God morgon


Jag sitter hemma och är sjuk, IGEN.. Rätt tröttsamt kan jag tycka.

Hästarna fick frukosten inne idag eftersom det haglade och åskade när jag skulle släppa ut dem. Ska jag då vara hemma hela dagen och har möjlighet att släppa ut dem senare så gör jag självklart det.

Det har inte blivit så mycket ridning det sista. I helgen var det ju storm, plus att jag var på kalas och hade fullt upp, så då fick Sunnie vila. I måndags skrittades hon och igår och idag är jag ju sjuk så det blir ingen ridning idag heller. 

Annars så flyter väl allt på. Det är snart julafton och jag har inte ens köpt hälften av alla julklappar så det får nog bli en sväng till Överby i helgen :)

Och det bästa av allt: Jag har bara 2½ veckas jobb kvar innan jag är ledig i över en månad (om allt går som det ska). Så underbart ! Jag kommer kunna rida när det är ljust och jag kanske tom kan börja rida Duff igen :)


Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på några avsnitt av Gossip Girl.Fångad av en stormvind


Ingen ridning idag för Sunnies del. Det är verkligen storm ute och då och då kommer det regnskurar så det får bli en vilodag till.

Om en stund ska jag gå ut och mocka och ta in hästarna för natten. Annars händer inget roligt alls, jag är otroligt trött så det blir en slapp söndagskväll.


Värt inlägg ;)
Jag och Hiawatha för några år sen.
Sveriges sjukvård..


Onsdag förmiddag och jag ligger i sängen. Hur kommer det sig ?

Jo, jag var hos läkaren nu på morgonen och han måste ha tryckt på något väldigt känsligt ställe för nu har jag ondare i ljumsken än någonsin. Alltså inget jobb för mig idag och i eftermiddag ska jag på ultraljudsbehandling. Jag är snart stammis på vårdcentralen ;) 
Jag fick dessutom en remiss till någon ultraljudskoll så att de ska kunna se om det är en inflammation eller vad det nu är som spökar..
Kunde tydligen ta upp till 3 månader innan jag fick tid men så länge har jag inte planerat att ha ont ! Jag ska ut och tävla till våren ! 
Läkaren sa också att jag antagligen kan vänta mig ett ridförbud så vi får väl se hur det blir med de där tävlingarna..


Nu ska jag passa på att bara ta det lugnt tillsammans med mina nya vänner, beroendeframkallande och smärtstillande tabletter.
Jag SKA ut och tävla till våren !
Tjugoförstanovember


Första arbetsdagen för veckan är avklarad och jag är helt slut i kroppen. Helgens dåliga sömn kombinerat med det tunga arbetet på jobbet har gjort sitt.

Sunnie fick komma ut på ett litet joggingpass i mörkret idag. Hon var ofokuserad och ville inte riktigt komma till arbete men det var inget som jag jobbade igenom idag när jag är så trött.
Vi red också en liten bit i samhället för att hon skulle få lite miljöträning, släpkärror tex är ju bara sååå läskiga ;)
Tompa och Stina var med som sällskap så det var väldigt mysigt !

Nu ska jag slappa och ha ångest inför morgondagens styrkepass på jobbet..
God natt !Dagens ridpass


Nu är jag inne för en snabb fika, kladdkaka och glass, mums !

Dagens ridpass är avklarat och det blev ett pass i skogen där jag red igenom henne. Det var över en vecka sen hon fick ett ordentligt pass så idag passade jag på när det var ljust.

I traven var hon rätt så fin, hon hade bra tryck och gick i en trevlig form. I galoppen gick hon däremot inte lika bra, hon kortade av steget i varje galoppsprång och hade lite tvåtaktig galopp. Jag tror det berodde på att det var lite halt underlag så jag hade överseende med det idag.

Hon fick dessutom lite miljöträning. Vi red bort till pojkarnas crossbana och tittade när de körde. Hon kan stå nästan precis bredvid banan och idag kunde hon gå fram till Tompa när han hade crossen igång. STORA framsteg med tanke på att hon för bara några månader sedan kastade sig i panik när hon mötte en motorcykel, moped eller cross.


Nu ska jag ut och göra färdigt det sista i stallet


Snart !


Den här veckan som kommer så ska stövlarna anlända till Skara Hästsport !

Så otroligt synd att jag inte kommer få tävla med dem i år.. Om jag inte bestämmer mig för att anmäla till årets sista lokal då, men chansen är liten.Söndag


Ja då var söndagen här och precis som jag sa så har jag fått sova länge. Fast jag hade nog behövt någon timme till..

Efter lunch ska Sunnie ridas ut, vart har jag inte bestämt än. Stallet ska fixas och om det hinns med så ska vi byta bromsbelägg på min bil lite senare. Så en helt slapp söndag blir det inte. 

Jag är väldigt tävlingssugen och funderar lite på att starta en till lokal för i år. Det tål att tänkas på..Saturday night in


Nu har det vart tyst här alldeles för länge !

Men det är inget jag tänkt ändra på idag, jag och Tompa ska mysa med godis och en bra film. Det har blivit alldeles för lite sömn hittills den här helgen så imorgon ska jag släppa ut hästarna och sen ska jag sova ut, underbart !

När jag fått min skönhetssömn så ska jag försöka få upp några inlägg här på bloggen :)

Tills dess så får ni ha en bra lördagkväll. Ta tillvara på det ni har innan det är för sent !
Det finns ingen vackrare ♥
Vinter på G ?


Kylan fortsätter att hålla i sig och jag är fortfarande ingen vintermänniska.
Men imorse när soluppgången sken på frosten på backen och i träden så att allt runt om mig glimmade så fick jag en mysighetskänsla ändå. Plus att jag har en otrolig längtan till jul !


Sunnie fick gå ett lättare joggingpass idag. Jag fick henne i en lång och låg form och där gick hon frivilligt kvar. 
Än sålänge så kan vi rida på grusvägarna men det dröjer inte länge innan de blir hala och stenhårda.

Jag måste förresten klaga på mina vinterskor. Trots bra foder och mysigt ludd så fryser jag om fötterna i början på ridturen ! Inte riktigt det som är tanken när man köper VINTERskor. Efter en stunds ridning så blir det varmare om fötterna men då kan jag ju lika gärna rida i vanliga skor..

Ridhandskarna i fleece från Equipage som jag köpte på Skara Hästsport för 49 kr var desto bättre. De var alldeles lagom tjocka och värmde hela ridturen !Jag rekomenderar dessa handskar starkt !


Nu blir det ännu ett mittiveckanmys med film och godis :)Natti


Dags för film och sen sova.

Imorgon ska Sunnie ridas, även om det går älgar precis utanför stallet !

God natt !


Kommunikation på banan


En sak som jag har börjat med de senaste 2 åren är att prata med Sunnie mycket inne på tävlingsbanan.


Några exempel:

Har hon hoppat ett riktigt fint språng så berömmer jag henne med rösten med ett "bra !".

Hoppar hon fast jag lagt henne helt fel så berömmer jag henne med ett riktigt högt och uppmuntrande "bra !" plus att jag klappar henne lite snabbt på halsen om det finns utrymme innan nästa hinder.

Om jag känner att både jag och Sunnie inte är koncentrerade, som nu helgen som var, så kan jag säga "nu skärper vi till oss !" eller något liknande. 

Kommer vi till omhoppning så viskar jag lite peppande "kom igen nu !" och lägger till någon smackning för att få henne att tagga till.

Här har jag klippt ut en bit ur en 1m där jag lägger henne helt fel på en oxer men hon hoppar ändå. Jag säger "duktig !" och ger henne sen en klapp på helsen eftersom det är en lång sträcka till nästa hinder. 
(Det är alltså inte jag som skriker "JA !" utan det är Anki, en vän ;))


Detta är bara de vanligaste sakerna som kommer från min mun inne på banan.
Jag tycker det är viktigt att kommunicera med sin häst vid arbete och inne på banan är ju inget undantag. Till och med när jag tävlade dressyr så satt jag och viskade uppmuntrande till mina ponnyer.

Låt hästen veta när den har vart duktig och hjälp den att tagga till/lugna ner sig ! :)
Hästarnas rutiner


Såhär ser dagarna ut för mina hästar:

06.30 - Utsläpp
Hästarna kommer ut innan jag åker till jobbet. De får 5kg hösilage i hagen och vatten har de i ett badkar.

13.00 - Lunchhösilage i hagen
De får 2kg hösilage i hagen och så kollar jag så att de har vatten.

16.15 - Ridning
Båda hästarna tas in, Sunnie rids, Duff står i boxen. 


Om inte ridningen tar så lång tid:


17.30-18.00 - Emhösilage i hagen
Hästarna släpps ut igen, allt för att de ska få gå ute så länge som möjligt. De får 2kg hösilage och vattnet kollas.

19.00-21.00 - Insläpp och kvällshösilage
Hästarna tas in. De får 5kg kvällshösilage och kraftfoder.


Om ridningen tar lång tid:


19.00 - Kvällshösilage.
Hästarna får stå kvar inne efter ridningen och får 5kg kvällshösilage och kraftfoder.


De dagarna Sunnie vilar så går de ute tills insläppet.


Så ser hästarnas dagar ut just nu. På sommaren går de självklart ute dygnet runt. 
Jag tycker själv att jag har en rätt sund syn på hästarnas skötsel.

Det enda jag vill ändra på just nu är att de ska få gå ute i den större hagen men tyvärr så går inte det innan jag fixat tråden. Sunnie är lite utav en utbrytardrottning vissa perioder, andra stannar hon i hagen utan att klaga, men det har gjort så att hagtråden måste bytas ;)Kallt !


Hemma från jobbet och fyyyy vad kallt det är idag !

Trots kylan så hade jag tänkt att klä på mig ordentligt och rida Sunnie ett lättare pass. Tyvärr så traskar det runt 2 älgar ca 50 meter från stallet och med tanke på fredagens incident så tror jag att Sunnie får vila en dag extra ;)

Jag ska ändå ut i stallet för att mocka och ge hästarna eftermiddagshö. Hinner jag sen så ska jag förresten göra ett inlägg om hur hästarnas rutiner ser ut :)


Jaja, det är väl bara att ge sig ut i kylan. Vi får se om mina nya vinterskor duger !Äkta kärlek <3


Dags att sätta på en film att somna till.

Jag är så glad att jag har min pojkvän att somna bredvid varje kväll. Utan honom kan jag inte sova längre. 
Att vara sådär hopplöst förälskad är en känsla som jag önskar att alla skulle få känna på någon gång i sitt liv !

Thomas Olsson Pennanen, jag älskar dig med hela mitt hjärta ♥


God natt !Vintern


Redan måndag kväll ! Usch, dagarna går alldeles för fort..

Snart ligger det en meter snö utanför fönstret och så kommer det vara -20 grader. Brr !
Hästarna blir tvugna att stå inne pga av snöstorm och de kommer vara påpälsade med minst ett täcke var. Efter en hel dag i hagen kommer hästarna ha snöstyltor som består av is och som är nästan omöjliga att få bort. 

Det räcker inte att ha på sig termobyxor, en tjock jacka, mössa och vantar, man måste dessutom ha 3 lager kläder under ytterkläderna och tredubbla vantar. 
Det kommer blåsa upp vallar framför stallet så att man får skotta sig in och eftersom det blåser och snöar så så får man skotta en ny gång för varje gång man ska in i stallet.

Hagtrådarna kommer gå av för att snön är för tung och vattnet i hagen kommer frysa så fort man bär ut det. 
Det kommer inte gå att rida ens med brodd i skorna pga ruskigt isiga vägar och det kommer knappt gå att hämta hösilage och halm. Jag skulle kunna dra upp negativa saker om snön och den iskalla vintern hela natten, jag är verkligen ingen vintermänniska !


Men det finns nog ändå inte mycket som slår den där första snön när flingorna bara dalar ner från himlen. När man ser att snön lägger sig på marken och inte smälter bort. 

När hästarna går ut genom stalldörren och blåser förvånat genom näsborrarna när de ser snön och när de kommer ut i hagen och sprungit runt några varv med svansarna i vädret sen lägger sig och rullar i den nykomna snön. 

Första galoppen i den där underbara pudersnön där både en själv och hästen njuter lika mycket och tårarna rinner längs ens kinder pga av kylan.  

När man kan gömma fingrarna i hästarnas härliga vinterpäls för att värma sig. Vintern är allt lite mysig ändå !
Möblering


Idag fick vi flyttat Sunnies plaketter. Ni ska få se resultatet med en dålig mobilbild:Nu sitter dem på hennes boxvägg så att man ser hur duktig hon har varit.
Det är inte så måga än men nästa år, då ! ;)
Sjukgymnasten


Nu är jag hemma på en snabb lunch. 
Jag jobbade på morgonen och nu på förmiddagen så var jag hos sjukgymnasten med min jumske. Jag ska tillbaka för behandling på torsdag igen. 
Nu ska jag strax tillbaka till jobbet för att jobba de sista timmarna.

Idag ska Sunnie vila och då får jag ju lite extra tid över så då tänkte jag flytta de plaketter hon har vunnit till hennes boxvägg. Man måste ju kunna se hur duktig min fina flicka har varit ! :)

Nej nu ska jag göra i ordning det sista innan jag åker tillbaka till jobbet.

Hard work, work ! ;)
Jag älskar dig Sunnie Girl ♥
Bilder Uddevalla


En på miljonen ♥
Sunday, I´m in love !


Söndag, jag ÄLSKAR söndagar ! 
En hemlighet, jag ligger faktiskt fortfarande kvar i sängen ;)

Men självklart var jag ute och släppte ut hästarna imorse. Pussade lite extra på min underbara häst.6e plats i 1.05m :)


Det är lite tråkigt att det var sista tävlingen för i år igår. Beroende på snön så kommer vi antagligen inte kunna tävla på ett halvår.. Det är ett halvt år, 6 månader, 182.5 dagar !
Planerna just nu är i alla fall att vi ska vara igång till den 2 juni till en lokal hopptävling i Nääs. Förhoppningsvis är det inte helt omöjligt.


Nu ska Sunnie få ta det lite lugnt, ridas de dagarna det finns tid och då det inte spöregnar. Eftersom det alltid är mörkt nu när vi rider och eftersom vi inte har någon mer tävling i år så behöver vi inte sitta och trimma i mörkret utan då kan vi ta lite skritt och trav bara. En liten nedtrappning inför vintern helt enkelt :)


Idag ska Sunnie få en lååång skrittrunda. Jag tänkte skritta förbi grushålan så det kommer ta ett tag. Det blir skönt för henne att gå av sig eventuell träningsvärk.

Och apropå träningsvärk så har jag jätteont på undersidan av mina överarmar (de heter triceps om jag inte har helt fel ?). Är det omhoppningsmusklerna kanske ? Haha ;)


Nu ska jag göra i ordning ett inlägg med lite bilder från igår, kommer strax !
Finns det någon finare ? ♥
Resultat Uddevalla


Jag vill bara börja med att säga att jag inte gillade Uddevallas tävlingsplats alls. Och här kommer varför:

Första klassen var en 1m. Vi blev felfria i grundomgången, vi fick några fina språng och sen fick vi några mindre bra men till omhoppning kom vi !
När jag och Sunnie kom till kombinationen så "stannade" hon på b-hindret men hoppade sedan igenom det och hamnade i räcket, det kommer ni se på filmen, och det tog en liten stund för mig att fatta att jag faktiskt kunde rida vidare. Resten red vi felfritt så egentligen skulle vi haft 4 fel. 
Men när jag rider ut från banan så säger hon att jag blev utesluten för att jag fortsatte rida när hon gett mig väntasignal. Jag hörde ingen väntasignal och ingen på läktaren gjorde det heller så egentligen ska mitt resultat vara 4 fel i omhoppningen. 
Jaja, det är inget att hänga upp sig på men om jag ser på resultaten sen att jag hade blivit placerad om hon inte uteslutit mig så kommer jag faktiskt bli arg. 
Hör ni någon väntasignal ?

Tompa gick upp och klagade hos domaren att jag inte alls hade fått väntasignal och då fick jag rida om omhoppningen. Men precis när jag fått startsignal så säger hon att det var utom tävlan och då blev jag lite fundersam och så gick det som det gick. Vem vill gå in och rida en omhoppning utom tävlan ? Inte jag i alla fall och efter ett stopp på 3e hindret så utgick jag.


Nästa klass var en 1.05m och debut för oss på den höjden. 
Vi red grundomgången och vi kom lite knasigt på något hinder. Sunnie var fortfarande lite tveksam efter de tidigare stoppen men några bra språng fick vi till. 
Vi kom till omhoppning och jag hade bestämt redan innan att vi skulle ta det lugnt. Dels för att det inte fanns några lämpliga svängar och dels för att jag ville få Sunnie säker igen. 
Vi fick ett stopp på a-hindret i kombinationen men kom runt resten felfritt !

Då kommer nästa fel Uddevalla gjorde. De gav mig 4 tidsfel, jag hade för mig att man får 1 tidsfel för var fjärde sekund du överskrider maxtiden. Men det kanske har ändrats. Är det någon som har koll ?

Vi fick i alla fall 8 fel i omhoppningen och det räckte faktiskt till en 6e plats ! :)

Så för att summera resultaten:

1m: 0 fel fas 1, ute. (4 fel) fas 2.
1.05: 0 fel fas 1, 8 (...) fel fas 2.

Jag och Sunnie fick alltså rida 2 omhoppningar och bara det är ju en vinst i sig :)
Lite synd att det blev som det blev med resultat osv men det är inget att hänga läpp för när jag har en superfin häst ! 
Placeringen är bara en bonus men det är såklart jättekul att bli 6e placerad i våran andra omhoppning och i våran första 1.05 :)


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av till Skara. Självklart ska jag ta en grogg och fira dagen.
Bilderna kommer någon annan dag.

Ha en trevlig lördagskväll, det ska i alla fall jag ! ;)
Dagen innan


Tävling imorgon.

Pga en del saker som hänt under dagen så har jag haft svårt att tagga till, men jag ska försöka ändra på det tills imorgon. 
1m och debut 1.05 i Uddevalla.
Jag och Sunnie ska ha riktigt kul ! :)Jagad av en älg


Ja, som rubriken lyder så blev jag och Sunnie jagad av en älg under dagens ridtur. 

Under galopparbetet så gick det 3 älgar på en åker bredvid grusvägen vi red på. Jag tänkte inte mer på det eftersom älgar oftast är skygga av sig så jag red vidare. 

En liten stund senare sneglar jag snett åt sidan och ser att den ena älgen har börjat springa mot mig och Sunnie. Då fick jag lite smått panik och bad Sunnie öka galoppen och det gjorde hon kvickt när hon kände att jag var rädd för något. Själv hade hon inte fattat vad som var farligt än. 
Efter en bit saktade älgen av och när vi kom fram till ett hus gjorde vi det också. Först då såg jag att det var en älghona med sina 2 kalvar som vi stött på, det kunde slutat riktigt illa. 


Annars gick ridpasset bra, jag red igenom henne med graman till hjälp och hon var fin. 
Imorgon får hon gå lite lugnare, mest skritt, inför tävlingen på lördag.
Denna helgen ska vi rida omhoppning ! :)
Världens bästa ♥
Frisören, check !


Nu har jag vart hos frissan och ser mycket trevligare ut i huvudet. Det är lite gula nyanser på vissa ställen men mycket bättre än innan. Skönt att ha det gjort !

Min frisör rider också och har bjudit med mig att träna för Anna Ellhage, vilket jag såklart tackade ja till. Så efter ett samtal inom de närmsta dagarna så ska det nog bli bestämt att jag ska hoppträna på torsdag om 2 veckor. Roligt :)

Nu ska jag och Tompa kolla på film innan det är dags att sova.

God natt !
Forever young, I wanna be forever young.
De Niro boots


Någon dag denna veckan ska jag ringa och kolla om mina stövlar har kommit till Skara Hästsport. De ska ringa när stövlarna kommer in men de håller inte riktigt vad de säger alltid så det är bättre att ringa och kika en extra gång. 

Tänk om jag kunde få ha dem på tävlingen på lördag ! :)


Mörkrädd ?


Usch, jag vet inte om jag känner mig så mycket bättre men här kommer lite update ändå :)


Igår skrittades Sunnie i ca en timme, trots mörkret och mitt illamående. Det var mysigt och skönt att bara skritta i mörkret på världens finaste häst med bästa deppmusiken Takida i öronen.
Fast jag börjar tro att Sunnie är lite mörkrädd för hon hade en väldig fart i skritten igår, det brukar hon inte direkt ha annars. Lilla sötnos ♥

Idag ska hon vila helt vilket är synd då jag hade behövt en till lugn skrittur i mörkret. Jag kanske kan gå istället :)

På lördag är det tävling igen så Sunnie ska matchas rätt nu i veckan. Rätt lugn ridning så att hon har energi kvar tills dess. Det har ju vart en del tävlingar det sista, men detta blir kanske den sista tävlingen för i år så då får vi passa på. Och 4 tävlingar på ett år är ju ingenting.


Vid halv 5 ska jag till frissan. Jag ska klippa och färga håret vilket är väldigt välbehövligt ! Utväxten börjar ta över hårfärgen och senast jag klippte mig var för ca 2 år sen. Oops ! Jaja, det ska bli skönt att se ordentlig ut i huvudet. Även om utväxten kommer komma ganska snabbt igen.
Den absolut bästa i hela världen ♥
Sjuk


Var hemma från jobbet igår och nu även idag. Vi får se om jag blir piggare senare i eftermiddag, i så fall får ni lite uppdatering :)
Finaste bästaste Sunnie Girl ♥
Den enda som alltid finns här för mig och som aldrig sviker.
Resultat Mariestad


Det har gått både bra och dåligt idag.

Första klassen som var 90 cm och alltså en Clear Round gick så bra det bara kunde. Det kan vara min och Sunnies bästa runda hittills ! I alla fall top 3. 
Vi satte alla avstånd, hade ett bra flyt och en bra galopp. Och det viktigaste av allt, vi hade roligt !
En toppenrunda alltså, 0 fel och en rosett med oss hem.


Nästa klass, 1m, gick inte alls lika bra, vilket förvånade mig då hon var superfin på framridningen och framhoppningen. Där var hon pigg och framme och riktigt taggad. Hon var tom lite studsig vilket inte är en av Sunnies personligheter annars. Precis som jag vill ha henne på tävling med andra ord !

Men när vi kom in på banan så vet jag inte vad som hände. Vi fick inte igång den där härliga galoppen och då blev ju avstånden som de blev. Några bra språng fick vi men inget imponerande. Tyvärr så rev vi första hindret i kombinationen (igen !) och därmed så blev det ingen omhoppning för oss idag heller..


Nu har vi en tävling kvar för i år och det är Udevalla nästa helg. Då har vi 2 chanser på oss att rida omhoppning och då SKA vi göra det !
Hittills har vi haft 3 chanser på oss och inte lyckas så lite besviken är jag allt. Men det är bara tagga om :)


Nu ska vi bara slappa resten av kvällen. Ha det bra !
Snabb update


Jag är hemma, skivan håller på och bränns och nu ska jag sova, alldeles för sent egentligen. 
Tur att jag sov länge imorse. 

Taggad inför imorgon, det ska bli så kul ! :)


Håll tummarna för oss !Musik


Jag glömde skriva med det viktigaste vi ska göra idag:

Bränna en bra skiva till bilen !

Jag måste lyssna på musik när jag åker bil och särskillt påväg till tävling. Så jag ska bränna ut en bra pepp-cd som kommer gå på repeat imorgon.

Låter bra va ? :)
Lördag


Dagen innan tävling och jag började med en "sovmorgon". Jag var uppe halv 8 och släppte ut hästarna men gick och la mig en stund igen.

Nu känner jag mig pigg och utvilad och ser fram emot dagens fix inför imorgon. Fixet dagen innan tävling är nästan lika kul som själva tävlingen, enligt mig. Man är sådär pirrigt förväntansfull och taggad och jag vill alltid ha tid att göra allt supernoga. 

Dagens planer:

- Fixa transporten och kolla så att min nya sadelhängare passar i bilen
- Middag hos mormor och morfar
- Rida
- Putsa
- Mocka
- Allt annat allmänt fix
- Halloweenarty !

Men det blir ett kort party för min del, jag siktar på att vara hemma runt 10. Som sagt, jag ska vara utvilad tills imorgon :)


Dags att sätta igång !
Min underbara ♥
Tävlingsoutfit Mariestad


Såhär kommer jag se ut på söndag:Inte så smickrande bild..

Sunnies outfit:och:och:Fast helgrå.Vad tycker ni, med eller utan huva ? Knoppar eller inte knoppar ? :)
Tävlingssnack


Taggad till tusen inför tävlingen på söndag ! Då ska vi till Mariestad, en trevlig klubb. Sist jag var där och tävlade så hade jag glömt min hjälm hemma så jag fick låna en från ridklubben. Ingen repris detta året hoppas jag ;)

Sunnie har aldrig vart där innan så det kommer vara mycket att titta på. Jag ska ta ut henne lite extra tidigt så att hon får se sig omkring och bekanta sig med den nya omgivningen. Bara hon får titta i lugn och ro så är det inga problem sen. 


Det kommer bli svårt att få en lika bra känsla som vi hade i Falköping, känslan jag hade då var GRYM ! Men jag ska försöka och Sunnie kommer förhoppningsvis göra sitt bästa för att hjälpa till. 

Och denna gången vill jag verkligen få rida omhoppning. Vi var så nära förra gången, vi snubblade verkligen på mållinjen ! Jag vet att jag och Sunnie kan och att vi skulle kunna ge bra konkurens i en omhoppning och jag vill så gärna visa det. Jag ska ge allt jag har och lite till ! 


Jag tror att jag har matchat henne ganska bra inför tävlingen, trots mörkret om kvällarna.
Igår fick hon gå ett varv i trav i skogen och så red jag galopparbetet på en stubbåker där vi faktiskt såg rätt bra trots mörkret. Hon blev lite trött, trots att underlaget inte var tungt, men hon är ju van vid att gå på grusväg eller skogsväg så det är klart det blir skillnad. 

Idag fick hon gå med graman och vi red travarbetet i skogen igen. Galopparbetet fick bli på grusvägen istället för stubbåkern, jag vill ju inte att hon ska ha träningsvärk på söndag. Hon var rätt så fin, lite tung i handen men samarbetsvillig.

Imorgon ska hon få gå en lugn runda ute, kanske att vi rider förbi padocken och tar några låga språng på ett räcke. Annars ska jag ska bara känna hur hon känns så det kommer bli mest skritt med sidvärtsrörelser och öppnor/slutor. Det som inte sitter dagen innan tävling är ändå för sent att ändra på så då är det ingen idé att stressa upp sig för saker som inte sitter. 


Ni ska få vår tävlingsoutfit, sen ska jag läsa några sista bloggar och till sist sova. Jag ska få ordentligt med sömn denna helgen så jag är utvilad på söndag.

Ni hejjar väl på oss ? ;)Uppdaterat


Nu har jag uppdaterat Sunnies tävlingsplanering.

Så ni som vill se våra resultat och vill veta vart vi ska tävla nästa gång kan klicka HÄR :)
Längtar !


Nu är det inte lång tid kvar innan dessa snyggingar kommer hem till mig:Det skulle ta 6-8 veckor för dem att komma till Skara Hästsport. Nästa vecka har det gått 6 veckor, tror ni jag har sådan tur att jag får hem dem innan tävlingen i Uddevalla ? Det tror tyvärr inte jag.. Men jag hoppas ! :)

Otroligt snygga är dem i alla fall !
Mittiveckanmys


Det blir bara ett snabbt hej från min sida. Jag och Tompa ska mysa framför filmen Smurfarna med lite onyttigheter, inte bra såhär mitt i veckan men det behövs i höstrusket :)


Sunnie fick gå ett pass med graman idag och hon var fin. Hon blev lite stark bitvis men hon koncentrerade sig bra och var positiv hela passet. 
Men det är inte kul att det är mörkt innan vi ens börjat arbeta i galoppen.. 

Imorgon får hon en vilodag.

Film var det ja !
God natt :)
Världens vackraste ♥
RSS 2.0