Just nu

Regnet öser ner utanför fönstret så jag och Silver ligger i soffan och kollar på GS. 
 
 
 
 
 
 

Ingen ridning

*Det här inlägget skrev jag igår kväll men konstigt nog så publicerades det inte. Därför kommer det upp nu istället !*
 
Det var tyvärr alldeles för mycket bromsar för att rida idag. Jag hittade ju ett system igår som faktiskt gav en lugn häst och glad ryttare så jag såg fram emot att rida idag. Men det är ingen idé att bråka med henne om jag inte verkligen måste så jag gav bara hästarna krafft nu på kvällen och bytte till regntäcken. 
 
Istället för ridning så körde jag racet när jag kom hem från jobbet och diskade, städade, tvättade och rensade ogräs. Lite styrketräning på det också så kände jag mig ändå ganska nöjd. 
Nu är Kenth här och har ätit kvällsmat och efterrätt bestående av jordgubbar med glass och grädde. Strax ska vi pensionärer gå och lägga oss och imorgon är min sista arbetsdag för den här veckan.
 
 
 
Jag hoppas att vi kan hitta tillbaka till känslan vi hade här. Mitt fina hjärta <3
 
 
 

Morgon

Gårdagen var en rätt bra dag trots allt. Glass i parken, röntgenremiss hos läkaren, ett hyffsat ridpass på Sunnie, vi fick klippt och trimmat i trädgården och avslutade dagen med hamburgare framför en bra film. Skönt att känna lite positivitet ! 
 
Nu ska jag åka och jobba 7.15-16.
 
 
 
 
 
 

At the moment

Lastningen gick mycket snabbare än vad vi räknat med, duktig ponny ! Därför hinner jag med en glasspaus i parken.
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Tisdag idag och jag jobbar 6-14. När jag slutar ska jag direkt till Johanna för att hjälpa henne att lasta en ponny.
Sen ska jag på återbesök hos läkaren för att få svar på mina prover och jag håller tummarna för att jag kan få hjälp med min rygg nu !
Annars blir det en lugn kväll. Jag har sovit alldeles för lite dom senaste veckorna så jag är helt slut.
 
 
 
 
 
 

Sällskap i sängen

Tompa är iväg och jobbar ikväll så jag får somna ensam, vilket ni vet att jag hatar !
Som tur är så har Silver bokstavligt talat tagit över Tompas plats så att sängen inte känns så tom. Sötnöt :)
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

När Sunnie tog godiset ur handen och sen vände och stack när jag skulle sätta på henne grimman så kände jag bara hur orken försvann. Därför blev det ett barbackapass i hagen.
 
Självklart finns det farliga saker i hela hagen och hon gick på spänn nästan hela tiden. Hon känns nästan alltid stark numera, och ganska tjaffsig i munnen. Jag tror att jag ska prova att byta tillbaka till det tredelade igen och se om hon trivs bättre med det.
Vi red mest skritt idag, flytta och ställa igenom. Lite galopp på slutet och då släppte hon efter ganska fint. Så vi fick ändå ett bra avslut, vilket känns som en lättnad.
 
Om vi inte bara ska jogga så tror jag att vi får hålla oss i hagen ett tag framöver. Mitt tålamod klarar inte att bråka med en spänd Sunnie varje dag och vi båda behöver lite bra pass nu.
 
 
 
 
 
 

Ännu en bildbomb från midsommar

Alla bilder kommer från Sannas kamera, fotograf är dom flesta som var där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om ni undrar över alla hattar och rutiga skjortor så hade vi ett milt cowboy/cowgirl-tema.
 
 
 

Ullevi och Silver

Gårdagens jobb på Ullevi gick bra. Jag fick stå i kassan och det var lite nervöst till en början. Men jag delade kassa med en rolig tjej så sen flöt det på bra !
 
 
 
 
Det blir snart familjeföretag på Ullevi, igår var vi fyra representanter.
 
Idag har Silver flyttat hem till oss. Han är förvånansvärt modig och nyfiken och verkar ta det med ro. Just nu är han i full gång med att fånga flugor och bromsar i fönstren. Såå söt men fortfarande svår att fånga på bild, haha !
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Våran skeva men underbara familj !
Jag tror dessutom att det finns fler bilder.
 
 
 

Lyckad midsommarafton

Midsommarafton blev riktigt lyckad och jag hade roligt. Vi tjejer och André åkte och plockade blommor till midsommarstången som sen alla hjälpte till att klä. En massa roliga lekar och supergod mat. Ja, det var en mysig midsommar ! 
Förhoppningsvis kan jag bjuda på lite bilder här sen.
 
Jag red ju Sunnie i hagen igår och fick till ett hyffsat joggingpass. När vi rider ut så bråkar vi nästan bara varje gång just nu så nästa gång ska vi ha med oss Tompa ut för att se om han har någon lugnande effekt. Om jag rider henne idag får vi se, det beror på hur ettriga blinningarna är.
 
16.30 börjar vi jobba på Ullevi och idag får vi med oss Johan och min lillebror också. Det är Bruce Springsteen som spelar och han ska tydligen hålla igång i 4 timmar. Pust..
 
 
 
Våran fina midsommarstång, innan dom ojämna ringarna kom på plats.
 
 
 

Midsommarafton

En morgontur innan vi åker på midsommarfirande med vårat härliga gäng ! 
 
 
 
 
 
 

Morgon

Sista arbetsdagen innan midsommar och jag jobbar 7.15-16. 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

God morgon

Det är grått och mulet utanför fönstret även idag. Hästarna älskar det och jag är lättad för deras skull. Men jag hade inte klagat över att få lite sol och värme till midsommar.
 
Idag hade jag en intensiv powerwalk/joggning planerad men jag vaknade upp med halsont igen så jag vågar faktiskt inte chansa att bli sjuk såhär innan midsommar och Ullevijobb. Därför får jag hålla mig till styrketräning inomhus och en längre uteritt på Sunnie. 
När jag red och tränade två hästar/dag så blev jag bara mer och mer slimmad och musklerna stärktes för varje dag. Nu när jag bara rider en häst, och inte så intensivt dessutom, så måste jag hjälpa min kropp för att fortsätta åt rätt håll. Därför har jag börjat powerwalka och styrketräna lite igen, bara det att jag blir sjuk och får avbryta träningen hela tiden. 
 
Jaja, min lediga tisdag ska jag njuta av till fullo och ikväll ska vi fira min lillebror som fyller år. 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Idag tog jag och Sunnie en mysig tur i skogen. Mest skritt men lite trav och galopp där underlaget tillät. 
Idag var hon faktiskt ganska samarbetsvillig och inte alls så tittig som hon har vart det sista. Fortfarande lite spänd men ändå helt okej. 
 
 
 
 
 
För övrigt så kan jag inte förstå att vi redan har gått in på midsommarveckan. Jag tycker fortfarande att det känns som om det är typ april, jag har inte alls hängt med i svängarna detta året, haha !
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Idag joggade vi bara lite lätt på grusvägen. Jag känner mig fortfarande inte bra och så blåser det halv storm här ute idag så jag kände att det inte är någon idé att bråka med henne. Vi ska ju dessutom backa tillbaka och bara jobba med grunder ett tag. Så inga krav över huvudtaget, hon fick gå precis hur hon ville och det utnyttjade hon såklart ;) 
När vi skrittade av så gjorde jag några halter för att försöka få henne att stressa ner lite men det fungerade sådär. 
 
Annars har vi inte gjort mycket idag, lite söndagsstek och mys i soffan bara. Festen igår var rolig med lite lekar och supergod mat. Vi åkte dock hem ganska tidigt så jag vaknade hyffsat utvilad imorse.
 
 
 
Hon gick och lyssnade på allt och flög i luften för ingenting idag.
 
 
 

Snälla Sunnie

För en liten stund sen så var två av mina kusiner här och red Sunnie. Jag vet inte vem som tyckte det var roligast, dom eller Sunnie, och som vanligt så var Sunnie hur snäll som helst. Jag kan sätta upp vem som helst på henne och hon löser det utan problem.
 
 
 
Nu är jag och Tompa på väg till hans bror för 30-årsfirande. Jag mår fortfarande ganska dåligt men jag orkar nog vara där en stund. Kanske att jag kan döda bacillerna med lite alkohol, haha !
 
 
 

Sjukstuga

Det var tur att jag inte åkte och jobbade ikväll. Jag har vart hos mamma i några timmar och ätit kvällsmat och pussat på min prins. Nu när jag kom hem blev jag så kass och känner mig döende. Så just nu dricker jag nyponsoppa i soffan framför Twilight och känner mig såå ynklig. Stackars mig ;)
 
 
 
 
 
 

...

Vi är snart inne i mitten av sommaren och vid den här årstiden så brukar jag må så himla bra och vara på topp med det mesta. Efter våren så är sommaren min favoritårstid och vi hittar alltid på en massa roligt.
 
I år är ett undantag. Jag personligen trivs jättebra på Hagö men jag börjar undra om det verkligen var så smart att flytta trots allt.
Platina verkar inte hålla för ridning och förmodligen så är det alla jäkla backar som finns här ute som sliter för mycket på henne. Även Sunnie har ändrats i ridningen sen flytten. Till exempel så har hon börjat stryka sig i bak, vilket hon aldrig har gjort innan, och självklart blir jag orolig för att spatten ska ha blivit sämre igen. Jag och Sunnie har fått börja om med så mycket i ridningen då hon är så tittig och hon känns inte riktigt som sig själv just nu. Vi kan därför inte sikta mot någon tävling och då sjunker min motivation till noll. 
 
Det är omständigt att göra i ordning hästarna eftersom jag inte har något stall än. Bara att frisera dom är omöjligt på grund av alla flugor och bromsar som dom blir irriterade av, så det blir inga mysiga ryktstunder precis.
Dessutom så önskar jag att jag hade en häst som jag kan träna och tävla hoppning med och har funderat flera gånger på om jag kanske ska låna hem en häst. Men så påminner jag mig om att jag har lovat mig själv att inte låna hem någon mer häst, så hoppning är helt enkelt ute ur bilden några år framöver..
 
Så ah, själva hästsituationen är bara kass just nu. Och funkar det inte med hästarna så blir resten av mitt liv påverkat. 
Att en av mina bästa vänner har flyttat till andra sidan Sverige (nästan) gör ju inte heller saken bättre. Sen så är det ungefär tusen saker till som tynger ner mig som jag inte delar med mig av här. 
Jag har försökt att tänka positivt och inte känna efter under hela våren men det börjar bli för mycket. Jag är ingen stark person från början och nu tar det snart stopp.
 
Äeh, såna här inlägg ska egentligen inte finnas på den här bloggen längre, jag har ju lagt det där superpersonliga bloggandet på hyllan. Å andra sidan så behöver ni få veta varför uppdateringen är som den är och varför jag vart så knepig den senaste tiden. There you go !
 
 
 
I Wish I could smile like that right now..
Denna bilden är tagen på en utav dom roligaste kvällarna i mitt vuxna liv.
 
 
 

Arg

Just nu är jag så arg. 
Främst på mig själv och på min kropp för att jag är sjuk, igen, och inte klarar av att bita ihop och gå till jobbet ändå. Jag skulle liksom jobba 6-14 på dagis och 17-? på Ullevi imorgon men som det ser ut nu så orkar jag inte något av det.
 
Och så är jag arg för att vi lever i ett samhälle där det inte är okej att vara hemma om man är sjuk, om man inte tar en Alvedon och jobbar ändå så är man lat. Hur skevt är inte det egentligen ?
 
Usch, förlåt för all negativitet. Men idag är ingen bra dag och när varenda kromosom i kroppen skriker av värk så är det svårt att bara bita ihop..
 
 
 
Jag som har sett fram emot att jobba på Ullevi med min bättre hälft..
 
 
 

Bilder från 5-kamp

Från förra helgen när vi firade Daniel som fyllt 25.
Fotograf: Susanna Falk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Tack vare vädret så sköt vi upp ridningen för min kusin och hoppas att vi kan ta det imorgon istället. Därför kunde jag rida ut Sunnie på grusvägen idag och hon var hyffsat duktig, men inte jag..
 
Hon har lite svårt med avslappningen i traven just nu så den har jag lite överseende med. I galoppen däremot så slappnade hon faktiskt av ganska fort idag och jag kunde låta henne rulla i en lite större arbetsgalopp, där hon visserligen tappade takten ibland men vi tog ändå ett stort steg i rätt riktning jämfört med dom andra ridpassen på grusvägen.
I avtravningen var hon något bättre men var ändå tvungen att spana i dikena ifall det skulle hoppa fram något läskigt.
 
När vi sen skulle skritta av så borde jag ha gett henne långa tyglar med en gång och klappat och berömt. Men hon har alltid så bråttom hem så jag började traggla halter och skänkelvikning för att få henne att bromsa upp lite. Halterna gjorde hon bra men skänkelvikningarna fick henne att spänna till och stressa upp sig så istället för att sluta med en bra känsla så slutade Sunnie stressad, tack vare mig. 
Jag är besviken på mig själv. När vi äntligen fick ett bra pass så ska jag komma och förstöra allting. Jag måste lära mig att läsa av Sunnie även här på det nya stället och veta hur mycket jag kan pressa henne utan att gå över gränsen. Det var ju liksom jag som skrev här om dagen att vi ska släppa på kraven lite och ha kul. Hmm, det gick ju sådär..
 
Nu sitter jag på altanen och lyssnar på regnet och åskan. Strax kommer Tompa hem och då ska vi lyxa till det med pannkakor, grädde, chokladsås och sylt. Det kan jag behöva en sån här tråkigt onsdag.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Onsdag och det regnar, så passande.. 
Nej men det behöver verkligen komma lite regn och hästarna verkar väldigt nöjda med att slippa alla flygfän.
 
Idag jobbar jag 8-17 och om vädret blir bättre ikväll så kommer min kusin och rider Sunnie. Hon har ridit ponnyer på ridskola i något år och ska få börja rida dom stora hästarna till hösten, vilket hon är överlycklig över. Självklart ska hon få träna på snälla Tant Brun ! 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Morgonpromenad strax efter kl 6 och solen står redan högt på himlen !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Vi red i hagen idag igen, för att verkligen kunna komma åt henne och slippa jobbiga störningsmoment som får henne att spänna till. Och idag blev hon faktiskt avslappnad hyffsat snabbt.
 
Vi hade en hel del bromsar runt oss så hon hade lite svårt att fokusera på mig i skritten och i en del av traven men i galoppen var hon kanon ! Mjuk och avslappnad kunde hon gå i en stadig låg form där jag faktiskt kunde samla henne lite. Så skönt, då hon har kopplat ihop samling med spänning det sista. Nu fick jag ett kvitto på att vi är på rätt väg och jag tänker fortsätta med den låga formen utan för mycket anspänning tills jag känner att vi har ridit ihop oss bättre igen. Det finns inget värre än att känna att ridningen inte funkar som man vill, det kan verkligen förstöra en hel dag. Så nu gör vi det lätt och roligt ett tag framöver, så att både jag och Sunnie får tillbaka motivationen !
 
Efter en dags sprayning så verkar det tyvärr som min hemmagjorda flugspray inte funkar alls. Jag ger det en vecka, sen får jag nog köpa riktigt flugmedel. Fyra Ess Hästsalva funkar däremot ganska bra så den tänker jag fortsätta med.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag jobbar jag 7-15. Vi har planeringsdag, skön dag att starta veckan med.
 
 
 
 
 
 

Hemmagjort flugmedel

Just nu håller jag på och kokar ihop ett hemmagjort flugmedel. Receptet hittade jag på nätet.
 
8dl vatten
2dl äppelcidervinäger
6-10 vitlöksklyftor
 
Koka upp vatten och äppelcidervinäger. Låt koka i två minuter, pressa sen i vitlöksklyftorna. Låt det svalna och spraya på !
 
Jag tog 10 vitlöksklyftor och lite extra äppelcidervinäger för att verkligen vara säker på att det hjälper. Det luktar verkligen inte hallon alltså !
Jag återkommer med resultatet !
 
 
 
 
 
 

Utvärdering Krafft Stress Relief

När jag hade hästarna i Jonslund så var Sunnie väldigt spänd och tittig (vilket hon kan vara ganska ofta fortfarande). Hon kunde få fullständig panik och svettas floder över en liten stubbe som hon tyckte var livsfarlig och när hon väl hamnade i det panikstadiet så var det näst intill omöjligt att få henne att slappna av.
 
Jag bestämde mig för att testa ett lugnande tillskott och valet föll på Krafft Stress Relief. Hon fick maxdosen varje dag i lite drygt två månader och jag tyckte tyvärr inte att jag märkte så stor skillnad på henne. Hon slutade med dom värsta "panikanfallen", sen om det berodde på tillskottet eller inte är svårt att säga. Kanske att hon blev lite lugnare men jag fick i alla fall inte den effekten jag var ute efter eller har hört att andra hästar har fått. 
 
 
 
Nu pausar jag lite med tillskott men när vi börjar hårdträna igen så är jag lite sugen på att pröva NAF's utbud av lugnande tillskott då jag bara har läst gott om dom. Men vi får se.
 
 
 

At the moment

 
 
 
 

Lunchpaus

Nu är 5-kamp och Laserdome över, fy fasen vad roligt det var med Laserdome ! Lätt det roligaste jag har gjort på länge ! Gissa vem som hade störst träffsäkerhet av alla som spelade ? ;)
 
Nu tar vi en paus på Max innan vi åker hem och rider och gör oss i ordning inför ikväll.
 
 
 
 
 
 

25-årsfirande

God morgon !
Idag blir det ingen sovmorgon. Vi ska nämligen hämta upp lite folk och åka till Action Camp i Skövde där vi ska spela Laserdome och göra 5-kamp. På vägen hem ska vi stanna till och äta och sen ikväll ska vi återigen samlas hos Philip och Elin och parta loss. Allt för att fira Daniel ! Jag tror att det kan bli en riktigt bra dag !
 
Jag hoppas att jag ska hinna rida i det lilla fönstret innan vi ska samlas igen. Idag ska vi rida i hagen och jobba mycket med skritten som fallerade igår och försöka få henne att slappna av i den låga formen. Tränatränaträna !
 
Och så får vi alla hålla tummarna för My och Denver som idag är på 3-årstest. Sååå spännande och jag önskar verkligen att jag kunde vara där och kolla.. Men jag ska hålla tummar och tår och så har My lovat att uppdatera mig under dagen. Lycka till ! :)
 
 
 
 
 
 

Grillkväll

Dagens ridpass gick både bra och dåligt. 
Vi travade mycket så där släppte hon efter en stund och var fin. Men i och efter galoppen så blev hon stressad igen och bet på bettet och var så ostadig i skritten särskillt. Jaja, hon har vilat några dagar så vad kan jag vänta mig. Förhoppningsvis känns hon bättre redan imorgon, då rider vi nog i hagen dessutom.
 
Nu kom jag och Tompa precis hem till Daniel och Sanna. Vi kör en grillkväll ikväll, som uppvärmning inför den andra Daniels 25-årsfirande imorgon !
 
 
 
 
 
 

Just nu

Jag sitter på en spänd tant idag !
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E

Nu har det gått lite drygt två månader sen jag mätte Chilli sist så igår var det dags igen.
 
Denna gången hade det hänt lite mer än sist, då han bara hade växt 1cm.
Förra gången var han 147cm i manken och 148cm hög i rumpan.
Nu är han 151.5cm i manken och 152.5cm hög i rumpan. 
 
 
Chilli är nu officiellt en storhäst ! Skönt att han har passerat det sträcket i alla fall, haha. Nu hoppas jag att han växer minst 13.5 cm till men helst ser jag ju att han stannar runt 1.70.
 
 
 
 
 

God morgon

Jag var först vaken en timme tidigt imorse men vägrade att gå upp. Så efter ett tag somnade jag om och vaknade nu, blää. Jag får lite panik när jag sover bort halva dagen såhär men jag vill också kunna sova ut på mina lediga dagar. Svårt att tillfredsställa alla mina personligheter, hehe ;)
 
Nu ska jag äta frukost och vakna till. Sen tror jag att jag ska rida Sunnie nu på förmiddagen. Hon har vilat några dagar så vi ska bara jogga ut lite lätt. Resten av dagen är fri och så får vi se vad som händer ikväll. 
Jag älskar att vara ledig !
 
 
 
 
Morfar och Chills igår ❤
 
 
 

9ans avslutning

Nu har vi precis vart inne i Nossebro och kollat när min minsta lillebror slutar 9an.
Det känns som det var igår jag själv gick runt på Nossebros små gator och nästan skrek halsen av mig av glädje. Ibland kan jag längta tillbaka till den tiden. När jag fortfarande trodde att alla vuxna visste bäst och när jag tyckte att jag själv var vuxen och hade koll på hela livet. När jag var blåögd och naiv och alltid trodde det bästa om människor.
Det är nästan så att jag skulle vilja gå tillbaka till mitt 15åriga jag, klappa mig på huvudet och säga "Lilla gumman, du ska bara veta vad du har framför dig".
 
 
 
 
 
Idag fyller också världens bästa låtsaspappa Johan år, grattis ! Mycket firande idag, därför blev det ingen ridning idag heller. Skärpning !
 
 
 

Min prins

Jag har ju helt glömt av att berätta att jag var och pussade på min prins här om dagen ! Han är lika söt och go som vanligt och jag tycker att han äntligen har börjat lägga på sig lite. 
Åå vad jag längtar till hösten när han kommer hem !
 
 
 
 
 
 

Morgon

Idag börjar jag jobbet lite senare då jag ska till läkaren nu på morgonen. Jag ska kolla upp min rygg och ta blodprov för att se om jag har sjukdomen Bechterews som min mamma. Jag HATAR att ta blodprov så jag är sjukligt nervös och har inte sovit mycket inatt. 
Wish me luck !
 
 
 
 
 
 

Ny header

Nu tyckte jag att det var dags att byta header igen. Som vanligt så förstår jag ingenting av Photoshop (jag försökte..) så Tompa var så snäll och knåpade ihop en header efter mina önskemål. Helst hade jag velat att Sunnie skulle ha mest plats men för att det skulle passa med bilderna så blev det bäst såhär. Kul att alla hästarna får vara med denna gången !
 
 
 
 
Vad tycker ni ? :)
 
 
 

Hingstjakt

Bara för att jag kom in på hingstspåret så har jag nu suttit och kollat på hingstar heeela eftermiddagen. Hur ska jag någonsin kunna välja ut en hingst till Platina ? När jag har gått igenom Språngrulla så har jag närmare 20 hingstar som jag inte kan välja mellan..
 
En favorit är Corporal VDL. Snygg häst med bra hopp och ser ut att ha ett bra temperament. Han tävlas av Malin Baryard Johnsson och har gått upp till 1.60m med placeringar, vinster i 1.50m. Han lämnar nästan alltid banan med bra resultat. Dock lite i grövsta laget på Platina kanske. 
 
 


 
 
En annan favorit är Aerline H e. Cortez. Jag är kär i dom flesta Cortezhästarna måste jag erkänna och denna är inget undantag.
 
 
 
Ännu en hingst med Cortez i blodet är Diero Lux N. En stilig, kompakt och sportig hingst som hoppar väldigt väl och som jag verkligen älskar modellen på.
 


 
 
Och den sista hingsten som jag delar med mig av är Silber Sky. Han har väldigt blandade resultat men är placerad upp till 1.30m. Han har många intressanta hingstar i stammen, bland annat Corlensky G och Cardento. I denna filmen visar han inte på någon kanonkapacitét själv men jag tror allt att det finns där.
 
 
 
 
Vilken utav dessa hingstar är din favorit ? 
 
 
 

Uppdatering Platina

Hovslagaren var ute i måndags och tryckte efter hovböld. Han fick ingen direkt reaktion, kanske att hon var lite öm i tån men det var inte mycket. Däremot så hade hon en gammal hövböld/röta i ena trakten som han öppnade och gjorde rent. Det kan vara det som orsakat hennes hälta, men det kan också vara något helt annat.
 
Platina blev felkorrigerad som föl och har därför blivit inåttåad som vuxen. Därav så har hon en ganska konstig vinkel på frambenen och framförallt i höger framknä, det benet hon visar hälta på. Vi har sagt redan från början att det kan vara så att hon, tack vare sin benställning, bara håller för promenadridning och inte för hårdare träning/hoppning. När vi då dessutom flyttade hit till backiga Hagö och det blev mer belastning på hennes knä så är det logiskt att hältan kommer fram ordentligt, till skillnad från Jonslund där allt är platt och man får leta efter bra klätterbackar.
Riktigt tråkigt då tanken var att Platina skulle bli min tävlingshäst dom närmsta åren.
 
Men jag tänker inte ta ut något i förskott. Nu får hon vila tills jag inte ser någon hälta i hagen och 1-2 veckor extra efter det. Sen gör vi ett nytt försök till att rida igång henne ännu försiktigare. Skulle hon då bli halt under igångsättningen igen så får jag diskutera läget med hennes ägare men jag förmodar att hon då får vila helt till nästa vår. Eventuellt så gör vi ett nytt försök då, annars kanske vi byter lite hästar oss emellan. Eller så kanske jag har kvar Platina hos mig och tar ett till föl på henne, vem vet ;)
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag har fått i mig frukost och ligger nu i sängen och kollar på Geordie Shore. Jag känner mig redan lite bättre så efter ännu lite mer vila idag så ska jag nog kunna jobba imorgon. Sen hoppas jag att jag kan få i ordning på ridning och min träning igen. Jag har slappat ihop alldeles för mycket det sista.
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt god natt

Transporten gick inte igenom (vilket jag visste) och jag är sjuk så jag blir hemma från jobbet imorgon. 
Men vi hörs mer imorgon, jag hoppas att jag orkar uppdatera er om vad som har hänt det sista och lite tankar i övrigt.
God natt !
 
 
 
Svettig Sunnie från ett ridpass för någon vecka sen.
 
 
 

Just nu

Dags att besikta transporten !
 
 
 
 
 
 

Just nu

Det blir inte roligare än vad man gör det !
 
 
 
Grabbarna hittade Fredriks kanot och bestämde sig för att paddla till Nossebro för att köpa glass.
Jag väntar ju på hovslagaren och kan tyvärr inte paddla med men jag har tagit bilen och väntar just nu i krokstorp på att dom ska paddla förbi. Det blir spännande att se om dom lyckas få stopp på kanoten så att dom kan bära den förbi forsen eller om dom får träna lite forsränning, haha !
 
 
 
 
 
 

Roligt på Ullevi

Vilken kväll och vilket drag det var på Håkan !
Mitt och Tompas arbetsuppdrag var att hälla upp cider från burk till glas och sätta lock på. Enkelt och ganska behagligt jobb. Ett tag blev det världens rush och vi fick lite bråttom men jag tycker ändå att det gick bra. Nästa gång jobbar vi om knappt två veckor när Iron Maiden spelar och förhoppningsvis har vi samma arbete då. 
 
 
 
Tältet som vi jobbade i i bakgrunden. 
 
 
 
Nu har vi precis krängt på sommardäck på transporten då den ska besiktas imorgon. Om en stund kommer hovslagaren och skor Platina och Rut. Förhoppningsvis hittar han någon hovböld eller liknande på Platina, fast antagligen är det något annat som spökar då hon vart halt på höger fram innan. Men jag håller tummarna !
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Självklart lyckades Sunnie få mig på bättre humör !
 
Vi kom över mossen, även om det var precis på gränsen till för surt trots torkan som är nu, och provade den kortaste grusvägen ut till 42:an. Sunnie var först lite spänd men slappnade sen av riktigt fint och kom till bra arbete både i traven och galoppen. 
Vi såg ett litet vildsvin och hörde ett till prasslande i buskarna. Sunnie har inte sett något vildsvin innan, och jag bara på lite längre håll, och hon tyckte verkligen inte om dom ! Men här får vi vänja oss då det finns ganska mycket vildsvin här omkring. 
 
En jättemysig ridtur men jag ska leta upp en omväg skogen så att vi slipper rida över mossen. Denna vägen är inte optimal för Sunnie heller då det är så mycket upp och ner.
 
 
En liten del av mossen.
 
 
Vid 42:an var det stopp.
 
 
Vi red igenom riktiga trollskogar där vägen var omgiven av höga berg och massor av mossa.
 
 
 
Nu ska jag och Tompa strax åka mot Göteborg. Vi har fått extrajobb på Ullevi och ikväll ska vi jobba i baren när Håkan Hellström spelar. Wish me luck !
 
 
 

At the moment

Tompa är iväg och springer med pojkarna och jag låg inne och tyckte synd om mig själv och kände mig deppig. 
Vad får mig då på bättre humör än att ta ut Sunnie på en tur i skogen ? Vi ska pröva att rida över mossen på ett ställe för att kunna komma till alla gobitar till ridvägar !
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

Idag kändes Sunnie nästan som vanlig att rida, skönt ! Hon var lätt i munnen och lyssnade bra på mig hela ridpasset. Hon har ju fått vila helt sen måndagens katastrofala pass och det var bara positivt.
 
Vi joggade bara idag och kände mest på den låga formen men även lite på den höga. Det enda negativa var att hon var lite ostadig i formen och släppte stödet på bettet ibland men jag fick ändå en mycket bättre ridkänsla.
Något som hon också har börjat med det sista är att hon nästan har blivit överkänslig för mina hjälper. Tar jag en halvhalt så stannar hon upp/bryter av och lägger jag till skänkeln så exploderar hon framåt i 1-3 steg. Det är jättebra att hon är lyhörd och framme för skänkeln, det kommer bli en stor fördel för oss på dressyrbanan ! Nu måste jag bara rida ihop mig med hennes nya känslighet så att det inte blir så ryckigt som det blir för tillfället. 
 
Platina fick vila idag och kommer får göra det några dagar framöver. När hon kom travandes i hagen såg jag att hon har blivit halt igen. Jag ska be hovslagaren kolla ifall han ser något när han kommer (han var aldrig ute igår), annars får hon vila ett tag och så provar vi sen igen. Så tråkigt bara, jag hade hoppats att vi snart kunde komma igång och hoppa lite smått. Nu känns det inte som det blir någon hoppning förrän tidigast när inomhussäsongen börjar igen och jag hade så gärna startat Platina ute först. Men men, det är inget att göra något åt.
 
Nu har jag och Tompa svidat om för att åka till Stenaracet i Skara. Förhoppningsvis så har vi en grym eftermiddag/kväll framför oss och jag ska släppa alla orostankar jag har kring hästarna och bara ha roligt !
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag passar på att rida innan det blir alldeles för varmt. Sunnie är först ut och vi ska prova ett pass i hagen igen för att se om hon känns som vanligt.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Äntligen fredag ! 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Platina

Det blev Platina som fick gå och eftersom jag ändå var tvungen att leta flughuvor så red vi i hagen idag.
 
Vi red inte så länge men travade runt i hagens backar. Några varv på volt och där kändes hon väldigt fin. 
En gång tjurade hon ihop ordentligt och sparkade mot skänkeln men när jag fick fram henne då så släppte det och hon svarade bra både fram och tillbaka. Hon är i en fas nu där hon står emot skänkeln en del, särskillt i början av ridpassen, så jag rider på fram i ett friskt tempo utan att plocka för mycket i henne och när hon känns framme så lägger vi in tempoväxlingar för att se så att gas och broms hela tiden utvecklas. 
Idag smög vi faktiskt in en galopp i varje också och det finns ju inget bättre än att galoppera fram på en stooor äng !
 
 
 
Här ser ni min favoritbacke som kommer bli perfekt att trav- och galoppträna i när Platina blir starkare. Dom brantare backarna håller vi nog oss i skritt uppför.
 
 
 

At the moment

 
Frågan är varför jag inte har ridit varje dag det sista ? Jag skrittar av Platina nu och skiner som en sol och är så himla mycket gladare. Såna här dagar påminns jag varför jag håller på med hästar !
Längst upp i högra hörnet ser ni vårat hus förresten. Under tiden jag rider så klipper Tompa gräset, bra deal ;)
 
 
 

Seg torsdag

Det har vart en lång dag på jobbet idag men nu är jag äntligen hemma och det är bara en jobbdag kvar innan långhelg. Att jag var ledig i tisdags har kroppen förträngt, haha.
 
Just nu sitter jag och laddar upp med energidryck för att orka pallra mig ut till hästarna efter kvällsmaten. Då blir väl resultatet att jag inte kan sova inatt istället men det är det värt !
Dom senaste veckorna har verkligen tagit hårt på mig. Flytt, strul på jobbet och ryggont är väl dom jobbigaste faktorerna men det finns så mycket mer som snurrar i huvudet dygnet runt. Ni känner ju mig, jag ska överanalysera allt, hela tiden. Därför har det inte funnits mycket energi till hästarna och det hatar jag. Det är bara jag som kan ändra på det och nu när situationen på jobbet verkar lätta upp lite så hoppas jag på mer ork. 
 
Jag har inte bestämt mig vem utav hästarna som får gå idag men det lutar åt Platina. 
Hovslagaren kom förresten inte till mamma idag, på grund av skada, så vi får se om han kommer till mig imorgon eller om det också skjuts upp lite.
 
 
 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Bra flugmedel ?

Det blev en väldigt lång dag men snart är den här intensiva perioden över.
 
Sommarfesten blev lyckad och nu har jag vart hemma en liten stund och pysslat om hästarna. Platina longerades och alla tre blev insmorda med flugsalva. Vi har tyvärr problem med både flugor, bromsar och knott här ute så hästarna går dygnet runt med flugtäcken och flughuvor. Ändå är dom irriterade så jag försöker smörja och spraya så mycket jag kan med skyddande medel. Jag har prövat det mesta, både här och i det gamla stallet, men tycker inte att något hjälper särskillt bra. 
Har ni några tips på bra flugmedel ? Tips mottages tacksamt, både medel som går att köpa och hemmakurer är intressant. 
 
Nu ska jag sooova, som en stock förhoppningsvis. Imorgon jobbar jag 8-17 ca och sen ska jag vara med när hovslagaren kommer till mammas stall. På fredag kommer han till mig och skor dom vi inte hann med sist.
 
 
 
 
 
 

Morgon

Igår kväll var jag på APT med jobbet till ganska sent. Idag jobbar jag 6-14 och stannar sen kvar på jobbet för att förbereda för våran sommarfest som börjar 16.30. Lång dag så jag lär trilla i säng ikväll !
Förhoppningsvis hinner jag rida eller longera någon av hästarna när jag kommer hem.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0