Tisdag

Hej på er ! 
 
Tisdag är inte min favoritdag, även om denna dagen har flutit på smärtfritt. 
Jobb på dagis 8-17 och sen åkte jag till Nossebro för att hämta ut ett paket från Börjes. Jag beställde grejer därifrån för 3 veckor sen, för 2 veckor sen fick jag ett mail att mina paket var skickade. Men sen dess så har det vart en jädra förvirring om paketen ens var skickade från lagret och jag fick aldrig mina paket. Idag fick jag ett av dom, det andra är tydligen i Örebro och vänder. Nästa gång åker jag till Börjes i Kungsbacka och handlar istället, aldrig mer beställer jag från Börjes !
 
Jag red Sunnie enligt schemat på grusvägen och när jag mockat klart stallet så fortsatte jag plocka i sadelkammaren. Sen bjöd mamma på supergod kvällsmat och nu har jag och Tompa precis landat här hemma. Kanske att vi hinner 45 minuters mys innan vu måste sova. Ibland är det tråkigt att vara vuxen och ha måsten..
 
 
 
 
Sunnie i sitt nya regntäcke.
 
 
 

.

 
 
 
 

God morgon

 
 
Morgonens mysfrukost med Tompa, som idag blev fastanställd. Grattis älskling ! :)
 
Nu har Tompa åkt iväg till jobbet igen och jag väntar på att klockan ska bli 12 så jag kan åka till jobbet. Egentligen hade jag ett möte inbokat nu på förmiddagen men det blev inställt så jag fick några lugna timmar extra. Välbehövligt eftersom min rygg har protesterat inatt och gjort så att jag knappt har fått sova, antagligen på grund av det tunga mekandet igår.
 
Igår eftermiddag gjorde vi också några ändringar i sadelkammaren och när jag är helt klar med organisering och städning får ni se bilder. Det blir bra mycket bättre än innan !
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Ryttareliten innan jag gör mig i ordning för jobb på fritids.
 
 
 

God.. morgon ?

Kanske lite sent för ett god morgon, jag har ju faktiskt varit vaken ett tag.
 
Jag och Tompa avklarar en timmes extrajobb innan vi ska äta middag hos mormor och morfar. Det är underbart väder ute och jag önskar att jag fick rida ut Sunnie i skogen idag.. Förhoppningsvis får jag rida henne när jag vill och hur jag vill om ett tag !
Eftermiddagen består av en timmes jobb till och sen en massa timmar i garaget. Men jag ska till stallet och fixa ikväll och då ska jag pyssla om mitt hjärta <3
 
 
 
 
 
 

Jobb, mek och ridning

Hej på er ! 
 
Idag har jag vart på mycket bättre humör, tack och lov, trots att ungarna var högt och lågt på dagis idag och vi har spenderat kvällen i ett garage. Min uppgift var att dra bort så mycket Plast i Dip från Tompas bil som möjligt. Nu sitter jag här med en blåsa på tummen och halva framspoilern ren. Alltid något !
 
Jag red Sunnie i skogen förut och slapp faktiskt regn. Däremot blåste det storm men trots det så skötte sig Sunnie bra. Vid några tillfällen fick jag en riktigt bra känsla i traven och det kändes som hon satte under bakbenen och kom upp med ryggen mer än innan besöken på Husaby. Sen kanske det bara är önsketänkande men då kan jag väl få önska ett tag till ?
 
Nu har jag, Tompa, Tummen och Simon vart och ätit på Pizza House i Vårgårda och nu ska jag och Tompa åka hem och kolla på film. Inatt blir vi väckta av ett telefonsamtal och ska hämta två personer i Skövde. Otroligt segt men vad gör man inte för lite extra pengar ;)
Förutom lunch hos mormor och morfar imorgon och fyra timmars jobb så ska vi spendera hela helgen i garaget och lägga lite tid på Tompas bil. Visst att det är kul med bilar och att meka men någon måtta borde det ju få vara egentligen. Förhoppningsvis är Mercan hel ett tag framöver nu så att vi kan lägga lite kärlek på Aeron också <3
 
 
 
 
 
 

Rubrik

Vissa dagar suger bara lite extra. När verkligheten springer ikapp mig och jag känner mig sådär liten och värdelös. När jag hinner tänka alldeles för mycket för mitt eget bästa och hittar fel på allt jag gör och allt i mitt liv.
Idag är en sån dag.
En sån dag där pengarna inte räcker till, hästen fortfarande står skadad i stallet (och kanske aldrig blir tillräckligt frisk) och jag inte har tiden att rida andras hästar som jag faktiskt har lovat. En sån dag då jag känner mig obetydlig och ponduslös. Då framtiden bara ser kolsvart ut och det kvittar vad jag gör, jag kan inte påverka den ändå.
 
Usch, förlåt för ett tungt inlägg men jag måste få skriva av mig lite, annars exploderar jag.
 
Jag kan avsluta med en positiv sak som hänt idag. Jag hade idrott med en klass med 4-5or och gjorde det riktigt jävla bra ! Sug på den, livet !
 
 
 
 
 
 

Full rulle

Ja det är inte många lugna stunder just nu. Men i förmiddags hann jag och My med en frukostdejt och en film så då fick jag lite slappande där i alla fall.
Jag har jobbat 12-18 idag och efter jag och Tompa hämtat en cross hos grannen så åkte vi till stallet. 
 
Jag fick packa på oss mycket reflexer och regntäta kläder så vi höll oss torra. Men va segt att det blir mörkt så tidigt ? Redan när vi skrittade ut 19.20 så var det kraftig skymning, den största nackdelen med hösten alltså !
Jag gjorde stallet imorse så att jag bara kunde ta in hästarna nu på kvällen.
 
Imorgon jobbar jag 6.30-15 och när jag slutar så drar vi ett gäng till Jönköping för att kolla på häst. Det ser jag fram emot ! 
 
 
 
 
 
 

Snackar i nattmössan

Ja, somnar man 9.15 så kan man vakna vid denna tiden, 2.06, och vara pigg. Attans.. Och så arg jag blir på mig själv, sova bort kvalitetstid med min sambo bara sådär, skäms !
 
I vilket fall så red jag Sunnie igår och vi red i skogen. Vi följer det där schemat till punkt och pricka, även om det ibland kan vara svårt att veta om vi rider exakt 200 m åt gången i trav. Kanske skulle göra riktiga märkningar så jag kan vara mer exakt ? Eller vad dum jag är, det måste ju finnas någon app att ladda ner, det får jag pröva tills imorgon.
Annars så kändes Sunnie fin trots blåsten och var bara lite spänd inne i skogen. Jag som trodde att hon skulle vara högt och lågt eftersom hon inte vart i skogen på mågra månader men hon skötte sig bra.
 
Nu hoppas jag kunna somna om utan problem och få sova ända tills klockan ringer imorgon. Då ska jag till dagis och jobba igen, ekorrhjulet går runt och runt..
 
 
 
 
 
 

Dagens

DAGENS ÖNSKAN: Att få en solig och hyffsat varm höst och vinter !
DAGENS UNDRAN: Om jag ska hämta halm idag eller imorgon (jobbigt val liksom ;))
DAGENS KÖP: Faktiskt ingenting, däremot väntar jag fortfarande på paketet från Börjes..
DAGENS VÄDER: Halvt om halvt storm men just nu sol och inte regn i alla fall.
DAGENS LÄNGTAN: Att vintern ska gå snabbt så det kan bli vår !
DAGENS PLANER: Nu ska jag åka till stallet för att rida och mocka, kanske hämta halm, och sen ska jag hem och värma mig bredvid Tompa.
DAGENS VILL HA: Ett par Freejump Soft Up stigbyglar, det är varje dags vill ha.
 
 
 
DAGENS APP: Google Chrome.
DAGENS SKRATT: Usch, jag har vart så bitter idag så jag har inte skrattat..
DAGENS LUNCH: Köttfärssås och spaghetti på dagis.
DAGENS LÅT: Calvin Harris& John Newman - Blame
 
 
 

Äckliga måndag..

Usch, idag är humöret inte på topp alltså ! Jag är deppig, vill absolut inte jobba egentligen och önskar att jag bara kunde krypa under täcket hemma i min säng och inte komma fram förrän på fredag kväll. Jag hatar såna dagar, särskillt när jag vet att jag har fem dagar med jobb kvar denna veckan, varav två utav dom är på ett ställe som jag absolut inte vill vara på. 
Jag ser inte ens fram emot ridningen i eftermiddag. Blööööh !
 
 
 
 
 

Helgen

Jag är egentligen inte ett jättestort fan av hösten. Jag hatar blöta hästtäcken och leriga ben och magar. Men idag när jag mockade och tog in hästarna för natten så spred sig en sån myskänsla i hela kroppen. Ställa in hästarna i sina nybäddade boxar och fodra massor med hö och höra dom stå och tugga. Det är något visst med hösten och installning. Fast jag hoppas ändå att det soliga höstvädret kommer tillbaka snart, det är så mysigt att rida runt i skogen bland gula löv i solskenet.
 
Nu sitter jag och väntar på Tompa som gör milkshakes som vi ska dricka framför en film. Vi har haft en lugn innedag där vi har städat och pillat lite här hemma, perfekt i detta vädret.
Annars har det inte hänt så mycket i helgen. I fredags blev vi bjudna på mat hemma hos Kentha. Igår jobbade jag på restaurangen och när jag kom hem så red jag Sunnie på stubben, äntligen ! Det har jag längtat efter hela sommaren. Efter det åkte vi till Carro och Niklas och grillade och satt ute tills det var kolsvart. Så mysigt !
 
Nej, nu har Tompa serverat en milkshake i min hand, vi hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Jobb, gräsklipp och stallet

Wow, vilket sommarväder vi har haft idag ! Jag har jobbat på dagis från 6.15-16 och har haft turen att vara ute hela dagen, underbart.
 
När jag kom hem så snackade jag med hyresvärden som har gett tummen upp till en ny trappa till våran vardagsingång. Den som står där nu håller på att falla ihop, bokstavligt talat. Så förhoppningsvis kan Johan hjälpa oss att bygga en ny trappa inom en kort framtid. 
Efter snacket så satte jag igång och klippte gräset, det växer ju som ogräs. Men nu ser det snyggt ut utanför huset igen, förutom lite ogräs i rabatterna och lite utemöbler som står kvar sen kräftskivan. 
 
Nu har jag landat på min, för tillfället, favoritplats här hemma, på altanen. Här ska jag sitta till Tompa kommer hem och vi ska åka till stallet. Sunnie ska bara borstas idag så det blir en snabb tur innan vi ska åka hem och laga kvällsmat.
Hoppas ni får en bra fredagkväll !
 
 
 
Våran lilla skolåda <3
 
 
 

Dagen

Jobb från 9.30-15 idag. Jag stannade på Ica på vägen hem för att köpa kvällsmat och åkte sen till stallet. 
 
Jag borstade Sunnie noga och länge, hon såg ut som en riktig tävlingshäst med oljade hovar och blänkande päls. Jag hoppas så att vi kommer kunna tävla igen, även om vi bara får hålla oss till dressyr.
För övrigt så var hon fin att rida idag. Surt bara att jag inte får trava henne mer, när hon börjar komma igång så har vi travat den biten som vi får trava. Men på lördag ökas traven på ännu lite till, det ska bli så kul !
 
 
 
 
Efter stallet putsade jag tränset och sadelgjorden lite snabbt innan jag och Tompa kikade på min bil. Den läckte vatten förut idag och jag ville ta reda på vart ifrån den läckte. Som tur är så handlade det nog bara om för mycket vatten i kylarbehållaren för systemet höll tätt vid tryckluftstest. Att den fortfarande drar vatten är dock fortfarande ett mysterium som vi ska ta reda på så fort Tompas bil har fått lite kärlek.
 
Nu ska jag lägga mig och försöka sova, vilket jag antagligen inte kommer lyckas med än på någon timme. Imorgon står klockan på 5.20 eftersom jag börjar 6.15. Det var länge sen jag gick upp så tidigt, haha ! När jag slutar vet jag inte än, förmodligen runt 16. Jag får bra med timmar denna veckan i alla fall :)
God natt !
 
 
 

Jobb och hästar...

Det är väl typ vad mitt liv består av just nu !
 
Idag har jag jobbat 10-17.40 på restaurangen och innan det var jag i Johannas stall och red Obama. Han utvecklas mer och mer, idag kunde vi trava på volt och i skritten så går han nu i form några steg åt gången. Så duktig så !
 
Efter jobbet åkte jag och Tompa bort till stallet och pysslade om Sunnie och la på henne täcke för natten. Detta året har ju vart helt fantastiskt vädermässigt, jag tror inte att mina hästar har gått ute på natten såhär länge något år innan. 
 
Imorgon börjar jag 9.30 och eftersom jag fortfarande jagas av den där jädra förkylningen så ska jag ta sovmorgon till 8.15. Inte för att det hjälper mig att bli frisk kanske men jag behöver vila upp mig lite. Efter jobbet ska jag rida Sunnie, jag längtar redan ! 
 
 
 
 
 

Fina häst och pojkvän

Måndag och ny vecka. Igen. Vart har denna sommaren tagit vägen egentligen ? Helt sjukt..
 
Idag jobbade jag till 16.30 och åkte sen direkt till stallet och borstade och pussade på min bästa vän. Hon rids bara varannan dag fram till återbesöket den 10e. Alldeles för sällan enligt mig, jag njuter för fulla muggar uppe på hennes rygg ! Viktigt att ta tillvara på alla ridtimmar på henne ifall det inte skulle bli några mer i framtiden. Usch, hemska tanke..
 
Idag ska jag och Tompa mysa hemma med korvstroganoff framför en bra film. Det är idag 4 år sedan hans pappa hastigt gick bort och jag kommer finnas hemma som stöd. Så som han alltid finns för mig när jag behöver honom. Jag själv känner mig ganska ensam och ynklig idag så det ska bli underbart med en helkväll tillsammans <3
 
 
 
 
 
 

Duktiga Tessie

 
 
 
 

Här snackar vi ljud !

 
 
 
 

Fina Sunnie, billjud och löshoppning

God morgon !
 
Som ni såg så red jag Sunnie igår, vilken underbar känsla ! Jag har fått rida mycket fina hästar det sista men att komma upp på Sunnie igen kändes som att hitta hem, så himla rätt. Det kändes som vi aldrig haft något uppehåll på 7 veckor, som att jag ridit henne varje dag.
Tanken på att hon kanske inte går att rida framöver är hjärtekrossande, särskillt när hon blev så glad att äntligen få komma ut igen. Tidigare har hon inte brytt sig så mycket när hon har vilat längre perioder men denna gången har hon förändrats lite i humöret och blivit så uttråkad. Hon skulle inte gilla att bara vara sällskapshäst.
 
Nu rider jag på och njuter så mycket jag kan i 4 veckor och så håller jag tummar och tår för att vi får ett bra besked vid återbesöket !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och efter vi har svängt förbi stallet så åker vi till BRL i trollhättan och kollar på snygga ljudbyggen. 
I eftermiddag ska vi förhoppningsvis hinna klart med hagen och så ska vi kolla när Mys fina Tessie löshoppar i Essunga. 
Hoppas ni får en bra lördag så hörs vi under dagen !
 
 
 

Lycka <3

 
 
 
 

Torsdag

Trots att jag sov 9 timmar inatt så vaknade jag upp och kände att jag är på väg att bli sjuk, igen.. Men jag stoppade i mig en ipren och åkte till mitt stall för att släppa ut hästarna. Dom går fortfarande i den lilla hagen och fick sitt morgonhö ute.
 
Sen åkte jag vidare till Johannas stall och red Obama. Han skötte sig lika bra idag och vi travade några varv. Han har kommit på det där med ridning nu och tycker det är väldigt kul.
 
Efter det åkte jag tillbaka till mitt stall och bytte översta tråden i den stora hagen. Jag hann så långt som en långsida och en kortsida, resten får jag ta imorgon kväll eller i helgen. För övrigt så älskar jag trasslet som ofta blir när jag ska byta tråd:
 
 
 
Nu har jag ätit lunch som bestog av nudlar och schnitzel (så otroligt glamouröst) och nu ska jag ta bilen hem till Giesela för att hoppa Xantippa. 
När jag är färdig där så ska jag bara snabbt hem och byta om för att åka på kalas hos Emelie. Förhoppningsvis får jag lite kvalitetstid med Tompa ikväll, som visserligen lär somna direkt eftersom han gick upp 02.45 imorse.. 
 
 
 

Rubrik

Visst vaknade jag till efter en stund på Xantippas rygg !
Med lite coachning från Giesela så kom jag åt X lite bättre och vi fick till det ganska bra på slutet. Jag däremot kommer vakna upp med träningsvärk imorgon då jag red i dressyrsadel idag, haha ! Tack och lov ska jag rida i hoppsadeln imorgon, för vi ska ha så roligt som att hoppa.
(Än så länge har jag inga bilder på Xantippa. Om du läser det här Evelin så får du gärna skicka dom ;))
 
Något som inte ska bli så roligt är att jag ska byta den översta tråden i hästarnas stora hage imorgon förmiddag. Det kommer ta lång tid att göra det själv men jag räknar heller inte med att bli helt klar imorgon.
Nu när jag och Tompa var i stallet så gick Sunnie fortfarande och gnäggade efter Johannas hästar och betedde sig konstigt och eftersom hon vandrade fram och tillbaka vid tråden i den lilla hagen så tog vi in dom under natten. Jag har ingen lust att jaga häst inatt ! Efter några timmar inne i boxen hoppas jag att hon blir sitt vanliga jag igen. 
 
Annars ska jag till Johanna för att rida unghästarna imorgon bitti och på kvällen ska jag på kalas för Emelie. Det kommer nog bli en bra torsdag.
 
 
 
 
 
 

Händelserik förmiddag

Det har vart en händelserik förmiddag, minst sagt.
 
Klockan 7 var jag i Mys stall, vi hade planerat en uteritt, jag på Tessie och My på Ulven. Det gick bra och det var jättemysigt att rida runt på skogsvägarna när solstrålarna började lysa igenom dimman.
Tessie var väldigt trevlig att rida. Mjuk och känslig med härliga gångarter, jag blev kär i hennes galopp. Sen att hon ser spöken lite här och där påminde mig bara om Sunnie, haha. Det hoppas jag att vi kan göra om fler gånger ! 
 
 
 
 
 
Sen fortsatte jag med häst nummer två i Johannas stall. Det var Obama som skötte sig jättebra idag. När vi skrittat en stund så travade vi några varv åt båda hållen innan vi skrittade av ute, självklart med ponnyn Pyret som sällskap. Det var hans uterittsdebut och det var inga som helst problem !
 
När jag sen stog med Salsa på gången och precis hade sadlat henne så hörde jag ett gnägg som lät precis som Sunnie. Jag gick ut och tittade och mycket riktigt så stog hon på åkern och hälsade på Obama över staketet. Som tur var kom hon travandes direkt när jag kom med grimman men hon betedde sig så himla otrevligt, skrek och var lite hingstig. Jag har aldrig sett henne sån förut. Dessutom hade hon nog sprungit en stund för hon var jättesvettig. Inte jättebra med tanke på skadan :(
Så Johanna ställde in Salsa i en box och så fick jag så glatt traska hem med Sunnie. Sen gick jag tillbaka och vi konstaterade att det inte var så stor ide att rida Salsa som var lite uppstressad av all uppståndelse. Så hon och Amelia fick komma ut i hagen igen så gör vi ett nytt försök imorgon.
 
Innan jag åkte hem så åkte jag till Sunnie och borstade av henne all torkad svett och visiterade henne. Förutom ett litet ytligt sår på insidan av ena bakbenet så hade hon klarat sig bra, som tur var. Även då betedde hon sig lite underligt men jag hoppas hon är som vanligt när jag åker dit ikväll igen. Knäpphäst !
 
Nu är jag hemma en snabbis för att äta lunch och kl 14 ska jag vara hos Giesela för att rida Xantippa. Jag känner att orken tryter lite efter denna förmiddagen men jag ska nog vakna till lite när jag kommer upp på hästryggen.
 
 

Snygging !

Kolla vilken snygging jag har ridit precis ! 
 
 
 
Nu är jag framme i stall nummer två och ska börja med häst nummer två.
 
 
 

Mot stall nummer 1

God morgon ! 
 
Jag vaknade liiiite för tidigt idag av att Tompas arbetstelefon ringde. Tack för att du glömde den hemma älskling ;)
 
Nu är jag i alla fall i full gång med att ta på mig och fixa frukost. I mitt fall blir det inte en typisk bloggfrukost i form av gröt med färsk frukt, apelsinjuice och tända ljus. Absolut inte, jag är mån om mina minuter sömn på morgonen och går inte upp en minut tidigare om jag inte måste. 
Nej, min frukost brukar bestå av två rostmackor med smör och en flaska vatten. Ganska kalorisnålt och lätt att äta i bilen, haha !
 
Ni ska jag åka mot första stallet och sen hoppas jag att dagen flyter på bra.
 
 
 
 
 
 

Dagens

DAGENS ÖNSKAN: Att Sunnie ska gå att rida och hoppa som vanligt framöver.
DAGENS UNDRAN: Hur jag alltid kan frysa så ?
DAGENS KÖP: Jag har beställt ett nytt regntäcke till Sunnie, pälsglans och ett par nya stigbyglar som jag ska pröva. Hoppas det kommer hem snart !
DAGENS VÄDER: Kallt och höstigt !
DAGENS LÄNGTAN: Att tävla, det var riktigt länge sen nu..
DAGENS PLANER: Nu är det inte så mycket kvar av dagen så jag ska somna till Ryttareliten.
DAGENS VILL HA: En mysig vinterjacka från Kingsland.
 
 

DAGENS APP: Quizkampen, tråkigt nog, haha !
DAGENS SKRATT: Har nog ärligt talat inte skrattat idag, vad hemskt..
DAGENS LUNCH: Torsk, potatis och vit sås.
DAGENS LÅT: Cash Cash - Overtime (Vicetone Remix)
 
 
 
 
 
 

Kvalitetstid med bästis och en massa ridning

Hej på er !
Har ni haft en bra dag ?
Idag har det vart en höstig tisdag här i Jonslund med några regnskurar och lite kallare temperatur än vad det har vart det sista. För min del känns det dock mer som en måndag eftersom jag var ledig igår. 
 
Jag har jobbat 8-17.15 idag och åkte sen hem och åt hemmagjorda hamburgare med Tompa. Han hoppade i säng redan 19.30 då han börjar jobba kl 04 på Landvetter imorgon. Stackare.. Men då passade jag på att spendera lite kvalitetstid med Sunnie. Hon blev ordentligt borstad, friserad och fick Metacam, sen fick hon på sig ett regntäcke och fick komma ut i hagen igen. Så länge det inte regnar så går mina hästar ute på natten men med tanke på kylan som börjar komma så får dom snart komma in.
Jag passade dessutom på att mocka så att det är klart till nästa natt dom ska stå inne.
 
Jag ska faktiskt också lägga mig alldeles strax. Tanken är att jag ska hinna rida fyra hästar imorgon, den första 7.30, och då gäller det att vara utvilad ! Kanske att det kommer upp en dagens om en stund. Vem kan somna 21.30 liksom ? ;)
 
 
 
 
 
 

Återbesöket på Husaby

I fredags var ju jag och Sunnie på återbesök på Husaby. Jag åkte själv denna gången men det var inga som helst problem, Sunnie var jätteduktig hela dagen.
 
Jag är inte så mycket klokare efter detta besöket heller tyvärr.
Jag började med att visa upp Sunnie med longering. Där tyckte veterinären att hon såg bättre ut. Då gjorde vi ett högt böjprov på vänster bakben och det visade att hon fortfarande var 3gradigt halt. 
Vi ultraljudade gaffelbanden och även om det fanns några gamla små ärrbildningar på vänster bakben så kunde dom utesluta att det var därför hon var halt.
Då behandlade och bedövade veterinären glidleden i vänster has och efter en halvtimmes väntan gjorde vi nytt böjprov, vilket fortfarande visade hälta, även om det var lite mindre.
Efter en behandling och bedövning i stora hasleden så visade hon ingen hälta och det var allt vi gjorde på klinikbesöket denna gången.
På fredag ska jag börja sätta igång Sunnie enligt ett schema och så ska vi tillbaka om fem veckor. Antingen så är hon bättre då, vilket är väldigt positivt, eller så är hon fortfarande halt och då känns det ganska mörkt..
 
 
 
Sunnie, nöjd i en utav Husabys boxar.
 
 
 

Helgen

Vilken helg ! Full med allt jag gillar, förutom ridning då tyvärr.
I fredags hade vi kräftskiva hemma och det blev som vanligt ganska sent. Jag fick dessutom lite presenter, alltid lika roligt.
 
Igår så var vi i stallet en bra stund och mockade och pysslade om hästarna, som tyckte väldigt synd om sig själva eftersom dom behövde stå inne. Det friserades och putsades och nu ser det ut som det står tre tävlingshästar i stallet.
 
 
 
På kvällen åkte vi ett gäng till Skövde och åt thai på Thaihouse. Sen avslutade vi med filmen "Let's be cops" på biografen. Grym !
 
Idag har vi vart i stallet på morgonen och lagat hagen på 1000 ställen innan hästarna fick komma ut. Det tyckte dom var jättekul efter två dagar på box och Duff drog några repor.
Om en stund kommer Evelin och My och kollar på VM-finalen som ju Roffe medverkar i. Det kommer bli så otroligt spännande och jag ska hålla tummar och tår för att det är Roffe som tar hem alltihop !
(Förlåt för ett tråkigt uppunktat inlägg men det är väl typ det enda min hjärna kan få fram just nu)
 
 
 

Lördag morgon

Det finns inget bättre än att andas stalluft tidigt på morgonen dagen efter fest. Man piggnar till och bara glömmer bort att man är trött och kanske mår dåligt. Så underbart ! 
Jag mockade nu på morgonen under tiden Tompa borstade och pysslade om Sunnie. Hon, som är väldigt otålig och uttråkad av att ha boxvila i två dagar, bara njöt och rörde sig inte en millimeter på stallgången. Den hästen ger både mig och Tompa så mycket glädje <3
 
Det kommer komma en närmare beskrivning om hur det gick för Sunnie på kliniken igår och vad som händer framöver, gårdagens besök var både positivt och negativt. Men inte just nu. Jag har sovit dåligt flera nätter i rad och natten till igår ska vi inte prata om. Då sov jag inte timmar utan snarare minuter.. Så jag ska krypa ner i sängen bredvid min pojkvän bara en liten stund till innan vi ska in till Vara och hämta Metacam till Sunnie.  Hörs sen !
 
 
 
 
 
 
 

Håll tummarna tills dom blir blå

Imorgon är det dags. Då åker vi äntligen till Husaby och blir förhoppningsvis ett snäpp klokare.
 
8.15 rullar jag och Sunnie från gårdsplanen. Trots att många har erbjudit sig att åka med så har jag valt att åka själv. Det känns bäst så och jag har ju ändå min bästa vän med mig <3 
 
Just nu är hela jag skakig. Om det beror på två intensiva arbetsdagar eller nervositet vet jag inte, antagligen är det lite av båda. Det blir nog inte så mycket sömn för mig inatt..
Att vi har bokat in en kräftskiva imorgon kväll är väl kanske inte det smartaste nu när man tänker efter. Men förhoppningsvis har jag goda nyheter att fira och då ska det firas ordentligt ! Annars får jag väl dränka mina sorger helt enkelt.
 
 
 
 
Åh vad jag hoppas på goda nyheter ! Kan inte alla hålla tummarna så hårt dom kan för Sunnie imorgon ?
 
 
 

1 september

Första dagen i september månad. Nu är det verkligen höst när inte bara vädret utan även datumet säger så.
 
Sommaren har sprungit iväg alldeles för fort. Jag har hunnit göra massor men ändå ingenting. Jag ville att denna senaste månaden skulle flyga förbi så jag fick reda på min och Sunnies framtid, och på ett sätt har den väl gjort det, samtidigt som den bara har gått i krypfart. Men på fredag vet jag, kanske inte hela Sunnies framtid men förhoppningsvis mycket mer än jag vet nu. Och jag både längtar efter det och bävar inför det.
 
Vi har missat så mycket ihop denna sommaren. Alla tävlingar, mysiga uteritter i skogen, svettiga trimpass i padocken och härliga galopprace på stubben. Jag hoppas att vi kan ta igen det nästa sommar.
 
Nu ska jag och Tompa sätta på en film och sen sova. Jag jobbar på varje dag utom fredag denna veckan och nu börjar jag bli frisk. Snart kan jag köra igång med ridningen av dom andra hästarna !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0