Spändtjej.se

Dagen med stort D är äntligen här !
Jag ska nu sätta mig i bilen för att först åka in till Vara, byta bil och vända och åka åt andra hållet och kolla på en transport. Jag hoppas att den är bra så att vi får med oss den hem, håll alla tummar och tår ni har för mig nu ! :)
 
 
 

Hoppashoppashoppas !

Nu är det en ny vecka och jag går in på min tredje semestervecka, halva semestern har redan gått, usch !
 
Sunnie gick lugnt igår, bara mycket skritt och lite trav och vi fick sällskap av Tompa och Stina.
Idag ska vi åka och träna för Martina Lindström på Stall Lindåsen där Sunnie är uppfödd. Det ska bli roligt och välbehövligt med tanke på att jag inte har tränat sen jag tog studenten 2010. Men en utav dom bästa tränarna har jag ju här hemma, Tompa, som faktiskt börjar bli skillad på att sätta upp bra övningar.
 
Utöver det vanliga så ska jag åka och kolla på en ny transport nu i dagarna. Tror ni jag längtar eller ? Jag har velat ha en ny transport sen jag hade ponny ! Jag hoppas att den vi ska kolla på är något att ha, annars är det väl bara att leta vidare. Spännande är det i alla fall och jag hoppas att Sunnie kommer stå mycket bättre i en större och ljusare transport. 
 
 
 
 
 

Mollösund igår

 
 
 
 

Intressekoll på min transport

Eftersom jag kollar runt efter en ny transport så tänkte jag kolla om någon här på bloggen är intresserad av att köpa min.
 
Det är en Rekotrailer från -92 med golv och bakläm som är bytt för 3 år sedan till extra slitstark plywood =håller längre. Färgen börjar flaga lite på vissa ställen så ett tips för att få den att se fräschare ut är att måla om den. Fräsch gummimatta och halkfri matta på baklämen. Mellanväggen är lite skev men det är lätt fixat för den händige. Har inget speciellt pris satt så kom med bud !
Är du intresserad ? Hör av dig till mig på: no1.mli@live.se !
 
 
3 år gammal bild.
 
 
 
 

Ny transport ?

Hej på er !
Från och med idag är jag och Tompa hundvakt och husvakt åt mamma och kommer bo här i en vecka. Det känns konstigt att vara tillbaka "hemma" efter att ha bott hemifrån i mer än ett halvår. 
 
Inatt spenderade vi ju natten i Mollösund och åkte hem på förmiddagen idag för att hyra ut Tompas ljudanläggning. Sen har jag bara suttit och kollat på Blocket efter hästtransporter och har hittat några stycken som är intressanta. Det värsta är att jag alltid vill att allt ska hända NuNuNu, haha ! Vi behöver verkligen en ny transport då Sunnie inte alls gillar våran gamla och jag vill ha något lite rymligare och med sadelkammare. 
 
 
Nu ska jag åka och hjälpa Tompa att lufta ett par bromsar och sen ska vi handla. Ridningen tar vi ikväll när blinningarna har somnat.
See you soon !
 
 
 
 
 
 

Mina stackars magmuskler

Igår under dagen gjorde jag en del magövningar och på kvällen red jag ett långt trimpass på Sunnie på grusvägen, där jag tvingade mig själv att sitta upp mer i övergångarna, så idag är mina magmuskler ömma. Men jag ska allt pressa dom lite till med fler övningar strax, haha. 
 
Ridpasset igår började bra. Vi red övergångar och tempoväxlingar i trav och det gjorde Sunnie fint. När vi sen kom till galoppen satte jag lite mer press på henne och då blev hon väldigt hängig i handen och ville stundvis dra sig ur formen. Det beror delvis på att hon inte är tillräckligt stark men lite mer än så förväntar jag mig från henne med tanke på våran hårdträning det sista. Jag funderar på om det kan vara resterna av hennes vargtänder som spökar lite och ska kolla runt efter en tandläkare. 
 
Vi red ett stenhårt pass i alla fall och ett tag rann det från både mig och Sunnie. Därför fick hon idag gå ett lättare joggingpass i skogen där jag försökte få henne att slappna av och gå i en lägre form. Notera att jag skrev "försökte" ;)
Men det är helt otroligt. Jag satt på hästryggen runt 07.00 och redan då var det blinningar framme. När vi skrittade av vid 08.00 var dom nästan outhärdliga. Det är så tråkigt att dom hemska insekterna ska göra så att vi hästägare inte kan njuta fullt ut av sommaren. Jag kom på mig själv under dagens ridtur med att längta till hösten, och jag är inte ens ett sådär jättestort fan av hösten. Suck.
 
Strax ska jag göra lunch och sen fixa naglarna. Vid 17 åker vi mot Mollösund och innan det ska jag åka och säga hej då till mina fina fyrbenta vänner och lämna Stina hos mamma. Det låter som om vi ska vara borta i en vecka och inte bara en natt, haha ! 
 
 
 
 
 
 

Åskoväder

Nu har jag äntligen fått upp resultaten på dom senaste tävlingarna. Det tog inte alls lång tid, haha ;)
 
Igår kväll var jag och Tompa och åt middag med pappa i Lidköping. Efter det åkte vi till Villabadet och tog ett kvällsdopp och gud vad gött det var ! Inte alls kallt, bara svalkande. Jag funderar på att göra samma utflykt ikväll faktiskt. 
 
När vi kom hem från Lidköping åkte jag till stallet och promenerade Sunnie för hand i 20 minuter. Jag hade egentligen tänkt rida men det blev mörkt plus att åskan började närma sig. Så jag tog in hästarna och lät dom sova inne inatt och det är jag väldigt glad över nu i efterhand, så mycket det åskade inatt har jag nog aldrig vart med om ! Det blixtrade var och varannan sekund och åskknallarna var inte att leka med. Vi hörde att åskan slog ut något här i huset och när jag vaknade imorse och internet inte funkade så trodde jag att det var det. Men efter en omstart så hoppade internet igång så än så länge har jag inte kommit på vad det var. 
Jag brukar normalt sett tycka att åska är mysigt men inatt var till och med jag spänd när den var nära så länge. Usch !
 
Idag ska Sunnie ridas igenom ordentligt, antagligen inte förrän ikväll när blinningarna gått och lagt sig. Mocka gjorde jag nu på morgonen när hästarna åt frukost. Annars har jag inget planerat idag och det känns skönt. 
 
Imorgon när Tompa har slutat jobbet åker vi till Mollösund och spenderar en natt där med vänner och en bekant. Vi kommer hem på eftermiddagen/kvällen någon gång och då ska Sunnie trimmas igen. Snart 1.10m debut i Grästorp ju !
 
 
 
Jag och Sunnie i Grästorp för några år sen.
 
 
 
 
 
 

John De Sohn

 



Bästa låten på sommarkvällarna just nu !
 
 
 

Resultat PnJ Skara 14/7

Vi kom fram till tävlingen och banan var uppbyggd ute i deras padock. Det var en perfekt debutbana för mig och Sunnie med endast 2 oxrar av 8 hinder, det gav mig självförtroende.
 
Jag red fram henne till 1m och hon kändes fin. Vi hoppade fram och jag tyckte att hon kändes lite "platt" i sprången men antagligen var det bara för att hon hoppat så super på hemmaträningarna det sista att hennes vanliga språng kändes lite tråkiga, om ni förstår vad jag menar.
Väl inne på banan tänkte jag inte tillräckligt mycket framåt, jag backade mot hindren så vi kom nära de flesta sprången. Vi hade också lite dålig och tom galopp så det blev som det blev. Felfria var vi i alla fall och det såg väl inte allt för illa ut ändå då jag var rätt duktig att möta upp med ben så hon hoppade upp sig. Men det är ju inte såna här rundor vi strävar efter direkt.
Resultat: 0 fel.
 
 



Till 1.10m red jag inte fram så mycket då jag ville spara på hennes energi. När vi kom in på framhoppningen blev det tight med tid helt plötsligt och när jag hade hoppat lilla en gång så skulle jag hålla mig beredd att gå in på banan. Så vi fick två språng på räcket innan jag gick in på banan och det kanske var lika bra att jag inte hoppade oxern på framhoppningen. 
Inne på banan fick vi upp en bra galopp och Sunnie lyssnade väldigt bra fram men lite sämre bak. Till tvåan blev det ett missförstånd oss emellan så hon släppte bettet och började studsa. Annars var det lite samma denna rundan, jag vågade inte rida till avstånden utan blev fast i handen innan hindren. Vi kom bra till fyran som var en oxer och lägg märke till att Tompa ser redan något galoppsprång innan att vi kommer komma bra på hindret, det måste ni hålla med om är skillat ? ;)
Sista linjen kom vi bra på och trots att hon fick sin eftergift och jag la henne bra på sista hindret så petade vi den oxern. Det var nog en blandning av att hon var trött och att hon inte var beredd på att oxern skulle vara så bred. 
Resultat:4 fel.
 
 


 
Trots att jag la henne i skiten några gånger och att jag inte riktigt vågade rida så är jag väldigt nöjd med dagen. Sunnie ställde upp och var med mig istället för att bli osäker och stanna som hon gjorde i Essunga. Och jag red mer med ben och försökte i alla fall sätta lite tryck i galoppen. Jätteduktig häst och en okej ryttare, som behöver träna upp modet ett snäpp till !
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Hej på er !
 
Jag hade en underbar helg i Stockholm med min fina pojkvän ♥
Vi gick runt som 2 turister och kollade på slottet och tog kort framför Globen, haha ! Vi besökte även Grönan och jag kan fortfarande konstatera att Liseberg är så mycket bättre. 
Restaurangmiddag på Stureplan, några cider på Lions bar och ett supermysigt hotellrum, ja vi har haft det fantastiskt ! 
 
 
 
 
 
Men som alltid så är det ju faktiskt skönt att komma hem och måndagen, som även var Tompas födelsedag, spenderade vi i firmabilen och levererade paket. 
Igår åkte jag med släkten och låg och stekte på Svalnäs hela dagen och fick en del färg. 
 
På kvällen hopptränade vi i Johannas padock och det gick bra. Vi hoppade en låg bana och tränade sen på kombination med två galoppsprång på 1.10 höjd. Två galoppsprång har vi inga problem med utan det är först när det bara är ett som Sunnie backar av väldigt in så att vi får långt till b-hindret. Det är bara att hoppas på att de har en kombination med två galoppsprång i våran lokala 1.10 debut !
 
Idag stog det att det skulle regna så jag hade tänkt att rida Sunnie vid lunch och sen åka bort och jobba med unghästarna. Men ute är det inget regn och även om jag inte vart i stallet idag än så kan jag gissa på att det är för mycket blinningar för att kunna rida. Jag hoppas att det i alla fall blir lite duggregn snart, det är så mycket bättre att rida i. Plus att det verkligen är snustorrt ute och lite regn skulle uppskattas. 
 
 
Förhoppningsvis hinner jag skriva en utvärdering om PaynJumpen i Skara förra helgen så kika in om en stund !
 
 
 

Resultat Essunga 29/6

I Essunga gick det som sagt inte alls bra, men det gör väl ingen förvånad. 
 
Till 95cm kändes det ändå bra. Vi tog ut Sunnie ur transporten och broddade henne och jag började sen rida fram. På framhoppningen hoppade hon flera supersprång och jag gick in på banan med en bra känsla. 
Väl inne på banan gick allt bra fram till hinder nummer 5. Där kom vi stort och jag bad henne att ta av men hon trampade om och nitade. Efter det började jag backa till varje hinder och la henne verkligen dåligt. Det resulterade i att hon stannade ett antal gånger men tack vare den nya bedömningen så kom vi i alla fall runt banan.
Resultat: 4+17 fel.
 
Denna filmen är filmad i flera etapper pga av stoppen och eftersom jag inte vet hur man klipper ihop filmer så kommer den inte upp idag. Jag kan lova er att det inte var mycket att se ändå..
 
 
Till 1m var hon verkligen med mig på framridningen och vi hade ännu en superbra framhoppning. Till denna klassen hade det också regnat mer och gräsbanan var snäppet halare. Jag red bättre men la henne ändå för nära på de flesta hindren  Det syns tydligt på filmen att jag har ett bra läge men så plockar jag i henne och får in ett till så att vi kommer för nära. Men vi fick bara ett stopp då jag red med mer ben än i första rundan och var antagligen lite mer envis ;)
Resultat: 8 fel, varav 4 tidsfel.
 
 
 
En riktig skitdag men jag lever på att hon var så otroligt fin på framridning och framhoppning. 
 
 
 
 
 
 
 

Bommålning

Förlåt att jag inte hann kika in här igår som jag lovade. Jag målade hinder i Johannas padock från 10-17 och efter det longerade jag Sunnie och klippte och färgade Tompas hår. Det var fullt upp från morgon till kväll, men bommarna blev jäkligt snygga ! Nu har vi dessutom fler och rejälare bommar än innan och nu saknas bara fler hinderstöd. 
 
 
Här är första omgången bommar som vi målade förra veckan. De bommarna vi målade igår blev gråa och beiga bla. Förhoppningsvis kan jag få med några på kort när vi ska bort och provhoppa några låga språng ikväll.
 
Sunnie ska ha en lugn vecka hela veckan. Hon har gått lätta pass där hon enbart har joggats och ikväll ska vi bara bort och provhoppa bommarna som sagt. Fredag och lördag ska hon vila då jag och Tompa är i Stockholm och på söndag när vi kommer hem ska hon ridas. Sen kör vi på som vanligt inför våran lokala 1.10 debut i Grästorp !
 
Nu ska jag skriva ihop resultatet från Essunga och Skara. Be right back !
 
 
 

Hej mina vänner !

Nu har det faktiskt hänt lite sen sist !
 
Nu i helgen var jag och Sunnie och debuterade 1.10 på en pay and jump i Skara. Det gick super och Sunnie var så duktig, även om jag kanske kunde behövt lite fler hjärnceller vid vissa tillfällen.. Resultat och film från både Essunga och Skara ska jag försöka få upp på bloggen imorgon, sorry I'm late ;)
 
Utöver det så har jag börjat träna igen och denna gången är Tompa med och kämpar. Vi försöker att gå ut och gå varje kväll och vissa morgnar, plus styrkeövningar på det. Nu jäklar !
 
Jaja, jag kikar in här imorgon och kollar hur det är med er, hoppas ni gör detsamma ! 
 
 
 
 

Hello !

Jag har precis kommit hem från jobbet och ska bara ta igen mig en snabbis innan jag åker vidare till stallet för att jogga Sunnie. 
 
Igår hopptränades hon i Johannas padock och vissa språng fick hon till riktigt bra. Hon har även blivit riktigt fin i markarbetet, min fina tjej ♥ Nu laddar vi inför söndagens PnJ, nervöst !
 
Annars har jag haft en helt underba helg med Tompa. I lördags tog vi en biltur till Marstrand och åt fish´n chips och mjukglass på bryggan. Sen åkte vi till klipporna, åt bigaråer och kollade på solnedgången. Så mysigt och romantiskt ♥
 
 
 
 

Dagens ridpass

Idag red vi bort till padocken för att rida igenom Sunnie ordentligt. Vi höll på i nästan en timme, med korta skrittpauser mellan övningarna.
 
Efter att jag ridit fram henne gick vi ner till skritt och började med ganska tvära sidvärtsrörelser på volt. När hon gjorde det bra gick vi upp till trav och red skänkelvikning på diagonalen. Till en början sänkte hon ryggen och släppte bettet men när jag minskade tempot lite och satte mig ner istället gick det mycket bättre. Jag märkte också stor skillnad på hennes skänkelvikning från förra gången, hon var stabilare och bar sig bättre idag.
 
När jag var nöjd med skänkelvikningen red vi öppna längs ena långsidan. Längs den andra långsidan ökade vi traven och innan kortsidan gjorde vi en halt och sen igångsättning till trav igen och så gjorde vi så några gånger i varje varv. I öppnan har jag svårt för att hålla henne på ett rakt spår, det blir gärna lite vingligt och då blir även formen lidande ibland. Det är något vi måste träna vidare på. 
 
I galoppen tränade vi på samling. Normal galopp på långsidorna och samlad på kortsidorna och där la jag också en 10metersvolt där jag flyttade med bogen in i varje galoppsprång så att hon verkligen fick "sätta sig" och jobba runt sitt inre bakben. I höger varv jobbade hon på jättebra, där har hon verkligen stärkt sig och när hon slappnar av så frustar hon så härligt. I vänster varv däremot orkar hon inte riktigt utan blir stark och lite hängig i handen. Där har vi också en del arbete att göra.
 
Vi avslutade med att hoppa 4 språng på 2 små räcken innan jag travade av henne och skrittade hem. 
 
Efter dagens dressyrpass och en hel del magövningar från gårdagen så har jag nu en go träningsvärk i magen. Jag tänkte bättra på den genom att göra ytterligare några övningar nu.
För övrigt så var det idag första gången på snart 2 år som jag kunde sitta ner i Sunnies trav (visserligen hennes väldigt samlade trav) utan att få ont i jumskeln. Jag antar att Tretornstövlarna hjälpte till en del då man får så bra stöd i dom men ändå, hur underbart är inte det ? Det gjorde mig superglad !
 
 
 
 
 

Pluspoäng till mig !

Ojj då, här var det visst dött igen. Skäms på mig !
 
Jag kan tänka mig att många utav er vill få reda på resultaten från tävlingen men dom kommer upp samtidigt som filmerna och bilderna och dom finns inte på datorn än.
Men jag kan säga att det som vanligt inte gick bra, vi snackar ju Essunga nu och där går det alltid dåligt. Hade det inte vart så dåligt med tävlingar nu i sommar hade jag hållt mitt nya löfte och inte tävlat på Essungas anläggning i år. 
 
Ett tag tänkte jag gå ner ett snäpp och hoppa 90cm-1m i Skara istället, men sen tänkte jag om. Visst, vi fick ingen bra känsla inne på banan i Essunga men på framridningen och framhoppningen var Sunnie super ! Jag tror aldrig att vi har gjort en så bra framhoppning innan så det kändes jättebra. Själva tävlingsbanan gick ju på gräs och det är där vårt problem sitter. I Skara går tävlingen på grus så därför vet jag att vi inte kommer få några problem att debutera 1.10 ändå :)
 
Nog tjatat om tävlingen för idag, en riktig utvärdering får ni när filmerna ligger på datorn. 
Just nu kollar jag på Sex and the city och slappar. Sunnie är riden, stallet är städat och gräset är klippt. Om en stund ska jag dammsuga och fixa tvätten. Jag är en duktig flickvän idag ;)
När Tompa kommer hem ska vi åka bort till Johanna och fortsätta inridningen av unghästarna. 
Efter det ska vi grilla, dricka cider och bara mysa. En lugn och skön fredagskväll, I love it ! Men partytjejen i mig är lite rastlös, vad ska vi göra åt det ?
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0