Sveriges ridgymnasium

För er nya läsare som inte läst min blogg så länge så kan jag avslöja för er att jag gick på Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka under min gymnasietid.





När jag gick i 9an så visste jag inte riktigt vad jag ville välja för linje eller gymnasium. Det enda jag visste var att jag ville jobba med hästar i framtiden och att jag absolut inte ville gå på Lagmansgymnasiet i Vara som alla andra från mina hemtrakter. Jag ville pröva något nytt och komma ifrån allt hemma !


Mitt gymnasieval såg ut såhär:

1 - Sveriges Ridgymnasium i Kungsbacka
2 - Bygg på Lagmansgymnasiet
3 - Samhäll på Lagmansgymnasiet


Jag kom först in som 2a reserv på SRG men fick reda på ganska snabbt att jag kommit in (alla reserver kom in för övrigt). Och där började min resa kan man väl säga.

Jag var en väldigt blyg tjej då och såhär i efterhand så fattar jag inte att jag faktiskt vågade flytta 13 mil hemifrån till en nystartad skola, till en stad jag aldrig vart i förut och där jag inte kände någon. Det var väl tur att jag hade med mig Sunnie antar jag.


När vi kom dit och fick se huset som vi skulle bo i (Gröna Huset som det så fint kallades av oss) så var det nära att mamma drog med mig och Sunnie hem igen. Vilket ruckel ! Det ägdes av Sven Ingvarsson då och han hade renoverat det lite men ingenting var färdigt och det var riktigt ofräscht.
I det huset skulle vi bo 9 tjejer (i slutet bodde vi 11 tjejer i huset och 2 st i en husvagn på gräsmattan) och det tog inte lång tid innan vi alla blev otroligt tighta. 




Jag har tyvärr ingen bild på huset men här är en väldigt lik ritad bild. (Ritad av mig i 1an ;))


Efter 2 veckor hade vi våran första fest (vad trodde dem skulle hända med 9 tjejer i samma hus som alla bor hemifrån första gången liksom ;)) och den 3e veckan hade vi våran berömda "Hedefest" som alla ungdomar i hela Kungsbacka pratade om i flera år efteråt. Huset var fullt och efter otaliga slagsmål ringde vi själva polisen för att få ut folket från huset.


 


Film från festen för den som vill se.


Efter den festen lärde vi oss vad som var lagom, träffade nya killkompisar från Kungsbacka som halvt om halvt bodde i huset med oss och som vi hade otroligt roligt med !


















Några utav grabbarna.


Vi som bodde i Gröna Huset hade en sådan otrolig sammanhållning, vi var som en riktig familj och alla såg efter varandra. Vi bråkade, skrattade, grät och skrattade igen. Första året var verkligen det bästa året !





Skolfotot i 1an.


Men det första året var också det jobbigaste. Skolan hade tidigare en anläggning med 3 klasser i Varberg men i Kungsbacka var vi den första årskullen och höll första året till på Lerbergs gård (Sven Ingvarssons gamla gård). Det gjorde oss till "Testklassen" och vi fick stå ut med mycket.
Scheman som ändrades hit och dit för att det inte stämde, en massa extrajobb för att personalen klantade till sig, personal som skulle se till oss och hjälpa oss men som aldrig var där.
Vi fick mycket ansvar och vi fick själva komma på lösningar som gjorde att stalltjänsten flöt på bättre. Men det gav resultat i våran hästhantering och när vi gick ut så fick vi höra från lärarna att vi var den bästa och mest ansvarsfulla klassen :)


Det hände mycket på de 3 åren vi gick på SRG. Andra året så flyttade vi till Gåsevadholms slott, en mycket bättre anläggning är Lerberg där vi dessutom hade hela anläggningen för oss själva. Klassen splittrades lite när alla bytte boende och många bodde på olika ställen. Jag själv, tillsammans med tex Karin och Lisa, hamnade på Höglanda gård.
Vi började träna för Anna Emanuelsson och alla utvecklades positivt i ridningen. 





Gåsevadholms slott.


Sista året var vi kvar på Gåsevadholms slott och en del av de nya 1orna flyttade in i Höglandahuset. I början var de a pain in the ass allihopa och tyckte väl att vi var "tråkiga gamlingar" som ville sova kl. 22.00 när vi skulle upp och ha stalltjänst dagen därpå xD
Särskillt Genne och Sissel kunde jävlas något otroligt men när det gått några månader så gick det bättre. Vi hade mysiga grillkvällar på altanen, låg och solade eller bara satt i köket och snackade skit. Underbara ungar !


En sak jag kan säga om SRG är att man verkligen får vänner för livet ! Man blir som en stor familj och har så otroligt kul ihop.
Även om SRG i sig inte kommit i ordning förrän nu och de första årsklasserna har fått stå ut med mycket så ångrar jag inte mitt val. Jag skulle välja det igen och igen och igen om jag hade chansen ! Och behöver jag säga att jag längtar tillbaka ?


Så om ni vill gå på ett ridgymnasium med mycket häst och en underbar sammanhållning så ska ni välja Sveriges Ridgymnasium, utan tvekan ! (Jag står för övrigt kvar som bloggare på deras hemsida, trots att det gått nästan 2 år sen jag tog studenten.)

Här har ni också den omtalade Höglanda bloggen !



Nu ska jag bomba er med vackra bilder från min gymnasietid, som antagligen inte säger er så mycket men som bara måste vara med i det här inlägget !





Vi tjockade oss på Donken ofta !





Muppade oss på mitt rum.





Skulle smuggla sprit i våra bh-ar på bussen (y)





Muppade oss ännu mer på mitt rum.





Åkte pendeln till Göteborg.





Åt lite.





Kollade på hoppträningar.





Åkte moppe.





Dansade.





Blev kära.





Skaffade katter (som vi sedan kastrerade och steriliserade själva under en djursjukvårdlektion)





Åt lite till.





Hopptränade.





Gick på bal.


Jag har hur många bilder som helst och om jag skulle ladda upp alla skulle jag få sitta i flera dagar.
Det var i alla fall en liten story om min gymnasietid.



Har ni några frågor om Sveriges Ridgymnasium så är det bara att fråga :)







Kommentarer
Postat av: Skogzzzziizzz

Awsome ;D

2012-01-11 @ 21:25:06
Postat av: Natalie

Vet du vad intagspoängen ligger på? :)

2012-01-11 @ 21:39:01
URL: http://hakkila.blogg.se/
Postat av: Ekis

Saknar er alla så mycket! <3

2012-01-11 @ 21:52:44
Postat av: Linn

Vad ligger intagningspoängen på och vad hade du ungefär i betyg?:)

hoppas du svarar och du får gärna svara i en kommentar på min blogg:)

2012-01-11 @ 22:52:36
URL: http://topteamlm.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hur var det med lektioner & så. När gick ni upp & när slutade dagen? Hur ofta hade ni ridlektioner? Kram

2012-01-12 @ 13:05:34
Postat av: Lisa

Låter grymt kul! Jag och en kompis var där en dag bara och kan säga att vi typ är fast! Vill verkligen börja där! <3 :D

2012-01-22 @ 22:36:30
URL: http://lisaochemma.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0