En rosett med hem

 
 
En jättebra runda och en mindre bra. Mer information så snart jag hinner. Jag har världens finaste (och världens töntigaste) häst <3
 
 
 

Nervösnervösnervös

Tävlingsdagen är här ! Jag är så nervös så jag nästan spyr. Tävlar jag för att det är kul ? Ja ! Men va fan är jag nervös för då ? 
 
Vi fick besiktat Aeron imorse, transporten hade dom tyvärr inte tid för men den är ju lagad så det är bara att tuta och köra. Precis som jag ska höra senare idag, kl 15.40 närmare bestämt. Gaaah, dumma fjärilar som dansar runt i min mage !
 
 
 
 
 
 

Bra och dålig dag

Hela denna dagen har vart ett helvete. Allt på jobbet krånglade, vi hade en massa kunder (vilket i och för sig är jättebra men jobbigt när man måste ta itu med allt som krånglar) och min älskade bil tog sitt sista friska andetag. Nu låter den som en 70-åring med lunginflammation..
 
Men när jag kom till stallet vände dagen helt. Sunnie var superfin att rida, hon var helt med mig och vi kändes synkade = självförtroendeboost ! Och klarar ryttareliten gå in och hoppa 1.60-banor så klarar väl jag och Sunnie av 1m imorgon, haha ! Men det betyder inte att jag är mindre nervös.
 
Nu på kvällen fick vi dessutom en ny älskling i familjen. En Saab 9-5 Aero, du är så välkommen ! Jag får erkänna att jag redan har en crush på Aeron, dock så känns det som jag är otrogen mot min gamla ;)
Skämt åsido så har vi i alla fall en bil att dra med imorgon. Det ska bytas turbo på den snart framöver men morgondagens resa ska den klara av utan problem !
 
 
 
My new precious <3
 
 
 

Nej, inte nu !

Absolut värsta tajmingen, jag börjar bli sjuk ! Varför just nu ? Kunde det inte kommit på fredag kväll istället..
När jag blir sjuk brukar jag dessutom bli ordentligt sjuk, snyft !
Jag har i alla fall försökt motverka det så mycket som möjligt. Jag tog nyss en kokhet dusch och stog i säkert 10 minuter och spolade skållhett vatten på min hals. Ja, ni hör ju hur desperat jag är, haha !
Nu har jag bäddat ner mig i sängen och Tompa har gjort the till mig, sötnosen ♥ Jag hoppas att jag vaknar upp bättre imorgon, annars kommer jag seriöst gråta mig genom hela arbetsdagen imorgon..
 
Sunnie vilade idag, så jag var bara borta i stallet och mockade förut. Annars har jag myst med min pojke hela kvällen. Vad jag har skanat det ! Antagligen därför jag blev sjuk också, för att jag slappnade av och hade tid att känna efter. Typiskt..
 
 
 
 
 

Jobb och ridning

Idag har jag jobbat från 8-17 på dagis. Snabbt hem och byta om och sen åkte jag vidare till stallet. 
 
Idag värmde jag upp Sunnie på en grusväg innan jag gick in i padocken och hoppade dom absolut sista sprången innan tävlingen. Vi har, som ni märkt, hoppat riktigt mycket det sista och det är nästan så att jag får dåligt samvete. Men samtidigt vet jag ju att det är för min och Sunnies skull jag gör det, för att vi verkligen ska vara redo för uppgiften på fredag. Och dom höjderna vi har hoppat är inget som sliter på henne direkt.
Idag gjorde vi inget svårt utan spädde bara på självförtroendet inför tävlingen. Jag måste säga att Sunnie har hoppat riktigt fint det senaste !
Imorgon vilar hon och på torsdag ska jag bara kolla så att allt funkar som det ska.
 
Imorgon jobbar jag på restaurangen och på kvällen hoppas jag att hovslagaren kommer ut, annars gör han det på torsdag.
 
 
 
 
Världens finaste <3
 
 
 

ATM

 
 
 
Sitter och betar Sunnie efter ett lyckat ridpass och känner mig somrig i mina pastell-lila ridstrumpor.
 
 
 

.

 
 
 
 

Gårdagens hoppass

Igår hoppade vi det sista riktiga hoppasset innan tävlingen.
 
Jag har vart i padocken nästan varannan dag det sista, för att hoppa lågt, få tillbaka självförtroendet och hitta min avståndsbedömning igen. Det har gett resultat för igår när vi hoppade så gick det bra. Inte jättebra men bra. 
 
Tompa satte upp ett räcke med tre galoppbommar framför. Jag hatar ju egentligen galoppbommar pga av mina tidigare erfarenheter med just galoppbommar men gav det ändå ett försök. Och det kändes ändå bättre med lite hjälp av bommarna än att behöva lita helt på mitt avståndsöga. Räcket höjdes från 60cm till nästan 1m till 1.10m. Sedan ändrade han det till en oxer och efter att jag vänt bort någon gång för att vi kom helt fel så märkte jag att Sunnie hoppade det som ingenting, trots att jag tvekade lite, och det gav ju mig desto mer självförtroende. Vi fick till ett kanonsprång på oxern som kändes riktigt bra och då gick vi ner på lite lägre höjd och hoppade ett räcke och en oxer med tre galoppsprång emellan innan vi avslutade. 
 
Gårdagens hoppass var alltså en riktig självförtroendeboost för både mig och Sunnie. Förhoppningsvis kan vi ta med oss den bra känslan tills på fredag och få till två bra rundor i Gäsene !
 
 
 
Ett utav dom första sprången på 1.10m. Det syns tydligt att jag är osäker då jag inte ger någon eftergift och är lite efter i språnget.
 
 
 
 
Kanonsprånget, som inte blev fångat mitt i språnget, men här ser man att jag är säker och redan har lagt ner handen för ett bättre språng och eftergift.
 
 
 

Work, stable, sleep, repeat.

En ny vecka är påbörjad men för min del känns det som söndag eftersom jag jobbade hela helgen och har en ledig dag idag istället. Jag är rätt seg idag får jag erkänna. Ryggontet, som jag knappt märkte  när det försvann, har nu kommit tillbaka och tagit flera sovtimmar ifrån mig dom senaste nätterna och det känns ju lite fel att sova ikapp dom när solen skiner utanför fönstret. 
 
Strax ska jag åka in till vara och hämta delar till transporten. Den måste ju fixas innan tävlingen på fredag men det borde inte vara några problem. Sen åker jag direkt till stallet och rider Sunnie som ska galopptränas i skogen idag. Inte så intensivt men ändå så att hon får galoppera på en stund. 
Sen åker jag vidare och har läxhjälp innan jag hoppas på att kunna mysa med Tompa ikväll. Det känns som vi knappt har sett varandra den senaste veckan och det känns riktigt tråkigt. Jag hoppas att det blir ändring på det framöver !
 
Hoppas ni får en bra start på veckan och har mycket roligt att se fram emot !
 
 
 
 
 
 

F-day

 
 
 
 

Dagens punkter

Idag har jag:
 
- Ridit 2 duktiga unghästar
- Vart på Jysk med Emelie
- Satt ihop nattduksborden jag köpte och fixat i sovrummet, vilket tog ett bra tag
- Jobbat drygt 2 timmar
- Gjort i ordning stallet och tagit in hästarna pga av åskan (som redan dragit förbi).
 
Tack vare åskan fick Sunnie vila idag, vilket hon i och för sig har gjort sig förtjänt av.
 
Jag är riktigt nöjd med hur sovrummet blev och önskar bara ett par snyggare tapeter..
 
Före:
 
 
Efter:
 
 
 
 
 
Nu ska jag grilla och dricka cider med världens bästa pojkvän. Synd bara att denna annars underbara start på helgen ska förstöras med jobb både lördag och söndag..
 
 
 

Dagens ridpass

Jag satt på en mycket fin Sunnie idag. Lite trött, förmodligen för att hon har gått ute inatt, men fin.
 
Vi jobbade vidare med min avståndsträning i padocken och jag får lov att säga att jag red bra idag. Jag var inte på och plockade i henne utan satte upp en bra galopp och lät henne flyta på mot hindren.
Sunnie var inte så övertaggad som hon kan bli vid hoppning annars och hon hoppade väl. 
Vi hoppade mest småhinder men även 4 språng på ett lite högre räcke och det kändes bra. Vi är på väg åt rätt håll helt enkelt !
 
 
 
 
 
En nysvampad Sunnie som rullade sig så fort hon kom ut i hagen !
 
 
 

Första natten ute

Nu ska jag ta på mig så tunna kläder jag kan hitta och sticka till stallet. Värmen är nästan olidlig, trots att det blåser, och jag önskar att det var tillräckligt varmt i vattnet så man kunde bada. Det hade vart skönt !
 
Hästarna gick ute inatt första gången för i år. Dom går fortfarande bara i den lilla hagen där uppe men jag tror ändå dom tyckte det var skönt att vara ute. Så jag ska bara åka till stallet för att rida och putsa och sen ska jag möta upp en kille som ska köpa delar från Tompas bil. Förhoppningsvis är Tompa hemma tills dess.
 
 
Vad händer för er idag ? 
 
 
 
 
Bilden från igår var såklart på Måsas Amelia som jag red in för några år sen. Så fin !
 
 
 

David Guetta & Showtek - Bad ft. Vassy

 

När livet ger dig citroner

Hej på er !
 
Det har inte vart särskillt rolig läsning här det sista men jag har vart så himla nere. Det kan jag fortfarande vara, vissa dagar vill jag bara krypa ner i sängen och stanna där hela dagen, men det börjar bli lite bättre. 
 
Nästa fredag är det tävling. Jag har velat fram och tillbaka länge men har väl nu nästan bestämt mig för att åka, haha ! Mitt självförtroende fick sig en smäll när jag åkte av för snart 2 veckor sen så jag har vart lite mesig med just hoppningen sen dess. Men fram till tävlingen så ska jag lägga upp träningen så att jag varierar mellan att rida till padocken och hoppa, både lågt och högt, och rida ut i skogen och galoppträna. Jag behöver hoppa mycket för att få tillbaka avståndsbedömningen och självförtroendet och för att få Sunnie att tagga ner och inte dra iväg mot hindren. Galoppträningen behöver vi för att få fram Sunnies stora galopp och det är vi på god väg med !
Sen att jag kommer vara dödsnervös till tävlingen är ju en annan sak..
 
Tyvärr så kommer inte min bil att få närvara på tävlingen. Nu till helgen ska vi börja skruva ner den och förhoppningsvis så blir vi klara nästa helg. Då hoppas jag att den går som en klocka och håller i några år till. Den har ju åtminstone slutat rassla.
Problemet är bara vad vi ska ha för bil istället. Vi har väl några att välja på men det känns inte som att någon av dom har dragpotential. 
För övrigt fick transporten tre tvåor på besiktningen som måste lagas innan tävlingen. Härligt att precis allt ska krångla för oss nu !
 
Men när livet ger dig citroner, vänd dig då om och skratta livet rakt i ansiktet och visa att du minsann kan göra lemonad ! That´s my plan now !
 
 
 
 
 
 

Känner ni igen henne ?

 
 
 
 

Besikta transport !

 
 
 
 

Åskväder deluxe

Alltså vilket jävla väder vi haft här idag !
 
På förmiddagen och ända fram till 16 så har solen strålat och det har vart jättevarmt. Sen slog det om på en halvtimme till det värsta regnet jag vart med om och åska i flera timmar. Som tur är så slutade mamma tidigare än mig så hon fick in hästarna innan det värsta regnet kom. Nu på kvällen när jag har vart ute och kört och har sett hästar som stått ute i pissregnet så har jag tyckt så synd om dom, som det hönsmamma jag är, haha !
Därför fick Sunnie vila idag, jag ger mig helt enkelt inte ut i spöregn och åska.
 
Nu ska jag slänga i mig en rostmacka och sen sova. Ny arbetsdag imorgon, och är barnen så trötta och irriterade som idag så behöver jag all sömn jag kan få för att omvandla det till tålamod ;)
 
 
 
 
Våran regniga uppfart tidigare idag.
 
 
 

Jobbsöndag

En positiv sak med att jobba på söndagar är att man slipper söndagsångesten, för då är ju söndagen som en måndag. Dessutom sprang jobbtimmarna iväg riktigt snabbt idag, skönt !
 
Efter jobbet åkte jag till stallet och longerade Sunnie. Hon gick utan inspänningar som vanligt och på slutet sänkte hon sig riktigt fint och stretchade ut överlinjen.
Sen så mockade jag stallet med min splitt nya skottkärra som jag fick av mamma och Johan idag, det gick lite lättare då. 
 
Nu ska jag sova, imorgon står klockan på 7.05 och jag ska jobba 9 timmar på dagis !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
När ska det vända ? 
R.I.P Tompas audi..
 
 
 

Busy friday

Idag har det vart fullt ös medvetslös hela dagen alltså ! 
 
Dagen började i mitt stall där jag släppte ut hästarna och mockade. Med punka på skottkärran så var det lite jobbigare men det gick. 
 
Vidare till Johannas stall där jag red Salsa och Obama. Båda var jätteduktiga och mer detaljer kommer i eget inlägg.
Tillbaka till mitt stall och konditionstränade Sunnie i skogen. Hon är ganska tittig ute (jag blir så trött på hennes illnitar och sidohopp) och jag var lite orolig för att flyga av med mitt spruckna finger men jag klarade mig ! För idag i alla fall, hehe..
 
Hem för att äta lunch och hinna andas lite innan jag åkte och jobbade på dagis 14-16.30. 
Direkt från dagis, med ett skobyte, åkte jag till Mys stall och hälsade på hennes hästar, bland annat en supersöt nyfödd fölis. Jag tvekar på att det finns något sötare alltså ! Där blev jag kvar i 2 timmar, jag kan stå och bara kolla på söta små föl i timmar !
 
Snabbt in till Nossebro för att handla grillat, stannade till i stallet för att ta in hästarna och tjöta lite med Emelie på vägen hem innan jag slutligen kom hem och åt och drack gott med Tompa och Tummen.
 
Nu ligger jag i sängen, med killen jag älskar, och ska kolla på serier tills vi somnar. 
Det är bra med roliga, hektiska dagar, då hinner man inte tänka.
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår red jag ordentligt för första gången sen jag ramlade av. Det gjorde inte ont i handen när jag red men däremot fick jag riktigt ont efteråt. Vaden är fortfarande öm så det gjorde ont att hålla om, särskillt i vänstervarvet.
 
Jag red bort till padocken för att rida igenom Sunnie ordentligt och hoppa om övningen från i lördags, fast lågt den här gången. 
Sunnie kändes jättefin från början till slut, lugn och avslappnad och med ett fint språng. Övningen var inga som helst problem när den låg på 60cm och även om vi hade höjt upp så tror jag att det hade gått kalasbra. Men igår var vi bara där för att få tillbaka självförtroendet, höja gör vi först till helgen. 
Jag är nöjd med både mig och Sunnie. Jag hade en mycket bättre ridning och Sunnie var avslappnad men uppmärksam. Hon lyssnade när jag ville att hon skulle ta av stort och både hon och jag väntade på hindren utan att rusa. Så 5/5 stjärnor !
 
 
 
 
 
 

Onsdag

God morgon !
 
Idag är det onsdag och jag ska ägna förmiddagen åt att vara hemma och bara ta det lugnt. Kanske plocka lite i huset osv.
Det är mycket som snurrar i huvudet nu. Saker som jobb, bil, hästar och vänner. Jag vet inte vart jag har någonting just nu. Jag känner mig rätt ensam för att vara ärlig och det känns inte som om jag har särskillt mycket att se fram emot. Åh, vad jag hatar såna här perioder i livet !
 
 
 
 
 

Vill ha !

 
 
1635 kr på Cheval Ridsport.
 
 
 
 
2348 kr på Cheval Ridsport.
 
 
 

Min hype om Saab 9-5

Nu har jag suttit på blocket och kollat efter nya bilar hela förmiddagen, man blir verkligen dum i huvudet efter en stund alltså !
Än så länge har jag en favorit som står i Göteborg, den är nog värd att kolla på i alla fall.
Egentligen vill jag ju laga upp min bil så jag kan fortsätta köra den men det hade såklart också vart roligt med en ny bil. Självklart en 9-5a.
 
Jag kanske ska förklara min hype över min bil och just Saab 9-5 över lag, eftersom det är många som inte verkar fatta den..
Ända sen jag var liten har Saab 9-5 vart en drömbil för mig. Jag tyckte dom var sååå snygga och dessutom en perfekt dragbil. Det var en bil jag ville ha när jag blev stor men jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att äga en. 
För snart två och ett halvt år sen, när jag tappade bort nyckeln till min lilla fiesta (som efter ett halvår visade sig ligga i botten på min lillebrors skolväska, haha !), så fick jag möjligheten att låna pengar för att köpa en ordentlig bil. Valet föll snabbt på en Saab 9-5 och när jag körde hem min alldeles egna drömbil så var jag överlycklig. Äntligen !
 
Förutom turbobyte och sen då kamkedjan så har den gått felfritt i två och ett halvt år vilket bara bevisar att det verkligen är en bra bil och jag verkligen älskar den. Därför känns det så tråkigt att behöva byta bort min trotjänare, även om det förmodligen är bäst då allt antagligen inte blev rätt under kamkedjebytet. 
Men som sagt, en nu bil är ju alltid kul och så länge det är en 9-5a så är jag nöjd !
 
 
 
 
 
 
Jag menar, kolla på dom, dom är ju grymt snygga !!
 
 
 

Snyggt, vitt schabrak ?

Jag är så sugen på att köpa ett vitt schabrak till Sunnie men jag hittar inget snyggt till ett bra pris. Cristina Sports schabrak är ju verkligen to die for men tyvärr lite för saftigt för min plånbok just nu..
 
Därför tänkte jag kolla med er om ni vet något snyggt vitt schabrak som ligger på ett hyffsat pris ?
 
 
 
 
Detta schabraket från Kingsland är ju ganska snyggt men lite för tråkigt för sina 699 kronor.
 
 
 

Söndagkväll

Alla har vi perioder i livet där allt bara känns rent utav kasst. När det känns som om inget går ens väg och allt som kan krångla krånglar. Vissa har dom oftare än andra och jag är väl en utav dom som har det ofta. Det krävs inte mycket för att jag ska gräva ner mig totalt och må superdåligt. Dock så kommer jag ofta tillbaka ganska lätt också.
 
Nu den sista perioden, till exempel, har jag vart otroligt nere från och till och nu känns det som en ny dipp är på väg.
Jag red ett utav mina sämsta hoppass igår, där jag dessutom skadade mig. Transporten ska snart besiktas och den känns inte helt hundra. Både min och Tompas bil har krånglat till och från sen årsskiftet och som det ser ut nu så kanske Saaben tar sina sista andetag inom en snar framtid. Eller kanske inte, Saabens framtid är lite osäker just nu..
Vi har lagt mycket pengar på bilarna det sista och har då fått prioritera bort en hel del andra saker. 
 
Men allt handlar egentligen om hur man ser på livet. Jag har världens finaste häst, världens gulligaste pojkvän och ett eget hem, vad har jag att klaga över ? Självklart ska man tillåta sig själv att känna sig ledsen och nere ibland, bara man tar sig ur det starkare !
 
Just nu orkar jag dock inte tänka positivt över huvudtaget så jag ska lägga mig och sova och försöka tänka om imorgon. God natt !
 
 
 
 
 
 

En söndagsförmiddag på sjukhuset

Hej på er ! 
 
Eftersom jag hade lika ont i fingret och benet imorse när jag vaknade så bestämde jag mig för att kolla upp det på sjukhus.
Som jag misstänkte har jag en spricka i lillfingret men inte där det gör ont. Där det gör ont är det antagligen mjukdelarna som är skadade, likadant i vaden. En onödig förmiddag på akuten men ändå skönt att ha kollat upp det och ha det dokumenterat ifall det skulle bli några problem i framtiden.
 
Nu ska jag och Tompa hem och äta hamburgare och sen ska jag slappa en stund medans Tompa kollar över två bilar, varav den ena är min. Den läcker riktigt mycket olja så jag hoppas han kan hitta läckan och åtgärda den.
Fram mot kvällen ska jag till stallet för att skritta Sunnie, en kort trav hade nog behövts också om min vad klarar av det. Dumt om jag flyger av igen kanske men jag får väl kravla mig fast bäst jag kan, haha !
 
Hur har eran helg varit ? :)
 
 
 
 
 
 

Ofrivillig avsittning nummer 3 2014

Jag har gjort det igen, tredje gången för i år, och jag är så förbannat arg på mig själv.. Jag red så dåligt idag !
 
Vi hoppade i padocken och Tompa satte upp några räcken varav två var ur sväng. Det hade jag lite svårt för idag, jag fick inte med Sunnie i svängen och ramade in henne för dåligt så att hon flöt ut. Dessutom red jag henne på kopparbettet och det lyssnade hon nästan för bra på idag och då blev det mycket av och på i anridningen.
Jag vet inte hur många gånger jag styrde ifrån hinder idag, alldeles alldeles för många gånger och till slut fick jag Sunnie osäker. Jag skulle bara sänkt ner hindren och gjort det lättare och avslutat där när jag nu hade en dålig dag. Men min tjurskallighet kom fram och jag skulle bara klara det på den höjden helt enkelt. Jag är så jävla dum !
 
Men jag fick igen för min dumhet. Jag red mot det räcket med lång anridning till, vi låg bra och jag var redo att hoppa men Sunnie stannade. Jag flög, och landade inte på fötterna denna gången, rätt i hindret och slog i vaden och ena lillfingret rejält. Dessutom är jag helt mör på vänstersidan som jag landade på. Rätt åt mig..
 
Efter att vi sänkt ner och fått en bra känsla så höjde vi igen (för att jag är så urbota dum) men jag ville heller inte bli mer höjdrädd än vad jag redan är och tänkte att det var bättre att ta tag i problemet direkt. Då fick vi några riktigt bra språng, Sunnie hoppade super och jag red som en människa igen. Att jag ska behöva bli helt blåslagen innan jag kan rida ordentligt..
Jag ska tillägga att vi inte hoppade särskillt högt, räckena låg på 90cm-1m.
 
Nu ska jag sätta mig i soffan, tänka på vilken underbar häst jag har som står ut med mig och klandra mig själv i oändlighet. Jag är den största idioten som går i ett par skor !
 
 
 
 
 
 

En fredagskväll i stallet

 
 
 
 

.

 
 
 
 

Onsdag

Det blev lite ändrade planer så att jag är ledig idag. Jag gjorde det mesta i stallet imorse så det är bara ridningen kvar att ta itu med under dagen.
 
Tanken idag är att rida ett ganska hårt pass på grusvägen, få till en bra känsla och få henne lösgjord. Jag ska inte rida några särskilda övningar utan jag ska helt enkelt göra dom övningar som behövs för dagen för att få henne med mig. Förhoppningsvis så blev hon riktigt genomriden i måndags så att hon är mjuk och fin att rida idag.
 
Just i detta nu så är min pojkvän på väg hem från jobbet så vi ska ha en hel eftermiddag bara till att mysa och kolla på film. Därför är det väldigt passande att det regnar idag, då får jag inte så dåligt samvete av att bara vara inne och inte göra någonting ;)
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Dagens ridpass

Vi red bort till padocken för att få ut så mycket som möjligt av passet.
 
I traven var hon först lite loj och hade inte så bra framåtbjudning. Jag red många tempoväxlingar för att få henne att kvickna till men hon var fortfarande inte med på noterna. Då fortsatte jag i galoppen och försökte väcka henne genom att öka kraftigt på långsidorna och efter det blev hon mer engagerad.
 
Tyvärr så gick det inte så bra i galoppen. Sunnie la hela sin kroppsvikt i min hand, längde jag tyglarna lite så sänkte hon sig så det var ju inte så att hon protesterade. Det kändes nästan som hon inte orkade bära sig, vilket inte brukar vara något som helst problem när jag rider henne i en normal form annars. Vi kämpade på med galoppen ett bra tag i hopp om att hon skulle bli lättare och jag gjorde många övergångar till skritt och kraftiga samlingar för att få henne ännu mer på bakbenen men det var liksom inte det som var problemet. 
Tillslut så gav jag upp för dagen och travade och skrittade av henne i låg form och då var hon superfin.
 
Jag gillar inte känslan av att inte reda ut ett ridpass och nu när hon har vart så fin sen igångsättningen så känns bakslagen ännu större. Men, imorgon ska hon bara skrittas ut och sen på onsdag prövar vi på nytt igen, på grusvägen denna gången för att se om det gör någon skillnad.
 
 
 
 
Dagens Sunnie ♥
 
 
 

Första dagen över

Jag klarade min första dag utan att göra några större missar. Det är ju alltid lite osäkert första dagen på ett nytt ställe så på onsdag hoppas jag att det känns bättre ! Imorgon ska jag jobba hos mina dagisbarn som jag faktiskt har saknat lite :) 
 
Nu ska jag åka bort till stallet för att rida och mocka. Jag är rätt trött i huvudet efter alla dagens intryck och nya saker att lära sig men Sunnie ska ridas ett ordentligt pass ändå.
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Min dag idag har vart väldigt upp och ner, usch jag gillar inte att ha såna humörsvägningar..
 
Höjdpunkten var ändå ridpasset med Sunnie. Jag började med att longera henne i bara träns och satt efter en stund upp och red. Och vilken dålig balans jag har fått ! Förmodligen så grundar det sig i att jag slutat använda jumskarna så mycket när jag rider på grund av min skada. Men efter en stund kom jag in i det och Sunnie var verkligen superfin, jag säger bara: wow vilken häst jag har !
Sen att hon blev rädd för något, hoppade till och råkade stämpla hela utsidan av min fot innan jag satt upp var väl mindre roligt.. 
 
Nu är jag duschad och klar för sängen. Imorgon är min första dag på ett nytt extrajobb och jag är självklart nervös. Jag blir ju fan nervös för allt.. Förhoppningsvis ska det gå bra men ni får gärna önska mig lycka till ändå ;)
 
 
 
 
Jag och Sunnie idag.
 
 
 

ATM

 
 
På väg på äventyr i Göteborg efter en bilträff i Borås.
 
Sunnie fick klättra idag och det var nog lite jobbigt för henne på slutet. I galoppen var hon väldigt fin efter en en stund, det känns som vi börjar hitta tillbaka till formtoppen igen efter 2 veckor med lite lugnare ridning.
 
Imorgon har jag och Tompa planerat en hellugn dag där vi ska göra så lite som möjligt. Med start på måndag har jag 8 arbetsdagar framför mig. Så många dagar i rad har jag inte jobbat på riktigt länge så jag vet ju vem som kommer ligga halvdöd nästa tisdag, haha !
 
 
 

.

 
 
 

Ridflugtäcke

Jag var inne på Hööks i Skövde nyss och skulle köpa deras flugridtäcke. Jag tänkte att det skulle vara roligt att pröva det i sommar och se om det skyddar mot blinningarna.
 
 
 
 
 
Men det var redan slut, det är till och med slut på centrallagret. Gissa om jag är besviken ?
Kassörskan trodde inte att dom skulle tas in i deras sortiment igen. Jag kan ju inte annat än hoppas på att dom gör det ändå när det har vart sån åtgång på dom. Så otroligt smart grej, är det någon som vet om det finns ett liknande ridtäcke någon annanstans ?
 
Förra sommaren red jag i ett vanligt svettäcke och det funkade väl bra men det hade vart smidigare med ett riktigt ländtäcke.
 
 
 

RSS 2.0