Torsdag

God morgon !
 
En vanlig grå torsdag. Men jag får erkänna att jag är mycket mer positiv till det gråa än snön som har legat alldeles för länge enligt mig. Lite segt att ta in hästarna från hagen och upptäcka att de har badat lerbad kanske men det är värt det för att kunna rida igen.
 
Jag mockade imorse under tiden Tompa tog in en ny hösilagebal så det är bara vatten och foder som ska göras senare. 
Nu ska jag sätta på ett avsnitt Desperate Housewives innan jag börjar packa ner det sista från mitt rum. Det börjar bli tomt här nu. Det är otroligt skönt att få ordning på alla saker ! Sen jag flyttade hem från Kungsbacka har allt vart oorganiserat och mycket av mina saker har stått i lådor. No more ;)
Senare under dagen ska jag och mamma åka bort till huset för att fixa med gardinerna och när Tompa slutat jobbet ska vi åka och handla till fredagsmyset imorgon kväll och frukost till lördag morgon. Storhandla gör vi på lördag. 
Imorgon smäller det !
 
Hoppas ni får en bra dag. Jag ska försöka göra det bästa av min.
 
 
 
 

Humörsvängningar

Usch, vad mitt humör kan ändras snabbt. Riktigt jobbigt är det !
 
Nu ska jag packa ihop ännu lite grejer som vi ska ta med till huset ikväll. Igårkväll var vi där till 12 och det lär väl bli ungefär samma ikväll kan jag tänka mig. Det är mysigt att fixa i ordning sitt hus i alla fall, även om vi inte har en massa fancy grejer. 
Och som vanligt så ska stallet göras så jag får väl sätta igång. Hoppas ni har en bättre onsdag än mig !
 
 
 

Låttips

 

Sagan om mig och Thomas.

Den 12e juni 2008 åkte jag med mamma och hennes dåvarande pojkvän till en studentfest i Emtunga. Jag kan inte påstå att jag hade direkt höga förväntningar inför kvällen men det var i samma period som jag börjat festa och jag var glad så länge det fanns gratis alkohol. 
 
Vi kom fram till stället och killen som tog studenten hette Daniel. Han känner ni nog igen här från bloggen för övrigt, då han är Tompas bästa vän. Vi skålade för alla som kommit och så gick vi in och kollade på när Daniel öppnade sina paket.
Jag satt i en fåtölj och mitt emot mig i rummet stog en kille. Han var inte finklädd som alla andra utan hade shorts och en smutsig t-shirt på sig. Jag kikade på honom i smyg och tyckte att han var lite söt med sin charmiga smajlgrop. Jag märkte dock att han inte kollade på mig över huvudtaget och eftersom jag hade pojkvän så glömde jag av honom strax.
 
När vi tagit oss mat och satt oss vid bordet satte sig en annan kille som hette Johan mitt emot mig. Han frågade ut mig totalt om mitt liv och vad jag tyckte om och jag svarade och ställde frågor tillbaka till honom. Bredvid honom satt killen jag sett innan, men det tänkte jag inte på. I efterhand fick jag reda på att anledningen till att Johan ställde så många frågor vara bara för att den där killen skulle få reda på mer om mig. 
Kvällen flöt på och det började bli sent. Mamma och jag gick mot bilen och jag tyckte det var lite tråkigt att den söta killen inte pratat med mig alls under kvällen.
Då kommer han springandes och frågar om han kan få mitt nummer. Jag frågar rätt och slätt om jag inte kunde få hans nummer istället, skrev in det på min mobil och satte mig i bilen. Jag hade inte tänkt höra av mig till honom men mamma sa att jag skulle skicka ett sms direkt och man ska ju lyssna på sin mamma ;)
Vi smsade lite under kvällen och han ville att vi skulle träffas inne i Vara. Jag som ändå var ute och promenerade gick med på att träffas lite snabbt och så blev det. Han följde mig hem, inte helt utan några försök att kyssa mig och sen skickade jag hem honom igen. 
 
Under natten och dagen efter skickade han en massa gulliga sms och ville träffas igen men jag sa ifrån. Jag hade ju pojkvän och var trots allt inte intresserad av något nytt. Jag hotade med att polisanmäla honom när han halvt om halvt stalkade mig och min pojkvän. Men han visste vad han ville och han fortsatte att smsa och ringa i flera dagar och när min pojkvän åkt till Italien gav jag med mig. Vad som helst för att få slut på tjatet, right ?
Vi träffades på stationen i Vara där vi faktiskt stog och pratade i flera timmar och det var nog redan där jag började bli kär i honom, utan att själv veta om det. 
 
Vi träffades mer och mer och hittade på roliga saker tillsammans och innan jag hann reagera så hade jag fallit för denna killen. Thomas Olsson Pennanen. 
Men jag ville inte såra min pojkvän och gjorde klart för Tompa att det inte skulle bli något mellan oss, även om det krossade mitt hjärta.
Dagen min pojkvän skulle komma till mig satt jag på stationen och väntade. Tompa väntade med mig och båda var lika ledsna. Ingen utav oss ville ju att det skulle sluta såhär.
Precis innan tåget rullade in på stationen så kysste Tompa mig och sa: "Kom ihåg den kyssen" och så cyklade han iväg. Min pojkvän klev av tåget och jag kände direkt att det inte skulle funka med honom längre. 
 
Vi gjorde slut och jag och Tompa kunde börja umgås på riktigt. Ingen i min umgängeskrets eller familj tyckte att jag gjort rätt val när det gällde Tompa och min gamla pojkvän och det är nog en stor del till varför jag inte har så många vänner kvar idag. Men jag själv visste att jag gjort rätt val och Tompa gav mig bekräftelse på det varje dag.
 
Den 26 juli 2008 blev vi officiellt tillsammans och den 10 juli 2009 förlovade vi oss. Nu har vi vart tillsammans i drygt 4½ år och jag ska inte ljuga och säga att det har vart lätt alla gånger. Men när man är rätt för varandra så löser man problemen istället för att låta dem bryta ner förhållandet.
Jag hade aldrig kunnat hitta en så underbar pojkvän som Tompa. Han är stöttande när det gäller hästarna och han skulle utan tvekan gå genom eld och vatten för mig, och jag för honom. Jag kan inte längre tänka mig ett liv utan honom och jag hoppas aldrig att jag behöver uppleva det.
 
Jag älskar dig Thomas Olsson Pennanen, nu och för alltid ♥
 
 
 
 
 
Där har ni den komprimerade historien. Den långa behåller vi för oss själva :)
 
 

God morgon

Nu går dagarna fort, innan jag vet ordet av så kommer vi sitta i vårat nya hus på fredag kväll !
Vi har fortfarande en del kvar att flytta från mitt rum, kläder osv, men det mesta av det kommer flyttas ikväll.
 
Jag har lite beslutsångest över hur jag ska göra med rosetterna. Jag vill inte lägga dem i en låda så att de blir skrynkliga och förstörda men det känns så skrytigt att ha dem uppe. Jag kanske bara ska hänga upp Sunnies rosetter och i så fall i gästrummet ? Det tål att tänkas på.
 
Imorgon kommer jag förhoppningsvis kunna rida Sunnie och sen så kör jag igång med dagens ridpass och lite mer roliga inlägg igen. Det är verkligen på tiden !
Tyvärr så har jag inte tillgång till padock längre så jag kommer inte kunna rida några särskillda övningar. Eller jag har ju min padock, men den är för liten för att få plats med några övningar.
Jag kommer också få problem med att hoppträna ordentligt innan tävlingar. Jättetråkigt men så är det tyvärr.
 
Nu ska jag skriva ihop inlägget om hur jag och Tompa träffades. Stay tuned ;)
 
 
 
 
 

Vi kör en lista !

Jag har lite dålig fantasi men är ändå sugen på att blogga idag så här kommer en sån där tråkig lista. Läs den om ni vill :)

 

HAR DU NÅGONSIN:

Dejtat två personer åt gången? Nej, förstår inte vitsen med det.

Varit kär? Absolut, I´m in love right now !

Förlorat någon speciell person? Ja, min bästaste Karin Hallén ♥

Varit deprimerad? Yes. Det verkar dock som att det gått över för denna gången. Oh, happy day !

Varit så trött att du somnat sittandes? Det skulle väl vara i bilen då.

Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Nej, jag lyckades utomordentligt ;)

Brutit ett ben? Nope, jag har bara haft sprickor i armen och i blygdbenet, haha !

Gjort något du ångrar? Vem har inte det ?

Hoppat Bungee Jump? Nej, och jag skulle aldrig i mitt liv göra det !

Ljugit för någon du tycker om? Ja.

Ätit en hel tårta? Nej. Visst att jag gillar sötsaker va, men en hel tårta ? Nej, där går gränsen även för mig ;)

Gjort bort dig offentligt? Haha, antagligen !

 

I ÅR (2012) HAR DU:

Lärt känna en ny vän? Ja.

Fått ditt hjärta krossat? Det har jag haft tur och sluppit.

Hur många barn vill du ha i framtiden? Det vanliga, en son och en dotter. Men nu det sista börjar jag tveka på barn faktiskt. 

Har du några husdjur? 2½ hästar och en hund.

Vill du ändra ditt namn? Nej, jag är okej med Emelie.

Vad gjorde du under din förra födelsedag? Jobbade -.-

Vilken tid vaknade du idag? 7.15, började jobbet 8.

Vad gjorde du igår runt midnatt? Sov som en stock !

Vad längtar du till? På fredag när vi flyttar in i vårt huuus !!

En sak du skulle vilja ändra om ditt liv? Massor ! Jag skulle till en början vilja vara rik och så kan vi ta resten därefter ;)

Vad lyssnar du på just nu? Ingenting. Mitt huvud sprängs snart så jag uppskattar tystnaden.

Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens? Japp, kände 2 Jens ett tag faktiskt, haha !

 

OM DIG:

Vad är ditt fullständiga namn? Emelie Isabella Maria Svensson

Stjärntecken? Lejon.

Kille eller tjej? Hmm, låt mig fundera.. Tjej !

Grundskola? Nossebro skola

Gymnasie? Hallands Ridgymnasium (nu heter det Sveriges Ridgymnasium).

Högskola? Jag har läst Jöken på Högskolan i Skövde.

Hårfärg? Brun men behöver färgas om till mörkbrun.

Långt eller kort hår? Hyffsat långt.

Längd? 165 cm.

Piercings? Tyvärr inga, om man inte räknar öronen, då har jag 1.

Tattoos? Ingen än men snart förhoppningsvis !

Höger- eller vänsterhänt? Högerhänt.

Operation? Jag har opererat bort blindtarmen men det visade sig vara inflammation i körtlarna i magen istället.

Sporten du spelar? Ridsport.

 

JUST NU:

Äter du? Åt nyss köttgryta.

Dricker du? Vatten.

Är du på väg att? Gå ut och göra stallet och pussa på mina älsklingar ♥

 

DIN FRAMTID:

Vill du ha barn? Jag tror det.

Vill du gifta dig? Ofc !

Karriär i åtanke? Helst vill jag ju bli beridare men eftersom det inte finns någon marknad för det i västra götaland så får det nog bli fastighetsmäklare. 

 

TROR DU PÅ:

Dig själv? Inte alltid, men när jag väl gör det: whoooopaam !

Mirakel? Jag är med om ett mirakel just nu :)

Kärlek vid första ögonkastet? Japp, det hände mig utan att jag visste om det först. Jag ska dra den storyn någon dag :)

Himlen? Jag vill tro på det.

Änglar? Nej.

 

 

 
 
 

Sjuk igen..

Yes, ni hörde rätt. Jag är sjuk igen, jippie ! Jag åkte till jobbet imorse men fick åka hem när vi fått tag i en vikarie (en vikarie för vikarien, haha) för att jag mådde så dåligt. Så idag har jag legat i sängen nästan hela dagen och jag blir bara värre och värre.
 
Om en stund ska jag gå ut och göra stallet. Det kommer ta sin tid idag kan jag säga. När Tompa kommer hem måste vi dock åka bort till huset, vi har en del att fixa tills på fredag då vi flyttar in. Åh, jag längtar så ! 
 
 
Och slutligen: tycker ni att något jag skriver här på bloggen är bra och intressant och ni vill använda det till eran blogg, självklart får ni det ! Allt jag kräver är bara att ni lämnar en kommentar om det här på min blogg och så hade det vart trevligt om ni länkar till mig på eran blogg. Annars kallas det plagiat och det är som ni vet olagligt.
Dessutom gillar jag inte negativa inlägg om mig bakom min rygg, särskillt när det inte är jag som gjort något dumt. Tackar :)
 
 
 
I might be sick but damn, I´m on fire !
 
 
 

4 dagar kvar !

Idag är det 4 dagar kvar tills vi flyttar in i vårt hus, underbart !
Vi har flyttat dit nästan allt, det är bara kläder och andra behövligheter kvar här hos mig. 
 
Idag har jag jobbat 8-17 så hästarna har inte fått så mycket uppmärksamhet. Jag har gjort stallet lite extra noga och så fick Sunnie bytt täcke innan hon fick komma in i boxen och äta kvällsmat. Duff får av sig sitt fleecetäcke imorgon så att han bara går med regntäcke. Han har sån björnpäls så det räcker gott för honom när det är plusgrader ute.
 
Snart har snön smält bort igen, för en andra gång denna vintern. Tänk om den kunde hålla sig borta denna gången så att jag kan få igång Sunnie. Jag är så ridsugen !
 
Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Desperate Housewives och ha lite småångest för att jobba imorgon.
 
 
 
 

Söndag

Nu har helgen redan sprungit iväg, usch vad tiden går fort..
 
Jag har spenderat större delen av helgen hos Susanna och vi har haft tjejmys med godis och film. Dagens frukost bestog av pannkakor med grädde, socker, oboy och nutella så ni hör ju vilken nivå av nyttighet vi legat på ;)
Jag kom på att jag inte skrivit det men Tompa har vart i Helsingborg på jobb hela helgen och är väl på väg hem nu. Sannas pojkvän Daniel har vart med honom så då stannade vi flickvänner hemma med deras kort och spenderade pengar, haha !
 
Nu är jag i alla fall hemma och ska svida om till stallkläder och gå ut och göra stallet. När Tompa kommer hem åker vi vidare till vårt hus. En skön och lugn söndag, det gillar jag !
 
 
Sunnie och Sannas pojke Daniel.
 
 
 

Lördagsmys

Jag är inne en liten stund och värmer mig, det är kallt ute även om det bara är -4.

Nyss var Sanna och Anton här och vi pysslade om Dennis en stund och myste med de andra hästarna i hagen.
Nu ska jag gå ut och mocka och göra klart stallet så det bara är att ta in hästarna ikväll.

Ikväll åker jag hem till Sanna och myser med lördagsgodis och beroende på om Tompa kommer hem idag eller imorgon så sover jag även där i natt :)

Ha en rolig lördagskväll, om jag inte hinner kika in här mer idag !


Lastträning

Kan vi inte bara glömma att den 24/1 -2013 någonsin fanns ? Om en stund ska jag gå och lägga mig och försöka glömma den här dagen.
 
Jag tänkte i alla fall blanda in lite häst i det hela nu, det var ett tag sen.
Imorse när vi hämtat hösilage så stog transporten utanför stallet när jag släppte ut hästarna så jag passade på att lastträna lite smått. Tyvärr kunde jag inte lasta hästarna helt då mellanväggen ligger på golvet i transporten men de kunde gå upp på baklämmen och ha huvudet innanför. 
 
Dennis skötte sig utmärkt, han har aldrig vart krånglig att lasta.
Sunnie, som är mest transportvan, var lite fjantig och ville först inte gå in med huvudet men efter en stund slappnade hon av lite och nosade även inne i transporten.
Duff tyckte att det var lite läskigt men han gick upp på lämmen med en gång och vågade efter en liten stund sticka in huvudet och kika. Det var ett bra bevis på att han faktiskt litar på mig, när vi lastade honom när vi hämtade Duff och Frank så fick vi knappt på honom på transporten. Jättekul med framsteg !
 
 
När vi hämtade Duff ville han inte alls gå på, det syns på hela hans kroppspråk.
 
 
 

I am who I am

Jag började skriva på ett 100% ärligt inlägg för att sen inse att det var alldeles för ärligt. Jag tror att många i min omgivning inte har en aning om vad som går igenom mitt huvud nu för tiden och det är bäst att hålla det så. 
 
En sak som jag tänkt ta upp här ändå är min osäkerhet.
De senaste åren har jag jobbat stenhårt på att kunna stå på egna ben och att få styrka från mig själv. Jag hatar att vara beroende av andra men har vart det den största delen av mitt liv. 
Jag trodde att jag hade kommit en bit på vägen med att vara mer självständig, för jag har faktiskt blivit starkare det sista. Men det visade sig bara vara en mask jag satt på mig inför personerna omkring mig och tydligen hade jag lyckats maskera mig så bra att jag till och med trodde på det själv. 
För jag har inte blivit mer självständig, det märker jag nu. 
 
Något jag har lärt mig det sista är i alla fall att skita i vad alla runt omkring tycker om mig. I am who I am och gillar du det inte så är det inte mitt problem. Jag tänker inte om ursäkt för mig själv längre and that´s it !
 
 
 

Haha, funny !

Ja, jag ska byta namn på min blogg. Så hästig är den inte längre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Låttips

 




Torsdag

Torsdag och morgonen hade nog inte kunnat starta värre.

Vi åkte och hämtade hösilage och halm vid 8 imorse och för att komma till bonden så måste vi köra på en mindre, krokig asfaltsväg. Vi möter en bil som inte går ut i kanten utan ligger kvar i mitten av vägen och då smäller våran och hennes backspegel. Idiot ! Och så hade hon mage att bli arg på Tompa sen och skylla på honom..
Som tur var så körde vi Tompas firmabil just den gär gången så att det inte var min älskade bil som blev lidande.
 
Efter det har morgonen fortsatt i samma spår och nu hamnade jag här framför bloggen med bra musik strömmande från högtalarna och försöker bli på bättre humör. Jag lyckas väl halvhjärtat kan jag erkänna.
Jag är i alla fall på humör för att blogga så vänta er bättre inlägg idag !
 




Morning !

Precis som jag trodde så försvann min blogglust såhär på morgonen. Att det alltid ska vara så, har jag tid för att blogga så kan jag inte komma på något roligt att blogga om men när jag absolut inte har tid så flödar idéerna. 

Idag känns det som om jag börjar bli sjuk igen så förmiddagen ska spenderas i sängen med Desperate Housewives, silverthe och förhoppningsvis lite sömn. Jobb 14-16.30 och då ska jag hem och göra stallet och hämta hösilage och halm om Tompa hinner hem i tid. Annars får vi hämta det imorgon helt enkelt. 
 
Så en lugn dag framför mig och det tackar jag för !
 
 
 

Hello everybody !

Efter en dag med jobb 8-16.15 åkte jag hem, åt middag och gjorde stallet. Nu ligger jag och ska kolla på film med Tompa och mitt huvud går på högvarv för bloggen just nu. Hade jag inte valt Tompa före bloggen så hade ni fått ett awesome inlägg ikväll, det kan jag lova er ! Men sorry.
Förhoppningsvis har jag kanske kvar den här känslan även imorgon så att jag kan få upp något intressant på bloggen då. Imorgon jobbar jag bara 14-16.30 och utöver det har jag inget planerat so I´ll be here ;)
 
 
Är det något speciellt ni vill läsa om ? Eller varför inte ge mig några "this or that" ? Kör på bara, jag svarar och skriver för fullt imorgon !
 
 
 

Hade jag vart en häst hade jag blivit utdömd !

Nu har jag vart ute och gjort stallet och tagit in hästarna för kvällen. Trots att jag är förkyld och trött så gick det faktiskt hyffsat snabbt. 
Inatt hoppas jag att jag får sova bättre och om jag bara kunde hitta mina tabletter så hade det nog blivit ännu lättare. Jag får ta en ordentlig titt i hyllan ikväll.
 
Apropå tabletterna så tänkte jag berätta hur läget är med min rygg och allt det där just nu:
 
Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag skadade ryggen sommaren 2011 på jobbet. Jag slog i svanskotan i en traktorkärra och föll också av den. Någon dag senare hade jag en sån fruktansvärd smärta i nacken så jag besökte en läkare som konstaterade vad jag misstänkte: whiplash. 
Jag blev sjukskriven i 2½ vecka och återgick sen till jobbet.
 
Sen dess har mitt liv vart fylld med smärta på olika ställen i kroppen, det värsta ställena är vänster jumskel, nacken, bröstryggen, mellanryggen och ländryggen. Jag har vart på en rad läkarbesök och en massa sjukgymnastik. Hos läkaren har jag fått en hög med tabletter som inte hjälper och hos sjukgymnastiken har jag provat T.E.N.S, ultraljudsbehandling, akupunktur och det vanligaste alternativet, träning. Inget utav det har gjort skillnad.
 
Jag har gjort en MR på bäckenet och ländryggen som visade en ihopläkt fraktur på blygdbenet, en skada på ett muskelfäste i närheten och en omformad disk i ländryggen. Jag har fortfarande inte fått hjälp med att få bort smärtan därifrån och jag har nu svårt att gå och springa pga jumskeln och halkar jag eller trampar snett har jag riktigt ont i jumskeln någon vecka efteråt. Vissa dagar är det så illa att jag får ont av att skritta Sunnie. 
 
Det senaste jag har prövat är en vanlig röntgen på ryggen (som jag för övrigt fick tjata mig till) eftersom jag har problem att sova på nätterna då jag har så ont i ryggen att jag inte får luft. Innan jag fick komma till röntgen så prövade jag allt hos sjukgymnast, utan något resultat.
Resultatet från röntgen fick jag förra veckan och det visade sig att jag har skolios på ryggraden. Inget ovanligt då rätt så många människor har det och vissa har det utan att ens känna av det. Min läkare tror att jag är ett av de fallen som inte känner smärta från min skolios (trots att skoliosen sitter på de 2 ställena jag har mest ont) och de har nu skickat tillbaka mig till sjukgymnasten.
 
Enligt läkaren finns det alltså inget synligt fel på mig. Jag undrar då såklart: varför har jag då så ont ? 
Jag har ju mina egna teorier om att frakturen i blygdbenet har läkt ihop fel eller att skadan i muskelfästet fortfarande spökar och jag därför har ont i jumskeln.
Jag tror att den omformade disken i ländryggen trycker på någon nerv eller något liknande och orsakar min outhärdliga smärta i vänster skinka.
Och jag tror eventuellt att det är skoliosen som gör att jag inte kan sova på nätterna och ligger och vrider mig i smärta.
 
Eller så har jag samma sjukdom som min mamma, fibromyalgi, och det är därför jag har ont på olika ställen i kroppen hela tiden och då kommer jag att få leva med det i resten av mitt liv. Men det tror ju såklart inte läkaren heller. 
 
Nu försöker jag få försäkringen att täcka alla kostnader med sjukhus, sjukgymnastik och läkemedel. Men när jag har skickat in tusen papper till ett försäkringsbolag så vill de skicka över mig till ett annat och då börjar hela proceduren om. Snart lägger jag ner skiten och lägger mig och dör, då slipper jag lida i resten av mitt liv. Hade jag vart en häst hade jag blivit utdömd vid det här laget !
 
 
Förlåt för romanen men det är bra att kunna kolla tillbaka på hur problemen med skadorna har varit. Desto mindre roligt för er att läsa kanske..
 
 
 

Startar veckan med sjukdom

Sååå typiskt !
Jag jobbar 2 dagar i veckan på dagis och självklart ska jag gå och bli sjuk en av de dagarna just. Suck !

Ja, så denna dagen blir så lugn som möjligt så att jag kan gå till jobbet imorgon i alla fall. Nu ska jag sätta på det senaste avsnittet av Ponnyakuten och sen ska jag försöka ta igen de timmar med sömn som jag missade inatt. Hur man inte kan sova när man är jättetrött är ett mysterium..



Lördag

Lördag och jag och Tompa började dagen med att försova oss. Vi skulle gått upp halv 8 men klockan ringde aldrig. Så hästarna fick inte frukost förrän halv 10, stackarna..

Nu ska vi åka in till Vara för att luncha och sen flyter väl resten av dagen på.


Planer

Fredag idag och en efterlängtad helg knackar på dörren. 

Jag ska dra igång helgen med att städa och efter det ska jag gå ut i stallet och mocka. 
Sen ska jag hoppa in i duschen och så åker vi vidare till vårt lilla hus för att fixa och dona. Nu börjar det likna ett hem !
 
Imorgon äter jag och Tompa lunch hos mormor och morfar och sen åker vi hem till honom och städar ur hans rum. Sent på eftermiddagen blir det middag med Tompa, hans bröder och deras respektive. 
På söndag har vi inget planerat så jag hoppas kunna spendera mycket tid i stallet.
En riktigt mysig helg som jag hoppas kan få mitt humör att vända åt rätt håll. Och så får Susanna Falk skynda sig hem från fjällen, jag saknar dig !

Japp, så ser det ut i helgen. 
 
 
What I would give to get to laugh like that again.
 
 

Låttips

 


Av någon anledning så växer denna låten på mig. 
 
 
 

Maxgräns på lycka ?

Jag är så otroligt slö idag ! Jag antar att det är för att det har vart så mycket det sista och huvudet verkligen har gått på högvarv.
 
 
Nu ska jag skriva ett inlägg där jag är 100% ärlig.
Detta är tankar och känslor som jag har kämpat med i flera år, som jag inte berättat för någon och som jag knappt ens velat erkänna för mig själv. Varför jag väljer att skriva ut det just idag vet jag inte och som ni vet sen innan så vill jag inte ha något medlidande, detta är bara sanningen. Here we go !

Jag tror att jag har en gräns för hur lång tid/hur mycket jag kan vara glad. Ett exempel på det är flytten jag och Tompa snart ska genomföra.

Några dagar efter det att vi fick reda på att vi skulle få flytta in i huset i Lekåsa så svävade jag på rosa moln av lycka. Äntligen skulle jag få flytta ihop med världens bästa pojkvän och få ordning på livet ! Detta hade vi längtat efter och planerat inför så länge jag kan minnas. Det fanns inget som kunde sänka mitt humör och jag var överlycklig när vi flyttade dit våra första saker.
 
Men sen var det något som sa stopp. Jag ville fortsätta vara lycklig och svävande men jag kunde inte få fram de känslorna. Istället kände jag mig deppig och trött och kunde bara se det negativa i flytten, hur mycket jag än ansträngde mig för att vara glad.
Jag är fortfarande kvar i det deppiga stadiet lite grann och kämpar för att ta mig ur det. Jag VILL och SKA vara glad över flytten, det är ett stort steg i rätt riktning i mitt och Tompas liv, och jag förstår inte varför jag inte kan känna lyckan. Jag tycker att minsta lilla sak verkar jobbig att genomföra (inte bara när det gäller flytten utan det gäller det mesta) och drar mig för att tex fylla i papper och skicka in för att jag ser det som ett mycket större projekt än vad det egentligen är. Till och med ridningen känns som ett måste vissa dagar, då har det gått för långt ! Wow, just den sista meningen var svår att skriva..
Det kanske är ett fall av schizofreni ? Skämt åsido så känns det i alla fall någon sorts depression för detta kan ju inte vara normalt ? 
 
Detta har jag alltså haft problem med i några år. Jag förstår inte hur jag hamnade här och vet inte hur jag ska ta mig här ifrån. Jag har väntat på att det ska bli bättre med tiden och med övning och stor ansträngning från min sida och vissa perioder kan det gå ganska bra. Men efter bergen kommer dalarna och det känns som om de bara blir djupare och djupare.
 
Är det någon som känner igen sig i detta ? Någon som kanske känner likadant och har tips på hur man tar sig igenom dagarna ? Jag är tacksam för små knep.


Just nu måste jag dra mig ur min deppkoma för nu ska jag ut i stallet för att mocka och sen ska vi åka till Lidköping för att hämta ett skrivbord till huset. 
"The show must go on", eller vad säger man ?
 
Det tar emot att trycka på publicera, såhär ärlig har jag aldrig vart på bloggen, knappt ens mot mig själv. Men någon gång måste ju vara den första. 
 
 
 
 

Också rosor har taggar

Nu har jag tid att sätta mig vid datorn och uppdatera er om min vardag !

Som ni säkert förstår så är det mycket som ska fixas nu inför flytten. Jag och Tompa jobbar på dagarna (jag jobbar ju inte varje dag men har saker att göra på dagarna ändå) och på kvällarna är vi i huset och fixar i ordning. När vi väl kommer hem så vill jag lägga all övrig tid på Tompa and that´s the way it is !

Det är fortfarande mycket tankar som snurrar. Om några veckor kommer jag inte ha hästarna 100 meter från huset längre. Visserligen så är det bara 5 km till vårat hus men jag känner mig ändå begränsad. Tänk att inte bara kunna öppna dörren och gå och kolla hur hästarna har det, hemsk känsla !
Dessutom så kan jag inte räkna med att tävla alls detta året. Det känns riktigt tråkigt men huset och att hästarna har det bra till vardags prioriteras självklart före tävlingar. Jag som ville satsa ordentligt 2013 och så lutar det åt motsatsen, usch..
Så det är inte bara rosor och rosa moln att flytta. Det är mycket uppoffringar som måste göras och det tar emot lite. Men så kan man ju inte bo hemma hela livet heller.

Nu ska jag fixa lunch till mig själv och sen ska hästarna få lunchhösilage. Se you soon !





Rubrik

Fredag och helg igen, underbart ! Men den där snön kunde vi ju skippa, jag hatar den !

Jag kom hem för en liten stund sen efter att ha jobbat på dagis 11.30-16.00 och dessa ungar är ju för goa ibland alltså ! Och riktigt jävliga när de känner för det också såklart..

Idag är första gången på några dagar som vi inte ska åka till vårat mysiga hus för att fixa. Jag ska nu gå ut i stallet och mocka och när jag är klar får hästarna komma in, tidigare än vanligt. Det har ju snöat hela dagen så jag tror att det kommer uppskattas ! Sen kommer Tompa och hämtar upp mig och så åker vi först hem till Daniel och Sanna och sen på bilträff i Vara. En helt okej kväll men ingenting mot partykvällen som är planerad imorgon ;)

Nej, dags att sätta igång. Ha en rolig fredag ! :)



Nobody Is Perfect, Nora.




Snö..

Tanken idag var egentligen att jag skulle gå bort till Johanna och börja med inridningen av en häst och en ponny. Tyvärr så kom ju snön och förstörde allting så det får vänta på lite bättre väder, förhoppningsvis redan på lördag.
Jag ser fram emot det väldigt mycket ! Jag har ju vart med ända sen både Salsa och Obama föddes och det ska bli kul att få vara med och forma deras möjligheter inför framtiden :)

Sunnie fick ju också vila idag pga snön, men henne kanske jag kan brodda och rida imorgon.
Nu ska jag gå ut i stallet och mocka och fixa lite. Senare när Tompa kommer hem ska vi åka bort till huset och fortsätta med att diska porslin och plocka iordning. Så kuuul ! :)


Salsas mamma Amelia.




Låttips

 


Dagens pepplåt !



Flytten

God morgon!
Jag har visserligen vart vaken några timmar nu men ändå.
 
Igår började vi flytta in några saker i huset. Ett bord bland annat, lite glas och tallrikar osv. Redan nu känns det mycket mysigare. 

Här står vi i köket och planerar för fullt !
 
 
Det är mycket som snurrar i huvudet nu under flytten. Jag går konstant omkring och tänker på om vi verkligen klarar av att flytta ekonomiskt. Det ÄR tufft att flytta hemifrån med alla extra kostnader som kommer till.
Som det är nu så betalar jag visserligen det mesta själv redan, såsom hästarna, försäkringar, skatt osv. Men sen ska vi ha tv, internet, hygienartiklar, mat, soptömning och ja, det blir en hel del extra.

Men vi har räknat på detta om och om igen och enligt uträkningarna så kommer dettta att funka, även om vi måste snåla in på vissa saker. Och är det inte värt att snåla in en del om det betyder att man kan flytta hemifrån ? :)

Jag har ju redan bott hemifrån 3 år i Kungsbacka under gymnasietiden och ett år hos olika vänner så jag trodde aldrig att det skulle kännas såhär stort att flytta hemifrån ! Det är nog för att jag äntligen kan flytta ihop med världens bästa pojkvän, känslan är oslagbar ♥
Att ha ett hem att kalla sitt eget ska bli så otroligt skönt ! Jag bara älskar den här strömmen av medvind vi har fått de senaste dagarna.

Jaja, nu vet ni lite vad som snurrar runt i mitt huvud. Men inte ens hälften ;)




Ändrade planer

Det blev inget Falköping då säljaren till bilen strular och Sunnie fick vila pga kasst väder. Så det blev en lugn eftermiddag trots allt.
Mötet hos arbetsförmedlingen gjorde mig lite förvirrad inför framtiden, jag hoppas att allt går att lösa som jag vill.

Nu ska jag gå ut och mocka och sen ska de första sakerna flyttas in i vårt nya hus ! :)


Fullplanerad dag

Hur underbart var det inte att vakna upp imorse och veta att jag snart kommer vakna upp på ett annat ställe ?
Åh, vad jag längtar tills den 1a !

Vi ska alltså hyra ett litet hus med 3 rum och kök, på 90 kvadratmeter. 
Hästarna kommer stå kvar här då det bara är 5 km till vårat nya hem, så jag kommer kunna vara i stallet lika ofta som vanligt. 

Nu ska jag hoppa in i duschen, kl 13 ska jag på informationsmöte på arbetsförmedlingen i Lidköping.
När jag kommer hem hinner jag förhoppningsvis rida Sunnie innan det blir mörkt och efter det åker jag med min lillebror till Falköping för att köpa en bil. 
Ikväll ska vi flytta in våra första saker i huset och så ska stallet göras. Det ser ut att bli en hektisk eftermiddag/kväll !





Dags att flytta !

Jag har inte alls tid att uppdatera egentligen men jag måste bara avslöja den underbara hemligheten:

Jag och Tompa var ich kollade på ett litet hus i söndags och idag fick vi svar på att vi kan flytta in ! Så så snart som möjligt börjar flyttlassen rulla mot Lekåsa och den 1e februari är vi inflyttade ! :)

Hur underbart är inte det ? Äntligen lite medvind i vårat liv !

Nu ska jag mysa med min blivande sambo ♥




Mysmåndag

Måndag igen, jag tycker alltid att måndagar är så tråkiga och onödiga. Men idag har Tompa vart hemma och myst med mig hela dagen så denna måndagen har vart perfekt !
Annars går jag mest och väntar på att det ska bli tisdag och lördag kväll. Vad som händer imorgon är fortfarande en hemlighet (men jag kan avslöja att jag går omkring som på nålar) och på lördag är det ju party hos Basti, wiiee !

Sunnie fick vila idag också och även imorgon då jag ska jobba 8-17 på dagis. Hellre att hon vilar lite längre, jag har ju inte bråttom. Nu handlar det ju bara om att hon trampat sig liiite men ändå.

Stallet är i alla fall klart och så har vi delat av hästarnas hage så att de bara går i den lilla. Jag vill inte att de ska trampa upp den stora gräshagen nu när det är så kladdigt ute. 
Jag själv hade tänkt att ta en powerwalk med Stina men när jag såg att det var 3 älgar en bit från stallet så dissade jag den idén direkt. Det får bli lite situps osv här inne under tiden jag kollar på Desperate Housewives istället ;)


Kan inte allt bara gå våran väg denna gången ?




!

Jag har en riktigt rolig sak på gång nu (igen, det känns som jag skriver så hela tiden) och jag tänker inte skriva något mer än:

HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS !!

Nu ska jag och Tompa påbörja söndagsmyset med new girl och chips. Jag återkommer imorgon :)
Bye bye !


Snygg häst ♥



Söndag

Hej hej !

Slutet på veckan, det känns alltid lika sorgligt. Just nu sitter jag och Tompa och kollar runt på lägenheter och hus men hittar inget direkt. Så typiskt, nu när vi har råd att flytta så finns det ingenstans att flytta.
Någon som vet något litet hus eller en lägenhet som är till uthyres ?

Idag är inte planerna så många. Vi ska hämta hösilage och halm, mocka stallet och fixa hagen så att hästarna bara kan gå i den lilla nu när det är så lerigt. Sunnie får vila idag så hoppas jag att hon är bättre imorgon.

Jag är inte på något vidare humör, som ni kanske märker, så vi hörs när det bättrat sig !





"Karma is only a bitch if you are"

Jaså ? Då måste jag vara en riktig superbitch !
Den här dagen som startade så otroligt bra slutar desto värre. 

Den stora förhoppningen jag hade för mig och Tompa har helt gått upp i rök. Vi skulle hyrt ett hus i närheten där vi bor nu, äntligen skulle vi flytta hemifrån och med ett kort avstånd till stallet ! Men så när vi ringde imorse var inte huset till uthyres längre. Jag tror inte man kan bli mer besviken än vad jag är nu..

Efter vi ringt samtalet gick vi ut i stallet och red ut en sväng på Sunnie. När jag skulle börja trava kände jag att hon var halt på höger fram och bad Tompa kolla om han såg något. Jajemän, då har hon trampat sig på insidan av kronranden. Inte jättedjupt men tillräckligt för att ge känningar, så det vara bara att sitta av och leda hem. Suck !

Inget av detta är väl allvarligt så sätt men det är så tråkigt att kämpa på i motvind hela tiden. Nu orkar jag inte vara positiv längre så ikväll ska jag och Tompa tjocka oss med kladdkaka och chips och tycka synd om oss själva !





Hej !

Idag är det lördag och jag har slösat bort alldeles för många timmar med att sova såhär på morgonen. Det var i och för sig behövligt då det inte blev alls mycket sömn inatt.
Det blev en spontantrip till Lidköping igår kväll/natt och efter lite black jack och party hos Daniel och Sanna. Roligt !

Nu ska jag laga ihop någon middag och sen ska Sunnie ridas. Förhoppningsvis är hon på lika bra humör som igår. Stallet ska göras osv osv. Vad som händer ikväll vet jag inte än men det blir nog lugnt. 

För övrigt har jag och Tompa en jätterolig grej på gång nu. Ganska vanlig för de flesta människor men ett stort och jätteroligt steg för oss som har väntat på det så länge. Håll tummarna för att allt går bra så berättar jag när allt är klart !





Hurtigt värre

Nu är jag inne lite snabbt för att byta om innan jag och Stina ska powerwalka. Inte lika kul i mörkret men det är bara att bita ihop.

Sunnie var fin och samarbetsvillig idag också, hon är så rolig att rida min fina tjej :)

Nu - powerwalk !


4 januari

Hej allihop !
Fredag idag och vi är på väg in i helgen, skönt. En dag närmre nästa helg, då är det party hos Tompas bror i Skara och det ser jag verkligen fram emot ! Efter den helgen ska jag och Sanna rehabas lite grann och inte dricka på några månader. Vi får se hur det går ;)

Idag har jag en del som ska göras. Nu ska jag gå ner och måla några fönster på insidan i huset. Sen ska jag slänga ihop någon hyffsat nyttig lunch innan jag ska ut i stallet och rida. Stallet ska mockas och så ska jag ta en powerwalk med våran hund Stina. 
Ikväll ska vi in till Vara då Tompa ska jobba några extra timmar och själv får jag väl se vad jag hittar på. 

Igår blåste det storm ute när jag och Sunnie var ute och red. Därför trodde jag att hon skulle vara mer i luften än på backen och vara ännu mer stissig än vanligt. Men som vanligt så förvånade hon mig med att vara rätt så lugn och jobba på riktigt bra den biten vi travade. Hon kan allt min fina flicka ♥

Nej, dags att sätta igång !


My best friend and soulmate ♥




Torsdag

Efter en natt med alldeles för lite sömn är jag nu helt slut i kroppen och huvudet. Under förmiddagen har jag inte rört mig ur fläcken men det tänkte jag ändra på nu.

Jag ska gå ut i stallet och ge hästarna lunch och så ska Sunnie ridas. Förhoppningsvis är hon lite lugnare än igår, då var precis allt farligt, haha !
Stallet ska mockas och sen ska jag gå ut och gå med Stina. Då hoppas jag att Tompa är hemma så att han kan följa med.

Ja, det är ungefär vad min hjärna är kapabel att få fram i text just nu. 
Ha det bra sålänge !





Rörigt

Jag fick precis lite hjälp med hur det går till när jag vill stämpla och fy fan vad de ska krångla till allt ! Det är hur mycket papper som helst som ska in i olika ordningar och sen ska jag få ut papper och ja, rörigt är väl bara första bokstaven i förnamnet.. 

Nu ska jag skriva ut några papper som ska skickas iväg och sen ska jag ta en paus. Sunnie ska ridas och stallet ska göras och det ska bli skönt att bara rensa huvudet lite. Dessutom är det underbart väder ute just nu, det är nästan så att man få lite vårkänslor såhär 2 januari !





Nya tag 2013

Första inlägget för 2013, det är grejer det !
Gårdagen gick åt till att städa och ta igen sig efter nyår men idag är jag (nästan) fit for fight igen.
Detta årets nyårsfirande var otroligt överskattat och det var inte många stunder under kvällen jag hade roligt. Till exempel så hann jag bara dansa i kanske 10 minuter och på nyår ska man ju dansa hela natten lång ! Jaja, nyår är väl en överskattad kväll överlag, jag hade bara tur med förra årets nyårsfirande som rockade..


Nu är isen så gott som bortsmält på grusvägen så idag ska jag ta ut Sunnie på en ridtur. Tror ni jag har längtat eller ? Jag avundas folk som har ridhus på vintern och inte behöver ställa av sina hästar pga vädret !
Tyvärr ska det bli minusgrader igen men så länge vi slipper någon mer snö så är jag glad. Det hade vart helt underbart om jag kunde få igång Sunnie redan nu. Och denna sommaren behöver hon ingen direkt vila då hon vilade över 6 månader under 2012..

Annars har jag lite ärenden att ta hand om idag, bland annat ett besök på banken och så ska jag ringa några telefonsamtal. Det känns bra med ett nytt år så man får energi till att ta tag i saker.
Stallet ska mocka och ja, you know the rest. Jag hör av mig under dagen !


Från nyår.




RSS 2.0