Dagens ridpass - Sunnie

Jag slutade jobbet 17.45 och åkte hem och hoppade i ridkläderna. Eller ja, underställ och mjukisar, som jag rider i när det är såhär kallt. Lite halkigt men bättre än att frysa låren av mig.
 
Tompa har köpt en ny pannlampa som jag provade idag och den var riktigt bra. Nu ska jag nog till och med våga mig ut själv i skogarna !
Tompa och Stina följde med som sällskap och då går Sunnie oftast som bäst. Hon var ruskigt fin att rida idag, avslappnad, påverkbar och med ett lagom tryck. Tänk om hon kunde vara sån att rida varje dag, vad mycket roligare det hade vart då.
 
Nu har hon gått fyra dagar i rad så imorgon tänkte jag mig en lugnare skrittur barbacka, kanske med något travinslag. Det där att hon ska vara helt igång om fyra veckor kommer vi kanske att se förbi lite grann, vi har ju trots allt inte bråttom till någonting och jag vill inte att spatten ska komma tillbaka igen. Så nu ska vi hålla oss med detta joggtempo ett tag för att bygga upp och stärka ordentligt innan vi går vidare.
 
 
 
 
 
 

Chilli kolik ?

Efter en jättemysig kväll med julpyntande och glöggdrickande med Tompa igår kväll så försvann den lyckliga känslan så fort vi skulle ta in hästarna.
 
Redan när Tompa ledde in Chilli från hagen så märkte han att något inte stämde. Chilli var fuktig och smutsig i pälsen (han hade legat ner ute) och var jättelåg. 
När han kom in i boxen så ställde han sig först i "kisställning" och tryckte rumpan mot väggen flera gånger men la sig sen ner ganska snabbt. Han andades lite darrigt och gjorde några rullningar men låg annars mest still. Vi tog en promenad och då bajsade han = inte förstoppad, vilket kändes skönt. Men så fort han kom in i boxen så la han sig ner igen. Jag ringde och stämde av med veterinär om det var något mer än promenera jag skulle göra.
När vi hade promenerat tre gånger så började Chilli pilla i krafften. Jag försökte kolla skapet på honom för att göra rent och kolla så att allt såg okej ut. Han var väldigt skorvig och torr men jag vet inte om det var det som påverkade honom. När jag hade gjort rent så kissade han i alla fall och sen både åt och drack han. Han fick dock inte så mycket hösilage eftersom det eventuellt var en kolikkänning han hade.
Men jag vet inte om det bara var det eftersom han låg så still och betedde sig inte riktigt som om han hade kolik. Kanske urinvägsinfektion ? Jag har faktiskt ingen aning.
 
Jag gick upp under natten och kollade till honom och då verkade han okej. När jag släppte ut honom imorse var han nästan precis som vanligt och jag lyckades sluta tidigare från jobbet för att kunna åka hem och kolla till honom. Vi tog en promenad för att försöka förebygga att det skulle bli problem med magen igen och förutom att han kanske känns lite trött så är det inget fel på honom. Men det var några nervösa timmar igår innan han blev bättre !
 
 
Vad man känner sig totalt hjälplös när man står där och inte kan göra någonting. Lilla vän ❤
 
 
Jag passade på att rida Sunnie i dagsljuset idag när jag ändå slutat tidigare och hon var fin. Väldigt spänd på ett negativt sätt till en början men vi lyckades vända det till att hon blev jättefin och avslappnad på slutet. Förhoppningsvis har jag kanske kommit på knepet för att skjuta undan hennes nerver från ridpassen *fingers crossed*.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie

 
Är hon inte bara för söt ? 😍 
 
Dagens ridpass gick mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Jag trodde att jag skulle få brottas med en spänd Sunnie. Visst var hon lite spänd emellanåt men hon lyssnade ändå på mina hjälper och stog inte emot skänkeln sådär som hon kan göra. Hon var kontaktbar hela tiden och på slutet så slappnade hon av helt. Så jag är riktigt nöjd med ridpasset och hoppas att hon kan hålla sig såhär fin.
 
Idag är min lediga måndag och förutom stallet och lite småpill så har jag hållt mig i soffan. Imorgon ska jag jobba efter att ha vart sjuk och ledig i en vecka.
Tompa kommer strax hem från jobbet och då ska vi adventspynta och laga tomtegröt. Tompa vill sätta upp tomtarna och resten av julpyntet redan nu men jag vet inte riktigt om jag tycker att det är okej, det är ju inte ens december än.
 
 
 

Dagens Sunnie

Idag hade vi sällskap av Tompa och Stina på ridturen och det gjorde Sunnie mycket lugnare. Hon var faktiskt riktigt fin och vi fuskade lite och tog en kort kort galopp. Jag kände hur hela hon var full med energi och bara ville busa lite så jag gav byteshjälpen och då poppade hon loss och jag satt bara och fnittrade på ryggen, så härligt ! Min fina tjej ❤
 
 
 
 
Nyklippt häst och ulländtäcke, mm ! Det syns inte på bilderna hur randig hon är som tur är, haha.
 
 
 

Sunnie är klippt

Nu har jag klippt Sunnie och hon blev helklippt trots allt. Jag visste inte riktigt om jag ville helklippa henne eller inte men saxen krånglade en del så utan att jag tänkte mig för så klippte jag för långt upp på ryggen och då fick det helt enkelt bli så. Än så länge är det ju ändå inte så kallt ute så förhoppningsvis hinner pälsen växa ut lite tills den värsta kylan kommer.
Benen har jag dock sparat tills imorgon när Tompa kan hjälpa mig. Sunnie är snäll att klippa men hon vill inte riktigt stå still när jag klipper bakbenen så där behöver jag lite assistans.
 
Jag kom inte alls överrens med den här saxen som jag har hyrt. 3mm skären var oslipade så jag fick ta 1mm ändå, och trots att dom var nyslipade så att hela Sunnie numera är helt randig så luggade saxen henne och hon tyckte bara det var obehagligt. Dessutom så var saxen så hårig när jag packade upp den så jag fick plocka isär och göra rent den för att ens kunna använda den. Nej, nästa gång hyr jag klippmaskin på samma ställe som tidigare, denna var ingen höjdare.
 
Nu sitter jag ensam hemma och kollar på "Ps I love you" och har ätit räkor och baguetter och dricker vin. Tompa är på julbord med jobbet och när han är iväg så brukar jag passa på att äta sånt som han inte tycker om. Och visst är det skönt att ha en kväll för sig själv ibland, men jag uppskattar ändå mina och Tompas kvällar mycket mer. 
 
 
 
Bild från våren 2014 och andra gången någonsin som Sunnie var klippt. Här visste jag inte att hon hade spatt och vi tränade inför utesäsongen. Saknar <3
 
 
 

Klippfunderingar

 
Jag ska klippa Sunnie men vet inte hur kort 😂
2mm skär fanns inte med så det får väl bli 3mm.
 
 
 

At the moment

 
I helgen ryker vinterpälsen på Tant Brun. Vi kan knappt trava utan att hon blir svettig så det är nödvändigt !
 
 
 

Önskelista

Det är inte långt kvar till jul och såhär ser i alla fall en del av min önskelista ut:
 
En lädergrimma, gärna med klinkers. Jag kan dock inte bestömma vilken som är snyggast, den svarta eller den bruna.
 
Bruna ridskor, gärna från Ariat.
 
 
Marinblåa ridhandskar från Roeckl.
 
 Ett regntäcke med hals storlek 155. Sunnie har snart slaktat sitt totalt.
 
Fluffiga dressyrskydd. Tycker dom bruna är snyggast men har svart utrustning i övrigt. Hm..
 
 
Ett par ridbyxor med silikonskoning från Cavelleria Toscana, Marinblåa eller bruna.
 
 
Blåa stigbyglar från Freejump. Jag har presentkort kvar från min födelsedag så det kan hända att jag köper ett par till mig själv i julklapp. Eller ja, födelsedagspresent blir det ju, fast på jul, haha.
 
 
En klippmaskin från DeLaval. 
 
 
Vad önskar ni er i julklapp ?
 
 
 

Dött

Här inne har det vart ungefär lika dött som jag har känt mig dom senaste dagarna. Det har inte riktigt vart meningen utan det har bara blivit så. Med en massa sängliggande kommer också det dåliga humöret och så har jag inte så mycket spännande att blogga om just nu helt enkelt.
 
Kika in imorgon så ska vi se om jag orkar fixa något ordentligt inlägg 😊
 
 
 
1an på gymnasiet. Jag hade hela livet framför mig och trodde fortfarande att jag kunde bli något.
 
 
 

Sjuk

Alltså, jag är ju sjuk jämt ! Minst en gång varannan månad så blir jag ordentligt förkyld med feber och blir sängliggandes, inte okej !
Jag sov inte alls bra inatt. När jag borstade tänderna imorse så grät jag för att jag mådde så dåligt, men jag hittade ingen som kunde öppna på jobbet så det var bara att pallra sig dit. 
Efter timmars letande efter vikarie så kunde jag tillslut åka hem vid 9.30 och stupade i säng i några timmar. Nu har jag precis tagit med mig täcket och förflyttat mig till soffan för att kroppen värker efter en hel dag i sängen. Så glamouröst !
 
Sunnie får tyvärr vila idag och förmodligen imorgon med då jag är hemma från jobbet då också. Det känns inte jättebra nu när vi äntligen börjar komma igång men det finns inte en chans att jag skulle orka upp på hästryggen just nu.
 
 
 
Jag har sträckkollat på Ryttareliten under min vakna tid. Så roligt att serien har kommit upp på SvtPlay igen !
 
 
 

Blöt ridtur

Hej på er !
 
Vi har haft lika ruskigt väder här idag som dom senaste veckorna, usch ! Men jag packade på mig och Sunnie regnkläder när jag kom hem från jobbet vid 16 och så gav vi oss ut på en ridtur i spöregnet och när vi började trava så var det faktiskt nästan uppehåll. Sunnie går dessutom alltid lite bättre när det regnar, konstigt nog, hon är inte alls lika tittig då. Samma när det är mörkt, så bara jag vågar trotsa älgarna och grisarna så kan vi nog få till några bra ridpass även i vinter.
 
Nu väntar jag på en kille som ska komma och köpa en baslåda. Är det bara jag som kan tycka att sånt är lite läskigt ? Jag är liksom ensam hemma mitt ute i skogen och grannen skulle inte höra om jag skriker. Man vet ju aldrig vad det finns för konstigt folk..
Jaja, förhoppningsvis så överlever jag detta och kan gå ut och göra stallet och sen ta en varm dusch. 
 
 
 
En härlig bild från i somras får lysa upp i höstmörkret 💕
 
 
 

Söndag

Helgen har sprungit förbi, som vanligt. 
Igår kväll var vi hos Philip och Elin och firade Elins födelsedag. Det blev ganska sent så vi tog sovmorgon imorse och åt pannkakor till frukost. 
 
Jag red Sunnie på ett D-ringat bett med kopparrullar idag och hon verkade gilla det. Jag ska rida henne ordentligt på det innan jag utvärderar det riktigt men idag tyckte jag att hon kom till arbete snabbare än tidigare. För övrigt så känns hon riktigt fräsch just nu och det är så roligt !
 
Chilli fick komma in och träna på att stå på gången en stund när jag mockade. Jag skulle behöva få upp en vägg på ena sidan av gången så att hästarna inte får utrymme att trampa runt så mycket, särskillt Chilli drar verkligen nytta av det. Jag borstade honom och lyfte hovar och han skötte sig faktiskt bra. Kanske att min lilla odrägliga bäbis börjar växa upp 😊 
 
 
 
 
 

Tävling

 
 
 
 

Ett steg närmare komplett stall

Det är fredag och helg. Mitt i veckan kändes det som om dagarna bara segade förbi men nu kan jag ändå tycka att veckan har gått ganska fort. 
 
Idag jobbade jag till 17 och åkte hem och gjorde stallet. Pojkarna satte upp lysrören så att hyresvärden bara kan koppla in dom när han har tid. Det ska bli så skönt med riktigt bra ljus och bara vi får färdigt sadelkammaren så har jag äntligen ett komplett, riktigt stall. Eller nja, jag ska ju koppla in varmvattenberedare och fixa en bättre slang och anordning till att spola hästarna men det får nog vänta till nästa sommar.
 
Nu har vi ätit tillsammans allihopa och snart (egentligen typ nu) är det dags för sängen. Imorgon ska jag vara hästskötare åt Evelin som ska starta hoppning i Falköping. Det ska bli så roligt att få andas in tävlingsatmosfären igen och förhoppningsvis får jag lite motivation till att hålla i gång Sunnie i vinter så att vi kan komma ut och tävla tidigt i vår !
 
 
 
 
 
 

Regn, regn, regn

Med regnet hängande i luften när jag kom hem från jobbet vid 17 så bestämde jag mig för att inte rida. Det tackade jag mig själv för när jag 15 minuter senare gjorde stallet och det helt plötsligt började ösregna. Vad hade jag inte gjort för ett ridhus vid den här årstiden !
 
 
 
 
 

Just nu

Jag och min smutsiga lurvboll skrittar ut en sväng och ska även få trava lite 😊
 
 
 
 
 

Sunnie är haltfri !

Vi fick jättebra besked på Husaby idag ! Våran veterinär tyckte att Sunnie är haltfri både på rakt och böjt spår och får nu sättas igång igen. Det var nästan så att jag började gråta av glädje när vi gick ut från kliniken.
Inom 4-6 veckor så ska hon vara helt igång, det är alltså en ganska snabb igångsättning. Och eftersom Sunnie såg så bra ut efter bara en behandling så var veterinären mycket hoppfull, även om hon såklart inte kan lova att det ska gå vägen denna gången. 
 
Kul att äntligen få lite bra besked och nu hoppas jag att vi slipper Husaby ett tag igen 😊
 
 
 
 
För övrigt så tyckte Sunnie att det var jättejobbigt att åka transport idag. Det rann svett av henne både på dit- och hemvägen. Det har vart så mycket idioter på vägen idag, särskillt alla utländska lastbilschaufförer alltså ! En utav dom höll på att preja oss av vägen och efter det valde jag att köra av E20 och åka småvägar resten av vägen hem. Inte konstigt att Sunnie tycker att det är läskigt och blir nervös..
 
 
 

Nu är vi redo !

Sunnie fick benen och svansen tvättade och svansen fick även en omgång med balsam och pälsglans och sen en fläta på det. Jag klippte hennes man som var aaalldeles för lång och trimmade under ganasherna. Så nu står hon i sin box och luktar gott och ser ut som en tävlingshäst igen. Förutom att hon är långhårig då.
Åh nej, jag kom på nu att jag glömde klippa hennes öron ! Dom är alltid lurviga, sommar som vinter. Jag får försöka komma ihåg det imorgon 
 
Hela tiden jag pysslade om henne så stog hon blickstilla och bara njöt, hon rörde knappt på öronen. Någon har saknat att bli tävlingsfin, det är en sak som är säker.
 
Nu hoppas jag på bra besked imorgon. Jag blir dock inte så förvånad om hon är stel med tanke på underlaget som har vart det sista. Men håll tummarna för oss !
 
 
 
Min vackra tjej ❤
 
 
 

Zannie och Husaby

Hej på er !
 
Gårdagen bara sprang iväg med bland annat däckbyte på transporten och lång fika hos mormor och morfar. Därav inget inlägg om Zannie så jag tänkte sammanfatta ridpasset lite kort nu. 
Jag kan börja med att säga att jag fortfarande har världens träningsvärk i ben, rumpa och mage. Det märks att jag inte har hållt igång det sista om man säger så, jag kan knappt gå, haha !
Zannie var trevlig att rida. Det tog en liten stund innan hon kom till arbete och det hänger ju på min ridning. Vi galopperade mycket och då släppte hon efter och slappnade av riktigt fint på slutet. Galoppfattningarna gjorde hon kanon och ja, det var nog ett av våra bästa pass hittills. Duktiga Zannie !
 
 
 
Nu efter jobbet har jag hämtat hem transporten från mamma och ska göra i ordning den inför morgondagens besök på Husaby. Jag har lyckats stänga av tankarna inför detta besöket fram tills idag men nu är jag riktigt nervös. 
Stallet ska göras och Sunnie ska borstas i ordning. Sen hoppas jag på en lugn kväll i soffan, jag behöver ladda upp inför imorgon.
 
 
 

Härlig uteritt

En bild från idag, jag och Zannie tog en underbar uteritt och jag satt med ett leende på läpparna hela ridturen. Jag undrar hur jag ens kunnat tvivla på mitt hästintresse, efter idag är jag säkrare än någonsin. Det finns fortfarande där !
 
 
 
Nu är vi hemma hos Daniel och Sanna och ska äta tacos med en del av gänget. Vi hörs med detaljer imorgon.
 
 
 

Stallmorgon har guld i mun

Det är något visst med att börja dagen i stallet alltså !
Jag gick upp 5.45 och gick direkt ut till stallet. Utsläpp med lite extra pussar och klappar och mockning och jag glömde helt av tiden. Att gå där och greja i lugn och ro och se hur det ljusnar utanför. Obetalbart !
 
Nu sitter jag och äter frukost och vi ska strax styra bilen mot Vara. Idag blir det en massa bärande och konkande med avbrott för ridning efter lunch. Det ska bli kul att komma upp på hästryggen igen !
 
 
 
 
 
 

Fredag och äntligen helg !

Jag kom precis hem från jobbet och ska gå ut i stallet. Det tar emot när det är såhär kallt.. Tänk att jag i våras höll igång två hästar i träning och åkte iväg till ridhus var och varannan dag. Minusgrader, massa hästtäcken och brodda varje dag. Jag har inte riktigt samma möjligheter just nu, med skadade hästar och en bra bit längre till ridhus och motivationen påverkas väldigt mycket av det. Det är konstigt att man aldrig kan uppskatta det man har förrän det är borta.
 
Ikväll ska vi riva ut ljudet ur Tompas gamla Lupo och sätta in inredningen igen så att vi kan lägga ut den på annons. Sen måste vi sova tidigt för imorgon ska vi upp tidigt för att hjälpa en vän att tömma sitt lägenhetshus. Jag ska också upp på hästryggen och få rida ordentligt igen, vilket var ett bra tag sen. Men mer om det imorgon !
 
 
 
Jag och Sunnie, på våran första dressyrtävling i våras. 
 
 
 

Morgon

 
 
 
 

Onsdag

Idag jobbade jag 10.30 -17.30 och jag släppte som vanligt (när jag har sovmorgon från jobbet) ut hästarna vid 06 när Tompa åker till jobbet. Så skönt att kunna ha dom ute fler timmar på dygnet och så blir det inte så mycket att mocka. Jag passade på att mocka på morgonen och sen kröp jag faktiskt ner i sängen en timme till. 
 
Nu efter jobbet har vi fyllt badkaret i hagen och lagt i värmekabel så att vattnet inte fryser. Stort tack till Tompas mamma som hann göra en förlängningskabel på kort varsel ! Konstigt det där, att jag aldrig kan fixa klart vattnet INNAN vintern kommer 🙈
 
Nu ska jag och Tompa äta kvällsmat och sen är det snart läggdags.
/pensionärerna 
 
 
 
Jag saknar detta vädret ! Jag har inte kunnat promenera med Sunnie på flera dagar..
 
 
 

Kallt ute, kallt inne.

Visst fick vi med en Lupo hem igår. Vissa spontanshoppar annorlunda än andra, haha !
Tompa har vart hos våran privata Lupoexpert nu efter jobbet för att kolla felkoder osv. Nu har vi en liten typ kontakt att åtgärda, sen hoppas vi att den håller bättre än den andra.
 
 
 
Jag har jobbat 7.15-17 idag och när jag kom hem så gick jag direkt ut i stallet. Förutom mockningen så har jag tagit in vattenslangarna så att jag förhoppningsvis kan fixa nytt vatten med värmekabel i hagen imorgon. Jag kan faktiskt tycka att det är mysigt med snö i år men när vattnet fryser och Sunnie går på centimeterhöga styltor så tröttnar jag lite. Att det bara var 16 grader inomhus när jag kom hem gör ju inte att jag gillar vintern mer. Till saken hör att vi har ganska stora vattentankar som borde hålla värmen längre men det blåser typ rätt igenom detta huset 😔
 
Det händer inte så mycket roligt just nu så uppdateringen blir tyvärr där efter.
 
 
 

Kall men ledig måndag

Min lediga måndag idag och jag har väl inte gjort sådär jättemycket.
Jag tog emot lysrör på förmiddagen så snart har jag fullt ljus i stallet. Jag körde in några kärror ved och eldade upp en skön värme inne. Usch, det är riktigt kallt ute nu alltså !
På eftermiddagen var veterinären ute och vaccinerade hästarna. När jag släppte ut dom igen så passade Chilli på att ta en liten tur på gårdsplanen på egen hand. Min lilla buspojk !
 
Nu är jag och Tompa på väg för att kolla på två Lupos. Tompa har tröttnat på att hans krånglar hela tiden, den måste ju seriöst vara ett måndagsexemplar, haha ! Så vi hoppas på bättre tur med en ny och valet föll på ännu en Lupo då dom är så bränslesnåla. Behövligt när Tompa pendlar 14 mil om dagen.
 
 
 
Jag ljuger om jag skulle säga att jag kommer sakna den..
 
 
 

6 november

Vi hade en mysig kväll hos Daniel och Sanna igår, som oftast med vårat sköna gäng vill säga. Det blev dock en ganska tidig kväll, vilket kändes mest skönt.
 
Denna söndagen har sprungit iväg. Förutom några timmar vakna på morgonen så sov jag och Tompa bort en stor del av förmiddagen. Resten av dagen har vi spenderat i bil eller i verkstan då vi har hjälpt Anders att hämta och byta till vinterdäck. Det har vart ruskigt kallt ute idag och vattnet i stallet har redan frusit. Jag vill inte veta hur det kommer bli resten av vintern..
 
Imorgon är jag ledig och ska ringa ut veterinären för att vaccinera hästarna. Annars händer det inte så mycket.
 
 
 
Jag och Tompa igår. Tänk att den fina pojken bara är min ❤
 
 
 

Lördag

Usch vilket skitväder vi har här idag. Det regnar snöslask och blåser.
Jag gjorde stallet vid utsläppet imorse och om några timmar får hästarna faktiskt komma in lite tidigare.
 
Nu har jag precis sminkat Tompa som ska på Halloweenträning på sitt gym. Jättesvårt med kladdigt barnsmink så resultatet blev sådär, haha !
Om en stund ska jag eventuellt till mamma och hjälpa henne att klippa sina hästar. Sen hinner jag hem och göra mig i ordning inför en kväll hos Daniel och Sanna. Vi ska fira att lilla Alvin har kommit till världen och grabbarna ska dricka whiskey och röka cigarr. En helt okej lördag om du frågar mig !
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
Gissa vem som är sådär nöjd just nu ? Visst är det mysigt med snö, men då kunde det vart lite kallare och inte sån här slask. Och Sunnie har inga snösulor..
 
Jag och Tompa är lediga tillsammans idag så vi ska ha en riktig mysdag ! 
 
 
 

Vardagslyx

Idag har jag blivit bortskämd av min fina sambo.
Efter en jobbig dag på jobbet så kom jag hem och fick mat serverat med en gång. Han har dessutom promenerat med Sunnie och gjort klart hela stallet så det bara är att ta in hästarna sen. Tack hjärtat ❤
 
Det finns väl inte så mycket mer att säga om denna dagen. Huvudet spränger och jag är glad att kunna mysa med Tompa resten av kvällen. Imorgon är jag ledig, så välbehövligt efter den här veckan !
 
 
 
Jag älskar dig, Thomas ❤
 
 
 

Snö

Jag hatar vinter och kyla och varje höst så drar jag mig för nästa årstid som är på gång. Men idag när jag hoppade ur bilen här hemma så fick jag ändå en myskänsla när jag såg att snön började lägga sig på marken. Den känslan försvann dock ganska snabbt när det hade snöat igenom både Platinas och Chillis täcken. Usch, hade jag vetat det så hade dom klarat sig bättre utan täcken..
 
Chilli gillade inte alls vädret utan kom travandes mot mig i hagen. En bit ifrån mig stannade han upp och gnäggade på tanterna för att dom skulle skynda sig och sen kom han fram till mig och körde ner huvudet i grimman. Just att ta av och på grimman är ett moment där han är ganska bufflig annars men inte idag. Han gick raka vägen in i stallet utan att stanna upp en sekund (vilket han kan göra ibland annars) så ja, jag tror han ville in.
 
Grannen hade satt upp tre plankor över Chillis fönster så han slipper byta box och ska nu förhoppningsvis inte komma åt fönstren mer. Så snällt !
Jag kanske ska förklara vem den här snälla grannen som hjälper mig med allt och inget är ? Det är alltså våran hyresvärds pappa, som bor i ett av dom tre husen här i våran lilla "by" på Hagö. Han har kommit att bli lite av en extrafarfar till mig och jag kan alltid gå till honom om jag behöver hjälp med något eller svar på några frågor.
 
Sunnie och jag hann med en promenad imorse så efter lite pyssel med hästarna kunde jag ta kväll och sitter nu i soffan och ska strax bli serverad hemmagjorda hamburgare av min fina sambo. Ett riktigt bra avslut på dagen !
 
 
 
 
 
 

Tur i oturen

När jag kom ut i stallet imorse så möttes jag av den här synen:
 
 
 
Chilli har lyckats sparka igenom gallret och gjort sönder insidan av glasrutan. Jag tror att han har kommit loss med en gång och han klarade sig med bara en skråma.
 
 
 
Sån himla tur han har ! Alltså, den hästen har alltid något för sig.. Nu får jag byta box på honom så han står i Platinas box med bara ett fönster. För det fönstret ska grannen sätta upp en skiva på utsidan och upp på halva fönstret så han inte kan göra samma sak igen. Förmodligen kommer jag göra så på alla fönster framöver. Det är inte snyggt men jag vill inte riskera att det ska hända igen.
 
 
 

1 november

 
 
Första november redan, herregud..
 
 
 

RSS 2.0