Fredag och veterinärbesök

Hej på er ! 
 
Idag vaknade jag pigg, trots en del ryggont, och har en bra dag framför mig.
Om en stund kommer veterinären ut för att vaccinera Sunnie och kolla på hennes tänder. Det var ju ett bra tag sen hon fick en genomgång i munnen så det är behövligt ! Och så passar det bra att hon vaccineras samtidigt då hon ändå får gå utan bett några dagar framöver.
 
När jag ändå är i stallet så passar jag på att mocka och sen har jag hela eftermiddagen till att mysa med Tompa. Känner jag honom rätt så kommer vi åka till verkstan och det är väl lika bra så att hans bil blir klar någon gång.
 
För övrigt så måste jag säga att jag är jätteavundsjuk på alla er som är på Horse Show, jag vill också !
 
 
 
 
 

Onsdag

En liten kort förklaring från igår då.
 
Jag och Sunnie galopperade på en grusväg och Sunnie var avslappnad och gick i en låg form. Utan någon förvarning och på en hundradelssekund så slänger hon upp huvudet och nitar. Jag var inte riktigt beredd på den omställningen så jag slog i nyckelbenet i hennes hals och flög sen av och landade på fötterna. Gissa om jag var förvånad när jag stog där med tyglarna i handen ! Och Sunnie var nog lika förvånad hon..
Jag satt upp och red henne lite hårdare i galoppen, med mer samling och till och med skänkelvikning för att hon skulle fokusera på annat och efter en stund gick hon fint och avslappnat på hela grusvägen igen. Knäpphäst <3
 
Nu ska jag och Tompa åka till Alingsås och hämta ut hans telefon och äta lunch. Sen åker vi hem och byter om och åker till stallet. Idag ska Sunnie ta det lugnt och gå en runda i skogen utan krav och bara få latja.
 
 
 
 
 
 

Ofrivillig avsittning nummer 1 2014

Första avramlingen för 2014, CHECK !
Jag önskar att jag hade haft den på film för det såg nog riktigt roligt ut, haha ! 
 
 
 
 
 
 

Måndag

Det blev en rätt bra måndag till slut !
 
Jag slutade kl. 17, åkte hem och bytte om till stallkläder och åkte till stallet och red ut min bästa vän. Trots att det blåste en hel så kunde hon ändå slappna av största delen av ridpasset och arbeta riktigt bra. I den korta galoppen vi tog så gick hon kvar i en låg form och höll sig i skinnet. Men självklart så gjorde hon några kaninskutt om vinden tog tag i hennes ländtäcke och när träden susade lite för högt , haha ! 
 
När vi kom tillbaka till stallet så hade Evelin redan mockat halva stallet och gjorde färdigt det helt under tiden jag gjorde i ordning Sunnie. Äkta vänskap är när man inte ens behöver fråga om hjälp utan hjälpen finns där ändå :)
 
När vi nattat hästarna åkte vi och köpte ingredienser till tacos, åkte hem och mötte upp Tompa och lagade till lite måndagslyx. Nu har vi alla gått och lagt oss, Evelin i sitt nya, egna lilla rum, och jag vill bara att jobbdagen imorgon går fort så att jag kan få komma hem och rida min fina prinsessa <3
 
Hoppas ni har haft en bra måndag och tänk positivt: om några dagar är det helg igen ! ;)
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Söndag

Hej på er !
 
Festen igår blev väldigt lyckad ! Alla var på bra humör och jag själv hade jättekul fram tills att mr. T fick för mycket att dricka och började bete sig som en riktig douchebag. Att det alltid ska vara någon som spårar ur.. Jaja, rolig fest annars i alla fall.
 
Sunnie fick vila igår då det spöregnade större delen av dagen. Idag däremot hoppas jag att vädret håller sig hyffsat så att vi kan ta en skogstur i eftermiddag. Och så önskar jag att vi får sol någon dag så jag kan klä upp mig och Sunnie och fota fina bilder. Men det känns inte som om det kommer hända på ett tag.
Dessutom så skulle jag vilja rida Sunnie i en padock/ridhus och rida igenom henne i skritt och trav. Det går ju att jobba henne ute men då spänner hon till stundvis och så har jag inte samma möjlighet att rida övningar utan det blir mest skänkelvikningar på grusvägen och ställa henne lite. Men det får nog vänta tills hon är igång lite mer så att jag kan få ut mer av ridpasset. Tills dess så är det uteridning som gäller !
 
 
 
 
Nu ska jag faktiskt sova ikapp någon timme, annars kommer jag inte vara en trevlig dagisfröken imorgon, hehe !
 
 
 

Rubrik

Nu är städningen helt klar och jag och Tompa lagar mat. Om en stund ska jag åka till stallet och mocka men vi får se om det blir någon ridning idag, vädret är rätt kasst.. 
 
Igår red vi en tur i skogen och skuttade över en liten stock och jag trodde Sunnie skulle krypa ur skinnet av glädje ! Hon studsade och gjorde sina halvbocksprång efter stocken. Det är så kul att hon är så positiv till ridningen och jag ska göra allt för att hon ska fortsätta med det :)
 
Nu är det mat och sen stallet som sagt. Sen är det party !!
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon mina fina !

 
 
Lördag idag och fest med härliga människor ikväll, underbart ! Men först, en massa att fixa, så jag kikar in om en stund igen :)
 
 
 

Fredag

Jag har fått tillbaka min Samsung och det är jag sååå glad över ! Dessutom gick problemet på garantin så jag behövde inte betala en krona ;)
 
Nu har det äntligen slutat regna så nu ska jag och Tompa åka till stallet och rida och mocka. Sunnie har vart superfin dom senaste dagarna, lite spänd emellanåt men väldigt samarbetsvillig. 
 
Ikväll får vi se vad som händer, det blir förmodligen lugnt eftersom vi ska ha fest imorgon !
 
 
 
 
 
 

Gyptian - Hold you

 



Alla borde ha hört denna låten minst en gång i livet, annars missar man något !
 
 
 

Calvin Harris

 


Calvin Harris in my ♥
 
 
 

.

 


 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag har jag en mysig hemmadag med mig själv och jag har precis avslutat frukosten som bestog av rostmackor och nyponsoppa, nyttigt ;)
Idag ska jag få gjort såna där saker som jag gärna skjuter upp annars, som att söka jobb, svara på mail, skicka in blanketter och städa. Och konstigt nog känns det faktiskt helt okej !
 
Igår åkte jag med Tompa på jobbet hela dagen och jag får säga att det var rätt skönt att sitta i en bil hela dagen och undvika det äckliga vädret som var här igår. När vi tog in hästarna på kvällen frös Sunnie, stackarn, så idag får hon komma in tidigare om det är likadant väder. 
 
I eftermiddag åker jag till stallet och hoppas på att kunna rida. Tompa köpte en ny förbygel till Sunnie i måndags så den ska vi prova. Åh vad jag önskar att det hade vart fint väder så jag kan fota helklippta Sunnie, hon är så snygg ! Men Sverige har bestämt sig för att bjuda på äkta höstväder såhär i februari så det är väl bara att vänta. Bättre regn än snö i alla fall..
 
 
 
 
 
 

Lördag

Gårdagen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag fick hoppa in och jobba istället för att åka med Tompa på jobbet och under natten hade det hänt en del som jag fick reda på först på jobbet och det sänkte mitt humör rätt rejält. 
Men när jag slutat jobbet och åkt till stallet så fick Emelie mig på andra tankar, tack ! :)
 
Sunnie vilade igår, vilket jag ångrar idag när det blåser storm och snöar och regnar om vartannat. Hästarna fick faktiskt frukost inne idag så jag ska strax åka och släppa ut dom. Hur det blir med ridningen får vi se i eftermiddag. Däremot ska vi hämta hösilage och halm idag.
 
Ikväll fortsätter jag och Tompa på samma spår som igår kväll, med god mat och någon bra film. Fast idag får jag nog inte en blombukett och gelehjärtan ;)
 
Hoppas ni får en bra dag !
 
 
 
 
 
 

Chipad Saab

Något som jag har glömt att skriva här på bloggen är att Tompa för ett tag sen var iväg och chipade min bil. 
Från 170 hk till 230 och nu går den som ett skott ! Njae, inte riktigt kanske men det känns stor skillnad när man pressar gasen. Nu kanske jag till och med vågar mig på att rejsa mot någon gammal Volvo på nästa streetrace ;)
Jag är ju ganska gasglad av mig och när bilen ger mer respons är den ju bara ännu roligare att köra !
Tack hjärtat ♥
 
Tyvärr så behöver vi byta tändkasett, IGEN, för att få ut full effekt ur bilen. Jag förstår inte hur otur vi har haft med våra bilar bara under 2014. Min bil har ju alltid funkat men det har vart en massa småsaker som har behövts bytas. Tompas bil har däremot vart både dyrare och krångligare och vi har spenderat många timmar i verkstan. 
Jag behöver byta säte, tändkasett, olja och oljefilter på min bil och på Tompas bil ska vi fräsa grenrör, linda grenröret och DPn (igen) och byta katalysator, sen hoppas jag att bilarna håller sig hela länge och att jag slipper fler timmar i verkstan !
 
 
 
 
 
 

.







Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag. Det måste ju vara den mest hypade dagen på hela året eller ?
 
Jag håller med dom som säger att man inte behöver en viss dag för att visa att man älskar någon, det ska man ju göra alla dagar på året. Sen så ger väl alla hjärtans dag en ursäkt för att få vara lite extra romantisk och slå på stort, öven om jag tycker att man kan göra det vilken dag som helst.
 
Jag och Tompa är ofta rätt bra på att mysa till det med god mat och dricka med tända ljus hemma eller att åka och äta middag och kolla på bio en vanlig vardag. 
Därför har vi ganska vanliga (men inte mindre mysiga !) planer på att stanna inne ikväll, efter att jag har åkt med Tompa på jobbet en hel dag, och laga fläskfilé med rotfrukter och kall sås och hallonpaj med vanlijsås till efterrätt. Sen ska vi sätta igång Thor II och bara mysa ner oss i soffan. Kvalitetstid med min pojkvän när den är som bäst ♥
 
Hoppas att ni får en bra alla hjärtans dag, även om den är som vilken dag som helst i mina ögon ;)
 
 
 
 
 
 

Teardrops

 



Grymt beat !
 
 
 

Världens finaste människa

Det finns en person som alltid ställer upp för mig, i vått och torrt. Han är med och hjälper till i stallet så ofta han hinner och åker ibland själv och släpper ut hästarna tidigt på morgonen så att jag kan få sovmorgon.
 
Han är mitt stöd under tävlingsdagarna när jag är nervös och då kan blir sur utan anledning. Han bryr sig inte om resultatet på tävlingarna utan vill bara att vi ska ha kul ihop, jag, han och Sunnie.  
Han peppar mig och Sunnie och tränar oss på hemmaplan så att vi är redo för tävling. 
 
Nästan varje kväll masserar han min rygg för att jag förhoppningsvis ska kunna sova bättre. Det är han som står för matlagningen och han trollar ihop lika god mat varje dag. 
 
Han får mig att känna mig speciell och vacker, även när jag har på mig stallkläder och har hästskit på skorna. Han ber ibland om ursäkt, även om han inte har gjort något fel, bara för att få mig på bättre humör och han berättar att han älskar mig varje dag.
 
 
Jag trodde inte att jag kunde bli mer kär i honom än vad jag redan var men det visar sig att jag bara blir mer och mer kär i honom för varje dag som går. Att vi nu delar ett hus med alla dess fördelar och nackdelar har bara gjort vårat förhållande ännu starkare och så länge jag har honom vid min sida så känner jag mig oövervinnlig. 
Jag ser fram emot att se vart framtiden för oss, för jag är helt säker på att det kommer vara du och jag hela livet ut !
Jag älskar dig Thomas Olsson Pennanen, det finns ingen annan som du ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

13 februari

Förstå besvikelsen när jag drömmer om att solen är så varm så att man verkligen känner hur den bränner på kroppen och så vaknar jag upp till halvt om halvt snöstorm. Inte okej !
 
Jag släppte i alla fall ut hästarna som vanligt imorse och får väl ta in dom tidigare om vädret ska hålla på såhär. Sunnie går för tillfället med tre täcken men som nyklippt så är hon väldigt lättfrusen och att då lägga på regn, snö och blåst på det ? Nej, jag vill inte ha en kall och sjuk häst.
Jag hoppas att vädret blir bättre så att vi kan rida ut lite senare. I värsta fall får jag väl promenera henne en sväng, fast det är väl i och för sig inget dumt, då får jag sprungit lite också eftersom hon även travas nu. Två flugor i en smäll !
 
Tanken är att jag ska åka till Johanna i eftermiddag och hjälpa till och löshoppa hennes unghästar. I detta vädret tror jag inte att löshoppningen ger så mycket men jag hoppas som sagt på bättre väder. 
Visserligen så är det ju bara februari och Moder natur har rätt till att ge oss snöstormar och minusgrader. Men jag har blivit så bortskämd med plusgrader och uppehåll att jag nu klagar för minsta lilla vinterväder. Jag kommer göra det bästa av vilket väder som än kommer men ni vet ju vad jag föredrar vid det här laget ;)
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Gårdagen i ord

Igår gick dagen i ett och jag hann aldrig sitta vid datorn ! Men jag fick gjort en del och hade en kul dag.
 
På morgonen åkte jag och släppte ut hästarna och mockade under tiden Sunnie åt sitt frukosthö. Sen borstade jag igenom henne noga och fjäskade lite med godis men hon hörde byggarna leva rövare utanför stallet så hon var väldigt stressad och trampade runt en del. Väl ute så lugnade hon ner sig lite men hon har vekligen fått mer energi sen klippningen och hon skrittade på i ett bra tempo. I traven var hon riktigt fin och gick i en stadig och lätt form, kul med en bra start på vårat år hittills !
 
 
 
 
När Sunnie fått komma ut i hagen igen så åkte jag hem och bytte om inför ett besök hos tandläkaren. En lätt lagning och efter 10 minuter så satt jag i bilen på väg hem igen. Jag har aldrig förstått mig på människor som är rädda för tandläkaren, jag själv har inga som helst problem med det !
 
Hem för ännu ett ombyte och så åkte jag bort till Johanna. Det visade sig att vi bara skulle rida varsin häst och jag fick rida lilla, söta Amelia. Ni kommer väl ihåg henne ? D-ponnyn jag red in för några år sen, som var så satans envis till en början men som visade sig vara så mysig att rida. Hon är fortfarande lika mysig och positiv till ridning, kul !
 
 
 
 
Måsas Amelia.
Foto: Sara Kidbo
 
Sen var det dags för läxläsning och efter det åkte jag hem till mamma, där Tompa låg och skruvade på sin bil. Vi åkte in till Vara för att hämta hem Tompas ljud efter helgens badtunnebadande och hamnade på Majsans och åt kvällsmat med hans bror och mamma. 
 
Mysig dag igår där jag fick gjort mycket och träffade många människor. Tänk om varje dag kunde vart sån !
 
 
 

Nu kör vi !

Nu ska jag köra igång min dag och mitt eget stall är först ut ! Jag kikar in här ikväll och berättar om dagen blev något bra :) 
 
(har för övrigt försökt skriva det här inlägget i 20minuter, jävla lånetelefon !)

Klippning och morgondagens planer

Igår var ju Evelin här och hjälpte mig att klippa Sunnie. Hon blev så himla snygg och hon stog som ett ljus nästan hela tiden, förutom när vi skulle ta bakbenen. Där tyckte hon att gränsen gick så tyvärr fick vi lämna henne oklippt från kotorna och neråt. Men jag är en stolt mamma över en häst som annars skötte sig exemplariskt !
Tack snälla Evelin för hjälpen !
Jag hoppas kunna ta bilder på hur det blev nu till helgen och då hoppas jag på strålande solsken ! Drömma går ju i alla fall. Tyvärr så har jag inga förebilder..
 
När vi hade klippt färdigt så åkte vi hem till mig och Tompa och åt tacos innan vi hamnade framför tvn. Vi fick till och med ha Evelin här över natten, även om hon gick upp bra mycket tidigare än oss för att åka och jobba.
 
 
Idag jobbade jag 8-17 och åkte direkt hem, bytte om och åkte till stallet. Där satte jag på Sunnie reflexerna och red ut i mörkret med sällskap av Tompa. Det är rätt roligt ändå, vad mycket motivation man får av en klippt häst, haha !
Sunnie var pigg, säkerligen med mycket ny energi från att ha blivit av med pälsen, och gjorde några lugna halvbocksprång i traven. Söta häst ♥
 
Imorgon åker jag bort till stallet och släpper ut hästarna. Under tiden dom äter sitt morgonhö så mockar jag och sen ska jag och Sunnie rida ut. Hinner jag så ska jag tömköra Dennis en vända, han tycker att det är så roligt att komma ut !
Sen åker jag hem en snabbis för att äta frukost innan jag sticker iväg till tandläkaren kl 12. 
Efter det ska jag åka till Johannas stall för att, tillsammans med henne, rida två hästar var. När hästarna är ridna ska jag hjälpa en kille med sina läxor innan jag är klar för dagen. Så imorgon har jag att göra största delen av dagen och det mesta är bara roliga saker. Wiiie !
 
 
 
Nu är hon inte så här lurvig längre !
 
 
 

Major Lazer





 

Idag är det klippdags !

Måndag förmiddag och jag känner mig halvt utslagen. Trots våran nya underbara madrass så har jag legat vaken i timmar inatt. Jag får väl ge det några veckor innan ryggen kan börja bli bättre av madrassen men jag vill bara kunna sova ordentligt redan nu ju..
 
Som ni såg på bild igår så blev det en ridtur på grusvägen på Sunnie med Duff som handhäst. Vi skrittade mest men travade lite grann och dom skötte sig utmärkt. Visst, Sunnie är en riktig bitch och gick och surade en stor del av ridturen men Duff uppskattade att få komma ut och se världen och inte bara samma gamla hage, dag ut och dag in.
 
Idag är dagen med stort D, idag ska jag äntligen klippa Sunnie ! Snälla Evelin kommer förbi med en klippmaskin i eftermiddag så nu ska hon allt se ut som en häst igen. Men jag har ännu inte bestämt om jag ska klippa benen eller inte. Det är ju helt klart snyggast att klippa hela henne och nu när det är så lerigt och kladdigt ute så är det ju bara en fördel. Japp, den pälsen ryker nog också ! Då får hon stå inne en stund innan vi klipper henne så att hon verkligen är torr. 
Jag har alltid tyckt att det är jättekul att klippa hästar och förstår mig inte på hur någon kan tycka att det är tråkigt. Det är väl inte jätteskönt att få en massa hästhår innanför kläderna och överallt men utöver det så har jag inget emot att klippa. Idag tänkte jag dessutom undvika hästhåren och ha på mig regnkläder, det måste väl funka ? Haha !
Innan det ska jag hinna rida och nu ska vi börja lägga in korta delar med trav i ridpassen också och så ökar vi på det succesivt. Stallet ska mockas och så tänkte jag gå en kort promenad med Dennis. 
 
När stallet är klart drar jag med fina Evelin hem till mig och Tompa för att lyxa till måndagen med tacos. 
En helt okej måndag tycker jag :)
 
 
 
 
 
 

Effektivisera mera !

 
Två hästar motionerade idag. Så länge vi bara rider i skritt och trav så fungerar det här sättet utmärkt ! Även om Sunnie helst vill ha all uppmärksamhet för sig själv, haha.
 
 
 

Söndag idag

Men ingen söndagsångest inte för jag är ledig imorgon ! Däremot var vi iväg hos Tompas bror och badade badtunna igår och jag fick väl i mig lite för mycket dricka och det får jag betala för idag, hehe..
 
Igår på förmiddagen kom jag och Tompa iväg till Skövde och vi fick med en del saker hem.
På Hööks köpte jag ett par shortchaps som jag ska ha och rida i till vardags. Tretornstövlarna sliter så på sadeln och så känns det lite friare med chaps fast man fortfarande får ett bra grepp. 
Jag köpte också marinblåa lindor, halva fleece, halva stretch. I love såna lindor ! Även ett par JHstrumpor som var på rea fick följa med hem. 
Smart som jag är så glömde jag av vilken storlek på bett Sunnie behöver så jag får väl åka dit en gång till sen när hon har kommit igång.
 
Sen klev vi in på Jysk för att kolla på ny bäddmadrass och efter över en timme kom vi ut med en tempurliknande dröm. Så skön är den ! Jag hoppas att den ska göra underverk för min onda rygg i framtiden. Dessutom fick jag en ny, underbar kudde så jag kommer sova som en prinsessa framöver.
 
 
Jag hann tyvärr inte rida Sunnie igår då det drog ut på tiden i Skövde så idag får jag kravla mig upp på ryggen hur jag än mår. Däremot så rastade sig hästarna ganska bra själva igår. Dennis smet in i stora hästarnas hage och då drog dom några rejs upp och ner i hagen. Det enda jag kunde tänka på var att Sunnie skulle trampa sig så som hon bockade och hade sig men hon hade inte en skråma när jag tog in henne. Och eftersom snön nästan har smält bort helt så tog jag av henne brodden igår så nu kan hon hoppa och studsa bäst hon vill :)
 
Om en stund ska jag hem till mamma och fira min lillebror och efter det går jag bort till stallet. 
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl 2/2-14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga lampor

När vi flyttade till Jonslund så fick vi tillgång till en del av en gammal lada på granngården. I den gjorde vi i ordning 2 boxar och rev ut alla gamla foderbord och all bråte som var där inne. 
Genom åren så har vi byggt en till box, byggt sadelkammare, målat om och dragit in vatten. Men det tog ett bra tag innan jag fick lampor i stallet.
 
Till en början så stog jag ju bara i det stallet när jag var hemma på lov från skolan i Kungsbacka. På sommarlovet så behövdes ju inga lampor och på vinterlovet lös vi med en vanlig mobillampa när vi skulle göra i ordning Sunnie eller när vi skulle mocka och det var väl lite osmidigt.
 
När jag sen tog studenten och flyttade hem för gott så frågade vi hyresvärden om vi inte kunde få lampor i stallet då det var väldigt osmidigt att springa runt och lysa med mobilen i stallet i flera månader i sträck. Det var inga problem och nu har vi haft lampor i stallet i snart 4 år och jag kan säga att det är mycket lättare att mocka när man har ordentligt ljus !
 
 
 
 
 
 
 

Promenad och restaurang

Lördag morgon och mina och Tompas planer för dagen är inte klara än. Kanske att vi åker till Hööks i Skövde eller kanske firar min bror vid lunch ? Ja, vi får se vad som händer idag.
 
Nu är i alla fall min mobil inlämnad på lagning. Tyvärr så verkar det inte som om det går på garantin, min vanliga tur där antar jag.. Tompas mobil som har samma problem går inte på garantin så det blir ca 3000 kr i mobillagning framöver, kul !
Dessutom fick jag en gammal Samsung knapptelefon som lånemobil. På den finns det inga nymodigheter som Facebook eller internet så jag kände mig lite strandsatt där ett tag. Som tur var hade pappa en nyare Samsung liggandes hemma som jag fick låna istället. Thank god !
 
Igår åkte jag till stallet på eftermiddagen och promenerade med Sunnie i 35 minuter. Det märks hur otränad jag är nu efter vintern för när vi kom tillbaka till stallet var jag trött. Sunnie verkade gilla att strosa runt vid min sida och äta alla grangrenar hon kom åt, bra variation till ridning !
Idag har jag tänkt att skritta henne uppsuttet om det inte regnar för mycket, i så fall får vi väl promenera idag igen. 
 
På kvällen hade jag bokat biljetter till premiären av Robocop, ni vet den nya filmen med Joel Kinnaman ? Men vi blev kvar i Lidköping på en restaurang med god mat och dricka i sällskap av min pappa så vi kom aldrig iväg till bion. Trevlig kväll hade vi i alla fall och bion kan vi ta någon annan dag.
 
 
Strax kommer det några som ska köpa vårt gamla köksbord så nu ska vi bara bli av med en tv-bänk och mina gamla säten till Saaben. Någon som är intresserad ? ;)
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl 2/2-14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rädd för att halka

Nu ska jag berätta varför jag är så rädd för att rida på halt underlag, såsom snö, is och gräs.
 
 
En vinter för ca 12 år sen, så var jag hemma hos en kompis och red en utav hennes ponnysar. Det var en ganska het gammal dam som hade sina egna åsikter.
Vi började rida i padocken, min kompis red sin andra ponny samtidgt, och det gick väl hyffsat. Jag hade fått ganska dåligt självförtroende från min dåvarande ponny Ellen som skickade av mig varje ridtur så jag var lite feg men jag red ändå i skritt och trav.
 
Efter ridpasset så skulle vi skritta av ute i skogen och bestämde oss för att trava lite grann på en snötäckt gräsväg. Lilla damen som jag satt på blev rätt stark och ville trava om ponnyn framför och innan jag fattade vad som hände så hade vi gått omkull och både jag och ponnyn låg på marken, jag med benet under ponnyn. Hon ställde sig upp med en gång och jag skulle göra det samma. Jag märkte då att det gjorde jätteont att stödja på mitt ben och det fanns inte en chans att jag skulle kunna hoppa upp på ponnyn igen. Det var jag i och för sig rätt så glad för då jag hade blivit jätterädd och jag försökte dölja mina tårar för min kompis. 
 
Eftersom jag varken kunde hoppa upp eller gå hela vägen hem så red min kompis hem med båda ponnysarna och hämtade sin mamma som kom och hämtade mig med bil. 
När smärtan inte hade gått över när jag kom hem till mig så åkte vi in till sjukhuset på kvällen och fick då reda på att jag hade sträckt en sena i benet. Jag skulle väl vara jätteglad för att jag inte bröt benet men med tanke på att jag hade en egen ponny som jag precis hade börjat komma lite överrens med så blev jag ledsen när jag inte fick rida på några veckor och att jag under den tiden skulle gå på kryckor. 
 
 
Senan läkte ihop och efter några veckor kunde jag rida igen. Men efter den dagen så är jag tyvärr rädd för att rida på halkiga underlag.
 
 
 
 
 
 

The Red Jumpsuit Apparatus

 






God morgon

Vad tom man känner sig utan sin mobil ändå !
Jag gjorde i ordning frukost och tände ljus och gjorde mysigt för mig själv och så tänkte jag ta kort och visa för er hur mysigt jag har det. Men det går ju inte eftersom min mobil är död.. 
Nu ska jag måla naglarna och tänkte visa vilket fint naggellack jag ska använda. Kan jag det ? Nej ! Åh så irriterande..
 
Hästarna är ute i hagen med morgonhöt, jag har som sagt ätit frukost och sitter och myser med tända ljus. Under tiden jag målar naglarna ska jag kolla färdigt på avsnitt 1 av Paradise Hotel. 
 
Utanför fönstret är det grått och tråkigt och jag tror att det har börjat regna. Well, Sunnie ska motioneras i vilket fall, antingen en skrittur eller så promenerar jag med henne. 
Jag ser så mycket fram emot att klippa henne och bli av med hennes tjocka björnpäls. Hon kommer bli så fin ! Förhoppningsvis kan jag klippa henne i början på nästa vecka och förhoppningsvis får jag en lånemobil med kamera så att ni kan få före- och efterbilder. Det kommer synas stor skillnad på henne.
 
Jaja, nu väntar naglarna på att bli omhändertagna, det var ett tag sen, haha !
 
 
 
Gammalt flumkort från första året på Hallands Ridgymnasium.
 
 
 
 
 

Farliga bilar och trasiga mobiler

I ett grått och mulet väder skrittade jag och Sunnie en runda på ca 50 minuter idag. Det märks att jag inte har ridit på ett tag, jag får träsmak i röven direkt alltså ! Förhoppningsvis går det över sen när vi börjar trava lite. 
Sunnie var i alla fall pigg och glad och tyckte att det mesta var läskigt. Särskillt bilarna som står hemma på stallplan, dom är värst. Jag vet inte varför hon har utveckat en rädsla för bilar, det känns rätt otroligt så som vi vant henne med bilar och crossar tidigare. Men det har hon helt glömt bort och alla bilar, stillastående eller i rörelse spelar ingen roll, kan helt plötsligt sluka henne hel. Det hade vart kul att veta vad min lilla hoppetossa har i tankarna ibland..
 
Nu under kvällen fick jag och Tompa besök av Denny som fick en kopp kaffe och åkte med oss och åt kvällsmat på Donken. 
För övrigt så har jag och Tompa lyckats göra sönder båda våra mobiler så att dom inte går att ladda så imorgon åker dom båda in på lagning. Därför kommer jag vara utan mobil hela dagen imorgon, den kommer ju dö eftersom den inte går att ladda, och det kan bli lite spännande. Jag är ju inte direkt beroende av mobilen och jag kommer ju vara hemma större delen av dagen imorgon och har ju då tillgång till tex Facebook via datorn. Men det kommer kännas tomt att inte ha någon säkerhet när jag är ute och rider eller kunna lyssna på musik när jag mockar. Jaja, förhoppningsvis gäller det bara för en dag.
 
Nu ska jag hoppa i säng och blir förhoppningsvis väckt av våran klockradio imorgon bitti. Jag har nog aldrig vaknat till en sån innan så någon gång ska ju vara den första ;)
God natt !
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl 2/2-14

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rätt bett

Jag är inne på att pröva ett nytt bett på Sunnie och har därför läst på lite grann om olika bett nu på morgonen.
 
För tillfället rider jag Sunnie på ett tredelat bett med fasta ringar, också så kallat muffbett.
 
 
 
Det går hon inte jättebra på och jag tror jag vet varför. Jag tror att det är lite för stort för henne och hittade en bra "riktlinje" för att kolla om bettet är lagom:
 
1. Tränsa hästen!
2. Sänk/ höj sidostyckena så att bettet ligger i kontakt med mungipan utan att tryckas uppåt/ inåt mot kindtänderna. Detta kallar vi bettets viloläge. En "bekväm" position av bettet nät du inte gör ett tygeltag.
3. Stå framför hästen och med vänster hand placera bettringen intill mungipan utan glapp.
4. Med andra handen, sträck bettet över tungan så att det liggar rakt i munnen. Gör det som ett mycket löst tygeltag.
5. Se hur mycket som kommer ut av bettet på denna sidan. Detta är ett överskott som besvärar och skadar hästen vid ridning.
6. Mängden överskott i mm eller cm är det du ska dra ifrån när du väljer ett nytt bett till din häst.
 
 
Detta ska jag pröva när jag åker till stallet i eftermiddag och visar det sig vara för stort så är det väl bara att köpa ett nytt !
 
Dessutom så vill jag väldigt gärna pröva ett Novabett på Sunnie. Det sägs ju att dom flesta hästar ska gilla det bettet och gå bra på det. Ett vanligt rakt bett med fasta ringar vill jag också pröva för att se om hon kan ta lite mer stöd på det.
 
 
 
 
 
På tävling rider jag henne på ett tvådelat bett med kopparrullar och fasta ringar. Det är lite i tjockaste laget för mig och jag ska kolla på ett smalare bett men då tredelat med kopparrullar och fasta ringar. 
 
Vi får se vad jag får med mig för bett hem från Hööks på lördag helt enkelt, jag har några att kolla igenom. När veterinären har vart ute och kollat hennes tänder så kommer jag köpa ännu några bett att pröva, allt för att hitta ett så bra bett för Sunnie som möjligt !
 
 
 

Gårdagen

Efter lite bättre sömn inatt känner jag mig faktiskt ganska utvilad idag ! Tack och lov för det, igår gick jag omkring som en zombie hela dagen..
 
Gårdagen gick i ett. På morgonen släppte jag ut hästarna och åkte sen vidare mot Skara för att ombesikta Tompas Audi. Tyvärr så gick den inte igenom denna gången heller så vi får byta katalysator på den helt enkelt. 
Sen mötte jag upp Emelie i Vara för att åka med henne till Lidköping och kolla runt på Rusta. Jag själv fick med mig en sån där gosig myspläd till och några doftljus. Jag sparar pengarna tills på lördag då jag och Tompa ska åka till Hööks och köpa lite nödvändigheter (och onödvändigheter, hehe).
När vi kom hem från Lidköping så åkte jag till stallet och skrittade Sunnie på grusvägen. Efter det mockade jag stallet och åkte sen till en kille och hjälpte honom med sina läxor. När jag sen tagit in hästarna åkte jag hem till Tompa som hade lagat fish and chips och efter maten somnade jag i soffan. Haha, det var min dag det.
 
 
Nu har jag släppt ut hästarna och ätit frukost och nu ska jag ta tag i bloggen. Jag har 320 bilder att kolla igenom och lägga upp här så se you soon !
 
 
 
 
 
 

4 februari

Jag är hemma från jobbet, har gjort stallet och duschat. Nu sitter jag och väntar på maten som Tompa håller på att tillaga och efter det blir det fruktsallad. Behöver jag säga att mitt humör har blivit bättre sen imorse ?
 
Sunnie fick vila idag igen men imorgon ska hon däremot ut och skrittas. Jag hoppas att vi får sol och plusgrader men kollar man på YR så blir det nollgradigt och kanske till och med snö.. Usch vad jag längtar till våren !
 
Imorgon förmiddag ska jag ombesikta Tompas bil och sen ska jag med Emelie och shoppa i Lidköping. På kvällen ska jag leka lärare i engelska och tyska. Det kan nog bli en bra onsdag tror jag. 
Jag ska försöka hinna kolla igenom bilderna från i söndags och lägga upp här imorgon med så håll utkik !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jag har sovit så himla dåligt och har bara legat och vridit mig av smärtan i ryggen. Gick upp en gång mitt i  atten bara för att få smärtan att släppa men det var ju önsketänkande..
 
Nu ska jag i alla fall släppa ut hästarna och sen åka till jobbet. Jag ser inte fram emot den här dagen och dessutom är tisdagar min hatdag..
 
 
 
 
 

Mini fotoshoot

Idag fick jag äntligen min ridtur och vad mysigt det var ! Att jag och Sunnie fick sällskap av Tompa och Stina gjorde ju inte saken värre. Att rida ut tillsammans och prata om allt och inget är ju bara underbart. Nu måste jag bara köpa en häst till Tompa så att han kan rida istället för att gå ;)
 
Tompa låg i ordentligt under ridturen idag och fotade inte mindre än 320 bilder på mig och Sunnie. Jag hinner inte lägga upp dom här idag men ni kan få två smakprov:
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och njuta av dom sista timmarna helg ♥
 
 
 

Tecken

Jag tycker att det är väldigt snyggt med hästar som har mycket tecken. Dom får gärna ha en bläs eller kanske till och med en lykta. Och höga vita strumpor till det, det är fint ! 
 
Ett exempel på en häst med snygga tecken är Briar:
 
 
 
 
För övrigt så är Briar ganska lik hingsten Luxus som jag skrev om här om dagen !
 
 
Sunnie har inte så stora tecken, en liten stjärna i pannan och en liten vit fläck över ena näsborren.
 
 
 
 
Sen så har hon lite vitt upp till kotorna också:
 
 
 
 
 

Isgata och verkstad

Hästarna är ute och jag höll på att halka och slå ihjäl mig på kuppen. Det är ju verkligen isgata ute idag ! Som tur är så var det inte halt i hagen och fortsätter det töa såhär så är isen snart borta på vägarna.
 
Som vanligt när jag planerar saker så blir det inte som jag tänkt mig. Igår fick jag snällt följa med Tompa till verkstan istället för att ta en mysig skrittur eftersom han ju inte har någon fungerande bil och inte kunde ta sig dit. 
Idag däremot så kommer jag behöva en paus i mekandet och då åker jag hem och rider. Jag ser verkligen fram emot det och hoppas att vi håller oss på benen. Jag är ju lite skeptisk till att små isbrodd skulle hindra en 600 kilos häst från att halka och jag har en bra anledning till att vara skeptisk. Men det anledningen får ni i ett eget inlägg när jag har tid att skriva det. 
 
 
Nu åker vi mot verkstan och gör färdigt Tompas !*@×&# bil en gång för alla ! Sen hoppas jag slippa den där verkstan för ett bra tag framöver..
 
 
 
Skitigastbilaristan.se
 
 
 

Me today

 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag har haft en supermysig morgon i stallet helt för mig själv. Jag släppte ut hästarna med deras morgonhö, sen lyssnade jag på Spotify på högsta volym samtidigt som jag mockade.
Det känns så himla bra att stallet är min lugna, fridfulla plats igen. Hela hösten och vintern har jag bara stressat igenom stallet, tagit in hästarna och om jag inte har ridit har jag åkt hem direkt. Vissa dagar har stallet känts som ett måste.
Men nu verkar det ha vänt, mitt i den kallaste perioden på året dessutom och bara det är ju otroligt, haha !
Nu uppskattar jag att gå runt och plocka i stallet, ta allt i min takt och bara stå och kolla på hästarna i hagen en stund. Kul att se dig igen, Motivation !
 
Nu har jag precis ätit frukost och så får jag se vad som händer under dagen. Sunnie ska ridas i alla fall, det är en sak som är säker !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0