Tävlingssugen till 1000 !


Behöver jag ens säga att jag är sjukt tävlingssugen ?
Sunnies ink börjar faktiskt bli bättre så snart är det förhoppningsvis dags ! :D
God morgon


När jag hade släppt ut hästarna imorse så gick jag och la mig igen och det blev visst en riktig sovmorgon !

Tyvärr är jag fortfarande supertrött och har ingen lust att gå upp tidigt till jobbet imorgon. 


Igår var vi iväg och hoppade Sunnie i padocken. Inte så högt pga inken men det är ju alltid kul att hoppa ändå. Sunnie tyckte som jag och bockade och sparkade av glädje efter hindren !
Jag har ju innan haft problem med att jag gärna lägger Sunnie för nära hindren bara för att jag sitter och plockar i henne mot hindren, men igår kom vi perfekt nästan varje gång. Hoppas jag skärpt mig med det nu.. :)

Hon har dessutom blivit väldigt fin på marken efter all uteridning. Hon har fått ett bättre steg i traven och en rundare och mer bärig galopp. 

Vi var hos Kaisa igår också men det kommer i ett inlägg senare :)


Nu ska jag äta frukost innan vi åker bort till Kaisa idag igen och jobbar vidare :)
Sunnie Girl.
Strasspannband


Förresten så har jag faktiskt beställt en sak:Detta kommer till mig om ca en månad !

Ett 2-delat strasspannband för 399 kr som jag tror Sunnie kommer bli jättefin i :)
Jag får ju lön snart och det var evigheter sen jag köpte något nytt till hästarna så jag kan köpa detta med gott samvete. 


Vill du också ha ett 2-delat strasspannband kan du gå in på Kyro.blogg.se och beställa :)
Livstecken


Äntligen lite tid för bloggen !

Jag lovade ju att jag skulle ta mig tid att blogga för att ni vart så duktiga och kikat in varje dag men jag har verkligen inte hunnit.
Jobba till 18.00 måndag- onsdag och när jag då kommer hem ska jag hinna rida, mocka, duscha och sen äta innan jag behöver sova senast 22.00 för att orka med allt. 
Torsdag och fredag slutar jag 16.00 men då måste jag hinna med allt som jag inte hinner de andra dagarna, som tex mocka hagen och putsa. 
Jag bara stressar igenom vardagarna nu när jag jobbar och det är inte roligt alls..


Sunnie har i alla fall skött sig sen jag bytte till låg nosgrimma. Är det något vasst i hennes mun kanske ? När jag får lön ska jag nog ta ut en tandläkare för att kika. Jag har dessutom sett nu det sista att hon har en tand för mycket i underkäken, en liten som sitter emellan alla tänder som sitter längst fram i munnen. Troligen en mjölktand som hon inte tappat ordentligt. Det bör också kollas upp. 
Hon har inga problem med den, den ser fin ut och så men den kan ju ge komplikationer i framtiden.


Annars har det inte hänt så mycket roligt det sista. Dagarna går fort men samtidigt så långsamt och jag bara flyter med helt enkelt ;)
Sunnie Girl.
God morgon


Sovmorgon idag var det ju ja. Hur skönt som helst att sova ut ordentligt !
Dock släppte jag ju ut hästarna imorse så riktig sovmorgon blev det inte, men det räcker gott för mig :)

Nu ska jag gå ner och äta lunch innan jag går ut i stallet. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska börja med Sunnie eller Kaisa, vi får se vem det blir helt enkelt. 
Stallet ska fixas och så ska vi kanske koppla ljud i min lilla bil idag.

Ikväll ska jag gå bort till Johanna för att hjälpa henne att ta in unghästarna över natten. Hovslagaren ska komma till henne imorgon och då kan det vara skönt om de små yrvädren har lugnat ner sig lite innan. 


Ungefär så ser min dag ut. Man hinner ju inte med så mycket när man sover bort halva dagen ;)
Sunnie Girl.
Titius


Idag löshoppade vi Titius i padocken. 
Han har bara blivit löshoppad en gång innan så vi gjorde det enkelt för honom och hade bara ett hinder, ett räcke, och det låg som högst på ca 80 cm. Nästa gång kan vi öka svårighetsgraden lite.


Till en början var han lite spänd och tittade på tunnorna vi hade som infångare. Men när han fattade vad det handlade om så tyckte han det var roligt och hoppade mer än gärna. 

Han hoppar lite med sänkt rygg men det kommer försvinna ju mer han slappnar av. Han har fina bakben och hoppar luftigt och jag har ingen tvekan på att han kommer bli riktigt bra om han kommer till rätt ryttare. 

Film och bilder kanske kommer upp här om jag får tag på dem :)


Det kommer förhoppningsvis en tjej och kollar på honom snart, roligt att intresset för honom ökar !
Titius.
Dagens ridpass


Lite kvällsupdate är aldrig fel ;)


Sunnie fick gå skogsrundan idag och till en början var hon väldigt fin. Hon gick i en hyfsad stadig form och jag fick fram nosen på henne ganska bra. 
Sen kom vi till galoppen, den som hon var som mest krånglig med här om dagen. Först gick hon rätt okej, hon var något öppen i formen men bråkade inte. Sen började hon bita sig fast lite i bettet och jag började då med en gång att engagera henne med öppnor, skänkelvikningar och byten och försökte att reda ut det utan gramanen (den låg i Tompas cykelkorg ifall att).
Jag får säga att det gick ganska bra, det tog ett tag men det sista släppte hon helt några galoppsprång och då avslutade vi passet. 


Det är väl bara att jobba oss ur den här lilla svackan som vi börjar komma in i. Hon har vart superfin ända sen jag började sätta igång henne så jag väntade mig nästan att det här skulle komma snart. Hon har aldrig satt sig emot på det här sättet innan bara..


Förresten så skrittade min 15-årige lillebror Sunnie en stund innan jag satt upp.
Han har inte ridit på 6 år och har inte ridit ordentligt på ca 10 år så det var modigt av honom att bara sitta upp och skritta iväg på Sunnie alldeles själv !
Sunnie Girl och Matilda.
Lördag


Hej allihopa ! :)

Här får ni ett litet livstäcken från mig. Det är jättekul att se att så många kikar in trots den urdåliga uppdateringen och det får mig att vilja anstränga mig att blogga mer :)
Så även om det är supertajt med tid, som det har vart den sista veckan så ska jag försöka att klämma in några inlägg.


Min första jobbvecka är avklarad och allt har gått bra. Jag har vart jättetrött när jag kommit hem på kvällarna så Sunnie har fått ta det ganska lugnt. Dessutom har det ju vart typiskt svenskt sommarväder med åska och regn samtidigt som solen skiner..


I förrgår vet jag inte vad som tog åt Sunnie riktigt. Hon var fin i början i traven men sen gick det utför. Hon bet sig fast i bettet konstant hela ridpasset och vägrade lossa ens lite. Det gick knappt stt ställa henne åt något håll och inget jag gjorde fick henne att mjukna. Jag testade skänkelvikning i alla gångarter, öppna i alla gångarter, halter, övergångar och kraftiga tempoväxlingar men inget av det gjorde någon skillnad. 
Det var ungefär här jag började bli lite "smått frustrerad" och hade go lust att bara sitta av henne och leda henne de ca 5 km hem. 

Men då testade jag en favorit i repris; jag red med stropparna från stiglädren i handen för att få stadigare hand och för att hon inte skulle kunna dra tyglarna ur händerna på mig (jag ska ta kort på hur det ser ut någon dag och skriva ett inlägg om det). Jag fick rida så ett tag innan jag fick lite resultat och då skrittade jag av henne direkt. 

Igår satte jag på gramanen och red en stund. Det är ingen idé att sitta och bråka med henne och när jag ändå vet att jag inte kommer reda ut det på egen hand så kan man ta till små hjälpmedel. 
Då gick hon väldigt fint och gjorde allt jag bad henne om utan att protestera.

Idag ska jag börja att rida utan graman för att se hur hon känns och så får Tompa ha gramanen i cykelkorgen ifall den skulle behövas :)

Igår kväll var vi på bilträff i Trollhättan och det var faktiskt mycket folk där. Det ledde till streetrace såklart och så många snygga bilar det var med ! Behöver jag säga "Jag vill ha" ? ;) 
Det blev sent och sovmorgonen idag uteblev så humöret lär inte ligga på topp idag. Men jag drar på ett smile och hoppas att resten av dagen går som jag vill :)


Nu hinner jag inte skriva mer. Vi ska äta middag hos mormor och morfar och sen sätter dagen igång !Trött, tröttare, Emelie


Att det alltid ska krångla på blogg.se.. Men nu funkar det i alla fall.


Nu ligger jag i sängen efter min andra arbetsdag. Jag är helt slut och hela kroppen värker. Just nu känns det inte som om jag kommer klara hela denna veckan. Men jag tjänar pengar och det känns bra :)

Sunnie skrittades och fick trava en kort bit igår och idag vilar hon helt. Hon kommer nog få ta det lite lugnare nu i början när jag jobbar eftersom jag knappt orkar mocka när jag kommer hem. 


Aja, nu ska vi kolla på någon säsong med något bra och kort och sen sova. 
God natt :)
Sunnie Girl.
Blogg.se


Testar om blogg.se funkar..
Sunnie gillar att bli kliad


Det har vart riktigt dålig uppdatering här de senaste dagarna och tyvärr så kommer det inte bli så mycket bättre de kommande dagarna. 
Imorgon börjar jag äntligen jobba och jag går all in med en gång. 07.00 - 18.00 är arbetstiderna måndag - onsdag, torsdag och fredag jobbar vi 07.00 - 16.00, så jag lär vara rätt trött när jag kommer hem nu de första dagarna. Jag hoppas ni är förstående :)

Nu när jag tjänar en del pengar så kan jag ju faktiskt tävla i sommar ! Eller ja, om Sunnies ink vill försvinna någon gång vill säga..


För att gottgöra lite för den kassa uppdateringen så kommer 2 söta filmer på Sunnie och Tompa:
Sunnie älskar att bli kliad på rumpan ! Slutar man klia henne så backar hon bara närmare i hopp om mer.

Min söta Sun - Bun ! ♥


Nu ska jag sova då jag ska upp tidigt imorgon bitti.
God natt !
Titius och Kaisa


Det har vart lite upp och ner med både Titius och Kaisa.

Om vi börjar med Titius så går han väldigt bra med inspänningarna. Han har kommit ner i formen och jobbar bättre med ryggen. Däremot så har han fått några "ryck" de senaste dagarna och har visat på sadeltvång. Vi får hoppas att det går över snart för det har gått väldigt bra det senaste annars :)


Kaisa har också varit väldigt livlig det sista. I förrgår blev hon rädd för något innan jag hann sitta upp och drog tom av sig tränset när hon försökte springa iväg. Men hon har vart jätteduktig vid trafikträningen och det har gått ganska bra att gå nära traktorn. Skänkelvikningar är inga problem för henne längre, hon kan protestera lite ibland bara för sakens skull men sen gör hon dem bra. Riktigt duktig häst !


Det är väl i och för sig inte så konstigt att de är lite livliga nu när våren äntligen är här. Vårkänslor gillar vi bara :)
Otroligt söta Kaisa.De senaste dagarnas ridpass


Det har ju vart dålig uppdatering om hur ridningen har gått det sista så jag tänkte skriva ihop en liten sammanfattning, först om Sunnie och Hiawhata och så kommer unghästarna i ett eget inlägg.


Sunnie och Hiawhata går båda lite bakom hand och krullar gärna ihop sig för mycket. Därför rider jag de båda enligt samma princip: de ska tänka fram hela tiden och ha ett bra tempo.

Fram tills nu har jag ändå haft lite svårt att riktigt få fram dem till handen och få dem att komma fram med nosen.
Men i förrgår när båda reds i den stora gräshagen så hittade jag balansen mellan min hand och skänkel och fick dem båda att gå fram till handen och att trampa på bra. En väldig lättnad då jag har kämpat med det ett tag. Tyvärr så kommer det ju inte att gå så bra varje dag men nu vet jag vilken känsla jag ska sträva efter ! :)


Igår red jag Sunnie på graman och som jag trodde så var hon lugnare och mer avslappnad den här gången.
När jag hade travat fram henne så började vi med att göra många övergångar till skritt och många tempoväxlingar. Sen galopperade jag fram henne och red sen efter samma princip i galoppen: galopp - halt - galopp osv. Det gör att hon får bakbenen mer vinklade inunder sig och därmed lägger tyngdpunkten på bakdelen.
Ett lyckat ridpass med en nöjd häst och en nöjd ryttare efteråt :)
Sunnie Girl.Lördag


Nu är jag äntligen vaken, jag sov visst i lite mer än en timme ;)

Idag står några hästar på schemat. Vi ska bla ta nya kort på Titius, då han har byggt på sig och blivit riktigt fin nu, och lägga ut en ny annons på honom. När jag ändå är där så passar jag på att longera honom.
Vi ska eventuellt ta kort på Salsa också och lägga ut henne på annons. Där har ni en guldponny för er som letar ! Hon blir 2 i år och redan som 1-åring hoppade hon ca 1.50 (hon var rymmardrottningen på gården då;)) och hon kommer gå långt med rätt ryttare !


Sunnie ska också ridas och förhoppningsvis så hinner vi iväg till grushålan idag. Det var nog över en vecka sen vi var där sist nu tror jag. Vi kanske hoppar något språng idag också.

Kaisa ska få fortsätta sin trafikträning och står traktorn hemma hos dem så ska vi fortsätta att försöka bota hennes rädsla för den.

Hiawhata rids om det blir tid över.


Ikväll åker vi nog till Vänersborg på inflyttningsfest och vi får hoppas på en rolig kväll :)
Salsa.Morning !


Det blev ingen uppdatering igår, kvällen blev fullspäckad.

Och inte blir det någon särskilt lång uppdatering nu heller för jag ska somna om i någon timme. Jag förstår inte hur jag kan vara så trött hela tiden..


Jaja, ni hör från mig sen förhoppningsvis :)Stallet nästa !


Dålig uppdatering men idag har vi haft fullt upp med att klyva ved.

Nu ska jag gå ut i stallet för att rida Sunnie och sen går jag bort till Johanna och longerar Titius. Hinner jag så rider jag Kaisa också.

Jag har nog inget speciellt för mig ikväll så då kan jag uppdatera er om hur hästarna gått de senaste dagarna. Det har ju vart lite dåligt med det ;)


Ni hör av mig sen ! :)
Sunnie Girl.God morgon


Torsdag, dagen innan fredag.

Hästarna är utsläppta i hagen och jag ligger nu och väntar på att Tompa ska komma med frukost.
Min älskling ska vara hemma med mig hela dagen :)


Alla hästarna gick bra igår, mer uppdatering om det sen. Idag ska Sunnie ridas till grushålan om det inte regnar. Kaisa ska ridas i skogen och så får vi se om jag hinner gå bort till Johannas stall. Jag är nämligen lite chaufför åt min lillebror idag också. 


Men nu: frukost !Stallet


Nu ska jag kila bort till Johannas stall. Eller om jag tar bilen idag, vi får se :)

Jag börjar med Hiawhata.Tävlingar


Det finns en hel del lokala hopptävlinga för häst här omkring detta året ! :)


Tyvärr så kan vi inte åka ut och tävla förrän Sunnies ink har blivit bättre vilket känns ganska surt. Men det är ju för hennes eget bästa och det går alltid först. Jag är bara lite orolig för att vi inte kommer hinna tävla alls i år.. 

Det finns bla en prefekt tävling i Vänersborg i juni som jag vill åka på så det är bara att hålla tummarna.


Har ni några tävlingar inplanerade och vart i så fall ? :)

Sunnie Girl.
Gårdagens ridpass


Sunnie red jag in till Essunga och vände igår.

Hon var spänd och stark till en början då vi red på ett, för henne, relativt nytt ställe. Det var mycket och titta på och hon gick i en hög form med sänkt rygg.

Jag lät henne då galoppera av lite av överskottsenergin innan jag satte någon större press på henne. När hon var ordentligt uppvärmd samlade jag upp henne i galoppen och började arbetet där.
Vi red lite skänkelvikningar i galopp med bara något enstaka byte här och där för att hon inte skulle spänna till mer. Mycket övergångar och tempoväxlingar så att hon hela tiden fokuserar på mig och inte allt annat. 

Efter ett tag lossade hon helt. Hon kom fram med nosen, upp med ryggen och hade ett bra påskjut. Då gick vi över till trav. Vi red några skänkelvikningar och gjorde några övergångar innan jag travade av henne.

Ett bra avslut på ridturen och jag är nöjd över hur jag redde ut det hela. Jag har blivit mycket bättre på att plocka fram det bästa utav henne, även när det från början av ett ridpass känns omöjligt :)
Sunnie Girl.
Kaisa och Titius


Kaisa fick som vanligt gå i skogen igår. 
Hon var väldigt pigg och framåt, vilket är roligt. Hon lyssnade för det mesta bra på hjälperna, ibland måste hon bara protestera lite innan hon ger med sig. 

Vi fortsatte att öva på skänkelvikning och nu har hon fattat vad jag vill att hon ska göra :)


Titius blev longerad i padocken igår. Han var till en början väldigt spänd och på tårna pga blåsten men lugnade ner sig när han hade fått bockat av sig lite. 
Igår spände jag in honom för första gången. Eller ja, det är knappt att man kan kalla det inspänning då de hängde så löst men de hängde i alla fall där och de påverkade honom positivt. Han började arbeta på ett annat sätt än innan.
Dock så är han lite för hög i formen fortfarande men det blir bättre och bättre för varje gång :)


Duktiga hästar !
Titius.
Onsdag


Nu är det redan onsdag igen, vart tar dagarna vägen egentligen ?


Dagen idag ser ut ungefär som gårdagen. Jag vaknade med huvudvärk och har dessutom ont i hela munnen pga bettskenan jag ska ha på natten från och med nu. Så jag släppte ut hästarna och gick sen in och la mig en stund igen. 


Idag ska Sunnie ridas i gräshagen för att trimmas lite ordentligt. Jag tror även att jag rider Hiawhata där. 
Sen får jag se hur det blir med Titius och Kaisa. Titius har gått 2 dagar i rad nu och Kaisa gick igår. Men om jag hinner så får nog båda gå idag också :) 
Inlägg om dem kommer strax.


Nu ska jag kolla upp om det finns några tävlingar för mig och Sunnie här i närheten snart. Hennes ink behöver bli bättre först men det skadar ju inte att planera och hoppas på det bästa :)
Jag är riktigt tävlingssugen ! 
Sunnie Girl.
Titius


Igår longerade jag även Titius. 
Det blåste en del så han var lite spänd och stressad till en början och flög iväg i en rad bocksprång ibland. Men allt eftersom slappnade han av bättre och bättre och började söka sig neråt.

Han har börjat söka sig neråt allt oftare och det betyder ju att han faktiskt börjar slappna av mer och känner sig mer bekväm i situationen. Det känns också som att han har börjat bygga upp ett förtroende för mig vilket är jätteskönt !

Som avslut fortsatte vi med spöträningen och det går också bara bättre och bättre. 
Jag hoppade över allt som har något att göra med att jag hänger på honom igår då jag inte vill förstöra det arbetet jag gjort med honom hittills. Det är bättre att fortsätta med det någon dag han inte är stissig för blåsten :)
Titius.
Hej !


Idag är jag inte särskillt kaxig, mitt huvud värker så fruktansvärt att jag funderar på att försöka sova bort huvudvärken. Hästarna får i vilket fall vänta tills i eftermiddag..


Igår red jag först Hiawhata.
Han fick gå en runda i skogen och han fick galoppera lite mer än vanligt. Nu har han legat på samma nivå i igångsättningen ett tag så det är dags att vi tar ett steg framåt tycker jag. 
Överlag så var han ganska spänd men han var inte så springig som han kan vara. I galoppen slappnade han av ganska bra och även när vi travade av så ridturen avslutades på ett bra sätt i alla fall. 


Sunnie däremot fick vila igår pga min huvudvärk så idag ska hon få gå ordentligt.

Kaisa ska också ridas idag och Johannas hästar få gå om jag hinner :)
Sunnie Girl.
Katie McVean


Jag fattade även tycke för Katie McVeans ridstil:

Klicka här för att se henne rida.

Jag vet inte hur man lägger upp filmer från youtube längre, de håller ju på och byter hit och dit. Ni får klicka på länken istället.


Hon har en lätt och fin sits mellan hindren och hon rider mjukt och följsamt. Hon lotsar hästen runt banan och får det att se väldigt enkelt ut.
En sits som jag själv försöker träna mig fram till. 

Min förebild inom ridningen just nu !
Antares F


En häst som jag la märke till igår på världscupfinalen är Antares F, riden av McLain Ward.Jag har alltid haft svårt att motstå stora, vita hästar med kraftig nacke och ett luftigt språng. 

Han hoppar lite med sänkt rygg men vilka framben den hästen har ! Riktigt fin häst !
Kaisa


Jag red Kaisa igår också och hon imponerade som vanligt !

Vi har börjat med trafikträning nu så igår skrittade vi på vägen en bit. Bilarna var lite läskiga, särskillt de som låter lite mer, men hon gör inget mer än börjar takta när de kör förbi. 

Sen red vi en runda i skogen och avslutade sedan passet på en stubbåker där vi fortsatte träna på skänkelvikning. Och igår gjorde hon några riktigt bra skänkelvikningar ! Hon börjar verkligen fatta vad det handlar om.
Sen kan hon tjura till lite ibland och slå lite med huvudet men det går snabbt över om man släpper pressen på henne en stund. Duktig häst !


Jag har tyvärr tappat bort kabeln till mobilen men så fort jag hittar den så får ni bild på henne :)
God morgon


Måndag idag och jag har planer på en slapp dag. Eller i alla fall en slapp förmiddag. 

Nu på morgonen ska jag bara ta det lugnt till Gossip Girl. 
Sen ska jag äta lunch innan jag åker på möte i Nossebro kl. 13.00. 

Efter det åker jag hem till Johanna och longerar Titius och rider Hiawhata. 
Sen ska mitt stall fixas och så ska Sunnie ridas. 
Om jag hinner efter det så åker jag till Kaisa och sen avslutas kvällen i Vara. 

Emellan allt så behöver huset städas och tvätten tas om hand. 


Lite snabbt om gårdagens ridning med Sunnie:
Vi red skogsrundan och Tompa satte upp 2 hinder som vi skuttade över lite. Det var väldigt roligt att hoppa igen, även om vi bara kan hoppa lägre tills inken under magen blir mindre.. 
Sunnie tyckte också det var kul och hoppade några riktigt fina språng på slutet :)
Sunnie Girl.
Söndag


Det var inte många som hade kikat in här igår. Bra tycker jag, när det är så underbart väder ska man inte sitta vid datorn, särskillt inte på Valborg ! :)


Jag själv spenderade gårdagen i en båt på Vänern. Riktigt mysigt var det och jag hoppas att vi gör om det snart. På kvällen åkte vi förbi Trollhättan för att kolla på streetrace men när vi kom dit så var allt slut, typiskt. Så då åkte vi helt enkelt hem och sov. Eller ja, jag sov och Tompa var chaufför ;)


Så jag var helt hästledig igår, förutom att jag fixade stallet och hade in- och utsläpp. Jag tror att man behöver såna dagar ibland, för att orka med stressen och pressen som uppstår ibland.
Idag är det full rulle igen och jag har 4 hästar på schemat. Men eftersom vi har ätit lunch hos mormor och morfar och med tanke på att jag faktiskt sitter kvar hos dem just nu, i väntan på Tompa, så får jag nog inse att jag kanske inte kommer hinna med alla.

Sunnie ska i alla fall ridas, dock har jag inte bestämt var eller hur än. Jag är rätt seg efter gårdagen så vi får se vad jag orkar med :)
Sunnie Girl.RSS 2.0