Kvällsstädning och underbar pojkvän


Jag och Emelie har kvällsstädat lite i stallet under tiden pojkarna mekade. 
Noga var vi och resultatet blev riktigt bra !

Jag brukar annars ha väldigt bra ordning i mitt stall men har man väl börjat sprida saker omkring sig så blir det lätt att man fortsätter. Nu när jag jobbar hinner jag inte gå omkring och plocka i ordning på allt varje dag heller.

Stallet klart. Nu blir det sadelkammaren nästa gång, ganska snart förhoppningsvis :)


Sen så har jag en väldigt söt pojkvän ! När jag kom åkandes från jobbet så mötte jag honom på Sunnie. Han hade alltså sadlat och tränsat henne och fått på reflexbröstan och ländtäcket och börjat skritta fram Sunnie så att jag bara kunde sitta upp och börja trava när jag kom hem från jobbet. Han är helt underbar ♥ Det är guld värt nu när det blir mörkt så tidigt..
Nu ska jag sätta på någon serie och jag är så trött så jag antar att jag kommer somna ganska fort.
God natt !
Gårdagens shopping


Här kommer bilderna lite snabbt:- Nos- och nackludd till transportgrimman
- Svettäcke från showmaster
- Foderhink
- Namnskyltar till boxarna
- Reflexbrösta
- Hövåg

Min fina sötnos ♥
Anmäld till:

Lokal hopp i Uddevalla, 1m och debut 1.05 !

Mobilbloggning

God morgon ! Skönt med en extra timmes sömn inatt. Nu är vi och mekar, rolig söndag.. bilderna på gårdagens shopping kommer upp senare, då hinner jag också ta fler kort. Senare idag så ska vi hämta både halm och hösilage så att vi slipper tänka på det under resten av månaden. Jaja, dags att vara lite produktiv !

Shopping

Nu är vi på väg hem från Torp efter någon timmes shopping. Vi har även hunnit handla lite på Etage. Jag har köpt vinterskor till både stallet och till vardags. Sunnie har fått lite smågrejer som nos- och nackludd till transportgrimman, en reflexbrösta och ett svettäcke. Tar kort på allt och lägger upp här sen :) när vi kommer hem ska Sunnie ridas ut och stallet ska fixas. Vi hörs senare !

Filmer


Här kommer filmerna från tävlingen !Fick 8 fel i sista klassen fast på Falköpings hemsida står det att jag bara har 4. Score, haha ;)
Syns det att vi rev ett gulblått hinder ? ;)


Idag har Sunnie en välförtjänt vila. Hon ska få ta det lite lugnt hela denna veckan och så rids hon som vanligt nästa vecka innan tävlingen i Mariestad.
Resultat


Tävlingsdagen är över och jag är helt slut. Jobbigt att jobba imorgon..

Dagens resultat är väl inte det bästa men jag är så otroligt nöjd med både min och Sunnies insats !

I första 1m så rev vi första hindret i kombinationen, som också var det sista hindret, i fas 1. Väldigt surt men jag tror att jag började tänka på omhoppningen lite för tidigt. Resten av banan skötte vi bra så jag kommer att reta mig på det där förargliga petet i evigheter..

I andra 1m så rev vi första hindret. Vi kom helt perfekt så där tycker jag faktiskt att Sunnie kunde ha lyft på fötterna lite bättre. Men hon har också stått på transport i lite för många timmar idag så jag klandrar henne inte. 
Sen på 8:an så blev både jag och Sunnie bländade av solen som sken in genom ett fönster så där fick vi ett stopp, eller ja, en krasch rättare sagt. 


Som sagt, inte så bra resultat men jag har nog aldrig vart nöjdare över min och Sunnies insats på en tävling ! Jag tänkte bara framåt idag och red som jag aldrig ridit förr. Jag såg bra avstånd och allt bara flöt på helt enkelt. 
Sunnie hoppade super och var väldigt lyhörd för mina hjälper, även i sista klassen då hon stått på transport i 4 timmar innan. Imponerande !

Så tyvärr så blev det ju ingen omhoppning idag, vilket är väldigt tråkigt. Men vi taggar om till Mariestad om 2 veckor, med 2 superbra rundor i bagaget ! :)Lunchpaus


Nu är jag inne för en snabb lunch. 

Jag har hunnit köra både cross och fyrhjuling och stallet är halvfärdigt. 
Nu mår jag lite konstigt så jag ska ladda batterierna en liten stund framför någon serie innan jag går ut i stallet och fortsätter.

Sunnie ska gå lugnt idag, jag ska bara känna på henne inför imorgon.
Sen blir det en trip in till Vara för att köpa en ny baklampa till transporten och mat till oss inför morgondagen. 

Imorgon gäller det !Lördag


Dagen innan tävling. Jag är fortfarande nervös men jag är också sjukt taggad !

Jag har en del att göra idag, som alltid dagen innan tävling. Men jag ska börja med att köra cross ;)


Jag återkommer under dagen :)Film från tävling


90 cm:En hyffsat bra runda där både jag och Sunnie hade fokus framåt hela banan. Jag fick ta tillbaka henne lite kraftigt till 5:an då vi låg helt knas.
Mellan 6:an och 7:an räknade jag till 4 galoppsprång när jag gick banan men som jag vet sedan innan så är jag inte jättebra på matte, så självklart var det fel. 5 galoppsprång lite tillbaka skulle det ju vara.
Duktig häst som hoppar i alla fall !


1m:Också en bra runda, förutom att Sunnie trasslade in benen i korsgalopp till 1:an så att vi inte fick någon rytm alls vilket ledde till att jag inte såg något avstånd. 
Lite grövre miss här än i första klassen, jag låter henne bara rulla på mellan 6:an och 7:an istället för att ta tillbaka henne lite. Så vi kommer helt fel och snäll häst som jag har så försöker hon hoppa ändå = vi landade mer eller mindre mitt i hindret. Andra gången vi red an denna linjen så fick jag äntligen in att jag skulle hålla lite i henne och då gick det jättebra !


Framhoppning och framridning gick bra, hon hade en go power i sig hela dagen som jag lyckades ta tillvara lite på. Tyvärr så hoppade hon inte lika väl som hon gör hemma eftersom hon blir lite spänd på tävling men vilken underbar häst jag har ! :)


Nu på söndag gäller det igen och då SKA vi rida minst en omhoppning ! ;)

Nu ska jag sätta på en film som jag och Tompa kan somna till.
God natt !
Taggad !


Nu är det inte långt kvar till min och Sunnies lokala hoppdebut för i år och därmed våran första omhoppning !
Jag är taggad som tusan men samtidigt nervös.

De senaste ridpassen har Sunnie känts riktigt fin så det känns i alla fall bra inför söndag. 
Jag har även anmält oss till en lokal hopp i Mariestad den 6 november och helgen efter det hittade jag en lokal hopp i Uddevalla där vi i så fall kommer att debutera 1.05. 

Tyvärr så börjar det ju frysa på lite i marken nu så jag vet inte hur länge till jag kan hålla igång henne. Men jag får väl försöka lösa det med lite turer till ridhuset i Jonslund efter jobbet. Det hade vart så roligt att tävla i Uddevalla, har aldrig tävlat på den klubben faktiskt ;)


Nej nu bara jag babblar känner jag, jag börjar bli riktigt trött. Men jag ska lägga upp filmerna här på bloggen med en liten utvärdering innan jag kan sova.Hello


Utvärdering och filmer har inte kommit än då jag har haft sån huvudvärk idag att jag var hemma från jobbet. Så dagen har i stort sätt spenderats i sängen, förutom några kortare vändor i stallet. 
Nu mår jag bättre och jag hoppas på att kunna lägga upp filmerna efter jobbet imorgon. 


Startlistorna till helgens tävlingar i Falköping har kommit upp nu, det är härligt med klubbar som är ute i tid ! Jag och Sunnie har helt okej startnummer men det kommer bli en lång dag eftersom det också är lagtävlingar. Jag startar dock bara individuellt. 
Det ska bli så kul att få rida omhoppning ! (om vi kommer så långt ;))


Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon.
God natt !Bilder


Tyvärr så orkar jag inte ladda upp filmerna idag så de kommer kanske imorgon, med en mer detaljerad beskrivning av dagen.
Men här kommer ett gäng bilder från dagen:

Min häst är otrolig ♥Jag, Sunnie och fotografen Susanna Falk !

Resultat


Hemma från tävlingen och jag är riktigt nöjd faktiskt !

Vi fick med oss en rosett från 90cm hem, jag la lite fällben för oss i andra 1m. Men annars så tänkte jag framåt hela tiden och plockade inte i henne före hindren. Sunnie lyssnade bra både framåt och bakåt och vi hade roligt.

Mer info kommer förhoppningsvis sen, ihop med filmer och kanske bilder.

Nästa helg kör vi igen, men då med omhoppning ;)Färdig


Lördagen börjar gå mot sitt slut, det blir hyffsat tidigt läggdags för mig idag. Men först ska jag mysa lite med Tompa, en bra film och godis :)


Jag är färdig med allt jag skulle få gjort idag, förutom crosskörningen som jag inte hann med. Transporten står färdig ute på gården, lädret är putsat och Sunnie är riden.
Dagens ridpass gick faktiskt inte så bra. Sunnie var spänd och väldigt tittig, jag vet inte varför hon har börjat med det igen.. 
Men vi avslutade i alla fall med en bra känsla och jag får vara glad att jag har en pigg och livsglad häst !


Imorgon ska förresten jag och Tompa åka och kolla på ett eventuellt boende till oss. Håll tummarna för att det är bra ! :)
Och så får ni hålla tummarna för mig och Sunnie på clear rounden såklart ;)
Jag och Sunnie på våran senaste clear round i Essunga.
Lördag


Japp, lördag idag och jag har en del som ska fixas:

- Hänga upp tvätt
- Pumpa transportdäcken och halma transporten
- Rida Sunnie
- Mocka
- Putsa
- Allmänt fix inför Clear Rounden imorgon
- Hämta en bil i Vara
- Köra cross ;)


Även om det bara är en clear round imorgon så ser jag verkligen fram emot att äntligen få "tävla" igen ! Som jag skrev i ett annat inlägg så är det över ett år sen sist så ni kan nog fatta att jag är taggad. Nervös kommer jag nog också bli.


Nu är det nog dags att sätta igång, mer uppdatering senare :)Natti natti


Nej, det blev inte så mycket mer uppdatering än såhär. Jag är supertrött och snart blir det nog sängen för min del.

Imorgon ska det sista fixas inför tävlingen och efter jag släppt ut hästarna på morgonen så ska jag försöka sova så länge jag kan. Det behöver jag känner jag.

Som vanligt så uppdaterar jag när jag hinner, förhoppningsvis imorgon. Annars återkommer jag med resultat och film på söndag :)

God natt !Den som väntar på något gott..


...väntar aldrig för länge, eller vad är det man säger ? Jag vet dock inte riktigt om jag håller med ;)

Men nu är det bara max 6 veckor kvar tills mina älsklingar kommer ! :D
Underbart snygga !
Lördagens hoppass


Som jag skrev så gick det väldigt bra för mig och Sunnie på hoppträningen i lördags. Tyvärr så kommer (en kort) utvärderingen först nu.

Tompa agerade tränare igen och då går det alltid bra av någon anledning :)


Redan när jag red fram Sunnie så kände jag att det skulle bli en bra träning. Hon var pigg och framåt, småbockade lite och var väldigt allert för mina hjälper. 
Vi började hoppa fram lite låga språng och de första sprången hoppade hon mig nästan ur sadeln !

Såhär såg "övningen" ut:2 räcken i lite kluriga vinklar, en kombination som kan hoppas från båda hållen och en fristående oxer. Jag satte upp såna övningar som jag vet att jag har svårt för och som jag måste bli bättre på. 
Men inget utav detta kändes svårt i lördags. Jag hade inget problem med avståndsbedömningen och allt bara flöt på. Sunnie lyssnade bra både fram och tillbaka så det gjorde det ju lite lättare att komma rätt. 

Jag har börjat hoppa henne på ett bett med kopparrullar och martingal och det går hon superfint på. Så det kommer hon få gå på på tävlingar i framtiden också :)


Jag är supertaggad inför tävlingen på söndag och ännu mer till den lokala nästa helg. Men vi tar ett steg i taget och satsar på två fina rundor i Essunga på söndag !Dagens ridpass


Killarnas spelkväll och jag sitter här vid datorn ;)


Idag gick ridningen sådär. Jag red Sunnie i skogen och hon var tittigare än på länge. Jag vet inte hur många gånger jag höll på att åka av när hon bara kastade sig åt sidan utan förvarning.
När jag samlade upp henne fick jag henne att fokusera på arbetet och då var hon rätt fin ett tag. Men när vi travade av så var hon nästan likadan som i början av passet. 
Hon har ju vart fin ett bra tag nu så det är väl dags för ett bakslag..


Jag tänkte börja skissa på hur hindren stog på vårat hoppass i lördags så skissen kommer upp här sen, med en liten utvärdering om hur det gick. 
Jag återkommer ! ;)Lunch


Hemma från jobbet för en snabb lunch !

Ikväll ska pojkarna ha spelkväll så då kommer jag antagligen kunna uppdatera en massa ! Bland annat om hur jag och Sunnie förbereder oss inför tävlingen på söndag osv.

Vi hörs senare ! :)Anmäld !


Har förresten glömt att säga att jag nu är anmäld till Essungas clear round nästa helg och till Falköping helgen efter. Tror ni jag längtar eller ? Det var över ett år sen jag tävlade sist !
Att vi nu ska rida omhoppning gör ju inte saken värre ;)

Synd bara att mina stövlar inte hinner komma innan helgen. Om jag ens kommer hinna ha dem på någon tävling detta året..


Nu ska jag och Tompa mysa framför en film. Uppdatering om gårdagens hoppass kommer imorgon istället :)
Mobilbloggning

Skrittar av efter ännu ett lyckat hoppass med Sunnie. Hon var superduktig ! Och jag har äntligen börjat få tillbaka min avståndsbedömning :) mer info ikväll !

Mysiga ridvägar


Vi har en del mysiga ridvägar hemma hos oss och nu på hösten blir de ännu mysigare av någon anledning.

Vi försökte få till lite mysiga bilder här om dagen, det gick väl sådär. Men det var otroligt fint ljus ute !
Sällskap i skogen


Jag har ju förresten glömt att berätta vad vi träffade på i skogen för någon vecka sen.

Usch, jättedåliga bilder ! Men ni ser vad det är va ? ;)

En älg ! Den tyckte nog om Sunnies sällskap för den stog där hos oss tills det kom en joggare som den blev rädd för och sprang iväg.

Jag har alltid haft en liten förkärlek till älgar och då är det extra roligt att ha en häst som inte är rädd för dem alls så att man kan komma ganska nära :)


Är era hästar rädda för älgar ? :)
Förra veckans hoppning


Idag har jag tänkt att rida till padocken och hoppa Sunnie. Tompa hänger med och jag hoppas på ett lika bra pass denna veckan :)


Här kommer bild och film från hoppningen förra veckan. 
Det är ingen stor padock jag ska styra runt henne i, men det funkar rätt bra tycker jag. Hon är ganska lättvänd och är hon på bra humör som denna gången så lyssnar hon på minsta hjälp från min sida. 
Tävlingsplanering 2011


Såhär ser min och Sunnies tävlingsplanering ut för i år:


16/10  Clear Round i Essunga
Res.
90cm - 0 fel
1m - 8 fel

23/10  Lokal Hopp i Falköping
Res.
1m - 4 fel
1m - 8 fel

6/11  Lokal Hopp i Mariestad
Res.
90cm - 0 fel
1m - 4 fel

12/11  Lokal Hopp i Uddevalla
Res.
1m - 0 fel + ute.
1.05m - 0 fel + 8 fel,  6e placerad


Licensförändringar 2012


Jag tror inte att det finns någon som har missat att det kommer bli en del ändringar angående priserna på tävlingslicenser från och med nästa år.
Har ni missat det så kan ni läsa om det HÄR och HÄR.

Jag kan väl börja med det positiva:

- Licens för alla hästar och ponnyer redan från lokal nivå. Hur bra som helst enligt mig, särskillt då man kommer kunna se resultat även från lokal tävling.

- Du löser en licens och får starta både lokalt och regionalt. Positivt, då jag har tänkt att ta steget till regional tävling nästa år (om jag vågar).


Och nu till det negativa:

- 750 kr för en licens, även om man bara tävlar på lokal nivå som man innan har betalat 200 kr för. Det är en rätt skarp prisökning !

- Man kan hålla koll på resultat även utan hästlicens så den är egentligen onödig.

- Allt som allt så kommer det kosta mig 1200 kr bara för att kunna anmäla till en lokal tävling. Då är inte anmälningsavgiften inräknad.. 


Från början bra tänkt av ridsportförbundet men tyvärr så verkar dem inte ha tänkt på alla när de kom på den här idén. 

Personer som tävlar på lokal nivå får en höjd licenskostnad samtidigt som personer som tävlar regionalt får en sänkt licenskostnad. Med lite logiskt tänkande så kan man konstatera att personer som tävlar regionalt oftast har mer pengar än en person som startar lokal. Med andra ord så är det fel personer som gynnas av denna ändring och jag kan tänka mig att många som annars bara åker ut och tävlar någon lokal tävling om året för skojs skull kommer tvingas att sluta tävla bara för att de inte har råd. 

Är det verkligen vad vi vill ? Få färre och färre tävlanden på våra lokala tävlingar så att klubbarna till slut går minus på att anordna en tävling och då inte kommer ha råd att anordna mindre tävlingar. De lokala tävlingarna kommer bli allt sällsyntare.


Nej, ingen bra idé hörrni !


Är du också emot den här idén ? Skriv på här.Dagens ridpass


Idag fick sig Sunnie ett träningspass i skogen. 
Jag började med att trava och galoppera fram henne en längre stund än vanligt, jag lät henne också gå i ett högre tempo för att få henne att ta större steg. 
När jaf sedan började samla upp henne så hade hon en bra energi och ett fint steg. Hon låg på lite för mycket i handen men hellre det än att hon inte tar stöd på bettet alls. 

Jag är nöjd med ridpasset idag och hon var inte lika tittig som hon kan vara :)

Jag hade förresten sällskap i stallet idag. Sanna var och pysslade med Duff och det är alltid lika mysigt att ha henne här !


Nu ska jag sätta på en film i min ensamhet. Tompa jobbar natt inatt så jag ska sova själv för första gången på hur länge som helst. Vi får väl se hur det går..
Bild från i våras. Gud vad jag önskar att det vore vår istället för höst !
Morron !


Det är en seg Emelie som sitter yrvaket i sängen och skriver detta inlägget.
Mamma tog hästarna på morgonen idag så jag vaknade för bara några minuter sedan. Så skönt !

Idag ska Sunnie ridas ut. Det blir ett lite lättare pass utan för mycket krav då hon gick så himla bra igår. Jag funderar på att kanske rida till grushålan, det hade vart mysigt :)


Annars har jag bara tänkt att ta det lugnt idag, slappsöndag liksom ;)

Förresten så funderar jag på att klippa Sunnie nu innan tävlingarna. Igår när vi hade hoppat så var hon så svettig och det hade vart kul att testa och raka henne igen, jag har inte gjort det sen hon var 3½. Det tål att tänkas på i alla fall.Hoppning


Precis som jag trodde så blev jag supertaggad av att se alla ponnyryttare hoppa idag, och det gav faktiskt ett jättebra resultat på min och Sunnies träning. 


Jag kan börja med att säga att Sunnie hoppade otroligt bra idag ! Hon hade en bra teknik, hoppade upp sig bra och hon tyckte framför allt att det var väldigt roligt. Och vad härligt det är att sitta på en häst med en sån positiv energi :)
Tompa agerade tränare och det var också han som satte upp den lilla banan vi hoppade. 

Redan när vi travade fram så kände jag att Sunnie var på bra humör och jag vågade då hoppas på en bra hoppträning. 
Idag så tänkte jag fram, fram, fram redan från början och idag hade jag för en gångs skull lätt att se avstånd. Jag plockade inte i henne framför hindren som jag annars gärna gör, utan jag bara red på och då sitter ju avstånden lättare också. 

Vi red lite omhoppningssvängar och jag kan säga att jag och Sunnie blir riktigt vassa på tävlingsbanorna i höst alltså ;)


Allt kändes bara så himla bra idag. En positiv häst, en glad ryttare och en peppande tränare, receptet på framgång !

Jag tror att Tompa filmade en liten snutt, i så fall så kommer den upp när jag sitter vid min dator.

Nu ska jag bara slappa, jag antar att jag somnar snart, så trött är jag efter en heldag med bara en massa häst. Love it !


På ponnytävling

Jag sitter och kollar på ponnyhoppning i Essunga och blir så hoppsugen ! Så när vi kommer hem ska vi rida till padocken och hoppa :) Det är både bra och mindre bra ryttare här förresten men det tar vi i ett annat inlägg.

RSS 2.0