Rolig dag

Efter en heldag hemma hos Salla, som min gamla vän heter, är jag nu hemma igen. Jag har haft jätteroligt !
Tyvärr så fick Sunnie vila pga att jag var borta hela dagen, typiskt när det har vart så fint väder. Jag har lite ångest över det nu kan jag säga.. Förhoppningsvis blir det bättre framöver !

Imorgon står klockan på 05.15, omänskligt tidigt om man frågar mig ! Lite innan 06 kommer nämligen mormor, moster och kusin och hämtar mig och så beger vi oss till Ullared. Jag har inte vart där på flera år och om jag känner mig själv rätt kommer jag komma hem med en massa "bra att ha" saker till hästarna och stallet. En sak jag vet säkert att jag ska kolla på är ridbyxor och kanske något regntäcke. 

Så det är väl dags att lägga sig så att jag orkar upp imorgon. Men först, Scrubs.
God natt !

En gaaaaammal och ocharmig bild på mig och Salla från högstadiet !




Morning

Jag vaknade när Tompa gick upp till jobbet och kunde inte somna om så här sitter jag nu ! 

Strax ska jag åka till min gamla barndomsvän som är hemma några dagar. Det var ett tag sen vi träffades så det ska bli kul.
Men första ska jag släppa ut hästarna och fixa lite här hemma. 





Höstrusk

Det blev ingen ridtur idag, ingen promenad heller. Det är riktigt äckligt väder ute idag alltså, usch vad kallt !

Stallet är färdigt och jag tog in hästarna tidigare idag. De stog vid grinden och väntade redan när jag kom till stallet så då tyckte jag att de kunde få komma in och äta. Annars brukar mina hästar få gå ute ungefär 10 timmar om dagen.

Nu ska jag parkera mig i sängen och kolla på desperate housewives och vänta på att tompa kommer med glass.
Hörs imorgon igen !

 



Stallet

Nu ska jag ta tag i städningen här inne och sen ska jag gå ut i stallet. Sen klockan ställdes om igår så blir det ju mörkt en timme tidigare så det gäller att vara ute i stallet i tid !

Jag hoppas att det håller upp så jag kan rida ut mitt fina hjärta ♥





Nya stövlar !

Nu gjorde jag precis något riktigt roligt !

Jag beställde hem ett par svarta Tretornstövlar från Skara Hästsport. Just nu har de ett erbjudande där stövlarna kostar 1599 .- istället för ordinarie 3300 .-. Klicka här för att ta del av samma kampanj !




Jag har länge velat ha ett par Tretornstövlar, de är ju så fruktansvärt sköna ! Men jag har tyckt att de har vart för dyra (säger tjejen som köpt ett par läderstövlar för 5000, haha !) och har aldrig fått köpt dem.

Därför kunde jag verkligen inte motstå ett par nu när de var så mycket billigare.
Jag hade dock svårt att bestämma färg. Jag tycker egentligen att de bruna är snyggare men svart är ju lätt att matcha till allt, så black it is. Vad glad jag är nu och jag längtar tills de kommer !

Det ska bli skönt med lite varmare stövlar att rida i på hösten/vintern/våren och även om de kommer användas flitigt hemma så kommer de nog få följa med på tävling ibland också :)




Ingen morgonmänniska

Jag är absolut ingen morgonmänniska. Visst, jag kan gå upp tidigt och hålla mig uppe men det är först på eftermiddagen/kvällen som jag kan göra saker ordentligt. 

Ett exempel är bloggen. På kvällen får jag en massa ideer till bloggen och har inspiration till att skriva bra inlägg. Men kvällen är den enda tiden på dagen då jag och min pojkvän verkligen träffas och då vill jag inte sätta mig vid datorn och vara osocial.
Så på kvällen skriver jag ner ideerna så att jag kan skriva inläggen på morgonen istället. Men när jag ska sätta mig och skriva inläggen på morgonen är mitt huvud så ofokuserat och snurrigt så jag inte får till några bra inlägg alls. Det bli bara osammanhängande texter utan något egentligt innehåll = inget intressant alls.

Där har ni en liten förklaring till varför bloggen har vart så otroligt tråkig och dessutom tyst det sista. För när jag inte fått ihop några bra texter så struntar jag i det helt och då står bloggen tom. 


Ett annat exempel är ridningen. Rider jag på morgonen så blir det ofta slapp ridning utan så stora krav, just för att jag själv inte är tillräckligt pigg för att kunna kräva något av Sunnie. Jag har sämre balans och känner mig bara omotiverad till seriös ridning.
Rider jag däremot på eftermiddagen/kvällen så kommer jag till en bättre ridning och får därmed ut mer av ridpasset.
Dessutom får jag fler ideer till övningar.
(Ett undantag är på tävling. Då är jag så fokuserad och nervös så att min hjärna tvingas att vakna till tidigt.)


Är det någon som känner igen sig i detta ? Ni kanske har några tips för att kunna ändra på det ?






Låttips

 





God morgon !

Nu är ännu en ny vecka påbörjad och denna veckan inviger vi tydligen med regn och lite smått storm. Jag gillar verkligen inte denna delen av hösten alltså..

Idag har jag inget förutom lite städning och mockning planerat. Sunnie skulle behöva röra på sig så om inte regnet öser ner senare idag blir det en ridtur på det. Eller vi kanske skulle ta en promenad ? Jag börjar ju trots allt bli frisk från den äckliga förkylningen som dragit ner mig i några dagar nu. 

Helgen har vart fullspäckad.
I fredags åt jag och Tompa middag med några vänner och drog sen vidare till bowling i Skara. 
I lördags hjälpte jag grannarna med veden på dagen och på kvällen åt vi tacos med några andra vänner.
Igår fick vi en skön sovmorgon och middag med familjen, sen krängde, balanserade och bytte vi däck åt en vän och på kvällen hamnade vi som vanligt hemma hos Sanna och Daniel och kollade på Solsidan. 
Så ja, det har vart en helg full med vänner, aktiviteter och arbete, väldigt roligt ! Tyvärr har det vart alldeles för lite häst tycker jag, men så är det väl vissa helger.

Nu ska jag försöka knåpa ihop något roligt inlägg till er, som kompensation för att jag vart så tyst i helgen ;)






Låttips

 


Och bara för att det är helg så kör vi på en partylåt !




Irriterad men intresserad ?

Jag läser en del bloggar, vissa läser jag flera gången om dagen, andra en gång i veckan.
Två utav de bloggar jag läser mest är drivna av två bloggare som jag faktiskt stör mig på. Bloggare som får sig själva att framstå som perfekta människor på alla nivåer, fastän motsatsen har bevisats flera gånger. De sätter sig själva över alla andra och delar bara med sig av den roliga och framgångsrika delen av deras liv, samtidigt som de försöker dölja och tysta ner den andra delen.

De båda är väldigt bra på att provocera och starta diskussioner i sina kommentarsfält och en stor del av deras läsare är just såna som de kallar "haters". De skriver gång på gång i sina inlägg att elaka anonyma kommentarer rinner av dem som vatten på en gås och att dem livnär sig på sina "haters" men ändå kommer det upp inlägg efter inlägg om alla elaka kommentarer och att de bara vill bli behandlad som en vanlig människa. Läser man sen bland kommentarerna så har de fått 50 fina kommentarer och 2 lite dryga kommentarer. Varför då ta åt sig av den minimala delen av kommentarer och helt glömma av de 50 snälla kommentarerna ?


Så varför fortsätter jag då att gå in på deras bloggar när jag irriterar mig på dem som skriver ?
Svaret är enkelt: samtidigt som jag irriteras och provoceras utav deras sätt att skriva så blir jag också inspirerad.
Bloggarna får mig motiverad att vilja göra något av mitt liv, och de visar att det går om man bara vill det själv. 
Om det är för att jag inte vill känna mig sämre än de som skriver vet jag inte, men så länge jag får ut något bra av att läsa deras bloggar så är det bara positivt, eller hur ?

Dessutom försöker jag träna mig själv på att inte bli provocerad utav deras texter, utan istället försöka glädjas åt dessa bloggare som faktiskt har kommit långt i sitt liv. Båda två är duktiga tjejer som vet vad dom vill och som får det att hända.
Och istället för att sitta bakom min datorskärm och vara avundsjuk på två personer jag aldrig mött så försöker jag komma någonstans med mitt eget liv och ändra min egna inställning. Gå omkring och vara avundsjuk på alla andra gör en inte gladare, tvärtom.



Känner ni igen er ? ;)


Trots allt så har ju jag den finaste hästen i världen och behöver inte vara avundsjuk på någon !




God morgon

Sååå typiskt ! Bara för att jag hade ett bra inlägg på G så valde internet att sluta att fungera igårkväll. Förlåt mina vänner. 
Nu hinner jag inte skriva klart det heller, kl 13 ska jag vara hos sjukgymnasten och jag har en del att göra innan dess. Men i eftermiddag, då ;)

Sunnie var duktig igår när vi red ut, lite spänd kanske men det är förståeligt när hon inte har gått ordentligt på några månader. Vi har som sagt börjat lägga in lite galopp i varje pass nu också och det tycker hon är roligt !
Idag får hon en vilodag då jag har grymt ont i ryggen och dessutom blev sjukare efter gårdagens ridtur.

Ikväll ska jag proppa mig full med mediciner så att jag kan hänga med Tompa, hans kusin och hans vänner ut på bowling i Skara. Det kan nog bli kul !

Nej, som ni märker är jag inte motiverad till att skriva några sammanhängande texter just nu så jag återkommer senare istället. Ha en bra dag sålänge ! :)






Läsvärt

Nu ska jag gå ut i stallet men kika in här ikväll så kommer det äntligen ett mer läsvärt inlägg ! Förhoppningsvis kan jag leverera fler inlägg i den stilen hädanefter ;)






Låttips

 


Blandad musiksmak var det, ja !




Snö ?

Usch vad bloggen har vart tråkig det sista, det är ju så att jag själv blir uttråkad av att skriva inlägg ! Jag ska verkligen försöka ändra på det snarast.

Idag har jag och min lillebror vart i väg i Alingsås och jag märkte att det är en ganska tråkig stad. Det fanns absolut inget att göra och där skulle jag fördriva tiden under tiden han hade moppeuppkörning. Så där spenderades 2 oeffektiva timmar.. Ganska skönt dock eftersom jag börjar bli sjuk.

Sen vet jag inte vad folk snackar om. Överallt på Facebook står det att det snöar. Vart då ? Här i Jonslund är vi skonade från sånt i alla fall. 

Strax ska jag gå ut i stallet, jag får väl passa på att rida nu innan snön kommer hit också.
Igår galopperade jag faktiskt en liten bit med Sunnie och vad jag har saknat riktig ridning kände jag då ! Så nu kör vi hårt så att vi kanske hinner ut på en Clear Round i år i alla fall :)


I början på Sunnies hoppkarriär ;)




Låttips

 


Jag älskar hans röst ♥




24 oktober

Jag har spenderat en ganska lugn förmiddag inomhus men nu är det dags för mig att gå ut i stallet. Mockning står på schemat och sen ska Sunnie motioneras. Vilken perfekt tajming att solen börjar lysa utanför fönstret !

Ikväll ska jag och Sanna till en matmässa i Göteborg, en härlig kontrast till förmiddagens lugn här hemma. 

Dags att sätta igång !





Produktiv ?

Jag fick nyss reda på att jag kommer att få ut mer pengar än jag först trodde från lönegarantin från företaget jag jobbade på och det är ju alltid lika najjs ! 
Sjukgymnasten däremot hade inte tid för mig förrän på fredag and that sucks ! Det är väl bara att stå ut några dagar till och sen verkligen hoppas på att de har en lösning till felet. 
Komvux skulle jag ringa upp igen på onsdag så inget svar där ännu.

Just nu är det uppehåll ute så jag ska skynda mig med städningen så jag kan sticka ut och rida en sväng. Jag är sååå ridsugen !

Dags att göra något av denna dagen ;)


Bild på våra söta pojkar inne på Liseberg i somras.




Låttips

 


En låt som spelades flitigt i helgen !




Morning !

Ny vecka igen och på såhär på förmiddagen ska jag vila upp mig efter helgens äventyr. Det blir lite Desperate housewives och så tänkte jag kolla på Trassel och så kommer frukosten in där emellan någonstans också.  

I eftermiddag ska jag städa huset lite och sen ska jag ut i stallet. Det ska mockas och donas och så håller jag tummarna för att det är uppehåll idag så jag kan rida Sunnie. Hon har nog vilat i snart en vecka tack vare allt regn.. 

Vi hämtade aldrig hö och halm igår så det ska göras sen när Tompa slutat.
Jag ska också ringa samtal till sjukgymnasten och comvux, nu är det dags att börja ta tag i allt !


Varför låter jag mig själv bli besviken när jag lovade mig själv att inte bry mig ?


 

God morgon

Ja, ni läste rätt. Jag vaknade först för en stund sen. Till mitt försvar så sov jag inte många timmar i natt..
Igår var det utgång som gällde, idag blir det en slapp dag där jag ska göra så lite som möjligt. 

Det regnar ute så ridning utesluter jag idag. Stallet ska göras och så ska vi eventuellt hämta hö och halm.
Ikväll myser vi ner oss i soffan hemma hos Daniel och Sanna och kollar på Solsidan och sen var även denna veckan slut.

Jag som skrev för ett tag sen att jag sluppit undan depression denna hösten får ta tillbaka det nu. Jag känner hur det börjar komma smygande. Men vem blir inte deprimerad när det är sånt här väder ute dygnet runt ?





Riddags

Nu ska jag ut i stallet för att mocka och rida. 
Jag kan ju hoppas att Sunnie är lite mer avslappnad idag när det inte blåser så mycket.





Låttips (?)

 Alltså, förlåt mig, men jag har haft denna låten på huvudet hela morgonen:



Under en kväll i somras, Fallens på lördagen närmare bestämt, så åkte jag med i en volvolimo där det bara spelades sån här musik eller Eddie Meduza. Jag hade faktiskt otroligt roligt den här låten kopplar jag automatiskt ihop med den kvällen/natten.
Döm mig inte ;)




God morgon

Idag har jag bara en sak planerad och det är att fixa min bil efter kl 17. 
Fram till dess kan jag ta det hur lugnt jag vill och det passar mig bra idag !
Jag var ju och red hos Sanna igår, vi hoppade dessutom några språng och det var väldigt kul ! Dock så har jag ju inte ridit ordentligt på snart 4 månader så ni kan ju tänka er vilken träningsvärk jag har idag ;)

När jag ändå var hos Sanna passade jag på att umgås med hennes storebror, en gammal vän till mig, och det var också kul. Förhoppningsvis dröjer det inte så långe till nästa gång.

Sunnie ska ridas och stallet ska mockas. Och sen ska jag ju söka jobb dessutom, såååå tråkigt !
Ja, där har ni min dag lite kort. Inte så spännande.


Sanna och en utav hennes fina storhästar.




Mitt i veckan

Nu är jag inne på en snabb lunch, pan pizza blev det. Usch vad onyttigt !

Johannas hästar är ute, eltråden är dragen, 2 boxar är mockade. Mitt stall är också färdigt så det enda som återstår är att rida Sunnie. Dock är jag inte så positiv till det eftersom regnet öser ner varannan minut. Nu är inte höstvädret så mysigt längre..
Nej, jag får väl ta mig i kragen och göra det. När man väl har kommit ut är det ju alltid lika mysigt, vare sig det regnar eller inte !





Rundar av

Nu sitter jag i Tompas lägenhet och har återigen lite tid för bloggen.

Eftermiddagen spenderades hos Sanna där vi möberade om i hennes vardagsrum. Superbra blev det och både jag och Sanna är nöjda ! När vi var klara belönade vi oss med pizza, det får man när man har vart så duktiga som vi ;)

Mamma och Johan var så snälla och tog in hästarna ikväll så att jag och Tompa kan sova i Vara inatt. Ofta när jag och Tompa sover i Vara så fixar mamma och Johan insläpp eller kvällsfodring och om vi behöver åka iväg någon gång (inte för att det blir så ofta) så fixar dem allt som rör hästarna. Tack för att ni ställer upp, love you ♥

Imorgon sköter jag och Emelie utsläppet hos Johanna och så ska vi sätta upp lite eltråd. Sen åker jag tillbaka till mitt stall och mockar och rider Sunnie. 

Imorgon ska jag också rida ordentligt för första gången på över 3 månader. Och det är inte Sunnie jag ska rida. Tänk på den ni ;)

Jaja, dags att följa kvällstraditionerna, sätta på en bra film och mysa med världens bästa pojkvän ♥
God natt !


Hittade en fin bild på Sunnie i Falköping för ca 1 år sen :)




Rubrik

Lika tråkigt höstväder idag, suck.. Dock fick jag se en skymt av solen förut när jag skrittade Sunnie så jag får väl leva på det ett tag !

Imorse släppte jag ut hästarna och sen åkte jag och Emelie bort och släppte ut Johannas hästar. Tillbaka till mitt stall och mockade, bytte vatten i hagen osv och sen skrittade jag Sunnie i 40 minuter. 
Hon var pigg och glad och tyckte att allt var läskigt. Vi travade en liten bit och jag kan säga att det finns inget roligare än att rida Sunnie :)

Nu ska jag svida om för att åka till Sanna. Vi ska möblera om hennes vardagsrum och jag börjar få lite bråttom.
Bye bye !




Jag och Tompa var ute och gick med alla våra djur här om dagen !




Huvudvärk

Stallet är färdigt och hästarna står i sina boxar och tuggar på sitt hö.
Det blev ingen ridning idag, jag har sådan huvudvärk så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag måste skärpa mig på den fronten så jag kan få igång Sunnie någon gång. Men jag är inte jättemotiverad när huvuder håller på att sprängas..


Nu ska jag bädda ner mig i sängen och kolla på film. 
God natt !





Älgjakt

Nu är hösten här med sitt gråa, regniga väder och då startar också älgjakten.

Jag tycker det är lika olustigt med älgjakt varje år. Jag brukar undvika att rida i skogen de första veckorna av älgjakten, sen vågar jag mig ut, men då är både jag och Sunnie fullproppade med reflexer. 


På denna bilden är det Tompa som är ryttare men ni ser ju hur vi ser ut när vi rider ut på vinterhalvåret. Nu har vi dessutom köpt ordentliga reflexer till Sunnies ben (- arbetsbyxorna med reflex då såklart, jag rider ju med ridbyxor) så den jägare som misstar oss för en älg nu tycker jag synd om !

Jag litar inte alls på jägare och deras omdöme om vad som är en älg eller inte. Om en jägare dessutom skulle råka skjuta ett annat djur än en älg/rådjur/vildsvin tycker jag att de kommer undan alldeles för lätt med att säga att "de trodde det var en älg !"


Tidigare år har jag inte vart alls rädd för älgar. Jag och Sunnie fick ofta sällskap av dessa stora djur i skogen och ingen av oss hade något emot det.
Men hösten 2011 blev jag och Sunnie jagade en bit av en älg och sen dess har jag mycket mer respekt för dem.


Rider ni i skogen under älgjakten ? Och är ni noga med reflexer nu på vinterhalvåret ?




Ny vecka

Jag startade upp den nya veckan med arbete. Padocken hos Johanna behövde fixas i ordning med lite staket, målning osv så det fixade jag och min granne Emelie. 
Jag kan säga att det kändes lite konstigt att stå och måla i mitten av oktober när det dessutom duggregnade ;)
Johannas 3-åring Måsas Obama hade dessutom turen att bli borstad och det var populärt !

Nu är jag inne och värmer mig en stund innan det är dags att gå ut till mitt eget stall. Stallet ska som vanligt göras och så hoppas jag att det är uppehåll så jag kan skritta Sunnie.

Brr, jag är verkligen inte gjord för kallare klimat !


Osmickrande bild på Obama.




Rubrik var det ja !

Det blev lite ändrade planer. Städningen och hämtning av mamma och Johan är avklarat så först nu ska jag och min favoritpojkvän passa på att mysa framför en bra film ♥

Regnet smattrar på taket, jag tror inte mysfaktorn kan bli mycket högre !
Eller jo, om inte mina hästar stått ute i regnet då kanske. Men det är i vilket fall alldeles för tidigt för dem att komma in och de står med goa täcken på sig så förhoppningsvis så överlever de nog ;)


Jag och Sunnie i ett regnigt Alingsås för några år sen.




På rymmen

Igår gick jag och Tompa ut i stallet vid 15 på eftermiddagen för att mocka och fixa stallet.
Tompa kollade ut mot hagen, skrattade och skojjade:
"Jag ser inte hästarna, dom måste ha rymt."
Jag tänkte att de förmodligen bara stog bakom eldhögen vi har i hagen så jag tänkte inte mer på det utan fortsatte mocka.

Efter 15 minuter gick jag ut på gödselstan och tömde skottkärran. Jag tittade av en slump ut mot åkern som ligger bredvid stallet och hagen och såg något blått (Sunnies täcke). Då såg jag att både Sunnie och Duff faktiskt var på rymmen och stog vid en dunge och skyddade sig mot regnet.

Det var bara att ta med grimmorna och gå och hämta de 2 busarna. Jag kan tänka mig att de måste ha vart lösa ett tag eftersom de inte ens betade längre. 






Slut på veckan

God morgon !
Har ni börjat förstå att jag är dålig på det där med rubriker ? No fantasy at all !

Söndag morgon och jag tänkte fuska lite och gå och lägga mig en stund igen. 
Planen idag var egentligen att åka med Sanna till Vänersborg och kolla på regional hästhoppning. Tyvärr så fick jag urinvägsinfektion igår, det har inte brutit ut riktigt än, men jag tror inte det blir bättre av att sitta på en kall läktare så jag fick avboka. Däremot ska jag hem till henne och rida nu i veckan, kul !

Idag händer det inget spännande alls. Det vanliga hushållsarbetet ska göras, stallet ska fixas och Sunnie ska skrittas. Sen ska mamma och Johan hämtas någonstans, de har ju vart i Tyskland och haft det gott denna helgen, fuskisarna..

Så jag ska nog kunna fördriva denna dagen också :)


Duffiluff !




Typical Sunnie !






God morgon

Lördag idag, det känns som söndag för övrigt. Kanske bara för att jag och Tompa har planerat in en slappdag idag.
Nåja, inte så slapp kanske. Stallet ska ju fixas, Sunnie ska ridas och så ska jag städa i ordning hemma. En halvslappdag då ;)

Jag släppte ut hästarna för en stund sen och det är sånt där grått tråkigt höstväder ute idag. Fördelen är väl att det inte är lika kallt men jag föredrar nog solen ändå. 

Nu ska jag sätta på Desperate Housewives, som jag för övrigt börjat gilla !


Brunhårig igen !




Fredag och helg

Ja nu är helgen på ingång, underbart !

Idag har jag en del att hinna med. Sunnie ska skrittas och stallet ska mockas. Innan det ska vi förhoppningsvis åka och köpa nya vinterdäck och sätta på dem på min bil. 
Sen ska mamma och Johan köras och efter det ska min lillebror köras till ett annat ställe.

Och nu blev det visst jättebråttom att hämta däcken så vi hörs senare !

(Förresten, mitt hår är nästan svart efter färgningen igår !)






Mot pojkvän !

Nu ska jag åka in till Vara för att möta upp mitt hjärta och ha en mysig eftermiddag i Vara.
Förhoppningsvis kan vi färga mitt hår också, det behövs verkligen..

Ha det bra tills vidare !




Nu ska mitt hår bli mörkbrunt igen ♥




Låttips

 





Humor

På årets utomhusSM för ponny på Årsta Runsten så kunde man följa tävlingarna via en livesändning på nätet. 
Kommentatorerna läste upp lite information om varje ryttare och deras häst och det var en del roliga kommentarer som kom upp. Men den bästa var ju ändå den här:


"När hon inte rider så sover hon, för det är natt."


Hahaha, jag orkar inte ! xD

 
 

Typical Emelie !

 





Torsdag

Hello mina vänner !

Idag är det torsdag och precis som jag hoppades så är det underbart höstväder ute även idag !

När jag släppte ut hästarna imorse mockade jag stallet direkt och efter det tog jag in Sunnie igen och skrittade henne en tur. Det var mysigt idag med men mycket kallare, jag hade på mig min tjockaste vinterjacka och när vi inte var i solen blev det ändå kallt, brr !

Jag jobbade Sunnie i skritten idag och efter ett tag blev hon ganska fin. Trots att hon inte gått ordentligt på ca 3 månader så är hon inte stel men däremot är hon ostadig i formen och vill inte riktigt ta stöd på bettet. Sen så finns det ju så mycket annat roligt att kollla på när man är ute så varför koncentrera sig på vad piloten vill ? ;)





Dagens skrittpass

Sunnie skrittades som sagt ut i 40 minuter idag och vilket härligt väder det var att rida i ! Lite höstkyla i luften men solen värmde skönt.

Sunnie tyckte det var kul att komma ut och röra på sig och skrittade i ett friskt tempo.
För övrigt så är min pålle lite klantig i vissa lägen. Under ridturen så mötte vi en skåpbil. Eftersom grusvägen inte ger så mycket utrymme till en större bil och en häst så styrade jag ut Sunnie i stubbåkern för att slippa trängas. Såklart så prickar Sunnie diket med ena frambenet perfekt så att vi nästan stog på mulen ut i stubben.
Vi klarade oss oskadda men jag kan inte annat än skratta åt hennes klumpighet !
Jag hoppas på lika härligt väder imorgon för ännu en mysig uteritt !

Nu ska jag duscha och sen ska vi sätta på en film att somna till. 
God natt !





Låttips

 Dagens låttips är Give into me med Takida. Den översta är en lugn version, den undre lite mer speedad.





Kan man annat än älska Takida ? ♥



Hej allihop !

Tompa är hemma sjuk idag och då har det automatiskt blivit så att jag också bara har slappat hela dagen. 
Men nu tänkte jag rida ut min fina Sun-Bun i det härliga höstvädret, man får ju passa på nu när det för omväxlings skull inte regnar :)





God morgon

Internet håller fortfarande på och krånglar hos oss, så nu sitter jag på Johans dator i tv-rummet och fryser fötterna av mig. Jag bara hoppas att internet hoppar igång på min dator så fort som möjligt !

Min första arbetslösa dag (igår, måndag) spenderade jag med Sanna. Vi var i Lidköping och uträttade ärenden, sen åktre vi vidare till stallet och pysslade med hästarna och så avslutade vi kvällen hemma hos henne där vi skrattade så mycket att vi fick ordentlig magmuskelträning. Love u, Susanna !

Idag ska jag ha en lugn förmiddag och först på eftermiddagen ska jag bli aktiv. Det ska städas här hemma, stallet ska mockas och jag hoppas att det slutar regna så jag kan skritta ut Sunnie. Sen ska det ringas lite samtal osv och så ska jag ut och gå, vilket också är roligare om det kan sluta regna någon gång..

Yes, livet som arbetslös är igång och om jag fick bestämma så skulle jag kunna leva såhär jämt !





Slutet på veckan

Helgens tävlingar i Essunga är nu över och också min korta återupptagna hästskötarkarriär.
Jag träffade också 2 gamla klasskompisar vilket var kul ! En utav dem med en dotter som inte ville slita sig från hästryggen. Jag lovar er, hon kommer bli något stort ;) Grattis till hennes mamma Louise som kom 2a i 1.25 !

Grattis också till Martina Lindström som vann både 1.20 och 1.25 !

När jag kom hem åkte vi och hämtade hö till hästarna. Mockningen har Tompa skött både igår och idag, lyx. 
Nu ska jag hoppa in i duschen för att sen bege mig till mitt gamla jobb för att äta en sista lunch. 





Lunchpaus

Nu får det räcka med tävling för idag men imorgon åker jag dit igen. Agerade lite hästskötare åt Sanna idag, det var några år sen. Det är nästan så man blir lite nostalgisk !

Nu är det som sagt lunchpaus innann jag ska ut och rida Sunnie. Förhoppningsvis kan jag rida med sadel idag, det blir första gången på ca 3 månader i så fall. Så håll tummarna nu !





Helg

Nu börjar jag helgen som en arbetslös tjej. Men jag tänker inte låta det förstöra helgen utan jag ska njuta så mycket jag bara kan.

Just nu sitter jag hemma hos Sanna. Vi har vart ute i stallet och borstat hästarna och promenerat dem. 
Imorgon och på söndag är det hästtävling för hela slanten och jag ser verkligen fram emot det ! 
Så i helgen hittar ni mig på Essunga Ryttarförening ;)

Ha det bra !





Snart helg

Hej hej !

Torsdag idag och jag har jobbat min näst sista dag på jobbet. Det känns lite sorgligt faktiskt men så är det.
Det har inte hänt så mycket spännande annars, jag är i en period i livet där det är vardag och långtråk mest hela tiden. Men det blir det snart ändring på hoppas jag !

Hästarna står inne och tuggar på sitt hö, skönt när det regnar och är kallt ute. Jag längtar så tills jag kan sätta igång Sunnie och kan få rida ordentligt igen ! Tänk att få sitta i Johannas nylagda padock och bara trimma tills allt släpper, underbar känsla :)

Nu ska jag duscha och sen kolla på How i met your mother.
Ha det bra !





Tävlingssug till tusen !

Till helgen är det lokala och regionala hästtävlingar i Essunga. Dock är det min hemmaklubb Trollhättans Sportryttare som anordnar dem. 

Jag hade planerat att vara med på den lokala tävlingen på lördag med Sunnie men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. 

Däremot känner jag att jag har vart ifrån tävlingsmiljön alldeles för länge nu så jag tänkte åka dit och kolla när det ändå är såpass nära. Trots att jag vet att jag kommer bli gaaalen av tävlingssug !



Jag saknar att tävla !



Måsas Salsa

Så snart som möjligt ska jag påbörja inridning av Måsas Salsa. Hon är 3 i år, en D-ponny och ägs av Johanna Stridsberg.
Jag tror ni känner igen hennes mamma, Måsas Amelia ? 



Salsa är en tuff och envis liten ponny som nog kommer ge mig en utmaning. Hon vet vad hon vill och är ett typiskt sto.
Samtidigt är hon en ponny som gillar att mysa och bli ompysslad och hon är inte dum. När hon börjar lita på mig tror jag att hon kommer ge allt hon har för min skull och den ryttaren som köper henne i framtiden kommer få en superponny.
När hon var 1-1½ år gammal hoppade hon över padockstaketet som då var 1.50m högt, bara det säger ju en del om kapacitet.


Jag ser fram emot att börja jobba med den här ponnyn och jag tror hon kommer utvecklas snabbt !


Tyvärr har jag inga nytagna bilder på henne men det kommer så fort arbetet börjas.




Låttips

 





3 oktober

God förmiddag !

Efter att ha släppt ut hästarna, mockat och ätit frukost så hamnade jag tillslut här. Surpriced ? ;)

De senaste dagarna har vi haft problem med bredbandet. Vi har Telia och det är tydligen 400 000 som blivit drabbade. Oh, joy ! Men jag har haft rätt mycket att göra ändå så det har funkat bra.

Just nu är livet lite upp och ner. På fredag eller lördag jobbar jag min sista dag innan vi stänger igen = arbetslös Emelie på måndag. 
Jag är supertaggad till att vara hemma och jag har faktiskt en hel del planerat:

- Gå ner i vikt
- Gå till sjukgymnast

- Sätta igång Sunnie
- Ev. sätta igång Duff
- Påbörja inridning av Måsas Salsa
- Fixa i ordning stallet
- Läsa upp Matte B
- Göra inlämningsuppgift till Juridisk Översiktskurs så jag får betyg

Det kommer i stort sätt fylla mina dagar.
Det är ju bara det där lilla lilla problemet. Jag kommer bli fattig igen. Inget jobb, ingen inkomst. Så så snart som möjligt måste jag hitta ett jobb. Och alla arbetslösa ungdomar vet ju hur lätt det är..
Jag hade ett jobb på gång. Ni vet, det där drömjobbet jag skrev om för ett tag sen. Poff, så fanns inte det tillgängligt längre och jag blev såå besviken.


Idag börjar jag jobbet kl 15 och jobbar till 21 och fram tills dess tänkte jag fördriva tiden med att pröva en ny serie. Desperate Housewives står på nedladdning och tills det är klart tänkte jag ge er lite bra uppdatering här för en gångs skull.

Så stay tuned ;)





Ingen mer tävling i år ?

Sunnie opererades den 12/7 i år och jag var då helt säker på att vi skulle hinna med att tävla några starter nu på hösten. Jag tänkte att ärren skulle läka hyffsat snabbt och att jag skulle kunna rida henne med sadel kanske 1-1½ månader efter operationen. 

Nu, snart 3 månader senare, rider jag fortfarande inte Sunnie med sadel och tyvärr inte så mycket barbacka heller då jag haft problem med jumske och rygg det sista. 

Hoppet om att hinna tävla någon mer tävling i år är så gott som borta, kanske att vi hinner komma ut på någon Clear Round, men det blir allt i så fall. 
I och för sig så kanske det är positivt då det inte lär finnas någon risk att ärren går upp igen när vi tar det så lugnt. Men det är ändå tråkigt att vi missat nästan hela tävlingssäsongen under 2012. Visserligen kom vi 3a i en 1m men i våran sista start innan operationen blev vi uteslutna. Det känns inte som ett bra avslut på året och jag hade egentligen velat ändra på det. 

Vi får använda våren till att träna oss så starka som möjligt så att vi kan börja starkt på nästa års tävlingetermin. Och tro mig, både jag och Sunnie har fått mersmak sen våran 3e placering ;)






110 år gammal

Ja, det är så jag känner mig idag. Värken i jumskeln har tilltagit och så har jag ont i hela ryggraden och i svanskotan. Love life helt enkelt..
Men om man nu ska se det positiva i det hela så fick jag en mysdag hemma med min underbara pojkvän idag ♥

Imorgon ska min läkare på vårdcentralen ringa och jag hoppas kunna övertyga honom att vi måste göra något åt min rygg snarast ! Jag har liksom inte sovit ordentligt på flera veckor och har svårt att röra mig och andas. Detta är inte hållbart.

Så, nu har jag fått skriva av mig lite. 
Hästarna går där hemma i regnet, det har inte vart så roligt väder det sista. Vart är den där mysiga hösten med sol, kylig luft och vackra färger ?
Blir det bättre väder i eftermiddag så ska Sunnie promeneras lite. Stallet ska mockas (ajaj vad min rygg kommer ta skada av det), annars har jag inget annat planerat. 

Måndag, början på veckan, början på oktober och därmed den officiella hösten. Jag längtar redan till våren !






RSS 2.0