Snabb update

Jag har vart ganska nere i helgen, därför vilade Sunnie både lördag och söndag. Jag vill inte ta ut mitt dåliga humör på henne och förstöra arbetet vi har byggt upp ända sen igångsättningen.
 
Idag longerades hon däremot och det tyckte hon var lajbans !
 
 
 
 
Nu ska jag sova, imorgon jobbar jag 8-17 igen.
God natt !
 
 
 

Italobrothers - Up ´N Away

 
Italobrothers, alltid en favorit !
 
 
 

.

 
 
 
 

Sunday

Det känns rätt surt att vi skulle vart i Tidaholm just precis nu egentligen.. Det är ju så roligt att tävla !
Men jag sköt upp hoppningen till idag istället så jag har något roligt att se fram emot i alla fall. Förhoppningsvis är Sunnie taggad efter att ha vart hoppledig ett tag.
 
Vädret igår var ju helt underbart ! Jag solade i en och en halv timme medans Tompa mekade, och fick färg och jag tänkte fortsätta idag eftersom det skulle bli ännu bättre väder idag. I love it !
 
 
 
 
 
 

ATM

 
 
Underbara sommarväder !
 
 
 
 

Min fredagskväll

Att sitta på TDB och kolla/planera tävlingar är inte lika roligt när jag inte vet om vi ens kommer kunna åka på någon utav dom. Därför anmälde jag till Gäsene ändå och håller tummarna hårt för att vi kan ta oss dit ! Åh, jag vill så gärna ut och tävla !
 
Idag longerade jag Sunnie men imorgon tänkte jag rida bort till padocken och stilla mitt tävlingssug med lite hoppning. Risken är dock att suget blir ännu värre..
 
 
 
Ta mig tillbaka ♥
 
 
 

Världens finaste <3

 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ofrivillig avsittning nummer 2 2014

Ja, idag lyckades hon få av mig igen ! 
 
Vi var ute i skogen och konditionstränade och som avslutning skulle vi rulla över en stock några gånger. Först åt ena hållet tittade hon till men hoppade. Åt andra hållet tittade hon men bjöd ändå framåt. Då slappnade jag av lite och då passade hon på att stanna och sen tvärvända för att springa ifrån den där läskiga stocken. Och då flög jag som en vante MEN jag landade på fötterna även denna gång ! Jag börjar bli ett proffs på det nu, haha ;)
 
Jag satt upp igen och hoppade stocken tills hon slappnade av och avslutade där. Fjantiga dressyrtant !
 
Efter ridturen var jag till och med så duktig att putsade utrustningen. Jag har blivit mycket duktigare på det det sista och det känns ju mycket roligare att sätta på ren och fin utrustning.
 
Imorgon ska jag till Johanna för att hjälpa till att bygga hage och ha läxhjälp så det plus mitt eget stall tar nog hela dagen.
 
 
 
 
 
 

Jag älskar våren !

 
 
Har jag någon gång sagt att jag älskar våren ? Det är den absolut bästa årstiden enligt mig !
 
Solen börjar värma efter flera månader av kyla och det börjar växa grönt på åkrar och träd. 
Temperaturen är alldeles lagom för att göra det mesta förutom att bada då kanske, och dom där äckliga blinningarna har inte kommit än.
Man inviger grillen första gången för året och kan sitta ute på kvällarna. 
Man kan gå ute utan mössa och kan rida i bara väst och utan ländtäcke.
 
Ja, våren är verkligen MIN årstid <3
 
 
 

Påskfirande och vårstädning

Eftersom jag har legat dålig större delen av påsken så passade jag och Tompa på att fira med mamma, Johan, Emelie och Jim igår kväll. Vi åt och drack gott och hann skruva lite på den nya bilen, som för övrigt inte alls var ett lika bra köp som transporten.
 
Idag har jag haft en hel dag med stallmys och har vårstädat hela stallet förutom en liten hörna och sadelkammaren som jag ska ta nästa gång. Så nu är stallet fräscht och fint, eller ja, så fräscht och fint det kan bli, haha ! Och visst är det mycket roligare att vara i stallet om det är ordning ?
Jag mockade ut gammalt hö från Dennis hage och bytte vatten i hästarnas badkar.
 
Sen red jag ut Sunnie i skogen och travade och galopperade liiite och gissa vem som hade nerverna på utsidan efter en veckas vila ! Jag krävde inte så mycket av henne utan lät henne bara jogga av sig lite. Imorgon kör vi ett avvägt dressyrpass, förhoppningsvis i padocken.
 
Nu, efter 7 timmar i stallet, sitter jag och kollar när Tompa skruvar det sista på firmabilen. Strax ska vi åka hem och äta och sätta på en film. 
 
 
 
 
 
 

Road trip

Idag var planen att jag och Tompa skulle fixa i ordning hemma i trädgården, klippa buskar, rosor och gräs. Men nu sitter vi istället i bilen och har snart nått vårat mål, Halmstad. Sist vi var här nere var när vi köpte min transport och vi kan ju bara hoppas på en lika lyckad affär denna gången. Tompa ska nämligen köpa en audi som han ska flytta över sin nuvarande motor till. Kul att få en bil med lite snyggare lack ;)
 
 
 
 
Jag orkade inte rida Sunnie igår, bara efter att ha mockat så var jag helt död, och då var det ändå Tompa som körde ut kärrorna på gödselstacken.
Idag hoppas jag i alla fall hinna longera henne en stund för nu har hon vilat lite för länge. 
Igår fick Sunnie och Duff komma ut i den stora hagen en stund och det blev dom glada för. Men det blev inte så mycket spring, dom åt panikslaget av det lilla gröna gräset som har kommit upp. Det blir skönt för dom att gå ute dygnet runt där sen när betet har växt till sig.
 
 
 

Påsk, magsjuka och inget Elmia

Usch och fy, det visade sig vara magsjuka det jag hade och jag har legat i sängen två hela dagar och knappt rört mig ur fläcken. Nu börjar jag äntligen känna mig lite levande och hoppas att jag både ska orka med stallet och en skrittur på Sunnie sen. Igår gjorde Tompa stallet och in- och utsläpp så att jag slapp.
Sunnie går för övrigt ute utan täcke idag i det urhärliga påskvädret !
 
Jag är så avundsjuk på alla som är på väg ner till Elmia. Jag hade gärna åkt dit och kollat på snygga bilar några timmar ! Jag har fått ställa in alla påskplaner, såsom Elmia och middag med släkten tack vare att jag är sjuk så ni får ursäkta om jag inte är sådär jätteglad.
 
Men jag hoppas att ni får en bra påsk och ni som är på Elmia, ha det så kul !
 
 
 
 
 
 

Sjuk igen ?

Idag har jag legat totalt utslagen i sängen hela dagen. Jag har fått besök av mr. huvudvärk, (han har vart här sen i tisdags) och mrs illamående/magont. Inte så kul, inte kul alls faktiskt, jag känner att jag hade klarat mig bra utan dom !

Tanken var att jag skulle åkt till Johanna och ridit unghästarna och haft läxhjälp idag men det fick jag avboka. Dessutom hade jag tänkt rida Sunnie men det slutade med att jag åkte till stallet och snabbmockade, tog in dom och åkte hem igen. 
Nu ligger jag här i sängen igen och väntar på att Tompa ska komma hem och ta hand om mig. Regnet piskar mot rutorna och det känns skönt att hästarna står inne och mumsar på sitt eftermiddagshö. 

Det är tävling i Essunga imorgon som jag hade tänkt åka och kolla på, men vi får se hur min dagsform är imorgon.


 
 
 

Kastenholt & Dee

 

Pay & Jump Lundbyskogen 12/4

Fotograf: Evelin Johansson

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill haMörkblå Roecklhandskar !
 
 
 
 

Pay & Jump Lundbyskogen 12/4

Fotograf: Evelin Johansson

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pay & Jump Lundbyskogen 12/4

Fotograf: Evelin Johansson 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Huvudet går på högvarv

Gick och la mig med en hemsk migrän igår, jag antar att tankarna snurrar lite för mycket för att mitt huvud ska orka med det. Tanken var att jag skulle åka med Tompa på jobbet idag men jag fick hoppa över det. Nu är huvudet tack och lov lite bättre och jag hoppas att det går över helt till i eftermiddag då jag förhoppningsvis ska köra en vända till Norge och tillbaka. 
 
I och med avanmälningen till tävlingen så sprang min motivation och gömde sig någonstans långt, långt bort så denna veckan får Sunnie en lugnare vecka med mycket skritt och skogsridning. Ganska passande och väldigt välförtjänt eftersom hon har vart så himla fin sen igångsättningen. Jag vill inte pressa henne för hårt och ta musten ur henne utan jag vill ta med hennes positiva inställning och ambition in i sommartävlingarna och då kan det vara bra med lite återhämtning.
Förhoppningsvis kommer vi iväg till Vänersborg den 6/6 och kanske till och med till Brämhult innan det. Jag håller tummar och tår, för nu är jag tävlingssugen !
 
 
 
 
Förra gången vi var i Vänersborg och hamnade på en 3e plats i 1m !
 
 
 

Vill ha !

 
 
 
Lamicell "Glossy"
Kan man önska sig födelsedagspresenter 4 månader i förväg ? I så fall är valet av present inte särskillt svårt !
 
 
 

Ingen start i Tidaholm

Det blir ingen tävling i Tidaholm för mig och Sunnie. Jag avanmälde oss i förmiddags, jag vet inte om vi ens kommer kunna starta någon tävling alls i sommar.
Så tråkigt när jag har sett fram emot våran första lokala start hur länge som helst och särskillt när Sunnie har känts så jävla fin det senaste ! Men det är tyvärr som det är just nu och det finns inget att göra åt..
 
 
 
 
Nu ska jag åka och pussa och borsta på mitt hjärta <3
 
 
 

Mot Alingsås

 
 
 

Mr. Probz - Waves

 

Utvärdering P&J 12/4

Det var en mysig liten tävlingsplats vi kom fram till och strax efter vi anlänt kom även My körandes. Vi gick banan ihop och gjorde sen i ordning hästarna. 
 
Sunnie var så himla fin att rida på framridningen. Mjuk, lösgjord och positiv. Jag fick väcka henne lite i galoppen först och efter det var även galoppen som en dröm. Jag kunde sitta och bara njuta på en superfin häst helt enkelt, allas mål på en framridning. 
 
Framhoppningen fortsatte likadant, hon var allert för skänkeln och hoppade fina språng och vi kom rätt varje gång. Efter hindren ruskade hon på huvudet, höjde ryggen och studsade. Det är hennes sätt att visa att hon tycker det vi håller på med är roligt. 
 
Vi var ute i lite för god tid så vi fick vänta på att få komma in och hoppa. Det gjorde nog att både jag och Sunnie slappnade av lite för mycket för när vi kom in på banan och skulle hoppa fram på hinder nr 1 så kom vi helt fel och fick ett stopp. 
När vi sen red banan i 80cm så kom jag aldrig till någon bra ridning. Jag red alldeles för mycket med handen och blev inte klar i tid till hindren utan blev istället backandes i anridningen. Nu var det ju ett litet ridhus vi hoppade i och det blev mest sväng, sväng, sväng hela tiden, och det är vi inte vana vid, så det var väl inte så konstigt egentligen. Sunnie gjorde i alla fall sitt bästa och var väldigt snabb upp med benen när vi kom för nära. 
I 90cm hade vi lite mer tryck i galoppen men då blev det lite av och på istället. Men samma där, Sunnie räddade oss många gånger och även där fick vi en felfri runda. Duktiga häst ♥
 
 
Sammanfattat då så har jag en väldigt fin häst som alltid gör sitt bästa. Jag själv måste våga rida mer och lita på att Sunnie tar av stort om jag ber henne om det. I Tidaholm om två veckor ska jag prestera mycket bättre !
 
 
Jag lägger inte upp filmerna då dom var alldeles för mörka och skakiga. Däremot kommer det mer bilder :)
 
 
 
 
 

Tacomåndag

Ny vecka igen, det är sjukt hur fort tiden går ändå ! Idag är jag ledig så jag slapp den där satans söndagsångesten igår, hehe ;)
 
Jag har inte så mycket planerat idag. Om en stund kommer Evelin och hämtar upp mig för en kort roadtrip till Alingsås. Vi ska spana in deras nya Hööks bland annat. Inte för att jag har en krona över att shoppa för denna månaden men det kan vara kul att kolla. 
 
I eftermiddag ska jag till stallet. Än har jag inte bestämt mig för om Sunnie ska vila idag eller inte, vi får se hur humöret är sen helt enkelt. Men visst hade det vart mysigt med en uteritt i solen..
Kvällen kommer avslutas med tacos hos Evelin, det börjar bli en tradition det där med tacomåndag. Mysigt !
Så ska jag se om jag kan få tag på resten av bilderna från P&J så att jag kan lägga upp dom här. 
 
Det känns som jag har en bra måndag framför mig, hoppas det är samma för er !
 
 
 
 
 
 

Blandade bilder från dagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack hjärtat, My och Evelin för en rolig förmiddag :)
Mer bilder kommer !
 
 
 

Felfri x2 !

 
 
Sunnie var jätteduktig och riktigt fin att rida ! Jag själv får hemläxa till nästa tävling, att jag inte har lärt mig rida efter snart 23 år.. 
Berättar mer sen och dessutom kommer ni få maassa bilder framöver då både Tompa och Evelin fotade :)
 
 
 

12 april

Visst är det lite tröttsamt när man vaknar klockan 6, vet att man har nästan en timme kvar att sova men inte kan somna om ? Dessutom så tog det ett tag innan jag kunde somna igår kväll så idag är jag inte så pigg och utvilad som jag vill vara.
 
Det är en nackdel jag har. Jag blir nervös för så lite, jag menar, en träningstävling är ju inget att bli nervös över ! Men det är så my mind works och jag lär få leva med det.
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och väcka Tompa. 
 
 
 
 
 

Klar för tävling

Nu ligger jag i sängen, lite senare än vad som var tänkt från början. Men så lyckas det oftast bli när det gäller mig.
 
Nu är det mesta klart inför imorgon så att det bara är att packa in i bilen och spåna i transporten. 
Sunnies svans fick sig en tvätt och det var välbehövligt ! Och att putsa sadel, träns, förbygel, magplatta, stövlar och senskydd tog min runt två timmar. Där kan vi snacka noggrannhet, haha ;)
 
Dessutom har mina böner till högre makter besvarats, saaben rullar igen ! Inte helt felfritt kanske men det får vi ta en närmare titt på imorgon. Och vad jag har saknat att köra den, den bilen är verkligen kärlek för mig alltså. 
Det finns tre saker jag bryr mig om, Tompa, Sunnie och Saaben, haha !
 
Nu ska jag slappna av och läsa bloggar en liten stund innan det är dags att sova. Imorgon står klockan på 6.45 och 8.15 rullar vi mot tävlingen.
 
 
 
 
 
 

Shine bright like a diamond

 
 
Finns det något bättre än att sitta i stallet, lyssna på radio och putsa dagen innan tävling ? Jag skulle inte tro det va ! 
Att bara ta allt i min takt, utan stress. Ett ord, underbart !
 
Nu är det ju bara P&J imorgon men det betyder inte att jag och Sunnie ska vara mindre snygga ;)
 
 
 

ATM

 
 
Nu ska vi ut i skogen och hitta en bra känsla och ha kul !
 
 
 

Adrian Emile & Robin Vela - One two selfie

 

Helg !

God morgon vänner !
 
Den där jävla förkylningen ger sig inte alltså, idag vaknade jag och känner mig sämre igen. Die förkylning, die !
Jag vill ju liksom vara pigg, glad och ha oändligt med ork på P&J imorgon och det är liiite svårt när man är förkyld. Bra start på helgen också..
 
Idag har jag bara roliga saker att göra. Sunnie ska ridas, stallet ska mockas, utrustningen ska putsas, transporten ska förberedas bland annat. Det var först meningen att jag skulle hoppa in och jobba i eftermiddag men jag slapp det och kan nu fokusera på hästarna och stallet hela eftermiddagen. På förmiddagen ska jag bara vila upp mig och hoppas på att bli bättre.
 
För övrigt så har vi fått tag på en ny packbox till saaben och nu håller jag alla tummar och tår att vi får ihop den tills imorgon, även om det så tar halva natten. 
 
 
 
 
Tur att jag har världens bästa bilmekaniker till hjälp ♥
 
 
 

Dagen har gått upp och ner

Rätt svar på vilken häst det var är: Hiawatha ! 
 
 
 
Vi hoppade över unghästarna idag och istället skrittade jag ut Johannas fina Hiawatha en sväng.
 
Tyvärr så gick inte ridpasset på Sunnie så bra som jag hade hoppats på. Jag var stressad redan innan jag satt upp och det kände Sunnie av direkt och då blev även hon stressad. Det mesta gick bra men i högergaloppen spände hon till och jag fick henne aldrig helt avslappnad där. Dessutom krullade hon ihop sig lite och gick inte riktigt fram till bettet. 
Imorgon ska jag bara checka av henne och då ska jag se till att vara lugn från start.
 
Saaben då ? Jo, ett tag såg det ut som om vi skulle få igång den ikväll men så visade det sig att den nya packboxen hade kommit på snett och därmed läckte olja. Nu är den kass och jag ber till högre makter att jag kan fixa en ny redan imorgon. Jag vill ha min egna bil att dra med på lördag !
 
Nu ska jag krypa i säng och hoppas på en riktigt bra fredag.
 
 
 
 
Goa Evelin hade köpt fika i förmiddags :)
 
 
 

Gissa vem ?

 
 
 
 

CAZETTE - Renegade

 

Fullspäckad dag

Idag är det fullt upp hela dagen men jag hoppas på att hinna vila lite över lunch, för det känns som jag har blivit sämre idag igen..
 
Nu på morgonen har jag släppt ut hästarna och mockat och fixat stallet. Alldeles strax ska jag hjälpa Johanna att hämta lite stolp hos Evelin och då passar jag på att åka med Evelin till hennes stall en stund.
Sen hem och byta om för att åka och rida Sunnie ett ordentligt pass, än har jag inte funderat ut vad vi ska träna på. Direkt till Johannas stall efter det och rida en utav unghästarna innan jag ska ha läxhjälp. 
Läxhjälpen är klar lagom tills Tompa har kommit hem från jobbet och då ska vi spendera resten av kvällen åt att få igång saaben. 
 
Inte mycket andrum idag med andra ord. Hoppas jag orkar hela dagen bara !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Gissa om Sunnie hade överskottsenergi och var spänd efter två dagars vila ? Till en början var hon som en tickande bomb och jag bara väntade på att hon skulle hitta en ursäkt till att explodera, haha ! Men hon höll sig i skinnet rätt så bra ändå tycker jag och när vi började arbeta slappnade hon av lite.
 
Men jag är glad att jag satte på gramanen för jag själv hade verkligen ingen ork alls idag. Bara att sitta ner i galoppen var jobbigt och jag hade aldrig orkat rida ihop henne annars, det var knappt jag orkade det trots gramanen. Men imorgon kör vi igen och då lämnar vi gramanen i stallet och kör ett ordentligt pass, om jag så kommer känna mig död efteråt !
 
Mamma och Johan bjöd på kvällsmat och efterrätt, mysigt att sitta med dom i vardagsrummet igen, och nu ska jag och Tompa kolla på How i met your mother. Helt okej onsdag får jag säga !
 
 
 
Världens finaste <3
 
 
 

Success is being who you are

The only one to please is yourself. Believe me, that's what makes you a star.


 
 
 
 
 

Example - Close enemies (Jacob Liedholm Remix)

 


Bästa rundan 2013

Min och Sunnies absolut bästa runda under tävlingsåret 2013 är utan tvekan våran 1m i Grästorp !
 
 Vi hade en bra grundgalopp, alla avstånd satt och jag hade henne med mig hela rundan. Kolla bara på uppvändningen till hinder nr 6, där kan hon liksom stanna i vissa lägen och i andra lägen så vågar jag inte rida fullt ut utan börjar plocka i henne och lägger in ett extra galoppsprång istället. Men tack vare att vi hade en så bra galopp och att jag var så övertygande så litade Sunnie fullt på mig och gjorde allt jag bad henne om. Så underbar känsla !
Tyvärr så fick vi ett snöpligt pet på ett räcke i omhoppningen på grund av att jag inte visade tillräckligt tydlig vilket hinder vi skulle hoppa och Sunnie därför inte hann få upp benen i tid.
 
Klassen efter denna gjorde vi våran lokala 1.10m debut och den rundan var inte illa heller. 
Helt klart våran bästa tävlingsdag, inte bara under 2013 utan någonsin !
 
 
 

Onsdagen den nionde april

Förkylningen är på väg bort och jag spenderar en del av dagen åt att röja här hemma. Vi har inte vart hemma så mycket det senaste och då hamnar jag lite på efterkälken med hemmasysslorna. 
 
Om en stund ska jag bort till stallet och trotsa molnen och regnet. Sunnie har vilat i två dagar så idag måste hon ridas igenom ordentligt. Jag tänkte faktiskt fuska och ta hjälp av gramanen och använda den om det visar sig att jag inte orkar rida ordentligt ett helt ridpass. Nu är det bara tre ridpass kvar till P&J och dagen innan ska hon bara ta det lugnt, så finjusteringarna måste ske idag eller imorgon. 
 
Och så lite uppdatering om saaben ! Om allt bara flyter på nu så kommer den vara igång till på lördag. Fy vad jag saknar att köra den, där kan vi snacka materiell lycka alltså !
Just nu kör jag runt i den nya bilen, en V40 och den duger alldeles utmärkt. Dock klarar den nog inte att dra släpet då dämparna är totalt slut på den så jag får hålla tummarna för saaben. 
 
 
 
 
 
 
 

Favorit i repris

 

En sån där dag

Idag är ingen bra dag. Jag mår fortfarande skit och är arg för någonting men har själv inte en blekaste aning om varför. Ibland måste man ju bara älska att vara tjej !
 
Regnet vräker ner utanför fönstret och har gjort större delen utav dagen så om en liten stund ska jag åka till stallet och mocka och ta in hästarna. Sen ska jag åka förbi mamma som fyller år idag innan jag antagligen hamnar i verkstan hos Tompa och min bil. Nu är alla saker köpta och nästan allt är bortplockat så nu ska bara allting tillbaka på sin plats igen. Så bara som det kan bli i alla fall..
 
Sunnie vilade igår och får vila även idag, men imorgon ska jag tvinga mig själv att vakna upp tillräckligt pigg så att jag orkar rida henne. Det är ju P&J på lördag och vad jag ser fram emot det !
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Geordie Shore. 
 
 
 
 
 
 

Sjuk, snart en hel saab igen & en hoppglad häst

Hur lyckas jag ? Alltid när jag blir sjuk så lyckas jag pricka in den/dom dagarna jag ska jobba. Idag jobbade jag i två timmar innan jag åkte hem och som det känns nu så kommer jag inte orka jobba imorgon heller. Typiskt..
 
Jag har i alla fall sovit halva dagen och jag som har svårt för att sova länge annars måste verkligen vara sjuk. Om en stund kommer Tompa hem och då ska han hjälpa mig med hästarnas vatten, strö och foder så att jag bara behöver mocka. Sen ska vi åka och hämta hem en ny bil som vi köpte igår. Visst fan kan vi vara spontana, särskillt när den kostade mindre än skrotpriset, haha !
Imorgon åker Tompa och hämtar en kamkedja till saaben så förhoppningsvis är den rullande igen imorgon kväll. 
 
 
Hoppningen igår gick både bra och dåligt. Innan jag och Sunnie kom igång ordentligt så vände jag bort från ett räcke några gånger då jag inte fick med mig henne ordentligt i svängen och därför inte kunde se något avstånd. Annars så hoppade hon riktigt fint igår, med mycket luft och rygg.
Förutom på ett räcke där hon var i med frambenen. Då blev hon så arg att hon drog en lång bockserie efter hindret och eftersom hon nu har lärt sig att bocka så var det nära att jag fick tugga grus. Kul att hon visar lite liv i alla fall !
 
Nej, jag får ju inte fram något vettigt sammanhängande inlägg så jag tror jag avrundar här. 
 
 
 
 
 

Good morning

Idag hoppas jag att padocken är ledig så att vi kan rida bort och hoppa. Och idag ska jag rida BRA !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Sunnie fortsätter att imponera på mig för varje dag som går !
 
Idag red vi bort till en gammal fotbollsplan som inte längre används och efter lite klättring i skogen runt om gick vi ut på planen. Idag tränade vi förvänd galopp och trots att vi inte har jobbat med det sen förra sommaren så gjorde hon det så himla bra !
Vi red på en åttvolt och gjorde ett byte från förvänd galopp, till förvänd galopp, i mitten på åttan varje gång. Haha, jag är ju så bra på att förklara men jag hoppas att ni förstår hur jag menar. Sunnie kunde gå i en samlad galopp hela tiden, till och med i bytet där hon annars vill springa iväg lite. Jag vill inte jinxa hennes fina form men alltså hon går verkligen som en klocka just nu, så underbart !
 
Vi red inte så länge då underlaget var lite tungt men på slutet fick hon lattja runt i galopp i det tempot hon själv ville och det tyckte hon var väldigt kul :)
 
 
 
 
 
 

David Guetta

 

Styrkor och svagheter

Vi alla har ju styrkor och svagheter i våran ridning och här tänkte jag dela med mig av mina.
 
 
Styrkor:
 
• Jag har ett bra och stilla skänkelläge, särskillt i sprången. 
 
• Jag har oftast ett bra tålamod och låter aldrig min ilska gå ut över hästen.
 
• Jag är bra på att berömma hästen när den gör rätt.
 
• Jag har bra fantasi att komma på olika övningar eller rörelser för att engagera hästen.
 
• Jag är bra på att titta vart jag ska och det är sällan jag sitter och kollar ner i mankammen.
 
 
Svagheter:
 
• Jag kan bli stum i handen och har dessutom mer stöd på vänstertygeln än höger.
 
• Jag är inte så bra på att se avstånd på hinder och vill gärna börja plocka i hästen i anridningen.
 
• Jag har svårt att känna om hästen jobbar genom hela kroppen. 
 
• Jag har kroppsliga defekter och smärtor som försvårar min ridning vissa dagar.
 
• Jag tycker det känns konstigt att sitta på vänster sittben vid uteritt, aldrig i padock eller på böjt spår. 
 
 
 
Har ni några svagheter/styrkor som ni vet om ? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karma is a bitch

Ibland känns det som att karmagudarna sitter någonstans där uppe och skrattar åt mig. "Kolla den där Emelie Svensson ! Hon verkar alldeles för lycklig och bekväm med tillvaron nu, det måste vi bara sabba för skoj skull !"
 
Mm, lite så kändes det när jag svängde in på uppfarten här hemma, med spotify på högsta volym, och Tompa tecknar åt mig i panik utifrån att stänga av bilen. När knackandet vi först trodde berodde på för lite olja i motorn sen visar sig vara en kamkedja som håller på att gå av. Då känns livet inte lika rockigt längre..
 
Det är ju inte så att det kostar en förmögenhet att byta men det är tillräckligt för att vi knappt ska ha råd och behöver ställa in roliga saker, såsom morgondagens middag i Göteborg med vänner, för att ha tid och pengar att laga den. Nästa helgs Pay and Jump ligger också ganska risigt till. Att det är en jävla procedur att byta kamkedja gör ju inte saken roligare heller..
 
 
Sååå, hur har eran fredag varit då ? Fram till att min bil gick sönder så har min fredag vart super med ett GRYMT markarbetspass på Sunnie ! Vi red klockan med bommar och hon var så lyhörd och samarbetsvillig att jag kunde rida med fjäderlätta hjälper och bara satt och log på hennes rygg. Min stjärna <3
 
Efter ridturen satt jag bara utanför hästarnas hage en stund och kollade när dom åt innan jag gick in och putsade all utrustning. 
Nu på kvällen har jag och Tompa grillat och röjt lite i trädgården. Tyvärr så försvann mysfeelingen ganska hårt i och med bilen men vi får göra det bästa av det som är kvar av kvällen.
 
 
 
 
 
 

Dagens Sunnie

 
 
 
 

Armin van Buuren

 

Jag och Sunnie som dressyrtanter

Jag och Sunnie har aldrig tävlat i dressyr. Däremot så har vi ridit en programträning på skolan i Kungsbacka och då red vi en LA:3 på 63,2%.

Hoppsadel och hoppläder + Sunnies skumpiga trav gjorde att jag höll på att dö i slutet av travdelen, haha !
Jag kommer ihåg att Sunnie var lite trött den dagen så jag fick kämpa en del. Dessutom fick jag gena lite på bågarna i den förvända galoppen för att hon inte skulle byta. Men utöver det så är det inte så illa va ? ;)
 
Jag har faktiskt tänk starta Sunnie i någon Pay and Ride framöver och förhoppningsvis kan jag ha min gamla dressyrsadel på henne. Jag behöver bara träna upp magmusklerna lite så jag orkar att sitta ner ett helt program.
 
 
Är det några dressyrryttare som läser och har tips på bra tävlingar/PnR ?
 
 
 

Nytt i garderoben

Jag har köpt lite nytt till stallgarderoben det sista och efter ca en månads användning tänkte jag utvärdera grejerna !

 
 
På den här bilden ser man allt: ridbyxor, shortchaps, ridskor, träns och förbygel.
 
 
Ridbyxor:
Jag köpte Skara Hästsports egna märke på ridbyxor. Dom är bekväma och sitter skönt och har resår vid vristen istället för det där vanliga, knöliga kardborret. Dom har ganska bred mudd i midjan med 2 knäppen som fördelar trycket i midjan.
Betyg: 5/5
 
 
Shortchaps:
Dessa är köpta på Hööks, från märket CRW. Dom är smidiga och mjuka och har en snygg brun färg. Dom två första ridturerna skavde dom lite i knävecket men nu har dom sjunkt såpass att man inte ens känner att man har dom på sig. Ger ett lagom stöd för skänkeln, kunde vart något tjockare.
Betyg: 4/5
 
 
Ridskor:
Också köpta på Hööks av märket CRW. Bekväma och smidiga för att ha stålhätta. Snygg färg när dom är nyputsade men annars för ljusa. 
Betyg: 4/5
 
 
Träns:
Träns från Dyon Working Collection som är köpt begagnat. Bra passform i snyggt och mjukt läder. Sunnie verkar trivas väldigt bra i det. 
Betyg: 5/5
 
 
Förbygel:
Förbygel av okänt märke, köpt begagnad. Mjukt, smidigt och slätt läder. Tyvärr han den ändrat i färg på lädret uppe vi manken.
Betyg: 4/5
 
 
Som ni ser så är jag mycket nöjd med det mesta. Inte jättesnyggt med omatchade skor och chaps men det är ingen som dör av det om vi rider runt så här hemma :)
 
 
 

Anmäld till Tidaholm !

 
 
 

Måsas Obama

Igår gick både Salsa och Obama ett skrittpass i padocken och det var jag som red Obama. 
 
Han var pigg och framåt och har verkligen fattat grejen med ridningen nu. Start, stopp och svänga tycker han är piece of cake och han verkar uppskatta att gå runt med ryttare på ryggen. 
 
Eftersom han kändes så positiv så la vi in lite trav för första gången. Johanna sprang före med Salsa som draghjälp och efter lite övertalan så började även Obama trava. Han kändes lite osäker och förstog nog inte vad trav skulle vara bra för men han gjorde som jag sa och travade sammanlagt två långsidor. En jättebra start som vi kommer spinna vidare på. 
 
Någon dag framöver ska jag dra med Tompa till unghästarna så han kan ta lite nya bilder !
 
 
 
 
 

Ledig dag och stallfix

God morgon !
 
Fick just nyheten att jag inte behöver hoppa in och jobba i eftermiddag så nu har jag hela dagen för mig själv !
En stor del av den ska spenderas i stallet med mina bästa vänner. Kanske att jag putsar Sunnies utrustning ordentligt och får tvättat hennes svans och ben. Lite jobbigt när jag är själv eftersom hon antagligen kommer hoppa runt en del men skam den som ger sig. Sen så har sadelkammaren dammat igen lite så en snabb städning där hade vart behövligt. 
Är padocken ledig så rider jag dit och markarbetar, annars får jag flytta markarbetet till grusvägen istället. Inte lika optimalt men jag och Sunnie är vana. 
 
Innan jag åker till stallet ska jag skriva så många inlägg jag bara kan komma på och lägga i arkivet. En del kommer komma upp här under dagen så kika in sen vettja !
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Denna torsdagen blev visst till det bättre till slut, med duktiga hästar och thaimys med mitt hjärta. Tompa kan verkligen få mig på bra humör bara genom att vara, samtidigt som han lika lätt kan få mig på dåligt humör. Det kan inte vara lätt att heta Tompa, haha !
 
Mer uppdatering om hästarna imorgon, Sunnie och Obama, nu ska jag umgås med världens bästa pojkvän <3
 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Sunnie Girl 29/3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deppig torsdag

Torsdag idag och jag känner mig lite deppig. Jag har ingen aning om varför, vissa dagar är väl bara så antar jag.
 
Gårdagens ridpass gick sådär. Sunnie var spänd och hoppade till för allt och inget samtidigt som hon kändes lite trött. Idag hoppas jag kunna rida i padocken för att engagera henne och fortsätta arbeta med bommar, annars rider vi ut i skogen och klättrar.
 
I eftermiddag ska jag till Johannas stall och rida någon utav unghästarna. Efter det har jag läxhjälp och så ska jag och Tompa hämta hösilage och halm till hästarna. Till kvällsmat ska vi äta hemmalagad thai och det är väl ungefär så spännande min torsdag ser ut att bli. 
 
Jag saknar Tompa extra mycket idag och vill bara att han ska komma hem och få mig på bättre humör. 
 
 
 
 
 
Fler bilder på Sunnie kommer upp strax !
 
 
 

Sunnie Girl 29/3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vill ha

Charles Owen Ayr8 Leather look:
 
 
 
 
 
 
 

Hoppning 29/3

I lördags red vi bort till padocken för att hoppa och Sunnie tyckte att det var det roligaste hon gjort på länge !
 
Jag red fram lite lätt i skritt, trav och galopp och började sen trava över bommar. Hon vill gärna komma upp i formen när vi travar över bommar så jag försökte få henne att slappna av och sänka sig lite. 
När hon gjorde det bra så hoppade vi 4 studs på svagt böjt spår. Där hade hon bråttom och rusade lite men desto snabbare hon kom in desto mer var hon tvungen att jobba inne i studsen för att få plats och inte riva. Kvick i benen var hon i alla fall för hon var inte i en enda bom. 
 
Efter studsen rullade vi på ett lågt räcke i båda varven några gånger. Detta tyckte Sunnie var lajbans och tog bettet det sista galoppsprånget innan hindret och sen fick jag inte stopp på henne förrän 15 meter efter. Eftersom det var första hoppningen för detta året och vi hoppade så lågt så lät jag henne hållas, förutom någon halt i anridningen till hindret för att få bättre kontakt. Jag ville att hon skulle komma ifrån första träningen med inställningen att det var roligt och lätt, och det gjorde hon garanterat !
 
Som sista språng satte vi upp ett lågt räcke med ett galoppsprång till ett räcke på kanske 90cm. 
Nu kunde hon inte ta fart på samma sätt som innan och backade istället av lite, vilket jag hade hoppats på. När jag satt upp ordentligt mellan dom två räckena så fick hon till ett riktigt fint språng på det höga och där avslutade vi för dagen.
 
Jag tycker det är jätteroligt att Sunnie gick in med en så positiv inställning till hinder, jag satt bara och skrattade på hennes rygg när hon studsade iväg. Det märktes verkligen att hon har saknat att hoppa. Nu ska jag bevara hennes härliga självförtroende för att vi ska kunna leverera bra rundor på tävlingsbanorna !
 
 
 
 
Såhär kan man göra om man vill att matte ska släppa tyglarna så att man kan springa så fort man vill !
Mer bilder kommer i eftermiddag.
 
 
 
 

Tävlingsplanering 2014

12/4  Pay and Jump Lundbyskogens Ridklubb
 
80cm - 0 fel
90cm - 0 fel
 
 
30/5  Lokal Föreningen Gäseneryttarna
 
1m - 0+0 fel 6e placering
1m - Ute.
 
 
6/6  Lokal Vänersborgs Ryttarförening
 
90cm - 0 fel
1m - Ute.
 
 
10/8  Lokal Ridklubben i Grästorp
 
1m - 
1.10 - 
 
 
 

Calvin Harris - Summer

 Calvin Harris senaste låt, som släpptes för några veckor sen. Inte det bästa han gjort men en skön låt som kommer spelas mycket i sommar !
 
 
 

Ryttareliten

God morgon !
 
Jag har vart vaken sedan 6.30 då Tompa gick upp. Egentligen så är det rätt skönt att gå upp tidigt och få någon timme extra på sig att göra saker, så jag förstår inte varför jag alltid envisas med att somna om när Tompa går upp. Jag är väl vad man kallar lat..
 
Nu har jag precis sett på gårdagens avsnitt av Ryttareliten och även extraserien Ryttareliten Stallet. Så kul att SVT satsar på att lyfta fram ridsporten, även om vissa personer i serien får oss hästmänniskor att framstå som bortskämda, arroganta besserwissrar. Lisen och Peder verkar i alla fall ha ett bra system med hästarna och familjen och jag skrattade ihjäl mig när en av deras söner gjorde Hitlermustasch på Peders plansch I Scandi, haha !
 
Dessutom blir jag så otroligt inspirerad av serien så nu ska jag sätta mig och planera in vårens tävlingar och kolla igenom gamla tävlingsfilmer. Och så funderar jag på om Sunnie ska få svansen och benen tvättade ordentligt idag. Resten av kroppen får jag tyvärr hoppa över då jag bara har kallvatten i stallet. Bara och bara, jag är i och för sig överlycklig att jag har vatten i stallet över huvudtaget !
 
 
 
 
 
 

Spenatsoppa och utebliven ridning

 
 
Min och Tompas kvällsmat som bestog av spenatsoppa med ägghalvor.
 
 
Tyvärr så blev klockan ganska mycket innan jag och Tompa kom hem från Göteborg så Sunnie fick (välförtjänt) vila idag. Ut och galoppera i skogen får vi göra imorgon istället och det ser jag fram emot ! 
Hämta en hösilagebal måste vi göra snarast också då en del av balen vi har inne nu har blivit möglig av värmen vi haft dom senaste dagarna. 
 
 
Nu ska jag krypa ner bredvid den finaste människan på jorden och berätta hur mycket jag älskar honom. Fast jag får väcka honom först för han ligger redan och snarkar, haha !
God natt !
 
 
 

April april..

Nej, nej och åter nej, självklart ska inte Sunnie bytas bort ! Jag hade aldrig kunnat skicka iväg henne, bara att skojja om det gjorde mig ledsen..
 
Det var bara mitt försök till ett aprilskämt, som vissa faktiskt gick på. Och visst hade det väl vart en supermöjlighet att få hem en Cortezavkomma att klättra i klasserna med men jag älskar Sunnie över allt annat och värdesätter vårat band och vänskap alldeles för mycket för att bara kasta bort det.
 
Jag brukar aldrig skämta den 1 april, jag kommer aldrig på något bra att skojjas med, men så tänkte jag "fan, jag kör all in detta året". Sen att "skämtet" ändå inte var det bästa och att vissa såg igenom "skämtet" direkt, det bjuder jag på. 
Statistiken här på bloggen har kokat idag i alla fall, vilket självklart var meningen ;)
 
 
 
Världens finaste häst, som kommer vara kvar i min ögo tills hon tar sina sista andetag på min framtida gård <3
 
 
 

Farväl Sunnie Girl <3

Nu har allt gått igenom så nu är det dags att gå ut med den stora nyheten:
 
Sunnie kommer att flytta till ett nytt hem.
 
Det var verkligen inte planerat. Jag hade tänkt att stå som ägare på Sunnie tills hon tar sina sista andetag på min framtida gård, flera flera år från nu. Jag hade tänkt ta föl på henne, ett föl som jag själv skulle rida in och utbilda från grunden och sen ha som min tävlingshäst.
Men saker förändras fort.
 
För några veckor sen var det en tjej som kontaktade mig, Mikaela. Hon hade läst om Sunnie på bloggen ett tag och älskade henne ! Hur kan man inte göra det liksom ?
Hon själv har ett eget sto hemma, 8 år e. Cortez, som hon trodde att jag skulle passa med, så hon föreslog en provridning. 
"Det kan ju inte skada att provrida" tänkte jag och åkte hem till henne.
 
Jag säger bara: wow vilken häst ! Vi klickade direkt ! En lika vacker och personlig häst får man leta länge efter.
Hon har endast startat 90cm på träningstävling på grund av Mikaelas intresse men har kapacitet för mycket mer. Med henne tvekar jag inte en sekund på hinder så vi kommer med all säkerhet komma längre på 2 år än vad jag och Sunnie någonsin kommer göra.
 
Mikaela kom hem till mig och provred Sunnie några gånger och dom klickade väl nästan ännu bättre, vilket skär lite i hjärtat. Men det är ju tyvärr så det funkar, en ryttare passar inte med alla hästar och efter 8 års slit från min och Sunnies sida så har jag äntligen insett att vi inte passar så bra ihop, hur hårt vi än kämpar.. Och självklart krossar det mitt hjärta totalt, men man måste ta hårda beslut för att komma framåt i livet.
 
Mikaela är mer intresserad av dressyr och är nyfiken på hur långt hon kan ta Sunnie på dressyrbanan. Med hennes kunskaper och talang och Sunnies ambition är det bara himlen som sätter gränsen. 
 
Så vi har kommit överrens om ett byte, jag tar Carolina (stoet) och Mikaela tar Sunnie och bytet sker på lördag. Jag har, som ni förstår, väldigt blandade känslor inför detta men ser såklart fram emot att få hem Carro ! Jag ska ta massa bilder så att ni får se hur vacker hon är.
 
Självklart kommer jag hälsa på Sunnie så ofta jag hinner så hon kommer inte försvinna från bloggen helt. Dessutom kommer jag ju börja hänga på dressyrtävlingar med kameran i högsta hugg framöver och hejja fram det bästa och finaste ekipaget ! Och vem vet, kanske att jag kan köpa ett av Sunnies föl i framtiden ? :)
 
 
 
 
 
 
 
Mitt älskade hjärta, vad jag kommer sakna dig ! <3
 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår trimmade jag Sunnie på grusvägen. Jag satte på henne gramanen för jag tänkte komma åt henne ordentligt, men den behövde jag inte ens använda. Hon var så fin !
 
Vi fortsatte arbetet med galoppfattningar och att öka och samla galoppen och jag kunde bara sitta och njuta. Precis som sist kunde jag använda små hjälper för att få henne att göra det jag vill.
Både i traven och i galoppen bar hon sig förvånansvärt bra och höll sig lite i uppförsbacke och satte under sig riktigt bra.
Det är passande att dressyren går så bra nu då Sunnie kommer byta karriär inom en snar framtid. Mer om det i ett eget inlägg efter lunch !
 
Idag ska hon få en paus från dressyren och få komma ut i skogen och bara galoppera. Det tror jag att hon kommer uppskatta !
 
 
 
Den fina padocken på skolan.
 
 
 

1 april

God morgon vänner !
 
Sol strålar och jag vaknade på ett strålande humör efter en natt med bra sömn. Sen att mitt humör ändras i ett vingslag är ju en annan sak..
 
Idag hänger jag med Tompa på hans jobb och jag befinner mig just nu på Landvetter. Tänk att traska in och köpa en flygbiljett för dom sista tusenlapparna på kontot och dra till New York, Grekland eller Turkiet ! Tur att jag har hästarna som väntar på mig där hemma, annars hade jag redan suttit på ett plan !
 
Nej, det finns verkligen ingen tid att åka iväg nu. Sunnie ska hållas i form så att hon är redo för när tävlingarna sätter igång. S har vart så himla fräsch sen igångsättningen och är på väg mot hennes högsta formtopp hittills. Jag har bara gått och väntat på ett bakslag men än så länge har vi vart skonade från det och jag håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll :)
 
Jag tycker att ni ska kika in här under dagen för att få reda på en ganska stor nyhet, som kommer krossa mitt hjärta men som förhoppningsvis kommer hjälpa mig att utvecklas till det bättre inom ridningen.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0