Nossebro


Efter inlägget jag la upp imorse såg jag att jag tydligen ska till arbetsförmedlingen idag. Så nu sitter jag här och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka. Jag börjar bli liiiite stressad då arbetsförmedlingen stänger kl 16.00..
Och min lilla bil står fortfarande overksam och ofungerande här på gårdsplanen så den kan jag inte ta..

Idag blev det bara 3 timmar skogsarbete, pga av att jag ska till Nossebro, men det lär jag få ta igen imorgon. Skönt att det inte är så mycket kvar !

Jag får se om jag orkar rida Sunnie idag. Det beror även lite på vädret eftersom det regnar här idag. Men stallet ska fixas innan jag kan känna mig klar för dagen.


Ja, uppdateringen blir inte så mycket roligare än såhär just nu. När veden är klar och vårat nya internet har kommit (det borde vara här nu egentligen ?) så blir det bättre :)




Sunnie Girl.



God morgon


Ingen uppdatering igår och det blir dåligt med det idag också.

Jag var ute i skogen nästan hela dagen igår, jag pausade bara för att rida och mocka. Idag är jag självklart slut i hela kroppen men nu är det inte så mycket kvar att göra så det är väl bara att köra på.

Så ni får stå ut med dålig uppdatering idag också helt enkelt :)




Sunnie Girl.



Trött


Det har vart en lång dag idag och idag tog skogsarbetet verkligen på mig. Imorgon kör vi igen och då ska vi hålla på längre än idag, hur jag nu ska orka det. Jag blev helt slut på 2½ timmar idag..
Grenarna vi drar är ju stora som träd, det är jättetungt !

Nu ska jag i alla fall sova, jag är som sagt jättetrött och jag hade behövt lägga mig tidigt egentligen. Men vi fastnade hemma hos Daniel och Sanna och det är ju inte heller helt fel :)

God natt !







Nytt utseende snart


När vårat nya internet kommer så ska jag sätta igång och fixa en ny design här på bloggen.

Jag ska byta ut nästan allt då jag har tröttnat på hur bloggen ser ut nu.
Jag har så dåligt tålamod när det gäller stilmallar och grejer bara, men det är värt det om det blir bra.

Så ni har en nästan helt ny blogg att se fram emot ! :)



Dagens ridning


Jag red nu på förmiddagen ändå, precis när jag skrivit att det är dåligt väder ute så slutade det regna :)

Vi skrittade samma runda i skogen som igår och Sunnie var faktiskt lugn, på gränsen till seg.
Vi travade lite och klättrade i de små backarna.

Stallet är nästan färdigt, jag har bara vattnet kvar och det fixar jag ikväll.
Nu ska jag kolla på några avsnitt av Scrubs innan jag går ut och börjar jobba i skogen.



Min underbara fästman


Jag har skrivit ett sånt här inlägg en gång innan men nu är jag sugen på att göra det igen.
Ett hyllningsinlägg till min älskade pojkvän (eller ja, fästman) Thomas !


Vi har vart tillsammans i 2 år och 8 månader och förlovade i 1 år och 8 månader och jag kan helt ärligt säga att jag har en av världens bästa pojkvänner. Tompa ställer alltid upp för mig och han finns alltid där när jag inte orkar mer och när jag behöver hjälp.
I 2 år och 8 månader har han stått ut med mig och det kan inte ha vart så lätt för honom alltid, då jag är en tjej som vet vad jag vill och jag vill ha det på mitt sätt.
Han är alltid med i stallet och hjälper till, hjälper mig med båda hästarna, åker med på tävlingar, hjälper till vid de flesta ridpassen, tar morgonfodringarna ibland osv.


När vi träffades så var Tompa livrädd för hästar, han vågade knappt gå nära dem med rädsla för att de skulle sparka honom. 

Nu kan han göra i ordning en häst så att den är helt klar inför ett ridpass alldeles själv, han vågar tom kratsa hovarna. Han kan ta in och ut hästarna utan att jag är med och han har lärt sig att mocka. 
Han vågar tom rida ! I höstas så red vi ut tillsammans ganska ofta, jag på Duff och han på Sunnie. När han red som mest, förra våren, så kunde han rida lätt och han testade att galoppera. 

Allt detta har han lärt sig och pressat sig själv till att våga för min skull och för det är jag så tacksam !
Att han visar ett så stort intresse för saker som är så viktiga för mig.

Tompa är inte bara min pojkvän, han är min bästa vän också. Vi har så roligt tillsammans och vi behöver inte göra något speciellt för att ha roligt, vi kan bara sitta hemma en lördagskväll och kolla på film eller spela spel och ändå ha jätteroligt ! 
Ibland så bråkar vi ordentligt men det är aldrig något som inte går att lösa.


Vad jag vill säga med den här texten är att jag älskar dig Thomas Olsson Pennanen ! Du är en så stor del av mitt liv och du betyder så otroligt mycket för mig. Jag hoppas att det alltid kommer vara vi två ♥




En av alla gångerna Tompa har ridit.



Mitt hjärta.



Vart tog våren vägen ?


God morgon !

Idag är det regnigt och tråkigt väder ute, vart tog det härliga vårvädret från igår vägen ?

Hästarna står fortfarande inne och jag ska strax gå och släppa ut dem. Jag väntar med att rida några timmar i hopp om att vädret ska bli lite bättre men mockningen tar jag nu på morgonen.

Gårdagens ridning bestog av en timmes härlig skrittur i skogen med lite inslag av trav. Vi klättrade lite i de små backarna som finns i skogen närmast och så fort all snö är borta så ska vi rida bort till grushålan där de bästa backarna finns !


I eftermiddag ska jag ut i skogen och jobba igen. Jag kan ju inte säga att jag är särskillt sugen på det i det här vädret men det är väl bara att köra på. Jag var ju aldrig ute och gick igår heller så då får jag ju ta igen det med skogsarbete idag.




Jag och Sunnie i grushålan.



God morgon


Nu på morgonen fick jag reda på att arbetsintervjun har blivit inställd och flyttad till någon dag framöver. Lite surt men det är väl bara att tagga om !

Hästarna fick sin frukost i hagen idag då det är så fint väder ute Stor idé att det ens snöade igår..
Ridningen och mockningen tar jag i eftermiddag.

Idag har jag träningsvärk i hela kroppen och är lite sjuk efter gårdagen så jag ska bädda ner mig i sängen med en kopp silverte och kolla på någon bra film :)




Sunnie Girl.



Skogsarbete


Som rubriken säger så har jag vart ute i skogen och jobbat näst intill hela dagen. 
Det är dags att fixa ved till nästa vinter och min arbetsuppgift var att dra alla grenar och kvistar till en hög. Det låter inte så jobbigt kanske men jag lovar, det ger bättre träning än ett gympass ! Ganska bra eftersom jag äntligen har kommit igång med träningen och detta kompletterar träningen ganska bra. 
Vi blev inte färdiga idag heller så jag kommer få hålla på lite varje dag hela veckan. Det tar ju längre tid när vissa familjemedlemar är bortskämda och inte behöver jobba.. 


Jaja, nog om skogen. Sunnie fick faktiskt vila idag då jag är helt slut i både kroppen och huvudet. Dessutom så är ju inte vädret det bästa, det är halvt om halvt snöstorm här hos oss och ni vet ju redan vad jag tycker om det..

Nu är jag dock i Vara och ska få köttbullar, potatis och gräddsås, lagat av Tompa och Daniel. Till efterrätt blir det äpple- och rabarberpaj, mums ! 
Det jag gick ner under dagens arbete kommer jag ju gå upp igen ;)







Dagens ridning


Idag red jag Sunnie på ett nytt träns jag satt ihop, ett med remontnosgrimma och ett vanligt tvådelat tränsbett och det verkade hon gilla mycket. Hon gick i en stadig form och tog bättre stöd på bettet så från och med nu ska jag variera med det tränset !

Vi red i ca 45 minuter och idag fick Sunnie bra miljöträning. Vi mötte gräsklippare, bilar, dieselbilar (de låter oftast mer), gick förbi en traktor som var igång och skrittade i samhället.
Och jag får säga att Sunnie skötte sig ganska bra. När dieselbilen körde förbi låtsades hon bli jätterädd och kastade sig men annars höll hon sig lugn. Mer miljöträning vill jag ha, det behöver hon ! :)

Idag travade vi en bit också, det är ju dags att börja med det nu. Vi tog även en kort galopp och vad hon tyckte det var roligt ! Hon bytte galopp hit och dit och visste knappt vart hon skulle ta vägen, min lilla sötnos ♥
Imorgon fortsätter vi att trava en liten bit av passet, hon ska dock inte galopperas än egentligen så imorgon blir det ingen galopp.


Nu ska vi in till Vara för att träffa Tompas kusiner.




Sunnie Girl.



Bilintresserad hästtjej


Nu är vi i Vara och har precis vart hos Daniel och ätit våfflor. Gott var det men nu är jag proppmätt !

Kvällen blev hastigt ändrad, vi åkte med en kompis till en burn out i Trollhättan. Ja, även om jag är hästtjej så tycker jag att det är jättekul med bilar och jag älskar bilträffar när man kan gå runt och kolla på alla snygga, stylade bilar ;)


Dagens ridning blev också den lite ändrad. Jag testade att skritta Sunnie med Duff som handhäst och det gick faktiskt ganska bra. Det enda var väl att Sunnie tjurade lite mot Duff ibland men det är absolut något jag vill fortsätta med. Ett problem är bara hur jag gör om jag får möte av bilar, hmm.. 

Tompa filmade en snutt på hur det såg ut idag, det kan hända att det kommer upp på bloggen någon dag snart :)

Nu ska vi kolla på ett avsnitt av Ponnyakuten och sen ska vi sova. 




Mina två snyggingar.




Arbetsintervju och våffeldagen


Dagen startade väldigt bra. Jag fick reda på att jag ska på arbetsintervju på ett städföretag på måndag ! Det är väl inte det roligaste jobbet men det kunde absolut vart värre. Så nu ska jag tagga hela helgen och jag antar att jag kommer vara lite nervös på söndagen :)


Hästarna är ute och jag ska rida när Tompa kommer hem från skolan. Det är oftast roligast att ha sällskap. Mockningen tar jag nog vid lunch.

Kvällen ska spenderas i Vara där vi ska äta våfflor då det är Våffeldagen idag. Jag som är en sån gottegris har självklart koll på det ;)
Eftersom det antagligen blir en del våfflor ikväll så ska jag och Stina ut på en promenad senare.
Jag håller motioneringen ganska bra faktiskt, igår tex var vi ute och gick i drygt en timme och tidigare i veckan har vi också vart ute och promenerat. Men lite bättre kan jag !




Sunnie Girl.



Vill ha !


Det har blivit en del "vill ha"-inlägg det senaste och vi kör på lite till !



Gpa Tone in Tone.

En hjälm som jag har suktat efter länge och som jag inte hade tackat nej till ! :)




Torsdagsmys


Stallet är fixat och nu ska vi gå ut och ta in hästarna. Det är skönt att det är ljust så länge på kvällarna nu ! Tänk till sommaren när man kan sitta och rida vid 11-12 på kvällen, det längtar jag till.

Jag skrittade Sunnie barbacka med schabrak och maggjord idag. Vi var ute i ca 35 minuter och det var helt kravlöst.

Ikväll blir det torsdagsmys i sängen med en underbar pojkvän och några bra Scrubsavsnitt :)




Såhär såg Sunnie ut idag igen.
Till skillnad från bilden så har vi knappt någon snö alls kvar på gårdsplanen nu.



Torsdag


Solen skiner idag igen och idag blåser det inte lika mycket.

Sunnie går ute med bara ett täcke på sig och Duff går naken för första gången detta året. Det gillade han skarpt och han lär se ut som ett lermonster när han kommer in sen.

Finns det något bättre än att kunna ta av hästarna täckena på våren ? :)
Sunnie får tyvärr gå med sitt tunna regntäcke tills det har slutat blåsa ute då hon har så tunn päls.


Nu är det lunch för mig och Tompa och sen ska vi gå bort och ge hästarna sitt lunchhö.




Sunnie Girl.



Eskadron


Två fleecetäcken från Eskadron som Sunnie väldigt gärna vill ha:



Det översta är snyggast enligt mig. 



Sunnie vill ha ! Eller ja, Sunnie bryr sig nog inte så mycket vad hon har för täcke på sig, så det är väl mer jag som vill ha kanske ;)




Sen kvällsbloggning


Nu har jag suttit och letat jobb i några timmar och jag hittade 3 lämpliga jobb som jag nu har sökt till. Ett utav dem var ett stall/beridarjobb på Tjörn och det hoppas jag ju på mest. Synd bara att det är en bit att åka..

Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig så att jag orkar gå upp imorgon. Jag har fortfarande inte sovit igen timmarna jag missade i helgen så jag funderar på att göra det imorgon. 

God natt !




Att köra hästtransport


Jag fick ett tips på ett ämne till ett läsvärt inlägg av Tompa, mitt hjärta. Han skrev såhär:

"Du kan blogga om hur du lärde dig köra transport och vad du tycker är svårt/lätt med att köra :)"


Faktiskt ett ganska bra ämne tycker jag !

Många som kör hästtransport med hästar i kör som idioter. De gasar och bromsar kraftigt och tar kurvor i alldeles för hög fart, utan att tänka sig för hur resan känns för hästen. 

Ett tips är att själv hoppa in i transporten och stå där bak en kort bit när någon kör, tex på en grusväg.

Det är först då man verkligen fattar varför vissa hästar vägrar att gå in i transporten. Att åka transport är väldigt obehagligt !


Jag har haft körkort i drygt ett och ett halvt år och jag har kört transport med häst i snart ett år.
Första gången jag körde med transport bakom bilen så hade jag naturligtvis ingen häst i men jag tyckte det var lite läskigt ändå.
När jag hade kört några gånger så kom jag på hur jag behövde köra för att det inte skulle bli så ryckigt: ta ut svängarna och bromsa och gasa lite försiktigare. 

Efter ett tag började jag köra med Sunnie i transporten. Första gången var superläskig kan jag lova ! Jag förstog inte hur vem som helst kan få köra en häst bara sådär, jag kände mig i alla fall absolut inte tillräckligt duktig för det ! Men jag körde otroligt försiktigt och Sunnie stog still så det måste nog ha gått ganska bra. 

Tillslut körde jag till tävlingar alldeles själv och det är en otrolig frihet att bara kunna ta bilen och transporten och åka och det underlättar mycket. 

Nu är det ett tag sen jag körde transport men det hoppas jag att det blir ändring på snart !


Vad som är lätt och svårt med att köra transport då:

Lätt: Det är ju ganska lätt eftersom det är som att köra bil vanligt, förutom att man kör mycket försiktigare. 

Svårt: En sak som jag fortfarande kan få lite panik över är att det känns som att jag inte riktigt har koll på transporten hela tiden och det känns som om den är så mycket bredare än bilen. I verkligheten så är transporten bara några cm bredare än bilen så det är inget problem egentligen, men jag blir nojjig över det ibland ändå.
Sen så är det lite klurigt att backa med transport men jag har fått in det där ganska bra nu :)


Jag är långt ifrån en rutinerad förare men sålänge man har lite innanför pannbenet så kan man köra transport med häst i.




Bild från första gången jag körde till en tävling. 



Läsvärt inlägg ?


Nu ska vi in till "city" en snabbis och sen får vi se om jag kanske skriver något läsvärt inlägg. Jag ska bara komma på något roligt ämne.


Ni kanske har några förslag ?


För det har inte jag just nu :)




Bloggtävling


Haha, vilken passande tävling jag hittade. Tänk om jag skulle bli den lyckliga för en gångs skull ! :)



Vill du också vara med och tävla om dessa snygga stövlar, klicka HÄR ! :)




Vill ha !


Ett par stövlar som jag är riktigt sugen på just nu är de här:



Jacson Pioneer Crocodile.

De är supersnygga och jag hade absolut inte klagat om de kom med leverans hem till mig någon dag ;)




Dagens ridning


Dagens ridning gick hyffsat.
Dock så blåste det storm ute så Sunnie var spänd till och från, men hon höll sig på backen nästan hela tiden och var mycket lugnare än vad jag trodde att hon skulle vara. 

Eftersom hon var spänd så hade jag inte så stora krav på henne idag. Vi red lite skänkelvikning och några tempoväxlingar så var det bra sen. Vi travade en liten bit och då gick hon väldigt fint, hon hade ett bra stöd på bettet och ett bra påskjut bakifrån.
När jag skulle få henne att sakta av gick det inte lika bra, det fanns verkligen ingen broms på henne ! Hon bara krullade ihop sig och tuffade på. Jag tog tag i henne ordentligt en gång och då blev hon så paff att hon fick ena bakbenet i diket och höll på att gå omkull. Mindre lyckat kanske. 

Men jag är sån, jag säger hellre till i hästen ordentligt EN gång, framåt eller bakåt vad som nu behövs, istället för att behöva sitta och gnaga hela tiden utan att det händer något. 

Vi tog en kort kort galopp också, jag kunde inte låta bli, och Sunnie tyckte det var så roligt ! De första galoppsprången bara bockade hon innan hon gick fram, det är underbart att hon är så pigg och fräsch. Och samma visa i galoppen, ingen broms alls. Mitt lilla busfrö ! :)




Sunnie Girl.




Onsdag


Idag är jag lycklig nog att få ha Tompa hemma hos mig hela dagen !
Nu på förmiddagen ska vi kolla på Scrubs och bara ta det lugnt. I eftermiddag ska vi gå ut och gå med Stina, städa huset, rida och fixa stallet.

Just nu går hästarna ute. De verkar trivas ganska bra även om deras hage är betydligt mindre sen vi delade av den. En negativ sak är att de har en mindre yta att gå på nu så den lilla hagen blir lerig och upptrampad. Usch..


Just det ja, gårdagens ridning gick väldigt bra ! Vi skrittade i ca 50 minuter och arbetade kanske 30 minuter av den tiden.
Jag varierade arbetet med skänkelvikningar, tempoväxlingar, halter och ryggningar. Resultatet blev en väldigt trevlig häst som hade bakbenen under sig och ett bra stöd på bettet. När jag skrittade av på långa tyglar hade hon en väldigt fin skritt där hon skrittade genom hela kroppen och var avslappnad. 

Sen när jag ska börja trava och galoppera Sunnie så ska jag också försöka skritta fram henne länge. Efter en lång framskrittning så är hon som en helt annan häst !




Sunnie Girl.



Lunch


Nu sitter jag här och äter lunch innan jag ska gå ut i stallet för att mocka och rida.

Sunnie ska skrittas, som vanligt, och jag tror att hon får skrittas några dagar till innan jag lägger till trav i våra pass. Jag tycker att man ska skynda långsamt med igångsättningar och jag vill göra det rätt från början.

Ikväll får jag se vart jag hamnar. Antingen ska Tompa sova här eller så kommer han och hämtar mig så att vi sover i Vara. Innan det ska jag kanske åka med mamma till hennes väninna för att äta mig fetare på kakor. Mums ! Vi får se helt enkelt !

Men nu måste jag springa om jag ska hinna ! :)




Sunnie Girl.



Tävlingsset jag vill ha


Ett tävlingsset till Sunnie som jag satte ihop för ett tag sen:



Visst hade hon vart snygg i det ? ;)




Dag 28 – Det här saknar jag


Det finns inget jag saknar så mycket som tävlingar ! Jag älskar att tävla (även om jag ibland fäller fällben för mig själv) och Sunnie är aldrig så fin som hon är på tävling. 
Dock så har det blivit dåligt med tävlingar det sista och som jag skrivit innan så kommer det nog inte bli så mycket tävlingar i år heller. Jättetråkigt tycker jag..

Ett år då vi tävlade mycket var 2009. Då hade jag och Sunnie ett ganska bra flyt och inte en enda tävling kom vi hem utan rosett. Den tiden skulle jag vilja ha tillbaka !




En välanvänd bild som summerar tävlingsåret 2009 ganska bra !



Vill ha


Något som jag däremot skulle vilja ha till Sunnie är:



Röda John Whitaker senskydd


Matchat med ett rött John Whitaker schabrak. Tyvärr har hon för stora öron för att kunna ha JWs huva..


Jag tror också att hon skulle passa bra i detta schabraket:



Fast utan flaggan.


Jag skulle kunna lägga upp ett låååångt inlägg med allt jag vill ha. Men just nu känns det faktiskt som om ett nytt tävlingsschabrak står högst på listan.



Mli dissar


Min diss går till det här tränset:



Dyon the Difference.

Det är säkert bra för hästen då nackstycket inte trycker lika mycket bakom öronen som ett vanligt nackstycke. Men det är inget jag skulle vilja ha till Sunnie då jag tycker att det är otroligt fult.


När jag ändå är igång och dissar så kan jag lika gärna dissa ett till träns från Dyon, nämligen detta:



Träns med ofodrade och släta nosgrimmor är inte något jag tycker om. Det är heller inget jag skulle sätta på Sunnie.


Smaken är som baken och detta är bara min åsikt :)



Morning


Idag skiner solen och det hade vart underbart väder om det inte hade blåst så mycket. Förhoppningsvis så blåser det mindre i eftermiddag när jag ska rida.
Mockningen tar jag också i eftermiddag, nu på förmiddagen ska jag bara slappa ;)

Gårdagens ridning gick ganska bra. Sunnie var faktiskt lugn och ibland riktigt samarbetsvillig. Mamma körde förbi med transporten bakom bilen igår och som alltid när hon kör förbi tutar hon och försöker stressa Sunnie lite, allt för att hon tillslut ska bli trafiksäker.
Vi bor ju mitt ute i skogen med bara grusvägar runt omkring oss så jag möter inte så mycket bilar när jag är ute och rider. Därför är hon ännu inte riktigt trafiksäker men vi jobbar på det ! :)


Nu ska jag strax släppa ut hästarna men innan jag gör det ska jag läsa lite bloggar.




Sunnie Girl.



Road trip !

Mobilbloggning. Nu är varan dynamic 4 på väg till Såtenäs för att köpa en stereo. Vi har sovit ca 3 timmar inatt då vi som sagt var chaufförer inatt, så jag är lite sleten. Trots det har vi delat av hagen idag så att hästarna inte trampar upp hela hagen. De vill ju gärna ha fint sommarbete. Tyvärr hinns det inte med någon ridning idag.. Nu vet ni vart jag hållt hus ! :)

Dålig update, igen..


Här har jag inte spenderat mycket tid i helgen. Det är som vanligt mitt internet som krånglar och jag har inte lust att vänta 20 minuter för att komma in på Blogg.se. Ni får stå ut tills det nya internetet kommer helt enkelt ! :)


Nu är jag i Vara som ni säkert förstår och vi ska åka till ett litet uteställe där min kompis jobbar och störa henne lite i arbetet :) Sen ska vi vara chaufförer, får jag inte plats i bilen så stannar jag hemma och ger er något att läsa istället. 


Idag smälte nästan all snö bort från vägen igen så imorgon ska Sunnie skrittas ut. Fast det skulle inte förvåna mig o det snöar mer imorgon, vintern vill liksom inte ge sig det här året..

Jag hoppas att ni har en rolig lördagskväll ! :)




Jag längtar tills det blir grönt och mysigt ute igen !




Are you kidding me ?


Alltså, det här kan inte vara sant !
Så fort snön har smält bort nästan helt och man äntligen kan rida igen, då är det väl klart att det kommer mer snö ! Seriöst ? Här har det snöat ca 10 cm och det snöar från och till hela tiden. Underbart..

Jag som hade kommit igång så bra med min egna träning också, igår var jag ute och gick 40 minuter på morgonen och drygt 1 timma på kvällen, powerwalk på kvällen dessutom ! Nu när det är snö kan man ju knappt gå.

Efter jag släppt ut hästarna ska jag gömma i mig i sängen i protest !




Idag kan man inte tro att det var sånt här underbart väder igår !


Dagens ridning


Idag var Sunnie väldigt samarbetsvillig ! Jag skrittade henne i ca 50 minuter och vi arbetade i 15 minuter och hon var riktigt fin.
Vi red en del skänkelvikningar och i början fick jag väcka henne lite så att hon skulle lyssna på hjälperna direkt. Efter en stund fick jag få henne att vänta på hjälperna istället, för då hade hon fattat vad jag ville att hon skulle göra och hon ville göra det innan jag bad henne.

Sen övade vi på att hon ska behålla formen in i och ur halt och det gjorde hon också bra, min lilla Sun - Bun !
Idag var hon mycket lugnare, hon stog emot på något ställe när hon tyckte att något var läskigt men annars lunkade hon lugnt på, och hennes skritt börjar bli riktigt fin.
Jag lyssnade på musik idag också, det gör verkligen susen !


Nu sitter jag och väntar på att Viasat ska dyka upp och fixa vår parabol så att vi kan få fler kanaler än 1an, 2an, 4an och 6an igen. Sen ska jag bara slappa.

Förresten, jag hann både borsta Duff, mocka och gå ut och gå imorse så det enda jag ska göra senare är att ta in hästarna och gå ut och gå med Stina en gång till :)




Mina goa tjejer !



God morgon


Idag gick jag upp mycket tidigare än vanligt. Tompa är på praktik nu och han går upp 05.40 och eftersom jag sov hos honom så passade jag på att gå upp då också.

Hästarna fick frukost 06.30 imorse så jag tänkte gå ut och skritta Sunnie om en liten stund.
Duff behöver en borstning så jag tar nog det nu på morgonen också :)
Mockningen tar jag i eftermiddag.

Stina ska promeneras och jag ska träna. Så ser min dag ut ungefär :)




Sunnie Girl.



Bloggtävling




Jag är med och tävlar om ett John Whitaker "Emblem" Schabrak hos Dressyrfjollorna, Detta sker i samarbete med Ride with style, http://rws.blogg.se/



Dagens ridning


Lite kvällsupdate är aldrig fel ;)
Idag beställde vi förresten bredbandet, så vi får se när det dyker upp. Jag kan inte säga annat än att jag längtar !


Jag skrittade Sunnie i ca 40 minuter idag. Jag var på deppigt humör redan när jag gick ut till stallet så jag stoppade en hörlur med musik i ena örat och skrittade iväg på grusvägen. Som jag skrivit innan så blir jag lugn av musik så jag använde musiken i ett förebyggande syfte kan man säga.

Och idag behövde jag verkligen hålla mina känslor i styr på Sunnies rygg. Hon stog emot en del idag också och det fanns mycket läskiga saker jäms med grusvägen. Dock så var hon lite bättre än igår men jag krävde inget av henne idag heller. Det är bättre att bara skritta på långa tyglar och låtsas som att det regnar när vi båda har dåliga dagar samtidigt.. 


Nu är det väl dags att sova, hur jag nu ska kunna somna. Jag har återigen kommit in i en svacka och jag gräver alltid ner mig själv mer än nödvändigt. Men förhoppningsvis går det över snart. 

God natt !




Eftersom Ellinor har kärat ner sig i Duff så får det bli en till bild på sötnosen ;)
Han kan nog bli riktigt snygg med lite muskler !




Morning


Idag blir det nog fint väder. Solen lyser utanför fönstret och jag ska strax gå och släppa ut hästarna. Ridningen och mockningen tar jag i eftermiddag !

Det blir ingen bra uppdatering idag heller. Det funkar helt enkelt inte när jag knappt kan komma in på blogg.se. Vad jag längtar tills vi får bredband !
Åker jag in till Vara ikväll ska jag försöka svara på kommentarer i alla fall :)


Njut av det fina vädret, det ska jag göra ! :)




En av de första ridturerna på Duff i somras.



Dagens ridning


Idag skrittade jag Sunnie i ca 40 minuter och hon såg verkligen spöken överallt ! Pga det stog hon emot skänkeln ibland och stannade upp flera gånger. 

Men jag har gjort ett framsteg !
Idag när hon stressade upp sig och såg något läskigt så ställde jag henne bara åt motsatt håll från det hon tittade på, istället för att bli arg på henne, tvinga henne förbi och göra henne ännu mer stressad. Den nya taktiken fungerar mycket bättre på Sunnie så jag ska försöka ha tålamodet till att vara lugn och sansad själv varje ridtur. Lyckas jag med det så kommer jag förhoppningsvis få en väldigt fin häst till slut ! :)




Sunnie Girl.



Skitgrisen Duff


Det första Duff gör när han kommer ut i hagen är att rulla sig, varje dag !
Och såhär blir resultatet när det är lerigt ute:



Mm, mysig häst ! ;)



Trevligt lunchbesök


Som rubriken säger så har jag haft väldigt trevligt besök. Karin var här och hälsade på och hon hade med sig lilla söta Alice. Vi fick som vanligt tjötat lite skit och jag hoppas att vi kommer träffas oftare från och med nu ! :)

Nu ska jag gå ut och rida och fixa stallet medans solen fortfarande skiner. Underbara vårväder !




En gammal bild på Karin och hennes fd häst Cabb.



Arbetsförmedlingen


God morgon !

Nu på morgonen ska jag på möte på arbetsfömedlingen i Lidköping. Ganska segt eftersom detta mötet är helt onödigt, men som tur är så ska Emelie, vår granne, också dit så då blir det lite roligare.
På vägen ska vi stanna till hos Johanna för att släppa ut hennes hästar då hon är i skolan idag.

Mina hästar fick frukost ute och rider och mockar gör jag sen.

Nu har jag väldigt bråttom. Vi ska åka om en liten stund och jag har inte ens börjat göra mig i ordning än ! ;)



Dagens ridning


Idag skrittade jag Sunnie i ca 45 minuter. Hon fick gå utan nosgrimma idag också och hon verkar trivas ganska bra med det.
Jag skrittade henne i lång och låg form så att hon får skritta igenom hela kroppen och hennes skritt har blivit mycket bättre nu efter vilan. Hon tar för sig mer och går inte och trippar som hon gjorde innan.

Sen jag kom in har jag diskat vårat berg med disk och dammsugit undervåningen och det tog ungefär en timme. Nu ska jag sätta igång med styrkepasset och sen ska jag kolla på Scrubs en stund innan jag går ut och går med Stina.






God morgon


Det är lika mulet och tråkigt väder som igår. Hoppas bara att det inte börjar regna.

Jag tänkte skritta Sunnie nu på morgonen. Sen tänkte jag köra ett litet träningspass här hemma med situps, armhävningar och en massa andra styrkeövningar. Nu är det dags att komma igång, så är det bara. Jag har vart väldigt slapp med träningen hittills bara för att jag är så trött hela tiden. Men nu ska jag köra på ändå ! 

Dock så är jag proffs på att köra på som fasen den första dagarna jag tränar så att jag tröttnar och slutar efter några dagar. Men den här gången ska jag börja lite lugnare.

I eftermiddag ska jag gå ut och gå med Stina och mocka i stallet så där emellan hinner jag vila en stund.

Det är väl typ så dagen ser ut. Är inte internet alldeles för segt så uppdaterar jag emellanåt. Förhoppningsvis ska vi skaffa ett nytt internet snart och då kommer det bli lättare att hålla bloggen uppdaterad :)




Sunnie Girl.



Dagens ridning


Jag skrittade Sunnie barbacka i ca 35 minuter idag. Såhär såg hon ut:



Träns: EKOhallen utan nosgrimma
Schabrak: Horse Saver från Källquists
Maggjord.

Jag själv red i mjukisbyxor. En riktig slappoutfit !






Vi travade en liten bit idag också och shit vad fin hon var ! Hon var stadig i formen, höjde ryggen och trampade under sig bra med bekbenen. Dock så brukar hon gå väldigt fint utan sadel men jag funderar på om det kan bero lite på att jag red utan nosgrimma också. Jag ska prova att rida utan nosgrimma några gånger så får vi se :)


Nu ska jag och Tompa duscha och sen ska vi såklart kolla på solsidan !
Så det blir nog ingen mer uppdatering idag.



Natti natti !


Det blev inte så bra uppdatering idag, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det händer inte så mycket spännande just nu. Det kommer bli lite lättare sen när Sunnie är igång och jag kan ladda upp lite ridfilmer. 


Nu ska jag i alla fall sova. God natt !




Sunnie Girl.




Nödvändig sak


En sak som jag ser som ett måste i ett stall är radio eller cdspelare. 

Så fort jag kommer ut i stallet så sätter jag på radion så får P3 gå under hela min stallvistelse. Det är mycket roligare att mocka och fixa i stallet med musik och är jag på dåligt humör så får musiken mig att bli gladare :)
Sunnie blir också avslappnad när musiken står på i stallet. Ja, om det inte är extrem musik då. 


Jag hade en period då jag alltid lyssnade på musik när jag red. Det var ett tag sen men jag funderar på att börja med det igen då jag slappnar av på ett helt annat sätt. Det är värt att prova, jag ska lägga in lite bra musik på mobilen redan nu !
Kom gärna med musiktips ! :)


Har ni radio i stallet ? :)





Dag 27 – Min favoritplats


Behöver jag ens säga vart min favoritplats är ? ;)


Självklart är det stallet ! Det behöver inte vara just mitt eget stall, bara känslan av att vara i ett stall räcker för mig.
I ett stall känner jag mig trygg och säker, jag har ju spenderat mer tid i stallet än någon annanstans.


Mitt eget stall har blivit mitt hem då jag inte känt mig hemma någonstans på flera år. I mitt stall kan jag vara mig själv. Jag behöver inte bry mig om märkeskläder och smink, jag kan gå dit och bara vara. 

Det älskar jag ! 



Vilken är eran favoritplats ? :)






Sunnie i det första stallet vi stog i i Kungsbacka. Det trivdes vi båda bra i !




Dagens ridning


Jag var nyss ute och skrittade Sunnie i ca 45 minuter på grusvägen. Hon var fin idag och var positiv till att jobba.
Vi travade lite grann och tog en kort, kort galopp och hon känns alltid så fin efter att hon vilat ett tag !

Jag ska skritta henne i ca en vecka till och sen ska vi börja trava lite. Jag tjuvstartade bara lite idag :)


Ikväll ska vi åka in till Vara så uppdateringen kan nog bli ganska bra, om vi inte hittar på något annat då :)




Sunnie Girl.



God Natt


Nej, nu är det nog dags att sova. 
Uppdateringen imorgon kan bli sådär, jag har ingen aning om vad som händer imorgon. Jag ska i alla fall försöka rida om underlaget är bättre :)

God natt !




Sunnie Girl.




En sak ni inte visste


En sak ni garanterat inte vet om mig.

Innan har jag lyssnat på sån här musik:








Det trodde ni inte va ? ;)
Jag lyssnar fortfarande på metal då och då och jag tror att jag ska börja lyssna på det igen, bra musik ! :)




Failbilder ?


Nu när jag har kollat igenom en massa bilder så ser jag att jag har hur många failbilder som helst !
De flesta bloggarna ligger redan ett steg före mig när det gäller detta men det blir ju aldrig tråkigt att se failbilder, eller hur ? ;)


Så jag tänkte kolla med er. Vill ni att jag ska lägga upp failbilderna här på bloggen ? :)




Ibland undrar jag vad vi sysslar med xD




Smile !




Happyface !




Framhoppning


Framhoppningen är, för de flesta, en väldigt stressig och ångestfylld del av tävlingen, så även för mig. 



Framhoppning i Lilla Edet.



Framhoppning i Essunga.


Det är alltid trångt och alldeles för många ekipage inne på framhoppningen samtidigt. Många ryttare har inte koll på vilka regler som gäller och de flesta sitter ändå och kollar ner i hästens man och har inte koll på något annat än sin egen häst. Jag vet inte hur många gånger jag har fått styra undan pga en ouppmärksam ryttare.  

Det står alltid tillhörande personer i mitten av framhoppningen som är där för att hjälpa till att höja, sänka och lägga upp bommar. Dessa personer lyckas ofta ställa sig framför och bakom hinder som du är påväg och hoppa och de är så koncentrerade på "sitt" ekipage så de hör inte när du ropar "hoppning". 


Under en period så kände jag av stressen inne på framhoppningen väldigt mycket och självklart kände Sunnie det med en gång. Det resulterade i flera stopp på oxern, som för övrigt alltid känns större inne på framhoppningen. Då blev jag ännu mer stressad och flera gånger har jag fått gå in på banan utan att ha kommit över oxern på framhoppningen och med en dålig känsla. 



Stopp på framhoppning i Essunga.


Efter 2 tävlingar insåg jag att jag bara förstörde för mig och Sunnie när jag red mot oxern och fick ett stopp. Då började jag med en ny taktik som jag rekomenderar till alla som har problem med oxern på framhoppningen:


Jag hoppade lilla några gånger. Sen tog jag så många språng på räcket som jag behövde, oftast var det bara 1-2 språng. Och sen så sänkte jag oxern så den låg på kanske 60 cm och hoppade den 1-2 gånger innan jag gick in på banan. Jag hoppade alltså inte oxern på den höjden som jag tävlade i. 



Framhoppning på oxer.


Vissa tycker det är idiotiskt att inte hoppa fram på den höjden som man ska tävla. Jag själv tycker att det är onödigt att bråka med hästen på framhoppningen då det redan är ett så stressat moment. Dessutom, det som inte funkar på framhoppningen hinner du inte ändra på innan du ska in på banan ändå så du får helt enkelt göra det bästa utav situationen. 

Detta funkade för mig och Sunnie och jag gör det fortfarande på varje tävling. Jag vet ju redan att det inte är höjden hon har problem med utan hon känner bara av min osäkerhet. Genom att hoppa oxern lite lägre så känner jag mig fortfarande säker och så kommer vi in på banan med en bra känsla. Och väl inne på banan har vi inga problem, förutom att jag klantar till mig ibland men Sunnie går som en klocka !



Det går inte bara dåligt på framhoppningen.



Känner ni igen er ? Vad tycker ni om framhoppningar och har ni något speciellt tips för att klara av stressen ? Eller känner ni kanske ingen stress alls inne på framhoppningen ?

Dela med er av era tankar ! :)




Tävlingssugen


Jag sitter och kollar på gamla tävlingsfilmer och jag blir så himla tävlingssugen !

Detta året är Sunnie 7 år och det är dags att starta avd. A för första gången och få rida 2 faser, grundomgång och omhoppning. Det ska bli så otroligt kul att se hur Sunnie reagerar i en omhoppning. Vi har ju tränat en hel del omhoppningssvängar på träningarna för Anna och Sunnie kan vara riktigt skarp. Dock så glömmer hon att lyfta benen ibland om det går för fort men det får vi träna bort :)




Känslan av att stå där på prisutdelningen.

Tänk då att få stå där och verkligen ha fått en placering. Det tror jag inte är en omöjlighet när jag sitter på min Sun - Bun :)




Segt internet


Det är ingen idé att ens försöka lägga upp något roligt inlägg här hemma då internet är så segt. Det tar evigheter att ladda upp och det går inte att ladda upp några nya bilder.

Har jag tid över sen när vi är i Vara ska jag bättra på uppdateringen :)



Fredag


Jag tycker att det är fredag jämt nu för tiden. Tiden går alldeles för snabbt !

Idag har jag tillbringat en del av förmiddagen hos tandläkaren och så hälsade jag på min farmor en sväng.

Eftersom det snöat inatt igen och snön la sig på marken den här gången så kan jag inte rida förrän snön har smält bort från vägarna igen. Otroligt tråkigt nu när vi kommit igång lite, men tyvärr så finns det inget att göra åt det.
Stallet ska jag fixa om en liten stund och ikväll åker jag in till Vara. Vad som händer där får vi se :)



Vad har ni för planer i helgen ? Ska ni kanske tävla eller ska ni som jag bara ta det lugnt ? :)




Måsas Amelia. Vad jag saknar att rida den lilla busungen !



Svar på kommentar


Ellinor om Ute och åker:
Får vi se sadelkammaren snart? :P tycker det är dags nu, vi har ju fått se dom större delarna av stallet redan:P hihihi.


Jag har ju lovat länge att ni ska få se sadelkammaren men jag har inte fått städat den än. Jag väntar på vårvädret innan jag ska städa den, för det finns inget härligare än att städa sadelkammaren när solen skiner och man har såna där härliga vårkänslor ! Det känns som om resultatet blir bättre då på något sätt :)

Så ni får hålla er ett tag till, förhoppningsvis kommer våren för att stanna snart. Och tills dess kan jag förvarna er med att min sadelkammare inte är något speciellt ;)



Ute och åker

Vilket äckligt väder det är nu ! Jag var bara tvungen att lägga upp en vårbild för att hålla humöret uppe. Och så ville jag testa om det gick att blogga på Tompas mobil och det verkar funka :)

God morgon


Jag känner mig lite seg idag och mår lite konstigt så när jag har släppt ut hästarna ska jag nog gå och lägga mig en stund igen. Förhoppningsvis går det över.

Lite senare under dagen åker nog jag och Tompa in till Nossebro för att uträtta lite ärenden. Vi får hoppas att det blir bra tillslut !

Och ridningen får vi se hur det blir med idag. Snöar det sån här blötsnö sen också så får nog Sunnie vila idag då det blir så halt på grusvägen..


Ja, det var väl min dag lite kort :) Väldigt intressant va ? ;)




Duff.



God natt


Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Ponnyakuten och sen ska jag nog sova.
Förresten så blev det faktiskt ingen snabbmat för mig. Jag var nyttig och tog en drickyoghurt istället. Duktiga mig ! :)

Jag hoppas att underlaget på grusvägen är hyffsat imorgon så jag kan skritta Sunnie. Det hade vart tråkigt om hon skulle behöva stå nu när vi äntligen har börjat komma igång. 


God natt !






Hästmänniskor


Ämnet fick bli hästmänniskor istället. Att hästar ska vara hästar kommer upp någon annan dag :)


Vi hästfolk är lite speciella av oss. Alla har olika tankar och funderingar och alla har också ALLTID rätt !
Det är något jag fick lära mig när jag stog i samma stall som 20 andra tjejer (som också var mina klasskompisar) i skolan i Kungsbacka. 

Där var det alltid tjat om vem som skulle stå i spolspiltan med sin häst, vem som skulle rida i vilken grupp på träningarna och vem som skulle ha den bästa hagen. Alla ville (oftast) samma sak och det var ingen som gav sig.
Där fick man antingen stå på sig och bli ovän med halva stallet eller så fick man ge sig och bli trampad på istället. Kan ni gissa vad jag valde ?


Vi hästmänniskor tror också att man själv alltid gör på rätt sätt. Lindar man hästens ben över natten så är det rätt sak att göra och har man skydd på hästen i hagen så är det rätt. Folk som inte gör på det sättet kan inget om hästar, så är det bara. Man är så insnöad på sina egna erfarenheter och kunskaper att man blir trångsynt och är negativ till andras förslag. För det du själv gör är ju alltid bäst, eller hur ? Och det finns ingen som kan ta hand om din häst bättre än du gör !

Så tänker de flesta och så tänker även jag ibland. Men sanningen är att Sunnie skulle ha det precis lika bra hos en annan ryttare och vem vet, den ryttaren hade kanske kunnat ta fram mer hos henne än vad jag kan. Men nu är det jag som äger Sunnie och jag gör mitt bästa för att ta hand om henne på ett bra sätt. Och jag tror att hon är ganska nöjd :)


Istället för att se ner på andra människors tankar och förslag så försöker jag att ta åt mig utav dem. För det finns mer än ett sätt att ta hand om en häst och om jag då kan kombinera flera olika saker som slutligen resulterar i en ännu bättre hästhantering så är jag jättenöjd !


Ridsporten är också den sporten där det förekommer mest skitsnack och avundsjuka. Kanske beror det på att det är för mycket tjejer på ett och samma ställe, vi tjejer är ju faktiskt väldigt bra på att prata. Men det är inte många som vågar stå för vad de egentligen tycker. 

Vi kan ta mig som ett exempel. Jag var väldigt snabb att döma människor efter bara en bild eller en kort film och jag hade ofta många olika åsikter: "Vad stor hon är på sin ponny", "Vad bortskämd hon är" och "Hon kan ju verkligen inte rida !" är bara några av tankarna som kunde gå igenom huvudet på mig. Och innan kunde jag skicka iväg en kommentar till en bloggare där jag nästan tryckte ner henne som person. Men jag kunde inte stå för vad jag tyckte så jag var anonym.

Nu det sista har jag dock lärt mig att tänka lite längre. Att man rider på en för liten ponny tycker jag aldrig är okej men det kan ju finnas anledningar till att man gör det, tex att ponnyn är till salu och behöver några sista resultat innan den säljs eller att den bara blir tillriden av en lite större ryttare. 
Den tjejen kanske inte alls är bortskämd bara för att hon bara har märkesutrustning, hon kanske kämpar hårt och tjänar pengar för att kunna köpa alla de sakerna. Vad vet jag ? Man kan inte döma någon efter att bara ha kollat på en bild. 

Nu det sista har jag faktiskt blivit lite starkare inom mig själv och om jag ger någon kritik så kan jag verkligen stå för vad jag tycker och jag är inte längre anonym. Det är mer än vad många andra kan..



Hur tänker ni om detta ämnet ? Dömer ni fort eller försöker ni tänka ett steg längre ?

Dela med er av era tankar ! :)






Vi håller ju alla på med samma sport och borde stötta varandra istället för att snacka skit bakom varandras ryggar !




Svar på kommentar


sofia om Snö igen:
Vad skulle hända i stallet? =)


Det var prat om att jag skulle få en ardenner och en liten get till mitt stall då det är lite problem där de står nu. Men det var inte igenompratat och ingenting var bestämt och nu blir det inte av.

Det är nog bäst egentligen men det hade vart lite kul med nya kompisar i stallet :)




Snabbmat


Nu ska jag och Tompa åka och äta. Det blir snabbmat idag, inte bra för figuren men väldigt gott !


Om jag orkar sen så ska jag skriva ett åsiktsinlägg där jag spinner vidare på det jag skrev om att hästar ska få vara hästar. Det är ett ganska omtalat ämne och jag vill dela med mig av mina åsikter.
Men som sagt, om jag orkar :)




Min älskade pojkvän och min älskade häst ♥




Dag 26 – Mina rädslor


Som ni vet från tidigare inlägg så är jag ju lite hopprädd. Jag har alltid varit och det kommer nog alltid sitta där i bakhuvudet och gnaga. Som tur är så blir det ju lite bättre när jag håller igång och tränar mycket.



En av alla avramlingar jag gjort. Oftast träffar jag hindret dessutom ;)


När jag är ute och galopperar på en åker och låter Sunnie galoppera på så är det klart att jag är lite orolig för att hon ska trampa mer i ett hål och gå omkull och kanske skada sig. Men det hindrar oss inte från att göra det.
Ska man gå omkring och oroa sig över vad som kan hända med hästen hela tiden så kommer man inte kunna låta den göra någonting till slut, för allt är en skaderisk. En häst måste ju trots allt få vara en häst !


Sen så är jag rädd att förlora min lilla prinsessa. Jag har ju haft det lite tufft med pengar nu det senaste och det sista jag vill är att behöva sälja Sunnie. Det är nog det jag är mest rädd för..




Min fina Sunnie Girl.




Pinglan


Här lovade jag bättre uppdatering och håller det inte alls. Inte snällt av mig ! 

Jag tänkte kompensera med 2 bilder på mig och en riktigt fräck nordsvensk. Bilderna är ca 3 år gamla och nordsvensken Pinglan finns hemma hos Karin.





Hon är inte att leka med !

Första gången jag rider henne på dessa bilderna och för 3 år sen var inte min hoppsits den bästa. Men ni får njuta av en fin nordsvensk istället :)




Snö igen


Det var inte länge våren stannade den här gången ! Här snöar det för fullt och det är äcklig blötsnö så jag ska snart gå och ta in hästarna.

Jag hade tur imorse när jag red i alla fall. När vi började skritta så sken solen och det var ganska skönt väder. När vi var nästan hemma så började det snöa och precis när vi kom innanför stalldörren så började det snöa ordentligt. Sen har det hållt på likadant hela dagen, så otroligt tråkigt..


Det visade sig att det inte blir något nytt i stallet trots allt. Lite tråkigt men det kanske är bäst så.


Nu sitter jag och väntar på Tompa som jag inte har hört av på flera timmar. Planerna var att vi skulle åka in till Vara ikväll men vi får väl se hur det blir med det. Åker vi till Vara ska jag försöka bättra på uppdateringen lite :)




Sunnie Girl.



Myskväll


Nu har Tompa kommit och han har köpt med sig en massa gott. Maten är en överaskning och så har han köpt chips och godis. Är det fettisdagen så är det ! (ja, jag vet att man ska äta semlor men ingen av oss var sugna på det så då äter vi godis istället ;))


Snart kommer det kanske lite nytt och spännande till stallet. Vad och när får ni inte veta än då det inte är riktigt bestämt. Men när det är bestämt så kommer det stå här.


Kan ni gissa vad det är ? :)



Nu ska vi hitta på något annat än att sitta vid datorn !



Inne igen


Vilket underbart väder det är idag ! Jag satt bara och myste på Sunnies rygg när vi skrittade förut.
Synd bara att det blåser så mycket..

Skritturen idag gick bra. Vi var ute i ca 45 minuter och jobbade en del. Vi travade några meter också, jag kunde bara inte låta bli.
Idag red jag henne mycket på halvlånga tyglar i lång och låg form så att hon får skritta genom hela kroppen. Ett tips från min gamla dressyrtränare så att Sunnie ska ta för sig mer i skritten och skritta fram.

Sunnie fick ett ryck idag också, jag tror hon blev rädd för en sten, och kastade sig tvärt runt. Jag hamnade lite på sne i sadeln men jag har ju tur som har kvar balansen från min lilla busponny. Henne fick jag balans av kan jag lova, haha ! Fast mestadels ramlade jag ju faktiskt av men då lärde jag mig i alla fall att landa ;)




Mitt lilla hjärta.



Fettisdagen !


Ni vet väl om att det är fettisdagen idag ?



Då får man tjocka sig ! Jag ska tyvärr inte äta någon semla men jag har kladdkaka :)



Dag 25 – En första


Det får nog bli första gången jag hopptränade Sunnie för tränare. Sunnie var 3½ då.


Jag får säga att det gick sådär. Vi hade hoppat några små kryss innan och så skulle vi ha gästträning för Sven Ingvarsson på skolan. Självklart ville jag ju inte missa det och Sven håller ju på mycket med unghästar så jag tänkte att det kunde ge en del även om vi inte hoppat så mycket innan.

Vi hoppade enkla och låga övningar och Sunnie försökte så gott hon kunde. Hon hade inte jättebra kordination i början så ibland kom vi över hindren och ibland fick hon med sig alla bommar i språnget. Men hon gjorde sitt bästa och hon tyckte det var roligt och det var precis det jag ville få ut av första träningen.

Sven är en väldigt bra tränare och han gav mig många bra tips som hjälpte mig med inhoppningen av Sunnie. Jag tror på ett sätt att det var bra att det var Sven vi tränade för första gången, det är inte många andra tränare som har tålamodet att "vänta ut" unghästarna.


Tyvärr så missade jag våran andra gästträning för Sven några månader senare. Väldigt tråkigt då Sunnie hoppade mycket bättre då och jag hade velat ha en uppföljare på de första tipsen.




Såhär hoppade hon efter ett tag när hon förstått vad det handlade om :)



Morning


Idag verkar det bli en sån dag där inget blir som jag vill och precis allt blir fel.

Jag tänkte i alla fall börja med att skritta Sunnie på morgonen. Just nu är det underbart väder ute så jag får passa på !
Efter det tar jag antingen mockningen direkt eller så går jag in och vilar. Jag har en hemsk huvudvärk idag så vi får se hur jag mår efter ridningen.

Annars har jag inget direkt planerat idag så om internet vill samarbeta så kan det bli en del uppdatering :)




Mina fina små flickor.



@ Daniels, igen.


Nu sitter jag här i Daniels lägenhet igen och passade på att sno datan när Sanna duschar. Är här väldigt ofta och känner mig också som hemma här :)

Nu i eftermiddag har det vart lugnt. Jag har njutit till fullo av att inte behöva plugga, kollat på några avsnitt av Scrubs och bara slappat. Underbart ! 

Men nu ska jag vara lite social så ni hör av mig imorgon igen. God Natt !




Sunnie Girl.




Frisering


Som sagt så friserade jag ju Sunnie igår.
Jag klippte manen, lite utav pannluggen, öronen och svansen.

Före:



Dålig bild men ni ser ju manen i alla fall. Lång och hemsk, hon har dessutom skavt av manen där täcket ligger och trycker.

Efter:



Mycket finare, jag klippte av mer än halva manen och nu ser hon ut som en häst igen :)



Dagens ridning


Nu är jag inne från stallet.

Jag skrittade Sunnie i ca 45 minuter på grusvägen. Idag jobbade jag henne lite i skritten också och hon kändes fin och villig till att jobba.
Jag trodde att hon skulle vara helt stissig eftersom det blåser så mycket men hon höll sig i skinnet.


Förutom ett litet missöde. Vi skrittade på grusvägen och så kollade jag bak och såg att det kom en bil en bit bakom oss. Jag började trava för att kunna gå av vägen en bit bort och in på en liten stig i skogen så att bilen kunde köra förbi. När vi var nästan framme vid stigen kör bilen upp bara någon meter bakom oss och stressar och först då såg Sunnie bilen och blev jätterädd och stack några steg. Inte ens då saktade bilen ner farten så jag fick styra in på stigen i galopp och bilen gasade förbi oss. Vilka idioter det finns !
Våra grannar är annars väldigt snälla och kör sakta förbi eller väntar så att jag kan gå in på någon stig när jag rider. Men tydligen inte denna gubben..


Stallet är färdigt och hästarna har fått lunchhö så jag ska koka ihop något att äta till lunch och sätta på någon film.




En utav mina favoritbilder från igår som jag glömde lägga upp.



Rubrik


Nu ska jag gå ut i stallet. Jag är inte jättesugen på att rida idag faktiskt, jag har ont i hela kroppen.
Men ska jag få igång Sunnie någon gång så måste vi börja någonstans :)


Internet blev segt nu helt plötsligt så ni vet anledningen om det inte skulle bli någon mer uppdatering idag.



Dag 24 – Dessa människor dras jag till


Av någon konstig anledning så dras jag till människor som kan anses vara lite "stökiga" och som folk lätt stör sig på. Det har jag alltid gjort men nu det sista har det börjat ändra sig lite.
Jag själv är ganska blyg så jag tror att jag gör det för att jag själv ska slippa prata så mycket och för att jag ska kunna hålla mig lite i bakgrunden. 

Eller så är det helt tvärtom, jag dras till såna människor bara för att jag vill synas mer och de gör mig mer synlig.

Det verkar också som om jag dras till väldigt självsäkra personer som vet vad de vill med sitt liv.


Haha och den här punkten är med på listan för att ?




Lilla blyga jag.



Nyinköpt


Förra veckan köpte jag något som jag länge har velat ha:



Lädersåpa, 79kr på Svenska Foder *erbjudande*.


Det går snabbt och lätt att putsa och resultatet blir bra, jag testade på mina stövlar igår.
Jag vet inte hur länge jag har gått runt och tjatat om att köpa lädersåpa och så såg jag denna såpan på Svenska Foder och slog till direkt. Och det är inget jag ångrar !


Ett annat tips på putsmedel är vanlig Grumme Grönsåpa.



Något som jag använde mig mycket utav innan då man inte behöver vatten för att putsa med grönsåpa.
Också snabbt och lätt att putsa med och resultatet blir bra, alltid rent. 

Dock har jag hört folk som sagt att lädret kan få en grön nyans av grönsåpa men det är inget jag har märkt av.



God morgon


Första dagen på den nya veckan och den har hittills börjat bra.

Jag ska gå ut i stallet om en stund och jag ska både rida och mocka nu på morgonen. Resten av dagen ska jag, förutom att städa huset, bara slappa. Min första pluggfria dag på länge och jag ska verkligen njuta av den !

Dock så funderade jag på att kanske städa sadelkammaren idag när det är lite varmare ute. Vi får se lite vad jag känner för sen.


Nu ska jag i alla fall skriva några inlägg så ni får lite läsning :)




Min prins och min prinsessa.



Bildbomb


Här kommer bilderna från idag. 






Duff i hagen.



Sunnie när jag skulle ta in henne.





Såhär ser hon ut i kroppen nu. Hon har tappat nästan alla muskler nu under vintern men jag tycker ändå att hon ser ok ut i kroppen för att ha vilat i ca 3 månader.



Dagens outfit

Jag:
Hjälm: John Whitaker
Jacka:Kingsland
Ridbyxor: Roping
Stövlar: John Whitaker
Handskar: Jacson

Sunnie:
Träns: Budget från EKOhallen
Bett: Eggbett el. Tredelat med fasta D-ringar
Sadel: Pessoa Paris
Schabrak: Pessoa















Det blev lite trafikträning i dagens skrittpass också. Mamma körde förbi och tutade och hade sig och Sunnie brydde sig inte någonting.



Kärlek ♥











Stina fick vara med på några gruppbilder.


Det var de bilderna som var värda att visa. Det blev en del bra ändå :)


Jag friserade Sunnie idag inför fotningen, hennes man var hemskt lång innan. Tyvärr tog jag inga efterbilder men nu ser ju att hennes man ser bra ut på bilderna här ovan. Förebilder kommer upp imorgon !



Riddags


Nu ska jag kila ut i stallet för att rida. Tompa ska som sagt ta kort och blir det några fina bilder så kommer dom upp här senare :)



God morgon


Idag blir man lite lurad av vädret. Jag satt här inne och smed planer för hur jag skulle frisera Sunnie och sen be Tompa att ta en massa fina ridbilder i detta underbara vårvädret !

Men för en stund sen när jag gick för att släppa ut hästarna så blåser det nästan storm ute och det blåser dessutom jättekallt. Otroligt tråkigt..
Ridbilder blir det förhoppningsvis ändå, dock inte lika snygga.

Jag väntar med att rida tills i eftermiddag då det har tinat upp lite på vägen :)


Nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med. Jag tror jag går upp till Tompa och kryper ner bredvid honom en stund till. Det är ju trots allt söndag !




Måsas Amelias dotter, Måsas Salsa, slappandes i hagen i somras.
Bakom henne ligger Måsas Obama.

Man måste ju bara älska slappa sommardagar !



Duffman !


(Ja Daniel, jag skrev Duffman)

Nu kommer jag få mer tid över till annat så nu ska jag sätta igång min lilla prins med :)



Första ridturen kan nog bli riktigt spännande ;) Jag tror dock att den första ridturen får bli i padocken så att jag kan longera honom lite först. Det finns risk för att den lilla rackaren får för sig att kasta av mig annars ! Det kanske han gör ändå i och för sig.

Jag har faktiskt inte ridit honom sen jag ramlade av sist. Självklart hoppade jag upp efter att han kastat av mig men det var den sista ridturen innan snön kom. 


Jag tänkte att jag ska ta bilder på honom nu i början när jag sätter igång honom och ta nya efter någon/några månader så får vi se om vi ser någon skillnad. Samma med Sunnie. 



Är det några bilder ni är intresserade av att se här på bloggen ? :)





Färdigpluggat för ett tag


Nu äntligen är tentan över ! Jag kan inte ens beskriva hur skönt det känns ! Det kändes lite bättre den här gången så förhoppningsvis får jag godkänt i alla fall :)

Nu har jag precis druckit upp min första grogg, jag kan säga att den behövdes efter den här ångestfyllda dagen. 
Mamma var så snäll och tog insläppet idag eftersom jag var i Skövde. Tack mamma !


Nu ska bloggningen bli bättre igen så jag hoppas att ni tittar in oftare från och med nu ;)




Nu ska jag också börja sätta igång min tittiga lilla prinsessa :)
Jag verkligen längtar tills jag sitter på hennes rygg igen !





Tentamen


Nu sitter jag och skriver tentan så det här är ett tidsinställt inlägg.

Jag kan tänka mig att jag är ganska nervös men det ska bli så otroloigt skönt att ha det gjort. Denna gången får ni hålla tummarna för mig så att jag får godkänt ! :)



Fredag


Ni vet vad som gäller, jag ska som vanligt plugga. Men imorgon smäller det och sen kan jag få tillbaka mitt liv :)

Hästarna är ute i hagen och stallet fixar jag i eftermiddag.


Hoppas att ni har en roligare fredag än jag ;)






Paus


Nu har jag tagit en liten paus i pluggandet för att äta lunch.
Jag får förresten se om jag hinner plugga något mer idag. Nu ska jag fixa stallet sen är det bara in och göra mig iordning för att åka till Vara. Det kan hända att jag hinner plugga lite ikväll :)

Jaja, hoppas att ni läsare har en bra dag :)



Inte långt kvar


Igår var första gången på länge som min blogg stog ouppdaterad under en hel dag. Jag kunde nämligen inte komma in på Blogg.se så jag hade inte så mycket att välja på.

Jag fick pluggat en hel del igår i alla fall och jag hoppas att dagen idag blir likadan. Nu är det faktiskt inte långt kvar ! Jag vill bara ha tentan överstökad så jag kan fortsätta mitt liv, typ.


Ikväll sticker jag in till Vara igen. Vi ska gratta en kompis som fyller 20 och det ska bli riktigt kul !

Som ni säkert redan räknat ut så blir det inte mycket till uppdatering här under dagen. Men som sagt, efter lördag ska det bli ordning på bloggen igen :)




Sunnie Girl.



Nya skor, check !


Nu har hovslagaren precis vart här så nu har Sunnie fina hovar igen. Snösulorna åkte av också, förhoppningsvis kommer det ju inte mer snö nu :)

Jag har fått väldigt mycket pluggat idag och det är skönt. Nu känns det som om jag faktiskt skulle klara tentan. Men jag behöver nog lite tur också.


Nu ska jag äta och sen ska jag och Tompa sätta på en film. Myskväll är inplanerad !




Sunnie Girl.



God morgon


Nu ska jag precis gå ut till bilen för att åka hem till Jonslund. Hästarna ska ha frukost och mina småbröder ska till skolan.

Idag ska jag verkligen försöka att få pluggat hela dagen så jag kommer alltså inte sitta vid datorn någonting.
Men i eftermiddag får jag i alla fall pausa lite då hovslagaren kommer och skor Sunnie. 

Nu har jag bråttom !




RSS 2.0