Home

Nu är jag hemma efter lite shopping och mat med Sanna. Det är kul med bara girltime ibland :)
Jag fick med mig 2 par tygskor, ett partylinne, en mascara och ett par leggins hem, så jag är nöjd !

Jag var och kollade till hästarna nyss och de stog längst ner i hagen och betade. Det är kul att Sunnie och Duff kommer så bra överens. Lite skillnad från i början då de gick och betade med 50 meters mellanrum hela tiden. 
Lilleman fick nytt vatten och han trivs väldigt bra i sin nya och större hage.

Nu är det dags att sova. Nattinatt !




Mina finingar !




OS-silver

Nu är banhoppningen slut och fälttävlansryttarna är klara med OS för dennas gången.

Sara Algotsson Ostholt behövde rida felfritt för att få guldet, hon gör en fin runda men kommer för nära på sista hindret. Och trots att Wega är kvick i benen så svajar bommen till för att sen åka i backen. Såå synd och jag kan nästan tycka mig känna Saras besvikelse. Hur länge kommer hon inte gräma sig över det beslutet att ta ett galoppsprång till på den linjen ?

Men ett STORT grattis till Sara som åker hem med Sveriges första OS-medalj 2012 ! Ett silver i OS, det är så stort och så otroligt och det är Sara verkligen värd efter hennes insats !






Valack

Haha, jag bara måste dela med mig av ett sms som jag fick av Tompa precis. 

"Vad sa hingsten efter han blev kastrerad ?"
"Va lack jag blir !"

Haha, orka med Tompas humor ibland alltså !




Charles Owen Ayr8

En hjälm som alltid har vart en favorit är Charles Owen Ayr8. Den finns både i sammet och läder och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som är snyggast.



Jag är dock riktigt sugen på att köpa den på bilden som en födelsedagspresent till mig själv. Jag fyller ju snart, den 20 augusti.
Hjälmen finns billigast på Hästshopen, där för 2 499 kr. 
Annars finns den på Skara Hästsport för 2 699


Vad tycker ni ? :)




Låttips

 




God morgon !

Det är inte så fint väder idag men jag försöker göra det bästa av det. Nu på morgonen var jag ute och plockade färska hallon till frukosten, såhär blev resultatet:



Hästarna står för tillfället i vindskjulet och såg väldigt nöjda ut, så de får vara ute idag. Det är mycket skönare för dem än att stå inne. 

Nu ska vi åka till mormor och morfar och äta lunch, sen åker jag till Tompas lägenhet och kollar på hoppningen. Det är väldigt spännande nu när Sverige ligger så bra till, både individuellt och i lag. 
Runt 4 åker jag och Sanna till Trollhättan för lite shopping och ikväll får vi se vad som händer. 

Ha en bra dag !




Hemma från promenaden

För en stund sen kom jag, Sunnie och Stina tillbaka från våran promenad. Båda två tyckte det var roligt att komma ut. Sunnie var dock lite sur för att Stina var med, då blir det ju liksom ingen ensamtid med mig ;)

Folk här i Jonslund är inte riktigt vana vid att man är ute och går med en häst, varje gång vi möter någon går dem och småler när man möter dem och en del ger även kommentarer som: "Är du ute och går med hunden ?" eller "Det var en ny variant !".

Eftersom Stina inte kan gå lös utan att springa till Kina och tillbaka så blev det ombytta roller idag: Stina gick i koppel och Sunnie gick lös bredvid mig. Hon är väldigt duktig på det och även om nosen försvann ner i gräset någon gång under promenaden så har hon precis koll på vart jag är och när jag stannar. 



Min älskade vän ♥

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ska jag och min andra älskling kolla på film. 
God natt !




Emelie



But that´s not my name, that´s not my name, that´s not my... wait a minute... Yeah, it is !




Nu är Sunnie stygnfri !

Nu är terränghoppningen slut och jag säger bara wow ! Våra svenska ryttare är otroligt skickliga !
Just nu ligger Sara Algotsson på delad förstaplats inför banhoppningen imorgon. Bra jobbat !

Jag blev lite motiverad av att se vilken kondition och styrka fälttävlansryttarna har så ska jag nu ge mig ut på en promenad. Både Stina och Sunnie ska få följa med, undrar vem som kommer bli gladast ;)
Dessutom så passade jag faktiskt på att göra ca 60 situps när terrängmomentet pågick. Jag är på gång !



Duff passade på att ta en powernap när Sunnie fick stygnen borttagna. 

Nu är som sagt Sunnies stygn borta och veterinären sa att dem har läkt mycket bättre än han trodde att dem skulle göra. Sunnie blev sederad under tiden stygnen plockades bort och fick återigen beröm för exemplariskt uppförande. Duktig häst ! 

Nu ska bara ärren läka ihop ordentligt innan jag kan sätta igång henne igen. De närmaste dagarna ska jag leda henne för hand men sen tänkte jag longera henne i bara träns så att hon åtminstone håller sin muskulatur. Tyvärr så kommer det nog ta minst 4 veckor innan jag kan ta på henne sadel men förhoppningsvis blir det några barbackaturer innan det !




Terräng

Just nu sitter jag och kollar på terränghoppning på kunskapskanalen. Usch, jag hade aldrig vågat tävla i den grenen !

I full gång !

Nu har jag gjort ett röj på nedervåningen, det är faktiskt nästan så att det blev fint !
NRJ spelas ur högtalarna på datorn, det är så mycket lättare att städa till musik. Dock är det tråkigt att lyssna på musik utan bas när jag är van vid min eller Tompas bil ;)



Såhär ser både min och Tompas bil ut numera. Och med en sån dekal behöver man ju göra reklam på ett bra sätt = bra ljud i bilen !
 
Nu ska jag äta en snabb lunch och sen börja plocka i mitt rum en stund innan det är dags att gå ut i stallet. Förhoppningsvis hinner jag mocka innan veterinären kommer. 



Morning !

Ny vecka, nya tag !
Jag har sovit riktigt kasst inatt. Det värker i ryggen och det har vart varmt så runt 3 vaknade jag första gången och sen har jag bara sovit korta stunder fram till kl 8. Jag är ju lagom slö nu i alla fall..

Jag ringde veterinären imorse och han kommmer och tar bort Sunnies stygn runt 14. Det blir skönt för henne att äntligen slippa dem. Nu hoppas jag bara att såren läker ihop fort !

Nu ska jag gå ut till stallet och kolla till hästarna. Det är ganska mulet och svalt här idag så jag hoppas att hästarna kan gå ute hela dagen. 




När snön kom

Jag hittade en bild på Sunnie i arkivet. Den är tagen när vi var ute och gick och vi plötsligt hamnade mitt i en snöstorm. Om jag inte minns helt fel var det vinterns första snöfall.



Vad skönt att det är ett tag kvar till den där snön. Jag längtar inte !




Shape Up-appen

Jag har insett att jag inte är riktigt nöjd med hur jag ser ut och hur mycket jag väger. Därför tänker jag ta tag i det och göra någonting åt det !

Jag laddade hem en app som heter "Shape Up". Med hjälp av den skriver du ner vad och hur mycket du äter om dagen samt hur mycket du tränar. Du får svart på vitt hur många kalorier du äter och gör av med på en dag och för mig var det ett riktigt wake up call !

När jag, första dagen jag använde appen, åt 1018 kalorier bara på frukost så blev jag lite rädd för mig själv. Jag ska liksom få i mig 1200 kalorier per DAG ! Eller jag ska sluta på 1200 kalorier per dag, med mat och träning inskrivet. Då är 1018 kalorier på ett mål ganska mycket. 


Sen är jag verkligen inte en sådan person som stirrar mig blind på siffrorna på telefonen. Jag älskar mat och gott alldeles för mycket för att kunna göra det !
Igår till exempel var vi på kalas där vi åt mat och fikade och på kvällen drack jag öl och vin. Plus att jag knappt tränade något igår. Men det är ingen big deal (haha, donkenreklam), ibland är det okej att unna sig att bara vara människa. 


Shape Up är alltså en app som jag rekomenderar. Den blir som din alldeles egna mat- och träningsdagbok som du har med dig överallt. Jättesmidigt och otroligt nyttigt !






Låttips

 




Söndag

God morgon !
Ja, det stämmer faktiskt ! Jag vaknade för endast en timme sen och har alltså sovit bort halva dagen. Usch, jag hatar att göra det. Men kommer man hem kl. 5 på morgonen så måste man ju sova ikapp några timmar i alla fall. Dessutom var jag uppe vid 8 och tog in hästarna. 

Jag hade en jättemysig dag igår. 
Först var vi på Kalas för Tompas kusin i Nossebro och jag fick träffa större delen av hans släkt. 
Sen åkte vi vidare till hans andra kusin som fyllde år igår och som för tillfället befann sig i Skara. 
Och så avslutades kvällen med Daniel och Sanna och den tog alltså inte slut förrän kl. 5.


Idag har jag ingenting planerat. Jag ska bara vara, ta hand om hästarna och gå ut och gå. Och jag ska börja med att gå ut och ge hästarna lunch !







Hello my friends !

Sverige levererar sommar även idag, hur underbart är inte det ? 

Jag ska alldeles strax åka till Nossebro för att grilla med min farmor, pappa och kusiner från Kungsbacka. Det var ett tag sen vi sågs så det blir nog roligt. 

Ikväll kör vi nog mot Göteborg och bilträff. Det har vart väldigt dåligt med bilträffar denna sommaren så ikväll kommer det bli mycket folk ! Och jag älskar det !


På hästfronten händer det fortfarande inte så mycket. Nästa vecka ska jag ringa ut veterinären så att han kan ta bort stygnen på Sunnie. Tills dess går de ute på nätterna och står inne på dagarna. 
Tyvärr så jag jag inte kunnat promenera med Sunnie så mycket som jag velat då det har vart alldeles för mycket blinningar och mygg ute. 

Nej, nu är det dags att åka. Ha det gött i sommarvärmen !




Mitt fina hjärta ♥




4 år <3

Det är sommar idag igen, underbart !
Undrar hur många tusen liter vatten vi kommer få sen för att kompensera dessa soliga dagar ?

Söne hela dagen igår och idag blir det ett litet närmare val, Geneviken. Jag har så mycket viktigare saker att göra egentligen men man får väl passa på innan regnet kommer. 


Idag firar jag och Tompa 4 år tillsammans !
Självklart var han tvungen att jobba, tajmingen är inte rikitgt på våran sida, men vi får väl ta igen det till helgen eller något. Jag älskar dig med hela mitt hjärta ♥






Sommar <3

Idag är det lika underbart väder som igår, om inte ännu bättre !
Så nu åker jag med familjen och badar, jag tror de bestämde sig för Söne till slut. Tyvärr så jobbar Tompa idag så det blir bara me and the family.

Hästarna står inne och tuggar på sitt hö. De fick komma in ännu tidigare idag och det är nog tur det, idag är blinningarna inte snälla !







Trött

Onsdag och halva dagen har gått, vilket jag inte har märkt av då jag har sovit.. 
Jag vet inte vad det har vart med mig det sista. Jag har vart jättetrött och kan sova hur mycket som helst. Ska det inte bli tvärtom på sommaren, att man blir pigg ?

Hästarna kom in för en stund sen och de hade blinningar och bromsar svärmandes runt dem som vanligt. Nu ska jag gå ut och mocka och byta deras vatten då dem nog kommer få stå inne ett tag idag. 

Imorgon ska jag ringa veterinären så att han kommer ut och tar loss Sunnies stygn någon dag. De ser helt okej ut faktiskt, men det är lite olika dag för dag. Förhoppningsvis kan jag börja rida henne snart i alla fall. Jag saknar verkligen att sitta på hästryggen !


När stallet är klart tänkte jag passa på att sola nu när det är hyffsat väder. Jag kan ju inte gå in på höstmånaderna och fortfarande vara blek ;)







Låttips

 


"The dreams we had, the love we shared, this is what we're waiting for."



Booooring

En positiv sak med nya blogg.se är att det funkar bättre att blogga från mobilen med hjälp av snabbinlägg ! Tyvärr så går det fortfarande inte lägga upp bilder från mobilen..

Måndag idag och under dagen har jag och Tompa hämtat hö och halm. Det går ju åt rätt mycket när hästarna står inne på dagarna.
Nu ska jag gå ut och mocka och fixa vatten och så ska hästarna få komma ut om en stund.

Kvällen spenderas förhoppningsvis i vara och ja, det är väl ungefär vad som händer idag ;)



Fallensfredag

Det blev en spontantur till Fallens igår i alla fall.

Precis när vi kom hem så kom våra grannar förbi och drog med oss i deras limo. Det var alltså i en riktig volvoraggaranda vi besökte Fallens igår men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte tyckte det var kul.
Jag tror vi var överallt och ingenstans igår och vi var inte hemma förrän 6 imorse.
Det blev alltså inte så mycket sömn inatt så jag är rätt död nu. Men ikväll kör vi igen, fast i Skara och på en bilträff denna gången. Dock i nyktert tillstånd !


Stallet är färdigt för dagen och hästarna släpper jag ut ikväll. Inatt gick alla 3 tillsammans i Lillemans nya hage, så härligt att de funkar så bra ihop. Men synd att de inte kan gå ihop jämt. 



Nu ska jag vila upp mig lite inför kvällen. 




Fix

Nu är bilen städad och det riktigt ordentligt. Jag tror det tog 3 (!) Timmar att dammsuga, torka med vinylglans osv. Nu behöver jag inte tänka på det ett tag framöver i alla fall.
Dennis hage är färdig och han blev glad över att få äta lite gräs.
Nu längtar jag bara hem för att sätta på en film och äta god mat. Snart !

Rubrik

Nu är hästarna ute för natten och vad dom tyckte det var kul att komma ut !
Sunnie har dessutom börjat bli lite gallig i benen av att stå inne så mycket. Jag får försöka öka på promenaderna och hennes utetimmar helt enkelt.  

Imorgon ska vi bygga en ny hage till Lilleman så att han också kan få lite sommarbete. De stora hästarna får gå där någon dag först för att beta av lite och så får han komma ut där sen. Det kommer uppskattas kan jag lova !

Imorgon ska jag också städa och tvätta min bil. Den är varken jättesmutsig eller stökig men jag gillar att hålla den snygg :)
Tompas bil städade jag ordentligt invändigt för en stund sen och det behövdes verkligen.

Jag är riktigt sugen på att dra till Fallens imorgon men det får nog vänta tills på lördag.







Låttips

 


"All my heart, it breaks every step that I take"




Mittiveckan

Onsdag idag, eller ja, onsdagen är ju snart över i och för sig. 
Det händer inte jättemycket just nu, jag passar på att ta det lugnt nu när jag kan. 

Här om dagen var jag dock och hälsade på en gammal vän som jag inte sett på evigheter. Kul var det och jag hoppas inte det var sista gången.
Samtidigt passade jag på att kolla på 2 jättesöta 1-åringar och jag får säga att det är väldigt lockande att ta med mig en utav dem hem någon dag ! Tyvärr skulle jag behöva sälja/låna ut Duff för att få plats och ha råd och det är nog inte det lättaste. En till häst får vänta ett tag helt enkelt. 


Och så till det tråkiga nu då. Igår kväll när jag skulle släppa ut hästarna för natten såg jag att Sunnies stygn under magen hade gått upp. Jag pratade med veterinären och eftersom det redan är sytt en gång så går det inte sy ihop igen. Det får därför läka ihop av sig självt, vilket kommer ta längre tid men då får det göra det. Hon får även äta en penicillinkur till för att inte få en infektion. Mitt lilla hjärta ♥

Nu ska jag roa mig med att söka jobb ett tag. Det finns ju roligare saker att göra..







Låttips

 


Så härlig låt !




Söndag ännu en gång

Åh, det har vart en sån grym helg så jag vet knappt vart jag ska börja !

Bland annat så spenderade vi hela dagen igår på Liseberg med underbara vänner och hade jättekul ! Vi kom hem halvt om halvt mitt i natten och då släppte vi ut hästarna så att de fick gå ut och röra på sig i några timmar. Det var uppskattat efter 4 dagars boxvila kan jag lova :)


Imorgon är det back to real life som gäller. En massa ansvar och många möten med arbetsförmedlingen, advokatbyrån som skötte konkursen för det företaget jag jobbade på och en massa telefonsamtal till försäkringsbolag och A-kassan. Jag blir lite lätt stressad när jag tänker på det så jag sparar det tills imorgon helt enkelt ;)

Nu ska jag ut i stallet och fodra hästarna, mocka och fixa vatten :)




Våra söta pojkar på Liseberg igår :)




Andra checken för dagen

Nu ska jag gå ut och kolla till hästarna igen. De ska få lunch, nytt vatten och så ska jag mocka. 
Jag passar nog även på att ta tempen på Sunnie igen när jag ändå är ute. Vilken hönsmamma man blir när hästarna är sjuka eller skadade ! 

Imorgon överlåter jag dock ansvaret till min mamma i några timmar. Jag, Tompa och några nära vänner ska åka till Liseberg och blir borta hela dagen. Det ska bli superkul men kanske lite dålig tajming med Sunnie. Som tur är så är mamma också väldigt noga med hästarna och vet hur jag brukar göra så det kommer nog gå bra !




God morgon

Jag har vart ute i stallet nu på morgonen och fodrat hästarna, mockat, gett Sunnie penicillin, tempat henne och betat henne en liten stund. 

Vid lunch ska jag mocka igen, byta deras vatten och ge dem lunchhö. Attans tur att hon opererades nu när jag är arbetslös så jag har tid att se efter henne lite :)

Jag själv har världens huvudvärk och ska nu kolla på något avsnitt av Gossip Girl och hoppas att den försvinner !







Sunnies operation *VARNING FÖR ÄCKLIGA BILDER*

Veterinären kom lite tidigare än planerat, vilket jag tyckte var skönt då han inte behövde stressa vidare till nästa ställe och hade därmed tid att svara på alla frågor osv. 

Han började med att hälsa på Sunnie och kolla på alla inkarna för att bedöma vilka som behövde tas bort och hur stora dem var. Sen gav han henne lugnande och morfin och tillslut även lokalbedövning vid alla inkarna. Runt den stora inken gav han 3 sprutor lokalbedövning då han inte riktigt visste hur djupt den satt och hur stora rötter den hade. Operationen gjordes alltså med Sunnie ståendes. 

Sunnie fick en ganska stor dos lugnande och blev såklart jättehängig och trött. Morfinet gjorde så att hon började svettas och jag har nog aldrig sett en häst svettas så mycket. Det bokstavligen rann från henne !

När lokalbedövningen börjat verka så påbörjade veterinären operationen. Han tog de små inkarna först och avslutade sen med den stora under magen. Jag som inte kan kolla när veterinärer eller läkare skär och syr och har sig kunde faktiskt kika små stunder i taget men det såg inte allt för fräscht ut vill jag påstå. Veterinäryrket är inget för mig ! 

Det blev rätt stora skärhål när han fått bort inkarna, särskillt efter den stora inken. Jag tror tyvärr att det kommer bli några inte allt för fina ärr där sen. Men det är ju bättre med ärr än inkar i vilket fall. 
Så sydde han ihop såren, gav henne smärtlindrande och penicillin och sen var allt klart. Allt som allt, med presentation, småprat och fika så tog det ca 1 timme. Inte alls farligt.


Under hela tiden berömde han Sunnie för hur lugn och snäll hon var. Vissa hästar kan ju veva med fram- och bakben trots att de har fått lugnande men han tyckte att hon var väldigt snäll att hantera.


Tyvärr har jag inga förebilder på inkarna tillgängliga just nu. Och jag tog inga bilder under operationen då jag ville vara koncentrerad på Sunnie så här får ni efterbilderna helt enkelt:
(Bilderna är inte jätteäckliga men vissa är känsligare än andra)



En trött och svettig Sunnie efter operationen.
Hon började äta innan hon hade piggnat till ordentligt och det är inte bra då det finns risk för foderstrupsförstoppning, så jag fick helt enkelt binda fast henne en stund.

Dessa bilder är tagna direkt efter operationen:







Under magen, där den stora inken satt.

Nu ska hon vara inne några dagar så att hon slipper flugor, blinningar osv i såren innan de börjat läka. Som jag planerat får hon gå ut på lördag kväll/natt första gången och sen får hon gå ute på nätterna och stå inne på dagarna. 
Tills dess ska jag försöka promenera henne så mycket det går så att hon får röra på sig och komma ut och se sig omkring. Jag får även rida henne om jag vill, då utan sadel såklart men jag är tveksam till om jag kommer göra det. Det är ju bättre att vara försiktig.

Om 2-3 veckor kommer veterinären och tar bort stygnen och då ska jag kunna rida Sunnie som vanligt. Självklart beroende på hur såren har läkt. 

Vi tog alltså bort 4 inkar. hon har en kvar som sitter på ett sånt ställe där den inte kommer störa henne och den har dessutom inte blivit större sen den dök upp. Så nu är min älskling nästan inkfri ! :)




Promenad

Hello !

Nu kom jag precis hem från Vara. Jag har lunchat med min pojkvän och hans bror och så passade jag på att hämta ut penicillinet till Sunnie. Jag höll för övrigt på att ramla av stolen när jag hörde vad det kostade, jag trodde ju det rörde sig om 100-200 kr liksom.. 
Men vad gör man inte för sina hästar ? Huvudsaken är ju att Sunnie håller sig infektionsfri :)

Nu ska jag gå ut i stallet och se om det går ta en promenad med mina små pållar, de börjar bli lite rastlösa av att bara vara inne. Stackars Duff som även han har åkt på boxvila för att Sunnie ska hålla sig lugn. 

När jag kommer in skriver jag ett inlägg om operationen, framtidsplaner för Sunnie och delar med mig av några mindre fräscha bilder. Kika in då vet jag ;)




Sunnie som fölunge på Lindasens.se.




Nästan helt inkfri

Nu är Sunnies äckliga inkar borta ! Äntligen :)
Jag berättar mer imorgon under dagen och slänger kanske med några bilder.

Planerna för imorgon är annars inte så många. Jag ska hälsa på min barndomskompis på granngården och så ska jag åka till apoteket för att hämta penicillin i pastaform till Sunnie. Hon har för övrigt boxvila (pga blinnigar och flugor så att hon inte ska få en infektion i såren) i några dagar nu så är det inte för varmt och för mycket ohyra så ska hon få komma ut och promeneras för hand. 

Yää, mer info imorgon alltså !

Sov gott !







God morgon !

Denna dagen började lite bättre.
För en stund sen fick jag ett samtal av veterinären. Han kommer ut i eftermiddag och opererar bort Sunnies inkar ! Åh, jag kan nog inte bli gladare, äntligen ska hon få slippa den stora inken hon har under magen. Det är den enda inken hon har ont utav, de andra inkarna är fortfarande såpass små. Jag hoppas bara han hinner ta bort alla.. 

Så ikväll har jag förhoppningsvis en häst som är helt inkkfri ! Vad skönt det ska bli för henne. 
Därför vilar Sunnie idag och sen får vi se hur länge hon ska vila efter operationen. Jag har många frågor som jag inte fått svar på än. 
Men antagligen är det inte så stort ingrepp som jag först trodde eftersom veterinären kan ta bort inkarna på plats. 

Jag måste medge att jag är lite nervös. Jag har aldrig behövt ta ut veterinären för annat än vaccination innan. Jag håller tummarna för att det går bra :)







Duffman

När jcg tog in Duff för en stund sen så försökte jag få något bra kort på honom. Han som vanligtvis alltid är en linslus och praktiskt taget posar så fort man kommer med en kamera ville inte alls vara med idag.



"Jag passar på och äter lite nu när du inte håller i mig !"



"Åååh vad tråkigt detta är !"





Visst har han blivit finare i kroppen :)

Och visst är det skillnad på sommarDuff och vinterDuff ?






Rubrik

Idag har jag vart ute och ridit på morgonen och det var väl snäppet mindre blinningar.
Vi red i padocken och jag la fram 2 tunnor som vi rullade över. Inget krävande pass utan bara lite träning på avståndsbedömning för min del. Men Sunnie blev svettig och verkade nöjd när vi skrittade hemåt. 

Det blev förresten ingen hoppning igår eller någon ridning alls för den delen. Vi kom hem ganska sent och då var det fortfarande en massa blinningar som surrade i luften.
När man bor på ett sånt här ställe så är det inte kul att ha hästar på sommaren, nu står dem tex inne pga alla blinnigar.

I eftermiddag åker jag och Sanna till Trollhättan för att hämta ut hennes mobil och jag ska försöka hitta ett par sommarskor. 







Äckliga djur

Nu har jag vart på arbetsförmedlingen och det var väl ungefär lika givande som vanligt. 
Just nu mellanlandar jag hos Tompa, vi ska passa på att slappa lite tillsammans och sätta på en film. 

Om vädret håller sig halvmulet och svalare så ska vi skritta bort till padocken ikväll och hoppa. Just nu står hästarna inne pga alla äckliga blinningar.


Har ni mycket blinningar såhär på sommaren ?







God morgon ? Knappast..

Jag har suttit halva morgonen och försökt få tag på någon på Vara veterinärstation men det var i stort sett omöjligt. När jag äntligen fick tag i en veterinär så var han jättestressad och avbröt mig i mina frågor, tog mitt telefonnummer och address, sa "Vi hörs någon dag" och la på. Vad är det för stil ?

Jag hade planerat att få en tid för Sunnie så att vi kunde ta bort hennes inkar. Jag har många frågor om hur det hela ska gå till, vart vi ska göra det osv men nej då.. 

Då ringde jag till Skara djursjukhus istället men självklart var deras telefontid redan över. 

Varför kan det inte bara finnas ett nummer tillgängligt hela dagen som du kan ringa om du vill ha rådgivning och eventuellt boka en tid ? Nej, man får en timma på sig varav 50 minuter av den timmen det inte går att komma fram. 

Det var verkligen ingen bra start på dagen. Jag tror förresten att jag ska kika in på Vara veterinärstation sen. Får jag inte svar på mina frågor då vet jag inte vad jag ska göra.. 

Det känns som denna dagen kommer fortsätta i samma spår. Senare idag ska jag till arbetsförmedlingen för att skriva in mig igen. Det är ju inte det roligaste som finns direkt och arbetsförmedlingen är verkligen en källa för irritation. 


Nej, förlåt för ett jättenegativt inlägg, jag ska hålla mig undan från bloggen tills jag lugnat ner mig lite.




McDuff

Igår sadlade och tränsade jag Duff och tänkte longera honom. 

När jag kommit bort till våran lilla padock kom jag på att jag aldrig longerat honom innan och därmed inte visste om han någonsin blivit longerad. Men jag prövade och han var duktig. Han höll sig på volten hela tiden och i vänster varv började han arbeta så fort han kom ut på voltspåret.

Tyvärr var det för mycket blinningar ute så jag longerade honom i knappt 5 minuter. Men han fick känna på att ha sadel igen och han verkade inte ha något emot det.



Känner ni igen honom ? 
Bilden är från dagen vi köpte honom och vi ska precis lasta honom, vilket han inte tyckte var så kul.

Jag ska försöka ta nya bilder på honom snart så ni får se hur han ser ut idag !




Söndag

God morgon !

Igår fyllde våran vän Daniel år, vilket såklart betydde firande och festande med härliga människor !
Därför blev det en sovmorgon till kl 10 idag, otroligt skönt. 

Nu ska vi göra oss i ordning för ännu lite mer födelsedag, idag är det morfar som ska firas. 
Efter det åker vi tillbaka hit till Tompas mamma och äter med hans familj. Jag älskar såna helger när man har familj och vänner runt sig.


I fredags red jag Sunnie i padocken och tränade förvänd galopp. Hon gjorde det väldigt bra och väntade på mina hjälper. Annars brukar hon vilja byta galopp så fort vi inleder ett nytt varv. 
På slutet blev hon dock lite trött och bytte galopp av sig själv men det var helt klart ett godkänt ridpass !

Igår vilade hon och ikväll tänkte jag rida bort till padocken och hoppa.

Jag har en härlig dag framför mig !



Två år gammal bild på mig och världens bästa pojkvän ♥




Låttips

 





Sökt jobb

Nu har jag sökt lite jobb under morgonen. Jag hittade faktiskt två stalljobb med ridning, men det ena visade sig vara bara 2 timmar om dagen och det andra låg längre bort än jag trodde. Typiskt, det andra stället verkade perfekt !
Jaja, det är väl bara att leta vidare.

Nu ska jag dammsuga och sen ska Sunnie trimmas. 






God morgon

Idag fick jag en sovmorgon till 9, underbart ! Tyvärr är jag fortfarande trött och seg i kroppen. Det kanske är arbetslöshetslunken som påverkar mig redan ;)

Idag ska Sunnie trimmas i padocken. Jag tänkte rida mycket övergångar för att få igång bakbenen på henne och i galoppen ska vi träna förvänd galopp. Det var ett tag sen så vi får börja lite försiktigt och se hur det går. 

Är det inte för mycket blinningar ute så ska jag longera Duff med sadel på. Sist han hade på sig sadel var det inte en särskillt lång stund och innan dess har han inte haft sadel på snart 2 år. Det kan bli spännande !

Stallet ska målas färdigt och städas i ordning men jag är ju arbetslös, så jag har ju tid ;)
Skämt åsido så gör det inget om det inte blir klart idag. 


Nu funderar jag också på om jag ska ta tag i ännu ett projekt, som varken är mitt eller Johannas. Någon som kan lista ut vad det hadlar om ? :)




Fina Måsas Amelia.





Måsas Salsa och McDuff

Snart är det dags för mig att sätta igång med ett nytt projekt.

Måsas Amelias dotter Måsas Salsa är 3 år i år och det är alltså dags för henne att ridas in.

Det ska bli väldigt kul att få utbilda henne men jag tror inte jag kommer få det lätt. Hon är en bestämd dam med många egna åsikter. Senast här om dagen när vi plockade in unghästarna till ett hovslagarbesök så visade hon sin nonchalans med att trycka till mig med bogen.

Men hon är också en uppmärksam ponny som är lättlärd, när hon tillåter sig själv att vara det. Jag tror att hon kommer kunna bli en superfin ponny, bara hon får en ledare som hon kan lita på och ty sig till.



Det lilla charmtrollet.


Nu när jag blir arbetslös ska jag passa på att rida igång Duff igen. Han har inget emot att bara gå och skrota men han tycker också om när han får uppmärksamhet. Dessutom är han fin att rida och det hade vart kul att kunna rida tillsammans med någon.



Duffilicious.


Ett tag verkade det dessutom som om jag skulle få hem ännu ett projekt till min hage, men tyvärr så verkar det inte bli något med det.



Vågar jag säga sommar ?

Åh vilket härligt väder det är ute idag ! Äntligen är det sommar :)
Det är dock inte lika skönt för hästarna, igår stog båda uppe vid grinden och hade panik för blinningarna. Sunnie som är känsligast har flugtäcke men det hjälper inte något när de små krypen är så ettriga.
Duff fick komma in i sin box under tiden jag red Sunnie och sen fick de båda stå inne i någon timme och slappna av. Idag när jag kommer hem från jobbet får de komma in och stå inne i några timmar, stackarna..

Jag red Sunnie i padocken igår och hon var fin. Stundvis slappnade hon av och gick i en bra form. Men eftersom det var så mycket blinningar och padocken fortfarande är lite djup så blev det inte så lång stund.
Idag ska jag rida senare på kvällen i hopp om att blinningarna är lite färre.

Idag jobbar jag 8-14, min sista arbetsdag här på Hamngatan. Sen är jag arbetslös och det känns ju sådär. Men samtidigt som jag är lite deppig känner jag mig ändå lite motiverad till att prova något nytt. Nu har jag prövat ett slitigt jobb utomhus och ett lugnare butiksjobb och jag känner att inget utav det passar mig. Nu får vi se vad nästa jobb blir för något ;)



Hörs senare !



God morgon

Uppe tidigt idag, det är jobb 7-15 som gäller. Jag är så otroligt seg men på fredag jobbar jag sista dagen, sen får jag semester tills jag hittat ett nytt jobb.

Hade en mysig kväll igår. Tompa, Daniel, Sanna och Budda kollade förbi på jobbet någon timme och när jag slutade och kom hem hade de lagat kvällsmat :)

Sunnie skrittades bara igår. Jag såg att hon hade fått skrapsår på haserna från kraschen på tävlingen i lördags. Var antagligen därför hon blev lite rädd om sig och inte ville hoppa stackaren..
Idag ska vi rida ett lättare trimpass i Johannas nybygda padock.

Senare idag ska jag också planera in lite nya tävlingar. Som det ser ut nu blir nästa tävling den 22e i Myråsen.

Usch, vilket osammanhängande inlägg. Jag får skylla på att jag är så trött så att ögonen nästan går i kors ;)



Min fina ♥



Låttips

Robert Pettersson, sångaren i Takida, sjunger numera också i ett band som heter Stiftelsen. 



Han har en så sjukt underbar röst ♥

"Om ditt hjärta slår, kommer jag vara med dig vännen vart du än går."



Måndag morgon

Ny vecka, nya tag.

Helgen som var kan ha vart den värsta, men samtidigt den bästa helgen på länge.

På tävlingen gick det inte direkt bra. I första klassen fick vi ett skitpet på sista hindret i grundomgången, annars var det en bra runda.
Till andra klassen flyttade de in tävlingen och då var Sunnie inte riktig med mig och stannade 3 gånger = uteslutning. Supertråkigt och jag har nog aldrig vart så besviken.. Förra tävlingen  gjorde vi våran bästa start och denna helgen våran sämsta. Vilken omställning, va ?

Efter tävlingen var det direkt hem för att tagga inför Jordgubbens dag och en massa festligheter. Det var kul och vi träffade roligt folk.

Sen har det vart en jobbig helg psykiskt på många plan men det är förhoppningsvis löst nu.
Jag blev bland annat bjuden på restaurang av min pojkvän igår och det var väldigt mysigt.


Idag jobbar jag till 14, då ska jag hjälpa Johanna lite med unghästarna innan jag åker hem och skrittar ut Sunnie.
Fler tankar och film från helgens tävling kommer så fort jag har tid !






RSS 2.0