.

Har inte reflekterat över det innan men uttrycket "Upp som en sol och ner som en pannkaka" stämmer riktigt bra. Känslan jag hade igår är som bortblåst.
 
Well, solen skiner så efter lite sömn så ska jag bara umgås med mina älskade fyrbenta vänner ❤
 
 
 
 
 

Dag två !

Gårkvällen blev riktigt lyckad här hemma hos oss. En stor del av extrafamiljen var samlade, tiden bara sprang iväg och plötsligt hade vi spelat spel och skrattat till tidigt på morgonen. 
Tre timmar sömn, sen åkte jag till Lidköping för att göra en MR. När jag låg där inne, lyssnade på Bob Marleys "Buffalo Soldiers" i hörlurarna så kände jag bara hur nöjd jag är med tillvaron just nu. Det var länge sen jag kände så så det var en välkommen känsla 😊
 
Jättegod middag hos mormor och morfar och sen följde mamma med hem till oss och hjälpte mig att rida. Hon på Sunnie och jag på Obama och båda hästarna var duktiga. Tack mamma ❤
Nu har jag mockat, ska städa undan lite från igår och strax kommer Denny, Cissi och Coffe och ska äta tacos. Dags för dag två 💪
 
 
Ser ni vad långt mitt hår har blivit förresten ? 😍 Tyvärr är det slitet så jag måste klippa av en del..
 
 
 

Duktig Chills

Chilli var så duktig idag, han är en så lätt häst att ha med sig. Än så länge.. Dock kärade han ner sig i Mimmi och Evelins shettisar som löshoppade efter honom och då blev han lite jobbig 😂
 
 
 
Film kommer så fort jag har tid. 
 
 
 

Löshoppning på g

Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ska gå ut i stallet. Jag tänkte mocka och ta in hästarna, Chills får stå med fleecetäcke så han kanske torkar upp lite och kan borstas innan avfärd. "Gamlingarna" får nog stå inne när vi är iväg, vädret har verkligen vart under all kritik idag. Vila får dom också göra, någon ridning hinns tyvärr inte med..
 
Det ska bli så spännande det här !
 
 
Chilli när han löshoppades som föl.
 
 
 

No Extra - Maj

Från den 25/4-24/5 så har jag och Tompa bestämt att vi ska köra på "No Extra", det vill säga att vi ska vara så gott som sockerfria. Vi ska inte äta godis/glass/chips/kakor och vi får endast dricka läsk på helgerna. Dessutom så har vi minskat matportionerna och får aldrig ta två portioner/mattillfälle.
 
Jag brukar egentligen inte gilla såna förbud, jag tycker att livet är för kort för att inte unna sig så länge man håller det inom rimliga gränser. 
Men det sista har vi ätit ganska mycket godis och framför allt druckit väldigt mycket energidryck, så en riktig cleanse känns bra. Jag har inte alls varit extra hungrig och har inte känt något särskillt sug hittills heller. Skönt !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Alltså, Obama går bara från klarhet till klarhet !
Idag red vi på grusvägen och i traven så backade han faktiskt av själv och kom i en ganska trevlig form stundvis. Ibland fick jag påminna honom när han såg något intressant men bara att han söker sig till arbete själv numera är roligt.
I galoppen har han också tagit ett steg i rätt riktning. Han kändes inte alls lika tung idag utan kortade ihop sig och bar sig bättre. Några galoppsprång när jag lirkade lite så kom han även ner med nacken. 
Något som är roligt med Obama är att vi aldrig direkt har tränat galoppfattningar men ändå fattar han rätt och för skänkeln nästan varje gång. Duktig !
 
Sunnie hade fallit tillbaka till gamla mönster idag. Hon var sådär opåverkbart tittig och gick bara och spände sig. Därför jobbade vi mest lång och låg idag och ställde igenom i alla gångarter. Galoppen var fin på slutet men i traven kunde hon släppt efter liiite till. 
 
Nu har jag röjt av här hemma så att det ser ut som att det kan bo två människor här igen. Imorgon kommer varenda minut när jag slutat jobbet vara pressad så då hinner jag inte med såna tråkiga saker som att städa.
 
 
 
 
 
 

Fullbokad helg

Jag och Tompa har mycket inbokat nu dom närmsta dagarna. Av någon anledning brukar det alltid bli så, trots att vi säger att vi vill ta det lugnt, haha.
 
Torsdag: Jobb 6-14. Rida två hästar, mocka, hämta hösilage och MDF-skiva, bygga baslåda, städa hemma.
 
Fredag: Jobb 6-14. Ev. hämta Evomotorn i Vargön, mocka, rida en häst, löshoppa Chilli, få hem vänner på besök resten av kvällen. 
 
Lördag: MR på Lidköpings sjukhus, lunch hos mormor och morfar, rida två hästar, mocka, tacokväll med Denny och Cissi.
 
Söndag: Rida två hästar och mocka.
 
Måndag: Sadelprovning för Sunnie på Ale Ridsport, rida en häst, mocka.
 
Alla lediga tillfällen ska vi meka med Evomotorn, som jag förhoppningsvis kan hämta hem imorgon. Jag får passa på att andas på söndag, vilodagen då vi inte har något särskillt inbokat och jag hoppas att vi kan hålla det så 😊
 
 
Min fina tjej ❤
 
 
 

Vårtrötthet

Vad är det med vädret just nu eller ? Snart 1 maj och det snöar ? Ge mig vår och sol !
 
Trots vädret så har jag kommit in i någon vårtrötthet. Det plus att jag har börjat få väldigt ont i kroppen igen gör att jag känner mig överkörd varje dag. Idag när jag kom hem från jobbet vid 17 gick jag liksom och la mig och sov två timmar. Plus att jag slumrade till sittandes på jobbet idag. Det är inte riktigt jag..
 
Därför har det blivit mycket varannandagsridning det sista. Hästarna känns fina (Sunnie är vääääldigt pigg) men min ork finns liksom inte där. Jag hoppas det blir bättre när solen kommer.
 
Igår var min lediga måndag och eftersom det regnade/snöade/haglade till och från hela dagen så spenderade jag och Evelin en stor del av dagen tillsammans. Vi fördrev hela 4 timmar i lilla Vara, det är inte dåligt gjort 😂
 
Nu är det sovdags, jag är så glad att Tompa har bytt jobb och numera jobbar närmare hemma så att vi kan lägga oss samma tid som normala människor.
 
 
Precis såhär rolig var Chilli att ta in idag. Bara det att han är liiite större nu 🙈
Han smet ut genom grinden när jag skulle ta in Obama och när jag då fångat honom och gick ut med honom till hagen igen blev han arg. Jag lovar, han skulle vart född fuxsto egentligen, haha !
 
 
 

Sweet Chilli E

Igår mätte jag Chilli igen, efter ca 3 månader sen sist.
Förra gången mätte jag honom till 162 cm i mankhöjd och det låg han kvar på fortfarande. Men han börjar tunna ut, precis som förra våren, och under betet kom han in i en riktig växtperiod så det hoppas jag på denna sommaren också !
 
 
Min prins 👑
 
 
 
 
 

Duktiga pojkar

Som sprang in på bra tider !
 
 
 
 
 
 
 

På väg till Tough Viking

 
 
 
 

Lyxdag

Kinesiskt till lunch och sen en trip till Triumphs glasscafé.
 
 
 
 
 

I'm in heaven 😍

 
 
 
 

Sunnie Girl P&J 14/4 del4

Fotograf: Susanna Falk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

Fast & Furious 8

Idag slutade jag jobbet 17.30 och åkte hem och gjorde stallet. Tyvärr så hann jag inte rida någon av hästarna idag då jag överraskade Tompa med bio på kvällen. Fast & Furious 8 såg vi och den var bra. Men jag saknar den gamla storyn lite med streetrace och olagliga affärer, synd att dom har tappat det. Och filmerna är ju absolut inte densamma utan Paul Walker. 
 
Imorgon är jag och Tompa lediga och ska åka en vända till Göteborg med intilliggande län för att kolla på bil med Tompas mamma. Hästarna måste ridas så jag gissar på att det kommer bli tidig morgon och sen kväll. Dessutom ligger jag efter i putsningen, vilket jag hade tänkt ta ikapp i helgen.
 
 
 
 
 

Sunnie Girl P&J 14/4 del3

Fotograf: Susanna Falk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer.
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Obama

Jag slutade jobbet kl 16 och började med Sunnie idag för omväxlings skull. 
Jag har bytt till ett tvådelat bett med kopparrullar som hon nog nästan trivs bäst på. Vi travade och galopperade fram på grusvägen och gjorde sen ett kort galopparbete på vallen. I traven är hon väldigt fin just nu, hon känns bärig och vi är på väg mot en riktigt stadig form. I galoppen däremot känns hon ruskigt fin och avslappnad när jag står lätt sits och hon får gå i en lägre form. Men när jag sätter mig ner och plockar upp henne så är hon tung i handen, särskillt i vänster varv. Hon har inte vart ordentligt igång på ett tag så det är väl inte så konstigt egentligen men det känns ändå sådär. 
Hon är inte så farligt tittig på grusvägen just nu i alla fall, vilket är väldigt skönt !
 
Obama fick ta sällskap med Tompa när han joggade. Vi travade mestadels och eftersom vi skulle hålla Tompas tempo så fick han gå i den långsammare traven. Det bästa var att han ville gärna ta rygg på Tompa så jag behövde inte bråka med honom om hastigheten. Han kändes fin och tycker att det är så himla kul att komma ut och se sig om. Galoppen är fortfarande gigantisk men ganska platt, men jag tycker nog att den sista galoppen för dagen var en utav dom trevligaste vi har lyckats med. 
 
 
Den hästen ❤
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi äta kvällsmat. Det känns som fredag idag, vilken kalldusch jag kommer få när klockan ringer imorgon bitti.
 
 
 

Sunnie Girl P&J 14/4 del2

Fotograf: Susanna Falk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer.
 
 
 

Sunnie Girl P&J 14/4

Redan hemma på stallgången förstog Sunnie vad som var på gång. Hon var inte nervös som hon brukar vara när hon ska åka transport utan hon var bara laddad.
 
När vi kom fram till tävlingsplatsen så gjorde hon ett gnäggande och stog sedan snällt och väntade på att få komma ut. När vi lastade ut henne stog hon bara och kollade runt och njöt och det såg ut som att hon tyckte att hon ägde stället. Efter en stund taggade hon dock till, hon tyckte att vi gjorde i ordning henne aaalldeles för långsamt.
 
Hon är aldrig så fin att rida som på tävling. Lyhörd, samarbetsvillig och positiv. 
Nu var det väldigt länge sen hon hoppade över en riktig bom så när hindren kom framför näsan på henne så laddade hon ordentligt, haha !
När vi gick ut från banan så märkte man att hon var så nöjd och glad över sin insats och att äntligen ha fått vara inne på en tävlingsbana med hinder igen. Hjärtat <3
 
Fotograf: Susanna Falk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer.
 
 
 

Det absolut bästa som finns

Bara jag och min bästa vän ute i skogen, travades på slingrande grusvägar ❤
 
 
 
Bilder och beskrivning från helgens P&J kommer upp här imorgon !
 
 
 

P&J 14/4 Lönnbacken - Film

 



Det här var lätt något utav det roligaste vi gjort på länge !
Bilder och beskrivning av dagen kommer så fort jag har tid att sätta mig ner. 
 
 
 

Sunnies morgonrutin

Att få komma ut först så att hon kan gå utanför hagen och äta gräs en stund.
 
 
 
När jag sen kommer ut med grabbarna så går hon snällt in i hagen av sig själv. 
Alltså, Sunnie är så himla speciell, personlig och faktiskt väldigt mänsklig. Jag kommer aldrig hitta en häst som henne igen ❤
 
 
 

Lycklig Sunnie ❤

Fotograf: Susanna Falk
 
 
Det var så värt att åka iväg idag, Sunnie tyckte det var sååå roligt 😁 det är inte bara jag som saknar tävlingslivet.
 
Bilder och film kommer !
 
 
 

Tävlingsfix

Trots att jag och Sunnie "bara" ska på en P&J imorgon så har jag spenderat flera timmar i stallet under kvällen. Jag har putsat all utrustning noga och tvättat Sunnies svans och ben. Jag älskar kvällen innan tävling när man oftast har tid att bara gå runt och pyssla med småsaker och snygga till allt. Det är verkligen något jag saknar.
 
Nu ska jag äta en räkbaguette och sen sova ! Vi hörs imorgon igen 😊
 
 
 
Sunnie på P&J i Skara för några år sen. Den dagen debuterade vi 1.10 med 4 fel. En milstolpe i för oss som ekipage ❤
 
 
 

Back on Track

Hovslagaren var ute för en stund sen och gjorde hästarna fina om fötterna. Jag fick dra av Sunnie ena bakskon här om dagen för att den bara satt med söm på utsidan så det var behövligt. Obama fick också skor bak och mycket riktigt så hade han slitit ner ganska ordentligt.
 
Jag bad honom att kolla på Sunnie, om han hade någon teori om varför hon ömmade i vänster bog för två veckor sen. På höger bak där jag fick dra av en sko trodde han att hon har haft en hovböld. Antagligen har hon avlastat den till vänster fram, vilket har gett henne spänningar i bogen. Och det var bara någon dag efter hon började ömma i bogen som höger bakhov sprack upp lite grann så det känns som att det kan stämma bra. 
Han kände lite allmänt på henne och tyckte att hon var spänd i länden, vilket antagligen kommer från spatten, och rekomenderade ett back on tracktäcke för att underlätta för Sunnie. Han tipsade också om magnetpaddar att linda haserna med, det ska tydligen göra underverk. Så nu har jag beställt två nya magnetpaddar och så hittade jag en näst intill ny begagnad back on track ryggvärmare som jag väntar svar på. 
Självklart ska Sunnie behandlas som den prinsessa hon är ! Eller drottning, om hon själv får bestämma 😉
 
 
 
Jag själv har haft fruktansvärt ont i ljumske/ländrygg idag så jag bestämde mig för att enbart rida Sunnie. Hon var till en början lite tung i handen men jag tycker att vi jobbade oss ur det ganska bra. Traven på slutet var i alla fall riktigt fin.
 
 
 

Sunnie anmäld till P&J

Vet ni vad jag har gjort ? Jag har anmält mig och Sunnie till en Pay and Jump 😁 På fredag ska vi alltså åka till Naum och starta 40 cm, bara för att det är roligt. 
 
Sunnie älskar tävlingsatmosfären och det märktes särskillt när vi tävlade dressyr för ca ett år sedan efter ett längre tävlingsuppehåll. Hon gillar att visa upp sig och att få känna sig duktig bland en massa hästar och det har hon inte fått göra på väldigt länge, på grund av spatten.
Dessutom saknar hon hoppningen väldigt mycket. Vi har skuttat över en låg stock några gånger det sista och hon blir totalt överlycklig.
 
Jag själv tycker också att det ska bli jätteroligt att få åka på "tävling" med Sunnie igen !
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Idag red jag och Tompa ut tillsammans på hästarna. Vi började med en mysig tur i skogen och avslutade med lite trav och galopp i sommarhagen. Tompa galopperade dock inte men han blir säkrare för varje gång han rider så det känns inte så långt bort med galopp längre.
 
Obama var fin i traven och går stadigare i formen nu. Man märker att han trivs så bra på fullcheekbettet, vilket är roligt. Galoppen är fortfarande stor och opåverkbar så den jobbar vi vidare på.
 
 
 
 
 
Våran absolut mysigaste del av skogen.
 
 
 

Bengt-Dennis

Ca 13 års skillnad och med André som ryttare stället för min lillebror. Söta Dennis 😍
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Sunnie

Jag ska börja med att rätta mig från det förra inlägget. Obama vilade inte i söndags, då red jag på vallen och repeterade det vi gjort dagen innan. Jag provade ett fullcheek på honom och det verkade han gilla väldigt mycket, så det kommer jag rida på ett tag framöver. Det är lättare att ställa och svänga honom på det då det liksom ramar in honom lite.
 
När jag slutade jobbet vid 14 åkte jag till Sanna och red hennes två fina hästar ihop med henne. Jag tackar och tar emot för fler timmar på hästryggen !
 
När jag kom hem så red jag Obama på vallen igen och det kommer jag göra fram till tisdag då han får skor på bakfötterna. Jag tycker att han har slitit en del bak och misstänker att det kan ge ett visst obehag på hårt underlag. 
Idag fick jag en fin känsla emellanåt. Jag fick mjukat upp hans högersida lite och då var han avslappnad och igenom. Tills vi red förbi en sten på slutet som han trodde skulle döda honom, då spände han till och fick trava några varv till innan vi avslutade.
Vi tog lite galopp och just nu är den stor och valpig. Tills han har fått lite bättre balans och styrka så låter jag honom mest rulla på framåt.
 
Sunnie red jag barbacka på grusvägen. Det är jättebra för min balans och på något vänster så är hon inte lika tittig då. Antagligen för att jag ramar in och kommer åt henne bättre. Vi galopperade mest, då traven stötar så hemskt i min ryggrad, och där var hon jättefin. Jag red återigen på kulbettet och det verkar hon tycka om.
 
 
 
Snygging !
 
 
 

Dressyrträning Obama 1/4

Fotograf: Amy Dahlström 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första gången över en riktig bom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ägare Johanna Stridsberg.
 
Nu efter träningen har Obama vilat två dagar och igår longerade jag honom. Han såg som vanligt jättefin ut !
 
 
 

Senaste ridpassen - Sunnie Girl

Jag har en del inlägg på gång. Bland annat hur det gick med Obama på träningen och hur sadelkammaren, som är näst intill klar, blev. Men jag tänkte faktiskt börja med Sunnie och hur hon har gått dom senaste dagarna.
 
Hon var ju öm i vänsterbogen förra veckan och vilade till i söndags, då jag klämde och kände. Ingen större reaktion, mer än att tanten är kittlig och inte gillar när jag provocerar henne. Så vi joggade en kort tur på grusvägen på kimblewickbettet och hon kändes superfräsch. Visserligen var hon aldrig halt när hon ömmade men ändå, kul att hon är så positiv.
 
Igår red jag henne ett kortare pass på vallen och då också på böjda spår. Hon har inte gått så mycket böjt sen spatten kom tillbaka i höstas och hon blev sparkad i vintras så vi börjar lite försiktigt. Jag red på ett baucherbett, som jag nästan bara har hört positiva åsikter om. Sunnie däremot blev lite hängandes i handen på det bettet och var svår att få upp i högre form. Men jag tror säkert att det är ett bra bett att jogga henne lösgörande på för i den lägre formen var hon fin. Jag får väl ge det några chanser till för att verkligen kunna känna efter.
 
Idag fortsatte vi gårdagens arbete i sommarhagen, på ett kulbett. Det verkade hon trivas bra med, kanske lite tyngre i handen än vanligt. Men så har jag ju också ridit på ett skarpare bett det sista så det är inte konstigt om det blir en omställning. Trots en hel del vila, egentligen ända sen vi flyttade hit till Hagö, så är hon mjuk och välriden. Så mycket kondition har hon dock inte kvar så den får vi jobba upp när hon är mer igång.
 
Imorgon får hon förmodligen vila, om jag inte kommer in i något flow när jag kommer hem från stängningen på jobbet.
 
 
 
 
 
 

Just nu

Avskrittning.
 
 
Ser ni ens skillnad på hästarna när jag lägger upp öronbilder förresten ? 😂
 
 
 

Mysmorgon

Såhär har det sett ut på förmiddagarna dom senaste dagarna. Pojkarna ligger och sover och Sunnie står och vaktar sovandes ❤
 
 
 
 
 

Träning

Dagarna bara springer förbi med sadelkammarfix och träning. Jag lovar att uppdatera er så fort jag hinner. Tills vidare får ni ett smakprov på Obama från idag. 
Duktiga Amy är fotograf.
 
 
 
Jag tror jag är lite småkär i den här hästen faktiskt 😊
 
 
 

RSS 2.0