Snart dags

 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Stallet och Gbg Horse Show

Idag är det torsdag och äntligen den dagen vi ska åka till Göteborg Horse Show !
Jag var där varje år när jag gick i gymnasiet och även några år innan det men dom senaste åren har det bara inte blivit av. Men nu är det dags igen !
Det blir jag, My och Anders och så möter Tompa upp oss när han har slutat jobbet. Pojkarna tycker väl kanske inte att det är jättekul att kolla på hästar men det är ändå roligt att dom vill följa med. Dessutom tror jag att Evelin skulle gå med oss en stund i hennes jobbpaus. Jag längtar till den där härliga stämningen som alltid är i Scandinavium och till att få se bra ridning.
 
Annars har jag vart ganska hurtig idag också. Jag gjorde stallet på morgonen efter utsläppet och åkte hem och åt en snabb frukost med Tompa som hade vägarna förbi här hemma. Sen åkte jag tillbaka till stallet en stund och då kikade även My förbi. Vi åt Ben and Jerrys ute i solen och njöt av att det är lite vårväder, trots att det fortfarande blåser isvindar.
Väl hemma från stallet satte jag direkt igång och plockade lite grenar i trädgården och städade på altanen. Nu är det nästan tiptop överallt !
 
Nu ska jag andas en liten stund innan My och Anders kommer och hämtar upp mig. Förhoppningsvis blir kvällen grym !
 
 
 
Jag lär ju inte bli mindre sugen på det här efter ikväll..
 
 
 

Busy Wednesday

Hallongrottorna blev supergoda och gästrummet är nu städat. Allt är färdigt till på fredag så det enda jag behöver göra är den sista städningen, vilket jag gör samma dag. 
 
Annica var förbi en stund förut och hälsade på Vera. Det är alltid lika roligt att prata med henne, alltid så positiv och glad ! 
Sen åkte vi full bil direkt från stallet till trollhättan för att handla och äta mat och nu kom jag och Tompa nyss hem.
 
Jag, smart som jag är, kom i panik på att Sunnie ska vaccineras ganska snart och när jag kollade upp det så ska hon vaccineras innan lördag. Så imorgon är det jag som ringer Vara veterinärstation och eftersom mamma ska passa på att ta hennes hundar samtidigt så kommer dom nog ut först på fredag. Sen är det dags för hovslagaren att komma ut snart också så det mesta inom hästväg blir avklarat den här månaden :)
 
 
 
Fina Vera !
 
 
 

Pyssel och kakbak

Jag känner mig ovanligt huslig och pysslig idag. Jag sitter just nu och pysslar med lite saker inför fredag kväll och väntar på att en plåt med hallongrottor ska bli klara. När jag är klar med detta ska jag storstäda gästrummet.Stallet gjorde jag nästan helt klart imorse !
 
 
 
Under tiden är den här låten på i bakgrunden:
 
 


Antagligen vårat ledmotiv på fredag ;)
 
 
 

En vanlig, tråkig tisdag

Det är tisdag och det blåser storm utanför fönstren. Regnet har kommit och gått hela dagen. Det känns snarare som november än februari. Usch vad jag inte gillar sånt här väder ! 
 
Jag kom precis hem från jobbet. Så fort min sambo är klar så ska vi åka till stallet och mocka. Kanske att hästarna får komma in direkt när vi är klara, med tanke på vädret. 
Sen ska vi äta kvällsmat hos mamma och Johan och så ska vi skriva ut lite saker inför våran drinkkväll på fredag. Om man bortser från omständigheterna så är detta en ganska bra vecka med både Horse Show, road trip till Trollhättan med vänner, party ! Bara det lever upp till mina förhoppningar, det är sällan saker gör det längre.
 
Ja, nu vet ni att jag lever. 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 
 

Badminton och strejkande hästar

När man är otränad och har spelat badminton konstant i 2 timmar, krigat sig in på ica med mjölksyra i hela kroppen för att köpa kvällsmat, det regnar och är kallt och kolmörkt. Då blir man inte sådär jätteglad när hästarna strejkar och vägrar att komma upp till grinden. I såna lägen hade jag kunnat tänka mig att kasta in handduken som ryttare och hästägare och skänka bort dom till första bästa som tar emot dom.
Som tur är så är dom alla suckers för godis så efter några rasslande med godisburken kom dom sakta skrittandes. Och som tur är så kommer jag, efter några timmars sömn, vara på mycket bättre humör imorgon och aldrig i livet få för mig att skicka iväg mina älsklingar !
 
Nu ska vi äta kvällsmat och sen landa i soffan. Imorgon kommer bli en jobbig dag för jag kommer inte kunna röra mig, haha !
 
 
 
 
 
 

Bästa morgonnöjet


Hästig förmiddag

Nu har jag precis kommit in i värmen och ska byta om för att åka med My till överby. Morgonen har varit full med häst (och höstväder, brrr !)
 
Vera joggades i skogen och efter ett skutt över en omkullfallen tall visade hon sin glädje genom ett luftsprång. Men jag satt kvar, 1-0 till mig ! 
Annars gick hon i en trevlig form i traven med ett lagom stöd på bettet och nosen mer framme. Jag hittar fler knappar för varje dag som går :)
Stallet blev inte riktigt klart, jag har en box och vatten och hösilage kvar men det sparar jag tills ikväll.
 
Nu agerade jag nyss fotograf på Mys dressyrträning. Mycket nyttigt att se och lyssna på även om jag bara står på marken än så länge. 
 
Nej, nu är jag sen. Vi hörs !
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Dagens ridpass och negerbollar

Ikväll stog valet mellan att låta Vera vila en extra dag och bara slappa på soffan eller rida bort Vera till padocken och försöka få till ett pass i denna blåsten.
Valet var inte så svårt och jag har nu precis kommit hem från en mysig kväll i stallet. Kvällstid i stallet är det bästa som finns om du frågar mig. Tyvärr är det också den enda tiden jag och Tompa träffas så ibland får det prioriteras bort. 
 
Att tanken på padocken (som faktiskt har haft lampor uppsatta i något år) slog mig först nu är ganska skrattretande. Nu går vi mot ljusare tider och padockbelysningen kommer inte komma till användning så länge till, men dom gångerna jag jobbar över så kommer den användas flitigt !
 
Vera är väldigt okomplicerad och traskade glatt in på en ny gård i mörker och blåst. I det läget hade Sunnie strejkat och försökt gå hem till sin trygga box, haha. Under dagens ridpass jobbade vi med att få fram nosen till lodplan och lite skänkelvikningar. Vi travade några varv i varje och hon kändes pigg och positiv. Det kan hända att hon kommer ha lite lätt träningsvärk imorgon, trots att passet var ganska kort, så tanken är att vi ska ut och jogga i skogen. Kanske ta ett skutt över träden som blåst ner ? Vi får se hur dagsformen är helt enkelt :)
Efter dagens ridtur blev hon ordentligt ompysslad med rykt och stretching och fick sen gå in i boxen och äta kvällshöet. 
 
Nu ska jag skölja av Veras skydd, som fick ett riktigt lerbad på väg till och från padocken. Sen ska jag krypa ner bredvid Tompa och äta negerbollar och kolla film. Förutom jobb från 9-16.45 så har det vart en riktigt bra onsdag ♥
 
 
 
Snyggingen !
 
 
 

Vart tog Dennis vägen ?

Det är ganska så exakt tre år sen vi hämtade hem Dennis till oss igen.
Från början så köpte vi honom när han var fyra men under min gymnasietid så lånade vi ut honom på foder och sålde honom sen till fodervärden. Men efter något år så frågade hon om vi ville ha tillbaka honom då hon inte längre hade plats för honom och svaret var självklart !
 
Nu har Dennis gått hemma i tre år, i en egen hage eftersom han inte får få i sig för mycket foder. Han har haft det bra, men han kunde ha det bättre helt enkelt.
 
Så för några månader sen så började jag fundera på att ta hem en foderhäst under tiden Sunnie är skadad. Men för att ha plats med en ny häst så behövde en häst flytta från stallet. Valet föll först på att Duff skulle åka men när jag sen fick kontakt med några underbara människor som sökte en shettis som sällskap till sin shettis så var det inget att fundera på längre. Dennis skulle få gå med en annan shettiskompis !
 
Så nu bor Dennis utanför Ulricehamn på en supermysig gård och får promenera i en 4 hektar stor hage tillsammans med sin kompis. Människorna han bor hos verkar väldigt måna om honom och är jättetrevliga. Han har det bättre där, där han blir ompysslad varje dag och har bra sällskap och jag hoppas att han får spendera sina sista år på den gården.
 
 
 
 
 
Dennis och hans söta kompis.
 
Tack Evelin och My för hjälpen att skjutsa dit honom. Trots lite omvägar och läskiga fantasier så gick det ju bra ;)
 
 
 

Ridning, jobb och begravning

Hej på er !
 
Ännu en ny vecka fast med lite mindre jobb än dom två tidigare. Ganska skönt att få två lugna veckor nu innan jag börjar ordentligt den 2 mars !
Idag jobbade jag till 16.45 och åkte sen direkt till stallet för att hinna rida Vera innan mörkret la sig. Vi red i skogen och hann hem lagom tills vi inte såg något längre. Vera var pigg men behärskad, det känns som hon uppskattar skogsturerna mest av det vi gjort hittills. En sån härlig häst med en riktigt härlig inställning !
Jag har också bytt över till Dyontränset och tycker att jag känner en liten positiv förändring.
Vi fortsätter med skritt och trav minst veckan ut innan vi lägger till korta galopper. Det tror jag att både jag och Vera längtar efter ;)
 
Förutom ridning så har vi tränat lite horsemanship i hagen. Jag är inget proffs och jag tänker inte börja med en massa tjaffs men simpla saker som att följa efter mig dit jag går och springer och sen stanna och backa när jag gör det, tror jag bara stärker bandet mellan häst och ryttare. Sunnie kan jag liksom promenera med lös ute och tvärvända och springa åt ett annat håll och hon följer glatt efter. 
 
Imorgon ska Vera få en välförtjänt vilodag och jag och Tompa ska på begravning. Vi ska hämta halm och en ny frys eftersom våran håller på att gå sönder. Förutom att Vera kom hem tills oss så har 2015 startat precis lika illa som 2014 slutade.
 
Jaja, det är måndag kväll och det verkar som att min hjärnfrys inte har släppt än, med tanke på att jag fortfarande inte kan få ihop ett vettigt välskrivet inlägg. Så jag avslutar här och så hörs vi imorgon.
 
 
 
Min fina vän vad jag önskar att du var frisk <3
 
 
 

Nya bästisar ?

 
 
 
 
 

Lördag och Alla hjärtans dag

Dagarna bara springer förbi med jobb och stallet och om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva här just nu. Allt jag skriver låter snurrigt och klumpigt, vilket kanske i och för sig förklarar min sinnesstämning ganska bra just nu.
Allt det här med Sunnie har verkligen slagit hårt och förutom min meltdown på Husaby så har jag låtsats som ingenting och bara skjuvit alla tankar åt sidan.
Kanske att verkligheten börjar komma ikapp mig.
Tacka gud för fina Vera i det läget, hon kommer göra så att jag håller mig på mattan och jag tror att vi kommer ha mycket roligt ihop !
Jag ska försöka ta mig samman och leverera bättre. Ni vet ju till exempel ingenting om Vera (förutom hälften av läsarna som bor i Nossebro och har koll på allt och alla) och jag har inte berättat vart Dennis har åkt. Det kommer.
 
Vera vilade i torsdags så igår när jag red så satte jag på henne gramanen som en livlina för mig. Det var totalt onödigt ! Hon var faktiskt ganska lugn (förutom något bocksprång, hehe) och gramanen behövde jag inte använda alls. Jag kommer på henne mer och mer för varje dag och känner mig 100% säker på hennes rygg.
 
Annars så händer det inte så mycket idag. Jag och Tompa ska tillaga en stek och göra pulled pork så det lär ju ta några timmar. Innan det ska vi till stallet för att rida och mocka och idag är dagen då vi ska släppa ihop hästarna. Jag tror det kommer gå hur bra som helst men det är ju alltid lite spännande.
Så vi hörs sen, nu ska jag äta en sen frukost !
 
 
 
Vi måste ta nya bilder på oss någon dag också.
 
 
 

Ridning och hoppträning

Idag har vart en bra dag !
 
Det var lugnt på jobbet och på grund av lite barn så kunde jag sluta redan 13.30 istället för originaltiden 16.30. Jag hade stallkläderna med mig i bilen så jag åkte direkt till stallet.
 
Jag mockade och gjorde klart stallet helt innan jag tog in Vera för ridtur, det är så skönt att ha det färdigt först tycker jag. 
Vera hade som vanligt mycket energi och idag ökade vi på traven ett snäpp. Vi fuskade lite och tog en kort kort galopp också och jag bara satt och log hela ridturen, vilken härlig inställning hon har ! Någon gång var vi inte riktigt överens om vilket tempo vi skulle ha men annars är jag väldigt nöjd med dagens ridtur. Jag längtar tills vi kommer igång lite mer och kan börja åka till ridhus och träna och rida ihop oss ordentligt :)
 
Nu på kvällen var jag och Tompa och kollade när My hopptränade för Giesela. Det var pigga och glada hästar och ryttare, så duktiga så ! 
 
Nu ska jag ha lite sambotid innan läggdags. Imorgon jobbar jag 8-16.30 och ska sen på bio med tjejerna. 
God natt !
 
 
 
Mitt finaste hjärta får stå för dagens bild <3
Åh vad jag önskar att hon var hel och igång..
 
 
 

Just nu:

 
 
 
 

The Fray - How to save a life (Jiggers Remix)

Vad sägs om lite morgonmusik ? Denna har spelats på högsta volym nu på morgonen när jag sprungit runt och städat.
 





Badminton och ridning

Herregud vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon, haha ! En timmes badminton och sen ridning på det. Det är hemskt vad otränad jag är just nu. Skönt med lite rolig träning i alla fall, badminton var länge sen jag spelade.
 
Vera var redan mycket lugnare idag, både i hagen och ridningen. Vi skrittade på åkern bredvid hagen i knappt 30 minuter. Även om snön inte är så djup så blir det ju jobbigare för hästarna att arbeta i den och det märktes på Vera att det var lite segt på slutet. Vi travade några korta snuttar också och då fick hon fram nosen och hade ett fantastiskt steg. Det ska bli så roligt att jobba med henne !
 
Nu har jag och Tompa precis ätit min favorit, potatismos och falukorv. Det krävs inte så mycket för att imponera på mig, haha ! Och eftersom vi rörde så mycket på oss idag så var vi tvungna att äta upp oss igen, därav chokladpudding och grädde. Nu ska vi till stallet och ta in hästarna. Oh, vilken glamourös söndag ! ;)
 
 
 
 
 

God morgon !

 
 
Den underbara solen är på besök idag igen. Så härligt, jag får nästan lite vårkänslor !
 
Hästarna kom ut för en stund sen och nu ska jag trolla fram någon sorts frukost ur vårt tomma kylskåp.
Idag ska vi spela badminton med släkten vid 12. Efter det ska Vera skrittas med lite travinslag. Hon är under igångsättning så vi tar det lugnt. 
 
Jag trodde att Sunnie skulle känna sig åsidosatt när det kom en ny häst till stallet som får mer uppmärksamhet men än så länge är hon mest nyfiken på Vera och har vart snäll hittills. Ihopsläppet framöver borde inte bli några som helst problem.
Däremot längtar jag så till snön försvinner så jag och Sunnie kan ut och promenera i skogen !
 
Nej, magen kurrar. Vi hörs sen !
 
 
 

Fina Vera

Jag hade egentligen inte tänkt rida Vera (Vrianda) idag då jag ville att hon skulle få landa lite först. Men hon hade en hel del energi över så jag bestämde mig ändå för att hon skulle få komma ut och se sig om en stund. Och jag tror att det var rätt val, hon var minst sagt pigg !
 
Ni får några bilder från idag, otroligt omatchade osv (värme går före snygghet) men Vera är snygg i alla fall :)
Förresten så kommer jag presentera henne lite närmare för er så fort jag hinner.
 
 
 
 
 
Efter kvällsmat hos Tompas mamma i Vara ska vi nu åka och ta in hästarna och sen somna framför Melodifestivalen. Riktigt panschisvarning men såå skönt med en lugn kväll !
 
 
 

Välkommen Vrianda !

 
 
Idag har vi fått tillskott till stallet. Välkomna Vrianda !
Tack Annica för att jag får möjligheten att ha en så fin häst, det här ska bli jättekul :)
 
 
 

Bra start på dagen

Hästarna fick komma ut lite senare imorse. Varför ? Jo, för att på väg till stallet fick jag punka.
 
 
 
Jag ska vara helt ärlig och säga att jag bröt ihop under några sekunder men sen var det bara att plocka fram den lilla minidomkraften som ligger i bilen och reservdäcket. Som tur var så var däcket helt funktionsdugligt och domkraften höll faktiskt.
 
 
 
Tur att detta inte hände igår när vi var på road trip med transporten i mörka skogar mitt ute i ingenstans och My skrämde upp oss med blodiga människor som skulle dyka upp helt plötsligt. Ibland så har jag faktiskt tur i oturen.
 
Tids nog så fick hästarna i alla fall komma ut och nu ska jag äta en snabb frukost innan jag börjar jobba kl 10. Have a nicer day than me !
 
 
 
 
 

Stressig vecka

Det är mycket som händer den här veckan och det är mest roliga saker ! (förutom jobb då) Men jag stressar runt som en yr höna och hinner liksom inte ens se fram emot allt som håller på att hända.
 
I alla fall så förvarnar jag om att uppdateringen kommer vara lite dålig men ska ge er "här och nu" update så fort jag hinner. När dessa stressiga dagar är över så har jag mycket att berätta. En ledtråd är att en utav hästarna ska lämna stallet och jag och Tompa ska få hem många nya hästkrafter. Mm, sug på den karamellen en stund så hörs vi så fort jag har tid !
 
 
 
 
 
 

Sista återbesöket på Husaby

Nu ska jag sätta mig och skriva ner hur det gick på Sunnies återbesök. Eller ja, hur det gick vet ni ju redan, men lite mer detaljerat.
 
Sunnie var lite svårlastad på morgonen. Vi åker ju bara till ett ställe numera och hon har väl tröttnat på att bli stucken varenda gång, stackarn. Så hon har börjat vika ut rumpan från lämmen och det gör mig så himla irriterad. Men tillslut så stog hon hyffsat rakt och då kunde Tompa lägga linan mot hennes rumpa och då gick hon in direkt. 
 
När vi kom till Husaby så började vi med ridprovet direkt. Jag skrittade fram henne innan jag travade några varv och tog en kort galopp. Som jag skrev tidigare så var hon helt underbar i galoppen ! Trots 6 månaders lätt ridning i skogen/vila så bar hon sig fint och rullade på i en stadig lägre form. Jag tyckte fortfarande att hon inte kändes helt hundra när jag travade i höger varv men när jag kände att galoppen var så fin så började jag ändå våga hoppas lite.
 
Vi fick sen skritta runt en stund innan Torunn kom in. Vi började med trav i högervarvet och när vi travat ett halvt varv på volten så sa hon precis vad jag inte ville höra. Hon var fortfarande inte fräsch. 
Vi bytte varv till vänster och där både såg och kändes hon superfin men så fort vi bytte över till höger varv så kände jag hur hennes gång blev liiite knackigare och hon blev ostadigare i formen. 
 
Torunn bad mig att ställa in henne i en box för att prata över våra möjligheter och så fort hon stängde ridhusdörren efter sig så brast allt för mig. 
I 6 månader har jag gått runt med en konstant oro över vad som ska hända med Sunnie. Skulle hon bli helt bra ? Skulle hon gå att rida som vanligt ? Skulle jag kunna hoppa henne i framtiden ? Och nu hade jag fått mitt svar. Efter att ha kämpat ihop med scheman varvat med vila i 6 månaders tid så var det nu över. Herregud vad jag grät. 
 
Torunn säger att vi har behandlat henne så mycket utan att se det resultatet vi vill. Hon blev ju bra på vänster bak men förmodligen är det höger bak som har vart boven hela tiden. Vi har behandlat höger bak 3-4 gånger och sen den senaste behandlingen såg hon ingen förbättring alls. Det är ingen bra prognos och det är ingen idé att fortsätta behandla längre.
Men (och här kommer det stora MENet som fortfarande ger mig en gnutta hopp) eftersom jag har möjlighet så ska Sunnie nu få gå i hagen och skrittpromeneras i 6 månader. Notera att jag INTE får rida henne, det är den jobbigaste delen. I slutet på juli så ska jag skritta och trava henne i två veckor och sen maila in en ridfilm till Torunn. Då ska hon göra ännu en bedömning om hur hon tycker att hon rör sig. Hoppet är alltså inte helt borta, vilket både känns bra och superjobbigt. Chansen att hon skulle vara bättre då är så otroligt jävla liten så det är egentligen inget att hoppas på. Men jag tänker aldrig ge upp hoppet när det gäller Sunnie. Vi ska fortsätta att kämpa det här halvåret, även om det nu är utan scheman och utan ridning. 
 
Dessutom så innebär ju spatt att glidlederna i hasen växer ihop. När glidlederna har växt färdigt så visar hästen oftast inte längre symtom på spatt = utläkt spatt. Då går många av hästarna att rida lite lätt och det håller jag tummarna för att Sunnie ska klara också. 
Jag är så otroligt ledsen att min fina vän inte går att rida. Men jag får promenera med henne och det ska vi göra mycket nu i vår. Jag försöker att ändra min deppiga inställning och vara positiv på att hon någon dag framöver kommer gå att promenadridas. Som sagt så är chansen liten men det är det enda som hindrar mig från att bli knäpp. Och jag ger aldrig upp hoppet om min Sunnie <3
 
 
 
 
 
 
 
Min lilla lurvboll <3
 
 
 

RSS 2.0