Ingen hovslagare igår.

Det blev inte riktigt som tänkt igår. Jag letade soffor på blocket i flera timmar och hittade några jag tyckte om. 
Kl. 14 åkte jag och Tompa och hämtade hösilage och halm till hästarna. Hovslagaren skulle ju kommit 15.00 men när klockan var 18.00 fick jag ett samtal där han sa att han inte skulle komma. Jag har aldrig haft problem med min hovslagare innan men nu de sista 2 gångerna har allt bara krånglat, vilket är tråkigt. Sunnie och Dennis som dessutom verkligen behövde verkas och skos..
 
Under den tiden hann jag i alla fall frisera Duff och Dennis så nu är dom snygga. Om jag hinner idag är så är det Sunnies tur att förvandlas från vildhäst till häst. 
På kvällen igår fick vi hämtat hem 2 nya skinnsoffor så jag är ändå nöjd med gårdagen. Det kanske bara var tur att hovslagaren inte kom igår för då hade det blivit en extremt dyr dag ;)
 
Jag tänkte i alla fall åka bort till stallet nu så vi får höras !
 
 
 
 

God morgon !

Det verkar bli riktigt fint väder idag med, underbart !
 
Jag har börjat dagen med frukost med världens bästa pojkvän T och så har vi pysslat lite i huset. 
Nu ska jag sätta mig vid blocket och se om jag hittar någon snygg soffa, annars hade pappa en divansoffa på G. Något nytt måste vi ha i alla fall, den soffan vi har nu är hemsk ! Det kvittar hur man sitter eller ligger i den, den är ändå aldrig bekväm. 
 
Efter lite soffletande ska jag ju som sagt kolla igenom gamla träningar och tävlingar och jag gissar på att en del kommer komma upp här :)
 
I eftermiddag kommer äntligen hovslagaren och fixar hovarna på hästarna. Jag åker till stallet vid lunch och tänkte eventuellt frisera, borsta igenom och bara mysa med dem en stund. Jag har spenderat alldeles för lite tid i stallet det sista och nu ska det bli ändrig på det.  


Såhär startade Sunnies karriär.
 
 
 

Hejhej

Ett snabbt hej från vägen ! Vi är strax framme i Lerum, när vi hämtat hyllan stannar vi en snabbis i Floda innan vi åker hem. Då ska stallet göras innan jag kan landa i soffan, förhoppningsvis hinner vi klart till Lyxfällan och Cougar Town.
 
Det var allt för mig, vi hörs imorgon igen ! 
 

God natt !

Jag fastnade lite framför bloggen ikväll för omväxlings skull. 4 inlägg på mindre än en timme, det kallar jag omställning !
 
Nu tänkte jag bara kolla in här en sista gång för idag och säga god natt. Imorgon är det jobb igen och på kvällen ska vi till Lerum för att hämta hem en bokhylla och lämna bort lite hö och halm. Stallet ska hinnas med på det så imorgon kan ni vänta er radiosilence.
På onsdag däremot tänkte jag gå igenom alla gamla filmer och bilder på mig och Sunnie så då kan det dyka upp en hel del inlägg här. Kika in då så får ni se :)
 
God natt mina vänner !
 
 
 
 

Låttips

När jag ändå är inne i Ironi/Humor mode så kan vi fortsätta i samma spår, nämligen med en ironiskt bra låt:
 
 


Det är lite falskt och lite töntigt men på något sätt funkar det !
 
 
 

Klockrent !

Läste en rolig mening på linnolsson.se som jag bara var tvungen att dela med mig av:
 
 
"2012: Hästar finns inte
2013: Hästar finns i allt"
 
 
 
Klockrent !
 
 
 

Min vanliga tur + humor

För en stund sen blev jag tipsad om ett hästjobb här i trakterna som hade passat mig alldeles utmärkt. Det var nästan så att det stog "För Emelie" skrivet i annonsen, ja ni kan ju tänka er. 
 
Jag ringde direkt när jag såg det, här fick jag inte slösa bort sekunderna !
Meeeen tror ni inte att det blev tillsatt tidigare under dagen, alltså bara några timmar innan jag ringde ? Såklart !
Där sjönk den lite bättre måndagen till botten direkt.
Jag fick i alla fall lämnat mitt nummer ifall det inte skulle funka med den nyanställde eller om det helt enkelt behövs extrahjälp någon gång. Jag kan ju lova att jag håller tummar och tår, hur elakt det än låter. 
 
 
Någon som vill anställa mig kanske ? Jag har jobbat med växter, kunder, mat, barn och hästar men föredrar utan tvekan det sistnämnda. Jag har trillat av en häst mer än 400 gånger och skulle därför kunna användas som någon slags rodeodocka. Har dessutom redan Whiplash, omformade kotor och Skolios i ryggraden så fler skador behöver ni knappast oroa er över.
Innehar för tillfället 3 egna hästar och en fästman så flytt är inte aktuellt, även om det är lockande då jag bor i landet ingenstans.
Jag äger också en riktigt snygg bil så jag skulle också kunna funka som någon form av taxi- eller limousineförare.
Låter detta intressant ? RING !
 
 
Så rolig man kan vara en måndagskväll då !
 
 
 
 
 

Vardagslyx !

Efter en seg måndag med jobb 8-17 och sen stallet kom jag tillslut hem till en pojkvän som lagade mat. Till efterrätt fixade vi ihop en fruktsallad och bara det lilla kan göra en måndag så mycket bättre ! Vardagslyx kallar jag det, just för att det lyser upp vardagen lite extra.
 
 
Som jag misstänkte så hann vi inte jobba på designen till den nya bloggen i helgen. Tiden sprang iväg till andra mycket roligare saker, så jag får skjuta upp "lanseringen" av min nya blogg ytterligare ;)
Jag kan för övrigt avslöja att den nya bloggen inte kommer att klassas som en ren hästblogg utan den kommer handla om allt i min vardag.
Det känns bara som att den här bloggen står still och trampar på samma ställe och det ska bli skönt med en nystart. 
 
Fortfarande så har jag inte en blogg för att nå topplistorna, även om jag ska försöka locka till mig lite fler läsare på den nya bloggen.
Nej, bloggen är min dagbok där jag skriver ner hur ridpassen och tävlingarna går och vilket humör jag är på för dagen, för att sen en dag kunna kolla tillbaka och komma ihåg just den där dagen för 4 år sen. Statistik och kommentarer är bara ett plus som pushar uppdateringen att bli lite bättre och lite roligare. 
 
 

God natt !

Klockan står på 05.50 imorgon bitti och jag som är besatt av att räkna sovtimmar och inte fungerar utan 8 timmars sömn i kroppen ska krypa till sängs. Jag hoppas på att få sova lika bra som jag gjorde inatt, det hade vart underbart.
 
Just det ! Om jag och Tompa hinner ska vi börja pilla på den nya bloggens design till helgen. Det är inget jag tänker stressa med då jag vill att det ska bli riktigt bra innan ni får se den. Ni får stå ut ett tag till :)
 
God natt mina vänner !
 
 
 

Broddspekulationer

Jag hoppas på att hovslagaren kommer ut nästa vecka och då ska jag börja brodda Sunnie varje dag så att vi kan komma igång med ridningen. Jag är så ridsugen !
Jag personligen tycker det är segt att brodda inför varje ridtur och jag som har problem med ryggen kommer kanske till och med få lite problem med broddningen. Men det är något jag är villig att göra så att jag kan få komma upp på hästryggen igen.
 
Först tänkte jag brodda henne och låta broddarna sitta i dygnet runt men Sunnie är så klantig av sig och hade förmodligen lyckats få broddtramp trots diverse skydd och boots. Dessutom vill jag skydda Duff, om Sunnie skulle måtta en spark mot honom så vill jag inte att han ska få broddar i magen.
 
 
Sen får vi se om jag vågar rida trots brodden. Jag har fått för mig att brodden inte hjälper så bra som man vill tro och  jag inbillar mig själv att Sunnie, som är så hoppig, av sig kommer bryta benen av oss båda två.
Jag funderade på när jag blev så mesig med att rida på vintern. När jag red ponny var jag ute i djup snö i skogarna när det var kolsvart ute och även på hala asfaltsvägar och grusvägar och det bekom mig inte alls. Nu är jag jättemesig och rädd för skador.
 
Jag tror det beror på perioden då jag bodde i Kungsbacka. Där var jag bortskämd med ridhus vid dåligt väder och underlag och där red vi aldrig ute så länge snön låg på backen. Men nu har jag det inte så längre så det är bara att vänja om sig igen, med start så fort hovslagaren kommer ut och gör i ordning Sunnies fossingar. 
 
 
Går era hästar med brodd även i hagen eller broddar ni inför varje ridtur ?
 
 
 
 
 

Inspolös

Jättesugen på att blogga men kommer inte på något bra att blogga om. Irriterande ! Men wait, jag fick just en idé ;) Det inlägget kommer upp efter detta.

Idag jobbade jag 3 timmar, resten av dagen har gått åt till totalt onödiga saker som att nörda framför candy crush och läsa bloggar. 
Jag har också vart i stallet och mockat och pussat på mina fina. Och jag har drabbats av det klassiska tävlingssuget igen och lär väl göra flera gånger till innan vi väl kommer ut på en tävling. Suck, vinterhalvåret är sååå segt.
 
I morgon jobbar jag 6-14. Efter det åker jag till stallet och fixar allt och sen åker jag hem och fixar mig inför kvällens planer. Min lillebror ska ha fest och jag och Tompa ska agera DJ. Jag passar nog på att dricka någon drink också så lite partande blir det. Vi har ju dessutom världens bästa musiksmak så det lär bli lyckat !
 
 
Sunnies andra lokala hopptävling.
 
 
 

Från 100 till 0 på mindre än 10 sek.

Hello !  Hur är det med er ? 
Själv har jag startat dagen på arbetsförmedlingen och faktiskt fått bra nyheter där i från för en gångs skull. Det bäddar ju för ett underbart humör resten av dagen. Tills jag fick mitt självförtroende söndertrampat av min så kallade soul mate. Där stack det goda humöret åt skogen kan jag lova ! 
 
Om någon timme är jag hemma och då ska jag se det sista avsnittet av Desperate Housewives, äta lunch och så småning om ta mig till stallet.
 
 
 

Sjuk

Äntligen börjar jag känna mig levande igen !
Under helgen som gått har jag legat mer död än levande i feber och en dunderförkylning. Det känns som jag knappt har sett hästarna då jag bara vart där en gång om dagen för utsläpp. Mockning och insläpp har Tompa hjälpt till med. Världens bästa pojkvän ♥
Men nu är jag som sagt på bättringsvägen och hoppas på att vara helt frisk så snart som möjligt. 

Jag tänkte bara ge er ett svagt livstecken, det är ungefär vad jag orkar just nu. Nu ska jag kolla på Ponnyakuten och äta glass.
 
 
 
 

Tävlingsplanering 2013

Nu har jag kikat lite på våren och sommarens tävlingar och de här tävlingarna har vi att välja mellan:
Jag vet inte vilka klasser vi kommer rida då det inte kommit ut några propositioner än.
 
13/4  Östadkulle Ridklubb
 
21/4  Skövde Ryttarförening
 
4/5  Nygårds Ryttarsällskap
 
18/5  Tibrobygdens Ridklubb
el.
19/5  Ridklubben i Grästorp
 
25/5  Östadkulle Ridklubb
 
7/6  Vänersborgs Ryttarförening
el.
9/6  Gråbo Ridklubb
 
15/6  Bollebygds Ridklubb
 
29/6  Essunga Ryttarförening
 
27/7  Östadkulle Ridklubb
 
4/8  Ridklubben i Grästorp
 
9/8  Mariestads Ridklubb
 
16/8  Kungsbacka Ridklubb
 
23/8  Göteborg Hästsportklubb
 
1/9  Gråbo Ridklubb
 
8/9  Tämta Ridklubb
 
21/9  Alingsås Ryttarsällskap
el.
22/9  Föreningen Floby Ryttare
 
28/9  Trollhättans Fältrittklubb
 
13/10  Falbygdens Hästsportförening
 
26/10  Trollhättans Sportryttare
 
3/11  Lidköpings Ridklubb
 
10/11  Allingsås Ryttarsällskap
 
16/11  Kungsbacka Ridklubb
el.
17/11  Skaraortens Ryttarförening
 
30/11  Falbygdens Hästsportförening
 
 
Om allt går som jag vill så kommer vi kunna rida många, nästan alla, av tävlingarna ovanför. Det är några som kommer väljas bort så att Sunnie ska få pausa lite mellan tävlingarna och inte tävla för många helger i rad. 
Som vanligt så är de tävlingarna med tjock text tävlingar som jag gärna vill åka på.
 
 
Kommer någon utav er läsare att starta eller titta på någon av de här tävlingarna ? :)



Behöver jag säga att jag är tävlingssugen ?
 
 
 

Onsdag

Hej hej !
 
Onsdag idag och jag är ledig. Dessutom är det helt okej väder ute för att vara vinter. Konstigt att solen kan göra så mycket !
Det betyder att jag och Sunnie ska skritta ut en sväng sen. Jag funderar på att pröva att rida i åkerkanten idag då det inte är så bra underlag i hagen. Tyvärr är det nog inte så mycket bättre i åkerkanten heller. 
 
Nu ska jag kolla på ponnyakuten och sen ska jag kolla runt lite på tävlingsdatabasen. Jag blir lite mer taggad till ridningen såhär på vintertid om jag har ett litet mål uppsatt, som tex en tävling. Känner ni igen er i det ? 
 
 
Jag och Sunnie i Partille förra våren.
 
 
 

Rubrik

Det blev ingen fotning idag, jag latade ur. Jag hade med det nya schabraket jag fick i julklapp och hjälmen till stallet men när vi hade mockat så kände jag inte alls för att ta på mig kalla stövlar och rida utan mössa under hjälmen. Det får bli när snön smält bort istället, då kan ni vänta er en photoshoot !
 
Det blev en sväng barbacka i hagen istället och Dennis och Duff gick och sprang med runt några varv. Duff busade runt en del och åt en massa snö, han gillar verkligen vintern den hästen. 
 
Nu ska jag och Tompa ta det lugnt resten av kvällen och imorgon jobbar jag 8-17. 
 
 
 
 

Låttips

Jag lämnar er med denna låten innan jag åker.
Kolla på musikvideon, jag själv känner igen mig väldigt mycket. Dock har jag inte balls enough att slå mig ur bubblan som hon i musikvideon faktiskt gör. 
 





Ending of the weekend

Söndag idag och som vanligt är den fylld med söndagsångest. Söndagar hade vart en helt underbar dag om det inte innabar jobb dagen efter. Någon som känner likadant ? Då kan vi starta en klubb !
 
Igår och under förmiddagen idag har vi haft besök i huset. Vi har fått inflyttningspresenter och har fortfarande några påväg. Det är nog det bästa med att flytta, haha ! En mindre bra sak är ju allt fika man trycker i sig när folket är här. Det har inte vart en nyttig vecka alltså..
 
Om en liten stund ska vi åka bort till stallet. Hästarna ska få lunch under tiden vi mockar och sen ska jag rida Sunnie. Förhoppningsvis kan vi få på oss någon snygg outfit så att det blir lite fina bilder, det var ju ett tag sen nu.
Sen ska vi hämta hösilage och halm till hästarna. 
 
 
Kan inte våren komma snart ?
 
 
 

Latis

Hejsan !
 
Här har det vart tyst idag. Ändå har jag bara vart hemma hela förmiddagen men jag har inte haft lust att blogga. Dessutom hade det nog ändå bara blivit något dark deppinlägg och då är det väl bättre att hålla bloggen tom. 
 
Nu ska jag göra lite sysslor här hemma innan jag ska bort till stallet. Allt det vanliga ska göras och så tror jag att det får bli en barbackatur i hagen med Sunnie. Jag skulle behöva rensa tankarna lite och det finns ingen bättre plats att göra det än på hästryggen. Någon som känner igen sig ?
Det är otroligt segt att behöva ta bilen för att komma till stallet för övrigt.. Jag längtar tills snön smälter bort så jag kan börja cykla istället.
 
Ja, min dag är lugn idag (som vanligt) och det är riktigt skönt. Lätt att jag skulle vilja fortsätta att jobba bara deltid om det hade gått !
 
 
 
 

Morning

Jag vaknade upp på strålande humör imorse, men som ni vet så krävs det inte mycket för att det ska ändras. 
Nu sitter jag under min teddypläd i soffan och kollar på någon dålig serie på MTV. Strax ska jag plocka fram glassen och försöka bedöva min hals. Jag är rätt seg överlag idag, antagligen har jag min veckliga sjukdag..
Som tur är så blev jag inte sjuk under mina 2 jobbdagar denna veckan i alla fall.
 
Lite senare ska jag bort till stallet. Jag ska mocka och om jag orkar ska jag rida Sunnie. 
Efter det firar vi min lillebror som fyller 17. 
 
Mitt huvud är tomt på idéer men vi får se om jag kan komma på någon rolig uppdatering senare.
 
 
This is the place.
 
 
 

Tisdag

Hej på er !
 
Nu har jag tid att sitta vid datorn och det är dessutom första dagen sen jag och Tompa flyttade in som vi inte har haft besök. Rätt skönt faktiskt, även om det såklart är kul när folk hälsar på.
 
Jag har jobbat klart för denna veckan och hoppas ha lite mer tid för hästarna resten av veckan. Igår och idag har jag bara vart i stallet för utsläpp, insläpp och mockning, men imorgon hoppas jag på att kunna rida. Frågan är bara vart jag ska rida nu när det har börjat snöa igen. Jag föredrar ju det där kladdiga och gråa så att man slipper funderingar på vart man ska rida och ha problem med broddar osv. 
 
Imorgon fyller dessutom min lillebror år och då ska vi åka hem till mamma för att fira honom. 
Trots en kort jobbvecka är jag dödstrött så jag kikar in här imorgon igen. Ha det bra !
 
 
Snygg bild på mig och Budda. Good times !
 
 
 

Lol, that really is me !

 
 
 
 
 
Hahaha, jag bjuder på lite söndagshumor ! ;)
 
 
 

Söndagsmys

Ett gäng med vänner har vart och sagt hej och nu väntar vi på den sista för idag och han borde dyka upp när som helst.
Senare ikväll ska vi åka bort till stallet och ta in hästarna och sen hoppas jag som sagt på en tidig kväll.
 
Nu har jag myst ner mig i mitt favorithörn med min nya teddypläd, tända ljus och datorn, allt för att försöka bota den hemska söndagsångesten jag har. Det hjälper lite att jag känner mig så hemma här redan och trivs ända ut i fingerspetsarna. Dock känns det lite overkligt och det kommer nog ta ett tag att förstå att jag äntligen flyttat hemifrån på riktigt. I love it ♥
 
 
Söndagsmyset är igång.
 
 
 

Dagens skrittpass

Det var strålande sol under hela tiden vi var i stallet, så underbart ! Dock var det runt -4 minus och blåste kallt så jag fick inte riktigt den där underbara vårkänslan. 
 
Sunnie skötte sig fint idag och var väldigt lugn överlag, fast vid ett tillfälle kändes det som att sitta på en tickande bomb.
En granne släpade sly till en dunge bredvid grusvägen och Sunnie såg inte vad det var utan hörde bara att något rörde sig där inne i dungen. Jag kände hur hennes hjärta bultade och hon var så spänd, tills hon inte vågade stå kvar längre och snurrade runt och ville hem. Det som är skönt med Sunnie är att i det tillfället så är hon ändå inte svår att kontrollera, trots att hon är rädd. Hon sticker inte utan vänder bara runt och visar att hon vill därifrån men hon är inte svår att hålla utan studsar mest på stället. Så det är bara att klappa henne på halsen och prata med henne så håller hon sig i skinnet och jag kan aldrig hålla mig för skratt när hon beter sig så. Underbara häst ♥
 
Sen var det någon stubbe som var farlig och lite sådär men annars var hon samarbetsvillig och tyckte det var kul att komma ut igen.
 
 
Nu väntar vi på att besöket ska dyka upp och sen kan vi förhoppningsvis komma i säng riktigt tidigt ikväll. Gissa vem som absolut inte känner för att jobba 8-17 imorgon ? -.-
 
 
Sunnie som 3-åring.
 
 
 

Favoritstället med mysbelysning

 
 
 

Now is the time

Nu drar jag och Tompa till stallet och rider ! See ya :)
 
 
 

God morgon !

Jag sitter hemma med frukost redo för Tompa som var så snäll och släppte ut hästarna idag. Jag själv är otroligt seg från vin och tacomyset igår ;)
 
Förhoppningsvis kan vi åka bort till stallet igen efter frukost så vi kan rida i detta underbara väder a! Jag får passa på nu, nästa vecka skulle det tydligen snöa..
 
Resten av dagen har vi en massa folk som ska komma hit och hälsa på så det är fullt upp.

Nästa stora konstnär ?

 
Vad tycker ni förresten om mina målarskills ? 
Denna hästen målade jag till ett barn på dagis och tro det eller ej så blev faktiskt hen väldigt glad ! 
 
Jag döpte hästen till Sunnie Girl eftersom den har hennes långa överlinje, högt ansatta hals, raka haser och tunna hull.
Dock har Sunnie inte så toppigt och kort kors men visst är likheten slående ? ;)
 
 
 
 

Bilder på huset

Jag passar på att slänga upp ett snabbt inlägg här nu när jag har tid. 
 
Idag har vi vart och shoppat mat och en del inredning som saknades. Det finns såklart hur mycket som helst som jag fortfarande vill köpa till huset men det får vi ta efter hand. 
Här får ni lite bilder från huset:
 
 
Stina hittade sin favoritplats direkt.
 
 
Det ska vara ordentligt ljud när man kollar på film ! Tompasljud.se  ;)
 
 
 
Favoritstället i huset <3
 
 
<3
 
 
 
 
 
Det blev bara Sunnies rosetter som fick komma upp, det räcker gott och väl.
 
 
God frukost imorse.
 
Vad tråkigt gryniga bilderna blev, usch !
 
Behöver jag säga att jag njuter av att ha flyttat hemifrån ännu en gång ? Denna gången är det lite mer ordning och utrymme än det var i Kungsbacka.
 
Ikväll kommer Daniel och Sanna och vi ska äta tacos och dricka vin. En awesome lördag med andra ord !
Tyvärr så hann jag inte rida idag, annars hade denna lördagen vart fulländad. Vi har vart iväg halva dagen och sen har vi haft och har lite besök så det får vänta tills imorgon. Men jag åker och tar in hästarna ikväll och då ska jag pussa lite extra på dem.
 
Nu ska jag fixa i ordning ännu lite här hemma, ha en bra lördagkväll !
 
 
 

Radiosilence

Första inlägget från det nya huset, gissa om det känns bra ? Tyvärr så har Tompa lånat min mobil till att ringa Telia och försöka få igång våran tv och telefon så bilder på huset får helt enkelt vänta. 
 
Nu ska vi laga mat, dricka champagne och äta godis och bara ha det allmänt mysigt. Därför blir det radiosilence från min sida tills imorgon. Ha en bra fredag, det ska jag ha ! Puss
 
 
Första dagen jag som arbetslösa i somras, visst ser vi ledsna ut ? ;)
 
 
 

Superglad !

Nu sparkar jag igång dagen ordentligt !
Vädret är underbart, det känns som om det ligger vår i luften och jag har den bästa dagen på jättelänge framför mig och ska göra det absolut bästa av den.
 
Först stallet och sen huset. Självklart bloggar jag ett inlägg från nya huset och kanske till och med visar en bild, vem vet ? ;) 
 
Hörs senare !
 
 
Såhär glad är jag idag !
 
 
 

God morgon !

Idag är det dagen med stort D ! Åh, vad underbart det ska bli !
Imorse när jag väcktes en timma tidigare av småsyskonens alarm, hundar som skällde och ungar som sprang runt i hela huset så kom jag att tänka på en sak. Från och med nu slipper jag det ! Hur underbart är inte det ? :)
 
I stort sett allt är flyttat till huset så idag ska jag ta med mig det allra sista. Mina rosetter hänger till exempel kvar på väggen och så finns det någon hängare kvar osv. 
 
Dagens planer är annars att göra stallet och rida Sunnie. När jag är färdig med det åker jag bort till huset. När Tompa slutat jobba ska vi ha en riktig myskväll med god mat champagne och godis. Detta är en dag värd att fira !
 
 
 
 

RSS 2.0