Vackra häst <3

Hur kul är det inte att skritta ut sin häst dagen efter tävling och känna att den är fräschare än någonsin ? 
Sunnie var verkligen fin idag, vi skrittade en barbackatur på grusvägen, mest på långa tyglar men vi travade även en liten bit och hon var väldigt pigg och framåt. 
 
Jag är så glad att få äga en så fin häst som Sunnie <3
 
 
 
 
 

Dagen efter tävling

Någon som är sugen på resultat från igår ? 
Jag kan säga att jag faktiskt ramlade av och precis som jag skrev så blev jag inte glad, haha ! 
Men efter lite strul på framhoppningen innan andra klassen så gick vi in och gjorde en jättebra runda och slutade 8a av 9 placerade :) 
Som vanligt kommer jag dra en riktig utvärdering när jag lägger upp filmerna men här fick ni en liten preview. Sunnie hoppade fint och jag är väldigt nöjd med tävlingsdagen, trots att jag klantade mig, igen..
 
Nu ska jag och Tompa åka till Skara och hämta hem vårat ljud som har vart på uthyrning i helgen och sen ska vi luncha med Tompas mamma. Efter det ska vi hämta hösilage till hästarna och så ska Sunnie skrittas. Det blir ingen lazy sunday idag inte.
 
 
 
 
 

Kvällssnack

Nu är min hästeftermiddag över för idag och det enda som är kvar att göra idag är att ta in hästarna om en stund. 
 
Sunnie kändes fräsch och var med på noterna idag, hon är redo för tävling med andra ord ! Tävlingen börjar inte förrän 12 så den sista putsningen och packningen gör jag imorgon. Sunnie är nyfriserad och fin men ska ryktas länge så att hon får upp den glans hon tappat nu när täcket ligger på dygnet runt.
Jag har inte bestämt mig om jag ska rida i kavaj eller inte. Kavaj är ju alltid snyggast men då den är mörkbrunrandig så är den lite svår att matcha när all annan utrustning är svart. Dessutom så rider jag med säkerhetsväst så den täcker ju största delen av kavajen ändå.
 
Det är inte bara Sunnie som är taggad för tävling, jag ser verkligen fram emot morgondagen och Trollhättans fina anläggning. Jag har enbart tävlat där en gång och det var på min D-ponny Nora för typ 8 år sen. Då ramlade jag av på sista hindret men var överlycklig för att vi kommit över en av dom stora oxrarna i banan på första försöket, haha ! Ramlar jag av imorgon lär jag inte vara lika glad ;)
Nu när jag tänker efter så har jag faktiskt tävlat terräng på TFRK med en ponny som hette Sheriffen. Vi var felfria och eftersom han var unghäst så fick jag vara med på min första prisutdelning. En underbar ponny som vi var påväg att köpa men jag bestämde mig i sista stund för att ha kvar min dåvarande ponny Ellen istället. Om det var rätt eller fel val är svårt att säga men jag har lärt mig massor på mitt lilla busfrö till C-ponny kan jag lova ! Och tillslut så stog vi som vinnare med laget i allsvenskan div II, det var en upplevelse.
 
Nej, nu svamlar jag iväg om allt möjligt. Jag som bara skulle kika in och berätta hur tävlingssugna jag och Sunnie är. Nu ska jag och Tompa åka in till Vara för att köpa tacos och mackor tills imorgon. 
Håll tummarna för att vi kommer hem med bra resultat och bra rundor imorgon !
 
 
 
Suddig gammal bild på min fina ponny Nora ♥
 
 
 

Resultat Floby 22/9

I söndags var ju vi iväg och tävlade i Floby. Första gången både jag och Sunnie var där och det var en mysig klubb.
 
Jag och Tompa hann gå banan innan vi tog ut Sunnie till 1m men då fick vi lite stressigt så det blev en rätt så kort framridning.
På framhoppningen kändes Sunnie fin, trots att det var total kaos. Ryttare red lite som dom kände för, utan att ropa när dom skulle hoppa något hinder, och personer som stog på marken höjde hinder när andra ryttare var i anridningen för att hoppa dom osv. Men jag och Sunnie höll oss fokuserade på våran grej och kom ut nöjda från framhoppningen.
Inne på banan hade vi ett bra tempo. Jag blev fast i handen i någon anridning men annars hade vi ett bra flyt. Sunnie hoppade lite platt, som hon har gjort det sista men var inte i något hinder direkt. 
Första svängen i omhoppningen, till hinder nr 9, fick jag inte med henne runt riktigt så där fick vi in ett galoppsprång för mycket. På hinder nr 11, som var ett räcke, vände vi upp rätt bra men jag vet inte om Sunnie såg hindret för sent eller om jag mötte upp lite dåligt med ben för det räcket rev vi. Språnget efter det fick vi till bra. Synd bara att vi rev räcket, annars hade vi hamnat på en delad 4e placering.
 
Resultat 1m: 0+4 fel och plats 13 av 11 placerade och 39 startande.
 
 
 
Nästa klass var en 1.10m och jag red fram Sunnie innan jag gick banan. Sen hoppade vi fram.
På framhoppningen kändes hon lite avvaktande och backade nästan av lite för mycket. Jag hoppade inte fram så mycket ifall det berodde på att hon var trött. 
Inne på banan så fick vi upp ett rätt så bra flyt fram till hinder nr 4 där jag la henne alldeles för stort på en oxer och vi kraschade. Jag var så inne på att rida på mina 5 galoppsprång på den linjen att jag blev passiv och ville trycka av henne, trots att vi inte var framme. Vi landade i hindret och trots att vi tog oss igenom hindret så fick vi en vänta signal. Helt i onödan, då vi näst intill var på väg mot nästa hinder.
Eftersom jag tyckte att väntasignalen var felgiven så fortsatte jag att rida på hinder nummer 5 när domaren sa "Varsågod och rid" (vilket är helt fel, jag skulle ju ridit på 4an igen) men jag tänkte att jag var igenom hindret och fortsatte alltså banan. Jag hann hoppa kombinationen också, vilken jag var väldigt nöjd med då den var maxad och vi kom alldeles rätt och tog oss igenom som ingenting, innan vi blev uteslutna. Felhanterat av både mig och domaren tycker jag och att ha ett uteslutetresultat är ju inte så roligt. Men jag kan vara glad att uteslutningen berodde på mig och inte Sunnie i alla fall.
 
Resultat 1.10m: Utesluten.
 
I denna klassen blev filmen konstig, bilden försvinner till och från, och det kanske är tur det för då slipper jag kolla på min hemska miss fler gånger. Den klassen drar vi ett streck över och gräver ner i marken.
 
 
Imorgon är det vår första inomhustävling för i år och den äger rum i Trollhättan. Inomhus blir det ju lite trängre så den galoppen vi har fått fram under sommaren måste vi komprimera utan att tappa trycket. Jag ska rida mycket bättre än förra helgen och jag hoppas att Sunnie är på lite bättre humör. 
 
 
 
 
 
 
Vad gillar ni hennes långa kaninöron ? Dom syns mer när hon är knoppad ;)
 
 
 

Hej på er !

Hittills idag har jag lagt all min tid på hemmet. Jag har städat så grundligt att huset ser ut som när vi flyttade in i det, om inte ännu renare. En tvätt har jag också hunnit med och det var tur, det kan ju vara bra att ha rena tävlingskläder ;)
 
Nu ska jag uppdatera er med resultat från tävlingen och hur duktiga dom små ungdomarna var sist jag jobbade med dom.
Efter det blir det lunch framför ett avsnitt av GG och sen ska jag bort till stallet för att göra klart allt inför morgondagens tävling.
 
Be right back !
 
 
 
 
 

Stressig dag

Jag hade tänkt att vara hemma och rida, kolla serier och blogga tävlingsresultat för er idag men när Tompa plötsligt fick åka till jobbet senare än vanligt och skulle ha det superstressigt så bestämde jag mig för att åka med honom och hjälpa till. 
Så idag extraknäcker jag som assistent och sitter med i bilen och skriver in addresser på gpsen och fyller i papper. Det har verkligen vart stressigt, det här inlägget började jag skriva på vid lunch och kan publicera det först nu, haha !
 
Just nu sitter vi fortfarande i bilen och rejsar runt i Göteborg men när vi kommer hem ska vi åka till stallet. Jag får se om jag hinner rida Sunnie, annars får hon en vilodag idag så känner jag igenom henne imorgon istället.
Igår var hon otroligt välriden och jättefin att rida men dock lite trött så en extra vilodag såhär innan tävlingen skadar inte.
 
Nu ska jag fortsätta att assistera min pojkvän dom sista stoppen och sen är vi på väg hem.
 
 
 
 

Ungdomarnas tur

Nu ska jag byta om till ridkläder för att spendera eftermiddagen i stallet. Först ut blir dom små busiga ynglingarna i Johannas stall. Det är tur att Emelie kan hjälpa mig med dom för dom ger mig lite utav en utmaning.
Jag hade hoppats att Tompa kunde vart med och tagit lite kort när jag rider dom men han fick åka tillbaka till jobbet igen så det får bli next time !
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Här har det stått still !
 
Jag antar att ni med spänning väntar på resultat och utvärderig från tävlingen ? Ni får vänta lite till men jag kan säga att det var en sån där mittemellan tävling. Första klassen gick hyffsat och andra klassen klantade jag till det rejält. Men som sagt, mer om det när jag hinner. 
 
Idag är jag hemma från skolan och Tompa är på väg hem från jobbet redan nu så vi ska ha en mysig förmiddag ihop. I eftermiddag får jag hjälp av Emelie att rida unghästarna och sen ska jag till mitt stall och rida Sunnie.
Hon ska joggas och lösgöras idag, ridas igenom kort men intensivt imorgon och bara kännas av på fredag. På lördag är det tävling igen och då ska vi ta revansch från söndagens tävling !
 
 
 
 
 
 

Redo för tävling

Allt är klart inför tävlingen imorgon och jag har myst ner mig i soffan med Tompa. Vi har ätit gott och umgåtts tillsammans hela dagen, det är inte ofta det händer !
 
Sunnie är flätad så att det bara är för mig att rulla upp flätorna till knoppar imorgon bitti och förhoppningsvis har inte Sunnie rullat runt för mycket inatt så jag slipper göra om alla flätor imorgon bitti. 
Jag är så taggad för tävlingen men är lite ledsen över att det är sista utomhustävlingen för i år. Därför ska jag och Sunnie ha lite extra kul imorgon :) 
 
Önska oss lycka till !
 
 
 
 
 
 

Alldeles för tidig lördagmorgon

God morgon ! 
 
När man har vart ute till lite för sent på natten och klockan ringer för att man ska upp och släppa ut hästarna, och man undrar varför klockan ringer mitt i natten och har ingen koll på varken upp eller ner. Tills man inser att det är morgon och det faktiskt redan är dags att gå upp. Den svider lite alltså, haha ! 
 
Men när man kommer till stallet och möts av hästarnas välkomstgnägg så glömmer i alla fall jag det mesta av vad trötthet heter och njuter av att få se hästarna trava ut i hagen i morgonens solstrålar. Jag är så himla glad att jag har möjlighet att inte bara ha EN egen häst utan tre <3
 
Nu ska jag ta igen en del av nattens missade sovtimmar och sen ska jag nog vara redo att fixa inför tävlingen :)
 
 
 
 
 

Nattprat

Efter insläppet åkte jag och Tompa in till Vara för att sitta i det där stackars garaget hela kvällen men till min glädje så blev det bara ett snabbt stopp i garaget för lite provkörning innan vi åkte hem till några bekanta för lite prat. 
Innan vi visste ordet av så hamnade vi i Lidköping för att "kolla läget", något som alla volvoraggare här omkring gör, och jag som oftast tar avstånd till volvoraggare hade faktiskt en okej kväll ! 
 
 
Imorgon ska jag sova igen timmarna som jag missar inatt och tagga inför söndagens tävling i Floby. Sunnie ska ridas igenom, finputsas och knoppas och så ska jag ju göra dom vanliga stallsysslorna. Jag är så tävlingssugen, nu är det ju tre veckor sen vinsten i Gråbo och jag hoppas på ännu bättre rundor än då ! 
 
 
 
 
 
 

Dimitri Vegas

 



Sätt på den här låten på helgens fest så kan jag lova ett bra drag ;)
 
 
 

Fredag kväll

Jag blev kvar i stallet längre än jag tänkt. Först stog jag och pratade med Emelie en stund och sen kom Jimmy och sa hej och blev kvar ett tag han med. Först efter det mockade jag och gjorde klart stallet för insläppet som jag ska åka bort till strax. 
 
Det har vart en ganska produktiv dag för min del:
Utsläpp av hästarna vid 07.30.
Skola 8.30-12.
Lunch med pappa 12.15-13.45.
Stallet 14.45-16.30.
Målat fönster och klippt gräset 16.45-18.45.
 
Nu tar jag helg på riktigt och åker till en väns garage en stund. Sen får vi se vart kvällen slutar !
 
 
 
 
 
 

Helg

Nu är dagens matteplugg över och just nu sitter jag och väntar på pappa för att luncha i "stan". Och han är tidsoptimist som vanligt..
 
När jag kommer hem åker jag direkt till stallet för att mocka och pussa på hästarna. Sunnie ska vila idag så det blir inget långvarigt besök. 
Ikväll får vi se vad som händer men jag kan gissa på ett besök i verkstaden och sen Super Mario med mitt hjärta :) 
 
 
 

Hoppträning del 2

Fotograf: Emelie Salomonsson Stridsberg
 
Vi hade inte planerat att bli fotade, därav våran "snygga" outfit, men det är alltså såhär vi rider runt på hemmaplan, i leggins och 10-årig gammal ridhjälm ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Dagen i stallet har gått bra och jag fick gjort allt på min to do-list. Dennis uppskattade att bli ompysslad och fick även han känna sig lite som en tävlingshäst med pälsglans i svansen och oljade hovar. 
 
Sunnie joggades på stubben och eftersom hon kändes lite trött så var vi bara ute i 35 minuter. Jag vill ha en pigg och fräsch Sunnie på söndag :) 
 
Kvällen spenderades i en kompis garage med lite blandat folk men nu är jag och Tompa hemma och ska strax sova. Imorgon åker jag till Lidköping och läser matte. Roligare fredag kan man väl ha ;)
 
God natt, vänner !
 
 
 
 
 

Thomas, pojkvän och tränare

Som ni vet så brukar jag släpa med mig Thomas till padocken så att han får sätta upp några roliga övningar. Efter fem år som pojkvän till en ridtjej så har han nu blivit riktigt bra på att hitta på roliga övningar. Även om dom fortfarande är originella och dessutom omöjliga att genomföra vissa gånger så får jag och Sunnie verkligen träna på kommunikation och svängar när det kommer tills Tompas övningar ;)
 
 
 
 
 
 
 
Han flyttar bommar och tunnor, höjer och lägger upp bommar.
Jag är glad över att ha en så engagerad pojkvän som Tompa. Han ställer alltid upp om jag behöver hjälp, vare sig det gäller träning eller något annat. 
 
Jag älskar dig Thomas ♥
 
 
 

What does the fox say ?

Jag antar att ni inte har missat den här låten ? Det måste vara den mest spelade låten just nu, hur det nu är möjligt, för särskillt bra är den ju då inte, haha !
 
Men jag måste bara fråga: Vad säger räven egentligen ? ;)
 
 






Hoppträning del 1

Fotograf: Emelie Salomonsson Stridsberg
 
Vi hade inte planerat att bli fotade, därav våran "snygga" outfit, men det är alltså såhär vi rider runt på hemmaplan, i leggins och 10-årig gammal ridhjälm ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens tips !

Idominsalva mot mugg.
 
I flera år har jag letat efter något bra botemedel mot mugg, dock utan framgång, och jag tror att många ryttare har samma problem.
 
För några somrar sen hade Sunnie problem med mugg och skrittades därför bara under en period. Jag tvättade och smorde med helosan två gånger om dagen men det gjorde ingen skillnad alls, jag kunde lika gärna låtit bli.
Jag har också provat att gnugga in vanlig matolja på muggen och det mjukade visserligen upp skorporna så att det inte blev lika stelt men det hjälpte inte läkningsprocessen.
 
I våras fick Sunnie lite mugg på vänster bakben och först smorde jag med Helosan igen. Men när det fortfarande inte funkade så provade jag med Idominsalva. Efter bara 3-4 smörjningar hade sårskorpan mjuknat tillräckligt så att den gick bort och sen dess har hon inte haft något mer mugg. Man ska däremot tänka på att tvätta och torka muggen ordentligt innan man stryker på salvan. 
 
 
Så dagens tips är att använda idominsalva mot mugg, supereffektivt !
 
 
 
 
 
 

Sent godmorgon

Tompa har åkt iväg för att jobba några timmar och jag tar tillfället i akt att krypa ner i soffan och kolla på GG. Idag fick jag förresten min mysmorgon med frukost i soffan framför en film med tända ljus, en filt och min pojkvän. Bästa starten på dagen ♥
 
Efter lunch ska jag åka bort till stallet och stallets "To do-list" ser ut såhär:
 
- Mocka och göra vatten och hö
- Rida Sunnie i låg form på stubbåkern
- Putsa lädret
- Borsta och pyssla om Dennis
 
Det ska nog inte ta allt för lång tid. Men tills dess så är jag bosatt i soffan och jag ska ge er ett inlägg med bilder från förrförra hoppträningen. Be right back !
 
 
 
Äkta kärlek ♥
 
 
 

Ett snabbt hej..

innan jag åker till stallet. Tompa behövde en powernap så under tiden jag väntar på honom så passar jag på att kika in här. 
 
Jag har tre timmars jobb bakom mig och tänk om man alltid kunde jobba så korta timmar, vad jag hade vart lycklig ! Det hade vart det mest optimala för mig, då hinner jag med stallet och hemmet utan att behöva stressa. 
 
När vi kommer bort till stallet ska jag se om jag klarar att knoppa Sunnies man, i så fall får hon ha knoppar på söndag. Annars får jag klippa den några centimeter, för just nu är den alldeles för lång. Sen ska hon få en riktig rykt och så ska jag börja smörja hennes hovar med hovolja. Enligt min hovslagare är inte hovolja jättebra för hovarna då det stänger ute fukten men eftersom inget annat har funkat mot Sunnies hovsprickor så jag ska ge hovoljan ett försök. 
 
 
 
 
 
 

Project X

Varför inte liva upp höstmörkret lite ? :)
 



Jag vet inte hur många utav er som sett filmen Project X men den här låten blev i alla fall känd tack vare den filmen. Grym låt och rätt cool film som faktiskt är baserad på en verklig händelse.
 
 
 

God morgon onsdag !

Jag har börjat dagen på bästa möjliga sätt. 
Jag vaknade några minuter innan alarmet ringde och åkte till stallet för att släppa ut hästarna. Jag passade också på att mocka och lät halmen ligga åt sidan även idag så att boxarna får luftas. När man har hästarna på enbart halm utan bädd så blir det lätt ofräscht och luktar en del så jag ska försöka lufta så ofta jag kan numera.
 
Sen åkte jag tillbaka hem, gjorde ordning frukost och tände ljus och nu sitter jag invirad i en filt och kollar på GG på projektorskärmen. Tänk om alla dagar kunde börja såhär, + min pojkvän helst då ♥
 
 
 
Kl. 11 åker jag och jobbar i tre timmar. Efter det ska jag åka bort till stallet igen och rida Sunnie. Jag står och väger mellan att rida till en fin skog med hur många fina ridstigar som helst eller ett markarbetspass i padocken. Eftersom det ska regna i eftermiddag lutar det nog åt padocken, men jag låter valet vara öppet tills i eftermiddag :)
 
 
 

Söndagsmorgon

God morgon på er !
 
Trots lite sömn även inatt så måste man ju upp och ta hand om sina älsklingar. Så jag drog upp mig själv ur sängen och åkte till stallet och släppte ut hästarna. När jag ändå var där så passade jag på att mocka och låta halmen ligga åt sidorna i boxarna så att det får luftas lite. 
 
Idag är det typiskt höstväder med grå himmel och regnskurar lite då och då och jag måste erkänna att jag faktiskt gillar det ! Nu är jag redo för lite höst, men det får gärna varvas med lite soliga dagar.
 
Idag ska jag och Tompa fira farmor och äta lunch där. När vi kommer hem ska vi hämta hö och sen hoppträna Sunnie. Jag ska också se om Emelie är hemma så jag kan få bilderna från förra veckans hoppträning.
 
Men först, sova någon timme och ladda om batterierna :)
 
 
 
 
 

Helg

Lördag idag och jag och Tompa är på väg för att hälsa på min lillebror i Anderstorp. Förhoppningsvis får vi en närmare titt på den fina motorbanan också, eftersom han går i skola inne på banområdet. 
 
Det blev en sen kväll igår och så upp tidigt idag för att rida och mocka. Sunnie gick i mycket skritt och lite trav och galopp, imorgon ska jag förhoppningsvis klara att hoppa henne i padocken. Det ser jag fram emot, hon har vart så himla fin det sista så det kan inte gå annat än bra !
 
På vägen hem från Anderstorp stannar vi till i Jönköping och kollar in en utav dom allra sista bilträffarna för 2013. Det kan bli grymt !
 
Ha en bra lördag mina vänner :)
 
 
 
Duff brukar stå och studera Sunnie och hennes träning när vi rider på stubben.
 
 
 

Smärta

Usch, jag har haft sån värk i min vänstra skinka, typ vid sidan av svanskotan, dom senaste dagarna. Det värker och molar och ibland hugger det till som om någon sticker in en kniv så att jag tappar luften. Inte jätteskönt och det försvårar mycket i stallet och på jobbet. 
 
I förrgår vilade Sunnie och igår longerade jag henne och det var knappt så jag kunde göra det ens en gång. Idag ska jag pröva att rida på stubben och det får bära eller brista helt enkelt ;)
 
Jag fick se bilderna som Emelie fotade när vi hopptränade i söndags och det var många fina bilder. Så fort jag får dom kommer dom upp här på bloggen.
 
Nu ska jag fortsätta min dag i soffan och här blir jag nog kvar större delen av dagen, haha !
 
 
 
 

Lyckad hoppning

Nu har jag och Tompa landat i soffan efter några timmar i stallet. 
Unghästarna skötte sig bra även idag och jag kunde skritta dom båda två.
 
 
Sunnie tyckte det var väldigt roligt att hoppa och blev lite övertaggad emellanåt.
Vi började med att hoppa ett räcke med tre galoppbommar innan. Jag som alltid vart så anti galoppbommar innan har faktiskt börjat uppskatta dom mer. Vi höjde upp det så att hon fick hoppa ett språng på ca 1.10, annars hoppade vi bara bäbishinder idag.
 
Sen rullade vi på en studs som bestog av tre oxrar på ca 50-60 cm. Jag försökte komma lite stort in så att hon fick jobba lite extra med frambenen. 
 
På slutet tränade vi några omhoppningssvängar på två låga räcken och det var då Sunnie kokade över lite grann men det mesta gjorde hon bra, min fina tjej som vill lite FÖR mycket ibland <3
 
 
Nu ska jag och Tompa spela Super Mario resten av kvällen och bara njuta av våra sista timmar med ledighet.
 
 
 
 
På bilden ser ni övningen med galoppbommar och även Emelie som fotade lite under dagens ridpass. Kanske att hon skickar några av bilderna till mig om jag ber riktigt snällt ? :)
 
 
 

Helgplugg

 
Såhär har jag börjat min söndagsmorgon, med att plugga matte. Det är nästan så jag tror att jag börjar bli sjuk, haha ! Men vill jag läsa till fastighetsmäklare så måste jag plöja igenom matte B så det är bara att kämpa.
 
Nu ska jag däremot byta om till ridkläder och åka bort till Johannas stall för att jobba med unghästarna. Jag kan bara hålla tummarna att det går lika bra som sist.
Sen ska jag rida bort Sunnie till padocken och hoppas studs. Idag får jag med mig min grymme coach Tompa ;) 
 
En underbar söndag hittills och jag hoppad att resten av dagen fortsätter likadant :)
 
 
 

Vilket pass !

Jag joggade Sunnie på stubbåkern med graman idag och så fort gramanen sitter på så är det som att sitta på en helt annan häst ! Hon blir lätt i handen men med lagom stöd, jättefin stadig form och lätt att korta och länga. Även om gramanen mest hänger där och dinglar. Kanske känner Sunnie att det är arbete på gång, kanske rider jag annorlunda, något är det i alla fall.
 
Dessutom så lekte vi tage med Stina en stund och Sunnie kan verkligen vända på en femma när hon är på det humöret. Det gäller bara att få fram det inne på banan också, då blir vi svårslagna ;)
 
Nu är jag och Tompa uppklädda och på väg till en släktträff med hans släkt. Det är kul att få klä upp sig ibland, det blir inte mycket av det när man är arbetssökande/jobbar på dagis. 
Ikväll åker vi förbi en bilträff och kikar innan vi åker hem och spelar Super Mario, wiiihoo !
 
 
 
 
 

Matte Schmatte

Jag kommer aldrig förstå mig på det där med matte.. Ena stunden satt jag och kände: "Fy fan vad bra jag är, det här var ju inte svårt !" En minut senare satt jag hängig i stolen och kände mig som värkdens sämsta människa. Men nu ska jag träna på det jag räknade idag så att det sitter så tar jag nya tag nästa vecka !
 
Ny ska jag åka bort till stallet för att rida Sunnie i våran hage. Hon har jobbat väldigt bra där det sista så vi jobbar vidare i lång och låg form.
 
Ikväll åker jag, Tompa och en vän till Grästorp för att göra en totalmakeover på Tompas kusin. Det ska bli spännande ;)
Trevlig fredagskväll hörrni ! 
 
 
 
 
 

Plugg

När ni läser detta sitter jag antagligen i Lidköping, mot min vilja, och pluggar matte. Nu ska betyget i matte b fixas så att jag har möjligheten att läsa till Fastighetsmäklare nästa höst ! Och någon dag ska jag vara min egen chef, that´s it !
 
Eftersom jag inte är hemma på några timmar så tänkte jag dela med mig av omhoppningsfilmen ännu en gång och för er som inte har tittat på den än, varsågoda att kolla på ett sammansvetsat ekipage. För det är vi verkligen !
 
 


Hela jag ryser när jag kollar på denna filmen. Vi har bevisat att vi också kan ! Och det är inte sista gången vi leder ärevarvet.
 
 
 

Måsas Salsa & Måsas Obama

Idag tog vi ett stort steg i rätt riktning !
 
Johanna var med och hjälpte till idag och under tiden jag red den ena hästen ledde hon den andra runt i padocken. På så sätt så höll sig båda lugna och det var sååå mycket lättare att jobba med dom. 
 
Salsa först, hon ville först inte stå still så att jag kunde hänga på henne men efter en stund fann hon sig i det och då kunde jag sitta upp. Till en början stog hon bara still och ville inte gå framåt så det vara bara att vänta ut henne tills hon gick framåt av sig själv. Den ponnyn är otroligt lättlärd, hon fattade vad tygeltagen betydde direkt och gick både att svänga, stanna och sätta igång i skritt. Sen skulle hon ju busa till det lite också men hon höll det till en lagom nivå när jag satt på henne. Det tackar jag för, jag vet inte om jag skulle klara av en rodeo nu när jag har blivit äldre, haha !
 
 
Obama hoppade jag upp på nästan direkt då han inte brydde sig alls att jag hängde på honom. Han var inte lika snabb med att förstå bettet och vart jag ville att han skulle gå så han fick gå runt lite där han kände för själv, så länge han gick framåt. Någon gång stannade han och backade några steg men sen gick han fram igen. På slutet kunde jag till och med göra halt, det är grejer det !
 
 
Jag är otroligt nöjd med båda hästarna idag ! Jag ska göra så i fortsättningen att jag har båda ute i padocken samtidigt om jag har någon som hjälper mig. Då kommer hela proceduren gå snabbare och så får dom vänjas vid att ridas själva när jag har mer kontroll på dom från ryggen. Är jag däremot själv så har jag inget annat val än att rida dom enskilt. 
 
 


Måsas Salsa.
 
 
 
 

Hästhöst

Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka mot stallet. Resten av eftermiddagen kommer vara fylld med häst, häst och häst, som det ska vara med andra ord.
Underbart att solen börjar kika fram lagom tills vi ska ut och rida. Såna här höstdagar älskar jag !
 
 
 
 
 

Vill ha !

 
 
Har dock inte bestämt om jag vill ha med sammet eller leather look. Och helst hade jag nog velat ha en blå-silvrig men det passar inte min tävlingsutrustning till. 
Och hur gör man om man vill rida med en svart-silvrig hjälm men vill ha tex guldswarovski och mitt vinröda JWschabrak med guldpasspoal, funkar det ihop ? 
 
Säga vad man vill men den vanliga Charles Owen Wellington är bannemig lättast att matcha till !
 
 
 

Ny header, återigen !

Ännu en ny header på bloggen !
 
 
 
Jag bara älskar den bilden och kände att jag ville ha den som header. Och den gamla bilden har jag ju haft i någon månad så den är old news ;)
 
Vad tycker ni ? Bättre ? Sämre ?
 
Kan ni inte se den nya headern så tryck på F5 :)
 
 
 

Failbilder

 
Watcha think about my shettlandsponny ?
 
 
 
 
 
 

Bäst just nu !

 





God morgon

Som vanligt så kunde jag inte somna om efter att Tompa åkt till jobbet så jag drog på mig stallkläderna och åkte till stallet och släppte ut hästarna. Dom var pigga och glada och började morgonen med ett rejs till längst ner i hagen. Inte som igår då jag släppte ut dom 5.30 och nästan fick släpa dom ut i hagen för att dom var så morgontrötta, haha !
 
Idag har jag planerat att rida till grushålan och klättra med Sunnie. Hon behöver stärka sina ryggmuskler mycket mer och det har vi jobbat med det sista. Jag rider henne mycket i låg form, hoppar studsserier en gång i veckan och nu när blinningarna har försvunnit för i år så att vi kan rida till grushålan så ska vi lägga till klättring bland dom stärkande övningarna. 
 
I eftermiddag ska jag åka bort till Johannas stall och jobba med unghästarna. Förhoppningsvis får jag med mig Tompa, annars får jag lösa det själv helt enkelt. Nu får det bli hårdträning för Salsa och Obamas del, dom måste vara näst intill helt inridna innan snön kommer, då får dom sin vila. Men dom ger mig en utmaning kan jag lova.
 
Nu på förmiddagen ska jag passa på att kolla på Gossip Girl och skriva några blogginlägg så kika in om en liten stund igen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsinlägg

En mysig skrittur och ett mockat stall senare sitter jag nu hemma i soffan och kollar på film med vår nyinköpta projektor. 
Sunnie tyckte det var kul att komma ut och röra på sig, trots att hon hoppar till för minsta lilla fjäril som fladdrar med sina vingar. Hon är verkligen en riktig dressyrfjant, haha ! 
 
Jag kikar in här och säger hej på er imorgon, bland annat så kommer det komma upp lite failbilder från tävlingen. 
God natt ! 
 
 
 
 
 

Ellie Goulding

 





Onsdag

Ja, idag är det onsdag och vi är återigen mitt i veckan. Jag satt nyss och kollade runt på TDB och ångrade mig att jag strök oss från tävlingen i Bulycke eftersom det är så långt till nästa tävling men nu har det snart redan gått en vecka så den 22e och tävlingen i Floby närmar sig snabbt ändå.
Men jag tänkte kolla om ni vet någon Pay n´Jump här i närheten denna helgen som kommer ? Jag vill ut och hoppa !
 
Idag hoppade jag in och jobbade 6-14 och nu sitter jag hemma och slappar lite. Fyra nätter med dålig sömn är inget att hurra för och det börjar kännas nu.
 
Sunnie vilade igår och jag tänkte ta en lugn skrittur med henne idag. Jag är väldigt noga med att hon ska få återhämta sig efter en tävling, även om den inte är så fysiskt jobbig så är det mycket nya intryck och nerver. Därför skrittas/joggas hon alltid dagen efter tävling för att bli av med eventuell träningsvärk och för att komma ut och sträcka på sig och två dagar efter tävling är det vila. Ett bra upplägg som jag har kört på ända sen jag red ponny och det funkar bra.
 
Nej, ett avsnitt av Gossip Girl innan jag åker och fixar stallet, det känns helt okej en dag som denna ;)
 
 
 
How do you like my crazy face ?
 
 
 

Mysig skrittur och migrän

Efter en natt med lite sömn vaknade jag med migrän imorse och stannade hemma från jobbet. För att bli av med min hemska migrän så låg jag och sov halva dagen och andra halvan har jag kollat på Gossip Girl. Nu känner jag mig lite bättre så imorgon åker jag till jobbet som vanligt. 
 
Sunnie och jag red ut på en lång skrittur med lite inslag av trav förut. Outfiten var mjukisbyxor och träns utan nosgrimma. Jag skulle vilja köpa ett hackamore att ha på henne slappdagar som denna. Å andra sidan så kan jag lika gärna rida henne i grimma och grimmskaft, det kör vi på nästa gång. 
 
Jag kan fortfarande inte smälta att vi faktiskt ledde ärevarvet igår, ursäkta mitt tjat, men det är en väldigt stor grej för mig. Jag är så stolt över mina fina häst som, trots att hon inte har den bästa tekniken eller kapaciteten, ändå har viljan och faktiskt vann över en hel del fina hästar igår. Min lilla Sunnie Girl liksom ! För mig är hon fortfarande en unghäst, inte en 9-åring. Dom växer upp så fort, haha !
 
Nu ska jag sova och inatt hoppas jag att jag får sova hela natten utan att vakna flera gånger i timmen.
God natt !
 
 
 
MiniSunnie :)
 
 
 

Resultat Gråbo 1/9

Ojj, då ska jag sammanfatta gårdagen, det blir inte lätt. Det var både upp och nergång igår och tävlingsplatsen hade både för och nackdelar.
 
Tävlingsplatsen i sig var mysig och så och funktionärerna var väldigt trevliga men det mesta kändes lite rörigt. Infångare ramlade på banan och det satt en plastpåse runt en högtalare som satt på tävlingsbanan vilket Sunnie såklart blev livrädd för. En tjej gick omkull med hennes häst inne på framhoppningen och blev liggande och folk skrek sjukvårdare i nästan 10 minuter utan att någon kom, så tillslut hoppade en utav ryttarna som skulle tävla av och hjälpte ekipaget. Under tiden fortsatte tävlingarna som vanligt och vissa ryttare hann inte hoppa fram eftersom framhoppningen stog still ett tag.  
 
Till första klassen gick framridningen bra, Sunnie lyssnade bra på mig. Eftersom tävlingsbanan var ganska trång och långsmal så försökte jag rida ihop Sunnie inne på framhoppningen så att vi skulle kunna ha ett lägre tempo men ändå behålla trycket inne på banan men det gick inte så bra. 
 
Väl inne på banan så blev det lite för mycket backande då jag förberett mig på att det skulle vara trångt. Sunnie, som var spänd till döds pga den där plastpåsen, hoppade ganska platt och var i en del hinder. Hon tittade på ett polkaräcke där vi fick ett stopp vilket gav 4 fel plus tidsfel. En mellanrunda som liknade rundorna vi gjorde i Essunga med undertempo och för lite tryck. 
 
Resultat 1m: 7 fel.
 
 



Och då till klassen där vi tog hem våran första vinst. Jag kan fortfarande inte få in i huvudet att det är sant !
Jag red fram henne en kort stund och fick henne allert. Framhoppningen gick bättre i denna klassen och vi gick in på banan med en bra känsla. 
 
Vi hade ett mycket bättre tempo i denna rundan och jag hittade den ridningen jag vill åt. Sunnie hoppade lite snålt och var i något hinder men hon var med mig och kämpade. Till vattenmattan blev jag väldigt fast i handen och tryckte in ett eller två galoppsprång extra men lyckades ta mig ur det dom sista sprången och vi blev felfria och fick komma in på omhoppning när alla hade hoppat klart !
 
Resultat 1.05m grundomgång: 0 fel.
 
 



Till omhoppningen tog dom bort alla hinder som inte var med i omhoppningen. Jag höll Sunnie varm under det lilla uppehållet och tro det eller ej men när jag red in på banan släppte all nervositet och jag bara red. 
Till 2an hade jag inte bestämt mig för om jag skulle gå runt eller vända innanför förrän jag precis vände upp och som ni ser så valde jag att gå innanför. Man ska ju egentligen alltid ha en plan när man går in på banan och hålla den så gott det går men det gick ändå denna gången. 
På 5an hade vi en enorm tur. Vi var i det planket rätt hårt men denna gången var det vår tur att ha lite tur i bakfickan och den låg kvar. sen var det bara kombinationen kvar och sen var vi i mål och gick upp i ledning ! Som sagt så grät jag glädjetårar tills prisutdelningen var över och jag var/är så stolt över min fina Sunnie ♥
Det var den ryttare efter oss som fick 4 fel så vi stog som vinnare i klassen och jag kunde inte tro att det var sant, och kan väl det egentligen fortfarande inte. 
 
Resultat 1.05m omhoppning: 0 fel och vinst !
 
 


Vad gillar ni Tompas engagemang ? Jag tror att han var lite nervös ;)
 
Så, för att summera gårdagens tävlingsdag så kan jag säga att det inte var våra bästa ritter, trots att vi kom tillbaka ganska starkt efter första klassen. Sunnie var med mig och hade nog lika kul som jag. Jag får säga att ritterna ser prydliga och genomtänkta ut och jag är nöjd och stolt över både mig själv och Sunnie. Mest Sunnie ♥ Vi vann !!!
 
Här kommer en maaaassa bilder:
 
 
 
Ni måste erkänna att det ser rätt bra ut ? ;)
 
 
Sunnie hade sin fina remontnosgrimma från Kyro Riding Gear.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi bara visa att detta inte var en engångshändelse. Nej då, nästa tävling är i Floda om tre veckor och vi ska som vanligt satsa på att ha kul !
 
 
 

Våran första vinst !

 
Jag bokstavligen grät glädjetårar från omhoppningen tills prisutdelningen var över :')
Underbara häst, vad vi samarbetade idag och äntligen fick vi den blågula rosetten med oss hem ! 
 
Det var inte våran bästa runda och vi hade lite tur med oss (för en gångs skull) men som vi har kämpat för detta under 7 års tid.
Jag är så lycklig <3
 
 
 

Nu kör vi !

Och så här ser vi ut idag, fast med veredusskydd.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0