Inte som planerat

Jag kan få bryt när saker inte blir som jag planerat. Som nu ikväll så brände vi Johans cirkelsåg när vi skulle såga dom allra tjockaste bräderna. Sådär kul och nu kan vi inte fortsätta mer ikväll. Inte för att jag klagar egentligen, jag skulle kunna måla och slipa, vilket kommer ta ett tag till. Men jag mår skit och ser verkligen fram emot att ligga i soffan resten av kvällen.
 
Imorgon jobbar jag 7-17 och ska sen direkt på APT till kl 20. Fullt ös, jag längtar till fredag då jag är ledig och åtminstone kan ta sovmorgon !
 
 
 
 
Bild på mig och världens finaste pojkvän i Smögen ❤
 
 
 

Helt slut

Jag hann aldrig kika in här igår. Direkt när jag slutade jobbet kl 14 så gick jag ut i stallet och Tompa kom också ut när han kom hem. Där var vi till strax efter 19 då Kenth kom och hälsade på. Vi åt kvällsmat och tjötade lite och sen ramlade både jag och Tompa i säng. Det ska bli så skönt när vi är klara med stall, hage och ved. Först då kan vi verkligen slappna av, vilket vi inte har gjort sen vi flyttade hit.. Just nu har vi knappt en ledig sekund och min kropp börjar säga ifrån med värkande kropp och hals.
Men det blir super när vi blir färdiga i alla fall !
 
Idag jobbar jag 7.15-16 och då är det raka vägen ut i stallet.
 
 
 
 
 
 

Ena boxväggen klar

Tanken var egentligen att inte hålla på så länge med stallet idag då både jag och Tompa ska upp tidigt imorgon. Men vi fick hjälp av grannen så vi körde på tills nu.
Och visst kom vi en bit !
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
Målar u-järn. Stolparna ska slipas innan dom målas.
 
 
 

Just nu

Första väggen är snart på plats i stallet, och jag håller på och kapar bräder till den andra.
 
 
 
 
 
 
 

Överraskningsfest 19 augusti

Fotograf: Susanna Falk/Daniel Palmqvist 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbara människor ❤
 
 
 

God morgon

Morgonens sysselsättning är att svetsa på u-järn på stolparna. Eller ja, jag tittar mest och Johan gör jobbet, haha !
 
 
 
 
Jag själv slipar bort färgen på stolparna så att jag kan måla om dom.
 
 
 

Typical me !

 
 
Föl går före bäbis !
 
 
 

God morgon

Jag och Tompa är på väg till Göteborg för att shoppa lite. Vi ska köpa färg till stallet, verktyg för att kunna meka med Imprezamotorn och så hoppas jag att vi kan stanna till på Lager157 så vi båda kan få ett par nya jeans. 
Vi skulle egentligen åkt till Vänersborg och badat idag men Tompa är förkyld så vi väntar med det till en annan dag.
 
Vi ska i alla fall ha en stressfri dag i Göteborg och ikväll kommer en del av gänget över för att grilla och hälsa på hönorna. Mysigt !
 
 
 
 
Hjulafton för några veckor sen.
 
 
 

En liten catch up

Jobbet gick förvånansvärt fort idag och jag har faktiskt fuskat lite och tagit semester även imorgon. Det är inte ofta Tompa har semester så jag känner att jag får passa på !
Nu har vi precis vart ute och stängt för hönorna och klappat dom godnatt. Dom är fortfarande lite tveksamma men det känns som om dom börjar känna igen mig och Tompa nu. Idag har dom vart ute mer också. Jag är inte så nöjd att dom väckte mig med något som liknade ett galande imorse dock..
 
På hästfronten står det still just nu. I och med att vi har haft så mycket att göra så har Sunnie fått vila några dagar extra utan att jag har kollat hältan. Och om jag ska vara ärlig så drar jag mig lite för att göra det också.. Men i helgen ska jag longera henne för att se hur hon rör sig.
Chilli har kommit in bra i "flocken" och alla hästarna känns lugna och trivsamma. När My kommer hem på besök på lördag (sååå roligt, som jag saknar henne !) så ska Chilli dessutom få manikyr. Det behövs, hans hovar är hemska just nu.
 
Stallet börjar ta form, på lördag ska u-järnen svetsas fast på stolparna och sen är det bara att såga till bräder, måla dom och sen skjuta dom på plats. Den sista gjutningen hoppas jag att vi ska hinna nästa vecka och sen är stalldelen färdig. Då är det dags att börja bygga på sadelkammaren och så ska vinterhagen sättas upp. Så vi har att göra några veckor till, haha !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag vaknade jag upp till min sista semesterdag och jag känner redan ångesten komma krypande. Nu är det officiellt, nu har vi en hel, lång, mörk höst framför oss, usch..
 
Vi blev klara med hönshus/gård igår i alla fall så nu kan hönorna även gå ut. Idag har vi lite städning att göra, sen har vi inga måsten utan ska bara göra vad vi känner för. Tänk om hela semestern kunde vart sån. Igår kväll låg jag och Tompa ute på en filt på gräsmattan och kollade på stjärnorna. Så mysigt, mer sånt vill jag ha !
 
Förresten så har det vart så mycket det sista att jag glömde skriva att vi fick punka på Audin igen i helgen. Tredje gången på sommardäcken och på vinterfälgarna så tror jag att vi har bytt alla däck en gång. Nu kan det väl ändå räcka en stund tycker jag.
 
Nu ska jag gå "morgonronden". Hund och katt ska ut, hästarna ska få av sig sina täcken och luckan till hönorna ska öppnas. Nu har vi snart en mindre bondgård här på Hagö, haha !
 
 
 
Hönornas rede.
 
 
 

Välkomna hem, Sigrid och Agda !

Nu är insidan på hönshuset näst intill klart, dom ska bara få varsitt rede också, så det ska vi snickra ihop imorgon. På hönsgården har vi "taket" kvar och några småskrymslen att täta, sen kan dom få komma ut också !
Det första dom gjorde när dom kom in var att äta så det känns lovande :) 
 
 
 
 
Det är typ det enda vi har sysslat med idag så nu ska vi fixa något snabbt att äta och sen kommer jag nog stupa i säng. Det är slitigt att ha höns, haha !
Jag har fått alla bilder från festen av Sanna och jag hoppas att jag ska hinna lägga upp dom här imorgon.
 
 
 

Hönshus

Jag fick ju två hönor i present, av min knasiga extrafamilj såklart, haha ! Nu går dom i en av mammas boxar men vi vill ju självklart ha hem dom så fort som möjligt.
Så nu håller vi på och bygger om ett av våra små uthus till ett hönshus, och så ska dom självklart få en hönsgård. Förhoppningsvis är vi klara så dom kan komma hem imorgon, annars borde dom kunna komma på tisdag. Så roligt med hönor, haha !
 
 
 
 
 
 

Överraskningfest

Jag vet knappt vart jag ska börja !
 
Idag fyller jag 25 och skulle fira det igår kväll med en lugn grillkväll hemma. Trodde jag, haha !
Jag visste att Tompa hade en överraskning på gång men inte hur stor. Strax efter lunch så kom Sanna och André hem till oss och tog med mig till vad som skulle visa sig vara Överby där jag fick öppna ett kuvert från Tompa. I kuvertet låg det pengar och ett brev där det stog att jag skulle köpa något fint att ha på mig till kvällen. Sagt och gjort, jag och Sanna gick runt på Överby en stund innan vi var tillåtna att komma hem igen. 
 
Väl hemma så sa Tompa att vi inte ska vara hemma under kvällen. Dum som jag alltid är så blev jag lite besviken då jag sett fram emot grillkvällen med vänner. Men jag tänkte att jag och Tompa säkert skulle få mysigt ändå med middag eller vad vi nu skulle hitta på. Jag anade än så länge ingenting, haha !
 
Vi hoppade in i bilen och åkte småvägar hemomkring och när Tompa började filma min reaktion med mobilen så förstog jag att det var överraskningsfest på gång. Vi rullade in på en bygdegård där alla mina närmsta vänner och familj var samlade på parkeringen. Det var så himla roligt att se och så kul att så många ville komma för att fira mig ! Jag hade inte långt till tårar när jag klev ur bilen, vilka underbara människor jag har i mitt liv <3
 
Kvällen blev grym och vi var i säng kl 6 imorse. Upp vid 9 för att städa bygdegården och sen åkte vi hem och sov en stund till.
Jag fick många fina presenter, varav två jättefina hönor. En brun som heter Agda och en grå som heter Sigrid. Dom går just nu i en av mammas boxar tills vi har fixat någonstans att ha dom hemma. Hur mysigt ?
Jag ska se om jag kan få tag på bilder från kvällen, då ska jag självklart dela med mig till er.
 
Nu är jag och Tompa på väg till Sommarlandsträffen, utan tvekan bästa träffen på året. Lite segt är det, mina fötter och vader värker från igår, men man lever bara en gång !
 
 
 
 
En sneakis på gårdagens outfit.
 
 
 

Sweet Chilli E - 157cm

Idag mätte jag Chilli igen och det har som vanligt gått drygt 2 månader sen sist. 
Förra gången var han 151.5 cm i mankhöjd och 152.5 cm på rumpan.
 
Nu är han 157 cm i mankhöjd och ca 155 cm på rumpan. Rumpan mätte jag inte så noga idag och det känns heller inte lika viktigt längre.
Min lilla kille börjar alltså växa till sig ordentligt, så roligt att se ! Och det är säkert därför han har vart så tanig också.
 
 
 
 

Hästflytt

Det startade sådär med hästflytten idag. När vi fångade in Rut i hagen så såg vi att hon var halt. En väldigt ojämn hälta där hon ibland såg helt fräsch ut för att sen bli ordentligt halt. Jag och mamma gjorde i alla fall bedömningen att det inte skulle vara någon fara med ihopsläppet med Frank och att det nog var bättre för Rut att gå i mammas platta hage istället för min backiga. 
 
Dagens guldstjärna går till Chilli som traskade på transporten direkt efter att ha luktat lite och sen stog som ett ljus hela färden. När jag öppnade dörren till transporten så stog han med munnen full med hö. Jag tror att han brås på sin storebror, Denver. Dom är lika världsvana båda två !
 
Han var hur lugn som helst att backa ur transporten och leda till hagen. Jag som har vart lite orolig att Platina ska vara för snäll mot honom så att han kanske skulle börja dia igen behöver inte oroa mig. Han kommer inte i närheten av henne. Sunnie däremot har välkomnat honom med öppna armar och står gärna och pratar med honom. 
 
Som ni sett så har vi fått besök av fåren. Dom smiter in i hästhagen lika snabbt som vi föser ut dom så dom får helt enkelt gå i hästarnas hage tills dom ska flyttas. Jag trodde att Chilli skulle vara väldigt nyfiken och kanske till och med jaga dom men han sprang åt andra hållet när han fick syn på dom. Platina däremot jagade nyss ut två får ur hagen, haha !
 
 
 
Han är fortfarande tanig men nu börjar han se ut som en häst.
 
 
 
 
 

Välkommen hem, Chilli !

Nu är Chilli hemma och han var jätteduktig att både lasta och köra ! Det finns ingen chans att han ska få dia i alla fall, Platina jagar iväg honom så fort han kommer i närheten.
 
 
 
 
 
 

Nya haggäster

Fåren smet hit även idag och dom verkar trivas bra här, haha ! 
 
 
 
 
 
 

Chilli kommer hem !

God morgon ! Jag har i och för sig vart vaken i några timmar, hur svårt kan det vara att ta sovmorgon på semestern egentligen ?
 
Idag är i alla fall en rolig (och lite nervös) dag. Jag och mamma ska nämligen byta hästar så i eftermiddag kommer min lilla Chills hem till mig ! Det ska bli så kul att se vad han säger om hagen och att se tanterna efter så lång tid ifrån varandra. Jag hoppas innerligt att han inte får börja dia igen för Platina.
Tänk att ha min prins utanför fönstret, det ska bli så mysigt ! 
Innan vi lastar honom ska jag dock passa på att mäta honom, det har gått lite mer än 2 månader sen sist och jag är spänd på att se om han har växt något på betet.
 
Chilli har inte åkt transport sen jag och My körde dom till AS för löshoppning för ca ett år sen så själva transporteringen kan bli spännande. Rut är lite orolig att köra också så vi kommer ha fullt upp hela eftermiddagen. 
Jag berättar mer sen !
 
 
 
 
 
 

Oväntat besök

Kolla vilket trevligt besök vi fick såhär på kvällen, haha ! Hästarna har inte sett dom än och det kanske är tur så att dom inte skrämmer iväg fåren.
 
 
 
 
 
 

At the moment

 
 
 
 

Sunnie är halt

Jag glömde ju nämna att vi badade i havet igår också, satan vad kallt det var ! Det är rätt sjukt, det var första gången som jag badade för i år, om man inte räknar med pool då.
 
Denna dagen har egentligen vart riktigt bra. Jag har grejat lite i stallet, jag och Tompa har hjälpt Fredrik att byta en ruta på bilen och vi har hunnit umgås en del. 
Men jag kan ändå inte glädjas åt något av det då Sunnie var halt när jag red tidigare idag. 
Hon var spänd när jag började rida så jag skrittarbetade henne länge innan vi började trava. Först kände jag ingenting men efter en stund så kändes det som hon tappade vänster bak ibland. Jag ringde Tompa så han kunde kolla om han såg något och han tyckte att hon liksom snubblade till ibland. Jag hoppade av och longerade henne några varv och då syntes det ganska tydligt att hon inte satte under vänster bak ordentligt. 
Jag blir så himla ledsen. Den oturen jag har haft med hästar dom senaste två åren skulle jag inte önska min värsta fiende. Nu står jag här med två halta hästar och känner mig totalt värdelös. Är det verkligen otur ?
 
Det behöver inte vara en stor grej. Antagligen så har jag pressat henne lite för hårt dom senaste ridpassen när vi har ökat intensiteten på ridpassen så att hon helt enkelt är stel och har träningsvärk. Nu har vi inte ridit så jättekrävande eller länge men med tanke på att hon har spatten som försvårar det för henne så kan det mycket väl vara så. Eller så har spatten blivit mer aktiv igen så att hon behöver vila ett tag igen. Jag hoppas på det förstnämnda..
Nu ska jag bara skritta henne i några dagar och sen longera henne för att se om hon har blivit bättre.
Annars får vi nog besöka Husaby igen.
 
Jag visste ju när Sunnie fick diagnosen spatt att jag kanske aldrig skulle kunna rida henne som vanligt igen. Att hon har vart så ridbar denna våren har bara vart ett plus, vilket jag har vart överlycklig för. Kanske har sommarens många vilodagar påverkat spatten negativt ? Jag kan spekulera i timmar och kommer inte kunna tänka på annat tills jag har fått ett definitivt svar.
 
 
 
 
Mitt älskade hjärta <3
 
 
 

Smögen

Nu är jag och Tompa på väg hem. Vi började dagen med att äta glass på Ursands camping, där vi hade husvagnen uppställd när jag var liten. Sen åkte vi vidare till Smögen där vi åt fish'n chips på Smögenbryggan. Nu sitter vi i bilen och äter smågodis. Nyttigt värre !
 
 
 
 
Vi gick igenom en kohage och Tompa höll på att bli stångad när han skulle klappa en kossa, haha !
 
 
 
 
Sunnie får tyvärr vila idag. Men det kanske bara är bra för mig att få lite distans innan vi kör på igen. 
 
 
 

Dåligt ridpass

Jag och Sunnie hade ett jättedåligt ridpass idag. Jag red utan gramanen på ängen och då blev hon sådär springig, stark och stressad som hon alltid blir utan graman. Jag kunde inte släppa efter en millisekund utan att hon sprang ifrån mig och i halvhalterna reagerade hon med att köra upp huvudet och tappa ryggen. 
Här har ni det enda bra klippet från idag:
 
 

Kvällstrim på ängen på en överspänd häst. Här är det bästa klippet från idag. What a difference a day make 😔 #SunnieGirl #hursvårtskadetvaraattslappnaav

Ett filmklipp publicerat av Emelie Svensson (@emelie_s) Aug 14, 2016 kl. 12:51 PDT



Förstår ni hur hemskt det känns att inte kunna rida sin häst utan graman ? Jag har den aldrig spänd men så fort den inte finns där så tappar Sunnie allt ! Sitter det undermedvetet hos mig eller påverkar det Sunnie ? Är det spatten som har blivit värre igen och detta är hennes flyktsätt ? Fast då skulle hon bete sig likadant även när gramanen är på. Jag måste komma på en lösning på det här i alla fall, det här funkar inte.. 
 
 
 
 
 
Prövade paddarna från Börjes idag förresten. Förutom att frampaddarna är så himla mycket mindre än bakpaddarna så var dom bra !
 
 
 

Äntligen !

 
 
Tänk er motivationsboosten jag kommer få inför mitt ridpass på Sunnie ikväll ! Så synd att vi inte kan hoppa något bara..
 
 
 

Ingen ridsport på TV3!

Tror ni jag blir irriterad när jag avbröt trädgårdsarbetet för att gå in och kolla på den individuella OS-hoppningen på TV3 och dom fortfarande visar golfen ? Tydligen så "går det så bra" för Henrik Stensson så att dom var tvungna att sända extra. Ja, men alla våra duktiga svenska hoppryttare då ? Det räcker väl att dom inte får någon uppmärksamhet i media när det går bra, då vill vi i alla fall kunna se hur det går för dom ! 
 
Näe, skärpning ! Aldrig att ridsporten skulle få dra över tiden på någon annan OS-grens sändningstid. Detta är inte okej !!
 
 
 
 
 
 

Stallbygge

Idag har vi fortsatt arbetet med stallet. Vi har gjutit ner stolpar som vi ska svetsa fast u-järn på som plankorna sen ska fästas i. Och så har vi gjutit igen rännan och även gjutit ner en brunn så att jag äntligen har någonstans att tvätta/spola hästarna. Så skönt !
I slutet på nästa vecka ska vi gjuta ett större stycke i bortre änden av stallet och sen är vi klara med den delen och kan börja bygga boxarna. 
 
 
 
 
 
 
 
Nu är vi hemma hos mamma, Tompa hjälper min lillebror att koppla ljud. Ikväll ska jag och Tompa äntligen få våran myskväll själva hemma, jag kommer seriöst inte ihåg när det hände senast. Vi ska laga potatisgratäng med kycklingfilé och bara umgås. 
Jag får se hur det blir med ridningen idag, som det ser ut så ska det tyvärr spöregna hela kvällen.
 
 
 
 
Tanterna igår när dom vilade.
 
 
 

Just nu

På skogspromenad med min favorit <3
Men vi är rädda för vildsvinen båda två (finns tydligen 29 st i bara denna skogen !) så vi går inte in så djupt, haha !
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Jag har nu gått på min andra semester, jag hade ett superbra ridpass med Sunnie på ängen och nu är jag och Tompa på väg till Hjulafton i Lidköping. Det känns rätt gött just nu faktiskt ! 
 
Jag och Sunnie jobbade först med sidvärtsrörelser. Vi red skarpa hörnen i skritt (där jag varierade mellan att flytta bakdelen eller vända in framdelen), vi red skänkelvikningar i skritt, trav och galopp och också öppna och sluta på volt i trav. Allt satt väldigt bra trots en del vila det sista, förutom öppna och sluta på volt som vi båda tyckte var lite trixigt. Jag själv har alltid haft svårt för särskillt öppna och på volt krävs det ännu lite mer inramning och ben av mig som ryttare. 
På slutet så samlade jag henne ordentligt och behöll samlingen kanske ett halvt fyrkantsspår. Vi provade även att gå in på en liten, liten volt så att hon fick "sätta sig" och hon gjorde det så jäkla bra ! Hon behöll takten och trampet i galoppen hela tiden och ja, jag är bara så nöjd med mitt hjärta <3
Ett plus i kanten till mig som var mjuk i handen under hela samlingen och till och med vågade gå med helt med handen emellanåt för att se om Sunnie gick kvar, vilket hon gjorde. Det är min svaghet annars, för mycket hand.
 
Hon har ju inte gått så hårt det sista så dom mer krävande delarna av passet släpper jag så fort jag är nöjd. Vi få öka successivt, jag vill inte överanstränga henne. Men det är så roligt att veta att allt fortfarande finns där och jag önskar så att jag kunde sitta bättre på henne så att vi fick visa vad vi kan även på tävlingar.
 
Jag var för övrigt på sånt trimhumör idag, solen sken och jag har en jättemysig äng att rida på. Då hade jag gärna hoppat upp och fortsatt med häst nummer två, varför kan inte Platina hålla sig hel för !
 
 
 
 
Efter ridpasset passade jag på att plocka nerfallna äpplen till hästarna. Fördelen med att bo på landet !
 
 
 

God morgon

Jobb från 6-14, sen har jag semester igen !
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Det blev inte riktigt som tänkt igår. Tompa fick en extrakörning så vi flängde till Lidköping på kvällen. Pizza i bilen och så fick vi köpt en golvränna till spolspiltan så det var ändå bra.
 
Idag jobbar jag 6-16 ca och sen ska vi greja i stallet. Det kommer bli en lång dag..
 
 
 
 
Jag vill ha sommar igen :(
 
 
 

Storm

Vädret är om möjligt ännu sämre idag, det blåser verkligen storm ! Lägg till riktiga åskskurar på det också. Nej, det blir ingen ridning idag, Sunnie höll på att flippa när jag gjorde i ordning henne redan igår, hehe. 
 
Det krånglar på jobbet igen och jag känner mig ganska utmattad just nu. Tur att det bara är två arbetsdagar kvar innan jag kan koppla bort jobbet i ännu 1.5 vecka. Fördelen med så sen semester är att hösten förhoppningsvis kommer gå ganska snabbt.
 
Igår fick vi svetsat några fyrkantsprofiler som vi ska ha till stallet. Imorgon börjar vi bila ur hål för att gjuta ner dom och på lördag så gjuter vi igen alla hålor. Sen kan vi börja med själva boxarna.
Idag blir det dock inte mycket gjort. Förutom att vi ska plocka ur och sen fylla transporten igen så ska jag och Tompa bara mysa i soffan med pannkakor och sylt. Ganska lagom i detta vädret. 
 
 
 
 
Tre snälla killar som hjälper till !
 
 
 

Gårdagens ridpass - Sunnie och Platina

Jag har hittat mitt nya favoritställe att rida på ! En höjd på en av ängarna innan våran gård, där det är en hyfsad stor och plan fyrkant med kanonunderlag. 
Trots att vi var utanför hagens staket så var Sunnie superfin från start igår. På ängen kunde jag låta henne trava och galoppera på ganska ordentligt, så vid avtravningen så frustade hon i varje steg och var helt avslappnad. Så kul att känna. Förutom en ordentlig regnskur så klarade vi oss nästan från regnet också.
 
Platina hade jag bestämt sedan innan att jag skulle longera. När jag red henne i söndags på grusvägen så tyckte jag inte att hon kändes fräsch. När vi travade på ängen kände jag dock inget, så jag hoppades att det bara var att hon ömmade på gruset. Men sån tur hade jag inte, för hon var halt även på gräs när jag longerade henne igår. Så himla synd, hon har ju känts så fin det sista. Nu blir det vila, så får vi se om jag prövar något mer i höst eller om hon får vila till våren. 
 
 
 
 
 
 

Spöregn..

 
 
Det regnar i sidleds och jag är inte alls sugen på att gå ut och rida. Men två hästar behöver motion så det är bara att sätta igång..
 
 
 

Suicide Squad och hästsnack

Biokväll igår med grillning som avslut. Vi såg Suicide Squad och jag som var väldigt skeptisk mot filmen innan tyckte att den var riktigt bra ! Grillkvällen drog ut lite på tiden och sådär men roligt var det.
 
Jag slarvade igår igen och lät Sunnie vila. Det är inte okej att ändra planerna så för att jag är lat. I mitt försvar så fastnade jag med att städa Johans bil och det tog en stund. Men det får bli skärpning framöver. 
Platina har blivit prioriterad det sista för att vi ska kunna komma igång och hoppa igen. Jag tycker att hoppning är roligast och när det mesta med Sunnie har vart så spänt och känsloladdat det sista så är det skönt att hoppa upp på Platina och leverera utan att känna press. Jag hoppas att vi ska hinna ut på tävlingsbanan innan årets slut. Jag måste bara ta kontakt med någon utav gårdarna med padock i närheten.
 
Just nu är jag och Tompa i Vara och ska fira hans mamma som fyller år. På vägen hem ska vi åka förbi jobbet och handla dit inför imorgon. Fyra dagars jobb nästa vecka innan jag har ännu 1.5 veckas semester. 
Sen ska båda hästarna ridas och jag har en ungefärlig plan för båda två.
 
 
 
 
 
 

Schabrak-shopping

Här om dagen så köpte jag fyra nya schabrak begagnat. Tanken var att ha dom som slit och släng-schabrak här hemma men jag tror att det gråa kommer vara riktigt snyggt på Platina så det får kanske bli ett finschabrak. Så om ni har en huva i grått och oranget eller vet vart det säljs så får ni gärna kommentera här !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Vi ska strax åka och bygga baslåda till Daniel och jag kände att jag ville hinna rida Platina innan. Igår hade hon en välförtjänt vilodag.
Förhoppningsvis hinner jag rida Sunnie i eftermiddag innan vi ska på bio med gänget.
 
 
 
 
Söt är hon ju i alla fall :)
 
 
 

Gårdagens ridpass - Platina

Jag kände att jag ville skriva några rader om ridpasset på Platina igår. Hon var så fin !
 
Ni som läst här ett tag vet att Platina kan vara ganska seg och stoig. Ju mer skänkel jag använder, desto mer tjurar hon ihop och hon kan vara ganska stor och långsam att rida. Med lite havre i krafftfodret blev det bättre i våras men i och med att hon har vilat så har hon inte fått havre på ett tag. 
Igår var hon ändå ganska pigg och faktiskt framme för skänkeln. Efter framskrittning så jobbade jag henne i skritten med volter, där hon ställs både inåt och utåt, och skänkelvikningar. Volterna gjorde hon kanon och verkligen väntade på nästa uppgift hela tiden. Skänkelvikningarna blir bättre men jag tycker att det är svårt att flytta henne utan att bli för "klämmig". Så fort jag lättar skänkeln lite så slutar hon ju liksom flytta. Men, det är bara att träna vidare. 
 
Igår red vi på böjt spår i traven för första gången sen vilan och vilken känsla hon gav ! Bara jag är noga med att fånga upp yttersidan så gick hon superfint och utan att stå emot alls. Bad jag henne att öka några steg så gjorde hon det direkt, utan fördröjning.
Hon är en så himla rolig häst att jobba med och hon utvecklas för varje ridpass. Denna gången ska jag vara ännu nogrannare med markarbetet så kanske vi får lite bättre flyt i hoppningen också. 
 
Förresten så har jag ju inte skrivit vad hovslagaren hittade sist han var ute. Nu har det kommit fram en ännu större hålighet i höger framhov, vilket antagligen har vart en ordentlig hovböld. Förhoppningsvis så var det den som gjorde henne halt och det stämmer ganska bra i och med att hon känns så fin nu igen. Så har vi tur så kanske vi hinner hoppa lite i höst i alla fall, vilket hade vart jätteroligt ! För let's face it, hoppning är ju sååå mycket roligare än dressyr ;)
 
 
 
 
 
 

Stress

Jag hade en del planer för denna dagen, rida Sunnie, måla stallet och städa inför grillkvällen ikväll bland annat. Men nu är klockan snart 13 och det enda jag har hunnit med är att besikta transporten (som äntligen gick igenom !) och plockat i ordning lite här hemma.
 
Jag mår inte så bra idag, vare sig fysiskt eller psykiskt, så att pressa för att hinna massa saker känns bara dumt. Jag känner att jag få ta dagen lite som den kommer, inte min starka sida riktigt då jag vill planera varenda minut av mitt liv helst. Men skulle jag hinna rida i eftermiddag så är det bra, annars så får Sunnie vila idag helt enkelt. Målningen lägger jag nog på hyllan helt tills jag känner att jag har tid. Det är ju trots allt en hel del kvar i stallet ändå så jag hinner måla lite på kvällar framöver.
Stallet stressar upp mig så mycket mer än vad som är nödvändigt. Men det är så många som jag måste förlita mig på för att få hjälp och jag känner mig tjatig och jobbig. Usch.. Det blir väl bra när det är klart hoppas jag. 
 
Så nu vet ni hur läget för dagen är. 
 
 
 
En del av gårdagens målarjobb.
 
 
 

At the moment

Målningen fick gå före under dagen. Dessutom så spöregnade det från och till hela eftermiddagen. Då får jag rida på kvällen helt enkelt !
 
 
 
 
Jag fick mysigt fikasällskap förut också. Emelie och William kikade förbi ned gifflar och festis. Helt okej avbrott i målningen! 
 
 
 

God morgon

Hur tur hade inte jag idag då ? Precis när jag sadlade av Sunnie så kom en ordentlig regnskur. Jag hann in på altanen och sitter nu och myser med Silver på altansoffan.
 
Sunnie fick gå ett kortare konditionspass idag. Först uppvärmning i skritt med några 10-metersvolter och skänkelvikningar. Sen körde vi igång på rakt spår, lite högre tempo med avbrott vid hagens ändar för att vända och fortsätta tillbaka igen. En vändas skrittpaus mellan traven och galoppen och Sunnie fick upp lite flås. Detta hade ju vart mycket roligare att göra ute på grusvägarna men det får vi ta efter hand. 
 
Nu ska jag gå bort och börja måla i stallet innan jag förhoppningsvis kan pricka in ett uppehåll i regnet och rida Platina. 
 
 
 
 
Bild från i måndags när jag och Platina gömde oss under ekarna i spöregnet.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Att säga att jag inte har hunnit med mycket på min semester vore en lögn.
Under eftermiddagen har jag spolat klart stallet och nu på kvällen har jag och Tompa tonat rutorna på hans mammas bil. Nu ska vi äta köttbullar med potatis och gräddsås och kanske hinna kolla på ett avsnitt av en serie.
 
Ridningen idag gick bra. Jag red Platina som fick trava lite mer än dom senaste dagarna och kändes fin. Hon segar till lite när vi vänder hemåt bara, uteritt är ju såå kul !
Johanna red Sunnie och dom fortsatte arbetet i hagen när vi kom tillbaka. Mamma red Rut som såg riktigt trevlig ut. 
 
Imorgon ska helst alla tre hästar ridas, men minst två. Så ska jag börja måla stallet, jag får se hur långt jag hinner. 
 
 
 
Bild från tidigare i somras på mina fina.
 
 
 

Onsdag

Gud vad dålig jag är på att uppdatera här. Men det har vart fullt upp nästan hela semestern och jag har faktiskt glömt av bloggen lite om jag ska vara ärlig. 
 
Om en stund så kommer mamma och Johanna hit och vi ska rida ut en sväng på alla hästarna. 
Jag red båda tanterna igår och förutom att Platina är lite seg så var hon väldigt fin. Vi började med utåtställning i skritt, vilket jag tror att jag aldrig har jobbat med med henne tidigare, och det gjorde hon bra. Hon är väldigt lättlärd ! Jag red Platina i måndags också och vi lyckades pricka in en utav dom värsta regnskurarna jag vart med om. Vi tog skydd under ekarna men det hjälpte inte, jag kunde vrida ur mina kläder när jag hoppade av. 
Sunnie igår kändes pigg och samarbetsvillig. Vi red en stund i en lite högre form och hon kändes lätt och smidig. Synd att jag inte kan jobba vidare på det arbetet idag.
 
På eftermiddagen igår så började jag spola ur stallet och på kvällen så bar killarna ut dom stora stenarna och bilade bort det sista. Lite grillning och mys med hästarna innan Daniel, Sanna och André åkte hem igen. Platina fastnade på kort också, haha !
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Augusti

 
 
Redan Augusti ? Vart har denna sommaren tagit vägen egentligen ? Det är läskigt hur fort tiden springer förbi. 
 
Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma innan jag förhoppningsvis kan gå ut och rida. Är det för mycket blinningar så får jag vänta några timmar. 
Ikväll ska Tompa bila ut det sista av matbordet i stallet och imorgon kan jag tvätta ur stallet. Snart så !
 
 
 

RSS 2.0