Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Sunnie fick galopptränas idag. Hon har gått två lite hårdare arbetspass det senaste där vi har checkat av både traven och galoppen. Nu var det därför dags för lite kondition. 
Efter uppvärmning fick hon galoppera i ett friskt tempo tre vändor på den långa grusvägen. Sen dök det upp hundar och fotgängare precis överallt så vi fick en ganska lagom skrittpaus innan vi galopperade tre lite lugnare vändor på den korta grusvägen. Hundar överallt igen så en skrittpaus till innan vi galopperade fem vändor i friskt tempo på den långa. Dom sista två vändorna fick Sunnie ta i ordentligt och jag vet inte vem utav oss som tyckte det var roligast ! Jag bad dock till gudarna att hon inte skulle lägga in ett bocksprång eller ett sidokast i den höga farten, haha !
Avtravning och sen en ordentlig avskrittning som avslut och Sunnie verkade nöjd när vi skrittade hemåt.
 
Platina gick en kortare tur idag. Lite trav och lite galopp och hon skötte sig jättebra hela ridturen. Hon var inte riktigt lika avslappnad i avtravningen som sist men det kommer. Hon tog mina galoppfattningar bättre idag, alltid något !
 
Och visst fick jag brodda hästarna då det fortfarande var is och snö på en del av grusvägen. Så nu har jag faktiskt lite träningsvärk i lår och vader efter i- och urbroddning på två hästar och galoppträning i lätt sits på en häst, haha.
 
 
 
 
 
 

Morgon

En natt med lite sömn är förbi och jag är sååå trött. Ögonen är svullna och näsan är täppt. Till råga på allt så är det redan söndag och söndagsångesten kommer krypande. Men det blir vad man gör det till, right ? Bara att försöka tänka positivt.
 
Nu ska jag hoppa i ridkläderna och åka till stallet. Det har kommit lite snö inatt så det kan hända att jag får brodda hästarna innan ridpassen. 
I eftermiddag åker jag med My som ska löshoppa Denver och efter det hoppas jag att jag kan kasta mig i soffan resren av kvällen. 
 
 
 
Jag och Denver i höstas.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Idag jobbade jag och Sunnie mycket med traven. Först uppvärmning i låg form i trav och galopp för att sen gå ner till trav och lägga oss på volten i skogen. 
Jag ställde henne inåt och utåt, gjorde överdrivna tempoväxlingar (jag kortar henne så kort jag kan utan att hon saktar av och länger sen ut ordentligt igen), tänkte lite "vända in bogen" i varje steg så att jag fick koll på ytterbogen och skålade ur henne ordentligt. 
Det ovanstående varierade vi mellan under travpasset. Jag märkte att jag har mer koll på hennes högerbog än vänsterbog. Inte för att hon skjuter ut bogen särskillt mycket men det är lättare att flytta in bogen åt vänster än åt höger. 
Samling har vi inte riktigt kommit på så bra än. Jag vill behålla ungefär samma tramp och takt i samlingen som i hennes vanliga trav men än så länge är det lite svårt.
Fin var hon i alla fall och när vi galopperade av så gjorde hon några lättare bocksprång. Min fina tjej <3
 
Platina prövade mig lite idag men hon blev aldrig sådär riktigt tjurig så att hon växte fast. Det är ju en vinst i sig! 
Hon stog emot lite när vi gick ifrån gårdsplanen men vi kom iväg nästan direkt. 
Min tanke var att trava lite, ta en galopp i varje och sen skritta hemåt. Hon är ju trots allt inte riden så många gånger efter vilan. Men i andra galoppen så låtsades Platina bli rädd för något och hoppade åt sidan. Jag tappade balansen och då passade fröken minsann på att dra några bocksprång. Ett tag satt jag löst men jag lyckades få upp huvudet på henne och få tillbaka min balans så vi kunde galoppera vidare. Eftersom hon var så pigg så fick hon fortsätta galoppera några vändor till innan vi travade av i låg form, vilket hon gjorde jättebra.
Hon har en räv bakom örat den där Platina men jag tror nog att vi ska komma bra överrens framöver !
 
 
 
 
 
 

Pigga tanter

Nu klev jag precis innanför dörren. Frågan är hur det alltid kan dra ut på tiden när man är i stallet ? Skönt att kunna greja i sitt egna tempo utan att stressa i alla fall.
 
Det var krut i båda tanterna idag vill jag lova. Att Platina äntligen är pigg igen är väl egentligen inte så konstigt efter vilan och det känns väldigt skönt att gamla Platina är tillbaka. Jag tror jag väntar lite med havren på henne, hehe ! Att Sunnie bockar i avgalopperingen på dom två senaste lite hårdare ridpassen känns också väldigt lovande. Nu är vi på gång !
 
Mer detaljerat inlägg om ridpassen kommer senare. Nu ska jag hoppa i vanliga kläder och åka på lunch hos mormor och morfar. 
 
 
 
 
 
 

Platina

 
 
 
 

Sunnie

 
 
 
 
 

God morgon

Det blev en ganska tidig kväll igår och tyvärr inte så mycket party som jag hade hoppats på. Men vi hade kul ändå och att vi kom i säng i tid är ju egentligen bara ett plus idag.
 
Jag tänkte rida båda hästarna men jag kan ju säga att jag kommer sitta löst på båda i detta vädret. Så på med gramanen på Sunnie och en förbygel på Platina så jag har någonting att hålla mig i och som håller dom i alla fall lite i schack, haha !
Det låter även som om jag behöver hoppa i regnkläder, kul..
 
 
 
 
 
 

Party !

Kvällen kanske inte blir så lugn som jag först trodde. Inte mig emot, nu är jag taggad som fasen ! Men först ska hela gänget mötas upp i grästorp och äta pizza. Det är viktigt att grunda ordentligt har jag hört, haha !
 
Hästarna fick komma in lite tidigare idag, det blåser storm här hos oss. Dom stog faktiskt vid grinden och väntade när jag kom och såg rätt nöjda ut när dom fick komma in i sina boxar. Skönt att kunna boa in dom nu när vädret är som det är.
 
Hoppas ni får en rolig fredagkväll så hörs vi imorgon :)
 
 
 
 
 
 

Hagvistelse

En stor fördel med snön och minusgraderna som har varit är att hästarna har kunnat gå ute i den stora sommarhagen. Där har dom haft lite gräs att skrapa fram under snön och dom har rört på sig ganska mycket varje dag, vilket är guld värt.
 
Nu när graderna har ökat så är det tyvärr alldeles för blött och lerigt för att jag ska vilja ha dom i sommarhagen. Det sliter så fruktansvärt på betet. Nu ska ju inte jag använda sommarhagen mer eftersom vi ska flytta den 1 maj och därmed får nya och fräscha sommarhagar. Men mamma ska däremot ha häst i sommarhagen framöver så det vore ju synd att förstöra hennes bete.
 
Nu går hästarna istället i en mindre vinterhage som är fruktansvärt kladdig. Dom har inte alls lika stor yta att röra sig på och sen dom betat ner det lilla gräs som fanns på sina ställen så står dom mest under träden och hänger. Jättetråkigt, men dom får i alla fall vara ute minst 10 timmar per dag och det är inte ofta dom står vid grinden och vill in.
 
I det nya stallet hoppas jag kunna göra en större vinterhage så att det inte blir så upptrampat och så att dom kan röra sig mer. Förhoppningsvis med en grusad öppning, men det kanske inte kommer förrän andra året.
 
Annars finns det inte så många fördelar med snö och kyla. Jag är rätt nöjd med plusgrader och lera, jag :)
 
 
 
 
 
 

Morgon

Fredag it is ! Förutom att jag är trött och har åkt på ännu en förkylning så ser jag fram emot helg och lite ledigt. Jag ska jobba 7.15-17 idag och jag är så täppt i näsan att jag knappt kan andas. Jag lär ju smälta in med barnen i alla fall ;)
 
Efter jobbet åker jag till stallet för att mocka och ta insläppet innan jag åker hem och svidar om till vanliga kläder. Ikväll är det en lugn kväll hos Kenth och det ser jag fram emot. Lugnt och skönt..
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Det blåste en del idag så jag väntade mig en spänd tant. Men hon var faktiskt rätt lugn, förutom att den där rotvältan och rishögen var sååå farliga, trots att vi red förbi dom säkert 20 gånger.
 
Jag travade fram i låg form och där var hon ganska avslappnad. Sen fortsatte jag med galoppen, som dagens fokus låg på. Först ville jag ha henne i en lägre form men det var bara att glömma, hon tänkte minsann inte slappna av såpass. Så jag plockade upp henne i den högre formen ganska fort och så låg vi och rullade på "volten", en vändplats i skogen som funkar hyffsat att träna lite på.
Högergaloppens takt var katastrof till en början. Men när vi ridit några varv så var den helt okej. I vänster varv tyckte jag att hon puttade över mig till höger väldigt mycket och funderade lite på varför. Jag prövade att rida henne ännu lite mer på yttertygeln och tänkte lite tagen bakdel. Då tog hon för sig mer med ytterbak och fick en bättre balans i galoppen = jag satt rakt över henne igen. 
I höger galopp fick jag istället tänka att jag red lite svag öppna för att få takt och form som jag ville. Är ryttaren skev så kan ju inte hästen vara rak så vi får träna lite extra båda två framöver. 
 
Vi jobbade också med förvänd galopp och hon kunde galoppera några varv på volten, med byte till rätt galopp, för att sen byta tillbaka till förvänd igen efter några galoppsprång. Huvudet kommer upp i bytena ibland men annars orkade hon bära sig mycket bättre än jag trodde.
Till slut fick hon galoppera av i låg form på raksträcka och då var hon tillräckligt avslappnad, ju mer jag längde tygeln desto lägre gick hon och höll jag kvar tygeln så hade hon ett trevligt stöd. Likadant i traven och sen skrittade hon hem utan att titta eller spänna sig. Trött tant ;)
 
Det luriga med Sunnie är att hon kan kännas helt avslappnad och genomsläpplig i en gångart, men så fort du gör en övergång eller tempoväxling så kommer huvudet ändå upp och så tar det några steg innan hon kommer tillbaka. Säkerligen så är det alla saker att titta på utomhus som spelar in lite, men det blir ganska tröttsamt i längden.. Men, tränatränaträna !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Jag har vaknat några gånger inatt men trots det så har jag ändå sovit bra och känner mig mycket mer utvilad idag. Skönt !
 
Idag jobbar jag 8-16 och sen åker jag som vanligt direkt till stallet. Sunnie ska ridas (vi får fightas mot mörkret men förhoppningsvis hinner vi iväg innan det är kolsvart i alla fall) och stallet ska mockas. Sen åker vi eventuellt och hämtar foder till hästarna. 
 
Jag har en helt vanlig torsdag framför mig helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 

Nytt schabrak

Här om dagen så hittade jag ett Kingslandschabrak på en bloppis på en utav bloggarna jag läser. 
 
Jag har länge velat ha ett stilrent Kingslandschabrak men har inte velat betala en förmögenhet för ett. Detta är välanvänt men fortfarande helt och snyggt. Perfekt träningsschabrak och kanske att jag kommer använda det på tävling också. Det blir nog Platina som kommer få använda det mest och med en marinblå huva till så blir det nog toppen på hoppbanan ! 
Nu ska jag bara hitta ett liknande i dressyrmodell till Sunnie :)
 
 
 
 
Bild lånad från sandraramtzen.blogg.se då jag inte har hunnit att ta kort på det själv än.
 
 
 

Massage/kotknäckning

Igår var jag på massage hos en jätteduktig tjej i Nossebro som heter Carolina Persson. Jag har bara vart på vanlig kroppsmassage innan så jag visste inte alls vad jag kunde vänta mig. 
 
Carolina började med att kolla på mig när jag stog upp för att se om jag var sned. Det var jag såklart och ganska mycket också. Det skilde två centimeter i längd på mina ben. Inte konstigt att jag hamnar till höger i sadeln hela tiden då mitt högerben är längre..
Sen fortsatte hon med att dra ut mina kotor i bröstryggen. Det gjorde lite ont samtidigt som det var väldigt skönt då många låsningar släppte. Hon tryckte lite på mina höfter för att sen trycka på två speciella punkter. Efter det var jag rak, vilket enligt mig är helt fantastiskt !
 
Det sista hon jobbade med var strax ovanför ländyggen vid sidan av ryggraden. Där har jag haft väldigt ont det sista och enligt Carolina så beror det på min, enligt min läkare, "milda skolios som inte alls orsakar min ryggsmärta". Hon sa redan från början att hon inte skulle kunna åtgärda allt på bara en behandling men masserade några punkter en ganska lång stund och det kändes mycket bättre när jag gick därifrån. Tyvärr är smärtan likadan redan nu, dagen efter, men förhoppningsvis blir det bättre efter några gångers massage. 
 
Jag ska tillbaka nästa fredag för att messa mig igen och jag längtar efter att känna resultat i framtiden !
 
 
 
 
Jag och Fredrik förrförra helgen. Tummen upp för massage !
 
 
 

Vårkänslor

Idag är jag hemma från jobbet. Eller hemma och hemma, jag sitter med Tompa på hans jobb idag. Jag får passa på när jag kan.
 
Läkaren trodde som sagt inte att jag hade slagit upp benbrottet i handen. Tydligen så blir benet starkare där man har brutit det och då blir det alltså svårare att bryta sig på samma ställe igen. Rätt fräckt ändå !
Det känns lite bättre idag men det pirrar i handen nästan hela tiden och vid rörelse så gör det ont. Tanken är att jag ska jobba imorgon i alla fall så jag hoppas att det är borta tills dess. 
 
Hästarna får vila idag, det var planerat sen innan dessutom så det passar ju ganska bra. Däremot reds inte Platina igår som hon skulle men eftersom hon inte är helt igång så spelar det inte så stor roll. Mockningen gör jag ikväll.
 
Gissa vem som är glad över att snön är borta förresten ? Nu är snart all is borta också så jag kan plocka av broddarna på hästarna och rida som vanligt. Tänk att slippa brodda innan ridpassen, underbart ! Snart är det vår och jag har såna vårkänslor !
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Läkaren trodde inte att det var ett nytt benbrott så jag får bara stå ut och hoppas att det blir bättre !
Nu pysslas Audin om lite istället.
 
 
 
 
 
 

Payback's a bitch !

När jag broddade Sunnie innan ridpasset så höll hon på och ryckte benen heeela tiden och var bara allmänt dum och tjurig. Min stubin var lite kortare idag än vanligtvis så jag skulle markera att det inte var okej med ett lätt slag på hennes rumpa. Dock träffade jag helt fel och fick fruktansvärt ont i handen, handen som jag bröt i höstas. Payback's a bitch, eller hur var det nu det var ? 
Under ridpasset så kastade sig Sunnie åt sidan en gång i galoppen och då vred jag till handen ännu mer, aj !
Så efter massagen och fikan så ska jag till vårdcentralen 15.30 för att säkerhetställa att handen är okej. När jag ändå är i Vara ska jag dessutom svänga förbi Kloma för att byta ett av vinterdäcken på Audin som det snart blir punka på. 
Och jag som trodde att denna tisdagen skulle bli bra.
Sunnie var fin att rida i all fall..
 
 
 
 
 
 

Som ett gift gammalt par

Jag och Tant Brun är inte alls överrens idag, vi får se hur ridpasset går. Solen skiner nu i alla fall :)
 
 
 
 
 
 

God morgon

Det är riktigt äckelväder idag, blåst och regn. Hade det inte vart isgata fortfarande så hade det känts mer okej. Nu är det både snö/is och höstväder liksom. Jaja, jag är ändå på jättebra humör, det är ju min lediga tisdag ! Så det är bara att dra på sig regnkläderna och åka till stallet.
Men först ska jag leta efter en av mammas hundar som har smitit. Förhoppningsvis sitter hon på trappen, pisseblöt, och ångrar att hon sprang iväg.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridning - Sunnie & Platina

Den här måndagen blev inte så dålig trots allt, den har nog faktiskt nästan vart en utav dom bättre måndagarna på ett tag. Jag kanske ska sluta ta att ut saker i förskott, haha !
Jobbet flöt på bra, dock lite stressigt med handling och matlagning. Jag slutade kl 14, bytte om på jobbet och åkte direkt till stallet.
 
Sunnie var först ut. Brodd på i bak (hon går ju broddad fram i hagen) och så flydde vi isgatan in i skogen. Där gick det faktiskt ganska bra att rida, även om Tant Brun hade nerverna på utsidan som vanligt. Undrar när hon ska växa upp ? ;)
 
Sen var det Platinas tur. Hon fick brodd i fram som ska sitta kvar i hagen men jag hade lite ont om tid och hann inte brodda bak, så vi red på åkern. 
Min förhoppning var att det inte skulle vara så halt på åkern men det var det. Därför blev det en kort tur men vi kunde trava några vändor på en icke halkig sträcka. 
Jag har inte velat rida Platina på grusvägen, trots brodd runt om, för om hon börjar joxa och ha sig så är jag livrädd för att hon ska halka. Men eftersom åkern inte längre är något alternativ och den lilla fuxiga fröken ska igång så får jag väl sätta i fyra brodd i varje sko och hoppas att hon har lite vett i skallen att ta det lugnt. Jag återkommer imorgon med hur det gick ;)
 
Imorgon blir en ganska rolig, ledig tisdag. 
Dagen börjar i stallet, sen ska jag hem och byta om för att åka på massage kl 13. Något som jag både ser fram emot och bävar för. Det känns som att det kommer göra ont ! Sen fika med tjejerna innan jag åker hem och fixar i huset. 
På kvällen ska jag och Tompa ha lite sambomys med favoritkycklingsoppan och kladdkaka med grädde. Jag bara älskar mina lediga dagar <3
 
 
 
 
 
 

Måndag morgon

No words needed. Massa mardrömmar inatt och oro om att bilen var konstig nu på morgonen. Lägg till förkylningen från helvetet och så har vi en dålig måndag morgon. Måndagar är ju alltid extra känsliga på något vis..
 
Jaja, förhoppningsvis blir det bättre under dagen och så är jag ledig imorgon, vilket ger mig tid att vila upp mig. Vi får se om jag orkar kravla mig upp på hästryggen i eftermiddag, annars får hästarna vila.
 
 
 
 
 
 

Ponnyridning

Idag hade vi ponnyridning med Kenth efter ridpasset. På läromästaren Sunnie kan jag sätta upp vem som helst :)
 
 
 
 
 
 

Söndag morgon

Igår var en riktig latisdag. Både jag och Tompa är väldigt förkylda så vi låg hemma i soffan och kollade på film näst intill hela dagen. Ingen ridning, bara mockning och insläpp på kvällen. 
 
Jag är lika förkyld idag så jag kommer nog ändra mitt upplägg för dagen lite. Jag tänkte rida båda hästarna men jag tror tyvärr inte jag orkar det. Men mockning och Sunnie ska orkas med, i vilken ordning det blir har jag inte funderat ut än. 
Dessutom så tränar Evelin kl 10 och då ska jag agera hästskötare och fotograf. Men så mycket som möjligt av dagen ska spenderas inomhus så jag förhoppningsvis mår lite bättre inför jobbet imorgon.
 
 
 
 
 
 

Fredag natt

Audin överlevde och verkar gå kanon efter rensad oljesil och med ny olja och oljefilter. Skönt, då kanske den lever några år till om vi har tur !
Sällskapet var som vanligt toppen och trots kalla fingrar och tår så hade jag en rolig kväll.
 
Sunnie var väldigt poppig idag, vilket jag hade ställt in mig på redan innan då vi red i skogen för första gången sen snön kom. Som sagt så är det inte bara jag som är negativ till snön, Sunnie tycker också att snön är misstänksam. En brunn en bra bit ute på åkern förvandlades till ett monster som endast tuggar i sig mörkbruna ston och snön som föll från träden var handgranater från andra världskriget. Jag kunde inte göra annat än att skratta och klappa om henne, min lilla fjanttös, haha !
När vi travade av slappnade hon dock av ganska bra och var till och med lite trött i avskrittningen efter joggning i snön.
 
Platina var ganska fin i trav och galopp men dog totalt i skritten. Ett halvt varv på åkern tog en evighet ! Så jag tror att jag ska pröva med havre till henne framöver. Hellre en pigg häst som har lite överskottsenergi än en häst som är trött och släpar benen efter sig vid ridning. Det kan hända att jag får äta upp dom orden i framtiden, det återstår att se ;)
 
Imorgon gör jag utsläppet i vanlig ordning och sen ska jag faktiskt åka hem och lägga mig någon timme igen. Denna veckan har vart utmanande med för lite sömn och fulla dagar så jag känner att jag och Tompa behöver en dag off. På eftermiddagen ska vi till stallet och på söndag förmiddag tänkte jag få lite motivation när Evelin tränar. Jag längtar tills jag kan komma iväg till ridhuset för lite hårdträning med hästarna igen !
 
 
 
 
 
 

2 hästar ridna

Platina var sist ut idag också. Hon skrittar i slowmotion efter bara två varv på åkern. Jag får nog fundera fram något mer energirikt krafftfoder till henne. Har ni några tips kanske ?
Sen är det bara mockningen kvar innan vi kör igång fredagsmeket.
 
 
 
 
 
 

9 oväntade

- Jag älskar att somna med diskmaskinen igång. Så rogivande !
 
- Jag hatar att köpa ny tandborste. Den nya är bara stenhård och konstig, usch !
 
- Jag gillar inte att rida i termobyxor men måste ha mössa under hjälmen och halsduk i halsen på vintern.
 
- Jag gillar att ha ordning runt mig men ändå ser det oftast ut som ett bombnedslag, haha !
 
- Jag blir jättevarm om mina händer så fort jag är i rörelse.
 
- Jag föredrar att rida i hoppsadel. Fast det kommer jag behöva ändra på framöver.
 
- Jag och Tompa har vart tillsammans i 7.5 år, vart förlovade i 6.5 år och har vart sambos i 3 år.
 
- Jag älskade att läsa när jag var mindre och kunde läsa flera böcker i veckan. Nu kan jag inte få mig att läsa ens en sida i en bok.
 
- Jag är ett kakmonster och tycker att kakor är godare än godis !
 
 
 
 
 
 
 

Freeedag !

Nu är fredagen här, så skönt ! 
Jag börjar med att jobba 6-14, sen ska jag till stallet och rida och mocka. Igår var jag i stallet 1.5 timme på kvällen och jag trodde jag skulle frysa ihjäl när jag satte mig i bilen hem. Fast jag blev fort varm när jag hoppade i träningskläderna och körde ett styrkepass hemma, haha ! Och jag gjorde nog ett bra pass för idag har jag träningsvärk.
 
Efter stallet ska vi ta Audin till garaget och göra rent oljetråg och oljesil. Oljtetrycket har vart lite all over the place det sista så det är bäst att åtgärda innan våran bästebil går sönder. En å annan öl så blir det desto roligare :)
 
 
 
 
 
 

Äntligen

Äntligen har Sunnie fått bläs ! Som jag har längtat ;)
(Ursäkta fruktansvärt dåliga bilder men damen hade inte riktigt tid att stå still)
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 6-14 och sen åker jag med My till Ankis Hästsport. Jag har inga pengar att shoppa för men åker med som moraliskt stöd.
En snabbis förbi Nossebro och sen till stallet. Tanken var att rida Sunnie åtminstone men det ska bli riktigt kallt så vi får se hur jag gör. Igår var hon ganska spänd nästan hela ridpasset igenom. Den där nya snön som föll häromdagen har ju gjort att inget ser ut som förut och det tycker inte Sunnie är riktigt okej, haha !
 
Stallet ska mockas i alla fall och sen åker jag hem och tränar. Förhoppningsvis hinner jag se Tompa mer än 5 minuter innan läggdags idag !
Ni då, har ni en bra torsdag framför er ? :)
 
 
 
 
Typical me ;) 
 
 
 

Yes, jag hann !

Avskrittning av Fröken Fux as we speak. Platina var riktigt fin idag men blev trött fort, åkern gör sitt jobb.
Nu börjat jag jobbet om 35 min. Stress !
 
 
 
 
 
 

Första hästen

Är Tant Brun. Jag hoppas att jag ska hinna Platina också men det kan bli tajt..
 
 
 
 
 
 

God morgon !

 
 
Mot stallet !
 
 
 

S.E.G

Dagen blev inte så spännande trots allt. Det var lugnt på jobbet och det var inte förrän jag nästan hade mockat klart som jag kände tröttheten som ett slag i ansiktet. Därför blev det ingen ridning men efter gårdagens pass så kan det nog vara lagom med en vilodag för Sunnie idag ändå.
 
Imorgon börjar jag inte förrän 10.30 så jag passar på att rida på morgonen. Förhoppningsvis är grusvägen skottad så att vi kan rida där. 
På kvällen ska jag på APT med jobbet mellan 18-20 så morgondagen kommer vara över innan jag vet ordet av. Inte mig emot, det innebär bara en dag närmare helg !
 
 
 
 
Här uppe trivs jag bäst <3
 
 
 

Morgon

Jag vet ärligt talat inte vad jag och Tompa har sysslat med inatt. Jag har vaknat minst en gång i timmen och inte kunnat somna om på en stund, Tompa har pratat i sömnen hela natten och vi har vänt och vritt på oss.
Till råga på allt så är det näst intill snökaos och det snöar fortfarande.
 
Den här dagen kan bli spännande, haha !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Platina

Jodå, tro det eller ej så red jag faktiskt två hästar idag. Kallt var det men jag överlevde ;)
 
Sunnie var först ut. Hon är alltid lite spändare och mer elektrisk när jag rider henne innan hon fått gå i hagen. Därför började jag i en låg form i alla gångarter och jag kände redan där att hon sprang ifrån mig lite. 
Sen tog jag upp henne i formen och traven var verkligen wow idag ! Lite ostadig men med bra tryck, energi och i uppförsbacke, det kändes som hon nästan satte sig på bakbenen och verkligen lättade i fronten. Nu kändes det säkert mer än vad det syntes men det är en jäkla häftig känsla !
Galoppen var tyvärr inte alls bra idag. Rumpan var överallt och hon tog korta, spända språng. Det är så hon blir efter för mycket vila så vi får helt enkelt jobba oss tillbaka till dom runda, luftiga sprången igen. Svettig blev hon i alla fall, så fort den värsta kylan har lagt sig så ska hon klippas igen.
 
 
 
 
Platina red jag på åkern och med tanke på att hon inte är igång så var vi inte ute alls länge, kanske 25 minuter skritt och trav sammanlagt. Snön ger ju riktig styrketräning och jag vill inte ta musten ur henne.
Platina var pigg och lite spänd. I skritten kunde hon komma fram och ner med nosen lite men i traven knäppte hon mest av. Kanske inte så konstigt på en stor, snöfylld åker, alla hästar kan ju inte vara som Sunnie, haha !
Hon bråkade lite en gång men det höll i sig i max 10 sekunder och det var inga stegringar. Duktig tjej !
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Min lediga måndag och jag ska börja dagen i stallet. Först och främst ska Sunnie ridas och jag ska mocka. Om det inte är för kallt så rider jag Platina på åkern en stund också.  
Det är egentligen dags för henne att sättas igång ordentligt igen nu men motivationen har inte riktigt funnits där när det var vart -15 grader eller mindre. Nu ska det förhoppningsvis hålla sig över -10 så då kanske vi kan följa våran plan. 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Ja, idag kom vi äntligen ut i kylan ! 
 
Sunnie går med brodd fram jämt men på grund av sparkrisken så vill jag inte att hon har brodd i bak i hagen. Hon har vart väldigt lätt i rumpan det sista den där damen..
Så först och främst fick jag brodda. Sist bråkade vi ganska mycket då hon håller på och kniper och rycker med bakbenen hela tiden. Denna gången lät jag henne ha benet lägre, strax ovanför golvet, och det funkade mycket bättre. Lite obekvämare jobbställning för mig men vad gör man inte för sin prinsessa ;)
Kanske är det så att hon får ont i haserna när man lyfter bakbenen så högt ? Vi kommer köra på detta sättet vid i- och urbroddning framöver i alla fall.
 
Dagens ridpass var egentligen bara förberedande inför morgondagen. Jag ville få henne att lugnt och avslappnat jogga igång och stretcha kroppen efter lite för mycket vila det sista, så att vi kan sätta lite mer tryck och plocka upp henne i formen mer imorgon.
Så lång och låg, försöka få henne att vila på steget och inte springa ifrån mig. Det gjorde hon riktigt bra och hon var lugnare än vad jag trodde att hon skulle vara.
Hon fick också galoppera lite fortare på slutet för att.. ja, för att det är kul helt enkelt. 
 
Det var perfekt underlag i mitten på grusvägen idag. Inte för hårt och lite sviktande av snön. Härligt !
 
 
 
 
 
 
 

Min fina <3

 
 
 
Och lurviga..
 
 
 

Dagen efter

Så, nu har jag fått någon extra timme sömn efter den korta sömnen under natten. Tiden bara sprang iväg som vanligt och vi hade jättekul. Det kanske blev lite för dimmigt för mig där ett tag (höhö) men hem kom jag och vaknade gjorde jag !
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi äta hemmagjorda hamburgare och sen ska jag kriga mig ut i kylan för att rida Sunnie. Vi måste komma ut en liten stund i alla fall och jag hoppas att det ska gå att rida på grusvägen.
 
 
 

Wow

Jag säger bara wow ! Vilken kväll vi hade igår ! Meeen jag vet någon som kommer må så dåligt senare idag ;)
Worth it !
 
 
 
 
Vi har verkligen aldrig tråkigt ! Här är en bråkdel av vår underbara familj <3
 
 
 

Lördag

Ännu ett sent hej.
 
Tompa åkte till Jönköping på TNTfest vid 10 och då skjutsade han mig till stallet. Störande att inte ha var sin fungerande bil men det blir det ändring på imorgon hoppas jag. Min rygg är fortfarande inte helt bra så jag vågade inte ställa mig och brodda Sunnie. Därför blev det bara mockning idag. Och mamma hjälpte mig att värma den där jäkla kranen som envisas med att frysa hela tiden ! 
Förhoppningsvis är det inte så kallt imorgon och så kanske Tompa kan hjälpa mig att brodda så jag och Sunnie kan komma iväg på en ridtur.
 
Mamma fick köra hem mig från stallet och nu har jag börjat göra i ordning mig inför kvällens fest. Det är min första fest utan Tompa på flera år så det känns lite konstigt men jag ska nog överleva. Våran skeva familj är ju där och får mig på bra humör. Det ska bli så kul :)
 
 
 
 
 
 
 

Ledig, ryggont och -20

Hej på er !
Blogg.se har krånglat för mig hela morgonen, därav det sena inlägget :)
 
Jag har helt ärligt inte haft en särskillt bra dag än så länge och jag tycker fruktansvärt synd om mig själv ! Rygghuggen har hållt i sig och är lika illa nu som igår. Trots ganska starka tabletter så händer det ingenting. Jag hoppas att det går över tills imorgon i alla fall, då har jag tänkt rida och sen ska fira Tompas bror på fest på kvällen.
Jag har fått igen lite sömn under dagen i alla fall eftersom jag är ledig och har tid att bara slappa. 
 
Morgonen började lite kaosartat. Tompas bil startade inte 4.45 imorse så efter en stund kom han in och värmde sig under tiden Audin fick ladda upp Lupons batteri. Men efter nästan en timme så startade den fortfarande inte så vi åkte till stallet för att släppa ut hästarna så Tompa kunde ta Audin till jobbet istället. 
Så här sitter jag nu. Utan (fungerande) bil, med nästan -20 utanför fönstret och med världens ryggont och försöker se positivt på livet. Jag hade ju redan planerat in att jag skulle vara inne hela dagen idag, så det var väl positivt att allt ändå hände idag..?
 
 
 
 
Min fina pojkvän var hemma och gjorde en semla till mig förut och snart stannar han till med ostbågar. Han är bäst, den där Tompa <3
 
 
 

14 januari

Suuperkallt ! Jag är verkligen inte gjord för sån här kyla alltså..
 
Idag jobbade jag 7.15-17 och åkte en svängom förbi Nossebro och sen till stallet. Det enda som hände där var mockning och insläpp, ingen ridning i denna kylan. Kanske att jag måste rida på lördag trots kylan men det är den dagens problem. 
 
Igår red jag Sunnie på åkern och det gick bra, inte mer eller mindre. Vi red inte så länge då hon säkerligen fick mjölksyra av den hårda snön. Sunnie var lite grinig så jag försökte mjuka upp henne med en massa pussar och mys efter ridturen.
Min egna träning igår var döden ! Jag hade sån träningsvärk så att jag knappt kunde utföra vissa övningar, haha. Jag har nästan lika mycket träningsvärk idag men ska köra ännu ett pass nu. Om det går vill säga, jag kunde knappt mocka för att det plötsligt sticker till i ryggen så hemskt att jag tappar andan. Det började på jobbet och har bara blivit värre..
 
Imorgon är jag ledig och förutom stallet på morgonen så ska jag inte gå utanför dörren.
 
 
 
 
 
 

Missing summer

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Morgon

Jag hade en jättemysig kväll i bilen med Tompa igår. Att åka bil kanske är tråkigt för dom flesta men vi gillar det och vi har aldrig tråkigt när vi sitter i bilen ihop !
 
Däremot har jag inte sovit så bra inatt. Ryggen har värkt dom senaste nätterna så sömn har börjat bli en bristvara. Förhoppningsvis kan jag ta igen det när jag är ledig på fredag.
 
Idag jobbar jag 7.15-16 och åker då direkt till stallet. Tanken är att jag ska ge ridningen på grusvägen ett till försök nu när det har frusit på ute och så ska jag mocka. Sen hem för att träna och äta kvällsmat och sen är det dags att sova. 
 
 
 
 
 
 

Nostalgi på hög nivå !

Direkt efter jobbet åkte jag med Tompa till Landvetter för att sen åka vidare mot Kungsbacka för att hämta en motor åt Kenth. Nostalgiska som vi var så åkte vi runt i Hede och Anneberg för att se hur allt ser ut idag. Stallen vi stog i när vi gick i skolan ser ju inte riktigt ut som då om man säger så. Själva skolan har byggt en jättestor anläggning med stallen i anslutning till ridhus, två padocker och en travbana. Plus att dom bor i riktigt elevboende 50 meter från stallet, inte ett skabbigt mögligt hus där man måste cykla flertalet km till skolan och stallet. Världen är orättvis ;)
Vi sprang in en snabbis på Willys för att köpa cookies (som på den gamla goda tiden) och sitter nu på Annebergs pizzeria och väntar på pizza. 
 
Tänk att det snart är 6 år sen jag tog studenten och flyttade hem. Det känns som igår men ändå 100 år sen. Jag som var stensäker på att jag skulle bo kvar i Kungsbacka efter studenten. Det var innan jag träffade Tompa som, som tur var, fick mig att ändra syn på det hela. Å andra sidan så finns det så mycket fler möjligheter här nere..
 
 
 
Gåsevadholms slott, där vi hade hästarna dom sista två åren på skolan.
 
 

Hemska drömmar

Usch vilken natt ! Jag har drömt så mycket hemskt att jag vaknade mitt i natten av att jag grät. Och när jag äntligen kunde somna om efter en bra stund så fortsatte jag drömma. Ingen bra start på dagen direkt.. 
 
Idag är mina ben som spaghetti och jag känner att träningsvärken är på väg. Det kommer nog kännas när jag tränar sen !
 
 
 
Något jag skulle behöva ta efter..
 
 
 

Måndag 11/1

Hej på er ! Allt bra ?
Idag var första riktiga dagen tillbaka på jobbet för min del och det känns i huvudet nu kan jag säga. Ljudnivån på förskola är lite högre än här hemma, hehe.
 
Det gick knappt att rida på grusvägen igår, trots både snösulor och brodd så halkade Sunnie flera gånger, antagligen på grund av den där jäkla blötsnön som gjorde styltor trots sulor. Jag vill inte riskera att hon sträcker sig så därför får hon vila tills den värsta kramsnön försvinner, vilket ser ut att bli redan på onsdag. Håller tummarna !
Vad hade jag inte gjort för ett eget ridhus ?
 
Istället för ridning idag så har jag nu dragit igång min egen träning här på kvällskvisten. Tompa har börjat intensivträna inför Tough Viking och jag tänkte att jag skulle hänga på hans motivationståg och bad honom att sätta ihop ett träningsschema till mig. Så idag gick jag ca 1.5 km och körde sen ett styrkepass här hemma. Både promenad och intensivitet på träningen kommer ökas efter hand. 
Trots att jag inte körde särskillt hårt eller länge idag så bränner det i musklerna och jag känner redan nu vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. Det är inte lätt när man är otränad, haha ! Men förhoppningsvis kommer detta hjälpa mig mycket i ridningen och kanske hjälpa mig att fortsätta viktminskningen (som stannade upp och till och med gick på minus nu under jul, hmm).
 
Imorgon jobbar jag 6-14 och ska sen fika med My. Vi är stammisar på Crossroad och känner att vi har saknat det lite under julen ! 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Gårdagens ridning - Sunnie & Platina

Just det, jag har ju glömt berätta om gårdagen !
 
Vi var ute på åkern och red i nysnön, jag på Sunnie, mamma på Platina och Chilli gick lös. Jag trodde att Chilli skulle bli wild and crazy på en stor snöfylld åker men han lunkade mest runt och betade, med undantag för någon bockning och en stegring.
 
Någon som blev wild and crazy av snön däremot var Platina så efter bara en liten stunds ridning så låg mamma på backen. Platina drog ett varv på åkern och fick med sig Chilli innan hon snällt lät sig fångas in igen. Som tur är så gick det bra med alla och Platina fick sprungit av sig sin extraenergi.
 
Sunnie vred inte ens på öronen eller spände en muskel när Platina kom i full fart mot oss. Där kan vi snacka läromästare, haha !
Hon var lite spändare igår när Platina var med ute. Hon skulle hela tiden ha koll på vart dom andra hästarna var och ville inte alls slappna av på samma sätt. Sen gick mamma in med Platina och då blev det lite bättre. 
Vi red på en åttvolt, först i trav där vi gjorde en övergång till skritt vid voltbytet varje varv. Sen i galopp, också med övergång till skritt vid voltbytet. Det var inga problem och jag var supernöjd med henne.
 
Jag satt upp på Platina en stund för att se om jag kunde provocera fram några bockningar men då var hon nog redan trött för hon gick som ett ljus. Lite spänd och hög i formen kanske men det är ju heller inte konstigt på en stor åker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Eller ja, halva dagen har ju snart gått, haha.
 
Jag och Tompa ska strax äta lunch. Sen åker vi till stallet för att brodda Sunnie i bak (hon går med brodd fram i hagen) och rida på grusvägen. Hon har gått flera dagar i rad på åkern så nu är det dags för underlagsbyte. Hon har snösulor så förhoppningsvis ska det gå bra trots sen fruktansvärda blötsnö som är ute nu.
 
Tanken är att vi ska hinna mocka också innan vi måste hem och duscha för att sen åka på kalas hos Tompas bror vid 16.30. Där lär vi spendera resten av kvällen och där var den helgen över ! Imorgon jobbar jag 7.15-17 ca och då blir det nog tyvärr ingen ridning. Eller så tar vi på pannlampan och kämpar i kylan !
 
 
 
 
 
 

Morning

Dricker nyponsoppa ur Emelie-koppen. Precis som för 20 år sen !
 
 
 
 
Snön håller på och smälter bort utanför fönstret men i veckan ska det bli över 20 minusgrader. Snön kommer inte hinna smälta bort innan dess så den befintliga snön kommer bli stenhård och allt blir bara isigt. Om det nu tvunget skulle komma snö, kunde det inte fått vara sån där härlig pudersnö då ? 
 
Aja, god morgon i alla fall :)
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Fullt schema tomorrow

Jag fick sluta lite tidigare från jobbet idag då vi ska ta själva planeringen någon kväll framöver istället. 
 
Det har snöat som fasen hela dagen och det har nu blivit ett ganska tjock snötäcke på marken. 
På vägen hem från jobbet hade en Atraktor kört av vägen och eftersom jag har fyrhjulsdrift och dessutom hade bogserlinan i baksätet så erbjöd jag mig att dra upp killen. Det gick lätt och smidigt, som det mesta med Audin. Den där bilen är ren, materiell kärlek alltså !
 
Tanken var att jag skulle hinna rida idag när jag ändå slutade tidigt men att dra upp traktorn drog ut lite på tiden plus att det blåste svinkallt och snöade tätt så jag lät faktiskt Sunnie gå kvar i hagen och mockade bara stallet. Jag vet, jag ska satsa och tänka positivt och så vidare men jag vill gärna få ut något bra av våra ridpass också. Imorgon däremot hoppas jag på att få rida på hela åkern och inte bara i kanten så då blir det åka av ! Dock inte för länge då jag inte vill belasta Sunnies haser för mycket.
 
Jag ska till Evelins stall på morgonen och antingen så blir det lite jobbigare för Sannie att pulsa i snön så att hon lugnar ner sig något hekto eller så ser hon en stor, snöfylld åker som en biljett till att få busa av sig. Det återstår att se ! Som tur är så är det ingen som kollar när jag rider så om jag flyger av så slipper jag bjuda på tårta ;)
 
Annars är planerna att också hinna köra lite på isen och åka pulka efter fyrhjuling imorgon. Hur jag nu ska få ihop allt jag ska hinna med. Det är nog dags att gå och lägga sig så får jag gå upp tiiidigt för att få schemat att gå ihop.
 
 
 
 
Jag och Sunnie i snön för några år sen.
 
 
 

Audi is the shit !

Audin fick nyss leka hjälte och dra upp en Atraktor ur diket. Inga problem att köra ut på åkern ;)
 
 
 
 
 
 

Ännu en ledig dag

Det kom inga barn till dagis idag = jag blev ledig. Det fick jag inte reda på förrän jag kom till stallet så jag red och mockade på morgonen när jag ändå var där. Skönt med en oplanerad dag att kunna göra en massa måsten och komma ikapp med städning osv.
 
Sunnie joggades på åkern igen. Idag la jag också till lite skänkelvikning och så tog jag även upp henne i en högre form emellanåt. 
Hon är så himla trevlig att rida just nu och hon blir så fin av arbete i den lägre formen. Mjuk och böjlig med en bra framåtbjudning. Om jag ska vara riktigt petig så var hon lite stummare i vänster mungipa i jämförelse med höger men nu snackar vi detaljer. 
Däremot så har vi svårt för övergångarna. När vi ska upp en gångart går det hyfsat och hon har nu börjat trampa in bättre i övergångarna. Men till en lägre gångart orkar jag inte hålla ihop henne och blir lite framåtlutad vilket leder till att formen brister. Det kommer vi få jobba med mycket innan tävlingarna drar igång. Förhoppningsvis kanske vi kan komma iväg till ridhuset nu när minusgraderna inte är lika många. Och jag själv behöver träna upp min bålstyrka.
 
Imorgon jobbar jag 8-16 och vi har endast föreläsningar på förmiddagen och sen planering på eftermiddagen så det blir en ganska lugn dag. Har jag tur så hinner jag rida när jag slutat. Sen är det helg, woop !
 
 
 
 
Min finaste tjej <3
 
 
 

Coldplay - The Scientist

Så. Jävla. Grym.
 
 

2016

Jag har väldigt stora förhoppningar inför 2016. Jag har så många mål och drömmar som jag vill ska slå in. Men ska jag uppnå mina mål så går det inte att bara sitta hemma i soffan och glo på serier (fast jag försöker intala mig det nu när det är så kallt, haha).
 
Nej, jag ska kämpa hela 2016 för att mina mål och drömmar ska slå in. Jag ska försöka ändra min inställning och personlighet och bli en doer och ta för mig istället för att bara sitta och vänta på att möjligheter ska komma ramlandes i mitt knä. För det gör dom inte, nothing worth having comes easy.
 
 
 
 
Jag är på väg mot mina mål, jag har faktiskt kommit en liten bit på vägen redan.
 
I maj ska jag och Tompa flytta till en gård. Huset är litet och läget är sådär men jag kommer ha hästarna hemma på gården vilket kommer underlätta otroligt mycket. Förhoppnigsvis får vi ett varmstall (eller ja, isolerat i alla fall) också, så skönt för mig som är så frusen !
 
Jag har redan under 2015 börjat bygga upp ett litet nätverk med hästar och hästägare. Jag hoppas kunna utöka det nätverket ytterligare under 2016 och då också vårda mitt arbete och rykte lite bättre. Tyvärr kom ju kylan och förstörde min motivation men den börjar komma smygandes tillbaka.
 
Sen så skulle jag väldigt gärna vilja ta steget och göra den där tatueringen jag längtat efter i flera år. Har jag velat ha den i flera år så har jag svårt att tro att jag skulle ångra mig. Det hade betytt så mycket för mig att få ha den lilla texten på min underarm för evigt men jag vet inte om jag vågar eller har råd. Det kanske blir mitt nästa stora steg att ta ?
 
 
 
 
 
Till mina egna hästar då.
Sunnie ska under våren få en dressyrsadel utprovad. Det är viktigt att den passar oss båda då jag redan har så svårt för nedsittning. Sen är tanken att vi ska ut på lokala/regionala dressyrtävlingar och prova våra vingar. Jag vet att hon kan, det är bara jag som ska ställa om mig till dressyrmode igen och verkligen finslipa på detaljerna.
Drömmen är (om hon får hålla sig frisk och fräsch) att starta henne redan på Essungas lokala dressyrtävling den 13 mars. Där ska hon gå LC:1 och LB:1. Tyvärr är det inte säkert att jag har köpt en sadel tills dess men det finns flera tävlingar i april att välja mellan så i så fall skjuter vi bara upp debuten någon månad.
 
 
 
 
Platina kommer jag och mamma dela på så jag kan inte bestämma hur som helst. Men målet är att hon ska vara igång så att jag kan åka på någon/några Pay and Jump i februari för att sen starta våran första lokala hopptävling i Essunga den 3 april. Är vi redo tidigare så finns det några lokala tävlingar att välja på. Förhoppningsvis ska vi åka på någon Annaträning under våren också, då jag fortfarande står kvar som reserv.
Några fler mål än så har jag inte satt i nuläget. Jag har bara hoppat henne några enstaka gånger och har aldrig riktigt pressat henne. Går det så går det, annars så håller vi oss på en lagom nivå som passar henne. Fast självklart hade det vart roligt att få starta någon 1.10 igen ;)
 
 
 
 
Chilli blir 1 (!) nästa år och först tänkte jag skriva att han inte ska göra så mycket. Men jag får nog ändra mig för visst har jag lite planer för honom ändå.
Han ska kunna vara själv i stallet och förhoppningsvis i hagen också så småningom. Några promenader för att han ska hållas uppfostrad och kanske att han får bett i munnen i slutet på året. Han ska introduceras för löshoppning och förhoppningsvis löshoppas några gånger under året. Och så ska han lasttränas.
 
 
 
 
Jag är egentligen inte en särskillt positiv person, jag gräver gärna ner mig 10 meter under marken om det händer något och ligger kvar där i flera dagar. Och bara för att jag vill försöka ändra mig så betyder det inte att jag aldrig mer kommer må dåligt eller att förändringen kommer ske över en natt. Jag kommer få jobba mycket och pressa mig själv. Men det är något jag verkligen vill. Och hästarna hjälper mig en bra bit på vägen så desto mer hästar, desto gladare Emelie ? Haha :)
 
Vad har ni för drömmar och mål inför 2016 ? Tell me !
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Det blev ändrade planer !
 
 
 
 
 
 

Sista lediga dagen

Huu vilken dag ! Eller, dagen i sig har vart bra, jag syftar mest på kylan.
 
Sannie var pigg idag igen, surprice surprice.. Hur kan en häst ha så mycket energi ? Vi gjorde 365133 övergångar och red serpentiner och åttvolter tills vi båda var snurriga. Då var hon fin kan jag lova ! Galopp på grusvägen med många avbrott och nya fattningar och sen kändes hon till och med lite trött. Synd bara att hon ska vila i två dagar nu så att hon kommer vara minst lika pigg på lördag ändå, haha !
 
Sen var det Sunnies tur som joggades i låg form på åkern. Hon kändes mjuk och samarbetsvillig trots två vilodagar I ryggen. Nu blir det nog tyvärr två vilodagar till eftersom jag jobbar sent torsdag och fredag.
 
Idag fixade vi också vattnet i badkaret och la i värmekabeln så att jag förhoppningsvis ska slippa bära vatten varje morgon. Vi har fortfarande inte fått ordning på kranen så att fixa vattnet är desto krångligare just nu.
Imorgon är min första jobbdag efter julledigheten och visst har jag lite ångest men det är faktiskt lindrigare än vad jag trodde det skulle vara. Det känns bara jobbigt att behöva passa fasta tider igen, hehe.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Hur orkar folk vara i stallet flera timmar om dagen och träna och satsa i detta vädret ? Det är för mig oförståeligt ! Sunnie går lite på halvfart tills dom värsta minusgraderna har lagt sig, det är en sak som är säker.. Eller kanske att jag kan lägga mer krut på henne när jag bara har henne att rida.
 
Nu ska jag bort till Evelins stall och sen tar jag en kort ridtur på Sunnie direkt efter. 
 
 
 
 
 
 

10 minus ?!

Jag är verkligen inte gjort för sånt här väder !
 
Morgonen började med att vattnet i stallet hade frusit, trots att jag lindade kranen igår kväll. Efter en stunds värmande fick jag igång det men när jag väl fått fyllt mina hinkar så slutade det ju aldrig rinna, hur mycket jag än vred på handtaget.
I panik ringde jag Tompa och nästan grät, det var alldeles för tidigt på morgonen för sån där skit. Jag fick tipset att sätta på slangen så kunde han lösa det när han kom hem. Nackdelen var bara att även slangen och anslutningen var frusen så när jag skulle försöka ansluta slangen så fick jag inte på den och det sprutade vatten över hela mig tills jag äntligen lyckades, efter en massa värmande och gröpande med spik. Ungefär här tog mitt tålamod slut och jag brast ut i gråt/skrik/svordomar. 
Vad händer med vatten när det utsätts för minusgrader ? Jo det fryser ! Så som en isglass släpade jag gråtandes mina isiga fötter till bilen för att åka till Evelins stall, samtidigt som jag försökte tina jackan med fullt blås på fläkten och rumpvärme. Värsta morgonen..
 
Hos Evelin gick det i alla fall bra och hästarna skötte sig. Sannie var pigg idag med men det verkar hon ju vara jämt så det var bara att försöka förvalta piggheten till något bra. Tillslut var hon ganska fin men helst hade jag fortsatt en liten stund till för att få lossat henne ytterligare. Men tack vare vattenincidenten på morgonen så hade jag tyvärr inte tid.
 
Till ridskolan för att rida dressyrhäst (sååå fin !) innan jag fick komma hem och äta lunch.
Hovslagaren kom sent och drog ut lite på tiden och vid det laget var jag återigen kall som en isglass så jag bestämde mig för att Sunnie skulle få en vilodag och så åkte jag och Tompa hem till mamma och åt ostkaka istället. Vattnet fick vi heller inte ordning på nu under kvällen så jag får krångla med det en stund till innan vi köpt ny vattenkran. Suck.. 
 
 
 
 
 
 

Tisdag morgon

Jag är sååå trött ! Och så börjar jag bli sjuk, vilket inte passar sig då jag börjar jobba på torsdag.. 
 
Nu ska jag till mitt stall för utsläpp. Sen åker jag till Evelin för att rida Sannie och mocka. Direkt vidare till Essunga ridskola där jag ska rida en utav privathästarna. Hem för en snabb lunch innan hovslagaren kommer (han kom aldrig igår). Och när hovdlagaren är klar ska jag lasta Sunnie och åka till ridhuset. 
Det blir en lång dag ute i kylan. Men morgondagen ska bli desto lugnare.
 
 
 
 
 
 

Ovisade bilder - Platina

Jag kom på att jag har bilder på Platina från i slutet på oktober liggandes.
Det var första gången jag red henne i padocken (andra gången hon gick i padock hos oss) och jag kommer ihåg att hon var lite trött. Vi hoppade några språng också men det blev inga vackra kort, haha !
Fotograf: My Wester
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Söndag

Jag hatar när saker inte blir som jag tänkt mig ! 
 
Tyvärr så var ridhuset upptaget hela helgen så jag och Sunnie gav oss ut på åkern bredvid vid stallet imorse istället. Svinkallt var det, jag höll på att frysa ihjäl i snön och blåsten ! Men helt okej underlag förutom ett litet parti med sorkhål som vi fick skritta över. 
Vi var ute i 45 min och Sunnie var fin. Vi red bara i kanten på åkern och på rakt spår men när jag begärde en lägre form så sänkte hon sig jättefint.
Förhoppningsvis är ridhuset ledigt någon dag i veckan så att jag kan rida igenom henne ordentligt.
 
Imorgon startar jag dagen med utsläpp i mitt stall för att sen åka till Evelins stall och rida Sannie och mocka. På eftermiddagen kommer hovslagaren till mina hästar så då passar jag på att mocka mitt stall. Och så ska jag försöka komma ihåg att köpa en till uppsättning broddar också. Jag har bara så att det räcker till en häst och Platina ska ju snart sättas igång igen :)
Fast jag hoppas på vår snart så att jag kan få tillbaka min motivation. Vem vill vara i stallet flera timmar om dagen i den här kylan ? Jag kan i och för sig nöja mig med ett eget ridhus också, då kan det nästan få vara vilken årstid det vill, haha !
 
 
 
 
 
 
 
 

Årsresumé 2015

Januari:
 
Jag började sätta igång Sunnie inför det avgörande återbesöket på Husaby.
 
 
 
Vi var på löshoppning med Mys unghästar.
 
 
 
Mercan krånglade.
 
Jag och Hiawatha hade ett kärt återseende.
 
 
 
Vi tog nytta av den lilla snön som kom och var ute och sladdade en hel del med Mercan.
 
 
 
Jag provred Vrianda.
 
Jag satte ut Duff på utlånasannons.
 
 
 
Jag och Evelin red ut tillsammans och jag fick låna Tessie.
 
 
 
Många mysiga skritturer med Sunnie.
 
 
 
Sunnie var fortfarande ofräsch vid Husabybesöket och skulle nu vila helt i ett halvår.
 
 
 
Februari:
 
 
Dennis åkte till sina fodervärdar i Ulricehamn.
 
 
 
Vrianda kom till vårat stall.
 
 
 
Jag och Vera började rida ihop oss.
 
 
 
Vi började spela badminton med släkten.
 
 
 
Vi var och kikade på träningstävling.
 
 
 
Vi var på Göteborg Horse Show för första gången på några år.
 
 
 
 
Mars:
 
Sunnie vaccinerades.
 
Vi hade en grym drinkkväll !
 
Jag fick nytt schema på jobbet vilket innebar mer jobb.
 
Vi var på löshoppning med Denver.
 
 
 
Det blev en del gragehäng.
 
 
 
Jag och Tompa red ut ihop.
 
 
 
Ethel slutade på jobbet.
 
 
 
Vera och jag fortsatte att träna.
 
 
 
Jag och Tessie var på våran första hoppträning, för Giesela.
 
 Vi kopplade in Tompas hemmagjorda baslåda.
 
 
 
Audin gick igenom besiktningen med blanka papper.
 
 
 
April:
 
Jag hopptränade Tessie på AS.
 
 
 
 
Vera åkte hem igen och jag var inne på att sluta med hästar helt.
 
 
 
Vi köpte Imprezan i Västerhaninge.
 
 
 
Vi hälsade på Dennis.
 
 
 
Vi var på Elmiaträffen på kvällen.
 
 
 
Jag la ut Duff på hästnet. Han skulle säljas :(
 
 
 
Vi kom överrens om att jag skulle köpa fölungen (Chilli) i Platinas mage och att jag också skulle få hem Platina till mitt stall !
 
 
 
Duff såldes till Mellerud :(
 
 
 
Imprezan rastades på årets första race.
 
Hästarna sov ute första natten den 19 april.
 
 
 
Tompa opererade sig.
 
Vi såg Drängarna live i en lada.
 
 
 
Vi hälsade på tjockisPlatina ofta.
 
 
 
Vi hade lika tur med bilar som vanligt, Johans bil gick sönder när vi lånade den.
 
 
 
Fölvaket började.
 
 
Maj:
 
Vi fölvakade intensivt i över en vecka innan Chilli bestämde sig för att komma ut den 8 maj. Har ni sett något så litet och sött ?
 
 
 
 
Två trötta fölvakare som snabbt handlat kvällsmat på ica. Kolla mitt lyckliga smile ;)
 
 
 
Första gången Chilli var ute.
 
 
 
Andra gången han var ute.
 
 
 
Vi var på burnout i Skara.
 
 
 
Chilli fick komma ut i stor hage.
 
 
 
 
Vi körde Denver till hingstbete.
 
 
 
Chilli och Platina kom hem till mitt stall !
 
 
 
Chilli belastade ena bakhoven snett så han fick en toffla som han skulle gå med i 2 veckor.
 
 
 
Vi dekaltrimmade Audin.
 
 
 
 
Chillis stackars toffla åkte av och på några gånger innan han fick hoven plastad istället.
 
 
Juni:
 
Chilli och Sunnies första möte.
 
 
 
Vi hälsade på Denver på betet.
 
 
 
Vi släppte ihop Platina och Chilli med Sunnie.
 
 
 
 
Platina fick sadel och träns på sig och Chilli tränades på att gå i grimma och grimskaft.
 
 
 
 
Stina fick åka till veterinären då hon tappade en klo.
 
 
 
Vi var på Stenaracet i Skara.
 
 
 
Vi flyttade vindskjulet.
 
 
 
Vi firade en rolig midsommar med alla goingar hos Daniel och Sanna.
 
 
 
Vi åkte till Lysekilscruisingen.
 
 
 
Jag fick en ny hjälm i födelsedagspresent/julklapp.
 
 
 
Jag fick rida Evelins fina Sannie.
 
 
 
Jag fick mitt livs första magsår på grund av för stark eksemmedicin.
 
Jag och Tompa var på Jordgubbens dag.
 
Jag besiktade Imprezan, som inte gick igenom första gången.
 
 
Juli:
 
Vi badade första gången för året.
 
Jag och Tompa åkte till Mollösund med Daniel och anders.
 
 
 
 
Tompa gjorde en hemmagjord blinningfångare, som tyvärr inte fungerade så bra.
 
 
 
Tompa och Chilli bondade.
 
 
 
 
Jag fick låna Turbo för att rida med My ut och efter det red jag honom några gånger.
 
 
 
Vi var på Drifting i Skara.
 
 
 
Vi åkte jänk på Fallens dagar.
 
 
 
Jag dressyrade med Tessie i padocken.
 
 
 
Platina började longeras.
 
 
 
Jag hoppade Tessie i padocken.
 
 
 
Återigen punka på Audin.
 
 
 
Jag och Tompa åkte till Tyskland.
 
 
 
 
 
Jag hoppade Tessie i padocken, igen.
 
 
 
Augusti:
 
Sunnie började sättas igång efter 6 månaders vila.
 
 
 
Jag satt och blev ledd på Platina första gången.
 
 
 
Första skritturen på Platina.
 
 
 
Jag och Tompa hade inbrott i våra bilar.
 
Sunnie började travas.
 
 
 
Platina reds ut och travades första gången hos oss, fortfarande med sällskap av Chilli.
 
 
 
 
Jag filmade Sunnie för att skicka in till min veterinär för bedömning.
 
 
 
Vi åkte med Chilli på fölvisning på Grevagården. Inget toppenresultat men 22.17 p och en överlycklig fölunge är ändå godkänt.
  
 
Vi dekaltrimmade audin ytterligare.
 
 
 
På min födelsedag var vi på Hjulafton.
 
 
 
Vi var på Sommarlandsträffen.
 
 
 
Vi var på Champion of the Youngsters på Grevagården.
 
Jag hopptränade Tessie för Martina.
 


 
 
Vi hämtade hem Denver från betet.
 
 
 
Jag fick positiva besked från veterinären och kunde fortsätta Sunnies igångsättning.
 
Jag och Tessie tränade för Anna Emanuelsson första gången.
 September:
 
Platina och Chilli löshoppades på AS.
 
 Jag och Tessie hopptränade för Martina.
 
 Vi var på kräftskiva hos Fredrik.
 
 
 
Jag köpte ny mobil, Samsung Galaxy s5.
 
 
 
Jag och Tessie tränade för Anna.
 Jag och Tessie var anmälda till en Pay and Jump men vid uppsittningen bröt jag ett ben i handen så det blev ingen hoppning.
 
 
 
Vi var på bilträff i Partille.
 
Det blev mycket fika under mina 4 veckors sjukskrivning.
 
 
 
Mamma red Platina på AS.
 
 
 
Efter en vecka sjukskrivning satt jag på Sunnie igen.
 
Jag fick nytt gips.
 
 
 
Imprezan gick sönder på väg till bilträff i Skövde.
 
 
 
Vi var på race i Skara.
 
Jag, Tompa och Budda gick upp mitt i natten för att kolla på blodmånen.
 
 
 
Jag åkte med My och Jessica till Ullared.
 
Jag hälsade på Karin.
 
 
 
Oktober:
 
My kom och fotade Chilli.
 
 
 
 
Vi var på bilträff i Trollhättan.
 
Jag blev av med gipset.
 
 
 
Chilli mätte 135 cm i mankhöjd.
 
Jag och Sunnie red i padocken på AS.
 
 
 
Vi var på race med Imprezan.
 
Jag och Platina fastnade på bild. My fotade.
 
 
 
Vi hängde på Denver för första gången.
 
 
 
Jag hopptränade Tessie för Anna.
 Jag började rida DC en gång i veckan.
 
Jag hoppade Tessie i padocken.
 
 Jag red Platina i padocken på AS.
 
 
 
Jag skickade in ännu en film på Sunnie till veterinären.
 
 
November:
 
Vi satte upp hästarnas nya vinterhage.
 
 
 
Jag började rida Vitamin.
 
Denver reds ut för första gången.
 
 
 
Jag och Tessie tränade för Anna.
 Platina kollade tänderna och alla hästarna vaccinerades.
 
Jag hoppade Tessie i padocken.
 
 
 
Sunnie fick tummen upp och började ridas helt normalt, förutom att vi utesluter hoppning (förutom något litet språng ibland), bommar och klättring.
 
Evelin kom och klippte Sunnie.
 
 
 
Sunnie blev sparkad och var halt några dagar.
 
Jag och mamma var på julbord med jobbet.
 
 
 
Jag och Tompa bestämde oss för att flytta ! Flytten blir den 1 maj 2016.
 
 
 
Vi var på årets roligaste fest hos Elin som fyllde 20.
 
Jag och Tompa kom på en ny lek.
 
 
 
December:
 
Chilli mätte 138cm i mankhöjd.
 
Jag och Tessie gjorde våran sista hoppträning för Anna.
 Vi sprang hinderbana.
 
 
 
Platina hoppades för första gången.
 Jag och Sunnie red ett pass i ridhuset.
 
Platina hoppades ännu en gång i ridhuset innan hon fick vintervila.
 Vi var på julbord i Lidköping med hela goa gänget.
 
 
 
Vi fick ännu en gång punka på Audin, denna gången på väg till ridhuset.
 
Imprezan gick sönder.
 
Vi köpte en ny bil.
 
 
 
Jag och Sunnie "hoppade".
 Jag och Tompa red ut på julaftonsmorgon.
 
 
 
Jag ramlade av Denver vid en uteritt.
 
 
 
Jag och Evelin red ut tillsammans på hennes hästar.
 
 
 
Vi hade en rolig nyårsafton !
 
 
 
 
2015 började lite segt men har sen vart proppad med häst.
Hästar har kommit och gått och efter en hemsk hästvår så var jag inne på att sluta med hästar helt. Som tur var så ångrade jag mig och under hösten red jag minst 2 hästar om dagen, ibland 5.
Sunnie fick äntligen tummen upp att ridas.
Jag och Tompa har haft nästan lika otur med bilar som vanligt.
 
2015 har vart helt okej (och alldeles förskräckligt samtidigt) och 2016 kan bli ännu bättre !
 
 
 

God morgon

 
 
 
Tanken var först ridhuset idag men det blev ändrade planer. Så nu är vi påpälsade och broddade för att fixa kyla och halka. Imorgon kör vi ridhus istället !
 
 
 

Coco Pops

Pizza till lunch, nu Coco Pops. Nyttigt och bra, inga nyttiga nyårslöften här inte ;)
 
 
 
 
 
 

Nyårsafton i bilder

Vilken nyårsafton det blev ! Vi åt god mat, spelade musikquiz och dansade bort timmarna till alla sorters låtar på högsta volym i rök och ljus. Här får ni några bilder från kvällen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt så är inte mitt "2015-inlägg" klart men det kommer snart !
 
 
 
 

RSS 2.0