Taggad och glad tjej

Nu är allt färdigfixat inför tävlingen imorgon !

Sunnies broddhåll är gängade och fyllda med bomull.
All utrustning är putsad.
Det mesta är framlagt så att det bara är att lasta in i bilen imorgon bitti.
Stallet är nästan klart, jag ska bara fixa vattnet senare. 

Strax åker jag och jobbar till 21 ikväll och då är det skönt att bara kunna ta in hästarna och sen gå och lägga sig. Jag måste ju vara pigg och alert tills imorgon. Vem som nu klarar av att vara det kl 6 på morgonen.. 

Jaja, taggad tills imorgon är jag i alla fall, hela dagen kommer bli awesome !
Kommer det någon med en kamera så får ni gärna ta kort på mig och Sunnie :)

So long !






Slappar

Nu sitter jag och slappar en stund framför datorn efter att ha vart ute i stallet på morgonen.

Sunnie fick gå ett lugnt pass utan krav i skogen och när vi kom tillbaka till stallet friserade jag henne. Pannlugg, man och svans, så hon är fin tills på lördag. 

Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Gossip Girl innan det är dags att åka till jobbet. Jag börjar en timme tidigare än vad som var tänkt från början. Det är ingen idé att lära sig schemat en vecka i förväg, det hinner ändras 10 gånger innan dess ändå.. 

Ha det gött i solen ! :)







Hello !

Onsdag kväll och jag blev plötsligt bloggsugen. Det har jag vart det sista men jag får bara inte fram något bra. Varje gång jag börjar skriva så tar det bara stopp. Det är konstigt hur det funkar det där..

Sunnie har vart superfin att rida det sista. Jag trimmade henne på grusvägen både igår och idag och jag verkligen känner hur hon blir starkare för varje ridpass. Det känns bra inför tävlingen på lördag då vi åker till Essunga och startar 95cm och 1m. Om vädret håller så blir det min och Sunnies första start på gräs för i år.
Jag har blivit en sån fjolla för att tävla på gräs. Jag inbillar mig att Sunnie ska halka hela tiden och vågar inte rida på ordentligt. Men det ska jag försöka ändra på nu till helgen :)

Jag har dessutom bestämt en tävling där jag skulle vilja debutera 1.10 med Sunnie. Den 15 juli i Vänersborg. Jag gillade den tävlingsplatsen starkt och banbyggaren byggde inte så stort så det blir en bra debut. Tyvärr så har de inte börjat ta emot anmälningar än och jag är rädd för att den tävlingen kanske inte blir av alls. Jag hoppas i alla fall ! :)



Jag ser verkligen fram emot helgen ! Tävling på dagen på lördag, sen åker vi direkt hem och duschar för att sen åka in till Vara och spela fotboll och grilla med härligt folk. På kvällen går vi fram till Jordgubbens Dag och partar loss och sen är jag ledig på söndag och kan bara vara. Jag tror det kommer bli en toppenhelg :)




Imorgon är det jobb 15-21 och innan det ska Sunnie ridas lite lugnt och bara få ha kul.
God natt !




Låttips

Den här låten är inte alls min stil egentligen men av någon anledning så har den bara fastnat hos mig och jag tycker den är grym !






Torsdag

Torsdag idag, dagen innan midsommarafton, min lillebrors födelsedag. 
Jag njuter av att vara ledig och ska strax gå ut i stallet för att rida Sunnie. De ska få nytt vatten i hagen och imorse så hämtade vi hö till Lilleman. 

Senare idag ska vi fira min lillebror och sen ska bilen pysslas om så att den blir snygg inför morgondagens resa till Smögen. Det är jag, Tompa, Sanna och Daniel som åker och jag vet att vi kommer ha riktigt kul !






Morning sunshines !

Idag är jag inte kaxig alltså, tisdagar måste vara värsta dagen på veckan att gå upp på.

 

 

Min fina räser får stå för dagens första bild. Den tog mig så säkert till jobbet idag, bättre bil finns inte !

 

 


Resultat Vänersborg

Jag ska börja med att säga att jag verkligen gillar deras utebana ! Lagom stor och med bra underlag och Sunnie verkade gilla den också. 

 

Till första klassen, som var en 1m, fick vi en kort framridning men Sunnie kändes fräsch och hoppade bra. Framhoppningen hölls i ridhuset som var stort och man hade mycket plats. Så ingen stressig och trång framridning där inte. 

 

Så kom vi in på banan. Jag var inte sådär hypernervös som jag kan vara innan vissa starter utan vi bara tog hindren som de kom och red på känsla istället för att rida med handbromsen i mot hindren. Visst, vi kom nära på något hinder då jag blev lite fast i handen i anridningen men jag hade en bra känsla hela vägen. 

På hinder nr 4 fick man välja mellan ett vanligt räcke och ett räcke med en vattenmatta under. Vi valde vattenmattan och kom lite nära men Sunnie drog allt upp benen.

Under tiden vi red banan tänkte jag på att jag inte var nervös längre utan bara otroligt taggad och fokuserad. Jag red på ett hinder i taget och skapade faktiskt bra förutsättningar för oss.  

 

Så kom vi till omhoppning och vad jag red ! Och Sunnie var verkligen med mig hela omhoppningen. Jag kunde trycka av henne ganska stort på några hinder utan att hon tvekade och hon hoppade bra. 

I anridningen till sista hindret gjorde jag något som jag aldrig hade klarat för ett år sen. Jag släppte i handen och bara red fram, fram, fram. Vi kom stort och utan ett uns tvekan från varken mig eller Sunnie så tog vi av, klarade oxern och var därmed felfria och med en bra tid.

Vi la oss på en 2a plats och jag var så stolt ! Jag och Sunnie hade precis gjort en utav våra bästa rundor och utan tvekan våran bästa omhoppning. 

 

Det var några ekipage efter oss och vi väntade nervöst på om våran ritt skulle räcka till en placering. En tjej gick in och red snabbt och snyggt och gick upp i ledning men ingen annan gick om oss och vi blev 3e placerade.

 

 

Jag kan säga att jag var en glad tjej som satt på min häst under prisutdelningen i spöregn. Min och Sunnies andra placering någonsin !

  

 

 

Till andra klassen, som var en 1.05m, så hade 3e placeringen stigit Sunnie lite åt huvudet för hon lyfte knappt på fötterna över hindren på framhoppningen.

Skämt åsido så var Sunnie lite loj på framhoppningen men gjorde allt jag bad henne om. 

 

Vi gick in på banan, fick startsignal och även här var jag lugn och fokuserad. Mot det första hindret kom vi stort och med ritten i 1m i färskt minne så ville jag trycka av henne. Sunnie tyckte dock inte samma sak utan trampade om och la sen in en nit. Rätt så dumt av mig att vilja ta av stort på första hindret men det är lätt att vara efterklok. 

På andra försöket kom vi över och sen gick det felfritt fram till hinder nr 5, kombinationen. Vi kom stort in och Sunnie gjorde samma sak som på 1an och trampade om, hoppade a-hindret och stannade sen på b-hindret. Lite surt, jag vet att hon hade klarat det hur bra som helst men hon tappade självförtroendet lite. 

På andra försöket hoppade hon bra, med några smackningar och lite uppmuntran. Vi hoppade de sista 2 hindren och var klara med banan. 

Allt som allt fick vi 19 fel. En dålig runda på papper men en helt okej runda enligt mig då Sunnie hoppade fina språng och jag red på känsla. 

 

 

 

 

Sammanfattningsvis var det en bra tävling och jag är väldigt nöjd med min och Sunnies insats. Nu kan jag inte vänta tills vi får starta nästa gång, i Essunga den 30e juni !

 

 


Mössa på midsommar

Börjar man bli gammal när man tycker att blogg.se´s nya design är jobbig ? Jag tror det va ;)

 

Jobb till 16.30 idag och sen ska vi hämta hö till Lilleman. Sunnie ska ridas och som grädden på moset så regnar det och är allmänt grått och trist ute. Vad hände med sommaren ?
Det blir att fira midsommar i vinterjacka och mössa i år..

 

Vart ska ni fira midsommar ? :)

 

 

Själv ska jag fira med Denna sötnosen, Tompa och Daniel på Smögen !

 

 


Nu är helgen över..

..och jag avslutar den med 4 timmars jobb såhär på söndagskvällen.
Det har inte blivit så mycket skrivande här inne det sista och tyvärr så får ni vänta på tävlingsutvärderingen tills imorgon.

 

Jag har i alla fall haft en urgo helg och har bara umgåtts med vänner.
Sunnie reds ut en långtur med bara lek och lite bad i grushålan igår och idag har hon fått vila. Imorgon ska hon ridas som vanligt igen och trimmas igång inför tävlingen i Essunga om 2 veckor !

 

Livet flyter på helt enkelt och jag försöker njuta varje sekund :)

 

 

Nu ser inte Sunnie ut såhär i kroppen längre, hon har fått världens sommarmage ;)

 

 


Tompasljud.se

Det här har inte alls med hästar att göra men å andra sidan brukar mina inlägg sväva iväg till ickehästiga saker.

Nu är det så i alla fall att min pojkvän länge har funderat på att köpa en ljudanläggning och ha till uthyres och nu har han äntligen gjort det. 2 aktiva topphögtalare, 2 aktiva basar och diverse kablar finns att hyra på Tompasljud.se.

Ska du anordna en fest, ta studenten och vill ha bra ljud på flaket, gifta dig eller liknande och vill ha ett ljud som spelar bra till en billig peng är denna ljudanläggningen perfekt !
Det går att hyra alla dagar och Tompa kan dessutom koppla ljudet åt den okunnige som vill ha hjälp. Annars finns det en kopplingsbeskrivning på hemsidan.

Kolla in på Tompasljud.se och lämna gärna en kommentar i Gästboken !

 


Helg !

Nu är det helg, igen. Fy vad tiden springer iväg !

Idag har jag vart på min ena lillebrors skolavslutning och vad ledsen jag blir över att aldrig få sommarlov igen. Idag kände jag verkligen den där pirriga känslan man hade när man var mindre och slutade skolan för sommaren.

Sen jobbade jag 10-16.30 och nu sitter jag här i Vara. Vi ska städa i ordning och möblera om Tompas rum för att han ska kunna få plats med sin nya ljudanläggning. Mer om det kommer i ett separat inlägg strax ;)

Ikväll ska jag bara njuta av att vädret är okej för en gångs skull och dricka vin och äta grillat.
Sunnie har förresten några dagar kvar på sin lugna vecka då vi bara busar runt ute i skogen eller skrittar långa turer. Nästa vecka ska hon ridas som vanligt igen !

 


Det visste ni inte om mig !


• Placeringen jag och Sunnie fick i helgen är min 3e eller 4e individuella placering i hela mitt liv. Jag tror aldrig att någon har blivit så glad över en 3e placering innan !

• Jag älskar att läsa bloggar och önskar att det fanns fler bra, seriösa bloggar. Kom gärna med tips på bra bloggar i kommentarerna !

• När jag var yngre red jag mest dressyr och trodde absolut att jag skulle bli dressyrryttare eftersom jag var lite hopprädd och de flesta av mina ponnyer inte ville hoppa på tävling. Däremot har jag alltid tyckt att det vart roligt att hoppa.

• När jag träffade min nuvarande pojkvän Tompa så hade jag redan en pojkvän. Det tog dock inte lång tid innan jag blev otroligt förälskad i Tompa, det går liksom inte att stå emot hans charm. Nu, 4 år senare är vi förlovade och har vart i snart 3 år ♥

• Sunnie är min första storhäst. Jag köpte henne som 2-åring när jag själv var 15 och sen dess har vi ridit ihop oss till ett bra team och jag vet inte vad jag skulle göra utan henne ♥








Hello !

Jag bara lovar och lovar saker hela tiden och sviker er gång på gång. Hoppas ni överlever ;)

Som ni nog märkte så kom filmerna aldrig upp igår. Idag hinner jag inte heller då jag jobbar till 21 och gärna vill vara tillräckligt vaken för att kunna skriva en bra utvärdering. För i 1m som vi fick våran 3e placering i är en utav mina och Sunnies bästa rundor och lätt våran bästa omhoppning. Det tycker jag är värt en bra utvärdering.

Som det ser ut nu så ska jag vara ledig hela helgen så då får jag helt enkelt tvinga mig själv att blogga om tävlingen.

Nej, jobb till 21 var det ja !





Mobilbloggar

Hej hej ! Jag ville bara kika in här och säga att jag tyvärr inte har hunnit lägga upp filmerna från helgen än. Igår var jag på akuten med Sanna hela dagen. Idag jobbade jag till 14 och åkte sen med Tompa till Jönköping för att hämta ljud. Så vill ni hyra en ljudanläggning eller vet någon som vill så är det bara att höra av sig ! Nu är vi på väg hem och förhoppningsvis hinner jag lägga upp filmerna ikväll. Ha det bra så länge :)

En 3e plats !

Vi var och tävlade i Vänersborg idag och kom hem med en 3e plats i 1m ! Min och Sunnies bästa placering hittills och våran andra totalt. Fler resultat och film kommer imorgon, nu ska jag fira ! :D

I hold my breath when i hear lies

Helt okej väder idag än så länge så jag passar på att ta ut Sunnie på en härlig långtur !

I öronen kommer denna låten spelas, bland annat:





En dag med många tankar som snurrar i huvudet och jag vill bara trycka undan dem längst bak i huvudet en stund.
Bara rida på och Turn it down UP !

So long !




Låttips




En låt som kommer spelas mycket i sommmar !




Monday

Såhär 2 dagar efter tävlingen så känner jag mig väldigt nöjd med min och Sunnies insats. Självklart känns det lite surt med de där 4 felen men Sunnie skötte sig hur bra som helst hela dagen och jag red hyffsat. Vi är ett bra team ! :)

Som jag skrev igår så börjar vi redan se fram emot helgen då vi ska till Vänersborg. Tyvärr blev det något konstigt med min anmälan så just nu står det att vi inte ska starta. Men förhoppningsvis går det att lösa på något sätt !

Idag jobbar jag till 17 och ska sen hem och bara vara. Sunnie ska vila och hästarna gick ute inatt så jag ska inte göra stallet. Gött ;)






Resultat Grästorp

Igår var vi iväg på en lokal hopptävling i Grästorp. 

I första klassen, som var en 90cm Clear Round, så kändes det direkt till första hindret att vi hade hittat den där känslan igen. Jag vågade rida fram och ta distanserna istället för att sitta och hålla i henne ända fram till hindret och komma alldeles för nära. Visst, på något hinder blev jag lite fast i handen men i de lägena räddade Sunnie oss.
För Sunnie hoppade bra och luftiga språng igår och tyckte det var kul !




Nästa klass var en 95cm med omhoppning efter alla hade startat grundomgången eftersom det var en lagklass. 
Grundomgången kändes lika bra som i första klassen och vi blev felfria.



Då fick vi vänta i nästan 2 timmar på att rida omhoppningen och jag och Sunnie var först ut. Då var jag riktigt nervös kan jag säga, men ändå sådär härligt taggad !

Det blev dags för omhoppning och Sunnie var med på noterna. Tyvärr så fick vi ett pet på det enda räcket i omhoppningen och det grämer jag mig fortfarande över. Men vi fick en helt okej tid och en bra omhoppning med oss i bagaget.



Först blev det något konstigt med min tid i omhoppningen. De sa att jag fick 10 fel, varav 6 tidsfel, och det visade sig att de fått fel tid på mig och Sunnie i omhoppningen i resultatet. Efter en stund fick de det fixat och då låg vi på en 6e placering av 16 placerade. Tyvärr så hamnade vi någon utanför placering när alla hade ridit.
Lite tråkigt, men ändå en tävlingsdag att vara riktigt nöjd med !







Min fina, fina Sunnie ♥


Nästa helg taggar vi om till Vänersborg !




Trött

Var iväg på tävling i Grästorp idag ju.

Jag orkar inte gå igenom allt nu men jag kan säga att idag hade vi den där känslan igen !
Resultat och film kommer imorgon, nu ska jag sova :)

God natt !




RSS 2.0