TB - Sunnie löshoppning

Här var Sunnie 5 år och vi löshoppade henne på skolan.
 
Oxern ligger på 1.40 och det var först när hon kom lite konstigt in som hon faktiskt hoppade upp sig ordentligt. Kom hon bra in så hoppade hon lite platt. Men visst kan hon hoppa !
 
 





Dagens + Gårdagens ridning - Sunnie

Jag har det senaste tyckt att Sunnie känns jättefin att rida i skritt och trav men att hon i galoppen blir tung och känns stor och långsam.
 
Igår red jag henne på grusvägen och hade samma upplägg som när jag fick den där wowkänslan innan jag bröt handen. Lite skänkelvikning i skritten, värma i trav och sen tänka svag öppna i galoppen. Denna gången tänkte jag ännu lite mer öppna i en lite större galopp plus att jag ställde henne åt höger och vänster i båda galopperna (dock inte samtidigt som jag red öppnan). 
Det var jobbigt för henne och hon var bitvis lite tjaffsig i galoppen men som en dröm att sitta på när jag travade av henne. Lätt i handen och med en härlig trav i uppförsbacke.
 
Idag kändes Sunnie väldigt mjuk och genomriden redan från början. Hon fick inte komma ut i hagen innan vi red och så red vi i skogen så hon var dessutom extra pigg och framåt. Jag hade alldeles lagom med häst i handen och trots att hon blev lite springig emellanåt så blev hon aldrig stark. Förutom att hon drar nytta av att jag inte är lika smidig och snabb med halvhalterna i höger hand, haha !
Galoppen var underbar att jobba med idag, taktfast, luftig och lättpåverkad. En halvhalt och spända magmuskler så samlade hon sig mer, ett lätt tryck med skänkeln och lite lättare sits så ökade hon mer. Det är så lätt ridning jag vill använda mig av ! Jag själv har redan börjat få lättare att sitta i hennes nya, luftiga galopp. Traven däremot, kräver mycket mer träning (och bra stövlar med mycket stöd och sadelfett, haha !).
 
 
Det börjar visa sig mer och mer att Sunnie blir äldre. Förut var hon en sån häst som vilade sig i form, hon var alltid finast dagen efter vila. Numera så behöver hon ett mjukgörande ridpass i ryggen för att bli sådär spänstig och helt genomriden. Och det är ingen konstigt med det, det är bara jag som är bortskämd.
Imorgon rider vi i skogen igen men med mindre krav och med målet att bara busa och ha roligt. Hon har gått fantastiskt fint i tre dagar nu (med en dag vila emellan) så hon förtjänar att få busa lite :)
 
 
 
 
 

Bästa starten på dagen

Och vet ni ? Jag sadlade alldeles själv ! :)
 
 
 
 

TB - Sunnie Programträning LA:3

LA:3 på 63.2 % för Carina Svensson.
 
Starten på min och Sunnies dressyrkarriär !
Haha, det är vingligt och tittigt och ostadigt men jag var såå nöjd.
Jag lyckades sitta ner hela travdelen och jag kommer ihåg hur trött jag var i slutet på travdelen så jag saktade till och med av lite tidigare.
Här hade vi inte jobbat med den förvända galoppen så mycket, vi hade introducerat den för henne men inte så mycket mer, så med det i åtanke så tycker jag att hon gör det riktigt bra. Sen så var ju domaren och alla som stog och tittade på jätteläskiga så på den kortsidan spände hon till varje gång.
 
 





Saknad vän

Först nu kom jag hem !
 
Morfar körde jag I morse och åkte från Skövde strax efter 9. Kom fram till jobbet och fastnade där en stund. Tyvärr så funkade inte allt som jag skulle fylla i på nätet så jag får åka dit någon dag framöver igen. Men det gör inget, det var kul att se barnen igen.
 
När jag skulle åka där ifrån hörde en fikasugen My av sig så vi hamnade på Crossroad och tog en spontanfika. 
 
Det senaste har mina tankar vandrat iväg till Karin väldigt ofta så jag tog tag i saken och åkte till henne och hälsade på. Vi satt i solen och myste och tjötade skit en stund. Hon är så saknad <3
 
 
 
 
 
 

Rolig dag på Ullared

Jag har haft en lång men rolig dag på Ullared. Jag och My sprang runt bland barnkläder (vad mycket gulligt det finns !) och hästsaker men lyckades faktiskt hålla i plånboken ganska bra.
Jag hittade tyvärr inget bett till Sunnie, det var väldigt utrensat och fanns bara små storlekar och pessoabett kvar. Men jag köpte hästgodis, vilket är obligatoriskt, ben till Stina, tröja till Tompa, en ljuslykta som matchar en som jag redan har hemma och lite nyttosaker till hemmet. Sammanlagt gick det på 480 kr, det måste ju vara något slags rekord när det gäller Ullaredsshopping, haha !
 
Nu har vi vart i stallet och nattat hästarna. Jag fick så dåligt samvete när jag fick höra att det var frost natten till idag och inatt ska det bli ännu kallare så dom får sova inne. Sen får vi se hur det blir resten av veckan när det ska vara varmare på nätterna igen.
Sunnie vilade idag, det är bara bra för min hand att inte rida riktigt varje dag. Men imorgon får Tompa hjälpa mig att sadla och så kör vi igen.
 
Imorgon förmiddag ska jag köra morfar till sjukhuset och sen åka förbi jobbet för att fixa med sjukskrivningen. Förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta kort på vad vi har sysslat med i stallet också så jag kan visa er.
Nu ska jag äta toast och sen hoppa i säng. Huvudvärken håller på att döda mig..
 
 
 
Synd att bilden är tagen från en film och är så suddig, Sunnie är riktigt snygg där !
 
 
 

Blodmåne och Ullared

 
Blodmånen inatt.
 
God morgon !
 
Nu sitter vi ett gäng i bilen mot Ullared. Jag själv har inget särskilt som jag har tänkt handla men hittar jag ett nytt bett till Sunnie så får det följa med hem. Sen så brukar det ju bli lite smått och gott..
 
Inatt var det blodmåne som vi ställde klockan för att springa ut och kolla på. Jättehäftigt, men vi orkade inte vänta tills den blev helt röd, hehe.
 
Och idag är det förresten bara en vecka kvar tills jag äntligen får ta av gipset ! Det ska bli så underbart och jag ska aldrig underskatta att ha två händer igen. 
 
 
 

Babyshower och Dagens ridpass

Jag har inte ens vart här inne och sagt hej idag, skäms på mig !
 
I mitt försvar så åkte jag direkt på Babyshower för Emelie när jag vaknade och efter en massa god mat och efterrätt så åkte jag till stallet och red Sunnie.
 
Sunnie red jag i hagen för att återigen börja arbeta henne på böjda spår och se om hon håller för det. Jag fuskade alltså lite och använde tummen och pekfingret på min brutna hand för att kunna arbeta henne som vanligt. Det går utmärkt förutom att jag blir trött i pekfingret efter ett tag, haha !
Förutom att Sunnie halkade till en gång så kändes hon väldigt fin i skritten och traven. I galoppen känns hon däremot lite långsam och tung för tillfället. Dessutom så krullar hon ihop sig då hon inte riktigt orkar bära sig. Men hon är otroligt samarbetsvillig när jag rider med båda händerna och är också väldigt uppmärksam på mina hjälper. Med dom värdefulla egenskaperna så tränar vi helt enkelt vidare inför nästa film som ska skickas in till min veterinär och jag njuter för fullt av att få rida Sunnie så länge !
 
Strax ska jag och Tompa hämta upp Anders som ska sova hos oss inatt. 
Imorgon ska jag åka med My och Jessica (bland annat) till Ullared och det ska bli lite roligt. Det brukar bli ungefär ett besök per år för mig på Ullared, det är ganska lagom :)
 
 
 
 
 

Spontant är alltid bäst !

För att förklara lite så lossnade ena spindelleden på Imprezan precis innan Skövde. Så surt när vi sett fram mot race men vad kan man göra ?
Vi fick låna en domkraft av en snäll man på rastplatsen och som tur var så åkte Tommy och hans vänner förbi strax efter så vi fick låna spärrskaft och eltejp för att lappa ihop leden tillfälligt. Sen var det bara att styra bilen hemåt, i ca 50km/timmen.
 
 
 
När vi vart hemma en stund och mysit ner oss i soffan så får vi info om racet och kände att "fan, vi drar dit och kollar !". Så nu är vi alltså på väg till Skara där racet håller hus. Spontant är alltid bäst :)
Tyvärr utan Imprezan, men den får ett nytt försök nästa helg !
 
 

Vi kom inte längre..

 
 
Så nära men ändå så långt bort..
 
 
 

På väg till Skövde

 
 
Och har man ingen stereo så får man improvisera ;)
 
 
 
 
 

Middag, ridning och bilträff

God morgon !
 
Min morgon startade med att jag vaknade innan Tompa och då passade jag på att smyga upp och göra frukost på sängen till honom. Nu har vi legat och bara pratat om livet en stund, så härligt !
 
Idag har vi nästan bara roliga saker att göra. Vi ska äta lunch hos mormor och morfar. Sen åker vi direkt och byter drivknut på Imprezan och tvättar och snyggar till den lite. Den ska nämligen ut på äventyr ikväll ;)
Sunnie ska ridas, jag tror det blir i skogen idag, och jag ska pussa lite på Chilli innan vi åker mot Skövde och bilträff vid 17. 
Andra bilträffen som Imprezan får hänga med på så vi hoppas på race ikväll !
 
Det känns som det kan bli en helt okej lördag ! 
 
 
 
 
 

Ett snabbt god natt

En dag där inte ens hälften av det vi planerat att göra blev gjort. Men Tompas cross är igång och jag, mamma och Johan roade oss i stallet. Med vad får ni se om någon dag när det är helt klart.
 
Nu sitter jag och Tompa i soffan och myser framför en film och mina ögon går i kors. Vi får se hur lång tid det tar innan jag somnar ;)
 
 
 
 
 
Vad gillar ni Chillis söta lilla krafftfoderburk då ? Jättegulligt men precis så att han kunde äta ur den, så jag får nog leta fram något nytt, haha !
 
 
 

En favorit <3

 
 
 
 

Underbara fölunge

Fredag och helg ! Fast jag har ju ingen särskild fredagskänsla, för mig är alla dagar lika varandra just nu, förutom att Tompa är hemma på helgen. Eller ja, hemma och hemma, det är väl i och för sig en tolkningsfråga..
Vi har i alla fall precis vart och fyllt på kylen och frysen. Dyrt och tråkigt men ett nödvändigt ont och visst är det skönt att ha några maträtter att välja mellan hemma och inte bara något med köttfärs.
 
Jag fick hjälp med utsläppet imorse och förutom att Chilli var på bushumör och skuttade runt och smakade på min tröja, och tanterna körde ner mularna i gräset, så var dom duktiga. Chilli är så fruktansvärt charmig, det är helt otroligt hur han har nästlat sig in i mitt hjärta på så kort tid. Med sina vackra ögon som alltid är fulla av bus, mulen som är så mjuk och pussvänlig men alltid letar efter något att pilla på och med en räv bakom varje öra. Underbara fölunge !
 
Det står att det ska regna hela eftermiddagen. Jag vet inte riktigt om det stämmer men Sunnie får en vilodag idag ändå och så kör vi på imorgon igen. Hon är också väldigt fäst vid Chilli förresten. Sunnie som inte ens kunde se åt hans håll utan att slicka öronen bakåt i början går nu alltid bredvid Chilli i hagen och blir alldeles förstörd när han inte är inom synhåll (förutom vid ridningen då, vilket är himla tur). Sen ska han ju veta sin plats som liten pojkspoling såklart, men ett liv utan honom kan hon nog inte tänka sig. Det är typiskt Chilli, att charma alla som kommer i närheten. Förutom mamma då, jag tror inte hon är så charmad av honom efter blåmärket hon fick på armen, hehe !
 
Istället för stallet i eftermiddag så kör vi på garaget. Drivknuten ska bytas på Imprezan, Tompas cross ska igång och om vi hinner så ska vi serva Audin. The best of both worlds, så att säga !
 
 
 
 
 
 
 

TB - Sunnie hemma

Denna filmen är filmad bara 2-3 veckor innan jag åkte in med Sunnie till Husaby. Tittar jag noga, nu när jag vet att hon var oren i höger varv på Husaby, så ser jag att hon liksom "sätter sig" lite extra på höger bakben i höger varv.
Men det är inte så mycket och i övrigt så gör hon allt jag ber om så himla bra ! Och kolla så stadig hon faktiskt är i formen.
Jag är så glad att jag följde min magkänsla och åkte in till klinik ändå. Förutom några små, små detaljer så var hon faktiskt var riktigt fin att rida denna perioden. 
 
 





Disclosure - Latch feat Sam Smith

 





Mamma och Platina del 2

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Hästarna sov ute inatt, vilket betyder sovmorgon för mig. Jag vaknade vid 6 i alla fall och var vaken någon timme innan jag som vanligt tvingade mig själv att sova en stund till. Är det sovmorgon så är det ;)
 
Jag pratade i sömnen inatt, vilket händer väldigt väldigt sällan. Tydligen så hade jag svamlat något om Mys Denver och till och med svarat på tilltal när Tompa pratade med mig. Igår natt drömde jag att jag hade en spindel på täcket och tvingade upp både mig och Tompa i panik ur sängen innan jag vaknade till och insåg att det faktiskt inte fanns någon spindel. Det händer väldigt mycket i mitt liv just nu och jag tror det är mitt psyke som till slut protesterar. Vad jag ska göra åt det vet jag dock inte än..
 
Idag ska jag åka med en vän till Skara djursjukhus. Hennes häst behövs kollas upp och jag hoppas att allt går bra. 
I eftermiddag ska jag rida Sunnie (jag längtar !) och ikväll ska jag ha lite ensamtid här hemma då min sambo ska träna. En lugn, skön, vanlig och tråkig torsdag.
 
 
 
 
 

TB - Hallands ridgymnasium

Under gymnasietiden så gick jag på Hallands Ridgymnasium, som sen skulle komma att bli Sveriges Ridgymnasium.
Valet av gymnasium var inte svårt. Jag ville inte gå på Lagman i Vara som alla andra och jag ville gå något med mycket häst, då var HRG ett självklart val !
 
Vår klass var den första årskursen i Kungsbacka och blev därför testkaniner för allt. Allt var rörigt och inget stämde överrens med vad lärarna sa. Men vi i klassen redde ut allt ändå, drivna som vi är, och skötte oss mer eller mindre själva. 
 
Vi tränade hoppning för Anna Emanuelsson, markarbete för Amanda Ericsson och dressyr för Carina Svensson varje vecka. Utöver det så hade vi gästtränare som Björne Carlsson, Sven Ingvarsson och Svante Johansson.
 
Jag lärde mig så otroligt mycket under dom tre åren. Det var jobbigt och krävande och jag hade levt dom tre åren mycket annorlunda om jag hade fått uppleva gymnasiet igen. Men jag hade aldrig i mitt liv valt något annat gymnaise !
 
Jag har miljarder bilder från dessa tre åren och här kommer några:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snäll häst

Jag har sagt det många gånger och jag lär säga det miljoner gånger till; min fina Sunnie är underbar !
 
Jag har än så länge ridit två gånger sen jag bröt fingret, förhoppningsvis blir det nästan varje dag nu framöver, och Sunnie är gudasnäll. Dom där panikhoppen åt sidan som hon kan göra när hon blir rädd har hon inte gjort någon gång. Jag rider henne nästan bara med rösten och sitsen och hade lika gärna kunnat rida med långa tyglar, hon hade ändå lyssnat lika bra. Det är i ett sånt här läge som man märker hur uppfostrad och välriden ens häst är.
 
Just nu rider jag med båda tyglarna i en hand och även när jag är frisk och rider med en hand (vilket inte händer så ofta) så tar Sunnie tillfället i akt och latar sig. Därför arbetar hon inte riktigt som jag vill att hon ska göra, vilket är lite störande. Typiskt ston, dom är ju inte dumma, haha ! Jag har funderat på att rida med graman eller gummisnodd men jag vet inte om det är så smart.
Jaja, huvudsaken är att hon inte tappar för mycket konditionsmässigt och att jag slipper ridabstinensen ;)
 
Däremot så måste jag ha hjälp att sadla, det kan jag inte göra själv. Eller kan och kan, allt går om man vill, men jag vill inte göra sönder gipset och jag slipper helst att belasta fingret så att det gör ont. Det är också ett irritationsmoment. När jag i vanliga fall klarar mig själv och nu måste anpassa mig efter någon som kan hjälpa mig. Meeen, bara knappt två veckor kvar, sen är jag friii ! 
 
 
 
 
 
 
 

Mamma och Platina del 1

I lördags så åkte vi med Platina till AS för att rida i padock för första gången. Det mesta gick bra, fast hon har väldigt svårt för att stå still och har dåligt tålamod, vår fina fuxfröken.
 
Jag gav dom en övning som jag tänkte skulle aktivera dom båda två. Skritt på fyrkantsspåret och sen en 15-metersvolt på varje kort- och långsida. Trots stora volter så blev det alldeles för samlande för fröken, som tappade sin framåtbjudning. Så vi fick släppa den övningen och börja med trav för att hitta framåtbjudningen igen.
 
I traven går Platina gärna i ett undertempo. Hon knäpper av i nacken, kryper in bakom handen och tycker att hon går jättefint i den formen med sprattlande och flashiga ben. Det är såklart inte den formen vi strävar efter. Vi vill få henne fram till handen och få en ärlig bjudning med ett bra tramp och en längre överlinje och då måste hon fram i en större trav, vilket vi kommer få jobba med. Bitvis så hittade mamma den traven och då såg det kanon ut !
 
Dom avslutade med att trava över några bommar på slutet och det var inga konstigheter.
Behöver jag säga att jag själv är sugen på att pröva Platina i padocken ? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Del 2 kommer imorgon !
 
 
 

Fika och Annaträning

Hej på er !
 
Jag hade en riktigt dålig dag igår, värsta dagen på länge om jag ska vara ärlig. Men under kvällen var det som om några bitar föll på plats och jag känner mig nu ganska självsäker och stark. Att jag måste tappa bort mig själv ibland för att inse att jag faktiskt klarar mig själv. Jag har två egna ben att stå på och jag behöver inte dansa efter någon annans pipa hela tiden. Knäppt hur det funkar det där.
 
Idag har jag en ganska lugn start på dagen där jag har tänkt att blogga och träna. Två saker som jag har slarvat väldigt med det sista. Tyvärr så drar jag mig för att gå ut och gå då det alltid börjar klia så fruktansvärt under gipset då, så det blir nog bara styrkeövningar här hemma.
I eftermiddag ska jag fika på Crossroad och sen åka till Alingsås för att kolla på Annaträningarna. Det känns så jäkla surt att jag missar två träningar, det betyder att vi bara har fyra träningar kvar sen. Men det är väl the story of my life antar jag..
 
 
 
 
 

Dressyrschabrak

Jag insåg en sak här om dagen. Nu när jag och Sunnie (förhoppningsvis, *pepparpeppar*) ska börja tävla dressyr och då skaffa en dressyrsadel så innebär det att jag måste införskaffa dressyrschabrak. Ett väldigt roligt måste om du frågar mig, det finns ju så mycket snyggt ! (fast omöjligt att hitta på nätet tydligen)
 
Här kommer några schabrak som gärna får hitta sin väg till min garderob i framtiden:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel

No words needed, världens bästa låt.
 
 





Ingen ridning

Jag bestämde mig för att inte rida idag så att det nya gipset får sätta sig ordentligt. Imorgon ska det regna och gips+regn är ingen bra kombination så vi får se hur det blir med ridningen då. 
Just nu så håller handen på att vänja sig vid sin något nya position dessutom, så det sträcker och spänner lite. Jag hoppas och tror att det går över imorgon.
 
Jag känner mig fruktansvärt irriterad och ledsen och inte helt utan anledning denna gången. Men jag tycker ändå att jag har hållt borta depressionen väldigt bra trots gipset så vad gör en dag med dåligt humör ?
 
 
 
 
 
 

The Red Jumpsuit Apparatus - Face Down

Det kan hända att jag redan har visat er denna låten en gång men här kommer den igen bara för att den är så jäkla grym !
 
 





Kanonkul med gips !

Brottet ligger fortfarande rätt,  jag fick ett nytt gips och jag slapp nästan väntetid helt, så jag är nöjd !
5/5 toasters, kanonkul ! 👍
 
 
 
Min svullna, missfärgade och illaluktande hand. När gipset togs av så kände jag hur svag jag är i handen redan.
 
 
Som ny igen !
 
 
 

För tidigt..

Hej på er !
 
Istället för att somna om i 20 minuter efter att Tompa åkt till jobbet så klev jag upp och började med frukost. Men det är inte mänskligt att vara uppe vid denna tiden alltså..
 
7.30 ska jag vara på sjukhuset i Alingsås för att röntga handen för att se om det läker rätt och träffa min läkare. Håll tummarna för att det ser bra ut så jag blir av med den här klumpen på armen snart. Jag vill ju rida alla hästarna !
 
På vägen hem ska jag passa på att handla lite nödvändigt och när jag kommer hem ska jag kasta mig i sängen igen. Stallet får jag vänta med tills ikväll så jag kan få hjälp att sadla, hehe.
 
Vi hörs senare, hoppas ni får en bra måndag !
 
 
 
 
 

Grabbarna Grus

Pojkarnas nöje för dagen. Det svider lite att jag själv inte kunde köra något, jag missar mycket roligt just nu.. Men det har redan gått en vecka med gips så dom sista två borde gå ganska fort !
 
Rätt duktiga grabbar för övrigt, som kör så in i helvete snabbt och dessutom på bakhjul.
 
 
 
 
 
 

Äntligen !

Äntligen är jag där jag hör hemma igen !
 
 
 
 
 
 

Just nu

Bilarna får lite kärlek.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Igår kväll slumrade jag till i soffan redan lite efter kl 20. Jag vaknade och lyckades hålla mig vaken en stund innan både jag och Tompa slocknade vid 21.30. Haha, vi är så gamla !
Det resulterade i alla fall i att jag var vaken två timmar inatt utan att kunna sova och nu känner jag mig mer död än levande. Great..
 
Men jag har inte så mycket planerat idag. Strax ska vi möta upp My på AS en snabbis och sen ska Tompa kolla på när Johan och Robert kör cross halva dagen. Jag tänkte att jag skulle be Tompa att hjälpa mig sadla i någon utav crosspauserna så jag äntligen kan få rida Sunnie igen. Som jag har längtat ! Så typiskt att jag ska gå och skada mig när hon börjar bli bra ju..
 
Nu kurrar min mage och jag börjar få lite bråttom. Hörs sen !
 
 
 
 
 

Mamma och Platina

Idag åkte vi iväg med Platina till padocken på AS. Det var mamma som red henne idag och dom var så duktiga båda två !
 
My var med och fotade, bilder kommer men här får ni några sneakisar. Mer info om ridpasset kommer med resten av bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonmys

 
 
 
 
 
 
Myskillen i hagen förut.
Nu är vi på väg till Skövde och P4. Johan ska visa vart han gjorde lumpen och han är väldigt förväntansfull, haha ! 
I eftermiddag ska vi lasta Platina och åka till AS. Mamma ska rida henne i padock för första gången och jag är lite avundsjuk kan jag erkänna, men det blir väl min tur nästa gång :)
 
 
 

TB - Tessie hoppträning

Min och Tessies första hoppträning, för Giesela. Första gången jag hoppar henne på riktigt och förutom att hon är lite tittig så gick det ändå bra ! Men visst har hon utvecklats under sommaren, jag har hittat fler knappar och vi har fått en bättre grundgalopp. Förhoppningsvis så kommer vi ännu ett steg längre nu under hösten med regelbundna hoppträningar och mycket galoppträning.
 
  





Frukostdejt och hästshopping

God morgon ! 
 
Idag har jag faktiskt en riktigt bra dag framför mig. Nu först så ska jag släppa ut hästarna innan My kommer hit för ännu en frukostdejt. Två gånger på en vecka, det är så att man blir bortskämd ! Vi ska sitta bänkade framför unghäst-VM och heja fram Red Hot Chilli, som i och för sig inte startar förrän 15.34, men då hinner vi med lite äventyr emellan också.
 
Evelin kommer nämligen och hämtar upp oss för att luncha i Alingsås och för lite hästshopping och så är vi hemma lagom till Red Hot Chillis start. Välplanerat in i minsta detalj.
 
Ikväll ska jag och Tompa hem till Daniel och Sanna med det gamla kompisgänget och bara umgås. Förutom att jag inte får rida, vilket drar ner hela dagen såklart, så är det en ganska perfekt fredag om ni frågar mig :)
 
 
 
 
 

Lost Frequencies feat Janieck Devy - Reality

 





TB - Studenten

Studenten. "Bästa dagen i mitt liv !" säger många. Pfft, knappast.. Men en rolig upplevelse, helt klart !
Jag gick gymnasiet i Kungsbacka på Hallands Ridgymnasium, som sen skulle bli Sveriges Ridgymnasium, och tog studenten den 4 juni 2010.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 september

Som sagt så var jag och Sunnie ute på en powerwalk imorse. Jätteskönt, tills jag la in lite trav/jogg, då höll jag på att dö, haha ! Jag har aldrig vart bra på att springa och jag har svårt att tro att jag någonsin kommer bli det heller. För mig duger det fint att gå.
 
Efter det hoppade jag in i duschen, vilket tar en halv evighet med plastpåsar hit och dit och duschhandtag som inte vill sitta fast där dom ska. Och pröva att ta tvål med bara en hand en gång får ni se, det är inte det lättaste ! Eller borsta tänderna med vänsterhanden om ni är högergänta. I dare you ;)
Eftersom jag ändå är hemma hela dagarna så passade jag på att ta med mig några schabrak hem för tvätt. Det är alltid skönt att ha sånt gjort inför hösten/vintern tycker jag, för av någon konstig anledning så tvättar jag i stort sett aldrig på vintern. Därför brukar det bli en hög med lindor och schabrak fram mot sommaren och den högen är jag inte riktigt klar med än. 
 
Som ni märker så tryter min påhittighet en del nu när jag inte rider något. Därför tänkte jag be er om förslag på något att skriva om. Please help ? :)
 
 
 
 
 

God morgon

Vi börjar dagen med en powerwalk!
 
 
 
 

Löshoppning på g

 
 
 

TB - Sweet Chilli E

Jag ser Chilli i hagen varje dag och tycker inte att han växer särskillt mycket. Men så kollar man på dom här bilderna och inser att han inte är så liten längre. Han växer snarare så det knakar och kommer snart in i den där fulsöta unghästlooken som dom har från ca 6 månader - 2 år. Min lilla bäbis börjar bli stor !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Redan onsdag

Även fast jag inte trodde det själv så går dagarna ändå ganska fort. Det är redan onsdag idag, på måndag ska jag in på återbesök och ny röntgen. Vi får se om jag kan hålla mig ifrån Sunnies rygg till i helgen i alla fall, så handen får vila helt i nästan en vecka. Tessie och Denver kommer jag dock (efter noga övervägande) vänta med tills gipset är av.
 
Imorse efter utsläppet så kom My hit och åt frukost. Härligt med lite tid utanför sallet också, även om det såklart blir mest hästsnack i alla fall, haha ! Vi åkte iväg på lite äventyr på "byggda" och nu är jag hemma igen. 
Förutom att jag ska hinna med magträning och kanske en promenad så är det nu ganska lugnt fram till ikväll då vi ska åka iväg och löshoppa Denver. Evelin ska löshoppa sin Sannie också så det blir en riktig återträff !
 
Nej, magträning var det ja. Lika bra att ta tag i det innan jag latar ur ;)
 
 
 
 
 

.

 
 
 

TB - Sunnie Gråbo

Eftersom det står ganska stilla med hästarna just nu så tänkte jag köra lite throwbacktime. 
Idag blir det från min och Sunnies vinst i Gråbo. Tänk vad vi faktiskt kunde om jag red ordentligt och vilket samspel vi hade. Förhoppningsvis kan vi föra över det till dressyrbanan framöver :)
 
 


Från grundomgången.
 
 


Från omhoppningen. Grymma häst ! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
Fika på Crossroad med My :)
 
 
 

Vikström - Shake your bootie

 





Instagram

Jag har insett att jag kommer bli fruktansvärt uttråkad av att bara gå hemma och göra ingenting hela dagarna och har därför äntligen skaffat Instagram för att fördriva ännu några minuter om dagen.
 
@emelie_s heter jag om ni vill följa mig där ! Självklart var alla bra namn tagna eftersom jag är sådär 10 år efter alla andra, haha !
 
 
 
 
 
 

"Jag kan själv"

God morgon !
 
Hästarna stog inne inatt, vilket jag var väldigt glad över när jag vaknade upp imorse och såg hur höstvädret nu har dragit in över Jonslund. Så jag krånglade mig till stallet och tillbaka imorse och själva bilkörandet var väl det svåraste.
Hästarna skötte sig som små änglar, till och med Chilli stog snällt still när jag lirkade på grimman med bara vänster hand. Däremot var han tvungen att testa mig lite på vägen ut till hagen, hans nya grej är nämligen att växa fast i marken utan att röra sig åt något håll. Det är väl ganska passande just nu men jag föredrog nog ändå när han gick på bakbenen.
Sunnie fick på sig sitt täcke, ni ska bara veta vilken enhandsexpert jag kommer vara efter dessa veckor ! Jag är lite som en treåring som absolut inte ska ha hjälp och "kan själv !" Och det kan jag faktiskt, haha !
 
Förutom att gipset trycker obehagligt och kliar något fruktansvärt så har jag *pepparpeppar* inte särskillt ont så länge jag tar det lugnt. Jag hoppas innerligt att dom här 3 veckorna går fort och att jag är tillbaka som vanligt innan jag vet ordet av. Jag ska vara superförsiktig med handen så den läker snabbare än snabbast och så att jag slipper komplikationer. Och jag ska försöka hålla mig positiv hela tiden, även om det tar emot extra mycket nu med höst och allt. Det får bli många fikor med My som är väldigt bra på positivt tänkande ;)
 
 
 
 
Så länge lever jag efter den här principen !
 
 
 

Inte lika roligt längre..

Det som igår var hysteriskt roligt känns idag ganska tungt och tråkigt. Jag menar, man kan ju inte låta bli att skratta lite när man hör att jag bröt handen vid uppsittningen, det är ju så klantigt det kan bli ! Men det är nog egentligen först nu som det slår mig att allt kommer bli så mycket krångligare dom här 3 veckorna. 
 
Jag kan inte rida som vanligt vilket leder till att arbetet med hästarna stannar upp ett tag. Jag har inte provat att köra bil än, går det ? Jag måste ha en plastpåse över armen så fort jag är ute och det är fuktigt. Gipset blev inte så bra gjort så det "vippar" redan lite vid fingrarna, kommer det påverka läkeprocessen ? Kommer jag få bestående men av detta ? Jag kan inte ens sätta upp mitt hår utan att det gör alldeles för ont.
 
Nej, jag får försöka hålla mig positiv så gott det går. Det som driver mig mest är längtan att få rida Sunnie igen, vilket jag hoppas kunna göra på onsdag eller torsdag beroende på vädret.
Idag ska Tompa cykla med henne så hon ändå får röra på sig och jag ska promenera med så gott det går. Resterande dagar innan jag kan sitta upp igen blir hon antingen cyklad med av Tompa eller så promenerar/springer jag med henne så gott jag orkar. Tanken är att jag ska hålla igång min uppåtgående kondition under dessa veckorna också så det passar ju bra :)
 
 
 
 
 
 

Förklaring av handbrottet

Nu ska jag förklara det komiska missödet som hände igår lite mer detaljerat:
 
Vi kom fram till tävlingen och gick banan. Tessie lastades ur och var lugn men taggad. Det fanns ingen pall och Tompa var inte där och kunde kasta upp mig så jag ställde Tessie intill transportlämmen och skulle hoppa upp därifrån. Tessie brukar alltid börja gå när man sätter foten i stigbygeln, så även igår fast bakåt. Det är inget konstigt och jag är van vid det men igår tappade jag balansen på väg upp, fastnade med handen mellan bakvalvet och benet och fick då ett vridmoment med handen fast. Detta är alltså vad jag tror hände, allt gick ju så himla snabbt och jag har inte alltid koll på armar och ben, haha !
 
Det small till högt och gjorde fruktansvärt ont men jag fick i andra foten i stigbygeln och skrittade iväg. Jag brukar oftast inte gråta när jag får ont men nu rann tårarna under hela tiden jag skrittade fram. Men jag tänkte att det säkert var mjukdelarna i ringfingret som var skadade, det har jag gjort samma med lillfingret tidigare, så jag kortade tyglarna och började rida. 
Jag märkte snabbt att jag inte kunde ha tyglarna mellan ringfingret och lillfingret som vanligt så tygeln fick ligga på utsidan av lillfingret istället. Jag började trava men när jag behövde ta en halvhalt eller när Tessie snubblade till så det ryckte i tygeln så var jag tvungen att öppna handen och släppa stödet, och det blir ju ingen bra ridning för en häst som behöver mycket stöttning. Så jag red fram till My och sa halvt gråtandes av smärta att det inte funkar och så var det bara att sitta av och åka hem.
 
Det är lika bra att åka in till akuten med en gång så vi slipper spendera hela söndagen där ifall värken inte går över tänkte jag, så vi åkte till Alingsås och till en början gick det ganska snabbt. Läkaren klämde och kände och konstaterade att det inte var några nerver som var skadade. Vi blev då skickade till röntgen och fick sen sitta ner och vänta. Från och med nu tog allt lång tid och vi fick vänta mycket men som tur var så gick EM i fälttävlan på TV så jag var ändå ganska nöjd, hehe. Jag hade fått smärtstillande så att smärtan inte kändes så länge jag satt still med handen.
Tillslut sa läkaren att jag hade ett spiralbrott i fjärde metakarpalbenet i handen och skulle gipsas. Gipset ska sitta i tre veckor, återbesök efter en vecka för att röntga och se att det läker rätt, och jag är sjukskriven i fyra veckor.
Oh joy, jag som precis har börjat vänja mig vid det höga tempot och trycket med hästar kombinerat med jobbet, jag kommer ju klättra på väggarna efter två dagar ! Dessutom går alla hästar väldigt bra just nu och jag själv var precis på väg att kunna spänna in skärpet ett hål till på byxorna. Så är jag så klantig och drar på mig en skada. Är det inte hästarna som är skadade så är det jag, suck..
 
Men men, jag tänker inte vara helt sängliggandes under sjukskrivningen. Handen ska få vila några dagar, sen ska jag börja rida Sunnie igen. Tessie, som är lite hoppigare och tittigare än Sunnie, kan jag börja rida i padocken vecka två och då tänkte jag även börja hänga på Denver. Så länge allt känns bra för handen, det vore ju dumt om läkningsprocessen drar ut på tiden. 
 
Så så ligger det till ! Jag är en fruktansvärt klantig människa som först nu, efter 20 år med hästar, har fått mitt första benbrott. Är inte det ganska imponerande ändå ? 
 
 
 
 
 
 
 

Spiralbrott

Visst fasen var det brutet ! Jag har ett spiralbrott i benet som går mellan handleden och ringfingret. 
Nu är jag gipsad och ska vara sjukskriven i 4 veckor. Så det kan gå när man är klumpig..
 
 
 
 
 
 
 
 

Misslyckad

Ja, så känner jag mig nu. Det blev inte riktigt som vi tänkt idag..
 
När jag hoppade upp på Tessie så fastnade jag med handen på något konstigt sätt så att det small till. Så det blev ingen hoppning och nu är jag på väg till akuten. 
 
Jag förklarar mer när jag har tid och kan. Just nu kan jag knappt tänka, så ont gör det..
 
 
 

Nu är vi framme !

 
 
 
 

God morgon

Oftast vaknar jag innan klockan ringer, det gjorde jag idag också. 
Nu ska jag äta frukost och fundera ut vad jag ska ha på mig för att sen åka till AS och Tessie. Jag som annars är nervös för allt är inte nervös alls än och jag hoppas att det håller sig så. Och idag ska jag rida rätt bana, haha ! 
Vi hörs sen med resultat !
 
 
 
 
 

Pay and Jump

Imorgon är jag och Tessie anmälda till en P&J här i närheten. 
Vi ska hoppa två rundor, 60cm och 70cm, just för att hon är lite tittig. Första rundan får hon på sig att se sig omkring och kolla läget. Här räknar jag med att kunna trycka över henne över hindren även om hon skulle stanna, för runt ska vi. Andra rundan hoppas jag att det tittiga har släppt och att vi kan få ett bra flyt. 
 
Jag vill att hon ska komma därifrån med en bra och positiv upplevelse imorgon. Lyckas jag med det så är jag nöjd :)
 
 
 
 
 

Hoppträning Anna Emanuelsson 9/9 - Tessie

I onsdags tränade jag och Tessie för Anna i Alingsås. 
Denna gången kändes hon lite tröttare vid uppvärmningen även om hon gjorde allt jag bad henne om väldigt bra. Vi har lite svårt för skänkelvikningarna i trav än men skänkelvikning i skritt och ställa inåt och utåt i trav går nu jättebra !
 
Vi började hoppa plankorna på böjt spår redan i galoppuppvärmningen. Redan här blev jag positivt överraskad av Tessie, hon var inte alls tittig ens i det första språnget. Dessutom trodde jag att hon skulle tycka det var svårt att hoppa på böjt spår men det gjorde hon bra. 
Sen gick vi vidare till studsen där vi la ner varannan bom för att göra det lägre och ge Tessie självförtroende. Här tittade hon ingenting heller utan flöt igenom lätt och enkelt även när vi höjde upp studsen lite.
Efter detta började vi med galoppbommarna till oxern och räcket. Nu började Tessie komma igång och hade en härlig galopp som jag kunde justera istället för att bara behöva driva. Det var nästan så att jag fick hålla in henne inför galoppbommarna så det kändes jättebra ! Räcket hoppade hon bra på varje gång, oxern blev bra dom första sprången men sen kom mjölksyran och då saknades styrkan för att få dom där fina sprången. 
 
Som sagt så red jag fel väg en gång, vilket inte är okej, haha ! Men annars är jag jättenöjd med Tessie som var riktigt fin att rida. Det märks att hon börjar få lite bättre kondition för hennes framåtbjudning börjar komma tillbaka. Jag själv har mycket att träna på men skötte mig ändå helt okej.
 
 





Nytt bett

Här om dagen köpte jag ett nytt begagnat bett på en köp och sälj-sida på Facebook, och mamma betalade, hehe ! Dagen efter kom det hem i brevlådan, det är skönt när det går så smidigt !
 
 
 
Idag testade jag det på Sunnie och hon gick riktigt fint på det. Dock så tror jag inte att det handlade så mycket om bettet i sig utan mer att det är en mer passande storlek för henne. 
Tanken är att detta ska bli Platinas nya bett, som Sunnie får låna ibland, och så ska jag köpa ett eget bett i denna storleken till Sunnie men utan kopparrullen i mitten. Jag tror nämligen inte att man får tävla dressyr med någon koppardetalj på bettet. Någon som vet ? :)
 
 
 

God morgon

Jag vaknade första gången klockan 6 och tänkte: Nehedu, den går jag inte med på ! Så jag låg kvar i sängen tills jag somnade om vid 7 och nu har alarmet ringt. Varför få gjort saker på morgonen när man kan sova liksom ? ;)
 
Nu ska jag göra en macka att ta med i bilen och åka till Nossebro och ta ut pengar. Hovslagaren kommer kl 10 och innan dess ska jag rida Sunne. Hörs sen !
 
 
 
 
 
 

Stressig torsdag

Hej på er ! 
 
Som vanligt så ligger jag efter med uppdateringen men imorgon är jag ledig och hoppas hinna ta itu med det då. Tessies träning för Anna ska komma upp bland annat.
Just nu håller jag och Tompa på att stresslaga mat innan vi ska lägga oss. Jag tror nästan att vi slår pensionärernas läggtid faktiskt, haha ! Men det är mycket som händer nu och Tompa börjar dessutom jobba mitt i natten så vi kan ju skylla på det ;)
 
Jag red Platina och Sunnie efter jobbet och båda skötte sig jättebra. Mer info kommer imorgon, nu ska jag äta potatis, biff och gräddsås, mums !
 
 
 
Fina fuxfröken idag.
 
 
 

Min nya mobil är här !

 
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 7.15-16 och sen åker jag och Tessie till Alingsås och tränar för Anna. Det ska bli så kul att se om hon är mindre tittig nu andra gången vi är där !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Idag har Platina visat lite vad hon faktiskt går för och vad hon kan för fina konster. Jag visste ju väldigt väl att denna dagen skulle komma men jag trodde inte att den skulle komma så snart.
 
När jag kom tillbaka till stallet med Sunnie så red mamma ut Platina. Jag pysslade om Sunnie lite och ställde sen in henne i boxen med hö och krafftfoder och åkte hem.
Nästan precis när jag kommit hem så ringer mamma. Platina hade blivit "rädd" för några bärplockare i skogen och börjat fjanta sig så att mamma hoppade av och ledde henne en bit. När hon sen satt upp igen så utnyttjade Platina situationen och testade mamma i form av att hon stegrade sig, växte fast och så vidare. Mamma som inte har ridit ordentligt på år och dar blev såklart lite osäker och hoppade av igen och mötte upp mig ute i skogen. 
 
Det tog ett tag innan jag kom upp på Platina. Stiglädren skulle ändras och hon var överallt och ingenstans. Någon gång ställde hon sig upp så att jag tappade henne men när hon kom ner på backen igen så stog hon snällt kvar. Sen var det såklart omöjligt för henne att stå still när jag äntligen hade hittat en stubbe att hoppa upp från.
Tillslut kom jag upp och jag började trava ganska direkt. Nu hade hon inga problem att gå fram, däremot var hon lite tittig och väldigt spänd. Men efter lite trav och galopp så släppte det och hon var jätteduktig !
 
I sista traven när vi nästan var tillbaka där mamma stog och väntade så fick jag en fluga i ögat. Halt direkt och plocka ut det hemska lilla krypet. Det tyckte inte Platina, så fort jag fått ut krypet så var jag inte tillräckligt snabb att låta henne gå fram och då kom en stegring. Inte så hög men mer än vad som är okej. Jag skrittade några steg och gjorde sen halt igen och mycket riktigt så kom en ny stegring. Denna gången var jag beredd med spöt och visade att uppåt inte är okej med en lätt touch mellan öronen. När hon ändå stegrade vid nästa halt igen ökade jag touchen lite grann och när vi gjort så kanske 2-3 gånger så kunde jag göra halt utan att hon kröp ur skinnet.
Det kan låta tufft att använda spöt mellan öronen men nu pratar vi inte spöslag utan en lätt tillrättavisning. En häst som börjar ställa sig kommer snart utforska sin balans och stegringarna kan bli högre för varje gång. För min OCH hennes säkerhet är det inte okej att stegra och det förstog hon på slutet då hon kunde stå still i en kort halt utan att dumma sig. 
Hennes beteende är enbart för att testa hur långt hon kan gå över gränsen och jag vill helt enkelt visa att hon kanske kan rucka min gräns, inom rimliga mått, men aldrig korsa den helt. 
Efter detta hoppade mamma upp och red igen och då skötte sig Platina som ett ljus. 
 
 
Platina kommer alltid att vara en laddad häst med ett eget humör och man får helt enkelt välja sina strider. Idag fick jag ta denna striden för att det inte ska bli farligt i framtiden och för att sätta ner en fot och visa att vi som ekipage faktiskt måste kompromissa ibland. Det gäller både mig och henne. Nästa gång hon stegrar sig lågt kanske jag släpper det för dagen och bara rider fram istället. Men i min mening ska en häst kunna stå still, i alla fall en kort stund, och det kommer vi fortsätta att träna för.
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie. Wow !

Jag kommer dela upp hästarna i två inlägg och jag börjar med Denver och Sunnie. Platina kommer i ett eget inlägg alldeles strax !
 
Denver finns det inte så mycket att säga om, han fortsätter att förvåna. Allt känns så lätt och okomplicerat när man jobbar med honom. Att han sen hoppade över padockstaketet idag är en annan femma och det kan ni läsa om på My´s blogg !
 
 
Sunnie då, jag vet knappt vad jag ska skriva eller hur jag ska uttrycka mig, så glad är jag !
Idag red vi ett utav våra bästa ridpass någonsin, på alla 9 år jag har ägt henne. Och det känns så otroligt skönt. 
Jag började rida fram henne som jag har gjort det senaste, enda tillägget var några skänkelvikningar i skritten. I traven kunde jag idag variera formen på henne utan att hon släppte stödet till bettet.
I galoppen red jag först i lätt sits i båda galopperna innan jag satte mig ner och började arbeta henne. Jag tycker att det känns som att hon går lite innanför med rumpan i galoppen, då också i båda galopperna, så jag red lite svag, svag öppna för att få henne rakare och faktisk vinkla inner bakben mer under sig. Det gjorde hon utan några protester, fortfarande kvar i form, och vilket resultat jag fick !
 
När jag saktade av till trav så vet jag knappt vad som hände. Jag kände plötsligt hur jag satt i uppförsbacke, Sunnie hade alltså lättat i fronten och fått under sig bakbenen och gick i en sån jäkla härlig trav ! Sån schwung ! Det är en känsla som jag aldrig tidigare har känt på Sunnie och det måste ju båda gott för framtiden, eller hur ?
 
Efter en liten stund i den himmelska traven så fick hon skritta på långa tyglar och så klappade jag om henne hela vägen hem till stallet. Jag måste sett totalt knäpp ut där jag satt och klappade min häst i några kilometer med ett gigantiskt leende på läpparna. Jag är bara så himla glad och otroligt hoppfull ! 
 
 
 
 
 

Återkommer strax

Med mer info om dagen. Jag kan säga att jag inte alls har legat och dött i sängen efter jobbet, vilket ju mina planer var från början. Istället kom jag just innanför dörren. Och tur är väl det, nu är jag på mycket bättre humör. Det har vart en fantastiskt rolig och lite rörig hästeftermiddag !
 
Men jag ska hoppa in i duschen och äta kvällsmat så kikar jag in här efter det.
 
 
 
Denver, som nog förvånade mest idag, haha !
 
 
 

Morgon !

Idag är det tisdag och jag jobbar 6-14. 
Direkt efter jobbet ska jag hjälpa My att longera Denver. Kanske att jag tvättar Tessies svans också eller så gör jag det innan träningen imorgon. 
 
Sen ska jag vidare till mitt stall för att rida Sunnie innan jag åker hem och fullkomligt dör i sängen. Det där med humörsvängningar tar på krafterna..
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Tessie & Sunnie och en lång dag

Det har vart en lång dag på jobbet med ryggvärk som inte släppt. Det är alltid outhärdligt på natten och morgonen och brukar sen bli bättre under dagen men nope, inte idag..
 
Efter jobbet red jag Tessie i padocken och hon var som vanligt fin men lite trött. Därför får hon vila helt imorgon för att förhoppningsvis samla på sig lite energi till träningen på onsdag.
Vi jobbade mycket med halterna, övergångar och tempoväxlingar för att få henne vaken och kvick och att ställa både inåt och utåt på volten i trav. Det blev mestadels trav idag med lite galopp på fyrkanten på slutet. Avskrittning på grusvägen. Och Tessie var duktig !
 
Direkt vidare till mitt stall för att rida Sunnie. Vi tog en runda i skogen i skritt, trav och galopp helt utan krav och jag tror att vi båda njöt lika mycket ! Men imorgon är det back to business igen och så får hon vila på onsdag när jag är iväg hela kvällen och tränar Tessie.
 
Min sambo är i Kungsbacka och jag har precis ätit pommes och bearnaiesås hemma i min ensamhet. Jag vet inte varför men jag har känt mig otroligt ensam och nästan lite ledsen hela dagen. Så är det väl att vara tjej, antar jag.
Nu ska jag somna i min ensamhet också, det finns inget värre. God natt !
 
 
 
 
 

Ett ridpass i padocken

Jag slutade jobbet 16.30, kl 17.00 satt jag på första hästen. Skönt att jag har nära till stallet.
Nu: trimpass på Tessie !
 
 
 
 
 

Gårdagens ridpass - Sunnie

Igår red jag Sunnie på grusvägen. Precis som vanligt så kändes hon superfräsch, väldigt ambitiös och lite pigg.
 
Efter framskrittning så kortar jag tyglarna och ställer henne åt båda hållen. Jag rider henne också mycket rakställd, där ligger vår största svårighet för tillfället för vid rakställning så vill hon gärna krypa in bakom lod. Någon halt och lite tempoväxlingar innan vi kör igång med traven. 
Eftersom Sunnie inte travas så mycket än så vill jag få henne att koncentrera sig och gå i form ganska direkt. I traven är hon just nu oftast stadig i formen och har en bra framåtbjudning och ett fint stöd till bettet. Jag kan göra tydliga tempoväxlingar med små hjälper. Traven är den gångart hon är starkast i helt enkelt. 
 
Sen kommer galoppen, som vi inte rider i så mycket ännu men vi ökar galopptiden succesivt. Då börjar jag i lätt sits och låter henne galoppera i en lite större galopp. Där sänker hon sig neråt av sig själv, ofta så att hon blir lite för lång och precis som i skritten så hamnar hon bakom lod. Hon orkar helt enkelt inte bära sig själv där än och det är helt okej. 
Igår var andra gången som jag satt ner i hennes galopp och började arbeta henne lite sen igångsättningen. Då tycker jag att hon kommer fram med nosen något och får ett bättre stöd fram till bettet. Det blev dock bara en kort bit i varje galopp innan jag travade av henne i låg form. 
 
Jag gillar känslan jag får när jag rider Sunnie. Hon är en ambitiös häst som alltid gör sitt bästa och vill vara mig till lags. Hon känns ganska stark trots vilan och jag upplever henne också piggare. För första gången på över ett år så har jag en bra magkänsla när det gäller Sunnie och jag hoppas så att den magkänslan stämmer !
 
 
 
 
 

Just nu

 
Att tända massa ljus för att få lite värme och mysa ner sig under en mysig filt med en bra serie när det är grått utanför fönstret. Typ det bästa med hösten !
 
Vi ska strax laga thai och sitta kvar här i soffan en stund till innan vi åker mot stallet. Platina vilar, Sunnie ska ridas och Chilli ska chipas.
 
 
 

Ovisade bilder - Tessie

Dessa bilderna är från den 24/8, första gången Martina var på AS och tränade oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 
 

Drömmål med Sunnie

Än så länge så vet jag inte säkert om Sunnie håller för ridning. Det är ju det vi prövar nu och det kan hända att hon snart börjar få ont av all ridning och därmed bara håller för lätta turer i skogen i framtiden. Det är någonting jag hela tiden måste vara inställd på.
 
Men man får ju drömma, eller hur ? Och min dröm för Sunnie är att hon ska hålla för dressyr. Om hon hade hållt för hoppning hade ju vart underbart, såklart, men där förstår jag att drömmen blir lite för stor. Så jag skulle bli överlycklig bara hon håller för dressyr !
 
Då är tanken att vi ska inhandla en dressyrsadel och påbörja ett nytt sorts arbete för oss. Jag har tidigare tävlat mycket dressyr, men det var på ponny och från ponny till storhäst är det stor skillnad. Sunnie är heller inte van vid den där riktiga dressyrridningen, det var ju år sen vi tränade dressyr sist ! Så det blir en liten omskolning för oss och det ska bli riktigt roligt. 
Hur långt vi kommer och hur höga klasser vi rider beror på Sunnie och vad hon klarar av. Men om vi så bara åker på lokala LC resten av Sunnies liv så gör det mig absolut ingenting. Jag saknar bara tävlingsatmosfären och det vet jag att Sunnie gör också.
 
Drömma kan man och detta är vad jag hoppas på i framtiden !
 
 
 
 
 

Ridning x2 och TRX

Idag var tanken att jag och Tompa skulle ha en lugn dag hemma där vi bara umgås. Det gick sådär..
Det började med att vi sov bort halva dagen då det blev sent igår. Sen städade vi huset och lagade lunch innan jag åkte till stallet och Tompa till verkstan. Jaja, vi kör ett nytt försök till sambodag nästa helg !
 
Idag red jag två hästar och körde ett TRXpass med mamma och Tompa i gymmet. Det borde jag nästan få en guldstjärna för tycker jag ! Nu börjar jag redan känna av träningsvärk i mage och jumskar, haha. Jag längtar inte tills imorgon !
 
Platina reds en runda i skogen där vi la in två korta galopper för första gången. Hon var jätteduktig, fast hon ville inte riktigt hålla det tempot som jag tyckte att vi skulle ha i den sista galoppen, hehe. Hon har en ganska långsam och lång galopp för tillfället, vilket inte är så konstigt då hon (vad jag vet) inte är riden så mycket. Annars hade hon bättre framåtbjudning överlag idag och det känns att hon orkar mer för varje ridtur.
 
Sunnie reds samma runda i skogen och idag var hon motsatsen till stel och tung i handen. Det var nästan så att hon istället släppte kontakten till bettet emellanåt. Men vi kämpar vidare och jag tycker ändå att hon har blivit lite starkare sen vi började igångsättningen.
 
 
 
Vad gillar ni min och Sunnies färgmatchning förresten ? Chokladbrun, nougatbrun, mörk orange, svart, vinrött, marinblått och vitt. Plus en grå tröja på det så fick vi nästan med alla färger, haha !
 
 
 

Fina fuxfröken

Är klar och var jätteduktig. Nu är det Tant Bruns tur !
 
 
 
 
 
 
 

Envis och busig fölunge

Imorse hade jag en liten dust med Chilli vid utsläppet.
Han får ibland för sig att det är mycket roligare att gå på två ben ut till hagen. Där är vi inte riktigt överrens då jag vill att han har alla fyra ben i backen och går som en normal häst.
Då kan det bli som idag, en uthållighetstävling oss emellan, och den som är mest envis vinner (vilket alltid blir jag, även om han gör ett bra försök).
 
Chilli börjar med att ställa sig på bakbenen, jag väntar snällt på att han ska komma ner på jorden innan vi kan fortsätta gå. Det går några steg innan han travandes trycker bort mig med bogen samtidigt som han kastar med huvudet innan det kommer en ny stegring. Så håller vi på en stund tills han till slut tröttnar och kan gå ordentligt bredvid mig till grinden. Då får han massa beröm och en massa kli.
 
Han brukar dessutom leka med dom där små burkarna som hästarna får krafft i ute och igår sprang han iväg en bra bit med en sån burk i munnen.
Min charmiga lilla kille, som faktiskt börjar bli stor nu. Imorgon ska han nämligen chipas så snart finns han "på riktigt" !
 
 
 
 

Kräftskiva 2015

 
 
 
 
Hej på er !
 
Det blev ganska sent igår och jag känner mig lite seg idag. Vi hade en rolig kväll med mycket skratt, ibland är våra vänner bara för sköna alltså !
Passande nog så ska det regna mycket nu mitt på dagen så jag och Tompa ska vara hemma och göra ingenting en stund innan vi åker till stallet och mammas hemmagym. Tydligen skulle vi bli bjudna på kvällsmat hos mamma också, det kallar jag lyx !
 
Idag ska jag rida Sunnie och Platina. Sunnie ska vi öka galoppen ett snäpp på och Platina ska förhoppningsvis galoppera för första gången under igångsättningen idag ! Det hade ju vart fruktansvärt kul att kanske hinna rida till AS padock och hoppa lite med henne några gånger innan vintern kommer men vi får se hur hon utvecklas. Sunnie har jag också en drömplan för som jag ska dela med mig av här på bloggen vilken dag som helst nu.
 
 
 

Tre nya - Tessie

 
 
 
 
 

Fullproppad fredag

Idag är en fullspäckad dag, precis som alla andra dagar det senaste. 
Först jobb 7.15-16.30. Sen åker jag direkt från jobbet till mitt stall och rider Sunnie. Vi ska rida på grusvägen och fortsätter med lite trav och lite galopp. Igår hade hon en vilodag, om inte något oplanerat händer så tänker jag att hon får en vilodag i veckan under igångsättningen. 
Mamma rider Platina idag också och jag tror hon har tänkt att rida i skogen.
 
Efter stallet ska jag snabbt hem och byta om för att åka på kräftskiva hos Fredrik. Där väntar en rolig kväll med våra närmsta vänner, så härligt !
 
 
 
Min finaste <3
 
 
 

Min prins

 
 
 
 
 

Hoppträning 3/9 - Tessie

Idag tränade jag - Tessie och Evelin - Sannie för Martina i padocken på AS. Det går framåt för oss, även om vi har maaassor att träna på. Men det har man ju alltid.
 
Första intrycket var att Tessie var lite trött för dagen. Hon gjorde det hon skulle men saknade det där trycket jag vill ha. Det blev bättre efter passets gång tycker jag, ibland ville hon nästan lite för mycket, haha ! Det märktes att vi har tränat mer på att ta fram hennes större galopp då hennes grundgalopp var lite bättre idag. Nu är det bara att fortsätta träna på samma sätt som vi gjort så ger det mer kondition och styrka så att hon orkar hålla den galoppen ett helt pass. 
 
Jag själv behöver träna på att inte lägga ner handen det sista galoppsprånget innan hindren. Det funkar bra på Sunnie, hon får till kanonsprång när jag gör så ! Men Tessie behöver mer stöd ända fram till hindret, och när jag väl ger henne det så hinner jag istället inte fram med handen för att ge tillräcklig eftergift. Men tränatränaträna, Rom byggdes inte på en dag. Jag är ändå ganska nöjd med utvecklingen jag och Tessie har gjort hittills.
 
Här kommer en film från sista banan. Tessies energi börjar ta slut och jag rider dessutom fel väg. Ja, det är tillåtet att skratta, haha ! Men förutom det så var det en helt okej runda och vi hade dessutom lättare att gå på våra 5 galoppsprång på långsidan med bommarna denna träningen.
 
 


Fotograf är duktiga My och jag tror att hon har fler bilder på gång ;)
 

 
 
 
 
 

Bilder löshoppning 1/9 - Platina & Sweet Chilli E

 
Första gången Chilli ser en bom. Lite konstig var den faktiskt !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Platina börjar bli snygg i kroppen efter fölningen !
 
 
 
Haha, jag bara älskar detta kortet på Chilli, "Wiiiie" !
 
 
 
 
Tuff grabb som inte är rädd för att hälsa på alla stora hästar utan mamma.
 
 
 

Löshoppning 1/9 - Platina & Sweet Chilli E

Här kommer filmen från gårdagens löshoppning. Både Platina och Chilli skötte sig bra och är väldigt lätta och okomplicerade att ha med sig till nya ställen.
 
Chilli fick springa med dom första varven när hindren var låga och han tyckte det var lajjbans, precis som allt annat i hans liv just nu typ, haha ! Platina har inte löshoppat på ett tag så denna gången höjde vi inte upp något särskillt. Nästa gång får hon åka själv, utan Chilli, och så kanske vi kan höja något hål till.
 
Tack så jättemycket My för hjälpen ! Utan dig hade det hela vart lite krångligare att genomföra ;)
 
 
 





Dagens andra häst

Är Tant Brun som ska joggas i skogen. Förhoppningsvis slipper vi regnet. Mamma har ridit Platina så efter detta är jag klar för dagen !
 
 
 
 
 

Dagens första häst

Först ut är den fina skäckdamen ! Hon ska arbetas ute på grusvägarna.
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 

Löshoppningen avklarad

Nu är mina och Mys hästar löshoppade och dom skötte sig jättebra allihop ! Nu ska jag snabbt hoppa in i duschen, sen åker jag hemifrån så att jag hinner se en unghäst till löshoppa innan jag ska befinna mig på informationsmöte med jobbet. 
 
 
 
 
Chilli var lika cool som vanligt ! Han var så modig så han vågade gå fram och hälsa på alla hästarna, som stog på andra sidan staketet och kollade när Chilli och Platina hoppade, utan att mamma följde med ens. 
 
 
 

1 september och Dagens ridpass - Sunnie

Nu är det officiellt höst och passande nog så är vädret där efter också. Mulet, regnigt och blåsigt. Dessutom har det redan börjat falla gula löv från träden. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag är glad över hösten eller inte. Det känns inte som jag har hunnit njuta av sommaren alls detta året så jag hade gärna haft några sommardagar med sol, bad och glass till. Samtidigt som det händer mycket roligt i hästväg i höst och det ser jag fram emot. Fast vem har sagt att jag måste bestämma mig ? Jag kan väl älska hösten ena dagen och hata den den andra ;)
 
 
 
Taget i vår trädgård nyss. Mysigt eller ledsamt ?
 
 
Sunnie var i alla fall riktigt fin att rida idag. Pigg redan från början och stelheten som jag klagade över här om dagen kände jag inte av något alls.
Vi red på grusvägen, där hon har lättast att koncentrera sig, och hon gav mig en riktigt härlig ridkänsla idag. Lätt i handen, riktigt mjuk och känslig för alla mina hjälper. Och galoppen, jag hade nästan glömt av hur mysig hennes galopp är ! Idag var den dessutom extra rund och luftig och hon frustade nöjt under dom ca 100 meter vi galopperade. Ett byte gjorde hon superfint också.
Tänk om det kan gå denna gången, tänk om hon kunde få hålla för ridning ! Ingen hade blivit gladare än jag.
 
 
 
Nu har jag lite tid för mig själv här hemma innan jag ska åka och luncha med My. Sen ska vi sätta upp hinder för löshoppning i AS padock innan vi åker till mitt stall för att hämta Platina och Chilli.
Det ska bli så spännande att se Platina löshoppa och jag tänkte att Chilli skulle få springa några varv när hindren är låga också. Han hade extra mycket energi imorse när jag släppte ut dom, det kröp i hela hans kropp och han visste knappt vart han skulle ta vägen, så lite spring i padocken är nog bara nyttigt, haha ! Hoppas bara att vädret är på våran sida, spöregnar det så har vi ingen lust att stå ute i regnet..
Vi ska löshoppa Denver också och så ska jag hinna på APT med jobbet ikväll. Ingen ro och ingen vila !
 
 
 

En regnig stallmorgon !

 
 
Först ska Sunnie ridas och vi ska galoppera en kort bit idag ! Sen ska jag göra stallet innan jag åker hem och får min frukost.
 
 
 

RSS 2.0