter det passet var hon nöjd, och lugn för en gångs skull :)


Det var alltså första ridturen där jag började med konditionsträning för Sunnie. Jag kommer rida en längre sträcka och under en längre tid för varje gång vi konditionstränar. Lite rolig variation !


Nu ska jag sova. Usch, det är så tråkigt att somna när Tompa redan sover..

God natt !







Måndagar är inte roliga


Jag ska bege mig ut i stallet och helst hade jag nog ridit Sunnie i paddocken. Dels för att det brukar vara minst blinningar där och dels för att hon skulle behöva ridas mellan staket och verkligen trimmas. 

Men det är inte lika roligt när inte Tompa är med och allt blir mycket krångligare då också. River vi får jag sitta av och lägga upp bommen och man blir lite avbruten i ridningen då tycker jag. 

Vad bortskämd jag har blivit med min stallpojke, förut var jag alltid själv i stallet och fick minsann hoppa av för att lägga upp bommarna ;)


Jag har fortfarande en liten stund på mig att bestämma hur jag gör. Efter ridningen kommer Tompa hem och då ska vi åka in till Vara för att meka med den där stackars epan igen. Den blev färdig igår men nu läcker det ur en av anslutningarna till kylet och det måste ju självklart fixas. Se vad jag kan ;)

Det är roligt när man kan intressera sig för varandras hobbys och intressen i ett förhållande tycker jag !


Nej, nu har jag nästan lite bråttom. Jag hoppas ni har det skönt i sommarvädret !




Sunnie Girl.




Gårdagens ridpass


Det har inte blivit så mycket sömn denna helgen så jag är supertrött !
Sunnie fick faktiskt vila idag tom..


Igår gick hon i skogen Jag jobbade henne i en lång och låg form och målet var att hon skulle slappna av ordentligt och jobba igenom hela kroppen, det har ju blivit så svårt för henne det sista. På slutet var hon lugn och fin och gick i en låg form i alla gångarterna. 


När vi skulle trava hemåt red vi förbi det stället där hon alltid spänner till. Det gjorde hon även igår men jag lyckades vända hennes lite spända energi och få den till en form som var helt fantastisk ! 
Bra spänst i traven, kvick och allert för hjälperna och en ganska hög form, dock med höjd rygg. Jag var helt förvånad, aldrig under våra 5 år tillsammans har hon gått så bra ! Det är den formen jag strävar efter varje dag men jag trodde faktiskt inte att jag själv skulle kunna rida fram den på henne.. 


Idag har också inken börjat lossa lite. Gissa om jag blev glad när jag såg det ! :)
Nu är vi snart på gång ;)


Nu ska jag sova, jag ska ju upp och jobba imorgon som vanligt.. Denna helgen gick alldeles för fort..




Sunnie Girl.




Mekartjejen

Är fortfarande i garaget och mekar. Jag återkommer! :)

God morgon !


Gårkvällen/natten spenderades i ett garage där vi mekade med en epatraktor som helst ska vara klar den här helgen. En massa trevliga människor och många härliga skratt när alla började bli trötta och flummiga. Fulla vuxna var det som oftast var orsaken till skratten ;)

Idag blev det en sovmorgon till 11 och nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning för kalas hos morfar som fyllde år igår. 


Efter kalaset åker vi ut till stallet. Är det inte för mycket blinningar ute ska Sunnie ridas och så ska hon självklart få sitt krafftfoder. Hur och vart hon ska ridas har jag inte riktigt funderat ut än. 

Igår red jag henne i skogen. Hon var väldigt okoncentrerad och bet sig fast lite i bettet delar av passet. I slutet lät jag henne bara rulla på i galopp på en grusväg så att hon skulle bli av med lite överskottsenergi och när vi travade av var hon lugnare och mer sammarbetsvillig.


När stallet och ridningen är avklarad ska vi återvända till garaget och epan. 

Ungefär så ser min dag ut, skönt att bara ta det lugnt för en gångs skull :)




Imorgon blir det nog hoppning i paddocken :)




Hello allihopa !


Hemkommer från jobbet och nu ska jag ta min lilla räserbil in till Vara för att fira Daniels födelsedag.

Grattis Daniel ! :)

Sunnie vilar idag, hon har vart superfin de senaste dagarna. Igår gick hon i skogen med bettet med kopparrullar och remontnosgrimma och det verkar vara en bra kombination för det funkar hon super på. Just nu i alla fall ;)


Jag vet egentligen inte varför jag sitter här för jag har jättebråttom, men jag försöker för eran skull :)


Vi hörs ! 







Ingen mysig ridtur där inte !


Så var det med den mysiga ridturen..
En massa blinningar och även några bromsar svärmade runt oss hela tiden och det förstör ju det mysiga kan man säga. 

Vi var i alla fall ute i ca 40 minuter, 30 minuter av det var skritt på lång tygel, resten trav och lite galopp. 
Tack vare de små äckliga odjuren så var Sunnie spänd och irriterad så traven och galoppen gick väl sådär. Men målet idag var ju inte att jobba henne så jag är ändå nöjd :)


Nu kommer Tompa med pizza när som helst, mums !
Efter det är det sängen.

God natt !






Duff the man !




Tandläkare, aj !


Nu är jag hemma efter en dags jobb och ett tandläkarbesök. 

Jag brukar inte ha något emot att gå till tandläkaren men den tandläkaren jag fick idag lyckades klämma min kind mellan mina tänder superhårt så att jag nu är helt svullen. Aj ! Som tur är så var hon bara inhoppare för min ordinarie tandläkare..

Nu ska jag sticka ut i stallet. Jag har planerat in en lugnare tur för mig och Sunnie med mycket skritt och lite trav och galopp på grusvägen. Hon har vart fin och skött sig super i två dagar nu så en mystur blir perfekt.


Om någon timme kommer Tompa hem och han har förhoppningsvis med sig pizza. Det hade inte suttit fel nu kan jag säga, jag är jättehungrig !


Vad gör ni läsare nu under sommaren ? Jobbar eller chillar på stranden ? :)




Sunnie Girl.




Dagens ridpass


Dagens ridning gick ganska bra och för omväxlings skull så var det inte så farligt mycket blinningar ute. 


Jag red som sagt med gramanen i skogen och på lite grusvägar och Sunnie var lika positiv idag. 
Hon var dock snäppet tittigare idag när inte Tompa och Stina var med. 

I traven var hon till en början hög i formen och lite spänd och då försökte jag jobba henne mot en lite lägre men rundare form. Efter ett tag släppte hon efter en liten stund innan hon istället blev lite hängande i handen och tappade bakbenen. Då kontrade jag med att rida mycket övergångar, tempoväxlingar, skänkelvikningar och förvända slutor och då kom hon under sig med bakbenen ganska bra och slappnade av.

I galoppen går hon antingen i en hög form där hon bara knäpper av nacken eller i en öppen form där hon försöker dra sig ur formen ännu mer. 
Idag fick jag henne dock att jobba lite bättre genom att rida tempoväxlingar och ställa henne åt båda hållen. Jag tänjde på gränserna lite (det är ju alltid lättare med gramanen på) och samlade henne så mycket hon orkade och ökade också så mycket hon kunde med bibehållen form.

När vi travade av var hon så mjuk och fin ! Hon trampade på jättebra och kunde slappna av och sänka sig, underbart !


Men så kom vi till en gård där hon alltid blir tittig och spänd. Jag tänkte att jag testar något nytt och kortade upp gramanen ganska mycket så att hon inte kunde dra sig ur form och titta på allt. Efter bara några steg fattade hon att det inte var någon idé att försöka och jag kunde då släppa efter en bit på gramanen. Då gick hon fakttiskt kvar i den låga formen och slappnade till och med av. Det är grejer det ! :)


Ett lyckat ridpass och både ryttare och häst var glada hela tiden.


Bjuder på bilder tagna idag.

Hästarna i hagen:







Ingen jättebra bild men visst syns det att han har lagt på sig lite ? Nu börjar han äntligen se ut som en häst !

Efter ridpasset, Sunnie ville inte vara med på bild:






När jag tvingade henne var hon såhär glad ;)



Nu ska jag sova.

God Natt !




Måndag


Nu har jag hunnit slappna av en stund framför datorn efter jobbet men det gjorde mig bara segare känner jag..


Alldeles strax ska jag i alla fall gå ut och rida Sunnie. Det får bli ett pass i skogen med graman idag igen. Hon kändes så himla fin och positiv igår och den känslan vill jag ha idag igen !
Jag själv red också bättre igår, jag var avslappnad och hade en mycket bättre sits. 
Tyvärr var det jättemycket blinningar ute så det förstörde både min och Sunnies koncentration lite, men det går inte att göra något åt. 

Jag har egentligen en del att skriva om här på bloggen men jag hinner inte just nu. Om jag får tid över när jag kommer in från stallet kommer det något inlägg :)




Sunnie Girl.




God morgon.


Jag har vart vaken i snart 2 timmar, trots att det blev sent igårkväll. Behöver jag säga att jag kommer vara trött idag ? ;)
Gårkvällen blev inte riktigt så bra som planerat så jag taggar om tills ikväll helt enkelt. 

Sunnie vilade igår och tyvärr så får hon nog vila idag också. Visserligen så har hon inte fått så många vilodagar det sista så det ska hon nog överleva men jag är faktiskt riktigt ridsugen idag. Jag får spara den energin tills imorgon :)
I vilket fall så ska jag ändå ut och borsta lite på mitt lilla hjärta och ge henne sitt krafftfoder. 


Nu ska vi gå fram till marknaden och sen blir det middag hos mormor och morfar. Eftermiddagen och kvällen kommer spenderas med ett gäng härliga människor och den här kvällen kan inte bli annat än bra !


Ses vi på Jordgubbens Dag ? ;)




Jag och Sanna på Halloween !
Tyvärr så jobbar hon ikväll men när hon slutar, då så ! :D




Fullplanerad helg !


Ja, denna helgen är det verkligen fullt upp och jag som känner huvudvärken komma smygandes..

Ikväll bär det av till en bilträff i Trollhättan men innan det ska vi åka förbi en kompis på födelsedagsfika. 
Imorgon kommer vi (precis som alla andra häromkring) vara på Jordgubbens Dag i Vara nästan hela dagen och kvällen. Vi har alltid lika roligt där, även om det har blivit en del incidenter. 

Nytt för i år är att vi hinner gå på marknaden på dagen. De andra åren har jag alltid tävlat så jag har missat den. Fast jag kan ju säga att jag hade hellre tävlat ;)
På söndag ska vi förhoppningsvis åka och kolla på hopptävlingarna i Essunga, om allt går som jag vill :)


Nu ska jag kila ut och ta in hästarna så de får äta sitt krafftfoder under tiden jag duschar och gör mig iordning. 


Ha en trevlig helg allihop !







RSS 2.0