Just nu:

Strax färdig hos Tessie, sen rullar bilen till mitt stall !
 
 
 
 

Present av pojkvän

Kolla vad jag fick i present av Tompa:
 
 
En supersnygg hjälmväska från John Whitaker. Tack hjärtat <3
 
 
 

God morgon

 
 
 

Dagens ridpass - Platina & Sunnie

Platina var först ut och när hon rids så står Chilli och Sunnie i varsina boxar och håller varandra sällskap. Sunnie kan gnägga någon gång precis när Platina har gått ut genom stalldörren men sen är hon lugnet själv. Det är precis som hon förstår att Chilli är lugnare om hon håller sig lugn, hon blir liksom lite barnvakt och den uppgiften tar hon på största allvar.
 
Jag red Platina lilla rundan i skogen och mamma hängde med på cykel. Vi både skrittade och travade, tränade på att stå still och på att gå i vattenpölar. Allt förutom vattenpölarna gick jättebra men just pölar är riktigt läskiga ! Hon gick i med en hov efter en stunds övertalande och då ville jag inte bråka med henne mer. Vi får ta det lite succesivt helt enkelt, för det är ganska jobbigt att rida ut henne dagen efter regn när hon ska skygga och spänna till för varje liten vattenpöl, haha !
 
Sen var det Sunnies tur. Hon kändes lite tung i handen och allmänt ofokuserad igår när vi red ut och innan vi började trava idag så kändes det som vi skulle få ett likadant pass. Men så fort vi började trava så blev hon lätt i handen och hade en pigg och luftig trav utan att för den delen bara knäppa av och rinna iväg. Skönt !
Jag är så bortskämd med att Sunnie aldrig känns stel och motvillig, i så fall tittig och spänd vilket är en helt annan sak, så när det kommer sämre dagar så börjar jag analysera alldeles för mycket för fort. Nu är hon 11 år gammal och har vilat i ett halvår med bara 2 veckors igångsättning, klart hon har tillåtelse att vara lite stel. Och det är inte mycket stelhet vi pratar om så jag vet egentligen inte vad jag klagar över, hehe.
I alla fall, hon kändes jättefin resten av ridpasset och jag kunde skritta av med ett leende på läpparna. Vi kör bara skritt och trav imorgon med, sen börjar vi så smått lägga in lite galopp. Åh vad jag längtar !
 
 
 
Tvätt + fläta = It´s so fluffy I´m gonna die !!
 
 
Sen så är det så att gamla tanten Brun har fått för sig att rymma när Tompa tar av henne grimman vid utsläppet. Vi brukar (och har alltid gjort) släppa henne i grinden och så går hon in i hagen av sig själv. Nu när det har kommit en fölunge till hagen så har Sunnies sinne livats upp lite och hon får för sig såna här saker titt som tätt.
Som tur är så är det bara att gå fram till henne, gå bredvid henne till grinden och så går hon in av sig själv igen, så hon är inte särskillt svårfångad, haha ! Min charmiga tös <3
 
 
 

Tessie - Träning Anna Emanuelsson 26/8

My skrev så bra och ingående om Annaträningen i onsdags så jag tänkte mest skriva om hur Tessie kändes under träningen:
 
Tessie var inte särskillt tittig när vi skrittade fram på ridklubben och hon kollade inte särskillt på hindren inne i ridhuset vid uppvärmningen heller. Bara det är ju ett framsteg i sig !
Uppvärmningen tycker jag att hon gjorde riktigt bra ! Kanske att hon inte riktigt orkade bära sig hela tiden så hon krullade ihop sig lite emellanåt men annars kändes hon super. Vi tog ganska många korta skrittpauser eftersom hon inte är helt igång än.
 
Dom upphöjda bommarna på ena långsidan gjorde hon bra och eftersom det var första träningen så utmanade jag henne inte så mycket med att rida på olika galoppsprång utan jag lät henne mest få flyta på.
När vi sen började hoppa bom-räcke och bom-oxer så kom den tittiga sidan i Tessie fram. Det låg ju galoppbommar framför, vad skulle det vara bra för ? ;)
Så hon backade av en del och jag fick driva och smacka mycket men över kom vi !
Sista långsidan var 3 studs och sen 4 galoppsprång till ett räcke (som sen blev oxer). Tessie backade av väldigt inne i studsen så vi fick aldrig 4 språng utan gick på 5, vilket är helt okej nu i början. På slutet lades studsen upp och räcket blev till en oxer och sista gången så gjorde vi denna linjen bäst. 
 
Tessie var jätteduktig ! Hon är lite tittig och kräver mycket ben och stöttning men jag tycker att hon har blivit bättre och förhoppningsvis så utvecklas vi ännu mer på dom här träningarna. Jag behöver hitta dom sista knapparna och rida henne mer fram, även om det ibland känns som att vi har ett bra tempo så syns det tydligt i filmerna att vi inte har det. Och utan tempo och tryck så får vi dom där omtrampen och att hon kryper inpå hindren. Så till nästa träning ska vi ut och galoppträna mer och försöka höja vårat grundtempo ! Sen så kommer ju tempot i takt med hennes kondition också, nu var hon lite trött på slutet av träningen och då är det inte lätt att behålla trycket i galoppen.
 
  



 
 
 

Dagens motto

 
 
Detta motto kör jag på idag, när jag springer runt i bara underkläder och t-shirt här hemma och äter onyttighet efter onyttighet.
Haha, nu lät det väl lite värre än vad det är, jag är ingen nudist och jag har ätit frukost och lite nutellaglass ! Det jag menar är att ibland måste man faktiskt få unna sig :)
 
 
 

God morgon

Idag känner jag mig totalt överkörd. Ni vet när man har haft en intensiv period och sen kan slappna av ? Då känner man allt extra mycket, man kan bli sjuk för att man har tid att känna efter osv. Så känns det idag. Kroppen värker och förkylningen har ökat. Tur att det bara är lugnt idag och att allt kör igång sen igen, haha !
 
Idag ska jag och Tompa bara umgås hemma. Plocka lite i huset, kolla på serier och laga hemmagjorda hamburgare med fruktsallad till efterrätt. En såå välbehövlig, lugn dag ihop eftersom vi knappt har sett varandra (förutom några minuter på morgon och kväll) på hela veckan.
 
Men bara för att vi har en lugn dag så ska vi ändå till stallet i eftermiddag/kväll. Sunnie och Platina ska ridas, Sunnie ska få trava lite mer än igår och Platina ska ridas ut ännu ett snäpp längre än vad mamma gjorde sist. Kul att känna att det händer grejer !
 
Igår hade jag en riktig myskväll med Sunnie. Vi red ut en vända och när vi kom tillbaka så borstade jag henne länge och tvättade sen hennes ben och svans. Svansen fick sig en omgång med balsam och pälsglans, en fläta på det och den kommer vara lika fin idag. Benen torkade jag och så smörjade jag in några små muggfläckar hon har. Sen fick hästarna komma ut i hagen med varsin höhög. Jag älskar kvällar i stallet <3
 
 
 
 
 

Hemma

Precis som jag trodde så var det ingen som ville äta frukost kl 06 på morgonen ! Första människan kom in kl 07 så jag kunde legat i sängen en timme till egentligen..
 
Nu är jag hemma en snabbis för att byta om och släppa ut Stina (hunden). Det blev 10.5 timmar på restaurangen idag och det känns i ben och huvud. Men nu väntar stallet och Sunnie och det finns ingenstans jag hellre skulle vilja vara just nu !
 
 
 
 
 

Morgon

Uppe innan tuppen för att jobba på restaurangen hela dagen. Jag bara undrar vem som äter frukost vid 06 på morgonen på en lördag ?
Jag satt i alla fall i bilen med musiken och basen på högsta volym för att ens hålla mig vaken..
 
 
 
 
 

Just nu:

 
Sitter på min fina prinsessa igen <3
 
 
 

Så sant

 
 
 

Häststatus

Just nu är det ganska mycket häst, vilket är jättekul ! Men jag kan tänka mig att det blir lite rörigt. Därför tänkte jag skriva hur läget är med hästarna som står i mitt stall.
 
Just nu har hästarna stått inne dom senaste nätterna på grund av dåligt väder. Men förhoppningsvis ska dom kunna gå ute några nätter till framöver.
Blinningarna är nästan helt borta för denna säsongen, vilket är jätteskönt men också lite sorgligt. Det betyder att hösten faktiskt är precis runt hörnet, usch..
 
Sunnie Girl:
Sunnie blev ju diagnostiserad med spatt för lite drygt ett år sen. Sen dess har hon ridits efter många olika scheman och nu slutligen vilat i 6 månader. Förra veckan skickade jag in en ridfilm till min veterinär och i onsdags fick jag tummen upp för att fortsätta rida igång henne. Så underbart, så idag ska jag få sitta på hennes rygg igen !
 
 
 
Platina:
Platina kom hem till mig i slutet på maj och har dom första två månaderna bara gått med Chilli och fått bo in sig lite. Sen började vi med longering och jag kom sen ganska snabbt upp på hennes rygg. Nu är hon skrittad och travad uppsuttet, av mig och min mamma, och börjar sakteliga vänjas med att ridas ut själv.
 
 
 
Sweet Chilli E:
Chilli är nu 3 månader och 3 veckor. Han har än så länge vart på fölvisning med godkända poäng och tyckte det var jättekul.
Han kan ledas i grimma och grimskaft, stå på gången är inga problem och att lyfta fötterna går jättebra. Lastning är inget som oroar honom och vid urlastning så backar han ut som en resvan tävlingshäst.
Dessutom går han att ha som handhäst när man rider Platina.
Han är en supercool fölunge som ändå har lite humör.
 
 
 
Utöver mina hästar så rider jag Tessie en del och nu när My har fått hem sin unghäst Denver från sommarbetet så är tanken att vi ska påbörja insittning av honom snart :)
 
 
 
 
 

TRÖTT !

Att säga att jag sovit dåligt inatt vore att underdriva. Underdriva, är det ens ett ord ? Nej fy, sängen, vart är du ?
 
Det har vart en alldeles för stressig vecka med alldeles för lite sömn och än är den inte över. Jobb 6-14 idag och 5.30-? På restaurangen imorgon. Behöver jag ens nämna att jag längtar till imorgon kväll ?
 
 
 
 
 

Road trip

Hej på er !
 
Jag veeeet att jag måste skriva om min och Tessies första träning för Anna igår men jag hinner verkligen inte sätta mig och göra det nu. Jag ska till typ Mariestad och hämta en cross åt min älskade pojkvän. Han ställer alltid upp för mig i vått och torrt och då vill jag kunna göra detsamma <3
 
Så länge så kan ni läsa på Myes.blogg.se för det sammanfattade hur jag tyckte att det gick ganska bra.
För övrigt så är jag helt död idag efter träning och alldeles för sent läggdags igår, blöööh. Förvånande nog så har jag knappt någon träningsvärk så lite muskler måste jag ha tränat upp under sommaren :)
 
Aja, måste åka nu så vi hörs !
 
 
 
 
Tänk att jag får fortsätta rida Sunnie, så underbart ! <3
 
 
 

Sunnie är bättre !

Idag fick jag riktigt bra nyheter. Min veterinär ringde efter att hon kollat på ridfilmen på mig och Sunnie som jag mailade in och hon tycker att Sunnie ser fin och fräsch ut !
 
Nu är planen att jag ska fortsätta rida igång henne i några veckor innan jag skickar in en till film där vi visar hennes trav fast istället för i lättridning, som jag red i denna filmen, så ska jag sitta ner.
Haha, lycka till känner jag bara ! Jag får fetta in sadeln och stövlarna ordentlig innan och se till att träna upp magmusklerna tills dess ;)
Visar hon sig fin på den filmen också så vill jag ändå åka in till Husaby och få henne bedömd ännu en gång. Är det så att hon går att rida som vanligt nu så vill jag vara 110% säker på det.
 
Trots att detta är jättebra nyheter och det pirrar i hela mig av lycka så finns det fortfarande en liten oro inom mig. Är hon verkligen helt bra nu ? Eller helt bra blir hon ju aldrig eftersom hon har spatt men kommer hon gå att rida som vanligt från och med nu ? Kommer vi kunna hoppa utan att hon får ont ? Alla dom gamla frågorna kom tillbaka med en gång. Jag har ställt in mig på att hon aldrig mer kommer gå att rida, för att skydda mig själv, och då är det så svårt att ändra tankesätt helt plötsligt.
Dessutom så kommer jag alltid ha en gnagande oro över att hon ska få ont när som helst..
 
Men superbra nyheter och jag hoppas verkligen att hon håller sig frisk och smärtfri nu !
 
 
 
 
 

Sunnie på rymmen + Dagens ridpass - Platina

Jag började jobba 10.30 idag så min morgon började i stallet. 
Jag fodrade hästarna inne och mockade Sunnies box under tiden dom åt. Sen red jag ut Platina en sväng, med Chilli som handhäst. Chilli hade nog inte vaknat ordentligt till en början så han nästan drogs med i grimskaftet men efter en stund piggnade han till och gjorde några luftsprång. Vi travade en bit och dom både tyckte det var kul.
 
När vi började närma oss stallet så såg jag att det gick en häst på gårdsplanen och det tog ett tag innan det kopplade för mig att det var Sunnie, haha ! Hon hade alltså blivit så ledsen över att vara lämnad ensam kvar i stallet så hon hade lyckats att pressa bort två plankor på boxen. I en av plankorna satt "låsöglan" och vips så kunde hon gå ut genom dörren. Hon var lite lerig på benen och magen så antagligen hade hon dragit en vända i hagen för att leta efter oss men inte en skråma hade hon. Skönt !
Hon följde snällt med in i stallet när jag gick in med Chilli och Platina. 
Sen fick hon stå inne själv under tiden jag mockade Platinas box och ett tag så lät det som hon skulle dö. Men när Platina slutade svara henne utifrån hagen så blev hon lite lugnare. 
 
 
 
Nu har jag slutat jobba och ska gå hem till My och äta en snabb kvällsmat. Sen åker vi till Tessie och börjar förbereda. Idag är ju vår första Annaträning och nervositeten har kommit smygandes under dagen. Haha, jag kan verkligen bli nervös för allt !
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 7

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tessie 24/8

 
 
 
 

Denver är hemma !

Nu är Denver på plats i sitt nya stall ! Det gick väldigt smidigt, som vanligt när man jobbar med Denver.
Tyvärr så hade vi otur och prickade in det värsta regnet när vi gick och hämtade honom på betet. Men nej, jag är inte sjuk ! Försöker jag intala mig i alla fall, och än så länge har förkylningen inte brutit ut i full styrka ;)
 
Mina hästar stog inne inatt och ska stå inne kommande natt också. Vid insläppet passade mamma på att gå en sväng med Platina för att fortsätta jobbet med avvänjningen. Ingen särskild reaktion från någon av dom idag heller så nästa gång ökar vi på tiden ännu en stund. Än så länge handlar det om kanske fem minuter som dom är ifrån varandra.
 
Nu ska jag och Tompa (läs Tompa, höhö) laga gryta att äta framför en bra serie och toppa det med hemmagjord nutellaglass med daimkulor till efterrätt. Helt okej kväll !
 
 
 
 
 

Gårdagens hoppning -Tessie

Igår hoppade vi (jag-Tessie, Evelin-Sannie och Lovisa-Mogge) några språng med hjälp av Martina. Vi har nämligen fått en plats för Anna Emanuelsson i höst, fast i Alingsås istället och eftersom vi inte har hoppat sen Tessies skada så kände vi att det behövdes några färska språng i kroppen !
 
Hon skötte sig som vanligt jättebra och nu när värmen har försvunnit så hade hon fått tillbaka lite av sin energi igen. Vi gjorde inget ansträngande eftersom vi ska träna imorgon, utan lite trav- och galoppbommar på volt, travhoppning räcke-oxer och upphöjda bommar med 5 galoppsprång mellan på ena långsidan.
 
Vill ni se film så finns det på Myes.blogg.se, tills jag sitter vid en dator och kan lägga upp den här :)
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 6

 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagspresent

I fredags under våran grillkväll så svängde mamma och Johan förbi och gav mig en födelsedagspresent. 
Två små canvastavlor med bilder på Sunnie, Chilli och Platina. Så fina ! (Den på mig och Sunnie har jag fått av mamma innan)
 
 
 
 
Tavlornas plats i bokhyllan.
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 5

 
 
Chilli försökte fjäska lite med domarna.
 
 
 
Mamma springer också, det måste betyda att hon vill busa !
 
 
 
 
 

Grevagården och Dagens ridpass - Platina

Idag var vi på Grevagården och Champion of the Youngster och såg 5- och 6-åringarnas final. Tyvärr var det lite lång väntetid till 7-åringarna så vi åkte hem innan deras klass.
Mycket fina hästar och både bra och mindre bra ritter. I vilket fall så har alla kämpat lika hårt för att komma dit !
En rolig ljudtekniker (?) med roliga låtval till varje ryttare livade upp stämningen och vi såg "kändisar" som Captain Tourettes och hans dansare ;)
 
Nu på kvällen var mamma ridsugen och Platinas skavsår hade läkt fint så vi var ute och red/promenerade en stund. Platina har dessutom fått en ny gjord av mamma i något memory foam-liknande material så nu hoppas vi slippa skav framöver !
Platina skötte sig bra (fast Chilli får vara draghjälp åt henne när hon tycker något är läskigt) och Chilli fick återigen hoppa över den lilla stocken. Nu fattade han vad det handlade om och hoppade fint med mycket luft. När mamma och Platina travade så sprang jag och Chilli också och inte ett bocksprång gjorde han. Det kanske blir häst av honom också tillslut, haha !
 
När vi kom tillbaka till stallet så ledde jag in Chilli i boxen. Där fick han stå och äta krafft under tiden jag och Platina red iväg lite. Vi var borta knappt 5 minuter och varken Chilli eller Platina brydde sig ett dugg. Med lite mer träning så kan vi rida ut Platina utan Chilli snart, vilket kommer underlätta mycket då vi slipper vara två jämt.
 
 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och halvdö. Förkylningen kommer och går i vågor och efter att jag sprang med Chilli blev det värre. Jag vill inte ens tänka på hur jag kommer må efter jag har hoppat Tessie imorgon..
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 4

 
 
 
 
 
 
 
 

Champion of the Youngster

 
 
 

Burnrutan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlandsträffen 2015

 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Idag stog klättring på schemat för Tessie så vi red bort mot furet och klätterbacken som My red i här om dagen. Ganska snart hörde jag att skjutbanan var aktiv idag så då fick vi fortsätta till bortre delen av furet för att rida i klätterbacken där istället. 
 
När vi kom fram var hon uppvärmd så jag satte ihop en liten slinga: skutta över en stock i galopp, fortsätta i galopp mot backen och byta galopp från vänster till höger över en större gren som låg på marken, sakta av till skritt och klättra upp för backen, trava en liten bit, sakta av till skritt och skritta i en svag nedförslutning och så var vi tillbaka till stocken igen. Så gjorde vi 6 gånger för att sen galoppera i lätt sits och låg form tills vi kom ut ur furet. Då travade vi av i låg form och skrittade av ordentligt.
 
Detta gjorde Tessie jättebra ! Hon var mjuk och följsam och hade bra energi hela ridturen.
När vi kom hem så spolade jag av henne, spolade benen med kallt vatten, masserade med blue lotion på kotor fram och knän bak och Tessie stog och njöt. Skönt också att vi hann hem innan den värsta värmen kom.
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl 15/8 del 3

 
 
Ovanför är absoluta favoritbilden <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selfiebomb

 
 
 
 
 
 
Väntar på folk för en grillkväll med härliga vänner :)
 
 
 

Tråkigt att vara vuxen

Födelsedagen levde inte alls upp till mina förväntningar igår. Och det gör väl inget heller, det var ju "bara" min födelsedag det handlade om, det är ju faktiskt ingen speciell dag när man har blivit vuxen. Tyvärr tycker jag, för mig är födelsedagar fortfarande viktigt ;)
 
Idag är jag och Tompa lediga och vi ska njuta för fullt ! Jag börjar bli sjuk men jag vägrar erkänna det, jag har verkligen inte tid för det den närmsta veckan. Så vi ska inte göra något ansträngande idag och så hoppas jag att jag blir bättre.
 
 
Jag fick i alla fall jättefina blommor av Ethel :)
 
 
Och mamma bakade en god kladdkaka på jobbet.
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 3

 
 
Det är faktiskt jättetråkigt att stå still !
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 

Idag är ingen vanlig dag

Idag är det min födelsedag !
Jag är faktiskt ett stort fan av min födelsedag, förutom att jag blir äldre, höhö) och vill gärna fira med en massa gott och paket. Fyller man år ska det märkas !
Idag blir det dock inget kalas utan vi ska åka till Hjulafton i Lidköping, vilket är lika bra det så länge jag får någon god utemat.
Dessutom så har vi firat med kladdkaka och glass idag på jobbet ;) 
 
Imorgon är både jag och Tompa lediga och det ser jag fram emot mycket. Det ska bli en äkta mysdag med lite fix hemma och inslag av stall. Så underbart !
 
 
Min söta grabb :)
 
 
 

Sunnie Girl 15/8 del 2

 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie

Dagens ridpass var ganska kort med tanke på värmen, både jag och Tessie tyckte det var varmt och jobbigt. I mitt fall var det inte så mycket på grund av värmen, jag har bara dålig kondis, haha !
 
Idag jobbade vi återigen med halter i skritt, vilket vi nu lyckas ganska bra med. Hon vill gärna illnita när man ger hjälperna så jag har lagt till ännu lite mer drivning för att få henne att verkligen gå in i skritten. Pluspoäng på halterna idag alltså !
 
I traven höll vi oss nästan enbart på fyrkanten och stora mittvolten. På volten varierade jag mellan att ställa henne inåt och utåt för att få koll på hennes båda sidor. Detta gjorde vi också i skritt innan. 
På fyrkanten tränade vi på korta avbrott till skritt och sen snabbt igång i trav igen för att få mer aktivitet i bakbenen och en snabbare reaktion.
 
Galoppen blev ganska kortvarig då Tessies energi började ta slut. Där höll vi oss mestadels på fyrkanten innan hon travades av i lägre form och skrittades av på grusvägen.
 
Tessie är en väldigt rolig häst att jobba med och jag får verkligen finslipa på små detaljer och känslan i min ridning då hon är känslig på ett annat sätt än Sunnie. Sunnies steg kan jag i och för sig innan och utan så det kan ju vara därför. Tessie är en sån häst som jag skulle kunna sitta och trimma i timmar för att det är så roligt :)
 
 
Tyvärr så krånglar det med att ladda upp bilderna så vill ni se fler bilder får ni gå in på myes.blogg.se !
 
 
 

Just nu:

 
Den fläckiga damen ska trimmas !
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 2

 
 
Sen var det faktiskt tråkigt att stå stilla för länge ! ;)
 
 
 
 
 
 

Sminkar bilen

Det där med att mysa ner oss i soffan gick sådär, vi blev distraherade på annat håll ;)
 
 
 
 
 
 

Nervöst

Herregud, nu har jag mailat ridfilmen på Sunnie till min veterinär !
Jag vet inte när jag kan vänta mig ett svar men fram tills dess lär jag vara nervös.. Och fram tills dess så vilar Sunnie, är hon fortfarande dålig så vill jag inte rida henne i skritt och trav dagligen i onödan.
 
Jag har tidsinställt bilder hela eftermiddagen så nu kommer dom upp på bloggen varje dag i drygt en vecka framöver. Kul !
Nu ska jag och Tompa slå oss ner i våran soffa på altanen för att grilla kött ihop och bara mysa. Välbehövligt..
Vi hörs mer imorgon.
 
 
Förresten så har jag och Tessie eventuellt nya roligheter framför oss i höst :)
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 16/8 del 1

 
 
 
 
 
 
 
 

Sunnie Girl 15/8 del 1

 
 
 
 
 
 
 
 

Fina fina Sunnie

Jag har precis kollat igenom alla bilderna som Tompa klickade på mig och Sunnie i paddocken med My´s kamera. Det blev mååånga fina, Sunnie är verkligen så snygg att se på ! Klart jag tycker det, det är ju mina egna häst, hihi :)
 
Tyvärr så hinner jag inte lägga upp dom nu, jag börjar kl 6 imorgon bitti och behöver sova typ nu. Men jag slutar 14 imorgon så direkt när jag kommer hem så kommer det upp bilder här. Jag har massa bilder från fölvisningen också så jag har så det räcker ganska länge framöver ;)
Jag ska också klippa ihop Sunnies film imorgon så att jag kan maila in den till min veterinär. Jag är så nervös för svaret, även om jag är nästan säker på vilket svar jag kommer få efter att ha studerat filmerna själv..
 
Nej, sova var det ju. Hörs imorgon !
 
 
 
Kolla på henne ! Så fruktansvärt vacker <3
 
 
 

Fölvisning Grevagården Sweet Chilli E 16/8 FILM

 
 



Här är filmen från Chillis fölvisning. Han tycker, som ni ser, att det här var ett väldigt roligt påhitt och var inte rädd för att se sig omkring. Han är minst sagt en nyfiken och självständig fölunge med lite temperament och humör och jag tror att han kommer bli jätterolig att rida framöver !
 
Om jag får klaga lite så hade jag önskat en annan piskförare än mannen på nedersta kortsidan. Självklart ska hästarna gå i ett bra tempo för att visa upp sina gångarter på bästa sätt men det får inte bli för mycket drivning då det uppkommer spänning och för mycket fart. Det är också därför jag själv är väldigt passiv under visningen.
Dels så fick Chilli inte visa upp sin trav ordentligt. Sen så önskade dom mer register i hans galopp, vilket är svårt att visa upp när han drivs på fullt hela tiden. Men som sagt, det var lika för alla så det är inte orättvist. Jag känner bara att med en annan piskförare så kunde dom flesta fölungarna fått visa sina gångarter på ett bättre sätt och kanske fått mer rättvisa poäng !
 
 
 

Fölvisning Grevagården Sweet Chilli E 16/8

Idag var det dags för Chilli att se sig omkring i den stora världen. Och precis som väntat så gjorde han det med lugn, självförtroende och självständighet, haha !
 
Att knoppa imorse gick ganska bra när han mutades med sin favoritslicksten. Han gick på transporten efter en kort titt och backade av hela lämmen så lugnt och fint när vi lastade ur honom. Han tränar på att bli tävlingshäst redan nu ;)
 
Vi tog ut Chilli och Platina ganska nära inpå att det var deras tur att gå in i ridhuset, för att slippa en trött fölunge utan energi inne i visningsringen. Nu fick vi kanske lite fööör mycket av det goda med en väldigt busig fölunge men hellre det.
Han skötte sig bra när jag ställde upp honom och när vi skrittade för hand. När jag sen släppte honom för att han skulle visa sin fina trav så klättrade han på mamma och galopperade hellre (galoppen har alltid varit hans favoritgångart som han har visat upp mest) och så gick han fram och spanade in domarna, hihi !
Tyvärr så fanns det också en man med långpisk som drev på dom flesta fölen lite för hårt så att traven nästan inte visades och galoppen blev överilad. Men, samma för alla så det är inget att gnälla över, dock väldigt irriterande och störande. Domarna fick tillslut se några korta travsnuttar och sen ställde jag upp honom igen.  
 
Resultatet enligt protokollet blev:
Exteriör 7.5
Överbyggd, saknar för dagen naturlig resning.
Skritt 7
Ren, något oengagerad.
Trav 7
Lätt, taktmässig
Galopp 7.5
Ganska balanserad men önskar mer register.
Allmänt intryck 7.5
 
Föl i tillväxt som hamnar i framvikt.
 
Vilket gav ett slutresultat på 22.17 poäng och 73.9%.
 
Inget konstigt alls, omdömena stämmer helt och hållet. Däremot så tycker jag att han fick så fina resultat på linjebedömningen så att det egentligen borde visats i bättre poäng, men jag är inte särskillt insatt så jag ska nog inte uttrycka mig för mycket heller. Jag är absolut nöjd, men hade gärna sett att han var ovanför 23-sträcket poängmässigt. Aldrig är man nöjd, eller hur ?
Domarna nämnde hans självständighet, vilket dom flesta på läktaren hade kommenterat också. Jag tror faktiskt att han kan charma dom flesta, min lilla prins !
 
Tack så jättemycket Thomas som hjälpte mig att visa hästarna ! Och tack My och Jessica för att jag har fått köra med er idag, utan er tre hade detta inte vart möjligt !
 
Här får ni en bild från idag, resten kommer så fort jag fått dom av My som var dagens fotograf.
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E - 73.9%

 
 
 

Just nu

 
Kollar på finalen av gångartsfölen och väntar på vår tur !
 
 
 

Dagen innan och nerverna utanpå

Fölvisning imorgon. Jag har en lustig känsla i magen som inte vill försvinna. Ni vet när det känns som man har glömt något ? Typ så.
 
Jag testgjorde en knopp på Platina idag och efter några försök så blev den helt godkänd. Hennes svans är tvättad med såpa och balsam, lite pälsglans och en fläta på det så ska den nog vara luftig och fin imorgon.
Tompa, My och Jessica åker med. Vi är en stark grupp med olika erfarenheter, vad oroar jag mig för egentligen ? So what om knopparna ser ut som fan och jag råkar glömma en borste hemma, vi ska ju dit för att ha kul och visa upp våra fina hästar. Bara vi kommer dit i tid och har med lite choklad som lugnar nerverna så ordnar det sig nog.
 
Jag har några förberedelser kvar här hemma innan jag ska varva ner i soffan med en serie. Och med det säger jag god natt !
 
 
En sneakis från idag.
 
 
 

Sunnie Girl

 
 
Min fina <3
Fler bilder kommer !
 
 
 

Ändrade planer

Det blev ändrade planer, filmningen blir av idag ändå ! Tompa ska filma mig och Sunnie och fota mig och My, så han kommer ha fullt upp. 
Jag ska bara svida om till ridkläder, packa ner Sunnies outfit och sen rullar bilen mot stallet.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag har sovit väldigt bra inatt, superskönt eftersom jag antagligen knappt kommer kunna sova något inatt. Nervositeten smyger sig på mer och mer.
Men strax efter 5 så vaknade jag helt plötsligt, ni vet lite så som när någon knackar på dörren och man inte riktigt vet varför man vaknade förrän någon knackar igen, av att det lät som att någon stängde ytterdörren/ryckte i handtaget. Jag låg och lyssnade en kort stund innan jag gick upp och gick runt i huset och kikade ut genom alla fönster men jag såg såklart inte någon. Nu börjar jag bli knäpp också, haha !
 
Nu ska jag äta kycklingsoppa till frukost innan jag och Tompa lastar på våran gamla tvättmaskin och lite annan skit på transporten och åker in till vara och tippen. Sen ska Tompa jobba en timme med mig som åskådare för att sen åka till hans mamma och äta lunch med Tompas bröder. Sen jobbar han en timme på eftermiddagen innan vi äntligen kan åka hem och börja putsa träns och köra ett sista genrep inför imorgon. Platinas svans ska tvättas och klippas, knoppa gör jag imorgon. Hur jag nu ska kunna knoppa en fölunge som inte vill stå still med huvudet längre än 10 sekunder hehe !
 
Dags och sätta igång, vi hörs under dagen !
 
 
 
 
 

Story of my life

 
Haha, såhär brukar det bli för min del !
Ikväll mekade vi Impreza och grillade med familjen och Kenth. Då är det lätt att en och annan cider försvinner, hehe.
 
Jag joggade Sunnie efter jobbet och hon kändes lika fin som vanligt. Filmningen är dock uppskjuten tills på måndag kväll. Jag vill inte bara ha film på vårat ridpass utan även kort och My som ska agera fotograf jobbar imorgon kväll. Måndag passar ändå bättre så jag får mer tid imorgon kväll att förbereda inför fölvisningen som är på söndag. Nu börjar jag bli lite nervös, det är ju min lilla bäbis som ska visa framfötterna för första gången ju !
 
 
 
 
 
 

Tant Brun

 
 
 

God morgon

 
 
 

Första galoppen på 6 månader !

Hej på er !
 
Idag jobbade jag 8-16 och lyckades hålla humöret uppe ganska bra faktiskt. Efter jobbet hann jag slappa en liten stund innan Tompa kom hem och vi åkte till stallet. Han kopplade ljud åt grannen under tiden jag red Sunnie.
 
Sunnie var lika fin som vanligt och idag la vi på en kort galopp, bara för att jag inte kunde hålla mig. Och vad underbart ! Hon var så mjuk och avslappnad så nosen sänktes långt ner mot marken om jag släppte efter på tyglarna. Fina häst <3
På lördag ska jag filma henne när jag rider och sen maila till Husaby. Jag är lite mer nervös över svaret nu när jag känner hur fin hon är att rida..
 
Mamma kände sig lite ridsugen så hon skrittade Platina (och travade en kort bit för att känna på fina traven) och jag ledde Chilli. Chilli fick hoppa över en stock för första gången och frambenstekniken är det ju inget fel på ! Han skötte sig jättebra med undantag för något litet glädjeskutt.
Tyvärr fick Platina skav av sadelgjorden. Vet inte varför då allt satt som det gjort innan och vi inte red särskillt långt men ett litet sår blev det. Så tills det har läkt får jag rida barbacka och sen försöka hitta en bättre sadelgjord.
 
Nu ska jag hoppa i dushen och äta kycklingsoppa innan jag lägger mig. Varför blir det alltid så att man äter mitt i natten ? Eller det kanske bara är hos oss det är så ?
Imorgon jobbar jag 7.30-16 och ska sen rida och meka Impreza efter det.
God natt !
 
 
 
 
 

6 om Tyskland

- Kör som idioter
Inne i samhällen eller på Autobahn, det kvittar. Tyskarna kör som riktiga idioter ! Jag vet inte hur många gånger vi sinkade dom stackars tyskarna inne i "stan" när vi behövde lite extra tid för att se vart vi skulle svänga osv och dom blåste om oss så fort vi parkerat/svängt. På Autobahn blev vi omkörda av bilar med släp när vi låg i 120.
Dessutom parkerar dom på varenda ledig yta som finns, vadå huvudled liksom !
 
 
 
Lägg märke till regnumret, haha !
 
 
- Dåliga vägar
Apropå Autobahn så är Tysklands vägar så himla mycket sämre än Sveriges, jag ska aldrig klaga på svenska vägar igen ! Enda anledningen till att vi "bara" körde i 120 på Autobahn är att den var totalt kass på dom flesta ställen. Och vägarna inne i samhällen var lappade, olappade och håliga överallt. Däremot är deras vägar näst intill spikraka, här har dom inte byggt vägar efter dom gamla kostigarna inte !
 
 
 
- Majonnäs på ALLT 
Vi trodde nästan att vi kommit till USA när dom på McDonalds frågade om vi ville ha majonnäs till. Sen märkte vi att dom frågar om majonnäs på alla matställen och på en del fanns det till och med majonnäs i såna där ketchupbehållare. Fast jag klagade inte, majonnäs och pommes går hand i hand.
 
 
 
- Inte serviceinriktade
Med undantag från nöjesparken Heide Park så var nästan alla tyskar vi mötte otrevliga och så långt ifrån serviceinriktade man kan vara. På ett matställe blev vi dumförklarade för att vi inte kunde prata deras språk så jag fick damma av min högstadietyska och beställa mat på tyska. Då blev dom plötsligt mycket trevligare.
Köp heller aldrig vindrutetorkare i Tyskland, det blir lätt missförstånd när det gäller bildelar och olika språk !
 
- Konstiga öppettider
En korvkiosk och en bilfirma som har öppet 5.30 ? En matbutik och en nöjespark som stänger kl 18 ? Öppettiderna skiljer sig en del från Sveriges och i Tyskland är hela "stan" vaken redan kl 5 på morgonen.
 
- Jävlar på bergochdalbanor
Säga vad man vill om tyskarna men bergochdalbanor och karuseller kan dom ! Det ska gå riktigt fort och snurra så mycket som möjligt. Spelhjul är däremot inte lika stort i Tysklands nöjesparker så man slipper spela bort sin förmögenhet.
 
 
 
Nu lät nästan hela denna listan negativ kände jag så jag vill bara inflika att jag, trots allt det ovannämnda, hade jättetrevliga dagar i ett fint Tyskland :)
 
 
 

Torsdag

Torsdag och jag kröp ur sängen när klockan ringde. Jag har inte vågat kolla mig i spegeln än, ser jag ut som jag känner mig så kommer jag skrämma ihjäl barnen på dagis.
Igår gick det faktiskt bra på jobbet och mitt humör höjdes när jag var där. Tyvärr så blev det ännu värre sen på kvällen när jag tappade 3 l alkohol i backen. Hur klantig får man vara ? Det var inte en svordom som kom ur min mun då kan jag lova..
 
Efter jobbet idag ska jag rida Sunnie och kanske Platina, sen hoppas jag på att få parkera mig i soffan. Att bara vara hemma och kolla på en bra serie, det är vad jag behöver !
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 

Morgon

Jag har sovit kasst inatt och utan mina 8 timmar sömn så blir jag ett monster. Jag jobbar 6-14 och sen ska jag hem och sova. Eller vad som faller mig in just då.
 
 
 
 

Dagens uteritt - Platina

Idag fick Platina pröva sina vingar utanför hagen och det gjorde hon jättebra. Hon var lite segstartad till en början men så fort hon fattade att vi inte skulle till hagen så spetsade hon öronen och längde på steget.
Idag travade vi också första gången, även det utan problem. Hon har ett luftigt och fint steg och ger en trevlig ridkänsla.
 
Tompa ledde Chilli men han har lärt sig att han kan köra med Tompa och busar bara runt högt och lågt, så till slut så hade jag Chilli som handhäst istället och det funkade bättre. Vi travade även en liten bit så han fick göra av med lite överskottsenergi. 
På vägen hem när Chilli lugnat sig så ledde Tompa honom igen. Platina traskade på som ingenting och brydde sig inte alls om att Chilli hamnade på efterkälken så snart kan jag nog rida ut henne själv och lämna Chilli i stallet med Sunnie :)
 
 
 
 
 
 
 

Första uteritten

 
 
Idag var jag och fuxdonnan på en kort uteritt. Bäbis hängde med såklart ! 
Mer om det senare, just nu sitter jag på Sunnie :)
 
 
 

Photofails

När Tompa fotade mig och Sunnie i lördags så var Sunnie inte särskilt fotogenisk. Största delen av bilderna såg ut såhär:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Min fina prins

 
 
 
 

Sunnie Girl 8/8

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste <3
 
 
 

God morgon

 
 
 

Sista dagen

 
 
Hej på er !
 
Just i skrivande stund sitter jag i våran soffa och gör ingenting. Tompa grejar med min lillebrors dator och jag känner mig stressad. Antagligen för att semestern slutar idag, jag gillar inte alls den stressiga känslan.. 
 
Om en liten stund ska vi åka (eller cykla om jag orkar) till stallet. Sunnie ska skrittas och travas lite längre än igår och om det inte är för mycket blinningar så ska Platina aktiveras. Tompa pratar om att gymma hemma i mammas nya gym men jag vet inte. Som sagt så känner jag mig orolig inombords så jag vill nog bara hem efter stallet. Imorgon jobbar jag 6-14 och på kvällen ska jag hem till My för en "stallkväll", så det blir nog ändå en bra första dag efter semestern.
 
Jag har lagt bilder på tidsinställt till imorgon så kika in här då :)
 
 
 

Sweet Chilli E in action !

Här om dagen när jag skrittade Platina i hagen så fick Chilli ett av sina utbrott där han springer och springer för allt vad han är värd en stund. Denna gången sicksackade han mellan stolparna till vindskjulet i full fart och Tompa fångade en del av det i en lite suddig men rolig bildserie:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kanske att han kan bli en bra omhoppningshäst i framtiden ;)
 
 
 
När han har sprungit av sig lite överskottsenergi så står han gärna och tittar på när mamma blir riden.
 
Förresten så fick han här om dagen smaka på äpple och morot. Morot åt han en pytteliten bit av men äpple var ingen höjdare än. 
 
 
 

Just nu

Nu är vi på väg på äventyr. I en väldigt smutsig bil tydligen, bakläxa på den, haha !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Näst sista dagen innan semestern är över. Visst svider det lite, eller ja, ganska mycket faktiskt. Som vanligt så har dom här fyra veckorna bara sprungit iväg och nu börjar hösten närma sig. Usch.. My, jag skulle behöva en utav dina kurser i positivt tänkande just nu !
 
Tompa jobbar en timme på förmiddagen och en på eftermiddagen och där emellan ska vi äta lunch hos mormor och morfar. I eftermiddag ska vi skritta Sunnie och aktivera Platina och kanske att vi kan fota mig och Sunnie om det inte är för mycket blinningar. Ikväll kör vi nog på en lugn hemmakväll med toast och chips och dipp. Sounds like a plan !
 
 
 
 
 

Sista semesterdagen

spenderar jag med mitt hjärta på jobbet. Vad gör man inte ? :)
 
 
 
 
 

Tyskland dag 2 - Bergen-Belsen koncentrationsläger

Efter en underbar natts sömn, där vi faktiskt fick sova i 9 timmar, så vaknade vi, fräschade upp oss och åt frukost. Sen åkte vi till Bergen-Belsen koncentrationslägret. Och det vi fick se och höra där inne kommer vi aldrig glömma..
 
Vi gick in ca 9.30 och vädret var grått och mulet, ganska passande med sinnesstämningen vi strax skulle hamna i. Vi började vandra längs en asfalterad stig och det första vi stötte på var en liten mur med texten "Bergen-Belsen, 1940 bis 1945". Den var täckt med hundratals små stenar som människor lämnat till minne av alla som dött i lägret och såna små stenar upptäckte vi runt om hela lägret.
Vi gick vidare och nästa sak att se var massgrav efter massgrav längs med stigen. På massgravarna stog antalet människor begravda. I en liten dunge och på den stora gräsplanen fanns minnesstenar för en bråkdel av dom judiska människorna som dött, bland annat Anne Frank och hennes syster Margot Frank. 
En stor vägg med citat från olika länder och ett stort träkors har också rests till minne. Någon kilometer bort fanns ännu ett Prisoners of War Cementary.
 
Det finns inte mycket kvar av lägret, som tillslut uppnådde 55 hektar. När Storbrittannien befriade fångarna i april 1945 så fanns det så mycket smittsamma sjukdomar i lägret att det mesta fick brännas ner. Det enda som fortfarande finns att beskåda i originalskick är rännstenar, vattensamlingsställen för brandsläckning och en husgrund. 
 
Till skillnad från till exempel Auschwitz, där man gasade ihjäl tiotusentals judar om dagen, så var Bergen-Belsen ett krigsfånge- och arbetsläger, och också en hållplats. Där blev människor placerade att bo i cement/lerhyddor och tillslut blev lägret så fullt att alla hyddor blev överfulla. Dit kom människor som var för gamla eller sjuka och inte orkade arbeta mer från andra arbetsläger i Tyskland, dock utan att få någon vård. Där mellanlandade människor innan dom skickades vidare till läger som Auschwitz. Trots det så dog så många som 70 000 människor i Bergen-Belsen av svält och sjukdomar.
 
Det fanns en byggnad med all information du kan tänkas vilja veta om Bergen-Belsen lägret. Bilder, intervjuer av överlevande, upphittade saker osv. Jag har så mycket information att jag hade kunnat skriva i en evighet. Men istället så tror jag att vi säger så att dom som är intresserade av att läsa mer om Bergen-Belsen kan googla på det. Det finns mycket hemska bilder och information om hur lägret såg ut då att hitta.
Fast alla är väl inte så intresserade av andra världskriget som jag antar jag.
 
Här får ni i alla fall bilder som Tompa har tagit:
 
 
 
 
 
En utav alla massgravar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi började gå mot POW-cementary´t men överallt satt såna här skyltar så vi vände efter en bit och småsprang skrajt tillbaka till lägret, haha !
 
 
Rännstenarna som finns kvar.
 
 
Där ni ser den lilla gläntan stog lägrets sjukhus.
 
 
En utav vattensamlingarna.
 
 
Det ni ser på bild ovan kallas "Main street", en ca 1km lång väg som gick genom lägret och mellan alla hyddorna.
 
 
Bevarad husgrund från dom ungerska krigsfångarnas hyddor.
 
 
Ännu en vattensamling.
 
 
 
 
En del av staketet.
 
 
 
En jättehemsk men också otroligt intressant dag i Tyskland. Det värsta av allt var att höra alla intervjuer av överlevande från Bergen-Belsen. Hur kan dom ens leva vidare efter att ha levt ett så hemskt liv under flera år ? Jag förstår inte..
När jag och Tompa har möjligheten skulle vi gärna vilja åka till Auschwitz i Polen och flera av dom andra stora koncentrationslägren. Det är något med andra världskriget som både fascinerar och skrämmer mig. Att människor kan ha så lite medkänsla och behandla andra människor på det här sättet är för mig helt oförståeligt. "Never again !"
 
 
 

Putsdejt, ridning och grillning

Trots dålig start så blev dagen rätt bra tillslut ändå !
 
Jag fick ett ryck av huslighet och bakade en dubbel kladdkaka till min och Mys eftermiddagsdejt i stallet. My putsade läder och jag åt, haha !
Vi kollade hur Tessie såg ut på volten och tyvärr skymtades fortfarande lite hälta.. Lite mer vila så hoppas vi att hon snart är bra igen.
 
Under kvällen så skrittade jag både Sunnie och Platina, Sunnie med lite inslag av trav för första gången under igångsättningen. Hon kändes lika fantastisk som vanligt och trampade på i en stadig form. Hon är så underbar den där hästen <3
Platina höll sig i skinnet under skritten i hagen också och varken hon eller Chilli bryr sig om att komma en bit ifrån varandra. Det kommer underlätta ridningen enormt.
 
Efter ridningen grillade vi hemma hos mamma och Johan och satt och skrattade åt allt och inget. Jag älskar mysiga sommarkvällar !
 
 
 
 
 

Tyskland dag 1 - Pizza & Prisoners of War Cementary

Vi var inne på Heide Park till kl 18 då parken stängde och vi åkte in till Soltau för att pröva tyskarnas pizza. Vi frågade på en bensinstation vart den bästa pizzan i Soltau fanns och blev skickade till Diner 66.
Både jag och Tompa var lite skeptiska till alla konstiga blandningar av tillbehör dom hade på sina pizzor (och vi förstog väl inte ens vad hälften var) men vi valde till slut en Vesuvioliknande variant av pizza fast med färskost på också. Den var riktigt god och fick högsta betyg av mig. Jag kan varmt rekommendera Diner 66 om ni åker till Soltau någon gång !
 
När vi ätit klart gick vi in på en motsvarande Ica butik för att jämföra med butikerna här i Sverige och det fanns såklart ungefär samma saker, vissa saker till och med av samma märke som i Sverige. Det enda utstickande var väl egentligen att det gick att köpa alkohol av alla olika sorter, det kommer jag nog aldrig vänja mig vid vid utlandsresor.
 
När vi kände oss klara så åkte vi mot Bergen där vi stannade till på vägen för att kolla på ett Prisoners of War Cementary. Otroligt hemskt men så häftigt att få se.
 
 
 
 
Insåg att vi inte hade någon snygg bloggbild på pizzan så ni får en bild där den är halväten ;)
 
 
Alkohol så långt ögat kan nå !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ett häfte där alla begravna krigsfångar på denna kyrkogård står uppradade.
 
 
Nästa del heter "Bergen-Belsen koncentrationsläger".
 
 
 

Att vakna på dåligt humör

Finns det något värre än att vakna på dåligt humör ? Jag är sådär superirriterad och deppig så att jag knappt vågar prata med någon ifall jag vräker ur mig något dumt. Det är ju liksom inte alla andras fel att jag är på dåligt humör.. Och så lite huvudvärk på det, what a fun day !
 
Nej usch ! Jag ska försöka vända på den här dagen men först ska jag tillåta mig att bara få vara grinig en stund. Jag tror det är bra ibland också, för att kunna njuta av alla bra dagar och bra humör liksom, fast kanske inte så ofta som jag är..
Jag återkommer sen !
 
 
 
 
 

Just nu:

Kan jag inte vara med själv kan jag i alla fall kolla och inspireras !
 
 
 
 
 

Best SATC Quote

 
 
 

Inbrott

Just nu sitter jag i stallet och äter en sån där ickelyxig bloggfrukost samtidigt som jag hör hästarna tugga på morgonhöt. 
 
Jag har en fruktansvärt olustig känsla i magen. Inatt har jag och Tompa fått påhälsning i båda våra bilar. Saker har bytt plats, solglasögonen och mobilladdaren låg i framsätet istället för handsfacket. Min regnjacka låg i framsätet istället för baksätet. Våra plånböcker låg på uppfarten och var rensade på dom få kontanter vi hade men kort och alla viktiga kvitton och lappar finns kvar. Min fleecetröja som legat i audin var noga upphängd utanför på staketet. Dom har lämnat kvar biljudet i audin och hjälm, stövlar och extra bildelar i imprezan. Men ett par springhörlurar saknas.
 
Dom har ju liksom inte ens försökt vara diskreta, det är nästan så jag skulle vilja tro att dom ville att det skulle synas. Och det känns som dom har letat efter någonting särskillt. Usch, obehagligt !
 
Nu är det vi som är supernoga med att ta ur allt ur bilarna och låser dom så fort vi kliver ur bilen i framtiden. Ingen ska få tillfredsställelsen att ha vart och rotat i min bil igen !
 
Nu ska jag ta med Sunnie på en skrittur i skogen och sen ska jag åka till tandläkaren. Och den olustiga känslan hänger med..
 
 
 
 
 

Dagens skritt - Sunnie & Platina

Idag bestämde jag mig för att utrusta mig och Platina så att vi skulle klara blinningarna. Ett tunt flugtäcke för att inte få bett på länden och bogen brukar göra susen och även idag. Dessutom så blåste det lite så vi hade inte särskillt många kryp hos oss under tiden vi red, skönt.
 
Hon longerades inte innan jag satt upp idag men det gick kalas ändå ! Hon känns mjuk och smidig trots några års vila från ridning och är väldigt ambitiös. Lätt i handen och lyssnar jättebra för skänkeln. Sammanfattningsvis så kommer hon nog bli jätterolig att rida framöver !
 
 
 
 
 
 
Och så var hon tvungen att visa att hon faktiskt kan böja jättefint på nacken ;)
 
 
 
Sunnie skrittades också en stund, även hon med flugtäcke, och hon skötte sig lika bra som vanligt, fortfarande lika glad över att få komma ut och se något annat än hagen  !
 
 
 
 

Attans..

Det är inte utan att jag börjar undra om jag för otur med mig, allt jag rör går sönder ! I alla fall i hästväg..
 
Jag och My byggde (som ni såg) fram några hinder i förmiddags. Tanken var att jag och Tessie skulle få några fler språng ihop innan Pay & Jumpen imorgon. 
Men det gick inte alls som planerat. När vi började trava så tyckte jag att Tessie kändes lite oren dom första stegen. Jag tänkte att hon kanske bara var lite stel, hon börjar ju faktiskt bli lite till åren, lilla fröken, och travade ett halvt varv innan jag sneglade mot My som också skakade på huvudet. Något varv på volten i båda varv för att verkligen se och nej, helt halt var hon inte men heller inte helt bra.
Så det var bara att hoppa av, klappa och leda in henne i stallet igen. 
 
Det blir ingen Pay & Jump för mig och Tessie imorgon. Så himla tråkigt när vi var inställda på det.
Men förhoppningsvis är det inget allvarligt och förhoppningsvis kan hon snart ridas som vanligt igen, för den 19 augusti är tanken att vi ska vara med på våran första Anna Emanuelssonträning ! Varannan vecka under 8 träningar i höst så ska jag och Tessie utvecklas och ha roligt tillsammans. Det ska bli så himla roligt och jag är så glad att My ger mig den möjligheten. 
Om Tessie nu blir bra tills dess, snälla håll tummarna för att det inte är något allvarligt !
 
 
 
 
 

Just nu:

 
 
 

Skritt x2

Idag blev det två hästar ridna, det varierar väldigt från dag till dag det där !
 
Jag och Turbo hängde på My och Tessie ut i skogen. En lång skrittur med lite trav på en åker och han var så duktig.
 
Nu på kvällen skrittade jag Sunnie i ca 40 minuter och hon njöt lika mycket som jag. Trots att hon vilat helt sen slutet på januari så känns hon mjuk och smidig, en stor fördel med henne.
Vi fick sällskap av Tompa på cykel och vad härligt det var att bara skritta ut och prata, det var väldigt länge sen vi gjorde det.
Tyvärr var det lite för mycket blinningar vid stallet när vi kom tillbaka så jag valde att inte skritta Platina idag heller. Som sagt så har vi ingen brådska och att jobba med en häst som är irriterad av blinningar är ingen höjdare.
 
Nu ska jag slita min sambo från hans reparationsprojekt med cykeln för att åka hem och sätta på en film. 
 
 
 
 
Förresten så kommer det hända mycket roligt med inriktning på häst under hösten. Jag tänkte att jag ska låta My blogga om det först bara eftersom det rör henne också, hihi ;)
 
 
 

Uteritt, kantareller och paj

Det har vart en lugn och skön dag idag, förutom att våran tvättmaskin gick sönder förut. Nu letar vi en ny begagnad men utan framsteg än så länge.
 
Sunnie och jag skrittade i skogen och runt terrängbanan som jag var med och byggde tillsammans med AS i våras. Det suger att vi inte får hoppa något av hindren eller knappt ens skritta över dom.. Men vi hade mysigt ändå och hade inte så många blinningar med oss trots att vi red runt kl 15. 
 
Platina fick vila från longering och ridning idag, det är lätt att stressa fram och det är oftast då bakslagen kommer. Det är bättre att ta det lugnt och vara på den säkra sidan. Dessutom så har vi inte bråttom på något sätt. 
Jag ledtränade i alla fall Chilli och Platina själv idag, i både halt, skritt och trav och det gick faktiskt riktigt bra ! Platina var lite irriterad på blinningarna men Chilli skötte sig felfritt. Det ska nog gå bra på fölvisningen den 16e :)
 
När jag skrittade Sunnie i skogen så såg jag några kantareller som jag åkte förbi och plockade på vägen hem. Det är säkert 10 år sen jag plockade kantareller senast och jag har aldrig tidigare stekt dom heller så jag är lite nöjd med mig själv faktiskt, haha !
Jag plockade också hallon som jag ska ha tills imorgon och rabarber hemma hos mamma som Tompa gjorde rabarberpaj av. Så gott !
 
 
 
 
 

God morgon !

Idag är Tompas sista semesterdag, imorgon har han haft två veckors semester och börjar jobba igen. Jag har älskat dom här två veckorna som vi har kunnat umgås hela dagarna och som vanligt såhär i efterhand så känns det som jag inte har njutit och uppskattat dom tillräckligt. 
Jag själv har 1 vecka ledighet kvar som jag ska passa på att slappna av på. Att göra så lite som möjligt denna veckan är min plan, så att jag blir uttråkad och längtar tillbaka till jobbet, hehe !
 
Idag ska jag och Tompa bara vara hemma och umgås. Ikväll åker vi till stallet och då ska Chilli tränas, Sunnie skrittas och jag ska eventuellt skritta Platina lite själv. 
 
 
 
 
 

Dagens skritt - Sunnie & Platina

Det har vart en riktigt bra kväll med hästarna idag !
 
Först Sunnie. Jag kan inte ens beskriva hur härligt det kändes att sitta på hennes rygg igen ! 
Sunnie tyckte också det var jättekul, hon vinklade inte ens bak öronen när jag spände sadelgjorden och gick med spetsade öron hela skritturen. Jag tror hon har saknat ridningen lika mycket som jag.
 
 
 
 
 
Så fin <3
 
Sen tränade vi Chilli en kort stund inför bedömningen. Idag la vi fokus på att skritta utan att slängtrava och bocka och att kunna stå stilla längre än två sekunder och det gick riktigt bra ! Han studsade bara runt någon gång och bet inte på grimskaftet en enda gång. Framsteg ! 
 
Tillslut var det Platinas tur, som ju också får lite ledträning när vi tränar Chilli.
Henne longerade jag med gummisnodd för första gången och det var som väntat inga problem. 
Jag hängde på henne för andra gången och eftersom hon inte bryr sig när jag klättrar och har mig så satte jag mig på henne, la på lite skritt och sen fick det vara bra för idag. Nästa gång sätter jag på tyglar på tränset så jag kan skritta henne själv en stund.
 
 
 
 
 
Duktiga hästar men nu är jag supertrött och ska mysa ner mig i soffan med lördagsgodis. Hörs imorgon !
 
 
 

Känner ni igen dom här öronen ?

 
 
 
Jag gråter av lycka !
 
 
 

Putsdags !

 
Jag tänkte prova att tvätta/putsa mina Tretorn med våtservetter. Det borde ju vara smidigt !
 
 
 

1 augusti - Sunnies igångsättning

När detta inlägget publiceras så ligger jag med största sannolikhet och sover fortfarande då det blev en sen grillkväll med fina vänner igår. Jag älskar såna spontana kvällar !
 
Idag (lördag) är det dags att rida igång Sunnie igen. Ingen är gladare än jag, det finns inget bättre än att sitta på Sunnies rygg ! Där känner jag mig alltid som mest hemma av alla ställen i världen, utan tvekan <3
 
Sunnie ska, efter ett halvårs vila efter det senaste klinikbesöket på Husaby i januari, ridas igång i skritt och trav unders två veckors tid. Efter två veckor ska jag sen skicka in en ridfilm till min veterinär och då får hon bedöma om Sunnie har blivit bättre eller fortfarande är i samma stadie med sin spatt.
 
Det blir lika verkligt varje gång jag skriver ordet spatt. När jag kopplar bort ordet spatt och Sunnie går i hagen och är lika glad och mysig som vanligt så kan jag liksom låtsas som att hon bara är på sommarvila och snart ska börja ridas som vanligt igen. 
 
Tyvärr säger min magkänsla att hon fortfarande inte kommer hålla för ridning Jag tror att det är för tidigt ännu och att hon kommer behöva längre tid på sig (om hon någonsin kommer bli såpass bra att hon går att rida). Men det är värt ett försök och jag kommer njuta av varje sekund på hennes rygg och Sunnie kommer njuta minst lika mycket. Och vem vet ? Denna gången kanske jag blir positivt överraskad !
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0