Valborg men inget föl än

Det blev inget föl inatt. Jag håller tummarna för att hon (ja, jag vill så gärna att det blir ett sto) kommer ut i den stora världen ikväll, annars får Platina knipa till lördag kväll för på lördag jobbar jag, haha :)
Men det är nära i alla fall, det är inget snack om saken !
 
Nu är jag och Tompa på väg till Daniel och Sanna för att grilla med nästan hela vårt gamla gäng. Så kul att vi alla träffas oftare nu igen.
Och My, bara för att jag är iväg så får du inte tveka på att ringa mig ! Fast jag lär ändå kolla på kameran var och varannan minut ;)
 
Ha en trevlig Valborg så kanske jag kikar in med liveupdate om fölet ikväll ! *håller tummarna*
 
 
 
 
 
 

Föl på G ?

Nu känns det som att fölungen kommer när som helst och jag har suttit klistrad vid kameran den sista timmen. Ett tag så såg Platina lite irriterad ut men nu står hon och sover så jag får nog vänta lite till trots allt. Fast gissa vem som kommer ställa klockan för att kolla kameran inatt ;)
Fölnamn känner jag mig rätt så klar med, i alla fall tills sötnosen komner ut, då lär jag ändra mig tio gånger till, haha !
 
Idag jobbade jag 6-14 och efter det åkte jag på HLRkurs. Jag hade innan ingen aning om hur jag skulle bete mig om någon i närheten får hjärtstopp men känner mig nu ganska säker. Skönt och otroligt nyttigt !
 
Imorgon jobbar jag 8-16, har det då inte kommit någon fölunge så åker jag en snabbis förbi stallet för att mocka. Sen åker jag hem och hämtar Tompa och åker vidare till Daniel och Sanna för en grillkväll. 
 
Håll nu tummarna för att allt går bra !
 
 
 
Fölisens pappa.
 
 
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

 
 
Till Grästorp kom vi innan den lånade bilen gick sönder. Som tur var så kom Ulle och strögade förbi precis då så han tar med oss hem igen. Inga stolp idag alltså men förhoppningsvis på fredag istället.
Det vore ju synd om saker gick som man vill ibland. Jag vet knappt om jag ska skratta eller gråta men just nu kan jag inget annat än garva !
 
 
 

Det finns inget bättre ställe att äta lunch på

 
 
 
 

Middag och fölplanering

Hej på er !
 
Idag är min lediga tisdag och Tompa är fortfarande hemma sjukskriven så då får vi lite ensamtid ihop. Det är inte ofta det händer så jag får passa på att njuta !
 
Nu är vi på väg in till Vara för att äta middag hos mormor och morfar och på vägen hem ska vi förhoppningsvis stanna till i Mys stall och klappa på Platinas tjocka fölmage. Det känns som att fölungen kan komma när som helst nu och jag kollar på kameran som är uppkopplad i Platinas box det första jag gör varje morgon och det sista jag gör varje kväll. My har dock koll på alla varningstecken så jag kommer förmodligen inte missa själva fölningen ;)
Det där med fölnamn är sjukligt svårt däremot och jag kommer nog inte bestämma mig förrän fölungen är ute. Jag vill ju inte ångra mig i framtiden liksom.
Gud, vilka ilandsproblem jag har !
 
Ikväll ska vi åka till Frändefors och hämta hagstolp så att jag kan byta ut plaststolparna jag har i hästarnas lilla hage. Jag ska också dela av och bygga ut hagarna så att allt är klart tills Platina och fölungen kommer hem. Det finns att pilla med helt klart !
 
 
 
Nu: Supergod mat !
 
 
 

Måndag morgon

 
 
Jobb 6-14.
 
 
 

Dagen efter kvällen innan

Herregud säger jag bara ! Jag trodde verkligen att jag skulle dö imorse när jag vaknade. Det klyschiga "jag mår som jag förtjänar" passar verkligen idag.
Fötterna värker efter en hel kväll med klackar och dansande. Ljumsken har jag lyckats sträcka och jag har träningsvärk i högerarmen. Varför har jag ingen aning om, haha !
 
Kvällen var riktigt rolig och Drängarna bjöd på bra show. Men idag blir det inte mycket gjort och soffan blir min bästa vän. Skönt efter en hektisk tid.
 
 
 
 
 
 
 
 

Drängarna

Det är lördag idag vilket är lika med fest. En kompis fyller 25 och Drängarna kommer och spelar, kvällen lär bli awesome ! Vi är på väg dit nu, lite sena som vanligt, hehe. 
 
Stallet gjorde vi förut idag och mamma och Johan tar insläppet, tack !
Sunnie har vart lite ledsen det sista för att Pyret (en ponny jag lånar tills Platina och fölis kommer hem) får äta betfor och kornkross men Sunnie bara får slicksten. Då var Tompa så gullig att han köpte pellets till Sunnie så nu är hon lycklig igen. Hon är nästan för mänsklig ibland den där hästen. Men vad jag älskar henne <3
 
Hoppas ni har det bra resten av er lördag. Jag ska spendera min med mitt hjärta och vänner :)
 
 
 
 
 
 
 

TB Sunnie Girl

 
 
 


 









Fantastiska häst ♥
 
 
 

Visste ni att..

jag inte har kollat på tävlingsfilmer på mig och Sunnie sen senaste besöket på Husaby i januari ? Och jag har inte kollat på våra senaste tävlingar alls sedan vi konstaterade att hon har spatt i augusti förra året.
 
Idag var första gången jag kollade på filmer på mig och Sunnie. Reaktionen ? Det svider så fruktansvärt i hjärtat så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. En olidlig smärta som inte går att beskriva med ord och som alltid kommer finnas där. 
 
Jag och Sunnie var ett team, ett fantastiskt team om jag får säga det själv. Ända sen hon kom hem till mig som 2-åring fram till förra sommaren. Vi har gjort både bra och dåliga starter under dessa åren och vi har vissa rundor som vi kommer komma ihåg mer än andra. Men jag skulle inte byta bort någon av våra rundor mot något annat här i världen för vi har gjort alla rundorna tillsammans. 
Vi är fortfarande ett team, Sunnie och jag. Det kommer vi alltid att vara, vad som än händer. Men vi är inte samma team. Vi kommer aldrig mer slåss helhjärtat tillsammans på tävlingsbanorna. Vi kommer aldrig sitta och trimma detaljerna inför tävling i en padock en sen sommarkväll. Vi kommer aldrig mer brodda henne och ge oss ut på den där kalla, men nödvändiga för att hålla konditionen till tävlingarna, motionsturen en vinterdag.
Vi kommer antagligen knappt kunna skritta ut i skogen eller trava på en härlig skogsstig på våren när solen lyser genom grenarna. Jag vet om det och Sunnie vet om det också. Hon undrar varför hon aldrig sadlas och får komma ut i skogen längre. Även om hon också älskade tävlingsbanan så är det nog skogsturerna som hon saknar mest. Det är därför jag trotsar veterinärens råd ibland och sadlar henne och tar med henne på en skrittur ut i skogen. För jag vet att hon älskar det och för att hon behöver det.
 
Jag är otroligt glad och tacksam över att min bästa vän får stanna i livet så länge som möjligt men vi kommer aldrig att komma tillbaka till där vi var. Och det gör så fruktansvärt jävla ont att veta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

Torsdag

Hej på er !
 
Igår kunde jag gå runt i linne på jobbet och dessutom få lite färg, idag gick jag i min tjockaste vinterjacka. Nu var det väl visserligen inte riktigt så kallt att vinterjackan behövdes men jag hatar verkligen att frysa, haha !
 
Jag jobbade 6-14 och direkt när jag slutade åkte jag och fikade med My på CR. Sen åkte vi till hennes stall och klappade på Platinas tjocka fölmage och unghästarna. 
När jag kom hem så dammsög jag Mercan och Tompa vinylglansade den så nu skiner den ! Det är bara en tvätt som saknas och det orkade vi inte med idag.
Nu ska vi bort till stallet för att ge hästarna kvällshöet och lägga på täcken. Inatt är sista natten dom får gå ute på ett tag för nu ska tydligen regnet komma. Ledsen min på det, jag älskar våren och vill helst inte ha ett regnavbrott.
Vi ska även passa på att skriva ut några papper hos mamma.
 
Ja vad ska man säga, mitt liv är väldigt tomt på häst just nu och det känns som jag skriver samma sak här på bloggen dag ut och dag in. Men vänta bara tills lilla fölis kommer, då blir det massa söta bäbisbilder 😊
 
 
 
 
Bild på Platina lånad från Myes.blogg.se !
 
 
 
 

Bra sammanfattning av min natt..

 
 
 
 

En helt vanlig onsdag

Jag slutade jobbet för ca en timme sen och har hunnit fixa i ordning lite här hemma sen dess. Nu ska jag bort till stallet för att ge hästarna kvällshö och lägga på Sunnie täcket innan jag däckar i soffan.
Vi har vart ute hela dagen på jobbet och trots att jag älskar solen så har den idag gett mig huvudvärk. Jag tror att jag ska fuska lite och äta chokladpudding faktiskt, allt för att få lite mer vardagslyx på denna vanliga måndagen.
Och ni som saknar hästinläggen, håll ut ! Snart blir det fullt med häst här på bloggen igen ! 😊
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
Snart får jag ta med mig min sambo hem ! Han kommer väl sova hela eftermiddagen men jag får i alla fall ha honom hemma <3
Jag lär väl också sova en stund. Jag somnade ganska sent inatt och gick upp och jobbade 3 timmar nu på morgonen. Så första stoppet när vi kommer hem: sängen !
 
 
 

Never alone, always alone

Aldrig att jag ska ta för givet att sova bredvid Tompa igen ! Sängen känns plötsligt så stor när han inte är här..
Vad barnslig och beroende jag känner mig men jag kan väl knappast vara den enda i ett förhållande som känner såhär. 
Det kommer nog ta en stund att somna. Dessutom så lär jag kolla så att dörren verkligen är låst minst 20 gånger
#räddförallt #monsterundersängen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Feel good-shopping

Nu har jag precis shoppat ett pick-me-up linne i väntan på att få åka tillbaka till sjukhuset 👍
 
 
 
 
 

Hagmys

Nu har vi precis vart i hagen och myst med hästarna. Det kliar på hela Sunnie pga av fällningen så Tompa stog och skrubbade henne ett tag.
Jag mockade en box innan jag kom på att det är så fint väder att dom faktiskt kan gå ute inatt. Idag har det verkligen vart vår !
 
 
 
Mina finaste <3
 
Nu går vi igenom allt inför operationen imorgon och ska sen mysa i soffan. Jag ska verkligen njuta av att lägga mig i Tompas famn ikväll, imorgon natt sover jag själv..
 
 
 

Ready, set, GO !

Nu har vi premiärrastat bilen på årets första race.
Kul att faktiskt ha en bil som har lite att säga till om detta året ! 
 
 
 
Nu ska vi först till stallet för insläppet och sen hem till soffan och mysa med chokladpudding och Cola. 
Imorgon ska jag upp och jobba på restaurangen.
 
 
 

Förändring

Nu på förmiddagen har städningen fått agera terapi igen. Det är alldeles för mycket som snurrar i mitt huvud för att jag ska kunna komma till ro och slappna av. Men huset är ju rent i alla fall.
 
Jag har alltid vart en människa som inte gillar förändringar. Allt ska vara som det alltid har varit, annars blir det totalt kaos inom mig. Jag ska bo på ett och samma ställe, laga välbekanta matrecept, rida samma häst, beställa samma burgare på Donken, köra samma bil, ja men jag tror ni fattar grejen !
Jag gillar det välbekanta trygga och är gärna fast i det bekväma beteendet istället för att våga hoppa och prova en massa nytt.
 
Tänk er då hur jag känner mig nu när allt i mitt liv har kastats om eller ändrats på ett eller annat sätt:
Sunnie går inte att rida och kommer nog aldrig ridas "som vanligt" igen. (Där har ni den största anledningen till att jag känner mig helt tom inombords.)
Jag har börjat på ett schema där jag jobbar mer.
Tompa har blivit befordrad på sitt jobb.
Jag har lånat ut Dennis på foder.
Tompa ska operera sig.
Jag fick hem en häst på foder för bara en kort period innan hon åkte hem igen.
Jag har sålt Duff.
Vi har köpt ny bil och ska sälja en bil.
Jag har köpt en fölunge och tagit åt mig en ny foderhäst.
 
Waaaah ! Detta är bara vad jag kommer på såhär på rak arm. Det här är en del av alla saker som gör att min hjärna går på högvarv jämt numera. Det är inte bara negativa saker, mycket är ju roligt också, men det är en förändring. Och min kropp och mitt psyke protesterar vilt.
Jaja, det är ju bra träning för mig om inte annat. Och jag kommer fixa allt det här med bravur, bara min hjärna får komma ikapp sig lite.
 
 
 
 
 
 

En häst mindre

Nu är det på riktigt. Duff går nu i sin nya hage med sin nya kompis långt här ifrån. Jag har nog ändå inte förstått det riktigt..
Nu kan jag inte skydda honom längre. Man själv tycker väl alltid att man tar hand om sina hästar bäst, är det inte lite så ? Nu kan jag bara hoppas att dom förstår honom och tar hand om honom på bästa sätt..
 
Usch, med lite eftertanke så ska jag nog inte syssla med uppfödning och försäljning, mitt hjärta är alldeles för blödigt för det ! Nu får det vara bra med att sälja hästar för ett bra tag framöver.
 
Nu ska jag hoppa i vanliga kläder och åka in mot Vara. Förhoppningsvis är vi hemma snart igen så jag får vila upp mig. Jag mår fortfarande inte bra och den här dagen har vart lång och känslomässigt jobbig.
 
 
 
 
 
Sista bilderna någonsin på mig och Duff ihop, tagna av Evelin. Snyft !
 
 
 

Dagen med stort D

Idag kan det hända att lilla Duff lämnar stallet. Jag måste faktiskt erkänna att jag har sovit väldigt dåligt inatt, dels av nervositet och dels pga att jag är rädd att han inte kommer få det bra. Det är ju min lilla Duff ju, och han förtjänar endast det bästa !
 
Spekulanterna kommer vid 10 och för smidighetens skull så hoppas jag att Duff åker med dom hem. Gör han inte det så finns det flera andra som faktiskt står i kö på att få komma och kolla på honom.
Så nu ska jag åka bort till stallet och morgonfodra hästarna och sen mocka under tiden jag väntar. Nervöst..
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 
 

Sjuk och fölplanering

God morgon !
 
Det blev visst inget jobb för mig idag. Jag mår lite bättre än igår men jag har fortfarande ingen ork och är tjock i både näsa och hals. 
Jag har precis ätit min sjukdiet, glass och nyponsoppa, och håller nu på att bråka med datorn som inte vill starta. Att vara hemma sjuk utan en fungerande dator är katastrof så jag ska kämpa ett tag till.
 
Det var många som var här inne och kikade igår, kul ! Jag antar att en del av er kanske har några frågor. Då kan ni ställa dom i det här inlägget så svarar jag på dom i ett eget inlägg senare.
 
Det är en del att fixa innan Platina och Fölis anländer. Hagen ska byggas om lite, jag måste fundera på om dom ska gå i samma hage som Sunnie nu från början eller om ihopsläppet blir först i beteshagen som är större. Det ska inhandlas lite nya grejer som grimmor, täcken, hagtråd och hagstolp bland annat. Och så det roligaste, (och svåraste) att komma på ett bra namn ! Åh, jag kan inte fatta att jag snart är med föl ! :)
 
 
 
Mitt fina hjärta <3
 
Nu är det bara och hoppas att Sunnie och Platina kommer överrens..
 
 
 

Vilka är dom nya hästarna ?

Jag har ju vart lite hemlighetsfull här på bloggen det sista och det är helt enkelt för att jag inte ville ta ut något i förskott ifall det inte gick som jag planerat. Men nu är det bestämt och klart så nu kan jag äntligen avslöja hur min hästframtid kommer se ut !
 
Ni som har läst Mys blogg vet om att hennes sto Platina är till salu. Platina är också dräktig och planeras föla i början på maj. Efter lite planerande och resonerande fram och tillbaka är det nu äntligen bestämt att jag ska köpa fölet som ligger i Platinas mage av My ! Och min gudmor Johanna ska köpa Platina.
 
Varför ska jag få hem två hästar till mitt stall då ?
Jo, jag och Johanna har kommit överrens om att jag ska rida och tävla Platina dom första åren. Sen ska hon få bli fölsto igen och flytta hem till Johanna, lagom till att jag ska börja satsa på min fölunge/unghäst.
 
Hur spännande är inte det här ?! Jag kommer ha ett jättefint sto att rida och en underbart söt liten fölunge i mitt stall inom loppet av ca en och en halv månad.
Jag som för bara två veckor sen var totalt inställd på att jag skulle sluta med ridning helt och bara ha mina två att mocka åt hemma i stallet. Ingen ridning och ingen tävling, jag hade gett upp.
Det var flera i min närhet som sa åt mig att fundera ordentligt och att jag aldrig skulle klara mig med att bara stå och mocka och jag får ge dom rätt. Det är inte tillräckligt för mig, jag vill ha lite utmaningar och mål att sträva emot. 
Detta blir på ett sätt en nystart för mig. Att få rida Platina ett tag blir ju en jätterolig bonus men att köpa en fölunge, få se den växa till sig och sen jobba emot att bli ett grymt team ihop och bygga ett starkt band med. Det har vart min dröm ända sen jag var liten. Dock så hade jag ju önskat att det var Sunnie som var mamma till fölet men man kan tyvärr inte få allt. 
 
Platina.
 
 
 
 
 
Fölungens pappa, Red Hot Chili.
 
 
 
 
 
Vad tror ni om fölungen ? En fux lär det ju bli i alla fall och jag har alltid velat ha en fux, haha !
 
 
 

Sjuk, spekulant på Duff och nya hästar

Tro fan att jag vaknade upp sjuk imorse.. Jag kände redan igår kväll hur det killade och sved i halsen och nu är jag så svullen och tjock att jag knappt kan andas. Det kunde inte kommit mer olägligt. Men jag har vart och köpt nyponsoppa och glass som jag ska äta till frukost, inte för att det gör mig frisk men det är gott och det är nog ungefär det enda jag kan få i mig just nu.
Jag är hemma från jobbet idag men hoppas att jag kan gå tillbaka imorgon och att det räcker med sjukdom sen. I helgen är det nästan fullt upp som vanligt och då kan jag inte vara sjuk !
 
På fredag kommer det en tjej och kollar på Duff och tar med honom hem till sig om dom tycker om varandra. Det är egentligen lite för tidigt för honom att åka redan nu, jag trodde att det skulle ta ett tag att sälja honom, men han ska ju ändå åka så när han åker spelar väl egentligen inte så stor roll.
 
Och under dagen så kommer ni få reda på vilka dom nya hästarna som kommer till stallet är. Åh det ska bli så spännande och framtiden ser otroligt rolig ut !
 
 
 
 
 
 

Duff är till salu !

Nu är allt bestämt och färdigplanerat !
Det betyder tyvärr att min fina Duff är till salu. Hade jag haft plats i stallet hade jag haft kvar honom resten av hans liv, han är ju så mysig och en otroligt speciell häst. Men tyvärr så kan man inte samla på hästar och nu när det är en ny/a häst/ar påväg in i stallet så måste jag prioritera. Sunnie kommer jag aldrig i hela mitt liv sälja och då faller beslutet på Duff.
Förhoppningsvis hittar jag ett bra hem till honom där han får stanna länge och trivs bra.
 
Vet ni någon som behöver en sällskapshäst, ridhäst eller letar efter en bästa vän ? Be dom höra av sig !
 
Tryck HÄR för att komma till annonsen !
 
 
 
 
 
 

Milen

Phu ! 
Jag har sagt innan att jag har fruktansvärt dålig kondis. Det har ju inte ändrats till det bättre av att ligga på soffan och ta bilen överallt om man säger så, hehe.
 
Så idag tog jag och Tompa oss i kragen och cyklade till stallet, vilket är en mil tur och retur, för insläpp och mockning. Eller ja, Tompa har cyklat dom senaste dagarna men för mig var det premiär för i år. Och fy fan vad jobbigt det var ! Visserligen blev det jobbigare av att jag hade punka på ditvägen, hemvägen var inte så farligt. Men trots att det är jobbigt och man blir trött i kroppen så känns det så jäkla bra efteråt !
Förhoppningsvis blir det många fler cykelturer till stallet framöver. Ska jag nå mina förväntningar i framtiden så måste jag ju börja någonstans.
 
Nu ska jag stretcha (annars kommer jag inte kunna gå imorgon, haha !) och sen hoppa in i duschen. Imorgon jobbar jag 6-14 och eftersom det ska regna hela dagen så ska jag faktiskt tillåta mig själv att äta glass och kolla på Geordie Shore efter jobbet. Lite myspys för mig själv sådär, det känns behövligt efter en helg med full rulle.
 
 
 
 

Gårdagens hoppning

Tyvärr så har jag varken bilder eller filmer från gårdagens hoppning på Tessie, vilket är synd för hon hoppade riktigt bra !
 
Jag skrittade fram på grusvägen och gick sen in i sommarhagen och började värma henne i trav. Hon var fin från början förutom att hon skulle gå och snegla efter dom andra hästarna på ena långsidan. 
Vi la till lite galopp, där hon också kändes mjuk, och började sen hoppa över räcket. Första språnget var verkligen wow ! Hon hade en väldig power i alla sina språng igår och som högst låg räcket på 90-95 kanske. Sen gick vi ner och hoppade ett lågt räcke innan jag travade av och sen skrittade henne på grusvägen.
 
Ett bra pass med en fin häst och avstånden satt igen. Vad kul det är med hoppning för övrigt ! Det hade jag nästan glömt av under dom här 8 månaderna som Sunnie inte vart igång.
 
 
 
 
 
 

Badminton, stallet och söndagsångest

Idag är det söndag och faktiskt första söndagen på länge som jag har den där söndagsångesten. Men det betyder inte att jag ligger hemma och deppar. Nej tvärtom, jag hade utsläpp i mitt och Mys stall imorse och åkte sen förbi Ica och köpte frukost i form av vaniljkvarg och en banan. Sen har jag kört två timmar badminton med min släkt. 
Tanken var egentligen att hinna promenera Tessie innan badmintonen men det blev lite tajt med tid så jag ska åka bort och göra det nu. Det blåser halv storm ute men jag ska nog ändå variera promenaden med uppsutten skritt och lite trav, då i låg form för att stretcha ut ordentligt från hoppningen igår.
 
Någon gång under dagen ska jag också förbi mitt stall för att mocka och fylla nytt vatten åt hästarna i hagen.
Huset måste städas och det ska tvättas så ja, jag har ingen tid att reflektera över att det är måndag imorgon. Fast tyvärr så påverkas humöret lite..
 
 
 
 
 
 

Motiverad till framtiden

Nu är jag hemma och mellanlandar lite snabbt och passar på att äta min otroligt glamourösa lunch ! 
Nudlar i mugg, knäckemacka med gurka, multivitaminer och vatten.
 
 
 
Nu när jag inte har någon ridbar häst i mitt stall och bara rider ibland numera så är jag mycket försiktigare med vad jag stoppar i mig. Det borde jag egentligen börjat med för länge sen men först nu har jag ork och motivation att ta tag i det.
Jag har börjat äta lättare luncher/middagar och försöker tänka på att äta oftare för att inte hinna känna hungerkänsla. Självklart så äter jag fortfarande godis och andra onyttigheter men bara i liten mängd och inte alls lika ofta. Knäckebröd har blivit ett vanligt komplement till mina måltider, det både mättar och fyller upp magsäcken. 
Sen försöker jag lära mig att äta nyttig mat, som kvarg tex, och det funkar hyffsat men kan också ta emot lite, haha !
 
Tanken med mina nya matvanor är att jag ska gå ner i vikt, såklart i kombination med motion också, för att jag ska orka mer helt enkelt. Som det är nu så är jag totalt slut och andfådd när jag har hoppat en bana Eller trimmat en häst i 10 minuter.
Jag vill också lägga in styrketräning för att få känna mig starkare. Just nu finns det nästan inga muskler kvar på min kropp efter att ha vart utan kontinuerlig ridning i ca 8 månader. Det är dags att ta tag i mig själv helt enkelt !
 
 
 
 
 
Självklart finns det en speciell anledning till att jag helt plötsligt vill gå ner till en mer passande vikt för mig och få upp min kondition. Jag vet att det har vart en del hysch hysch på bloggen det sista men det är för att allt inte är 100% klart och bestämt och jag tänker inte skriva något förrän det är det. Men det är roligt, nervöst, pirrigt, skrämmande och otroligt motiverande ! Ni kommer förstå framöver så håll ut ;)
 
Nu ska jag dra upp min sambo som visst hamnade i sängen och så ska vi åka till nästa ställe. Jag själv har inte kommit till zombiemode än och börjar hoppas att jag kanske slipper det.
Utvärdering på ridpasset med Tessie kommer så fort jag hinner men jag kan avslöja att hon var superfin !
 
 
 

Nöjda hästar i hagen !

 
 
 

Fullspäckad dag !

God morgon !
 
Jag har väl sovit ungefär 5.5 timmar inatt men känner mig trots det ganska pigg. Antagligen så släpper det undet dagen och jag blir den zombie jag brukar vara, haha ! 
 
Min dag är ganska fullspäckad. Nu ska jag åka och släppa ut hästarna i mitt stall, sen åker jag vidare till nästa. Där ska hästarna få frukost och så ska jag rida Tessie. Tanken är att hoppa några språng och också fylla ut hindret med läskiga saker. Det är bra att träna på !
Sen ska jag mocka i det stallet innan jag åker vidare till ännu ett stall. Det blir Evelins och där ska jag fota henne och Sannie när dom rider.
 
Efter det kör vi lite paus i stallatmosfären en stund och åker hem till Kenth och snickrar lite på hans hus innan vi svidar om ännu en gång och åker på 1årskalas. 
Dagen avslutas återigen i stallet då jag ska mocka och göra insläppet i mitt stall och ta insläppet i Mys stall. 
 
Så ja, dagen lär springa på om man säger så och jag ska försöka hinna uppdatera er under dagen !
 
 
 
 
 
 

En hästig fredag

Hej på er ! 
 
Jag har hängt hela eftermiddagen/kvällen i Mys stall med ridning och mockning, jättemysigt faktiskt ! 
Jag och Tessie hittade nya (för mig) grusvägar i skogen bakom stallet och myste runt i mestadels skritt i nästan 1 och en halv timme. Resten av tiden mockade jag och bara var i stallet och andades häst i några timmar. Skönt att inte känna tidspress, vilket jag har en tendens till att göra annars.
 
Nu har jag hamnat i verkstan och ska vara här en stund av kvällen. Sen ska hästarna in och så kommer jag somma som en stock ikväll. Imorgon åker jag direkt till Mys stall igen så fort jag släppt ut mina hästar. Tessie ska ridas igen och så blir det ännu lite stallmys. 
Hoppas ni har en rolig fredagkväll !
 
 
 
 
 
 

En Tessie redo för ridning

 
 
 
 

Fredag och helg

Äntligen är det fredag igen ! 
Min vecka har ju visserligen gått väldigt fort eftersom jag bara har jobbat i tre dagar. Tänk om alla arbetsveckor kunde vart så korta.
 
Jag fick ett sms från jobbet nu på morgonen att jag kan börja lite senare så jag tänkte passa på att mocka innan jag börjar. Sen jobbar jag till 16.30 och så får vi se vad som händer ikväll. Det känns ganska skönt att inte ha något planerat för en gångs skull !
 
Senare idag kommer det minst en bild på Obama från igår. Han var, som förutspått, så duktig !
 
 
 
 
 
 

Axwell & Ingrosso - On my way

 
 
And if I hit rock bottom I'm gonna smile and dance with every step I take,
go tell everyone under the sun:
I'm on my way
 
 
 
 
 
 
 





God morgon

Hur är det med er ? Här skiner solen och jag har sovit superbra inatt så jag känner mig alldeles utvilad. Så skönt !
 
Idag jobbar jag 8-16 och när jag slutat ska jag åka och rida Obama. Det ska bli väldigt kul, det var ju ett tag sen jag satt på honom nu. Kanske att jag kan få någon uppsutten bild idag ? Vi får se !
 
 
 
 
 
 

Schizofreni ?

Hej på er !
 
Man kan minst sagt säga att mitt humör har ändrats under dagen. Från nere till glad till superglad till fundersam till analyserande och sen återigen till glad. Jag skulle kunna kalla mig själv schizofren och komma undan med det, haha ! 
 
Det är bara det att jag har en väldigt pirrig, spännande och rolig grej att berätta för er framöver (om allt går som det ska vill säga och det är knappt så jag vågar hoppas på det längre tyvärr). Det kommer dröja ett tag till innan jag kan skriva ut det här men jag kan säga såhär: jag sög på kolbiten ett tag och kände att den inte smakade alls gott, så jag bytte ut den till en karamell och har efter mycket funderande kommit fram till den bästa lösningen (med mycket hjälp <3). Framtiden är väldigt spännande, en aning oplanerad för mitt planeringsgalna psyke kanske, men väldigt spännande !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Onsdag idag, fast det känns som tisdag eftersom jag hade en extra dag ledigt igår. Det ska tydligen bli toppenväder idag så jag släppte ut Sunnie utan täcke. 
 
Jag jobbar 6-14, sen ska jag passa på att fika med My innan jag åker hem till mamma för att fira hennes födelsedag som är idag. 
Jag känner mig lite nere idag, antagligen för att jag sov så dåligt inatt men jag hoppas att det blir bättre under dagen !
 
 
 
Fina Tessie får stå för dagens bild.
 
 
 

Middag

 
 
Citronstekt laxfilé med sallad, gurka och lätt creme fraiche.
 
 
 

Hej då Vrianda

För er som undrar varför Vera inte har synts så mycket på bloggen det sista så har det sina anledningar. 
 
Sen den 6e februari så har Vera stått i mitt stall men förra veckan skildes vi åt och hon åkte hem till Annica igen.
 
Jag är jätteglad att jag fick möjligheten att ha Vera hemma hos mig, Annica är underbar som släppte ifrån sig sin käraste ägodel i mitt ansvar så länge.
Vera är en otroligt fin och personlig häst och jag kommer sakna henne ofantligt mycket <3
 
 
 
 
 
 

Favoriten från hoppningen:

 
 
 
 

Möte och sambomys

Hej från ett soligt och vårigt Skövde !
 
Jag och Tompa har vart på möte nu på förmiddagen och när det var slut så passade vi på att åka upp till Billingehus och kolla utsikten.
 
 
Som vanligt så är det svårt att fånga på bild.
 
Nu är vi på väg hem och ska spendera eftermiddagen ihop. Vad vi ska göra har jag ingen aning om men så länge vi är tillsammans så är jag nöjd !
Stallet sparar vi till när vi tar insläppet ikväll.
 
 
 

Hoppning Tessie 2/4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hoppning Tessie 2/4

I torsdags så lastade jag och My Tessie och åkte till en padock i närheten och hoppade lite. Evelin var också med som stöd och fotograf.
 
Vi satte upp en studs av två sockerbitar och ett räcke, en sockerbit på diagonalen och en oxer på ena långsidan.
Tessie, som inte hade hoppat studs på ett tag, gjorde det jättebra. Jag däremot ville plocka i henne lite för mycket innan studsen och det måste jag sluta med då jag inte vill att Tessie ska tolka det som att jag tvekar. Det ska bara vara roligt och positivt, inte en massa backande. Men annars gick det bra och jag tror att både jag och Tessie hade jättekul !
 
Nu till avramlingen då, haha ! Den hade inte ens med hoppningen att göra utan det hände när vi red fram. Vi travade (eller kanske till och med skrittade ? Tjejer, rätta mig !) på långsidan mellan studsen och staketet och plötsligt fick Tessie syn på en kameraväska som låg precis utanför staketet. Självklart så var ju den totalt livsfarlig och Tessie vände helt om, vilket jag inte alls var med på. Men jag landade på fötterna med tyglarna i handen, förvånad och skrattandes. Förutom att jag råkade fastna med lillfingret, samma finger som jag fick en spricka i när jag flög av Sunnie förra sommaren, så gick det bra och jag kunde sitta upp direkt och fortsätta rida. Det är skönt när det blir såna odramatiska avramlingar.
 
Bilderna har jag lånat från My och det blev så många att jag delar upp dom i två inlägg, då har jag ändå sållat ut några bilder. Det andra kommer upp ikväll :)
Tack igen för att jag får rida Tessie ! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
Jag har precis ätit frukost. Lättkvarg med myyycket hallon och knäckebröd med gurka. Jag gillar egentligen inte alls kvarg men jag känner att jag vill lära mig att äta nyttigare och täcker man kvargen med hallon så funkar det, haha ! Mätt är jag i alla fall.
 
Om en liten stund ska vi åka och spela badminton med släkt och vänner i Vara. Sen ska resten av dagen bara gå åt till sambomys här hemma. Otroligt skönt då vi bara har flängt runt i många av Sveriges kommuner under påskledigheten.
 
Gårdagen var vi faktiskt också på hemmaplan fast hemma hos mamma och pysslade om bilarna. Vinterfälgarna tvättades och ställdes in, bromsarna på Imprezan motionerades och vi tvättade mammas bil som tack för lånet. Det var underbart väder och bilfix är alltid lika kul.
 
 
 
Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma innan vi åker. Kika in här under dagen för att se bilderna från hoppningen med Tessie och en närmare förklaring till varför jag åkte av ! ;)
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

A6 Center

 
Nu får det räcka med Elmia för i år ! 
Sjukt mycket snygga bilar men tyvärr också alldeles för många härk som borde pensioneras på skroten. Och mycket speciella människor, fjortispojkar som slåss med järnrör, bananer i pyjamas, fyllebuggtävlingar och killar med dieselsot i hela ansiktet är bara några av alla saker vi har sett under kvällen. Och folk påstår att vi hästmänniskor är konstiga, pfft !
 
Men man blir lika inspirerad som alltid och mycket av min nästa lön kommer gå till bilarna ! 
 
 
 

Känner ni igen honom ?

 
 
 
 

Påskmiddag, Dennis och Elmia

Påskmiddag med släkten, lite jobb och nu är jag och Tompa äntligen på väg neråt landet mot Jönköping och Elmiaträffen.
På vägen ska vi göra en liten avstickare och hälsa på Dennis. Det ska bli så kul att se den lilla busponnyn igen, ni ska bara veta hur tomt stallet är utan honom !
 
 
 
Kvällen igår var förresten grym ! Vi hade riktigt roligt och det var länge sen jag skrattade så mycket. Härligt med upplyftande vänner.
 
 
 

Våran nya leksak

 
Denna var vi i Västerhaninge och hämtade idag. Fruktansvärt rolig bil men fullkomligt livsfarlig. Kommer jag dö i förtid så är den här orsaken !
 
Nu är vi på väg till Kenth för att grilla och fira att han fyllde år igår. Hoppas ni får en trevlig fredagkväll !
 
 
 

God morgon

Nu har vi släppt ut hästarna och sitter i bilen på väg mot destinationen. Som tur är så kunde vi åka senare än tänkt, vilket jag tackar för. Jag kände mig som en zombie ändå när klockan ringde. 
Vi hörs under dagen, bilder på vad vi ska göra kommer sen !
 
 
 

Hoppning, avramling och bio

Jag kom precis hem från lite eftermiddagsfix efter jobbet.
Jag har hoppat Tessie (och lyckades flyga av, haha på den) men det får jag berätta mer om när jag har tid. Bilder kommer också då bpde Evelin och My fotade.
Vi har bytt däck på mammas bil för att kunna låna den upp till Västerhaninge tidigt imorgonbitti. Någon som har en gissning på vad vi ska göra där ? 
 
Nu ska jag hoppa ur ridkläderna och i mina jeans och så ska jag och Tompa på bio med några vänner. Självklart är det Fast and Furious 7 vi ska se och jag hoppas den är grym.
En långhelg med många roliga saker planerade är framför oss och jag hoppas att jag ska kunna skjuta tankarna åt sidan, åtminstone bara för denna helgen.
 
 
 
 
 
 

Inte bara år 2014 som suger

Jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Helst av allt hade jag velat börja med att gräva en grop 100 meter ner i marken, hoppa ner och sen stanna där i resten av mitt liv. Ensam, jävligt bitter och självhatisk. Sounds like a plan..
 
Jag har inte haft särskillt bra flyt det senaste året. Inte verkar det som om det har tänkt att vända till det bättre heller. 
En del kan jag inte skriva om här då det inte bara rör mig. Men jag skulle vilja säga förlåt, från botten av hela mitt hjärta, förlåt.
 
Jag kan meddela att det, i framtiden, kommer ske en ganska stor förändring i mitt liv. Jag ska suga på den kolbiten både en och två gånger till för att vara helt säker men det är i alla fall så det känns nu och har kännts ett bra tag.
 
Nu ska jag sova, så gott det går med mina söndergråtna ögon och huvudvärk. Imorgon är det jobb 6-14. Suck..
 
 
 

RSS 2.0