God morgon !

Idag försov jag mig minsann inte och jag har dessutom vart uppe i drygt 1 timme redan. Just nu sitter jag med grabbarna i bilen på väg ner till Landvetter. Jag ska idag assistera Tompa, då jag inte kände för att vara hemma en hel dag själv. Och finns det någon bättre start på fredagsmyset än att spendera dagen med sin pojkvän ? ( Dessutom har en liten fågel kvittrat i mitt öra att det bjuds på bullar på DHL på fredagar, det kan jag ju inte missa ;))
 
Sunnie reds i skogen igår och hon var fin. Jag har ridit henne helt kravlöst det sista, just för att vi är i en svacka i ridningen, men igår bjöd jag in henne till arbete och det accepterade hon och slappnade nästan av helt. Duktig häst !
Idag ska hon vila och imorgon ska jag försöka komma iväg till ridhuset för att hoppa en sista gång i år, så roligt ! 
 
 
 
 
 

Booyah

 

Quote

"If your horse says no, you either asked the wrong question, or asked the question wrong."  
~Pat Parelli
 
 
 
 
 

Årets första snö..

.. och den håller redan på att regna bort. Vad är vitsen med att det kommer snö som smälter bort på några dagar ? Jaja, jag som egentligen inte vill ha snö än borde väl vara glad men Sunnie har redan fått på sina snösulor så come on winter, give me what you´ve got ! ;)
Jag längtar lite till snön, å Duffs vägnar, då han älskar snö och rullar sig direkt han kommer ut varje morgon det ligger snö på backen. Dessutom brukar han köra ner halva huvudet i snön och promenera runt så några steg så att han får snö i hela anskíktet. Söt häst det där !
 
 
 
Se bara så glad han ser ut !
 
Jag började dagen idag med att försova mig. Som tur var sov jag bara en halvtimme extra innan jag vaknade av mig själv men hästarna var lagom otåliga ändå och ville komma ut.
Jag har inte bestämt mig om jag ska rida idag eller inte. Det är ju bara att brodda på och ge sig ut i slasket men jag får se om min rygg klarar det helt enkelt. 
 
 
Igår började jag förresten min karriär som lärare. Det är inte riktigt så seriöst som det låter dock, utan jag hjälper en yngre bekant med sina läxor och finns där som stöd. Spännande och lite kul att läsa tyska igen, det var några år sen.
 
Nu ska jag se om jag kan leta fram någon lunch, min mage kurrar !
 
 
 

Tidig julklapp

Eftersom igår kväll gick åt till att åka och hämta min uulklapp från Tompa (nya säten i skinn till min bil, tack min älskling !) så blev tacomyset uppskjutet tills idag. Bild på sätena kommer när dom sitter i bilen.
 
Så nu ska jag åka bort och göra stallet och sen är det radiosilence här på bloggen. Ikväll ska jag njuta av att vara tillsammans med världens bästa pojkvän <3
 
 
 
 
 

Hej på er !

En lång måndag har det vart idag och jag har vart förföljd av huvudvärk hela dagen. Den har suttit i i närmare 5 dagar så nu börjar det bli lite jobbigt..
Men jag och Tompa ska försöka vända den här tråkiga måndagen till något bättre med tacomys och fruktsallad ikväll och alla som känner mig vet ju att det räcker med att ha Tompa vid min sida för att få mig på bra humör <3
 
Igår blev jag äntligen av med min gamla transport så numera står jag bara som ägare på en. Bra det, det kändes lite väl bortskämt att ha två transporter, haha ! 
 
Sunnie har ridits ut i helgen, en vända i skogen och en runda genom Jonslund. Tydligen så har hon fått för sig att bilar är farliga så nu får vi rida genom Jonslund så ofta vi kan. Hon känns fortfarande lite tråkig i munnen dock så jag ska ringa ut en veterinär som kan kolla hur hon ser ut i munnen och åtgärda eventuella fel.
 
 
 
 
Jag och Sunnie bredvid min relativt nya älskling !
 
 
 

Älskade lördag !

Men banne mig ingen sovmorgon !
Alarmet ringde 07.30 och jag och Tompa åkte till stallet för att släppa ut hästarna. Sen hem och under tiden Tompa stekte bacon och ägg så dammsög och skurade jag golven här hemma. 
 
09.15 åkte jag till nossebro för att hoppa in i Evelins tränares bil, för att sen hämta upp Evelin, för att till slut åka mot Sjuntorp för att provrida häst. Det är andra gången hon provred hästen och det såg riktigt fint ut. Otroligt käck häst dessutom, som passar henne bra ! 
 
Nu har jag stannat upp i 5 minuter hemma för att få i mig lite energi i form av kexchoklad (nyttigt värre) och nu ska jag åka vidare till stallet för att rida Sunnie och mocka stallet. Jag hade gärna ridit i padocken och rullat på några låga räcken men jag tror padocken är upptagen. Så vi får nog skutta över stockar i skogen istället :)
 
Ikväll lutar det åt att vi åker på streetrace i Trollhättan. Det var länge sen jag var på någon bilträff eller liknande så det hade vart jättekul.
 
Hoppas att ni får en bra lördag :)
 
 
 
 
 

"Show me your horse and I will tell you who you are."

 
 
 

Deppfredag

Jag har allt jag behöver, godis, chips, cola och Gossip Girl. Nu kör jag all in deppmode, äter godis till frukost och visar mig inte utanför husdörren förrän hovslagaren kommer till stallet.
Go !
 
 
 

5 november

Denna dagen började kasst och efter det har mitt humör vart i botten hela dagen.
 
När jag kom till stallet och skulle släppa ut hästarna så hade byggarna som bygger om grannens hus lagt virke på hagtråden (och dessutom på ett ställe dom inte fick slänga skiten på) så jag fick ställa mig och lyfta bort det jag kunde för hand så att i alla fall strömmen skulle ledas. Jag fick ut hästarna till slut och strömmen gick som den skulle. Utan ström så smiter ju min lilla Bengan direkt så det är mycket viktigt att den funkar som det ska !
 
 
 
När jag sen kom hem så hade internet lagt av så jag pillade med det i en evighet innan jag fick igång det. Då satte jag mig och sökte jobb och letade gårdar till uthyres. 
Efter en natt med dålig sömn så sov jag en stund på lunch innan jag åkte bort till stallet. Där skrittade jag ut Sunnie barbacka en stund. Det var ju meningen att hon skulle ha en lugn period i ca 2 veckor nu efter sista tävlingen men inte riktigt såhär lugnt som hon har gått. Jag skrittar henne bara för tillfället då båda hennes bakskor är lösa och jag fortfarande förhandlar med hovslagaren om när han kan komma ut. Förhoppningsvis på fredag och efter det ska hon ridas som vanligt igen innan hon får vila helt i några veckor i vinter.
 
När Tompa kom till stallet och skulle hjälpa mig att göra vattnet så visade det sig att byggarna hade grävt av en ledning till vattenpumpen så att vi endast kunde fylla en vattenhink innan vattnet försvann helt. Då fick vi fixa vatten på annat håll för en vattenhink räcker ju inte på 3 hästar.
Nu är jag hemma igen och hoppas att jag klarar mig utan mer krångel och klanterier för dagen. 
 
Imorgon ska jag först på möte i Nossebro på förmiddagen och sen ska jag på lunchdate med en gammal skolkompis. Vi ska luncha och leta igenom alla hästannonser på Hästnet för att se om vi hittar någon framtida kompis. Om det är hon eller jag som ska ha ny häst, det får ni lista ut ;)
 
 
 

Quote

"A horse can lend its rider the speed and strength he or she lacks, but the rider who is wise remembers it is no more than a loan."  
~Pam Brown
 
 
 
 
 
 

Regnrusk och grävmaskiner

Tydligen så ska man inte ropa hej innan man är över ån. Jag som trodde att jag äntligen skulle få bli frisk fick ett återfall igår kväll och det håller även i sig idag. Därför hoppade jag matten idag och stannade hemma. Fortsätter jag i denna takten kommer det ta två år innan jag tentat av den där jäkla matten..
 
Regnet fullständigt vräker ner utanför mina fönster så jag har tagit tillfället i akt och bakat muffins och myst ner mig i sängen med GG. Tyvärr så kan jag inte njuta av det så mycket när jag vet att mina älsklingar står ute i detta oväder..
 
 
 
Nu har dom för övrigt börjat gräva i hästarnas hage (eller ja, där dom gick tidigare och även ska gå när det är färdiggrävt) så det ligger jordhögar och rör överallt + ett djupt dike på väg ut till hagen. Det tycker hästarna är väldigt nytt och spännande, så även byschan som numera står utanför stallet. Sunnie som i vanliga fall blir rädd för min parkerade bil, trots att den alltid står på samma ställe, har med andra ord en hel del att titta på nu ! Grävmaskinen verkar dom faktiskt ha vant sig vid redan. Som Emelie sa: Här kan vi verkligen snacka miljöträning ! Haha :)
 
 
Senare under dagen ska jag åka till stallet och mocka och rida Sunnie. Förhoppningsvis har det slutat regna då, annars får nog Sunnie ännu en vilodag.
 
 
 

RSS 2.0