Smyghelg

Ja, som rubriken säger så har jag och Tompa smygit in på helgen redan idag med lite shopping på dagen och nu under kvällen grillning i vår nya grill. Supermysigt !
Något som är mindre mysigt är att jag imorgon ska upp och jobba ett ganska långt pass. Jag är inställd på helg nu ju ! Jaja. det är väl bara att tagga om imorgon kl 16.30 när jag sitter i bilen hem från jobbet. 
 
 
Sunnie reds lite hårdare på grusvägen idag och till min förvåning så var hon riktigt fin. Redan från början var hon ärligt framme för skänkeln och hade bra framåtbjudning. Dock så var hon tvungen att visa sig lite tuff med en bakutspark när hon inte riktigt höll med mig men så länge hon sansar sig och lyssnar på mig direkt efter så är det okej.
 
Det märks för övrigt att Sunnie börjar stärka sig och sätta muskler nu. I galoppen är hon lite stark och jag som blir låst i handen stundvis måste verkligen tänka på att inte hålla kvar i henne efter halvhalterna. Eftersom vi har tränat mest på hennes mellangalopp så är det också där hon är starkast just nu och gärna vill gå ifrån mig. Då gäller det att vara konsekvent i träningen och kunna sitta upp ordentligt och samla henne med sitsen och inte bara handen.
Traven flöt på bra men där är hon lite tvärtemot vad hon är i galoppen och vill inte riktigt ta stöd på bettet, så det är något vi får jobba vidare på. 
En nöjd ryttare på en nöjd och glad häst, såna ridpass måste man ju bara älska !
 
Imorgon får Sunnie vila och på kvällen så är det grillfest hemma hos mig och Tompa. Kul är bara förnamnet och jag ser verkligen fram emot det. Men vänta er inte så mycket uppdatering ;)
 
 
 
 
Nu ska jag spendera en sista timme med Tompa innan jag ska sova för att orka upp imorgon. 
God natt !
 
 
 

Svett

 


Har börjat gilla denna låten, mot min vilja vill jag tillägga, då Tompa lyssnar på den 24/7. 
 
 
 

Morgon !

Hurtiga Emelie har vart i farten nu på morgonen men nu tar hon en paus och uppdaterar bloggen.
 
Dagen började med strålande solsken och jag åkte bort till stallet och släppte ut hästarna. Sunnie får gå utan täcke och bättra på sin bränna idag. Lite fuskigt är det ju dock, hon är ju redan superbrun, trots vintern ;)
 
Sen åkte jag hem, tog på mig mina gamla gåskor och tog med Stina på en promenad i 40 minuter. Idag tog det emot hela promenaden kan jag säga, det kändes som jag gick i kola och det var riktigt segt. Men det är då man ska fortsätta att ta i så bränner man maaassa kalorier. Kanske..
 
Nu ska jag kika runt på mina favoritbloggar och sen ska jag kolla på något avsnitt av Geordie Shore. 
Vid lunch åker jag och Tompa iväg och handlar. Vi båda två behöver nya jeans och jag ska kolla på ett par nya gåskor. Sen ska kylen och frysen fyllas upp med mat och det kan vara det tråkigaste som finns att handla..
 
Senare under dagen ska Sunnie ridas och stallet ska göras. Sen ska huset städas och skuras inför grillkvällen vi har planerat imorgon. Håll tummarna för fint väder !
 
 
Jag är på riktigt bra humör idag ! Jag antar att det är följden av att Tompa är hemma hela dagen, det är verkligen inte ofta det händer :)
 
 
 
Stina gillar att vi har börjat promenerat så mycket !
 
 
 

55 minuter powerwalk med Sun

Det fick bli en powerwalk idag och Sunnie hängde med. När vi kom tillbaka var vi båda dygnsura men då hade vi i alla fall vart envisa och promenerat i 55 minuter. 
 
Sunnie gick och snusade i min mössa en stor del av promenaden, annars gick hon bara och kikade. Jag tror hon gillar våra promenader då hon får lite egentid med mig utan att jag sitter på hennes rygg. Det uppskattar jag också väldigt mycket.
 
Jag, som inte har gått någonting på hela denna veckan pga jobb, blev lite trött och i slutet så värkte fötterna. Men en sak som känns bättre redan nu efter mina få powerwalks är att jag återhämtar mig snabbare. Jag är inte trött i flera timmar efter promenaden utan kommer ur min "gå-koma" ganska fort, haha !
 
 
Nu har jag och Tompa precis ätit hemmagjord pizza och nu ska vi förflytta oss till soffan och kolla på film och dricka varm choklad. Kan det bli mycket mysigare en dag som denna ? :)
 
Imorgon är jag som sagt ledig så då ska jag nog kunna skaka liv i bloggen igen. Kika in då !
 
 
 
Så sant !
 
 
 

Regn..

Hej på er !
 
Jag hoppas att ni har finare väder än vad jag har, regnet öser ner och vårvädret som var i helgen känns väldigt overkligt.
Jag har jobbat måndag och tisdag och idag hoppade jag in och jobbade 4 timmar. Nu ska jag jobba på fredag också men imorgon har jag en ledig dag att göra vad jag vill med.
Jag kan enkelt säga att jag är väldigt glad att jag inte jobbar där heltid.. 
 
Jag hade planerat ett lite hårdare ridpass för Sunnie idag men eftersom jag inte har några bra regnkläder att rida i så tror jag att vi byter ut ridpasset till en powerwalk istället. Jag behöver dessutom röra på mig så det är väl bara att ta på mig det mest regntäta jag kan hitta.
 
Mer spännande update än så blir det nog inte just nu. Så jag beger mig bort mot stallet.
Bye sålänge !
 
 
 
 
 

Underbar helg !

Åh nej, nu är helgen över :(
 
Jag har haft den bästa helgen på länge där jag umgåtts med vänner, med T, vart i stallet och myst med hästarna. Jag har kunnat slappna av till 100 % och har verkligen levt i nuet. Både igår och idag satt jag och T bara ute på trappan och solade liksom, och det händer inte ofta.
 
Annars är jag en rätt stressad person. Inte så att jag har mycket och göra utan jag går och stressar upp mig och kan aldrig bara vara. Jag går och tänker på allt jag borde göra och när jag sen inte gör det så blir jag stressad och känner mig missnöjd. Så det var väldigt skönt med en avslappnad och stressfri helg. 
 
 
Idag på förmiddagen kollade jag och T på en film, sen åkte vi in till Vara och hämtade hem hans firmabil som har blivit dekaltrimmad med firmans logga. Då passade vi också på att säga hej på Daniel.
När vi kom hem satte jag mig på trappan och solade (och fick faktiskt lite färg) innan jag skurade rent vårat vita staket vi har utanför huset. 
Sen gick jag och T på en promenad med Stina i 30 minuter och sen var det dags att åka till stallet. 
Jag mockade alla tre boxarna noga och T fyllde upp badkaret i hagen med färskt vatten. Skönt att inte behöva bära vatten imorgon bitti innan jobbet !
Sunnie skrittades barbacka på grusvägen för att bli av med eventuell träningsvärk från igår. 
 
Vi kom hem för en stund sen och åt toast till middag och nu har vi bakat muffins som vi ska äta till den sista Johan Falk-filmen, Kodnamn Lisa. Nu är det spännande !
 
En hel helg som jag har fått ha T hemma och utan att vi har fart runt som vi brukar göra. Det har verkligen vart uppskattat och jag är ledsen att helgen gick så fort..
 
 
 
Såhär fin blev T´s firmabil !
 
 
Nu ska jag återgå till min pojkvän, muffinsarna och sätta på filmen. 
God natt !
 
 
 

Hoppning

Det blev lite hoppning för Sunnies del idag och det tyckte vi båda var väldigt kul !
 
Vi satte upp ett hinder på grusvägen en liten bit från stallet där det inte blivit så hårt i marken av torkan. Inte det mest optimala men vi hoppade heller inga höjder idag. 
 
Efter en uppvärmning där jag hade henne helt med mig så började vi travhoppa på ett litet räcke på ca 50 cm. Hon blir lite för ivrig vid travhoppning och vill gärna börja galoppera innan travbommen men efter några språng fick jag henne att komma i trav. Då rullade T ut bommen så att den blev en galoppbom och så kom vi i galopp. Det gjorde hon bättre och några gånger fick hon till snärtiga språng.
Eftersom vi hoppade hindret fram och tillbaka så blev galoppbommen automatiskt bakom hindret åt ena hållet och då hoppade hon upp sig fint och gjorde plats åt sig själv. 
 
På slutet rullade T in galoppbommen till en markbom och höjde till ca 70-80 cm. Då hoppade hon upp sig väldigt bra och vi avslutade med ett kanonsprång. Trots att hon är dressyrstammad och inte har den bästa hopptekniken så sitter jag på en väldigt fin och positiv häst !
 
Något som jag tyckte är väldigt roligt är att vi endast kom fel på hindret en gång under dagens pass. Jag trodde att jag skulle vara mycket rostigare än så efter nästan ett års vila så det kändes riktigt bra !
 
 
 
Jag och Sunnie, 1.30.
 
 
Nu ska jag och T mysa till det med god mat och efterrätt bestående av chips. En behövlig hemmalördag som jag har längtat efter ♥
 
 
 

Underbart är ordet !

Hej allihop !
När jag skriver detta sitter jag på våran trappa i bara shorts och linne, T´s ljudanläggning strömmar ut musik och bas, Stina ligger vid mina fötter och solen värmer superskönt. Hur underbart är inte det ? Här skulle jag kunna sitta hela dagen !
 
Efter hästarnas utsläpp imorse åkte jag och T hem och la oss och sov i någon timme igen. Det blev sent igår kväll och för att kunna njuta av denna fina dagen så mycket som möjligt så vill jag vara pigg. 
Vi ska strax börja med lunchen och sen åker vi in till Vara för att handla mat och lördagsmys. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med världens bästa pojkvän och det ser jag verkligen fram emot ♥
 
Efter det åker vi bort till stallet för att rida i det fina vädret. Hur vi rider och vart bestämmer jag under dagen. Stallet ska mockas och hästarna ska få mycket uppmärksamhet och pussar.
 
Någon gång under dagen ska jag och T gå ut och gå en runda med Stina. Jag älskar att jag har blivit så motiverad till att röra på mig och jag känner mig mycket gladare än när jag struntar i träningen. 
 
Som ni märker så blir jag otroligt glad av solen och jag ska verkligen göra det bästa av den här dagen. Det hoppas jag att ni gör med :)
 
 
 
 
 

Ha en rolig fredag !

Nu drar jag mig bort mot stallet för att rida och mocka. Med tanke på min träningsvärk så kanske det blir ett lugnare pass på Sunnie även idag, haha !
 
När stallet är färdigt åker jag hem och duschar och byter om innan jag drar vidare in till Vara och bästa Susanna Falk. Väl där möter jag upp T och även Daniel och jag har en känsla av att den här kvällen kommer bli riktigt bra !
 
Ha en rolig fredag allihop !
 
 
 
 
 

Inspiration

Jag har en person i min närhet som inspirerar mig otroligt mycket när det gäller träning. Jag tror att det är en del tack vare henne som jag har börjat träna, för det går liksom inte göra annat när man ser och får höra om hennes träning, haha !
 
Hon är ett levande bevis på att om man ger sig fan på något så går det. Man ser tydligt på henne hur mycket hon gått ner i vikt och ändrat sin kroppsform sen hon började träna och hur hon är gladare numera.  
Sen jag började träna har hon också hjälpt till att pusha mig genom någon enkel mening i chatten på facebook och en sån liten sak motiverar mig så mycket, särskillt när det kommer från henne.

Är det någon som kan lista ut vem det är jag skriver om ?
 
 
Susanna Falk såklart ! 
Jag vet att du kikar in här ibland och vill bara säga att du är så jävla grym !
Du inspirerar mig mycket och jag hoppas att jag kan jobba upp till en sån självdisciplin som du har.
 
 
 
 
 

Movits

 


Jag behöver inte säga så mycket, låten är grym !
 
 
 

Gårdagens ridpass

Det blev en lätt tur i skogen igår och det var inte så farligt surt i marken. Vi var ute i ca 45 minuter och som tur var så slapp vi regnet i alla fall.
 
Igår fick jag ett kvitto på att arbetet vi gjort de senaste dagarna verkligen funkat och gjort nytta. Finns det något som gör en gladare ? :)
Det blåste storm ute och Sunnie brukar ju vara på tårna i vanliga fall så jag var beredd på en spänd och tittig ridtur. 
 
Jag skrittade fram på långa tyglar som vanligt och visst, Sunnie hoppade till någon gång, men annars var hon lugn. Vi började trava och hon fortsatte i samma sinnesstämning och gick till och med i form största delen av ridturen. 
Efter galoppen taggade hon till och stressade upp sig lite grann men efter en stunds trav var hon coollugn igen. 
 
 
Hon slutar aldrig att förvåna mig ! Min fina vän ♥
 
 
 
 

Fredag

Då går vi in på ännu en helg och det verkar som om stormen följer med oss. Grillkvällen vi hade planerat ikväll får nog flyttas in, så trist..
 
Tydligen så var jag inte superwoman, när jag vaknade upp imorse kände jag av en träningsvärk som jag inte känt på flera, flera år ! Lår, mage, revben, triceps och vingar värker verkligen av gårdagens träningspass. Som tur är så älskar jag träningsvärk, då vet man att man gjort något rätt :)
 
Hälarna däremot är det sämre med och jag hade först tänkt att skippa dagens promenad pga av dom. Men så kom Tompa på den briljanta idén att jag kunde gå i foppatofflor, smart ! Självklart så kändes skoskavet fortfarande så det blev bara en promenad på 25 minuter men det är ju bättre än inget. Dessutom var det rätt gött att gå i foppa då dom är bekväma och har bra luftkonditionering. Att stenar trillade in lite då och då var ju inte lika skönt dock..
Foppatofflor: 4/5 hästskor, haha !
 
 
Nu på förmiddagen ska jag städa här hemma och kolla på Geordie Shore och i eftermiddag åker jag bort till stallet för det vanliga, ridning och mockning. Sunnie ska få gå lite hårdare idag igen och tanken är att vi ska jobba med skänkelvikning i skritt och trav.
 
Om en stund kommer det upp ett inlägg om en person som inspirerar mig, Kika in här då :)
 
 
 
 

Till stallet

Har jag inte träningsvärk imorgon är jag fasen superwomen, så som min mage och lår värkte när jag var klar med övningarna förut ! Gött mos ;)
 
Nu ska jag byta om till ridkläder och åka till stallet.
Sunnie ska gå lite lugnare idag och jag tror att hon får komma ut på en tur i skogen om det inte är för surt i marken. Inte så mycket krav utan bara ut och ha kul, det behövs som variation.
Jag får se hur det känns i hälarna nu när jag åker till stallet, förhoppningsvis kan jag gå ut och gå en runda till idag.
 
Ikväll är T gymledig, som alla andra torsdagar, så jag hoppas att jag hinner få se honom lite grann. Men jag ska väl inte hoppas för mycket för då blir jag bara besviken. Jag får helt enkelt ha en backup-plan med powerwalk och styrketräning (igen) ifall han försvinner åt något annat håll. Det låter bra :)
 
Hörs senare !
 
 
 
 

Lol, that´s me !

 
 
 

Alla kan träna !

Jag har skrivit en del om träning här på bloggen det sista. Det är för att hjälpa mig själv (och förhoppningsvis några utav er läsare) att motiveras och tagga till träning. Dessutom är detta som min dagbok och att kunna gå tillbaka i tiden och läsa hur jag startade min träning är guld värt. 
 
Nu går inte jag till gym eftersom jag inte är ute efter att bygga muskler just nu utan jag vill gå ner i vikt och förbättra min kondition. Jag anser också att man kan göra mycket utav sin träning på hemmaplan med promenader, joggingturer, styrkeövningar osv och slippa dyra gymkort. Dessutom så tränar jag bäst ensam, men det kanske ändras när jag väl börjar bli lite mer fit, haha !
 
 
Det känns som att träning är lite utav en modefluga nu under 2013. Alla ska leva hälsosamt med mycket träning i vardagen och bilder på nyttiga mål mat ihop med ett inspirerande citat cirkulerar både på bloggar, facebook och instagram. 
Jag själv blir otroligt inspirerad av att se alla bilder och läsa bloggar där bloggaren själv pushar sina läsare och det är detsamma jag försöker göra för er. Inspirera och motivera !
 
Som jag sagt innan så är jag verkligen en matälskare. Jag skulle aldrig kunna drabbas av anorexia om man säger så, haha ! Därför så går inte jag på någon diet nu när jag börjat träna. Jag äter precis som vanligt fast mindre portioner. Sen kanske jag väljer bort vitt bröd osv men om jag någon dag känner för att äta vitt bröd så gör jag det. Igår kväll åt jag pizza tex, men då i mindre mängd, och det är helt okej för mig.
Jag vill inte begränsa min kost till endast nyttig mat, då kommer jag aldrig klara av att hålla igång träningen. 
Och alla tränar vi på olika sätt och har olika små saker som motiverar oss, eller hur ? Det finns liksom inget rätt eller fel inom träning, alla tränar på ett sätt som passar en själv och det är det som är så underbart med träning. Alla kan göra det !
 
Jag har tre bloggar som jag kikar in på ibland när jag behöver lite inspiration till träning:
 
Matildas blogg
 
Andreas blogg
 
Karins blogg
 
Har ni tips på någon bra träningsblogg ? Dela gärna med er i kommentarsfältet :)
 
Sen behöver ni inte oroa er för att detta kommer bli en renodlad träningsblogg. Jag kommer varva inlägg om hästarna, musik, bilar och lite träning så det kommer finnas något för alla här inne !
 
 
Nu ska jag köra på med några magövningar, imorgon ska jag ha träningsvärk !
 
 
 
 
 

Låttips träning

Idag kör vi på en gammal låt, men som är så himla bra.
Sätt på den när du tränar och jag lovar att du kommer ge ditt yttersta !
 
 


Känner ni hur hela kroppen bara fylls utav beslutsamhet, peppning, vilja och styrka ? Bra !
 
 
 
 
 

God morgon torsdag

Idag är det riktigt höstrusk ute, det blåser halvt storm och regnet vräker ner. Vad hände med min älskade vår ?

Imorse åkte jag bort till stallet och gav hästarna frukost inne. Sen var jag så duktig och tog på mig regntät jacka och tog med mig Stina på en morgonpromenad i 35 minuter. 
Jag tänkte vara smart och ta på mig stallskorna eftersom det är hål i mina gåskor (det är det visserligen i stallskorna också men inte lika stort). När jag hade gått mindre än halvvägs så kände jag att världens skoskav började växa fram på hälarna och när jag kom tillbaka till stallet och bytte till stövlar så kunde jag knappt gå. Nu svider det konstant och jag som tänkte gå ut ännu en gång senare idag kan nog tyvärr glömma det. Så går det när man ska vara smart..
 
Det ska jag lägga pengar på när lönen kommer, ett par nya skor. Det är riktigt välbehövligt !


 
Denna bilden följde jag imorse. Fuck the rain !
 
När jag kom tillbaka från promenaden släppte jag ut hästarna och gav dom även lite hösilage ute. Någon gång i eftermiddag åker jag dit igen och rider och mockar. Det kan hända att dom får komma in lite tidigare när det är så tråkigt väder ute.
 
 
 

God natt !

Jag antar att ingen har missat den här låten ? Själv kan jag inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte.
 



Med den låten säger jag god natt, sätter på en bra film och passar på att spendera lite kvalitetstid med min pojkvän. Jag får passa på när han väl är hemma ;)
 
 
 

Dagens ridpass

Idag spann vi vidare på arbetet jag började igår. Mycket övergångar och tempoväxlingar för att få henne allert och uppmärksam.
Hon vill gärna gå med handbromsen i och även när jag får henne att öka så går hon inte ärligt fram för skänkeln. Det var något som vi jobbade mycket med innan hon opererades och lyckades få bort till viss del men nu är vi tillbaka på ruta ett igen. 
 
Igår fokuserade jag mest på galoppen och jag tycker att hon svarade framåt riktigt bra i slutet plus att hon bibehöll formen och det är ju ett stort plus. 
Idag låg fokus på traven och i början var hon motsträvig. Jag kickade då till henne ordentligt en gång istället för att sitta och nöta med skänkeln utan resultat. Då flög hon iväg i en serie bocksprång och vill ni veta en rolig sak ? Jag tror banne mig att hon har lärt sig att bocka nu, haha ! Det var inte det vanliga ner med huvudet och benen åt alla håll utan hon bockade faktiskt. Min lilla tjej börjar bli stor ♥
 
Efter en stunds övergångar och framåttänk blev hon lite bättre men detta är något vi kommer få jobba på ett tag. På slutet av dagens ridpass så fick hon lite mjölksyra så imorgon ska hon få ta det lite lugnare och då ska jag heller inte vara lika krävande med framåtbjudningen.
 
Jag tror för övrigt att hon har bytt sin lätta och svåra sida. Jag är nästan helt hundra på att vänster brukar vara hennes lätta varv men nu efter den långa vilan så har hon svårare för sig i vänstervarvet samtidigt som hon går som en klocka i högervarvet. Rätt fascinerande hur det funkar det där !
 
 
 
 

Trött

Usch, vad seg jag blev nu ! Jag hade tänkt att vara hemma till efter lunch och sen ta tag i dagen men jag fick lägga in en stunds sömn för att ögonen gick i kors. Tyvärr så hjälpte det inget vidare heller..
 
Nu ska jag i alla fall åka till arbetsförmedlingen i Nossebro, alltid lika tråkigt. Efter det åker jag hem och byter om och drar vidare till stallet. Där ska Sunnie ridas, stallet mockas och så tänkte jag putsa Sunnies utrustning, det var ett tag sen. 
Förhoppningsvis hinner jag med en till promenad innan dagens slut också.
 
En helt vanlig, tråkig onsdag.
 
 
Bild på mig från dopet i helgen.
Fotograf (som vanligt, haha !): Susanna Falk
 
 
 

God morgon !

Idag har jag börjat dagen hurtigt.
Jag åkte bort till stallet och släppte ut hästarna. Jag bytte också deras vatten i hagen och skurade rent hinkarna. Jag såg att isen i badkaret har smält helt nu så att vi kan använda det som vattenkar igen, skönt ! Då behöver jag inte bära ut vatten varje dag längre, och det måste vara ett vårtecken, right ? 
 
Sen åkte jag hem och gick ut och gick med Stina i ett raskt tempo i 50 minuter. Det var väldigt skönt att komma ut i morgonsolen men blåsten håller i även idag så det var kallt. 
Eftersom jag inte har ätit någon frukost än och min kropp inte är van vid ansträngning på morgonen så känner jag mig lite yr. Så nu ska jag äta lättfil med banan och jag kanske slänger i lite müsli för att få det matigare. Det är så långt jag kan gå när det gäller att äta nyttigt ;)
 
 
 
 
 

Storm

Jag kom hem från jobbet för en stund sen och nu ska jag bort till stallet. Det blåser storm ute idag så om jag sitter kvar under ridturen är väl bara ett plus ;)
 
 
 

Söndag

Söndag och dagen är fullproppad !
 
Tidigare under dagen har jag och T vart på dop och officiellt blivit faddrar till en liten Elina, mycket roligt !
Sen har vi fart fram och tillbaka lite grann och nu ska vi åka till stallet. 

Dennis ska rakas på halsen så att vi kanske kan få bort hans klåda. Nu har han faktiskt inte kliat sig på några dagar så jag håller tummarna för att det är på väg bort. 
Sunnie ska ridas, Duff ska borstas för att få bort lite vinterpäls och så ska stallet mockas. Det känns som att det är dags att sätta igång nu om vi ska hinna laga kvällsmat i rimlig tid :)
 
 
 
 

Låttips

 Här får ni, without a doubt, helgens partylåt !
 


 

Garagemek och vin

Fredag och idag är det bannemig helg !
 
Jag har fått ha min älskade T hemma hos mig hela dagen, så mysigt ♥
Mindre mysigt är den där uschliga snön som kom dragandes inatt igen, fy..
 
Resten av dagen ser ut såhär:
T åkte just iväg för att hämta en ny tubo till min bil och en motorcykel.
Jag ska om en stund åka bort till stallet och mocka och ta in hästarna. Det är inget roligt väder just nu med det snöblandade regnet så de får komma in tidigare idag och jag tror inte dom klagar. Sunnie får vila idag.
 
Efter 4 åker grabbarna och gymmar och då fixar jag och Sanna i ordning tacos tills dom kommer hem. Så duktiga hemmafruar vi kan vara ibland !
Sen spenderas resten av kvällen i garaget för att först skruva isär och sen skruva ihop min bil. Jag och Sanna passar väl på att ta något glas vin för att göra garagevistelsen lite roligare. 
 
Det är hur våran fredag ser ut. Inte den bästa jag vart med om men mina fina bil blir ju körklar redan denna helgen så då är jag glad :)
 
 
 
 

Så taggad !

Nu är jag inne efter en 50 minuter lång promenad med Stina som sällskap och tänkte slänga upp ett sista inlägg för dagen. 
 
Jag är så grymt taggad på att träna och äta nyttigare så det är inte sant ! Jag vill kunna känna mig bekväm i min kropp och inte behöva tänka på att inte kunna ha på mig vissa kläder för att jag själv tycker att jag ser för stor ut. Jag vill kunna gå i bikini på stranden utan shorts och bara känna mig nöjd. 
Denna gången är jag motiverad till tusen och ska bara lyckas !
 
Självklart kommer det komma dagar då man är mindre motiverad men jag får ta de dagarna som de kommer helt enkelt :)
 
Sunnie var superspänd idag och det var inte många minuter hon slappnade av. Klättringen gjorde hon fint däremot och hon tyckte nog att det var lite jobbigt.
 
Nu ska jag och T äta kvällsmat innan vi drar bort till stallet för att ta in en hösilagebal, mocka och ta in hästarna för natten.
Vi hör imorgon igen !
 
 
 
 

Lunch och nu stallet

Som vanligt så blev slappandet utdraget så jag ligger lite efter tidsschemat. Men det verkar som att jag inte ska träffa min vän trots allt och även mekningen kanske blir inställd beroende på när Tompa kommer hem. Då har jag ju massor av tid !
 
Jag åt nyss lunch som bestog av:
1 tomat
100 gram majs
2 knäckebröd frukost
2 dl äpplejuice
 
Absolut ingen lunch att rekomendera för en hästtjej som ska till stallet strax efter men det var lätt och smidigt och på något sätt måste jag få upp motivationen några snäpp till till att gå ner i vikt. Nu kör vi !
 
 
 
 

True story

 

HÄSTTJEJER VS MACHOMÄN

 

Jag hjälper tjejerna i stallet.
Eller, tja… tjejerna och tjejerna. Det är två självständiga kvinnor i övre nedre medelåldern.

Och ”hjälper” är förstås ett relativt begrepp i samman­hanget.

Jag mockar och spånar. Och försöker att inte gå i vägen.

Hästarna är sex till antalet och fem av dem är ordentligt stora. En är lite mindre. En ponny med isblå, penetrerande blick och egensinnigt humör.

De är snälla, kloka djur allihop men de väger åtskilliga hundra kilon och de går inte att prata till, som med en hund.

Man måste förstå deras kroppsspråk. Man måste förstå deras ljud. Deras fnysningar och frustningar.

Man måste ha koll helt enkelt. Och man får inte vara feg. Eller svag. För stalltjänst är ett tungt arbete.

Aptungt.

Och hästar är inga leksaker.

Som till exempel en moppe eller en skoter (som man kan glömma ute i regnet några veckor utan större konsekvenser, och som har en av- och påknapp).

Ändå dras, exempelvis, motorsporten med en obegriplig machostämpel, och hockey- och fotbollskillar framställs ofta som robusta tuffingar. Hästtjejer som lite pimpinetta å sin sida; man står och luktar på hästens mule, flätar manen, läser Min Häst…

Fast jag skulle tro att de flesta av hockey- och skoterkillarna (precis som jag) skulle blekna betänkligt i en stallmiljö. Som det inte finns nåt puttenuttigt med överhuvudtaget.

Utan att ha några vetenskapliga belägg för det gissar jag att tolvåriga stalltjejer ofta är betydligt starkare mentalt än exempelvis sina jämnåriga, motorintresserade killar.

Starkare än vuxna karlar. Oavsett om dessa håller på med brottning, boxning eller nån flåsgapig bollsport.

En arg, eller bara lätt missnöjd, häst på 500–600 kilo är ingen lek, tro mig.

Att bli klämd av en sån i en trång stallgång kan få allvarliga konsekvenser.

Att sitta på en ståtlig nordsvensk som råkar i sken ute i skogen, exempelvis för att man dyker på en älg eller dylikt, är inget för den harhjärtade.

Hästtjejer är, med andra ord, the shit.

Och redan i tidiga tonåren drillas de i egenskaper som kan göra dem till fantastiska vd- och- chefsämnen i framtiden.

Ansvarsfulla, orädda, strukturerade. Skickliga på kommunikation och samarbete.

Stark självkänsla.

Fast jag misstänker att få skulle våga ha det med i CV:t: Från 12–18: hängde i stallet. Varje dag. Tog ansvar. Varje dag.

Eftersom de flesta män inte har en aning om vilken extremt krävande miljö ett stall är. Hur meriterande den faktiskt är. Inte minst om man jämför med en basketplan.

Eller en skoterverkstad.

 

Jens Ganman
 
http://op.se/kulturnoje/kronikor/1.4569837-hasttjejer-vs-machoman
 
 
 
 

Inspo

 
 
 
 
 
 
 

David Guetta

 





Fotograf: Susanna Falk

Här kommer fler bilder som Sanna fotade för ett tag sen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Brokenhearted without my car

En dag närmare helg ! Fast om det är så positivt vet jag inte. Under helgen ska turbon på bilen bytas, vi ska på dop och så ska Tompa iväg och jobba natt. Jaja, jag får göra det bästa av det och förhoppningsvis och kolla på ponnytävling i Alingsås på lördag :)
 
Som ni kanske märker så är jag på lite bättre humör idag. Under morgonen har jag sprungit runt och dammsugit, skurat golv, dammat och tvättat så nu är huset fräscht och som nytt igen. Jag kan inte hjälpa att känna mig lite duktig ;)
 
I eftermiddag ska jag till stallet för att rida och mocka. Idag tänkte jag rida till grushålan med Sunnie och klättra, om det inte visar sig att det är för mycket snö kvar där. I så fall får vi klättra i skogen bredvid grusvägen. Hur som helst så ska hon klättras idag för att börja sätta lite muskler efter den långa vilan hon haft. 
Sen ska jag kratta upp allt hösilagespill som blivit under vintern på gårdsplan. 
 
Någon gång under eftermiddagen hoppas jag också hinna träffa en vän som jag inte sett på ett tag. Det är ju lite svårt att få bådas scheman att gå ihop för att träffas men idag ska jag tvinga honom.
 
Ikväll kan vi förhoppningsvis skruva ner turbon på min bil så att jag kan ta med den som inbytes imorgon när jag åker och hämtar en ny. Åh, vad jag saknar att köra min älskade Saab, jag känner mig inte hel utan den ♥
 
Ja, det är en rätt så fullspäckad dag idag men nu har jag lite slapptid som jag ska ta tillvara på. 
 
 
 
 

Mittiveckan

Yes, onsdag var det ja ! Jag har jobbat 8-14, kom hem, fastnade här och nu är jag såklart jättetrött. Jag känner mig fortfarande inte frisk men ska ändå ta mig bort till stallet strax. 
 
Igår joggade jag Sunnie på grusvägen. Hon hade ju vilat i tre dagar så vi tog det ganska lugnt. Som väntat var hon spänd och ville inte alls lyssna på mig. I slutet av ridpasset så gjorde hon galoppen helt okej och sen avslutade vi.
 
Idag ska jag faktiskt rida henne med graman. Det var ett tag sen och idag när jag är så trött och matt så känner jag att jag skulle behöva lite hjälp. När hon kör upp huvudet och vägrar att lyssna på mig blir jag automatiskt hårdhänt och det vill jag verkligen inte vara. Jag vill kunna rida med lätt hand och mycket vikthjälper och det är ju självklart att det inte går som en dans på rosor när hon har vilat så länge. Men just min hårda hand vill jag jobba bort så fort som möjligt och idag tänkte jag fuska lite och använda mig av graman. Då går Sunnie rätt, även om inte gramanen är hårt åtspänd och då har jag ingen anledning att vara hård i handen. Ja, vi prövar idag så får vi se !
 
Flummigt och tråkigt inlägg igen, men hade ni vetat vad som rör sig i mitt huvud så är ni glada för att jag håller det på den här nivån ;)
 
 
 
 

Rubrik

Ny dag och förutom att jag ligger hemma och är sjuk så känns allt lite lättare idag. 
Bland annat så verkar det som att det blir ca 3000 kr billigare att byta turmo på min bil och det är en stor lättnad kan jag lova ! Men resten är fortfarande lite blurrigt och rörigt..
 
Som sagt så är jag hemma sjuk från jobbet idag. Jag är jättehängig och har ont i huvudet och kan inte säga att jag blivit bättre sen imorse. Men jag hoppas att jag är på fötterna inom några timmar för Sunnie har vilat 2 dagar i sträck redan och måste ridas idag och jag hoppas verkligen kunna ta mig till jobbet imorgon. It´s all about the money !
 
Strax kommer T hem och äter lunch med mig, sen ska vi åka hem till mamma lite snabbt för att ge henne sin födelsedagspresent.
 
Fy vilken tråkig uppdatering av mitt liv, men det är ju alltid något !
 
 
 
 

En olycka kommer sällan ensam

Åh gud, jag vet inte vart jag ska börja men jag måste bara skriva av mig lite.
Ni vet hur man säger att en olycka sällan kommer ensam ? Det stämmer verkligen och det har jag fått känna av denna veckan.
 
Det hela började i torsdags då jag spenderade hela dagen med min bror i rätten. Fullt med idioter och lögnare och det drog ju självklart ner humöret några snäpp.
Igår satt jag och T först i en bil halva dagen och när vi sen kommer hem och sätter oss i min egna bil och ska åka på fest så pajar turbon på min bil. Vi som under dagen hade pratat om att min bil aldrig krånglar, massive jinx !
Senare på kvällen har jag och T världens gräl och jag somnar gråtandes.
Idag tappade jag min mobil så att skärmen spräcktes. Jag har tappat den miljoner gånger innan och det har aldrig hänt något med den men självklart ska det göra det just idag.
T åkte iväg för att meka med firmabilen, som också krånglar och är halvpaj, och jag åker hem från stallet i en bil jag får låna av min gudmor (TACK ♥). När jag kommer fram till dörren inser jag att jag inte har någon hemnyckel på mig och tvingas att åka till Vara för att hämta T´s nyckel.
Utöver detta har Dennis fortfarande klåda och måste därför ses av veterinären och alla mina sparpengar och lite till kommer gå åt till en ny turbo till bilen.
 
Ni förstår ungefär hur jag känner mig nu va ? Mitt självförtroende är i botten, det goda humöret är försvunnet och jag vet inte riktigt vart jag har människor i mitt liv. Allt runt mig har förändrats så ofantligt fort att jag själv inte hängt med och nu står jag här och är förvånad, ledsen och besviken. 
Det är alldeles för mycket på en gång för att jag ska kunna hantera det på ett bra sätt och jag känner mig bara så liten. Precis när saker börjat vända till det bättre vänder det tillbaka och slår mig med ett knytnävsslag i magen.
 
Resten av kvällen ska jag gömma mig under täcket i min säng och inte gå en meter här ifrån. Men imorgon ska jag gå upp, åka till stallet och sen till jobbet. För det är så vuxna människor gör, även om jag känner mig allt annat än vuxen just nu.
 
 
Där har ni, svart på vitt, ärlighet.
 
 
 

Förbannad och trött

Fredag idag och helg ännu en gång. Jag är grymt trött idag och somnade till och med till några gånger när jag åkte med T en runda på jobbet. Det stora mysteriet för dagen är hur jag ska orka rida.
En stor anledning till dagens trötthet är gårdagens händelser. Jag var på rättegång i Skövde och även om jag bara var med på ett hörn så var jag sympatinervös och spänd hela dagen. Plus att sitta och vara förbannad på idiotiska människor som sitter och ljuger i rätten, hur tänker folk ?
Ja, tänk er när allt det släppte, det är inte konstigt att jag är matt idag !
 
Nu ska jag äta lunch och hoppas på att få igång energin. Sen styr jag bilen först mot Nossebro för att hämta ut ett paket och köpa foder och till sist hamnar jag i stallet.
 
Om ni inte hör från mig mer idag: ha en bra fredag !
 
 
 
 

Dagens ridpass

Nu har jag precis kommit ur duschen efter några timmars däckbytande. Nu har min älskling sommardäck på och rullar så fint !
 
Sunnie gick okej idag. Hon var fortsatt tjaffsig i traven till en början innan hon gav med sig och då tyckte jag att hon mest gick och knäppte av och inte fick med sig bakbenen ordentligt. Jag försökte åtgärda det genom övergångar och tempoväxlingar men blev aldrig riktigt nöjd. Det får vi fortsätta jobba med imorgon helt enkelt. 
I galoppen däremot var hon underbar ! Hon gjorde fina fattningar där hon gick kvar i form även i de svåra vänsterfattningarna och jag kunde rida med fjäderlätta hjälper. Där hade jag henne verkligen med mig och den känslan är oslagbar !
 
Imorgon ska jag vara iväg nästan hela dagen men på kvällen hoppas jag på att kunna jobba Sunnie över bommar. Det får i så fall bli på grusvägen och det är väl inte det mest optimala men jag ska ge det ett försök.
 
Nu ska jag sova och imorgon hoppas jag att jag vaknar upp pigg :)
God natt !
 
 
 
 

Mot stallet

Nu drar jag mig bort mot stallet. Eftersom jag ska åka förbi jobbet på vägen så blir det ingen cykling för min del idag. Antingen får jag ta igen det ikväll eller så får jag ta det imorgon istället :)
 
Jag var jättetaggad på ridning tidigare idag men nu är jag så grymt seg. Vakna Emelie, vakna !
 
 
 
 

Lycka och träning

Nu har jag kommit in i en period där jag är väldigt nöjd med mitt liv. Jag har ett fint hem, en pojkvän som älskar mig och som jag älskar tillbaka och 3 jättegoa hästar som håller mig sysselsatt.
Trots att jag har mycket negativ energi runt mig just nu, i form av bråk och en massa tråkiga händelser, så lyckas jag hålla huvudet ovanför vattnet och kan fortfarande känna mig positiv. Det är en känsla som jag gillar att känna och jag ska jobba på att kunna känna den oftare. Självklart får man låta sig själv känna sig överväldigad då och då, men inte för långa stunder.
 
Nu ska jag bara sänka min vikt (som har skjutit i höjden det sista kan jag lova) så har jag inte mycket att klaga på sen. Jag och T åt upp det sista av påskgodiset igår så nu kanske jag kan börja äta sunt och nyttigt igen.Det är bara ett problem: jag är inget stort fan av nyttig mat.
Jag förstår mig inte på folk som äter kvarg, mussli, keso, havregrynsgröt och allt vad det nu är istället för vanlig mat. Jag tycker verkligen inte att det är gott, inte alls ! Det längsta jag kan gå är väl att äta lättfil med banan till frukost och det är ändå inte särskillt nyttigt. 
Jag är en matälskare, så är det bara. Mina frukostar består av rostbröd, mjukost och ett stort glas oboy. Det är ju så att kalorierna börjar äta upp sig själva, haha ! Nej, men ärligt talat nu så ska jag försöka ta tag i min kost och de dagarna jag äter skräpmat eller godis så får jag helt enkelt röra mer på mig. 

Jag har tex börjat cykla till och från stallet och ska börja promenera mer, det är ju alltid en början :)
 
 
 

Morning !

Hur är det med er ? :)
 
Jag själv har vart jättetrött och seg sen helgen och jag gissar att det beror på omställningen av klockan. Jag hoppas verkligen att min kropp vänjer sig vid den nya tiden snart för jag orkar inte gå runt som en zombie så länge till..
Igår fick jag hoppa in och jobba 8 - 16.30 och det var faktiskt skönt att komma iväg och bryta mönstret lite. 
 
När jag kom hem igår red jag Sunnie på grusvägen och hon var ovanligt fjantig. Allt var farligt och hon ville absolut inte samarbeta med mig så jag fick helt enkelt sätta ner foten och bli tuff mot henne. Efter det gick hon som en klocka.
Sunnie är en sån häst som försöker verka kaxig men egentligen är känslig och blir jag arg och blir hårdhänt mot henne så spänner hon till och kan inte jobba bara därför. Men är jag däremot konsekvent och ibland visar vart skåpet ska stå så finner hon sig i det och jobbar 10 gånger bättre efteråt. Det måste jag göra med jämna mellanrum för att hålla kvar henne här nere på jorden ;)
 
Nu går hon utan täcke på dagarna och det uppskattar hon. Sunnie som normalt inte brukar rulla sig särskillt ofta kommer nu in dammig och gräsig varje dag. 
Idag ska vi spinna vidare på arbetet från igår och jag hoppas på en mer lösgjord och avslappnad häst från början. 
 
Här får ni förresten en del av bilderna som Sanna tog här om dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mer bilder kommer !
 
 
 

RSS 2.0