.

 
 
 
 

Fredag

Det är fredag, jag har spenderat hela dagen på jobbet och borde egentligen vara glad för helg. Men dagarna flyter mest ihop till en grå massa just nu, på grund av många omständigheter. Förhoppningsvis ändrar det sig snart för jag har ju faktiskt en rolig sak framför mig också.
 
Efter jobbet red jag Sannie som var mjuk och fin. Vänsterbogen var på rätt plats nästan hela passet så det var ju kul. Jag hade egentligen tänkt att travhoppa henne några låga skutt men underlaget i padocken tillät inte det idag. Någon annan dag kanske.
 
Kvällsmat åt jag och Tompa hos mamma och Johan och nu ska jag strax lägga mig för att sova. Imorgon ringer klockan någon gång innan 6 för att åka med My och Jessica till Ullared.
Hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Dagen efter

Tanken var ju att jag skulle skrivit om Sunnie idag. Så blev det inte. Dels så har jag haft fullt upp hela dagen och dels så känns det inte riktigt verkligt än på något sätt. Jag vill liksom inte inse att det faktiskt är över nu. Svårt att föklara hur det känns men på ett ungefär så känns det som att hela min värld rasar samman.
 
Sunnie är, och har varit i snart 9 år, den starkaste byggstenen i mitt liv. Hon har varit med under mina jobbiga tonår där allt i mitt liv kastades om helt plötsligt, hon var med mig på äventyr i Kungsbacka och hon har vart med mig när jag började starta mitt liv på riktigt. Hon kommer fortfarande vara med mig, om inte spatten nu blir ännu värre, men inte på dom där mysiga skogsturerna som jag är van vid. Inte på tävlingsbanan, inte på stubbåkrarna. Fan..
Men samtidigt är jag så otroligt glad att hon fortfarande går, och kommer att gå, i min hage. Det kommer hon att få göra tills hon tar sina sista andetag.
Ni ska få all information om Sunnie, så fort jag har tid och ork att sätta mig ner och skriva. Bara inte idag.
 
Annars idag så blev jag uppiggad en liten stund av en härlig uteritt på den andra Sannie. Hon var jätteduktig trots att vi red själva och hur härligt är det inte att rida ut utan att behöva ha koll på klockan hela tiden och att kunna välja gångart utan att behöva gå efter ett schema. Uppenbara saker som jag nästan glömt av hur det känns. Tack för att jag får rida henne Evelin !
 
 
 
Nu på kvällen har jag och Tompa fixat lite nya stolp i Dennis hage. Skönt att ha det gjort innan det fryser till.
Nu ska jag hänga i soffan resten av kvällen. Imorgon är det jobb 7.15-17.
God natt.
 
 
 

Orkar inte..

Fy fan vad livet är orättvist ! 
 
Sunnie kändes så himla mjuk och fin det lilla vi red idag. Vi tog en kort galopp i båda varven och så fin som hon kändes då har hon aldrig känts innan. Den galoppen kan jag leva på resten av mitt liv. Men jag vill inte behöva leva på den, jag vill kunna uppleva den varje dag.
 
Men Sunnie är fortfarande ofräsch på höger bak i höger varv. Jag känner det när jag rider henne på volt och Torunn såg det.
Hur kan en häst som har ont ändå kännas så himla fin att rida ? Någon får gärna förklara det för mig för jag förstår det verkligen inte..
Jag signar ut för idag, förkrossad och förstörd, och så får ni mer detaljer imorgon. Jag visste att det här skulle komma men jag har bara så svårt att acceptera det.
 
 
Min fina fina Sunnie, jag älskar dig så <3
 
 
 

28/1 2015

Stallet är mockat och jag sitter nu hemma igen och tvingar i mig frukost. Tompa borde vara tillbaka från tandläkaren vilken sekund som helst och då åker vi tillbaka till stallet och lastar.
 
Jag har inte så mycket mer att säga förutom att jag är sjukligt nervös. 
 
 
 

Imorgon kan bli den värsta dagen i mitt liv

Tisdagar har aldrig vart min favoritdag. Idag är inget undantag. Det har vart en ganska jobbig dag på jobbet där jag dessutom fick jobba över knappt en timme.
 
När jag kom hem så hade Tompa lagat mat som vi åt till slutet av en film innan vi åkte till stallet.
Sunnie är putsad och friserad, Tompa har putsat hennes utrustning och jag plockade också ur hennes brodd inför imorgon. För imorgon gäller det. Imorgon är det antagligen vårat sista besök på Husaby, om det inte på något mirakulöst sätt visar sig att Sunnie är bättre. Då kommer vi självklart åka på fler återbesök.
Men trots att Sunnie känns jättefin att rida så säger min magkänsla att jag kommer bli alldeles förkrossad imorgon. Eller så kanske det är huvudet som säger det, för att försöka förbereda mig på vad som kan komma. Jag har lite svårt att känna vilket just nu när mina känslor är överallt.
 
Dom senaste 6 månaderna har jag levt på hoppet och imorgon kan det hända att hoppet slits ifrån mig. 
Så snälla, håll era tummar så hårt ni kan, be till högre makter, ja allt ni kan komma på ! Imorgon, onsdagen den 28/1 2015 kan bli den värsta dagen i mitt liv..
 
 
Min bästaste bästa vän <3
 
 
 

Jobb och ridning

Fy vilken lång måndag !
 
Jag vaknade upp död imorse, dels pga av dålig sömn och så var kroppen trött efter gårdagen. Smart som jag är så tänkte jag imorse: "Det är tur att jag inte har ont i huvudet i alla fall, det var faktiskt länge sen jag hade det." Gissa vad jag har nu ? Mm, huvudvärk..
 
Jag jobbade 8-16 och åkte direkt till Sannie efter jobbet. Trots att det regnade ganska mycket när jag tog in henne från lösdriften, och att min pojkvän låg hemma i sängen och väntade på mig, så hade jag motivationen till att plocka fram bommar och rida istället för att bara longera. High five på den !
Sannie hade nog lite träningsvärk från igår då hon var stel i början av ridpasset men efter många volter och serpentiner blev hon mjukare. Eftersom hon kör ut vänster bog ganska mycket så tänker jag lite utåtställd i högervarvet och flyttar fram vänster skänkel lite grann för att putta in hennes bog. Allt händer ju inte på en dag men på slutet kunde jag trava av henne i en lägre form i båda varven med bogarna hyffsat på plats. Och då fick jag också den trevliga känslan från igår. Det är en trevlig häst, den där Sannie !
 
Efter det åkte jag snabbt hem för att byta om och pussa lite på Tompa innan jag åkte till mitt stall och mockade och tog in hästarna. Nu har jag fått en timme med Tompa såhär på kvällen och det är alldeles för lite om du frågar mig.
Imorgon jobbar jag 8-17 och åker sen till mitt stall. My rider Sannie imorgon så jag kan fokusera på min Sunnie dagen innan Husabybesöket. Åh, jag kommer inte kunna sova någonting natten till onsdag..
 
 
 
Dagens Sannie :)
 
 
 

.

 
No words needed, idag är jag inte pigg alltså..
 
 
 

Produktiv söndag

Jag hinner inte med detta inlägg egentligen, Tompa ligger i sängen och väntar på att få sova. Men vart har denna söndag tagit vägen egentligen ? Det känns som om jag nyss gick upp. Det kanske är så det känns när man faktiskt gör något på dagarna ;)
 
Alla hästarna var fina att rida idag.
Sunnie var lite tittig emellanåt men jobbade på bra till slut och kändes väldigt fräsch.
Tessie var pigg och glad och såg även hon spöken några gånger så att jag fick testa min balans. Idag fick den godkänt, haha !
Sannie var lite fast i vänster mungipa och ville skjuta ut vänsterbogen till en början. Efter lite arbete i padocken så blev hon mjukare, fortfarande med lite mer stöd på vänster tygel än höger men betydligt bättre och jag fick en trevlig känsla.
Kul när det går så bra !
 
Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon jobbar jag 8-17 och sen blir det stallet igen.
 
 
 
 
Bilder fotade av My !
 
 
 

Häst nummer 3

 
 
 
 

Häst nummer 2

 
 
 
 

Första hästen !

 
 
 
 

God morgon söndag

Jag har vart uppe sen halv 8 och har hunnit med att mocka mitt stall och laga den stora hagen så att hästarna kan gå i den idag. Det kommer dom bli superglada över. Fast när jag åkte från stallet så stog dom fortfarande och tuggade på sitt morgonhö och hade inte ens märkt att jag öppnat upp grinden, haha !
 
Nu ska jag och Tompa äta frukost och umgås lite innan jag ska sätta igång med min dag ordentligt. Jag ska till tre olika stall och rida tre olika hästar idag och det ska bli jättekul ! Det är så lärorikt att rida olika hästar och att kunna ställa om sin ridning beroende på vad du sitter på för häst. Men vilken träningsvärk jag lär ha imorgon, jag har ju knappt ridit ordentligt på flera månader ! (Med undantag för några ridpass)
 
Vi hörs under dagen med liveupdate från stallen och alla fina hästar :)
 
 
 
 
 
 

Saturday night

Idag bestämde jag mig för att promenera med Sunnie istället för att rida och det var nog rätt val. Hon var misstänksam och tittig på precis allt och en gubbe som drog stock i skogen var värst. En utav gångerna hon hoppade till så höll jag på att få hennes brodd i tårna. Men hon är söt ändå, min fina tjej :)
 
Stallet gjorde jag imorse och lunch intog vi hos mormor och morfar. 
Just nu är vi påväg hem till Daniel och Sanna och ska spendera kvällen där med det gamla gänget. Mysigt !
Hoppas ni får en bra lördagkväll så hörs vi imorgon !
 
 
 
 
 
 

Underbart

 
Men kallt !
 
 
 

God morgon !

Just nu sitter jag och slänger i mig en snabb frukost och ska sen styra bilen mot mitt stall. Det ska mockas och Sunnie ska ridas och idag ska vi få ett bättre pass än igår.
 
Sen ska jag till Johanna en liten stund innan jag plockar upp tjejerna för att åka till Skara Hästsport !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Ridning men inga pannkakor

Okej, det blev inga pannkakor idag. Tompa börjar bli sjuk och eftersom det är han som sköter matlagningen här hemma så fuskar vi lite med pizza i ugn och kebabsås. Men torsdagen har vart lika bra för det.
 
Dagens ridpass blev dock inte riktigt som jag tänkt mig. Jag broddade Sunnie imorse för att kunna rida i hjulspåren på grusvägen nu ikväll. När sista föräldern hämtade sina barn redan 16.15 så jublade jag högt och stressade hem för att byta om och hinna rida innan mörkret. Tyvärr så tog jag med mig stressen till stallet som smittade av sig på Sunnie vilket resulterade i en stirrig häst. Inte okej men det är bara att blicka framåt och göra om göra rätt imorgon. Det funkade superbra att rida i hjulspåren i alla fall, inga styltor, wooop !
 
Nu ska jag ge min pojkvän all min uppmärksamhet och sen lägga mig i tid. Imorgon ska jag skriva ihop kontrakt och shoppa ridbyxor, bland annat :)
 
 
 
 
 
 

Onsdagsmiddag med besök

Jag hann städa köket och badrummet riktigt grundligt, till min älskade gamla Spotifylista på högsta volym i högtalarna, innan jag fick ett välkommet break. Kentha kom för att äta kvällsmat med mig och Tompa och lika bra var väl det eftersom dammsugaren är full så jag kunde ändå inte dammsuga. Så resten får jag ta när vi köpt nya påsar. Jag fick ut min deppighet för stunden i alla fall så jag är nöjd !
 
Imorgon jobbar jag 10-17 och ska göra stallet och rida Sunnie innan och efter. Kvällen avslutar jag med min fina sambo och hemmalagade pannkakor. För en gång skull så kan jag säga att morgondagen känns rolig, trots jobb :)
 
 
 
 
 
 

Hata snö !

Min dag började som alltid med utsläppet och sen passade jag på att mocka på morgonen. 
Hem för att äta en snabb frukost innan jag jobbade 10-13.30. Jag bytte om till stallkläder på jobbet och åkte direkt till stallet.
 
Tyvärr så blev stallet en besvikelse. Jag försökte skritta Sunnie i hagen nu när det kommit lite mer snö men det gjorde ingen skillnad. Sunnie fick höga styltor och eftersom det fortfarande inte är tillräckligt med snö så går hon och snubblar på styltorna hela tiden. Så det blev bara två varv i hagen innan jag gav upp. Suck..
Tanken är att om hon visar sig vara bättre på återbesöket på onsdag (shit, det är bara en vecka kvar idag !) så ringer jag ut hovslagaren som får sätta på snösulor så fort som möjligt.
För övrigt så var Sunnie på gräsligt humör idag, hon hade verkligen vaknat på fel sida. Men hästar måste ju också få ha dåliga dagar och det är inte så ofta Sunnie har det.
 
Som ni kanske märker så är jag fortfarande deppig och less på det mesta så jag tänkte ta ett röj här hemma innan kvällsmaten. Ordningen i huset är det enda som jag kan bestämma över just nu så den ska fasen vara fläckfri !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Tisdag

Hej på er ! Hur har eran dag vart hittills ?
 
Jag började min dag med utsläpp och mockning i mitt stall. Sen var jag och Sunnie ute och promemerade i 30 minuter och jag är så less på den här snön. Kan den inte smälta bort så jag kan få rida istället ? Eller så kan det komma ännu mer snö så jag kan rida på åkern, det är lika bra vilket som men det här mellantinget gillar jag inte.
 
10.15 mötte jag upp Evelin och Hanna i AS för att åka på sadelprovning hos Sandris och efter lite fix så är jag nu hemma igen. Jag tänkte hålla mig hemma tills jag ska ta in mina och Mys hästar ikväll.
 
Imorgon jobbar jag 10-13.30 och efter det ska jag till stallet. Och det är väl det mest spännande jag har att skriva just nu så jag tror jag avrundar här.
 
 
 
En bloggares vardag, ta kort så fort vi gör någonting :)
 
 
 

Ridning och kalas

Det har vart en ganska tyst helg här inne. Då är allt som det brukar vara med andra ord, hehe..
 
Bion igårkväll var bra och efter den kom Anders hem till oss och kollade på ännu en film. Jag somnade efter ca 20 minuter kanske, helt slut var jag. Och slö av filmtittande.
 
Idag hade vi en lugn förmiddag här hemma och på eftermiddagen delade jag och Tompa på oss. Han åkte till verkstan för att se varför hans styrservo inte funkar och jag åkte till stallet. 
 
Jag har blivit bra på det där med att ge mig ut och motionera Sunnie vilket väder det än är. Idag så snöade det återigen slask när jag och Sunnie gav oss ut men som tur var så slutade det efter fem minuter. 
Jag och Sunnie var så samspelta idag, allt bara klaffade ! Vi skrittade mestadels där vi gjorde några övergångar skritt-halt-skritt med bibehållen form och, med inspiration från Mys träning igår, att använda ben in i halten. Det gick riktigt bra och efter några gånger så räckte det att jag höll om henne med benen och spände magmusklerna så gjorde hon en trevlig halt. 
Vi jobbade också mycket med att variera formen mellan en lite högre tävlingsform och en lägre och längre form och det gjorde hon också utan några konstigheter, förutom att hon behövde lite mer stöd från mig för att orka hålla sig i den högre formen.
Vi travade en bit där jag också varierade formen lite och hon känns verkligen så fin nu ! Underbart och förhoppningsvis goda nyheter inför återbesöket.
 
Nu på kvällen var vi ett gäng och firade My som fyller år idag. God mat och roliga spel har fördrivit kvällen och jag gillar verkligen mina vänner :)
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

En grå lördag

Jag hatar såna här deppiga dagar. Särskilt när jag inte har en aning om varför jag är deppig. Allt känns bara konstigt och lite jobbigt, usch.
 
Nog om det så var Sunnie lika fin igår när jag red henne. Vi red några korta bitar trav och hon verkligen svävade fram ! Idag promenerade jag med henne i snöstormen och trots det så hade vi väldigt mysigt.
 
Gårkvällen började vi hos mamma och Johan med jättegod mat och dryck och stannade förbi Denny en sväng.
Ikväll ska vi (med mycket övertalning) gå på bio i Vara med ett härligt gäng. Jag är egentligen inte alls på humör men det kan kanske bli roligt ändå.
 
Hoppas ni får en rolig kväll så kikar jag in här imorgon igen !
 
 
 
 
 
 

Fredag

Alltså, hur länge ska Moder natur plåga oss egentligen ? Vädret har vart under all kritik dom senaste veckorna och den senaste veckan har vart värst. Storm efter storm blandat med snö och regn. Statsfolk kanske tycker att det är mysigt men det är inte roligt att bo på landet och vara hästägare just nu..
 
Jag har i alla fall lyckats hålla min plan med Sunnies igångsättning nästan som jag hade tänkt mig. Idag har snön regnat bort och jag hoppas att dom sista isfläckarna smälter bort i eftermiddag. Då tänkte jag åka till stallet och rida Sunnie på grusvägen, med lite travinslag. Åh, jag längtar efter att sitta på hennes rygg igen ! Nu när det har vart sån kramsnö så har jag hellre promenerat med henne för att hålla koll på styltor och is.
 
Jag är ledig idag och efter en lugn morgon tänkte jag nu påbörja ett träningspass här hemma med fokus på mage och rumpa. Sen väntar lite städning och några telefonsamtal, varav ett till Sunnies försäkringsbolag. Usch, jag får ont i magen när jag tänker på att hon kanske inte går att ridas som vanligt igen..
 
 
 
Känslan just nu..
 
 
 

Hästig dag

Idag har jag spenderat nästa hela dagen med Evelin och med temat häst !
 
Fast jag började ensam i mitt stall där jag promenerade Sunnie först på morgonen. Vi hade lite problem med snöstyltor men jag hade faktiskt med mig en hovkrats så vi kunde stanna och ta bort dom lätt. Tyvärr så kom dom ju tillbaka lika fort..
NOTE TO SELF: Även om det inte ligger snö på backen den dagen hovslagaren kommer nästa vinter, sätt på snösulor !
Jag gjorde också mockningen innan jag åkte vidare.
 
Nästa stall för dagen var Mys. Jag fick låna hennes fina Tessie för att rida ut med Evelin och Sannie. Jag skrittade fram och av i sammanlagt en timme, det där med skritt har jag alltid vart noga med. Annars så red vi runt inne i skogen och svängde in på olika skogsvägar till höger och vänster. 
Tessie var superfin från början till slut, My har gjort ett kanonjobb med henne ! Stadig i formen nästa hela tiden, hon har fått fram näsan bättre och i galoppen så orkade hon bära sig bättre än innan. Tummen upp, My !
 
Eftersom jag får låna hennes häst så mockade jag två boxar åt My som tack, med lite hjälp av Evelin. Sen åkte vi in till Nossebro och fikade.
Evelin kom då på den briljanta idén att åka till Alingsås och kolla i hästbutiker. Så vi började med Sussies, sen Hööks och Hedmans på hemvägen och det enda vi kom hem med var några krokar och en putssvamp. Innan jag åkte till mitt stall och tog in hästarna så mötte vi upp My i hennes stall och fikade en gång till, haha ! Tack för idag tjejer :)
 
För övrigt så verkar det faktiskt som att alla pusselbitar börjar falla på plats och det börjar närma sig. Jag vågar inte hoppas för mycket än och kommer inte skriva ut allt här förrän den dagen kommer. Jag vet att det är tråkigt att läsa hela tiden och jag gissar på att ni ändå vet vad det handlar om. Men håll tummarna för mig är ni snälla !
 
 
 
Dagsfärsk bild på mig och dom två kossahästarna. Evelin är fotograf och det är även henne jag lånar bilden från.
 
 
 

Stalldag och sladdkväll

Idag började jag dagen med utsläpp i mitt stall innan jag mötte upp Cilla. Vi släppte ut hennes hästar innan vi åkte vidare till hennes jobb. 
Där fodrade vi och gjorde utsläppet (massa mysiga travare för övrigt, alla travare jag har mött på har haft så trevliga personligheter) innan vi mockade. Jag mockade nog 7 boxar med spån som strö och jag är ruskigt sugen på att byta över till spån. Det tål att tänjas och räknas på !
 
När vi var klara med stallet så åkte vi hem till Cilla och fikade innan jag åkte direkt till mitt stall. Där började jag med ridningen och tur var det, precis när jag hoppade av Sunnie så började det snöa slask.
Eftersom det var halt på grusvägen och jag inte orkade brodda så red vi i kanten på en åker bredvid hagen. Det var på gränsen till för surt men det funkade att skritta på. Jag travade henne en kort bit på en gräsväg och jösses vad fin och fräsch hon kändes ! Jag hoppas innerligt att det inte bara är önsketänkande från min sida..
Jag mockade lite snabbt innan jag åkte hem och gjorde ingenting en stund.
 
Nu på kvällen har vi bjudit Tummen, Evelin och Kenth på mat innan vi åkte ut och sladdade i den nyfallna slasksnön. Bättre förhållande kunde vi haft men vi roade oss en stund ändå, som vi alltid gör, haha !
 
Imorgon är jag ledig och ska få låna Tessie för att rida ut med Evelin och hennes nya häst. Tydligen så ska det komma en till storm så jag hoppas vi hinner rida innan det.
Nu har klockan sprungit iväg och vi ska sova. 
Hörs imorgon !
 
 
 
Den obligatoriska Sunnie i stalldörren-bilden ;)
 
 
 

Ösregn, skrittur och bokat Husabybesök

När jag satte mig i bilen mot stallet förut så öppnade sig himlen och det började spöregna. Då kände jag verkligen, hur fjortis det än låter, fuck my life ! 
Det har liksom vart uppehåll hela dagen och så fort jag åker till stallet så vräker regnet ner. Så typiskt..
 
Så jag kom fram till stallet och började med mockningen istället för ridningen som jag först tänkt och när jag var klar med stallet så hade det faktiskt slutat regna och det var stjärnklart. Jättemysigt att skritta ut under bar himmel och med Tompa som sällskap dessutom :)
 
Jag tycker faktiskt att det är ganska nyttigt att rida/skritta i mörkret. Jag har mycket lättare för att känna Sunnies rörelser och känner tydligare hur jag påverkar henne med mina olika hjälper. Superbra med ett sånt pass emellanåt !
 
Nu har jag och Tompa ätit kvällsmat och glass till efterrätt och ska strax sova. Imorgon står min klocka på 6.20, trots att jag är ledig. Efter utsläppet så ska jag nämligen vidare till ett annat stall. Ni får kanske höra mer om det imorgon. 
God natt !
 
 
 
Har jag förresten nämnt att jag nu har bokat tid på Husaby ? Den 28/1 kl 13 ska vi in, antagligen för sista gången. Då lär jag dö av nervositet och kanske av ett krossat hjärta <\3
 
 
 

En helt vanlig tisdag

Jag kom precis hem från jobbet och ska stressa iväg till stallet. Fast i och för sig, det är redan mörkt så vad stressar jag för egentligen ?
 
Vi har haft en lugn dag på jobbet och jag tänkte fortsätta i samma spår i stallet. Ta allt i min takt liksom, det händer tyvärr inte så ofta..
Sunnie ska skrittas så vi får väl klä ut oss i reflexer och ge oss ut på grusvägen. Sen ska stallet göras innan jag ska åka hem och laga potatismos och ugnsbakad falukorv, en utav mina favoriträtter. Det är inte så svårt att impa på mig, haha !
 
 
 
 
 
 

Utlånas som sällskap eller till ridning !

Jag vill hitta ett bra foderhem till min varmblodsvalack Duff f -02 pga platsbrist. Är ca 160 cm i mankhöjd.
Han är jättesnäll i all hantering. Inriden av mig för ca 4 år sen och reds i skritt och trav i några månader, gick även att rida ut själv. Är spänd och lite osäker vid ridning men kan bli en fin ridhäst med lite tid. Går just nu som sällskap och det funkar bra.

Står i Jonslund, mellan Vara och Vårgårda.

Är du intresserad så tveka inte på att kontakta mig här eller på 0730295051 !

 

 
 
 
 
 
 

En förmiddag i stall

Brrr vad kallt det är ! Jag har vart inne i en timme nu och fryser fortfarande lika mycket..
 
Jag har vart ute hela förmiddagen. Först i mitt stall där jag mockade och promenerade med Sunnie i regn och slask. Sunnie verkade inte störa sig särskillt mycket av varken underlag eller väderlek men jag själv är inget fan av detta vädret alls.
Sen var jag iväg på ett annat ställe i ca två timmar och frös lite till och blev ännu blötare. Våren, vart är du ?
 
Om allt flyter på som det ska så kommer det bli en ändring i min stallvardag framöver. Lång historia kort så har det ändrat sig lite (till det bättre måste jag tillägga !) från mina första planer. Nu hoppas jag att det blir som planerat och jag lovar att jag ska förklara när allt är klart. Än så länge så måste jag bara skriva att det här kommer bli så himla kul !
 
Om en stund ska jag åka med My till Alingsås och sen åker jag nog till stallet och tar in hästarna lite tidigare. Regnet vräker ner och det börjar blåsa upp igen, jag tror knappast att dom blir ledsna över att få komma in. 
 
 
 
Min fina vän ♥
 
 
 

Fallna träd och snö..

Idag har jag inte haft tid att hänga här. Jag har hjälpt mamma och Johan att röja efter Egons framfart. När vi skulle åka till stallet imorse så var båda vägarna dit avspärrade av träd som fallit över vägen så det slutade med att vi fick gå sista biten. 
 
Sunnie fick vila idag eftersom det kom snö. Hon har ju inga snösulor så så fort hon går några steg får hon höga snöstyltor. Värdelöst..
 
Nu är jag supertrött så någon rolig uppdatering blir det inte. Vi hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 

Ridning, mek och kalas

Ni får ett snabbt hej från mig, men lite update om dom senaste dagarna.
 
Igår var jag i Johannas stall och red på morgonen och dom bruna öronen ni fick se på bild tillhör såklart Hiawatha.
Sen fortsatte jag som ni såg i mitt stall med Sunnie, som prövade min balans ordentligt. Jag hade ställt en IKEApåse i dörröppningen som hon gick förbi utan problem på vägen ut. Men när vi kom tillbaka från skritturen och hon såg påsen vid dörren när vi var kanske fem meter ifrån så gjorde hon en helomvändning och tog några galoppsprång innan jag fick stopp på henne. Men jag satt kvar och jag satt faktiskt inte ens löst !
 
Kvällen igår spenderade vi i Tummens garage där vi skruvade ihop hans Mini Cooper och tog bort Plast i Dip från Mercan. Tillslut hamnade vi hemma hos oss och spelade spel till sent. Det har blivit alldeles för lite sömn dom senaste helgerna..
 
Nu är vi klara med stallet och har promenerat med Sunnie. Efter en dusch så är vi nu på väg till kalas hos Tompas bror. Ikväll blir en lugn kväll hemma med morötter, gurka och dip. Så skönt och välbehövligt känner jag :)
 
 
 
 
 
 

Vi går med swag i skogen

 
Och vi slapp faktiskt snöslasket som har kommit från himlen hela morgonen.
 
 
 

God morgon

 
Vi har släppt ut hästarna. Det har snöat och vi börjar dagen på ställ !
 
 
 

Häst nummer 2

 
En välbekant, dammig mankam.
I jämförelse med förra hästen så kändes det som att sitta upp på en liten ponny, trots hennes knappa 170cm, haha !
 
 
 

Häst nummer 1

 
En stor herre på runt 1.80. Några gissningar ? :)
 
 
 

God morgon

 
Jag ska precis hoppa i stallkläderna och göra frukost att äta i bilen. Jag börjar i mitt stall med utsläpp och mockning och sen åker jag till nästa stall :)
 
Hörs under dagen !
 
 
 

Vi kör en Dagens:

Dagens humör: Jag var på jättebra tills bilj*veln gick sönder..

Dagens mående: Förutom lite ryggont så känns allt fint !

Dagens borde: Dammsuga, men förutom matlagningen om en stund så har jag checkat ut för idag.

Dagens frisyr: Som oftast en trasslig truls på huvudet och luggen uppsatt.

Dagens smink: Jag kör på all natural !

Dagens klädsel: Tompas T-shirt, nerkrupen under täcket.

Dagens planer: Kvällsmaten och sen ZZzzZ.

Dagens materiella vill ha: Faktiskt ingenting just nu. Jag återkommer !


Dagens fundering:
 Vad jag ska se för serie efter Gossip Girl som jag snart sett slut, haha ;)

Dagens beroende: Stallet ! Det känns så skönt att jag fått lite motivation igen och att Sunnie får skrittas :)

Dagens tråkigaste: Det skulle väl vara den där bilj*veln då..

Dagens längtan: Till slutet på januari då jag förhoppningsvis kommer kunna presentera en rolig grej för er !


Dagens superlängtan:
 Klinikbesöket med Sunnie i slutet av januari (det är i januari allt händer). Men det är med blandade känslor, jag är samtidigt livrädd för vad Torunn kommer säga. Imorgon bokas datumet..


Dagens låt:
Freaks - Timmy Trumpet & Savage

Grym låt, den bästa just nu !




Inte blir den sämre om man har sett detta klippet. Jag har sett det säkert 100 gånger och skrattar fortfarande ihjäl mig ! ↓
 
 




 

Stallfix och ridning i lugn och ro

Efter en fika med tjejerna när jag slutade jobbet så har jag haft en jättemysig eftermiddag i stallet !
 
Jag satte på mig och Sunnie reflexer och skyndade oss ut innan det blev mörkt. Vi arbetade kanske 10 minuter av 30 i skritt och hon känns fin. Det märks att hon har saknat ridningen, hon är så överambitiös och lyder min minsta vink just nu. 
När vi var ute och red så dog min mobil och ni ska bara veta hur skönt det var att vara i stallet utan det stressmomentet. Ingen kunde få tag på mig (vilket Tompa försökte eftersom hans bil gick sönder på väg hem från Landvetter, men mer om det längre ner) och jag visste inte vad klockan var. Underbart !
Jag pysslade om Sunnie med oljade hovar och frisering av hovskägg och "skägget" under ganascherna. Hon fick en ordentlig rykt också, usch vad dammig hon är nu.
 
Sen gjorde jag mockningen i godan ro och åkte till slut hem och laddade mobilen. Först då fick Tompa tag i mig och berättade att hans bil har gått sönder på E20, men han fick hjälp av Johan som tur var. Efter att ha lagat startmotorn igår så hade jag hoppats att hans bil skulle hålla ett tag, men nehepp ! Det verkar som om 2015 blir ett lika skitigt bilår som förra. Suck..
Tur att jag får låna Johans bil, så får Tompa ta min.
 
Nu ska vi avsluta kvällen med att meka, äta, hämta min lånebil och insläppet i stallet.
 
 
 
Såhär såg dom flesta bilderna ut på Sunnie idag. Det är väldigt onödigt att ha spetsade öron ;)
 
 
 

ATM

 
Jag tror till och med att vi hinner tillbaka innan mörkret !
 
 
 

Sunniemys

 
 
 
 
Mockningen gjorde jag imorse så nu på kvällen behövde jag bara koncentrera mig på Sunnie. Hon blev borstad och ompysslad länge innan vi skrittade ut.
På grusvägen var det isgata och eftersom jag inte hade lust att ställa mig och brodda så prövade vi att skritta i den stora hagen. 
Där var det tyvärr också lite halt och ojämnare än vad jag trodde. Men vi skrittade på dom bästa ställena och var ute i 25 minuter. Sunnie tyckte trots allt att det var kul att komma ut och röra på sig.
 
Är det likadant väder imorgon får jag väl ställa mig och brodda henne helt enkelt, jag slutar ju trots allt 14 :)
Starttiden kl 06 känns väl lite surare, det var länge sen jag gick upp så tidigt, haha !
God natt !
 
 
 

.

 
 
 
 

Ledig dag

Hej på er ! 
 
Jag och Tompa lyckades nästan ha en dag där vi inte gjorde någonting. En stund på eftermiddagen var vi och kollade på Evelins nya fina häst. Jag önskar henne all lycka och att hon kan få ha lite flyt nu för en gång skull.
 
Nu på kvällen blev det dock lite ändrade planer när Tompas bil inte startade. Så vi fick lägga lite mektid på den men den startar fortfarande inte. Som tur är så har vi vår egna personliga Mercedesmekaniker så förhoppningsvis ska han kunna hjälpa oss hitta felet.
Imorgon får Tompa köra Audi och jag får låna Johans bil till stallet och jobbet. Tack Johan !
 
Annars har jag suttit i telefon i 45 minuter idag angående något roligt. Vad det är får ni veta när allt är färdigplanerat och har gått i lås ! :)
 
 
 
En suddig selfie, innan jag klippte av mig håret..
 
 
 

Löshoppning

Idag har det vart fullt upp med hästar nästan hela dagen, så roligt !
 
Jag vaknade helt död imorse. Både jag och Tompa sov jättedåligt inatt så istället för att mocka när jag släppt ut hästarna så åkte jag hem, åt frukost och slumrade till en stund. 
 
10.30 var jag hos My. Vi hjälptes åt att lasta unghästarna (vilket bara tog knappt 10 minuter för övrigt !) och åkte till ridskolan för deras första löshoppning. Där mötte vi också upp Evelin.
Både Denver och Chicago är så coola och okomplicerade båda två och otroligt lätthanterliga. Dom skötte det hela super och fick sen åka hem igen.
 
Eftersom Tessies löshoppningstid inte var förrän 15.30 så åkte vi in till Nossebro och åt lunch och kikade lite på Svenska Foder. Vi åkte även till ridskolan och snackade lite skit. 
När det var Tessies tur så skötte hon sig också galant. Efter det så åkte jag till mitt stall och mockade och Tompa fixade nytt vatten i hagen. Vid det laget så var mina batterier slut så Sunnie fick vila idag trots allt.
 
En sväng till Vara för att handla kvällsmat och hämta högtalare för att ordna surroundljud i vardagsrummet innan vi åkte hem. Jag hoppade direkt in i en varm dusch, det behövdes efter denna långa dagen utomhus !
 
 
 
En bild lånad från Mys blogg, på snyggingen Chicago E, som är till salu !
 
 
 

Nyss

 
 
 

Ridning, biltvätt och hamburgare

Tessie var lika lugn och sansad som igår. Däremot så red jag henne på ett annat bett idag så vi kom inte till arbete lika långa stunder åt gången som vi gjorde igår. Men hon var ändå duktig, hon är en ambitiös häst som hela tiden vill vara sin ryttare till lags. Det märks verkligen inte att hon är 18 !
Under ridturen träffade vi dessutom på min hovslagare som bor granne med My. Trevlig prick det där !
 
Just nu sitter jag och latar mig medan Tompa tvättar bilen. Han har fått för sig att eventuellt byta bort Mercan mot ännu en Audi och då måste den ju vara snygg !
 
 
 
Strax åker vi vidare till mitt stall som ska mockas och om det finns ork så ska Sunnie promeneras. Imorgon har jag fullt upp så det vore skönt om hon fick sin vilodag då istället för idag. 
Resten av kvällen ska spenderas med min fina pojkvän och hemmagjorda hamburgare framför en bra film. Som tur är så jobbar han bara imorgon innan han är ledig en dag igen. Och den dagen ska vi göra ingenting och bara ägna åt varandra <3
 
 
 

Gårdagens ridning

Usch, det blev en sen natt igår igen..
Pappa var här med pizza på kvällen och stannade kvar en stund. Efter det åkte jag och Tompa in till Vara för lite garagehäng hos Denny och sen åkte vi vidare till flera olika ställen. Jag är verkligen för gammal för sånt där, haha !
 
Nu äter vi en sen frukost och ska sen åka och rida Tessie.
Igår var hon väldigt lugn och arbetade bra. Hon hade ett bra sug på bettet och kom fram med nosen till en stadig form i skritten och traven. Vi skrittade mest, travade lite grann och tog en galopp i varje. Jag tror vi kör ungefär samma upplägg idag, plus lite skänkelvikning i skritten.
 
Sunnie skrittade jag barbacka i den sista eftermiddagssolen. Hennes rygg är den bästa platsen att vara på !
 
 
 
 
 
 

Häst nr 1 strax klar

 
Och den här fläckiga halsen känner ni väl igen vid det här laget ? ;)
 
 
 

.

 
 
 
 

2014 - Året som gått

Januari:
 
Vi mekade med Audin för att få den levande efter ca 1 års vilande.
 
 
 
Jag, Tompa och några vänner åkte till Hundfjället i Sälen över helgen och njöt av att få åka skidor igen. Så underbart roligt !
 
 
 
Jag backade in Tompas Audi i draget på transporten pga att det var så mycket snö på våran uppfart att jag behövde ta sats. Tompa hävdade att man inte alls behövde ta sats eftersom det är en Quattro och när han skulle demonstrera så körde han fast, haha !
 
Jag skrittade Sunnie första gången efter vintervilan.
 
 
Februari:
 
Jag fortsatte rida Sunnie.
 
 
 
Min mobil gick sönder och skickades på lagning.
 
Jag och Tompa badade badtunna hos hans bror.
 
Jag effektiviserade mera och motionerade två hästar samtidigt !
 
 
 
Jag klippte Sunnie, för andra gången i hennes liv, och hon skötte sig utmärkt.
 
 
 
Vi chipade min Saab, som fick ca 60 hk mer, och det märktes !
 
Jag och Tompa hade en lyckad hemmafest.
 
Jag gjorde min första avramling för 2014. Det blev några till under året..
 
Sunnie fick genomgå en tandkoll där det visade sig att hon hade en liten hake i underkäken, annars väldigt fina tänder.
 
 
Mars:
 
Jag köpte mina ridbyxor från Skara Hästsport. Supersköna !
 
Sunnie var halt några dagar men sen helt ren igen. Jag vet inte orsaken.
 
Tompas bil gick igenom besiktningen och var därför färdigmekad för ett tag.
 
 
 
Vi gjorde smörgåstårtor till Johan och hans arbetskamrater.
 
 
 
Vi firade Anders och åkte limousine.
 
 
 
Jag köpte ett Dyonträns till Sunnie.
 
 
 
Jag hoppade Sunnie lite lågt i skogen för första gången efter vilan.
 
 
 
Vi åkte Limo i Trollhättan.
 
 
 
Vi åkte på cruising i Lidköping.
 
Jag hoppade Sunnie lite lågt i padocken.
 
 
 
Jag och Tompa grillade för första gången under 2014.
 
 
April:
 
Jag följde den nya serien Ryttareliten slaviskt, den är riktigt bra !
 
 
 
Sunnie var finare att rida än vad hon vart på länge !
 
 
 
Kamkedjan på Saaben gick sönder, så det var bara att börja meka.
 
 
 
Vi köpte en V40 för 300kr som jag körde runt på under tiden.
 
 
 
Vi startade 80cm och 90cm på en Pay and Jump i Lundbyskogen och nollade båda rundorna.
 
 
 
Vi åkte till Halmstad och hämtade hem en till Audi till Tompa.
 
Vi mekade ännu mer.
 
 
 
Maj:
 
Jag flög av Sunnie för 3e gången detta året och fick en spricka i lillfingret.
 
Jag började jobba på Carros Mat & Catering.
 
Tompa skrotade sin Audi i en stubbe och ett träd.
 
Vi hade storm med åska och spöregn i flera timmar och Lekåsa drabbades värst.
 
 
 
Transporten fick några tvåor på besiktningen som det var stressigt att hinna laga innan en tävling.
 
Hästarna sov ute första natten för 2014.
 
 
 
Saaben tog sina sista andetag och blev utbytt till Aeron !
 
 
 
Vi hoppade två 1m i Gäsene, blev placerade i den ena och uteslutna i den andra.
 
 
 
Juni:
 
Vi var på Vårgårdas flygraka och kollade på grymma bilar.
 
Vi åkte limo en hel natt.
 
 
 
Tompa köpte en ny bil.
 
 
 
Vi åkte till Vänersborg och hoppade 90cm och 1m. Nolla i första och uteslutna andra.
 
 
 
Vi åkte jenkare på Lidköpingscruisingen.
 
 
 
Vi åkte till Skara på lagligt race.
 
Vi hälsade på Mys underbara valpar.
 
 
 
Vi firade midsommar med det vanliga kompisgänget.
 
 



Farmor dog.
 
 
Juli:
 
Jag var med My på UL.
 
 
 
Vi badade mycket och ofta.
 
 
 
 
Grillkväll hemma hos oss som avslutades med ett nattdopp.
 
 
 
Jag var med Evelin i stallet och red Annie.
 
 
 
Tompa tog med mig till High Chaparal i två dagar.
 
 
 
Augusti:
 
Sunnie kändes inte som vanligt och jag åkte in med henne till Husaby. Det visade sig att hon har spatt i båda bak.
 
 
 
Johan hjälpte oss att bredda stalldörren.
 
 
 
DMTn såldes.
 
 
 
Jag hoppade Annie.
 
 
 
Vi firade min födelsedag med en massa kakor med släkt och vänner.
 
Jag var på fölpremiering med My.
 
 
 
Jag började rida Gieselas Xantippa några dagar ibland.
 
 
 
September:
 
Vi hade Kräftskiva/Födelsedagsfest hemma hos oss.
 
Jag åkte med Sunnie på återbesök på Husaby.
 
 
 
Jag spenderade mycket tid i stallet.
 
 
 
Jag bytte övertråden i hästarnas sommarhage.
 
 
 
Jag satte igång Sunnie enligt schema.
 
 
 
Vi njöt av dom sista grillkvällarna för hösten.
 
Evelin började leta häst och vi åkte landet runt.
 
 
Oktober:
 
Vi var en heldag på skjutbanan.
 
 



Jag var på Matmässan i Göteborg med Carros Mat & Catering.
 
Sunnie var inne på ännu ett återbesök och vi började med stötvågsbehandling.
 
 
 
Vi tonade rutorna på Aeron.
 
 
 
Tompa och Johan byggde en grym baslåda till Aeron.
 
 
 
Vi åkte och kollade på Lokala hopptävlingar i Essunga.
 
Sunnie var på ännu en stötvågsbehandling på Husaby.
 
Vi gjorde ost på dagis.
 
 
 
Min kusin kom hit över en dag och skrittade Sunnie.
 
 
 
November:
 
Alla tre hästarna lyckades smita under ett insläpp. Vi hittade dom i grannens trädgård.
 
Vi var på 25-årsfest hos Niklas.
 
Vi köpte en ny bil till mig, en Audi a4 -06 200 hk Quattro.
 
 
 
Det fortsatte att regna varje dag.
 
Vi var på Kenthas årliga Halloweenfest.
 
Jag åkte med Sunnie på hennes sista stötvågsbehandling på Husaby.
 
 
 
Dennis var på rymmen så vi fick laga hans hage.
 
Jag var på firmafest med Carros Mat & Catering.
 
 
 
Ännu ett besök på Husaby med Sunnie och nu skulle hon vila drygt en månad och sen skrittas igång för ett återbesök i januari. Det ser inte ljust ut..
 
 
 
Jag var på julbord med kommunen.
 
Morfar åkte in till akuten och blev liggandes på sjukhus i nästan 2 veckor innan han fick komma hem igen.
 
Jag, My och Evelin åkte på sminkning.
 
 
 
Vi sålde Aeron.
 
 
December:
 
Vi var på dop.
 
 
 
Vi handlade klart våra julklappar.
 
Vi började lägga tak på sadelkammaren.
 
Vi fortsatte att leta häst åt Evelin och åkte på provridningar här och där.
 
Jag och Tompa smsade en hel del. (som vanligt)
 
 
 
Jag skrittade Sunnie en kort runda.
 
 
 
Vi drog med ett gäng och kollade på bio.
 
Vi bakade ostkaka med mormor och morfar.
 
 
 
Jag hade en mysig julafton.
 
 
 
Vi var hos Tompas bror och spelade spel med ett roligt gäng.
 
Jag och Tompa var på jul på Liseberg.
 
 
 
Jag och Evelin var och provred två hästar på ett ställe. Vi blev kära i två olika hästar. 
 
Jag firade in det nya året med människor jag tycker om.
 
 
 
 
Mitt 2014 har mestadels vart dåligt. Det har hänt mycket tråkigt och jag har vart deppig större delen av året. Jag hoppas på ett mycket bättre 2015, men det blir väl vad man gör det till !
 
 
 
 
 

Storm.se

Storm är bara förnamnet på vädret vi har idag. Det blåser och regnar i sidleds, inte alls mitt favoritväder. Hela natten höll det på också, vilket gjorde att jag vaknade ca 30 gånger.
Tanken var att jag skulle rida både Sunnie och Tessie idag. Är det sånt här väder vet jag däremot inte om jag är så sugen på att rida någon av dom. Båda har ju ganska mycket nerv och även om Sunnie brukar kunna hålla sig i skinnet så har hon ändå vilat i några månader och lär vara lika mycket i luften som på marken. Jag får se hur vädret utveckar sig under dagen helt !
 
Igår skrittade jag Sunnie för första gången på över en månad (förutom ett undantag) och det kändes fantastiskt som vanligt. Hon var lika mjuk som innan jag åkte in med henne till klinik första gången och tyckte det var väldigt roligt att komma ut igen. Vi kommer starta med några skritturer på 20 minuter innan vi ökar upp till 30 minuter. Dom sista 2 veckorna kommer vi vara ute i sammanlagt 40 minuter och med lite travinslag. Sen är det dags..
 
Nu ska jag skriva färdig årsinlägget så kika in här om en stund !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

2015 är här

Imorse när klockan ringde så kände jag mig först riktigt seg. Regnet har kommit på besök igen och det blåser.
Men så kom jag på att jag får börja skritta Sunnie idag och dagen kändes plötsligt väldigt mycket ljusare. Inte ens regnet kan förstöra den här dagen, jag längtar efter att sitta på hennes rygg ! <3
Så nu ska vi äta frukost och sen bege oss till stallet.
 
Gårkvällen var trevlig, det var inte mitt bästa nyår men jag fick vara med människor som jag tycker om och bara det gjorde kvällen bra. Vi åt god mat och två efterrätter och smällde fyrverkerier och skålade champagne vid tolvslaget.
 
Nu är det nya året här och förhoppningsvis händer det lite roliga saker ganska snart.
Sen har vi ju Sunnies klinikbesök i slutet av januari så innan dess så kommer väl inte något kännas särskillt bra ändå..
 
Nej, frukost sen stallet !
 
 
 
Mitt hjärta igår <3
 
 
 

RSS 2.0