Ofrivillig avsittning

Idag efter jobbet så hann jag och mamma med en ridtur på Rut och Frank. Rut var pigg så det var först efter galoppen som hon kom till riktigt arbete, och då var hon trevlig.
 
 
 
Jag glömde berätta om igår förresten. Jag och Tompa skrittade ut Platina och Sunnie så att Chilli skulle få vara själv i hagen en stund. I slutet av ridturen skulle vi gå igenom en vattenpöl, vilket Platina inte alls kände för så vi stog där och bråkade en stund. Plötsligt så ställde hon sig väldigt högt, vilket jag inte alls var med på, så jag ramlade helt enkelt av. Gissa om jag var förvånad när jag stog där på marken, för ja jag landade på fötterna vilket jag oftast gör, haha !
Upp igen och till slut tog hon ett skutt över vattnet. Nu kan jag bocka av att ramla av en stegrande häst från listan ✔ Och det var dessutom första gången jag ramlade av Platina, trots hennes alla konster.
 
 
 
 
 
Tompa ville göra Sunnie lite extra fin så han satte på henne tävlingsskydden och lindade bakbenen. Visst blev det snyggt 😉
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
Ute med Rut, mamma och Frank i dom gamla trakterna.
 
 
 

4 månader vs 1.5 år

Sweet Chilli E
2015
e. Red Hot Chilli ue. Platini
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E - 30/10

Idag mätte vi Chilli. För två och en halv månad sen var han 157 cm i mankhöjd.
Idag är han ca 159-160 cm (det är lite svårt att mäta i vårt stall). Det har alltså inte hänt så mycket det senaste och kommer säkert inte att göra det under vintern heller. Men till våren hoppas jag att han kommer in i en ny växtperiod.
 
Vi passade på att putsa upp honom lite och ta uppställningbilder. Kom på i efterhand att han hade vart snyggare i lädergrimma.. 
Han var lite brötig på gången till en början men på slutet stog han fint.
Förutom hans taniga hals så ser han rätt okej ut i kroppen nu tycker jag 😊 Kolla hans långa bakben ! Dom kommer bli jobbiga att vinkla inunder sig när han blir äldre..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är han söt 😍
 
 
 

Elmia

Vilken dag ! Den började vid 04.00 när kattj*veln sprang runt i huset och mjaoade och klättrade in i diskmaskinen. Efter det kunde ju inte jag somna om så jag låg kvar i sängen och njöt av att höra Tompa sova en stund innan jag gick ut till stallet. Utsläpp och mockning var avklarat ganska fort, det sköna med att ha hästarna hemma och kunna ha dom inne en kortare tid på natten.
 
6.15 satt jag i bilen och 7.00 mötte jag upp Evelin i Norra Vånga. Sen har vi haft en toppendag på Elmia. Massa fina hästar och duktiga ryttare, extra imponerad blev jag av Stephanie Holmén, vilken tjej att hantera press och bara gå in och leverera ! Och en riktigt skicklig ryttare.
Ja, motivationen flödar just nu vill jag lova ! Jag skulle bli så glad om jag kunde matcha Chilli att gå Elmia som 4 och 5-åring. Och Grevagården. Och Flyinge. Hmm, som tur är så har jag några år på mig att välja ut passande tävlingar för oss, för att starta alla tre tävlingarna båda åren blir lite väl tufft..
 
Lite shopping (läs födelsedagspresent) fick vi till och Chilli har nu fått ännu ett schabrak till sin tävlingssamling. Sen att han bara är 1.5 år gammal och inte kommer tävla på ett par år spelar inte så stor roll, haha !
 
Det var riktigt roligt att umgås med Evelin igen, tack för idag vännen 😘
Nu ska jag krypa ner bredvid Tompa i sängen och jag lär slockna ganska fort. Som tur är så ställer vi ju om klockan inatt så vi får sova en timme extra. Sköööönt !
 
 
 
Som jag längtar efter att få sitta på hans rygg !
 
 
 

Omhoppning final 5-åringar

 
Startar nu !
 
 
 

Mysig fredag

Denna fredagen har vart helt okej. Det gick hyffsat på jobbet och jag kom därifrån lite tidigare. Jag och Sunnie gick en promenad och sen gjorde jag stallet. 
Nu är vi i verkstan och sätter på vinterdäck på Audin och höjer den när vi ändå håller på. Till sommaren får vi se hur vi gör, jag är rätt trött på punkteringar nu. Å andra sidan så får jag punka på vinterhjulen också så..
 
Imorgon ska jag och Evelin till Elmia och det ska bli så himla roligt ! Tyvärr kom inte Chillis pappa Red Hot Chilli med till finalen som går imorgon, tråkigt då jag gärna ville se honom live. 
 
 
 
Chilli, som blir snyggare för varje dag ! Jag måste mäta honom någon dag, det har snart gått tre månader sen senaste mätning.
 
 
 
Sunnie var sådär nöjd med att gå på promenad 😂
 
 
 
 
 
 

Punktering x2

Jag kom ifrån jobbet i tid och var glad över att ha massa tid i stallet och ändå hinna baka muffins med Tompa ikväll. Jag körde från jobbet och kände efter några meter att jag fått punka, kul.. 
Men jag har ju tyvärr vart i den situationen innan så det gick ganska snabbt att byta till reservhjul. Jag är lika förvånad varje gång originaldomkraften fortfarande håller.
Kanske 10 minuter senare när jag körde på grusvägen så small det till och vips så hade jag punktering på ännu ett däck. Jag kör ju vanligtvis bara runt med ett reservhjul i bilen så jag fick glatt krypa med bilen till närmsta mötesplats, ställa den där och börja traska hemåt. Lagom irriterad, hur stor är chansen egentligen ? Jag är glad att det inte regnar ute i alla fall, då hade jag gråtit..
 
 
 
Nummer 1.
 
 
Nummer 2.
 
 
 
Och där står den nu. Jag älskar min bil och den krånglar inte ofta, *pepparpeppar*, men jag har fått fler punkteringar med den än vad jag har fingrar !
 
 
 

Bio

Idag jobbade jag 6-14.30 och åkte direkt hem och gjorde stallet. Sen kom Tompa och plockade upp mig på väg till Landvetter och på vägen hem så var vi på bio i Alingsås. Vi såg Morran och Tobias, det var väl ingen film jag rekomenderar direkt.. Men vissa skrattade högt så visst, har du den sortens humor så. Det var mysigt att gå på bio i vilket fall
 
Vi kom precis innanför dörren och ska strax lägga oss. Imorgon jobbar jag 7.15-16.30 ca och åker sen hem och gör stallet. 
Förutom några mindre äventyr och höjdpunkter så är alla dagarna ganska lika just nu, som dom brukar vara på hösten. Vissa tycker det är skönt att komma tillbaka till vardagen och rutiner, vilket jag också borde tycka då jag inte gillar förändringar. Men samma gråa dagar dag ut och dag in får mig bara deprimerad i höstmörkret. Till helgen ska dock jag och Evelin till Elmia Scandinavian Horse Show och det ska bli riktigt roligt att få se fina hästar och duktiga ryttare. Jag behöver lite motivation !
 
 
 
Dom säger att snön ska komma nästa vecka. Även om det blir väldigt vackert ute så är jag inte alls redo för det än !
 
 
 

Välkomna Sören, Stella och Solveig

Vi fick med oss inte bara en utan 3 (!) höns hem igår, varav en tupp. Två st Apenzeller och en Wayandotte. Jag ville ju verkligen inte ha en tupp men mannen (som för övrigt sitter på sån jäkla kunskap och har hur många olika sorters höns som helst) försäkrade oss om att han galer ytterst sällan. Vad tror ni Sören gjorde vid 7.30 imorse ? Jo, väckte mig med sitt galande såklart ! Lagom irriterande men förhoppningsvis är det bara en grej han kör nu i början, precis som Agda och Sigrid gjorde när dom var nyinflyttade.
 
För övrigt så är dom tre nya livrädda för Sigrid som visar att hon minsann har bott här längst. Hon liksom vallar runt dom andra i hönshagen och låter riktigt elak. Humör har hon i alla fall och stackars lilla Stella har åkt på stryk mer än en gång. Men det är samma där, förhoppningsvis blir dom vänner bara dom gjort upp rangordningen. 
 
 
Svårt att få dom alla på bild men här är i alla fall tuppen Sören, den lilla vita heter Stella och den brunsvarta är Solveig.
 
 
 

Vila i frid, Agda ❤

Igår gick det inte längre. Under dagen så var Agda lite piggare och hade mycket mer åsikter när vi matade henne. Hon fick komma ut i hönshuset till Sigrid några timmar och traskade runt men när vi kom ut på kvällen och skulle ta in henne i tvättrummet över natten så var hon jättedålig. Då bestämde vi oss för att ta bort henne, när hon blev så dålig så fort så känns det inte som hon skulle bli bättre igen och det kändes så hemskt att se henne lida så. 
Så i kolmörkret så begravde jag och Tompa henne under ett träd strax utanför trädgården. Tompa gjorde ett jättefint kors och jag plockade blommor och la på den lilla graven. Tänk att man kan bli så ledsen över en höna som vi inte känt så länge.. Fina Agda !
 
Nu har vi dock ett problem. Sigrid är ensam och behöver sällskap men det finns knappt några islandshöns till salu i hela Sverige. Vi har kollat runt lite på andra höns och ska åka till Lidköping nu för att kolla på några. Problemet är att jag helst inte vill ha en tupp och dom flesta säljs i par. Vi får se hur det slutar helt enkelt.
 
 
 
 
 
 

Agda är sjuk

Idag är det en tråkig lördag.
Imorse när jag öppnade för hönorna så var Agda väldigt hängig och vinglig och hon sov inte på pinnen som hon brukar göra utan stog under redet. Vi har märkt att hon har burrat upp sig dom senaste veckorna men hon har vart som vanligt och ätit normalt. 
Men när vi kom hem från lunch hos mormor och morfar så var hon jättedålig och stog bara i ett hörn och ville inte äta. När jag satte mig på huk så stapplade hon fram till mig och sökte skydd. 
Nu har vi tagit in henne i tvättrummet så hon får lite värme och så har vi tvångsmatat henne med vetekli och filmjölk. Nu väntar vi på att se en förbättring, annars får vi tyvärr ta bort henne. Trots att det "bara" är en höna så känns det så fruktansvärt hemskt att se henne såhär dålig men hon får lite tid till på sig i hopp om att det bara är magsjuka eller stopp i krävan. Usch..
 
Ikväll/inatt är det jag som vakar som en hök över henne och håller tummarna för att hon piggnar till.
 
 
 
 
 
 

Dimatik ft. Monik Carroch - Giratina

 



Nu var det ett tag sen det kom upp musik här på bloggen. Här har ni i alla fall en grym låt att festa in lördagen med.
Loud bass is required !
 
 
 

Äntligen fredag !

Idag har jag haft en helt okej dag på jobbet och gick direkt ut till stallet när jag kom hem. Först mockade jag och sen skrittade jag Sunnie barbacka på grusvägen. Det finns inte mycket som slår att sitta på hennes rygg alltså ❤
 
Nu är jag och Tompa på väg till Kenth för att äta tacos och bara ha det gött. Imorgon har vi enbart lunch med mormor och morfar planerat så det blir nog några drinkar ikväll 😉
 
 
 
 
 
 

Ospännande torsdag

Det har vart uppehåll hela dagen men så fort jag klev ur bilen här hemma så började det regna. Blööh ! 
 
Jag ska i alla fall ut och göra stallet nu, sen får jag se om jag skrittar Sunnie för hand eller uppsuttet. 
Annars händer det inget spännande denna torsdagen. Jag hoppas hinna umgås en del med Tompa och så ska vi trolla fram någon kvällsmat från vårat tomma kylskåp. Dagarna innan lönen är hårda, haha !
 
 
 
 
 
 

Skrittur på grusvägen

Idag är det en väldigt tråkig och grå onsdag. När jag stängde och låste på jobbet 17.45 och tänkte på hur jag skulle vara tillbaka där 12 timmar senare så ville jag bara gråta, haha.
 
Jag hann göra stallet imorse i alla fall så när jag kom hem hoppade jag i stallkläderna och skrittade Sunnie barbacka en bit på grusvägen. Det blev inte så lång tur, då det blev kolsvart när vi kom in i skogen och vi dessutom mött älgko med kalv en liten bit tidigare. Som tur är så var hon väldigt skygg så jag behöver nog inte oroa mig för henne framöver, och Sunnie har ju inget emot älgar. Värre är det med grisarna som bara kommer närmare och närmare gården och som Sunnie hatar..
Ja, jag har väl inte valt det bästa stället att bosätta mig på, här ute i skogen är det verkligen kolsvart på kvällarna och mycket djur så ridningen på vinterhalvåret kommer bli lite klurig. Någon som vill bygga en upplyst padock till mig ? 😇
 
En skrittur på Sunnie var i alla fall precis vad jag behövde. Bättre vän finns inte ❤
 
 
 
 
 
Förresten så har två av våra vänner blivit föräldrar för andra gången idag ! En söt liten Alvin har kommit till världen, grattis !
 
 
 

Platina

Jag har en del inlägg jag har lovat er men som inte har kommit upp än. Här kommer i alla fall förklaringen varför Platina inte kommer gå som ridhäst längre:
 
Nu är det endast min hovslagare (som också håller på med massage och akupunktur) som har kollat på Platina men han är en kunnig hästman med många hästår på nacken som jag litar mycket på. Dessutom så är det inte min häst och när hon åkt tillbaka till sin ägare så kommer hon enbart gå som avelssto.
 
Vi visste redan från början att det fanns en risk att Platina inte skulle hålla för ridning. Hon är väldigt inåttåad och får då också en osund vinkel i sina knän. Den vinkeln ger ett slitage på hennes knän som har skapat överben strax under båda knäna som just nu är aktiva. Därför blir hon halt så fort jag sätter i gång henne. Skulle jag låta henne vila en längre period så att överbenen "lugnar sig" skulle hon säkert gå att rida ett tag men överbenen kommer med största sannolikhet alltid bli aktiva vid ridning. 
 
Så Platina har ingen karriär som ridhäst. Väldigt tråkigt, då hon är en rolig och ambitiös häst att rida. Och tråkigt för henne att bara gå i hagen när hon tycker att det är så roligt att ridas. Men hon är också en bra mamma och förhoppningsvis hinner hon få några föl till. Jag själv är väldigt sugen på att ta föl på henne till våren faktiskt ;)
 
 
 
 
 
 
 

KL

Och så fick jag min Kingslandväst till slut !
Jag kan inte ens komma ihåg hur länge jag har velat ha en, tur att man blir vuxen så att man kan köpa sig saker man vill ha. Dock så betalade jag denna med födelsedagspengar, haha !
 
 
 
 
 
Jag fick en underbar sovmorgon imorse där jag sov så otroligt skönt ! Ändå springer jag runt med påsar under ögonen ? Inte rättvist.
Jag har gjort stallet, promenerat med Sunnie och så åkte jag med Tompa till Landvetter så jag kunde köpa västen + ett par vinterkängor. Jag har fortfarande lite shopping som jag inte har visat er, jag tror bestämt att jag har shoppingförbud ett tag framöver..
Nu ska vi kasta i oss lite kvällsmat innan det är läggdags. 
 
 
 

Kingslandväst

Jag har letat efter en Kingslandväst sen ett tag tillbaka och blev så glad när det dök upp en supersnygg silvrig väst på en köp och sälj-sida på Facebook. 
I fredags trillade den ner i brevlådan men tyvärr så var den lite för stor så jag fick sälja den vidare till mamma. 
 
Jag letar alltså fortfarande och har kanske fått napp på en. Men jag tänkte också höra med er. Har ni eller vet ni någon som vill sälja en Kingslandväst ? I så fall får ni gärna kommentera här. Jag har ingen särskild modell på väst som jag letar efter utan kom med förslag !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lugn söndag

Äntligen, äntligen fick jag min lugna söndag ! Alltid när jag och Tompa planerar att bara vara hemma själva och inte göra någonting så kommer det något emellan. Men inte idag.
 
Vi har alltså haft sovmorgon (förutom utsläpp kl 6) och kollat på film hela förmiddagen. På eftermiddagen körde Tompa cross när jag gjorde stallet och sen skrittade jag Sunnie barbacka på grusvägen i 30 minuter med sällskap av Tompa, Stina och Silver. 
Under kvällen har vi lagat mat ihop och så har vi sett ännu en film. 
Ja, jag känner mig riktigt uppladdad faktiskt. Imorgon är jag ledig och jag tänkte fortsätta ladda batterierna och kanske måla klart spolspiltan om jag orkar. 
 
 
 
 
 
 

Solig uteritt

Efter en sovmorgon efter utsläppet imorse så gick jag och Tompa ut och gjorde stallet och sen red vi ut tillsammans. Jättemysigt när det är så härligt väder !
 
Platina har vart haltfri över en månad och egentligen så ska hon ju inte vara ridhäst alls längre. Men jag vill att Chilli ska lära sig att gå själv i hagen så någon lugnare skrittur då och då klarar Platina av. Det är så synd att hon inte håller för ridning, hon tycker det är jättekul att komma ut..
 
Chilli har gått själv i hagen tidigare fast då hemma hos mamma. Jag tänkte att det kanske skulle bli lite värre när det var Platina som lämnade honom men han gnäggade lite och travade lite grann men annars var han ganska lugn. Duktig bäbis !
 
 
 
Tompa red med "no hands" 😂
 
 
 
 
 
Ser ni vad lurvig Platina är redan ? Hon har en riktig björnpäls !
 
Nu kommer mormor och morfar hit om en stund och ikväll ska vi till Tompas mamma och äta kvällsmat. Vi ska plocka med oss en dynlåda till hästarnas täcken och ett badkar att fodra i i vinter.
 
 
 

Garagehäng

Audin har fått lite uppmärksamhet ! Dessvärre så låg inte bromsarna på så jag vet inte varför bromslampan envisas med att lysa.
 
 
 
Nu grejar Tompa med Lupon och sen ska vi nog åka hem för lite fredagsmys. Vi både lär somna så fort vi sätter oss i soffan men det är väl lite mysigt i sig kanske :)
 
 
 
 
 

Ledig fredag

Idag är det fredag och jag är ledig. 
Jag gick upp när Tompa åkte till jobbet imorse och släppte ut hästarna. Sen la jag mig i sängen och somnade om någon timme, så skönt !
Jag gick ut och gjorde stallet och vattnet i hagen och sen har jag vart iväg en stund över lunch.
 
Nu ska jag gå ut och rida Sunnie. Det känns sådär att sadla och tränsa för bara 30 minuter skritt men det känns som att jag behöver sitta på hennes rygg igen. Där uppe får jag trots allt mest klarhet och distans till alla mina stormande känslor. 
 
I eftermiddag hoppas jag hinna med en fikadejt med Evelin och ikväll ska vi ha garagehäng hos Fredrik. Audin ska servas och så ska vi kika på bromsarna som ligger på och så ska Tompa meka med Lupon som krånglar, igen. En ganska skön fredag.
 
 
 
 
 
 

Onsdagsdejt

 
 
Trots att både jag och Tompa slutade sent idag så hann vi med en onsdagsdejt på Bullseye i Lidköping. Nu är jag proppmätt och ska krypa i säng. Det känns att jag tyvärr har fått alldeles för lite sömn det sista.
Imorgon jobbar jag ännu en stängning och ska även imorgon mocka innan jobbet. Lite jobbigare när jag inte har tillgång till eluttag till lamporna utan får mocka med mobillampan istället. Just like the god old days !
 
 
 

10 år med Sunnie

Tänk vad tiden springer iväg ! I år har jag och Sunnie redan hållt ihop i 10 år.
 
Vi har vart med om mycket tillsammans, jag och Sunnie. När vi först träffades så var vi tonåringar som egentligen var ganska osäkra men som ville verka hårda utåt. Nu har vi vuxit upp tillsammans och lärt varandra allt vi kan. 
Det har inte alltid vart lätt och vi har kämpat med saker som att stå still på gången utan att slita sig, hoppa små kryss och faktiskt lyfta på benen (inte springa rakt igenom som hon helst ville göra i början) och gå direkt på transporten. Sunnie har gått från att vara en ganska opålitlig unghäst till en häst som vem som helst kan rida och hantera.
 
Trots att jag såklart är superledsen över att hon inte går att rida och tävla som förut så är jag otroligt tacksam över att hon är i livet. Och jag kan glädja mig åt alla roliga minnen vi har ihop och hoppas att vi hinner skapa många fler. 
Sunnie är min allra bästa vän i hela världen och med henne vid min sida så känns det som jag kan klara allt ❤
 
Här kommer en bildbomb:
 
 
 
Sunnie som 2-åring på visning i Gräfsnäs, första gången vi träffades.
 
 
Första dagen i min ägo.
 
 
3-åriga Sunnie i början på sin utbildning. Här någon månad efter vi flyttade till Kungsbacka.
 
 
Skolfoto -07.
 
 
Precis efter inhoppningen.
 
 
 
 
 
Sommaren -08.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Jag kunde sluta lite tidigare från jobbet idag och då åkte jag hem och promenerade med Sunnie och gjorde stallet. Jag får egentligen skritta henne uppsuttet nu men jag kommer variera med att handpromenera henne så att jag också får lite motion. Och så var det så satans kallt idag.
 
Jag åkte med Tompa till Landvetter och vände, allt för att få spendera lite extra tid med honom. Och nu har vi bakat och röjt i köket. Det blir nog inte så mycket spänning den här tisdagen.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Precis som jag förutspådde så har jag knappt fått någon sömn inatt och kunde nästan inte komma ur sängen imorse. Så, det blev en dag hemma i sängläge för mig. 
 
Nu har jag precis vart och gjort stallet och räddade två små söta möss som inte kom ur en hink. Som Tompa sa så kommer dom med största säkerhet vara inne i stallet och förstöra snart men jag har verkligen inte hjärta att döda dom. 
 
Promenaden med Sunnie uteblir tyvärr idag. Dels på grund av min rygg men också för att älgjakten har börjat idag och det känns som dom kan vara lite extra ivriga såhär första dagen. Resten av veckan kommer vi förmodligen skritta i sommarhagen också, för att vara på den säkra sidan. Nackdelen med att bo mitt i skogen.
 
 
 
 
 
 

Helgen som försvann

Här har det vart tyst !
 
Helgen har gått i ett, det känns som att det var för någon timme sen jag slutade jobbet i fredags. Såna helger känns lite jobbiga. Men vi har hunnit med en del.
 
I fredags var jag, Tompa och Basti och åt på Algots i Grästorp. Vi träffade Carl Deman, Lucas Simonsson och Jonas Fagerström. Tyvärr körde dom inga låtar men det var ändå trevligt.
 
 
 
Igår var vi hos Denny och Cissi och hjälpte dom att elda den löshalmen som vi inte ville ha. På kvällen åt vi tacos här hemma och slocknade ganska snabbt.
 
 
 
Idag har vi vart i Sollebrunn och köpt nya basar till Tompa och så har vi hållt på med veden från 12.30 till 18. Ett riktigt slitjobb som känns i rygg och axlar, det var inte lite ved som skulle in. Kan jag gå imorgon blir jag förvånad, men det är så himla skönt att ha det färdigt !
 
 
 
I mellan allt detta har jag och Sunnie vart ute och promenerat, på tisdag får jag skritta henne uppsuttet ! Och i fredags kom hästarna ut i vinterhagen för första gången och dom verkar trivas.
Nu håller Tompa på att göra biskvi i långpanna och koka fläsklägg. Resten av kvällen ska vi bara sitta i soffan och inte göra någonting. Välbehövligt !
 
 
 
 
 

At the moment

På promenad med bästis ❤
 
 
 
 
 

God morgon

Usch, jag gillar inte kylan som har kommit nu ! Den där varma och sköna hösten dög gott för mig.
 
Det är torsdag och jag jobbar 8-17.45.
Jag kom fram till att det är bättre att släppa ut hästarna i sommarhagen ändå. Det känns lite lurigt att släppa dom i en ny hage när jag ska vara borta hela dagen. 
 
Ikväll blir det lite fix med hagen och så ska jag få in mockningen i rutinen igen, konstigt nog så blir det alltid en omställning varje höst. Men också mysigt att få boa in hästarna.
 
 
 
 
 
 

En grinig Chilli

Såhär förolämpad kan man bli när man får öronen klippta, haha !
 
 
 
 
 
 

En helt vanlig onsdag

Jag kom hem för en liten stund sen och nu ska jag gå ut i stallet och mocka och pussa på mina hjärtan. Det var så otroligt mysigt att natta dom inne igår, det bästa med hösten utan tvekan !
Dom ska stå inne tills imorgon så när jag mockar idag så får Chilli lite träning att stå på gången och så tänkte jag passa på att borsta honom lite. Jag hade tankarna på att bada honom men jag vill inte ta bort hans naturliga fett i pälsen nu inför vintern så det får vänta till våren.
 
Det sista på hagen ska fixas så att jag kan släppa ut hästarna där imorgon och så behövs huset städas. 
 
 
 
 
 
 

Husaby

Dagens besök på Husaby är över och trots att jag inte fick så goda nyheter så känner jag mig ändå lättad.
 
Vår veterinär använde sig idag av objektiv rörelseanalys, först på rakt spår och sen på volt. Det innebär att Sunnie fick fäst en liten sak på korset, på ena frambenet och så fick hon en jättesöt mössa som läste av och jämförde hennes rörelser. Vi kunde konstatera att hon är ganska likvärdigt halt på båda bakbenen och veterinären tyckte också att hon har blivit kort och inte tar för sig med bakbenen, hon har helt enkelt fått "spattrav". 
 
Idag blev Sunnie behandlad med kortison i både stora och lilla hasleden på båda bak och så fick hon en spruta metacam. Nu ska hon få metacam i några dagar och ska skrittas i drygt en månad innan vi ska in och göra en behandling till. Förmodligen kommer vi behöva göra ännu en behandling efter det och sen får vi se vart vi står.
 
Som sagt, inga direkt goda nyheter men jag hade ställt in mig på ännu värre. Jag är så glad att vår veterinär tycker att det är värt att kämpa för Sunnies skull, även om det innebär många behandlingar. Och jag är villig att kämpa så länge Sunnie inte har ont av att bara gå i hagen. Om hon sen går att rida så är det bara ett plus.
Sunnie var jättesnäll att lasta idag. På ditvägen stog hon som ett ljus (förutom när vi åkte igenom skara där hon alltid börjar trampa) men på hemvägen var hon nervös och trampade massor bara en bil körde om så när jag lastade ur henne var hon alldeles svettig. Så skönt att äntligen ha spolspilta så jag bara kunde skölja av henne :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag 4e oktober

Idag är det tisdag och jag har helt stängt av fram till klinikbesöket. Och det var trots allt skönt att ha fullt upp igår, då blev det lite lättare att inte tänka för mycket.
 
Jag hann nästan med allt igår, inklusive att dra hagtråden (som inte räckte) och sopa ur foderutrymmet igen. Däremot så tar jag putsning och packning nu på morgonen istället.
10.45 rullar vi hemifrån, håll tummarna ! 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka

Idag är det måndag och ny vecka. Vi hade så lite barn på jobbet så jag kunde sluta redan innan 11. Otroligt skönt när jag har så mycket att göra. 
 
Vad ska jag hinna med idag då ? 
Jo, först ut är Sunnie. Hon ska promeneras en stund och så ska jag även longera henne några varv så jag har en fräsch bild på hur hon ser ut just nu. Hon ska även friseras och piffas upp lite grann tills imorgon. Vi får se vad hon säger om att vara själv i det nya stallet.
 
Sen ska sista lasset halm lastas ur transporten och transporten ska göras i ordning och packas inför imorgon. Sunnies grejer ska putsas ifall vi behöver göra ett ridprov.
Jag ska flytta undan en hög plankor så att vi kan komma åt hösilagebalarna, Tompa hjälper mig att rulla in en ikväll. 
Boxarna ska halmas upp och så ska jag förborra hål i gallren så att Tompa bara kan sätta upp dom ikväll.
I mån av tid ska jag också dra den sista biten undertråd till vinterhagen, i värsta fall kan jag pyssla med det på onsdag eftersom hästarna ändå inte få gå ut förrän torsdag. Alltid ett dygn inne efter behandling och eftersom Sunnie är så orolig när hon står själv så får alla vara inne. 
 
Dags att sätta igång !
 
 
 
 
 
 

Fullt ös

En sovmorgon efter gårkvällens sena nattbus i Trollhättan och efter det har dagen gått i ett. Vi fick runt 140 småbalar halm av en kompis som precis köpt hus, så vi har haft fullt upp med att hämta hem balarna idag. Det är ett jävla jobb att lasta i och ur och några vändor har det blivit. Men nu har jag halm så jag klarar mig ett bra tag framöver !
 
Nu ska vi åka och hämta sista lasset och vi passar på att äta en pizza hos kompisen så vi får i oss lite kvällsmat.
Imorgon jobbar jag 6-14 och eftermiddagen går i samma stressiga tecken som idag. Gallren ska upp för fönstren i stallet, sista lasset halm ska lastas ur och helst ska vi hinna göra klart vinterhagen. Sen ska transporten förberedas inför tisdag och så ska stallet göras klart för hästarna att komma in så jag bara kan lasta ur Sunnie efter besöket på tisdag. Det ska bli så skönt när tisdagen är över och jag kan andas ut, i alla fall lite grann. 
 
 
 
 
 
 

Effektiv lördag

Idag har jag haft en mysig lördag.
Först åkte vi på hästloppis och jag hittade lite roliga grejer. Det kommer komma upp i ett eget inlägg.
Sen hjälpte jag mamma och Johan att klyva ved och fixa hennes vinterhage. Jag har ju vanan inne nu liksom. 
 
Nu under eftermiddagen har jag och Tompa röjt ut utrymmet där vi ska ha foder i vinter. Det var en hel del att städa men gick ändå hyffsat fort. Så imorgon kommer den första halmbalen in så jag kan börja ströa upp boxarna. Så mysigt och det absolut bästa med hösten ! Det är nog därför jag tycker hösten är mysig i år, för att jag ska få stalla in hästarna i mitt nya stall.
 
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av till Trollhättan.
 
 
 

Nervös så jag mår illa

På tisdag är det dags. På tisdag, den 4e oktober, ska Sunnie till Husaby. Efter nästan två år utan klinikbesök så är nu Sunnie halt igen.
 
När hon först blev diagnostiserad med spatt så trodde jag att det var det. Jag trodde inte att hon skulle gå att rida mer och bara skulle få gå och skrota i hagen. 
Det visade sig att hon, efter några behandlingar och lite vila, ändå blev fräsch och gick att rida. Och denna vintern/våren har jag ridit henne mer än vad jag från början trodde var möjligt.
 
Men mycket vill ha mer. Jag nöjde mig inte med att rida lite skritt, trav och galopp och att vi till och med kunde tävla. Nej, jag var tvungen att pressa henne ännu mer så att hon till slut blev halt igen. Sen om det var helt mitt fel eller om den nya hagen också spelade in, det kan jag inte svara på.
 
Nu står vi här, inför ännu ett Husabybesök, och det slog mig igår; jag är rädd. Jag är livrädd. Jag har jobbat och slitit för att undvika att tänka på det men nu har verkligheten kommit ikapp mig. Så halt som Sunnie var för några veckor sen var hon inte när jag åkte in med henne första gången. Jag kan inte ens ana vad vår veterinär kommer ge mig för besked denna gången. Jag ska inte ta ut något i förskott, varken positivt eller negativt, men tankarna går ju runt hela tiden.
 
Sunnie är min bästa vän i hela världen och har vart det sen jag köpte henne för 10 år sen. Jag är självisk men jag vill verkligen inte förlora henne. Hon är den största byggstenen i mitt liv och utan henne kolapsar jag ❤
 
 
 
 
 
 
 
 

Morning

 
 
Nu är det redan oktober ! Frågar du mig så har denna våren/sommaren bara sprungit förbi utan att jag lagt märke till det knappt.. Inte riktigt okej, men vi har fått gjort en hel del också. Och detta året tycker jag faktiskt att det känns lite mysigt med höst ! 
 
Igår kväll ställde jag klockan för att hinna promenera med Sunnie nu på morgonen. Men när jag vaknade för 10e gången inatt och dröp av svett och inte kunde andas genom näsan så bestämde jag mig för sovmorgon, det är inte riktigt läge att bli sjuk just nu.
Ändå vaknade jag innan 8. Suck..
 
Idag ska vi åka på hästloppis och sen har jag lovat mamma att hjälpa dom med veden. I eftermiddag hoppas jag att jag känner mig bättre så jag kan promenera Sunnie och ikväll är det bilträff i Trollhättan. 
Tompa råkade glömma hagtråd, skruv och plugg på Landvetter igår så vi kan inte göra något med stallet i helgen. Men då hinner vi rensa ut foderutrymmet och hämta halm så det är klart till på tisdag.
 
 
 

RSS 2.0