Shopping

Jag tittade in på mitt sparkonto och insåg att jag har mer pengar än jag trodde och då måste jag ju spendera lite ;)
 
Skämt åsido så gick jag in på Hööks hemsida och kollade på regntäcken. Det Sunnie använder nu har hon haft i flera år och jag har vart jättenöjd med det men nu börjar det bli lite slitet. Tyvärr så har jag inte så bra erfarenhet av Hööks regntäcken, dom senaste två jag har köpt därifrån har gått sönder efter bara någon månad. Denna gången la jag till någon hundralapp och hoppas på att få ett täcke med bättre kvalitét. 
 
Jag beställde också ett nytt träns till Sunnie. Hennes nuvarande tävlingsträns ser väldigt slitet och tråkigt ut och jag önskar att jag beställt lite tidigare så att paketet hunnit komma innan tävlingen imorgon. Men vi får väl inviga det i Skara om två veckor helt enkelt. 

Sen så hade dom dom populära discogrimmorna på rea och jag tänkte beställa en till varje häst. Men så fanns inte dom storlekarna i dom färgerna jag ville ha så det fick bli endast en röd grimma till Dennis. Jag hoppas att inte storlek ponny är för stort för min lilla gangster bara.
 
 
I eftermiddag ska jag fortsätta shoppingen i Trollhättan. Jag ska möta upp Tompa och köpa ett par gåskor och kolla runt om jag hittar något snyggt att ha på mig på Jordgubbens dag imorgon. Tompa ska köpa ett par springskor, han ska ju springa Göteborgsvarvet nästa år su nu ska han börja hårdträna !
Visst kommer han bli snygg ?
 
 
 

Hello my friends !

Idag är det dagen innan tävling och jag är väldigt förväntansfull !
 
Efter lunch ska jag åka bort till stallet för att kolla till hästarna, ge Dennis lunchhö och mocka stallet inför inatt.
Sunnie får alltid sova inne natten till tävling för att hon ska få vila upp sig ordentligt och vara pigg och fräsch på tävlingsdagen.
 
Jag har inga bilder på morgondagens outfit men Sunnie ska inviga sitt nya Schockemöleschabrak och ha Veredusskydden till. Än har jag inte bestämt mig om jag ska knoppa henne eller inte, hon är ju så fin i knoppar ! Vi får se vilket humör jag är på ikväll helt enkelt. 
 
Jag själv ska rida i min vanliga svarta tröja, vita ridbyxor (jag är ju fortfarande lite för stor för att komma i mina vita Mountain Horse), JWhjälm och Tretornstövlarna. Här blandar vi sportigt och klassiskt hejvilt ! ;)
 
Ikväll vid insläppet ska jag dessutom gänga ur Sunnies broddhål. Jag hoppas ju fortfarande på att tävlingen hålls inomhus men om så inte är fallet så är det skönt att vara förberedd. 
Jag märkte igår att Sunnie har en lite lös baksko. Det är inte alls så farligt men det klirrar sådär om den när hon skrittar. Jag håller tummarna för att den sitter kvar hela morgondagen och så får jag ringa hovslagaren på måndag. 
 
Det ska bli så kul !
 
 
 
Några år gammal bild från Essunga.
 
 
 
 

Färdig för idag

Utrustningen är putsad och Sunnie är riden. Hon var lite trött idag så det blev ett kort pass och imorgon får hon vila helt. Egentligen brukar jag vilja känna av henne lite dagen innan tävling men jag vill ha en pigg häst på lördag och hon känns väldigt fin i övrigt så att hon vilar imorgon gör bara gott.
 
Nu sitter jag och Tompa och kollar på Johan Falk och om en stund ska vi sova. Jag har en del saker att göra imorgon så då vill jag vara pigg ! 
 
 
 

God morgon !

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och drar mig och har kollat på förra årets tävlingsfilmer. Jag är så taggad, ge mig lördag nu ! 
 
Gårdagens konditionspass i skogen gick lugnt för det var väldigt halt. Sunnie var till en början lite tjaffsig och ville inte riktigt samarbeta men efter en stund gav hon med sig och var fin. 
Idag ska jag rida igenom henne ordentligt och känna så att allt sitter som det ska. Tempoväxlingar, övergångar mm.
Annars ska jag putsa lite utrustning och bara gå i stallet och plocka. 
 
Jag älskar att vara ledig och kunna lägga upp dagarna som jag vill ha dom :)
 
 
 
 
 
 

Blandad musiksmak ? Yes !

 

Home

Hemma från Lidköping. Bilen gick inte igenom besiktningen (vilket vi visste) och plånboken är bra mycket lättare än vad den var innan.
Jag har köpt Hippo bas Basic till Sunnie på Svenska foder och där hittade jag också ett snyggt spö från Hansbo som fick följa med hem. Det var nödvändigt då det spöt jag har nu börjar falla isär. Om jag kommer ihåg ska jag ta kort på det nya på tävlingen på lördag så ni får se.
 
Inne på Rusta hittade jag två snygga kuddar till soffan, en vattenhink till Duff och lite annat smått och gott. Det är farligt att shoppa utan Tompa, då har jag ingen som säger stopp när jag lägger ner saker i kundkorgen ;)
 
Strax ska jag bort till stallet. Regnet har lugnat sig och nu är det perfekt väder att rida i. 
 
 
 
 
 

Tävlingssnack

Nu har jag suttit och kollat på helgens startlistor och har kommit fram till att jag har bra startnummer. 
 
I 95 cm startar jag som nummer 34/45 vilket betyder att vi kan komma fram till tävlingen och gå banan innan vi plockar ut Sunnie och börjar brodda. 
1 1m startar jag som nummer 37/68 och även då hinner vi gå banan innan vi tar ut och broddar om Sunnie. Skulle det däremot gå bra för oss och vi blir placerade så blir det en lång stunds väntan till prisutdelningen. 
 
Så är det ju detta med att ställa in hästen i transporten med broddar på eller inte. I Essunga är det en del blinningar som även tar sig in i transporten och då står Sunnie och stampar och är irriterad. Då vet jag inte om jag vågar låta henne ha broddarna kvar på i transporten. Å andra sidan så är det meckigt att brodda i och ur, särskillt när blinningarna svärmar runt en. Aja, jag har alltid broddat i och ur innan och det är väl bäst att ta det säkra före det osäkra !
 
 
Nu ska det tydligen regna varje dag fram tills lördag och även på tävlingsdagen ska det regna. Då hoppas jag verkligen att dom har tävlingen inomhus så att det inte blev som förra året: nästan hälften av starterna avanmälde sig pga att det regnat, även om gräsbanan inte var jättehal, så när funktionärerna sen flyttade in tävlingen i tid till den andra klassen så var det inte så många ryttare kvar.
Plus att jag gärna inte rider på gräset när det är blött och halt..
 
 
 
Essunga förra året.
 
 

Regn, regn, regn

Hej på er !
 
Idag är det sådär grått och regnigt ute och då får man vara inne och kolla på film utan att få dåligt samvete ;)
Jag hoppas att det duggregnar även sen när jag och Sunnie ska ut och konditionsträna i skogen, då slipper vi alla dom äckliga blinningarna. 
 
Om en stund ska jag åka och byta från min bil till mammas och så ska jag brumma iväg till Lidköping för att besiktiga den. 
När jag kommer tillbaka ska jag som sagt konditionsträna Sunnie och sen åker jag och Tompa in till Vara för att bli bjuden på pizza av hans mamma. En rätt skön onsdag, enligt mig. 
Hästarna stog inne inatt eftersom det spöregnade så stallet ska mockas också. Plus att jag ska byta deras vatten i hagen, så helt oproduktiv är jag inte idag ändå. 
 
Så fort Tompa har tid, vilket antagligen blir på söndag, så ska vi åka och köpa promenadskor till mig och joggskor till honom. Nu är det dags att få igång konditionen och bli motiverad igen och för det behövs ett par nya skor !
 
 
 
 
 

1-2-3, hjälmen på sne !

Hej allihop !
 
Idag har jag haft en riktig slappdag, jag har verkligen inte gjort någonting och har kollat igenom nästan en säsong av Sex and the city. Jag kan lova att det var en välbehövlig dag efter helgens mindre roliga händelser. 
 
Nu har jag precis vart och ridit Sunnie. Det blev ett pass på grusvägen där vi tränade övergångar och tempoväxlingar och Sunnie var med på noterna. När vi skrittar fram och av märker man att hon har blivit lite sådär sommarbetsseg men så fort vi börjar trava så känns hon som vanligt, om inte bättre. 
 
Igår red vi ett riktigt bra hoppass i padocken. Sunnie hoppade super och på en oxer blev jag nästan hoppad ur sadeln två gånger. Det bådar gott inför tävlingen på lördag !
 
 
 
Bild från igår.
 
På de senaste bilderna vi har tagit på mig med min gamla hemmahjälm så har jag märkt att den sitter snett. Det är inget jag känner av alls utan jag själv tycker att den sitter bekvämt.
Men det är klart, den har vart med om runt 500 avramlingar så det vore bara konstigt om den inte var sned, haha !
 
 
 

Jag lever !

Och det verkar som om den svenska sommaren har slått till ordentligt. Det regnar rätt ordentligt ute så jag ska hålla mig inne tills ikväll då det ska sluta regna. Då ska jag och Sunnie rida bort till padocken och hoppa.
 
Hon har inte blivit riden så hårt det sista. Det har vart så mycket blinningar ute så både jag och Sunnie får panik och det kvittar liksom om man rider mitt på dagen eller på kvällen, det är alltid samma sak.
Igår när det var mulet/regnigt ute och jag ändå var seg efter midsommarnatten (haha) så passade jag på att longera henne så att hon ändå fick gå ordentligt. 
 
 
Nu är det bara en vecka kvar till tävlingen i Essunga. Jag hoppas på bra väder så att vi kan hoppa på gräset (trodde aldrig att jag skulle höra mig själv säga det !) så att Sunnie får pröva att hoppa banken. Det blir spännande att se hur hon reagerar på den. 
 
Nyss anmälde jag mig till Grästorps Hemköp cup den 4/8 och då blir det lokal debut i 1.10m för mig och Sunnie ! Den tävlingen kommer jag ju vara gött nervös för i alla fall, jösses.. 
Dock kom jag nyss på att jag ska starta en Pay and Jump i Skara 2 veckor innan Grästorp och då är vi anmälda till 1m och 1.10m. Trots att det bara är en P&J så lär jag ju vara halvdöd när jag ska in på banan till 1.10, haha !
 
 
Nu ska jag och Tompa äta frukost framför Johan Falk. Till lunch ska vi trotsa regnet och grilla och då får vi även besök av Tompas mamma.
 
 
 
Jag är i alla fall taggad till tävling, dönervös eller inte ;)
 
 
 

Avicii

 


Avicii´s nyaste låt. Yum !
 
 
 

Padocktrim

Idag trimmade jag Sunnie ordentligt i padocken. Hon var fin och samarbetsvillig men jag fick henne inte riktigt lösgjord, trots att hon lurade mig att tro det stundvis.
 
Efter uppvärmning tränade vi först skänkelvikning i trav och hon har svårare för sig i skänkelvikning åt höger. Där skjuter hon ut bogen och jag har svårt att hålla in den. Det är något vi behöver träna på. Skänkelvikningen åt vänster går mycket bättre men där vill hon gärna gå i lite för djup form eftersom hon inte orkar bära sig än. Det kommer efter lite mer träning och med tanke på att vi inte ridit i en padock på över ett år så är jag nöjd !
 
I galoppen tränade vi på samling och att hon ska få in inner bakben under sig mer. Det är ju och har alltid varit svårt för henne och nu när vi bara ridit ut och mest tränat på att få fram en större och bättre galopp så har samlingen blivit lidande. 
Jag jobbade så att jag red längs långsidan i galopp, samlade henne och liksom vände in henne på en 10metersvolt, noga med att ha med mig framdelen. Väl i volten använde jag innerskänkeln för att få henne att lyfta magen och komma under med inner bak och det kändes väldigt bra. Vi tränade också galoppfattningar för att hålla henne allert och få under bakbenen. 
Usch, jag är så dålig på att förklara hur jag rider men i vilket fall så hade jag en bra känsla och Sunnie kändes fin. 
 
 
Nu väntar jag på att Tompa ska komma hem från gymmet så att vi kan äta kvällsmat och sen kolla på Johan Falk. Tisdag, onsdag och torsdag ska jag jobba och sen är det midsommar, woohooo !
 
 
 
 
 

Insittning

Jag har vart och jobbat med unghästarna både igår och idag och båda dagarna har dom skött sig exepmlariskt !
 
Igår var Tompa med och kunde hjälpa mig att hålla och leda hästarna. Salsa var först ut och till en början var hon lite brötig och en aning otålig men efter en stund stog hon som ett ljus.
Jag började hänga på henne, vilket jag har gjort några gånger innan, och det är hon van vid. Som dom flesta ungponnyer vill hon testa mig och Tompa lite grann men när hon märker att vi är konsekventa så lyder hon jättebra. 
Efter en stunds hängande då vi även gick några varv i padocken så satte jag mig på henne. Först tyckte hon det var lite läskigt att jag hade ett ben på vardera sida men hon stog still hela tiden. Vi upprepade själva uppsittningen några gånger innan vi avslutade när både vi och Salsa var positiva.
 
Idag gjorde jag samma sak fast jag var själv och först ville hon inte alls stå still. Men när hon har kommit över det där steget att hon är uttråkad så är hon så underbar att jobba med. Vi övade själva uppsittningen några gånger innan det räckte för idag. Duktig ponny !
 
 Arbetet med Obama igår gick långt över förväntan. Honom hängde jag på första gången igår och han var coollugn så jag bestämde mig för att sitta på honom. Samma där, coollugn ! Hade jag inte känt honom hade jag trott att han redan var insutten. Vi skrittade några steg och övade sedan uppsittning. Inga problem !
 
Idag satt jag också på honom, och han kunde inte vart mer avslappnad. Än så länge har jag inte använt ben på honom och ville inte göra det första gången idag när jag var själv så jag fick honom aldrig att gå några steg. Jag satt och försökte vänta ut honom och tänkte att han skulle gå framåt av sig själv efter en stund men han stog där i godan ro så tillslut gav jag upp. Otroligt duktig häst !
 
 
 
 
Nästa gång ska jag försöka få med mig Tompa så att vi kan fortsätta att träna skritt med Obama och börja vänja honom vid start och stopp. Salsa ska vi börja skritta med och se hur hon reagerar.
 
 
 
 

Elefant på rymmen

I lördags när vi var i Skara och hade kollat på race så stannade vi till vid cirkusen i Skara innan vi åkte hem. Där stog två elefanter inhägnade med bara en vanlig hagtråd, som jag har till mina hästar. Och den hagen dom gick i när vi kom var det inte någon ström på. 
 
Vi var några stycken som stog utanför hagen och klappade på elefanterna som gärna sträckte fram sina snablar mot oss. Helt plötsligt så tryckte den ena elefanten ner tråden med sin snabel och satte foten på den och gick ut. Sen började den traska iväg mot vägen. Vi fick lite smått panik och hittade en anställd, som senare visade sig vara just elefanternas tränare, och halvt skrek att elefanten rymt. Han svarade lugnt och gick in i husvagnen igen för att ta på sig skorna och han var inte direkt stressad.
 
Till slut kom han ut och då hade elefanten tagit sig ner i diket som var innan vägen och en polisbil kom precis rullande. Tränaren ropade på elefanten på tyska och elefanten vände direkt och kom tillbaka till hagen. Där snackar vi respekt ! Sen om den kom tillbaka för att den gillar sin tränare eller för att den inte vågade annat, det kan man ju diskutera..
 
I alla fall så var det en väldigt spännande händelse och jag får säga att jag var lite skraj där ett tag, haha ! 
För övrigt så känns elefanternas hud ungefär som att klappa på grovt sandpapper, en minst sagt speciell känsla. 
 
 
 
 
Bilder lånade från Jim.
 
 
 

Söndag

Först ska jag börja med att säga att hoppningen igår inte gick jättebra. Sunnie hoppade några fina språng men var inte riktigt med mig. Vi får ladda om och hoppa bättre nästa gång !
Idag ska hon gå ett lättare trimpass igen.
 
Efter hoppningen igår åkte jag med en bekant till mamma och hjälpte henne att provrida en väldigt charmig varmblodsvalack. Han var inte riden så länge och inte det senaste halvåret så när jag satt upp var han spänd. Efter några varv i hagen lugnade han dock ner sig men tyvärr var han lite för outbildad för att vara intressant för mammas bekant. Jag däremot blev lite kär av hans charm och hade gärna tagit med honom hem. Men jag har ju inte plats eller råd med fyra hästar.
 
Igår kväll var vi och kollade på lagligt Streetrace i Skara och när vi skulle åka hem hände en minst sagt ovanlig grej. Men det får ett eget inlägg lite senare.
 
Nu ska jag åka bort till Johannas stall och jobba med unghästarna. Det kommer några ordentliga skurar emellanåt men det är väl bara att stå ut. Nu måste dom bli inridna !
I eftermiddag är det kalas och någon gång under dagen ska vi hinna laga mammas däck. 
 
 
 
Måsas Obama.
 
 
 

Macklemore

 

Världens bästa häst, numera 9 år !

Nu har tiden bara sprungit iväg igen !
De senaste dagarna har vart fullt med studentfirande och farande för att hyra ut Tompas ljudanläggning, som vi dessutom har utökat med en till bas. Just nu är det på en student i Tibro och det ska väl hämtas hem idag eller imorgon = ännu mer farande.
 
Sunnie har därför vilat i 2 dagar vilket inte riktigt var vad jag hade tänkt. Men förutom vilodagarna så har jag ökat nivån på hennes träning i alla fall. 
Igår fyllde hon dessutom hela 9 år och är verkligen en stor tjej nu ! Men eftersom vi var överallt och ingenstans igår så hann vi inte köpa någon riktig födelsedagspresent till henne. Därför fick det bli 4 påsar med minimorötter från McDonalds och det var väldigt uppskattat ! Det är illa när man till och med får hästen att äta på Donken, haha !
Mitt fina hjärta ♥
 
 
 
Under morgonen har jag kollat runt på lite bloggar och nu ska jag fortsätta med att sitta och nörda på Tävlingsdatabasen en stund. 
Vid lunch åker jag bort till stallet och rider Sunnie. Det blir ett lite lättare trimpass då jag tänkte rida bort till padocken och hoppa imorgon. Sen ska jag även mocka, hästarna fick faktiskt stå inne igår natt när det regnade så. 
 
 

Min fina Sunnie !

Igår red vi lite hårdare och jag hade högre krav för första gången på ca 2 veckor. Sunnie var fin, även om hon började lite tung i handen, men efter ett race med Tompa som cyklade med så vaknade hon till och gick som en klocka. Bra gjort efter 2 veckors slöridning tycker jag ! Och behöver jag säga att jag och Sunnie vann racet ? Haha !
Det var väldigt kul att Tompa följde med, det var ett tag sen :)
 
Idag tränade vi kondition i skogen och då hade jag inte så mycket fokus på formen utan bara att hon skulle gå fram i alla gångarterna och vara lyhörd. Hon fick upp flåset rätt bra men svettades inte jättemycket, trots att det var varmt. Kanske att hon har fått upp en bra kondition efter all konditionsträning vi har kört sen hennes igångsättning ?
 
 
Nu ska jag och Tompa kolla på Livvakterna och äta glass. Jag ska försöka fjäska mig till lite massage och imorgon ska jag upp på jobb. En helt vanlig kväll här på Gustavsberg helt enkelt ;)
 
 
 
 
 
 

Söndag

Dagen innan jobb men idag känner jag inte den vanliga söndagsångesten. Skönt att slippa den för en gångs skull !
 
Igår spenderade jag största delen av dagen med att vara chaufför åt en svensexa. Först vid lunch och då samarbetade jag med Budda. När vi släppt av grabbarna så åkte vi och lunchade och han är en väldigt trevlig prick den där Budda :)
På kvällen var det jag och Tompa som körde och inte helt oväntat så fick vi styra våra bilar mot Björn Rosenström som spelade på Almesåsen. Där träffade vi några vänner innan det var dags att köra hem alla igen. Jag tror vi kom i säng halv 5 imorses så energin tryter lite idag.
 
Men hästmänniskor som vi är ska vi trots det bort till stallet om en stund för att motionera Sunnie. Nu är det bara tre veckor kvar till nästa tävling så nu ska kraven på henne höjas ett snäpp igen. Det har ju mest vart motionsridning det sista så nu ska vi köra igång hårdtrimningen ! Vi vill gärna visa upp våran bästa sida i Essunga för en gångs skull..
 
 
 
Sunnie i Essunga för 4 år sen.
 
 
 

God morgon

Strålande sol, hästarna blev utsläppta på betet imorse som vanligt och jag och Stina har vart ute och promenerat.
Nu har jag precis ätit frukost, sallad och knäckebröd. Jodå, när jag väl bestämmer mig kan jag också vara nyttig ;)
 
Nu kikar jag in här lite snabbt och möts av en anonym kommentar. Som om jag inte vet vem som skrev den ändå, alltid lika roligt med folk som försöker vara anonyma. Och för att ge ett svar på budskapet i kommentaren:
Jag förväntar mig inte att du ska sätta dig in i hur jag känner, det har du aldrig kunnat. Men nu är det min bil och jag som känner mig otroligt sviken och eftersom detta är min blogg så kan jag skriva om det hur mycket jag vill. Därför föreslår jag att du slutar läsa min blogg istället, om det nu gör dig irriterad. Tack för mig !
 
 
Idag ska jag passa på att sola för som det är nu så är jag bara brun på framsidan, haha ! Och så kan jag inte se ut när det blir dags att åka till stranden. 
Sunnie ska ridas. För övrigt så blev det inte så mycket hoppning igår utan endast ett litet hinder i hagen som vi skuttade över. Jag var inte alls på humör och då är det bara dumt att ta fram hinder och eventuellt förstöra självförtroendet vi fick på förra tävlingen. 
 
Idag önskar jag att jag befann mig i Vänersborg och tävlade. Som jag sett fram emot den här tävlingen och så blev det inget. Så tråkigt..
 
 
 
 
 

Reload

Denna låten har jag verkligen fastnat för ! Hur grym är den inte ?
 
 


Den kommer utan tvekan spelas hela sommaren !
 
"This is free love"
 
 
 

Bilder Östadkulle 25/5

 
 
 
 
 
 
 
 
På nedersta bilden på Sunnies bog ser ni ett utav ärren hon fick efter operationen. Inte så farligt ändå, eller hur ?
 
 
 

Tävlingsplanering 2013

25/5  Lokal Östadkulle
 
1m - 6 fel
1.05m - 4 fel
 
 
29/6  Lokal Essunga
 
95cm - 4+17 fel
1m - 8 fel
 
 
14/7  Klubb Skara
 
1m - 0 fel
1.10m - 4 fel
 
 
4/8  Lokal Grästorp
 
1m - 0+4 fel
1.10m - 4 fel
 
 
10/8  Lokal Mariestad
 
1.05m - 0+4 fel
1.10m - 4 fel
 
 
1/9  Lokal Gråbo
 
1m - 7 fel
1.05m - 0+0 fel VINST !
 
 
22/9  Lokal Floby
 
1m - 0+4 fel
1.10m - Ute.
 
 
28/9  Lokal Trollhättan
 
1m - 0+Ute
1.05m - 0+0 fel 8e placering
 
 
26/10  Lokal Trollhättan/Essunga
 
95cm - 17 fel
1m - 23 fel
 
 
 

Nationaldagen

Happy Nationaldag ! :)
 
Jag måste börja med att säga att Sverige är sååå tråkiga på våran nationaldag om man jämför med vilket land som helst. Va fan, vi ska ju vara ute och fira och ha kul egentligen ! Men vi svennar sätter upp en svensk flagga på sin höjd, annars är vi ju rasistiska och det vore ju hemskt om något annat land i hela världen skulle ogilla oss..
Idioti om ni frågar mig !
 
 
Jaja, det är fint väder idag, dock inte så fint att det går att ligga och pressa i solen. Synd, för det var mina planer idag.
Lite senare idag tänkte jag åka bort till stallet och hoppa Sunnie. Jag tror till och med att vi kan rida i Johannas padock idag och det underlättar ju enormt. Det ska bli så kul och jag tror Sunnie håller med mig.
 
Jag betalade nyss av det sista på min bil förresten så nu är den alldeles min egen ! Underbar känsla, och dom känslorna jag har för den bilen alltså, kärlek ♥
Igår fick jag äntligen städat den men jag blir fortfarande lika äcklad av att vistas i den. Inte jättekul och med tanke på vad jag skrev två rader upp så vill jag ju heller inte sälja den. Jag får väl hoppas att det försvinner..
 
Dessutom fick jag satt in pengar på Tävlingsdatabasen så nu är det bara att anmäla iväg till tävlingar. Tävlingar jag har tänkt åka på är Essunga den 29/6 och Östadkulle den 27/7 och då kör vi nog debut i 1.10 ! Waaah, nervöst att ens tänka på xD
Apropå det ska jag lägga ut tävlingsplaneringen för i år, det kan jag pilla med nu :)
 
 
Be right back då :)
 
 
 
 
 

Rubrik igen

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag är ägare till en sån himla fin häst !
 
Sunnie har ju gått lugnt i lite över en vecka nu. Trots det var hon så himla fin under dagens ridpass ! Visserligen red jag med graman men den var slapp hela ridturen och gjorde ingen inverkan på henne. Jag trodde inte att jag skulle orka kräva så mycket av henne idag men när jag väl var ute så fick jag kraft till att rida ordentligt. Hon var mjuk och fin och samarbetsvillig, världens finaste häst och bästa vän ♥
Nu går hästarna ute i den lilla hagen under natten och Sunnie har även täcke på sig. Det tar jag av på morgonen innan jag åker till jobbet, samtidigt som jag släpper ut dom i den stora hagen på betet.
 
 
 
 
Jag hann också med att åka in en sväng till Nossebro för att prata med min bror och några vänner, skönt att komma hemifrån lite.
Jag hade egentligen velat städa min bil idag så jag får bort helgens snuskigheter men det hann jag tyvärr inte. Jag och Tompa tog ett röj här hemma istället och vad fint det blev. Bilen får jag helt enkelt ta imorgon och då ska den städas kliniskt, jag känner mig äcklad bara av att sitta i den just nu. Egentligen skulle väl personerna ansvariga för "nedsmutsningen" städa bilen men dom får aldrig vistas i min bil igen, so I´ll do it myself helt enkelt !
 
 


 
Nu är jag helt utslagen och tänker somna framför en film. 
God natt !
 
 

Migrän och stallet

Dagen startade med jobb och migrän så efter 3.5 timmar när vi fått in en tjej som kunde hoppa in för mig åkte jag hem och la mig och sov. Jag vaknade för en stund sen och mår mycket bättre så imorgon kör jag all in på jobb igen !
 
Nu ska jag åka bort till stallet och rida Sunnie. Egentligen hade jag velat rida igenom henne riktigt ordentligt men med rädsla för att huvudvärken ska öka igen så får vi ta det lugnt. Det kan vara rätt så skönt för henne också då hästarna har gått på bete ca 8 timmar om dygnet och sovit ute på nätterna de senaste dagarna. Det tar på deras krafter dom första dagarna och det märktes på gårdagens ridtur, Sunnie var väldigt bekväm av sig, haha !
 
Nej, jag får väl sätta igång ! När jag kommer hem ska jag städa huset och tvätta osv så ju snabbare jag kommer hem från stallet, desto snabbare blir jag färdig :)
 
 
 
 
Sötnos ♥
 
 
 

Händelserik helg

Ojj, vart ska jag börja ? Det har hänt så mycket sen jag kikade in här sist, trots att det bara är någon dag sen.
 
Igår spenderade vi hela dagen på Liseberg och hade skitkul ! Det bar perfekt väder, tills det kom en åskskur och vi blev dyngsura. Som tur var kom solen tillbaka sen och vi kunde komma ut från vårat gömställe.
På kvällen gick vi ut i Göteborg och då gjorde kvällen en helomvändning, helt utan förvarning. Fast om jag hade tänkt ett steg längre hade jag vetat att det skulle hända något liknande. 
 
Det är rätt skrämmande hur man kan leva nära människor och tro att dom är bra vänner och sen visar dom sig vara raka motsatsen. Hellre inga vänner än vänner som vänder kappan efter vinden.
Nu raderas alla nummer osv och sen ska jag inte ägna dom en enda tanke igen.
 
Sunnie har vilat både igår och idag. Idag eftersom vi kom hem kl 6 på morgonen och har varit tvugna att sova igen dom timmarna för att ens kunna ta oss ur sängen imorgon. För en stund sen var vi i stallet och mockade och släppte ut hästarna på betet några timmar så att dom får vänja magarna. 
Just nu är det en bonde borta vid stallet för att tömma gödselstan, äntligen ! Den har ju bara legat där i 7 år eller så xD
 
Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Sex and the city och bara andas.
 
 
 
 

RSS 2.0