Just nu

Borstar rost på gallren. Det går inte snabbt direkt..
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jag trodde inte det var sant när klockan ringde, eller det tog en bra stund innan jag ens fattade att det var mitt larm som ringde. Riktigt segt att gå upp idag och helgen är så välkommen.
 
Jag jobbar 6-14, sen åker jag in till nossebro och köper tråd och lite andra nyttosaker innan jag åker hem och fortsätter med hagen. Det är lite fix kvar i stallet också så jag lär ha att göra.
 
 
 
 
 

Fortsatt hagbygge

Idag jobbade jag 6-14 och åkte direkt på möte när jag slutade. Sen var tanken att jag skulle rida Rut men vädret har vart väldigt varierande idag och så hade jag huvudvärk efter mötet så hon fick vila. 
 
Jag åkte istället hem och fortsatte med hagen. Vi fick spänt övertråden och fixat ström till hagen men sen tog det lite stopp. Jag väntar fortfarande på en trådrulle som jag har beställt men efter över två månaders väntan har jag tröttnat och ska imorgon åka och köpa ny tråd. Då kan vi göra klart undertråden och flytta agregatet och sen kan hästarna flytta !
 
Jag fick också gallren till fönstrena i stallet idag så dom ska slipas och målas så att dom kan sättas upp innan tisdag. Det börjar bli lite ordning här hemma, även om jag tycker att det tar evigheter, haha.
 
 
 
Blivande vinterhagen.
 
 
 

Vinterhagen och Dagens ridpass - Gertrud

Igår var Fredrik här och tryckte ner stolparna till vinterhagen och idag har jag, Tompa och pappa satt isolatorer och hunnit dra övertråden. Jag hoppas att hagen är såpass klar så vi kan släppa hästarna i vinterhagen på fredag, eller i alla fall senast söndag. Betet i sommarhagen är slut så det är lite bråttom.
 
Rut var pigg och nästan lite busig idag. I traven var hon fin och vi kämpar vidare med galoppen. Imorgon hoppas jag att vi kan rida i skogen och kanske trava över några stockar.
 
 
 
 
 
 

God morgon

Idag börjar jag jobba 10.30 så jag har startat morgonen med en pigg Rut !
 
 
 
 
 
 

Invigning

Idag har vi invigt nya stallet !
Hovslagaren var här och det var så skönt att ha någonstans att ställa upp hästarna igen. Jag passade på att bada Sunnie innan också så nu är hon i alla fall lite renare.
Så vill jag bara berätta att jag har så himla snälla hästar, jag kunde leda ut alla tre på samma gång till hagen i mörkret utan problem. Det blir inte krångligare än vad man gör det till, haha !
 
Jag har lite tråkiga nyheter om Platina som jag inte hinner förklara nu. Men vi plockade av henne skorna idag och ska tyvärr inte rida henne mer..
 
 
 
Ignorera den omålade väggen bakom Sunnie, där hon står var tanken att ha sadelkammaren från början. Men nu blir det uppbindning och ska målas !
 
 
 

Gertrud Håsten 2016-09-25

 





Just nu

Det kom aldrig upp någon film på Rut igår då Tompa ockuperade datorn när han klippte crossfilm typ hela dagen. Jag ska se om jag har tid att klippa den idag.
 
Nu håller jag på med detta roliga nöjet:
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Gertrud

Rut var riktigt duktig idag ! 
Vi red i hagen, det är lite ojämnt på vissa ställen så det är inte helt optimalt men det är enda stället där vi kan rida böjda spår just nu. 
Hon är en ambitiös häst som tycker det är roligt att jobba. Hon går fint i traven emellanåt och är mjuk och lätt att böja och ställa. 
Galoppen var väl sådär. Några fattningar tog hon ganska bra men hon har väldigt svårt att hålla takten i galoppen. Så nu ska vi ut i skogen och galoppera på framåt och se om vi kan bygga upp den lite. 
 
Bommen struntade vi i idag, jag tycker att hon skötte sig så bra ändå och ville sluta när hon kändes positiv.
Här kommer några bilder från dagen, så ska jag klippa film som kommer upp om en stund.
 
 
 
 
 
 
 
Jag red i mina nya ridbyxor, som är lite halkiga eftersom jag är van vid helskoning, men dom är underbart sköna !
 
 
 

God morgon

Att vakna runt 7 på en söndag när vi gick och la oss 01.30 är inte riktigt okej och att jag vaknade av världens värsta dröm har gjort starten på min dag superdålig. 
Välkommen söndag..
I vilket fall så blev det en jättemysig kräftskiva igår där vi alla bara hamnade i soffan till slut och kollade på tv. Det är skönt när man kan vara sig själv utan att behöva anstränga sig.
 
Idag ska Tompa följa med mig och rida Rut. Hon ska ridas i sommarhagen och vi ska pröva lite böjda spår och mer arbete för att se hur mycket jobb vi har framför oss. Jag tänkte också prova att galoppera henne för första gången och jag önskar att hon har lika fin galopp som trav. Helst skulle jag vilja lägga ut någon bom att trava över också. Så ja, det blir ett hårdare pass för Rutan idag och jag hoppas att Tompa kan filma :)
 
Sen ska vi åka och handla innan vi åker hem och sätter fast boxlåsen på boxarna så att dom går att stänga och fixar uppbindning. Hovslagaren kommer i veckan och då måste såna detaljer vara klara.
När det är avklarat ska vi laga god mat och bara umgås hela kvällen. Det ska bli supermysigt och jag har längtat efter en sån kväll <3
 
 
 
 
 
 
 

Bjärkeracet 2016

Då var första årets Bjärkeracet över och det var väldigt lyckat. Som det ser ut nu så blir det nog ett årligt evenemang framöver, kul !
 
Tompa var riktigt duktig och tog sig till a-final där han låg på 9e plats tills han hade ett halvt varv kvar och då tyvärr tappade en placering. Men 10e plats av 72 förare är riktigt grymt och jag är väldigt stolt över hur han körde idag. Det är riktigt roligt att se honom köra cross när han lägger i sin högre växel, även om jag var riktigt nervös emellanåt.
 
 
 
 
Nu ska vi tvätta av oss och sen åka till Daniel och Sanna för kräftskiva. Jag är jättetrött och Tompa är halvt död så vi får se hur länge vi orkar.
 
 
 
Ännu en fin bild på Zannie från igår.
 
 
 

God morgon

Jag vaknade kl 5 idag då, så ungefär 4 timmars sömn fick jag inatt. 
Nu är vi på väg till Bjärkeracet, en crosstävling utanför Stora Mellby. Tompa är kanske lite dåligt förberedd men han är taggad, så vi hoppas på en rolig heldag.
 
Ikväll är det kräftskiva med extrafamiljen och jag känner redan nu hur trött jag kommer vara, haha !
 
 
 
 
 
 

Dagen

Vi fick till en mysig uteritt efter regnskuren i eftermiddag, jag på Zannie och Evelin på en av islandshästarna. Zannie är en ganska svår häst att rida och hitta knapparna på (tycker jag) men på slutet släppte hon ändå efter lite i traven och var fin i skritten. Hon är en sån häst som jag måste rida några dagar i rad för att liksom komma på hur hon ska ridas.
Vi provade också att tömköra och spänna vagn för Evelins nya ponny och det gick jättebra.
 
Vi fick dessutom shoppat lite på Ankis Hästsport, jag impulshandlade nya ridbyxor från Back2Back med silikon vid knäna, supersköna och jag är riktigt nöjd !
 
Nu väntar en kväll med god mat och förhoppningsvis lite sällskapsspel.
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Hej på er !
 
Jag började dagen som planerat, med en sovmorgon till kl 8 och frukost i sängen. Lite lyx måste jag ju få på min lediga dag, hehe.
Idag har det regnat lite på förmiddagen, inget vi är vana vid den senaste tiden, så jag funderade på om jag skulle sätta mig i soffan istället för att göra arbetet ute. Men då kände jag mig väldigt lat så jag tog på mig regnjackan och gick ut och satte stolp. Jag kom en liten bit men nu har jag tagit en paus. Jag är inne i en period där jag är trött och matt nästan jämt så att bära stolpen från vedboden ut till hagen var en pärs ! En fungerande fyrhjuling hade ju inte suttit fel. Kanske att jag kan låna en så att jag i alla fall slipper bära ut stolparna, själva spettandet går som smort.
 
Hoppas ni får en bra fredag, det ska jag ha ! Och vi hörs säkert under dagen.
 
 
 
 
 
 

Låååång torsdag

Idag jobbade jag lång dag på jobbet och så hade vi planeringsmöte efter det = hjärnan är såå grötig just nu !
 
Tompas bil krånglar så vi har vart hos mamma och Johan och mekat lite med den innan jag åkte hem och gav hästarna kvällskrafften. Jag har knappt sett mina hästar den sista tiden känns det som, bara en klapp, puss och visitering i samband med krafften på kvällen. Så hemskt, men det blir det ändring på när stallet är färdigt och jag kan ställa upp dom på gången och pyssla om dom. Men visst känns det i mammahjärtat. Senast jag spenderade såhär lite tid med hästarna var sommaren innan jag började gymnasiet och Sunnie hade vila efter inridningen. Alltså nästan 10 år sedan. Usch, det är inte okej..
 
Imorgon är jag ledig och ska spendera första halvan av dagen med att bygga vinterhage och den andra i Evelins stall och hemma hos henne med god mat. En helt okej fredag !
 
 
 
 
Min bästa vän, som för övrigt ska till Husaby den 4e oktober.
 
 
 

.

 
 
 
 

Dagens Rut

Jag hittade kanske någon mer knapp idag och fröken var pigg och nästan lite busig. Stundvis gick hon fint men kändes emellanåt lite "ålig".
Nästa gång ska jag rida henne i sommarhagen och känna igenom henne ordentligt.
 
Enda bilden som inte blev suddig och så vilar hon på bakbenet, haha !
 
 
 
 
 

Aj

Även om det tar emot så måste jag lyssna på min kropp. I alla fall ibland. 
Jag målade (nästan) klart sista väggen och började sen spetta för hagstolp till vinterhagen. Sex stycken orkade jag med innan ryggen sa tack och hej. Den har vart ganska bra det sista, om man jämför med hur den kan vara, så nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen och hoppas att det går över tills imorgon. 
 
Imorgon efter jobbet ska jag rida Rut, vi har mycket jobb framför oss !
 
 
 
Gillar faktiskt denna klänningen.
 
 
 

Typiskt..

 
Två brädor kvar och färgen tog slut. Så irriterande !
 
 
 

En söt på Rut

 
 
 
 

Dagens ridpass - Gertrud

Det blev ett lugnt pass då varken Rut eller Frank är igång. Skritt och lite trav och Rut var en trevlig häst att rida. Bra takt i traven, dock ostadig och tjaffsig men det blir bättre ju starkare hon blir. 
 
 
 
 
 
Såg på bilderna att jag sadlat för långt fram. Hemläxa !
 
 
 
 
 
 

At the moment

Första öronbilden på länge och den får Rut stå för !
 
 
 
 
 
 

#AlexandraRickhard2016

Gårdagens bröllop var så himla fint och festen efteråt var blandat med fina tal, roliga påhitt och god mat. Jag blev ju inte direkt mindre sugen på att gifta mig nu ;)
Stort grattis och lycka till till Rickhard och Alexandra !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllop

Idag gifter sig Tompas bror och vi har fullt upp med förberedelser här hemma nu. Stryka skjortor, städa Audin, välja skor. Plus att jag har dragit ett städrace i huset som har glömts bort lite i allt stallbygge. Det blir förhoppningsvis en rolig dag och jag lovar att bjuda på bilder sen :)
 
 
 
 
 
 

Fredag

Jag kom ifrån jobbet lite tidigare idag, alltid skönt ! 
 
Idag blir det inget stallfix. Jag har kört bort 5 proppfulla kärror med äpplen från trädgården. Vi har fem äppelträd i trädgården så trots att jag har kastat in en hel del äpplen i hästarnas hage varje dag så finns det ändå hur mycket som helst kvar. Tompa klipper gräset just nu så dom var tvungna att tas bort. Så passade jag på att plocka i ordning alla spillplankor utanför stallet och nu dog jag lite i soffan på altanen. Det märks att jag inte har vart så fysiskt aktiv det sista, haha !
Alldeles strax ska vi åka till mamma och Johan och äta kvällsmat. Lite bilpill och en fredagsdrink, en ganska skön fredagkväll efter dom senaste veckornas stress. 
 
Just det, om Tompa och mamma får bestämma så ska jag och Rut iväg på en rolig grej i oktober. Det är inte helt bestämt än och vi är egentligen inte redo för det men gör det i så fall mest bara som en rolig grej. Jag tänker inte släppa vad det är förrän det är bestämt så ni får vara nyfikna en stund :)
 
 
 
 
 
 

Ännu ett besök på Husaby Hästklinik

Idag fick jag äntligen ett telefonsamtal från min veterinär på Husaby Hästklinik. 
Hon tyckte att eftersom Sunnie har fungerat så bra att rida såpass länge sen förra gången vi behandlade henne så kan jag komma in och behandla henne igen. 
 
Först tänkte jag longera henne en gång till för att se hur hon rör sig nu innan jag bestämmer mig. Men så tänkte jag på hur otroligt spänd hon har vart det sista och att det faktiskt kan hänga ihop med spatten så jag beslutade mig för att behandla henne i alla fall. Om veterinären tycker att det är värt det så skulle jag också vilja röntga hennes haser igen för att se om det har skett någon förändring med spatten.
 
Så på måndag ringer jag och bokar en tid. Jag kan ju inte säga att jag har saknat klinikbesöken direkt. Men det känns ändå skönt att hjälpa Sunnie på rätt väg och jag hoppas innerligt att behandlingen hjälper henne att bli ridbar igen. 
 
 
 
 
Min fina tjej <3
 
 
 

.

 
 
 
 

Schabrak

Trots att jag står med skadade hästar så har jag schabrak-shoppat lite det sista. 
 
Jag köpte ett begagnat beiget Veredusschabrak i jättefint skick som är tänkt att Chilli ska ha när han blir stor. Tänk detta med en brun huva, kommer bli snyggt !
 
 
 
Sen köpte jag ett marinblått John Whitakerschabrak (har alltid velat ha ett) men det var tyvärr i storlek pony/cob så det ska säljas. Någon som känner att dom vill uppdatera schabrakgarderoben ? ;)
 
Ett par vardagsschabrak har också kommit på posten så när jag har fått i ordning på sadelkammaren så ska jag rensa bort alla gamla, fula schabrak och fixa ett bra system för hur dom ska hänga/ligga. 
 
I födelsedagspresent av My fick jag dessutom ett schabrak från Equestrian Stockholm. Det var jättesvårt att få på bild med min kamera så ni får bättre bilder när det används istället.
 
 
 
 

Så nära nu

Idag tog vi inga nya bilder på stallet men nu är vi näst intill klara. Så imorgon/på fredag kan ni få bilder på ett helt färdigt stall !
 
Efter att Tompa åkt och köpt en ny såg efter jobbet (som sågade som hejsan, varför köpte vi inte en ny från början ?) så fick han klart den sista väggen. Dom sista järnen är kapade och bara för mig att måla imorgon och så har jag den sista boxen och alla dörrar att lasera. Tompa ska sätta på hjul på dörrarna, låter roligt jag vet, men det kommer hjälpa till att hålla dörrarna på plats och förhoppningsvis hindra dom från att säcka så mycket. Sen väntar jag bara på krubbor och låsningar som skickades idag och förhoppningsvis kommer innan helgen. Just det, galler för fönstren håller Johan på och fixar och dom måste ju såklart upp innan hästarna kan komma in.
 
Ni anar inte vad skönt det känns att ha stallet färdigt ! Nu kommer ju hästarna få gå ute så länge vädret är såhär fint men nu är stallet redo när regnet kommer. Bara sadelkammaren och vinterhagen blir klar så kan jag slappna av ordentligt. Vinterhagen dröjer tyvärr ett tag till då tråden jag har beställt är restad till slutet på september.
 
Det första jag ska göra när hästarna kommer in är att duscha alla tre. Förstår ni vad skönt att ha den möjligheten ? Nu har jag inget varmvatten än men det hoppas jag kunna få inom något år. Hästarna
är så smutsiga efter denna sommaren med alldeles för lite borstning så en dusch är välbehövlig. Sen ska Sunnie och Platina friseras så dom ser ut som hästar igen. Jag känner redan hur mitt hästsug börjar komma tillbaka igen !
 
 
 
 
 
 

Tidagens stallarbete

Uppdateringen igår uteblev, både jag och Tompa tappade humöret.
 
Jag var ledig igår och tänkte måla hela dagen. Tompa hade så lite att göra på jobbet så han tog ledigt och kom hem och sågade istället. När vi bara hade tre plankor kvar så gick sågen sönder (den andra på detta bygget, båda var Johans) så luften gick ut oss båda två och vi hamnade i soffan där vi satt resten av kvällen. 
Jag fick målat ramarna till dörrarna så idag ska jag fortsätta att måla dom överliggande järnen och dörrarna. Tompa ska åka och köpa en ny såg så att stallet förhoppningsvis blir helt färdigt idag eller imorgon. Sen saknas det krubbor, saltstenshållare, uppbindning osv, men det är beställt.
 
 
 
 
 
 

Jouren

Vi kom in från stallet förut och började laga mat. Tompa fick en järnflis i ögat när vi höll på i stallet och det blev bara värre och värre så tills slut stängde vi av spisen och åkte till jouren i Alingsås för att få flisen bortplockad.
Alltid ska det vara något. Jag som var superhungrig och sådär bäbistrött att jag bara ville lägga mig på golvet och gråta. Men, någon timme till innan jag får sova. Maten får jag dock skippa..
 
 
 
 
 
 

Falkenberg Strandbad

Vi hade ett underbart dygn på Falkenberg Strandbad, så synd att vi inte kunde vara där en hel helg. Jättemysigt och precis vad jag och Tompa behövde just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett år sen

För ett år sedan så var jag, Tessie och gänget på Pay and Jump utanför Vara. Våran första "tävling" och vi var taggade. 
Klantig som jag är så lyckades jag bryta ett ben i handen när jag satt upp på Tessie. Jag hörde att det small och med tanke på den hemska smärtan så misstänkte jag ett benbrott redan då. Jag prövade att rida ändå men det gjorde alldeles för ont så vi fick avanmäla och åka hem. Så snopet !
 
Några timmar senare åkte jag och Tompa till akuten och visst hade jag brutit metacarpalbenet i handen. Vid uppsittning. Ibland är jag inte så smidig, haha !
 
Idag, ett år senare, så kan jag nästan använda handen som vanligt. Den blir lite överansträngd om jag skriver eller målar för länge och vid vissa handställningar så kan den värka. Rider jag starka hästar så känner jag mig trött i handen efteråt. Ringfingret är fortfarande skevt och kommer vara det.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stallet

Idag har vi vart ute och grejat i stallet hela dagen och vi fick gjort en hel del. Två av boxarna är näst intill färdigmålade och Tompa fick färdigt två boxdörrar och en vägg på den tredje boxen. Så för att sammanfatta lite så saknas det en vägg, en boxdörr och sen några järn som ska ligga ovanpå och lite färg. Sen är stallet redo för hästarna att flytta in !
 
 
 
 
 
 
 
 

Måla, måla, måla

 
 
 
 

Dörrar svetsade

Efter ett underbart dygn i Falkenberg (och med superångest för att åka hem till verkligheten) så kom vi hem strax efter lunch. Mamma och Johan kom precis efter oss och har hjälpt oss att svetsa och måla i stallet idag. Ett steg närmare ett färdig stall och nu börjar jag skymta ljuset i tunneln.
 
 
Vi hade en jättefin kväll igår och underbar utsikt ! Mer bilder från Falkenberg kommer.
 
 
 
Här skymtar ni ramarna till dörrarna till höger.
 
 
 
 
Ni ska vi till Daniel och Sanna för att äta tacos och meka båt. 
 
 
 

Stall och spa

Sovmorgon och vi vaknade 8.30. Hmm.. Men vi har hunnit greja lite i stallet på morgonen i alla fall.
Tompa har kapat u-järn som jag har målat och så har Tompa dragit dom första penseldragen med lasyrfärgen. Jag är lite stressad över den tredje boxen som knappt är påbörjad men bara vi kommer igång så går det nog ganska fort. Det som tar tid är ju att måla.
 
 
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Tompa styra bilen mot Falkenberg Strandbad. Jag fick en natt med fyrarätters middag och spa i födelsedagspresent av våran extrafamilj och det ska vi njuta till fullo av !
 
 
 

Paus i målandet

Jag kollar när pojkarna leker av sig.
 
 
 
 
 
 
 

Uppdatering om stallet

Gjutningen vi gjorde igår. Det blir ju sällan bra när man lappar men det duger ! I hörnet ska den tredje boxen byggas.
 
 
 
Dom två boxarna som är näst intill färdiga. Till dom har vi också kapat u-järn till dörrarna.
 
 
 
Och min syssla just nu. Hammarlack är en tacksam färg att måla då den liksom flyter ihop så att penseldragen inte syns. Däremot är det svårt att inte få det rinnigt.
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Ärligt inlägg

Som ni vet så är det mycket nu. Stall, sadelkammare, hage, ved, skadade hästar och så blir jag sjuk mitt i allt detta. Så olägligt som det kan bli men idag är jag i alla fall lite bättre, efter två hela dagar i sängen. 
 
Jag svarar inte så bra på negativ press och stress. Jag gillar inte att behöva förlita mig på andra, jag vill kunna göra allt själv och på mitt sätt, vilket jag inte kan göra nu. Det har vart mycket förändringar denna sommaren och väldigt mycket som snurrar i huvudet dyget runt. Jag gissar på att det är därför jag blev sjuk, min kropp sa ifrån till sist. 
Tidigare idag blev det för mycket. Helt ärligt så bröt jag ihop totalt i några minuter. Och det är inte den enda gången denna sommaren om man säger så. Men efter mina sammanbrott så borstar jag alltid av mig och ställer mig upp igen. Jag har inte tid att fundera för mycket just nu så det får jag skjuta fram några veckor. Bara dom viktiga sakerna blir klara så kan jag andas igen sen. Just nu går jag på extrabatterier som jag egentligen inte har.
 
 
 
 
 
 

Långdraget

Min förkylning verkar inte alls vilja ge sig så idag har jag spenderat hela dagen i sängen. Förutom när jag bakade en paj till grannen som tack för hjälpen. Han står ute i stallet och sågar just nu, ni kan ju tänka er hur det känns att själv ligga inomhus då. Jag har verkligen fått tvinga mig själv att ta det lugnt idag, inte det lättaste när det finns så mycket att göra..
Jag blir hemma från jobbet imorgon med men jag hoppas verkligen att jag är på benen på onsdag ! Just nu orkar jag knappt stå upp.
 
Det är tur att vädret är så underbart nu så att hästarna kan gå ute ett tag till. Det minskar åtminstone stallstressen lite. 
 
 
 
 
 
 

Stallbygge och crosskörning

Några timmar i stallet på lunch resulterade i att två boxar är nästan helt klara. Imorgon får jag hjälp av grannen att göra färdig dom två och börja på den tredje. Mellanväggen mellan dom två boxarna och hela den tredje boxen kommer nämligen byggas av tjockare bräder och vi har inte sågar som klarar att såga igenom dom. Därför är jag jättetacksam att jag kan få hjälp.
Imorgon eller på tisdag så gjuter vi den sista biten av golvet och kan sen bygga den tredje boxen och efter det så är det bara dörrar kvar. Och sadelkammaren då, men den får bli när den blir..
 
 
 
 
På eftermiddagen så har vi vart ett gäng hemma hos Kentha och kört cross. Jätteroligt och vädret har vart underbart. Viktigt att komma hemifrån och släppa stallet en stund också.
 
 
 
 
 

Ett litet avbrott

 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Vadå bonne ?

Det roligaste som har hänt här på Hagö idag, haha. Våra hönor har lagt ett ägg ! Det första sen dom flyttade hit och dom har även börjat vara ute mer nu.
Vi har vart lite oroliga för att dom behöver "vägledning" och att vi skulle bli tvungna att skaffa en tupp, vilket jag verkligen inte vill då jag hatar tuppar. Men nu kanske dom äntligen börjar trivas lite mer så att vi slipper det. Fingers crossed !
Självklart var jag tvungen att dela med mig till er. Vadå bonne ? ;)
 
 
 
 
 
 

Girlpower ?

Det har vart en väldigt lång dag idag. Jag mår fortfarande skit men har grejat så mycket jag orkat i stallet. Jag har knappt en stolpe kvar att slipa och så har jag målat två stolpar/u-järn. Där tog dock mitt tålamod slut eftersom jag måste maskera bräderna innan jag målar så nu har jag hamnat i soffan och hostar, nyser och snörvlar. 
 
 
 
Lite synd om mig är det just nu så jag har köpt hem räkor (jag får passa på när Tompa inte är hemma då han inte gillar räkor) ost, kex och cola. Inte för att jag känner så mycket smak men det känns fancy i alla fall ;)
Här ska jag sitta resten av kvällen, framför The Notebook och snyfta. Jätteskönt, och jag försöker intala mig själv att det inte alls är deprimerande utan "girlpower" och självständigt, hehe.
 
 
 
 
 
 

Lördag morgon

Så.. Nu kan jag pricka av ännu ett grymt band från livelistan och kan äntligen säga att jag har sett Takida !!
Dom spelade en hel del låtar från det nya albumet så jag saknade lite fler gamla låtar faktiskt. Men i vilket fall så gjorde dom ett ganska roligt framträddande och att få höra Roberts röst live är ju värt det mesta. Och att få se honom dansa, vilket kunde vara fruktansvärt underhållande vissa stunder, haha !
 
 
 
 
 
 
Nu har jag precis kört bort Tompa till en svensexa och står i valet och kvalet om jag ska försöka somna om en liten stund. Jag fick inte mycket sömn inatt och mår fortfarande inte bra. Däremot så finns det massor att göra i stallet och så ska jag även till mamma och Johan senare. En frukost så får vi se vart jag hamnar helt enkelt.
 
 
 

Takida på Liseberg

Spontant är ju bäst sägs det ! 
Strax ska jag, Tompa, Emelie, Jim och hans syster åka till Göteborg för att se Takida spela live på Liseberg. Jag mår lite bättre idag, jag känner mig fortfarande överkörd men jag har orkat måla två fönster i stallet. Det kanske inte är det smartaste att stå ute i kylan när jag fortfarande är förkyld men det är ju faktiskt Takida och man lever bara en gång ! Som Jim säger : "Alkohol dödar bakterierna. Eller så glömmer du av att du är sjuk". Haha !
 
Vi har haft så mycket att göra det sista så jag känner att vi behöver en ledig kväll med roligheter.
 
 
 
 
 
 

Läget med Sunnie

Som ni vet så blev Sunnie halt efter två mer krävande pass för lite drygt 2 veckor sen. Jag har haft fullt upp så jag lät henne vila en vecka extra innan jag longerade henne och kollade hältan. Det gjorde jag i måndags och hon såg mycket bättre ut men var inte helt fräsch och hon såg väldigt stel ut. Stelheten kan ju komma av vilan men jag tycker att hon rör sig så mycket i hagen så att hon egentligen inte borde stelna till.
 
Igår ringde jag till Husaby och bad om en telefontid med min veterinär. Hon ska ringa upp så fort hon har en lugn stund och jag hoppas hon ringer imorgon. Jag ska rådfråga henne vad hon tycker. Ska jag åka in med Sunnie och behandla eller räcker det med vila i någon månad/månader ? Hon kanske ska skrittas för att hålla igång och ändå röra på sig ? Ja ni hör ju, jag behöver råd.
 
Om jag får spekulera fritt så tror jag att jag gick över gränsen dom sista två ridpassen, och jag känner mig hemsk för det.
Sunnie håller för ridning men inte för mycket samling och tryck. Vi får nog helt enkelt backa några steg och hålla oss på en normal nivå utan att pressa för mycket. Så synd då hon är så duktig. Men hellre att jag får rida henne över huvudtaget. Nu vet jag vart hennes gräns går och jag ska göra allt jag kan för att inte gå över den igen. 
 
 
 
 
Idag är det 3 år sen jag och Sunnie vann vår första (och sista) klass i hoppning. Fina häst ❤
 
 
 

Sjuk

Ännu en ändring i planeringen när gårdagens halsont gick över till en superförkylning under natten. Jag är helt utslagen och känner mig totalt överkörd. Inget jobb för mig idag alltså och som tur är så är jag ledig fredag-måndag så jag borde hinna bli frisk.
 
Dagen får helt enkelt spenderas i sängen. Om jag orkar så ska jag gå bort och måla lite sen men just nu känns det tveksamt. 
Jag har haft mysigt sällskap nu på morgonen i alla fall:
 
 
 
 
 

RSS 2.0