Vad blir det ?

Jag vet inte om det bara är sommarbetet som har gjort sitt men jag tycker mig skymta början på en fölmage. 
 
Jag tänkte att ni ska få gissa vad som kommer ur Sunnies mage i maj nästa år.
Tror ni att det blir en hingst eller ett sto ? Och vad tror ni att den får för färg och tecken ? 
Jag kommer ta upp gissningarna och också skriva vad jag själv tror i ett inlägg framöver.
 
 
 
 
 
 

Hoppträning Sannie 30/8

Igår fick jag äran att träna Sannie för Sten i Vedum.
Det tog ett tag innan jag hoppat in mig med henne ordentligt men på slutet fick vi till några bra språng och sista banan var kanon. 
Det var riktigt roligt att träna "på riktigt" igen och trots några missar så känns det som att jag och Sannie kom bra överrens.
 
Evelin fotade så jag tänkte bjuda på några bilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skogstur

Tillbaka på gården efter en jättemysig klättertur där Obama faktiskt var lugn. Han gillar inte skogen annars men idag gick det bra.
 
 
 
 
 

Godis från Rattugglan i Mariestad

 
 
 
 

Surö bokskog och naturreservat

Underbart drömmig bokskog och hästtjej som jag är så kunde jag inte göra annat än att fantisera om att rida på dom härliga stigarna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slussen i Sjötorp

 
 
 
 
 

Mjukglass i Grums

 
 
 
 

Vita Sannar

 
 
 
 
 

Thailunch i Mellerud

 
 
 
 

Vad är det ?

 
 
 
 

EM-guld !

Idag var jag hos Evelin och red Sannie. Jag ska hoppträna henne på onsdag så vi hoppade några språng för att kolla läget och det kändes bra. Jag blev positivt överraskad över vilken fin känsla hon gav i hoppningen.
 
 
 
 
När jag kom hem så red jag Sunnie barbacka i hagen. Hon kändes fin men vi tappade koncentrationen emellanåt då Chilli var så störig. Jag höll till och med på att åka i backen en gång när han försökte busa med Sunnie. Sunnie däremot vill verkligen inte bråka med ett småglin som honom, hon blir jätteirriterad o stryker öronen platt bakåt och låter som en drake. Men jag förstår henne, jag tycker synd om henne som får stå ut med Chilli alla timmar på dygnet 😂
 
Nu har jag precis kollat klart på den individuella finalen i hoppningen och jag kan inte beskriva med ord hur grymma Peder och Allan är ! Dom har verkligen gjort sig förtjänta av ett EM-guld, särskillt efter denna veckan. Stort grattis 🏅
 
 
 
 

Röd kolfiberhuv

Jag var riktigt skeptisk till om det skulle bli bra med en röd kolfiberhuv på Evon. Vi lämnade ändå in den på Improx Customs i Trollhättan för att ge det ett försök och resultatet blev riktigt bra !
Jag tycker att bilen gör sig snygg med den stora röda detaljen men vi är inte färdiga där. Det ska på vita sponsordekaler på huven, rött Evomärke i kolfibervinyl på vingen, fälgarna ska lackas om och ev få en röd kant, läppen ska ev foileras och så ska insuget på motorhuven lackas blanksvart. Sen vill jag gärna ha en dekalboard i framrutan men vi börjar med det översta.
 
 
Innan vi fått på detaljerna på huven.
 
 
 
Bild från gårdagens JDM-träff i Göteborg, som för övrigt regnade bort. Det är synd att man inte ser att det är kolfibervinyl på håll, men jag tycker ändå att det ser bra ut.
 
 
 

Ljudiadagarna 2017

Nytt världsrekord togs idag av denna lilla bilen på Ljudiadagarna i Mariestad. Hela 166.9 dB, vi får se om han kommer över 167 innan dagen är slut.
 
 
 
 
 

Onsdagen

Gårdagen på EM var fantastisk ! Strålande sol och fina hästar. Att Peder gick och vann första deltävlingen gjorde ju inte direkt saken sämre, vilken fantastisk runda han och Allan gjorde !
 
När vi kom hem så gick jag direkt ut i stallet, full av inspiration. Jag och Obama var ute och virrade i skogen bra länge, nyttigt för herrn att lära sig att lyfta på fötterna ordentligt. Vi mötte dessutom lastbilar, kossor, hästar och vilt, så en bra läroritt.
 
Sen longerade jag Chilli. Han har gjort det kanske två gånger förut så det är fortfarande lite nytt. Idag fick han ha på sig både träns, longergjord och skydd. Han är lättlärd och fattar fort vad han ska göra men så viskar den där räven bakom örat en massa dumheter till honom och då måste han ju testa mig. 
 
 
Nu ska jag och Tompa åka med Evon till Trollhättan. Vi ska få huven foilerad i röd kolfibervinyl, jag är fortfarande inte helt hundra på om det blir bra men det återstår att se !
 
 
 

På plats

 
 
 
 

På väg till Em

 
 
 
 
 

Måndag

Vilken lördagskväll vi hade här på Hagö ! Min födelsedag (igår) var dock desto lugnare. Förutom att jag longerade alla hästarna så låg jag bara i soffan.
 
 
 
 
Nu har sista veckan av semester startat. Idag fick jag dock gå in och jobba några timmar.
Imorgon ska vi ta in veden och på onsdag har jag och Tompa biljetter till EM !
 
 
 

Kalas och Obama

Under förmiddagen har jag och Tompa förberett för kalas i eftermiddag. Bakat och städat och nu är vi strax klara. 
 
Jag har också ridit ett toppenpass på Obama. Jag red honom barbacka i hagen i skritt och trav, galoppen hoppade vi över eftersom jag knappt kan sitta kvar i traven. Herrn är fortfarande lite obalanserad om man säger så, haha.
Han var i alla fall riktigt fin ! Mjuk och följsam och han blir mer och mer känslig för hjälperna. Nu mera kan jag rida den vägen jag har sett ut utan problem och genom att enbart använda små hjälper. Så roligt ! Han var dessutom så avslappnad så att öronen vippade, det trodde jag aldrig att han skulle komma till.
 
 
 
 
 

Hoppträning Obama 16/8

Fotograf: Evelin Johansson
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Punktering

På väg till Hjulafton i Lidköping och vi får punka. Det var bara att vända hem och byta.
 
 
 
 
 
 

Duktig Obama

Alltså, den här killen överraskar för varje ridtur ! Fortsätter han utvecklas såhär så är vi snart ute på tävlingsbanorna.
Ja, hoppträningen idag gick alltså riktigt bra 👏
 
 
 
 
 
 

Effektiv dag

Idag har vart min lediga tisdag och jag har hunnit med en hel del.
 
Jag började med att städa ur vårat kontor/garderobsrum. Det tog ett tag då vi har slängt in en massa saker som inte hör hemma där. 
Sen rensade jag garderoben och organiserade lite. Skönt att ha koll på vad man har och inte. Sen blev det automatiskt att jag röjde lite i resten av huset. Jag har dessutom tvättat upp all tvätt så nu kan jag äntligen börja tvätta schabrak, haha.
Det var riktigt stökigt i tvättrummet så där plockade jag också iordning en vända.
 
Nu på kvällen har jag joggat Sunnie på grusvägarna och i skogen och så har vi myst länge i stallet. Hon är världens bästa vän och lyssnare.
 
 
 
 
 

Bun

Såhär slaffsig är Sunnie när hon har ätit blötlagt krafftfoder:
 
 
 
Inget bordsskick, precis allt är nerslabbat. Men hon älskar att slabba så då får hon göra det ❤
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Både igår och idag har Obama vart fantastisk att rida. Fast igår var han nog ändå snäppet finare.
Då red vi på ängen och jag la mer krav på honom i galoppen. Vänster galoppen är riktigt fin, där kommer han ner i form och går att variera längden på galoppsprången lite. I höger har han däremot svårare för sig men det släpper nog med lite mer träning. Han har trots allt mest gått på rakt spår på grusvägen.
Elin red Sunnie på ängen igår och joggade lite och det såg fint ut.
 
Idag red jag Obama i sommarhagen och skuttade över en liten stock. Han kunde komma i både trav och galopp utan att trassla till det för sig, så det var roligt. Vi höll oss mest på rakt spår idag och han var lite stretig till en början så jag misstänker att han hade träningsvärk men det släppte efter en stund.
Imorgon får han vila och sen kör vi på hoppträning på onsdag ! 
 
Sunnie går just nu utanför hagen och betar, jättenöjd är hon. Killarna tittar avundsjukt på henne men är man en prinsessa så måste man ju få några fördelar 😊
 
 
 
 
 

Lördagen

Dagen igår var bra.
Vi började på Djur&Natur i Skara där det var hönsmarknad. Självklart kom vi hem med inte en utan 3 hönor och en tupp. En svart Brahma som vi döpt till Sonja och två chokladbruna dvärgcochinhönor och en tupp som numera heter Svea, Siri och Urban. Vi fick inte med oss dom hem igår utan ska hämta dom om en liten stund.
 
Nästa stopp var Kinnekulle Ring där NordicAudi och Vag hade utställning. Dom hade också öppen bankörning som vi kollade på. Det ser så himla roligt ut att köra på bana och jag önskar att jag en dag kunde få pröva på det. Risken är väl dock att jag blir fast..
 
 
Audis så långt ögat når 😍
 
Sen avslutade vi kvällen på Sommarlandsträffen. Vi fick parkera på en bra plats med Evon, bland dom finare bilarna, så det var roligt. Tyvärr så regnade det så trots många bilar så dog träffen långsamt ut. 
 
 
 

Sommarlandsträffen 2017

 
 
 
 

Fotbad

När vi var på väg hem från Kristinehamn igår så stannade vi till på ett badställe utanför Mariestad och badade fötterna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Även om vi har våra duster så är detta mannen jag vill spendera resten av mitt liv med ❤
 
 
 

Dagens ridpass - Sunnie & Obama

Imorse red jag båda hästarna innan jobbet. Sunnie kändes pigg och riktigt fräsch. Så roligt att Tant Brun är på gång igen! 
 
Obama var pigg men hade nog lite träningsvärk efter att vi hoppade hemma i hagen igår. Men han fick galoppera ganska mycket och han gör fattningarna så jäkla bra.
Han har börjat hoppa riktigt fint emellanåt men blir fortfarande trött fort. Nästa onsdag ska han göra sin första hoppträning, det ska bli väldigt spännande.
 
Chilli var i Herrljunga och löshoppade i onsdags. Nytt ställe = väääldigt läskigt, så det gick inte särskillt fort och han fick väldigt kantiga språng. Nästa gång går det förhoppningsvis bättre.
 
Nu är jag och Tompa på väg till Kristinehamn för att möta upp en kille som ska köpa hans ljud. Vi är nog hemma ganska tidigt så vi får se vad vi hittar på då.
 
 
 
 
 

Sunnie först ut

Båda ska ridas innan jobbet kl 9.
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

Modified Run 2017

Modified Run är lätt något av det roligaste jag har gjort i bilväg. Jag har samlat lite bilder som togs längs vägen som jag vill dela med mig av.
 
Dag 1:
Start på Street Performance i Göteborg.
Första fotot taget av Woodman.
 
 
 
På väg till Stopp 2 på LMR i Sollebrunn.
 
 
 
 
Lunchstopp i Skara.
 
 
 
 
 
 
På väg till sista stoppet.
 
 
Sista stoppet dag 1, BRL i Örebro.
 
 
 
Dag 2, start från Örebro.
 
 
Gröndal Motorstadion.
 
 
 
 
 
 
Hemvägen på söndagen.
 
 
Jag hoppas verkligen att vi kan köra med nästa år också !
 
 
 

Dumma styngflugor!

Tidigare idag lyckades jag ännu en gång med att stå framför Chilli och därmed bli halvt mos. Såklart var det inte med meningen men det gör ju inte att det gör mindre ont.
Styngflugorna har kommit nu och han får panik när dom flyger runt honom. Det är ändå ingen ursäkt att springa över matte så han fick några bannor. 
 
Efter det har mitt huvud dunkat väldigt så det blev ingen ridning idag.
 
Igår firade vi att Tompas mamma fyllde år och åt middag på Oliven i Borås. 
 
 
Mysigt och gott !
 
Nu ska jag inta soffläge resten av kvällen. Första dagen på jobbet var inte så värst jobbig men ändå en stor skillnad från semestern.
 
 
 

Dagen i bilder

 
Jag hjälpte Malin att flytta sina 4 hästar till ett annat bete. Jag älskar hennes lilla fölis men alla hästarna var väldigt mysiga.
 
 
 
 
Chilli lånade Sunnies schabrak under tiden jag tömlongerade Obama 😂 film finns på min instagram.
 
 
Världens bästaste lilla höna 💕
 
Vi har också hunnit med middag hos mormor och morfar, handla och grilla.
Jag har som sagt tömlongerat Obama, skrittjobbat Sunnie (med en skitjobbig Chills klättrandes på oss) och introducerat longering för Chilli.
 
Imorgon är min sista lediga dag och sen börjar allvaret igen. I två veckor, sen har jag min sista vecka semester.
 
 
 

Kullingstrofén

Ena sträckan går på våran grusväg.
 
 
 
 
 

Johan och Louise bröllop

I lördags var vi på bröllop i Örebro. Johan och Louise gifte sig och det hela var väldigt vackert. Att se deras reaktioner i kyrkan var oslagbart.
Jag tänkte dela med mig av bilder från kvällen. Tyvärr så tog jag själv inte en enda bild utan dessa har jag fått skickade till mig. Därför finns det ingen bild på brudparet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Måsas Obama, andra hoppningen

Idag drog jag med mig mamma och Alice till Anns padock. Obama skulle få svettas lite och som tur är så hann vi klart precis innan spöregnet kom.
 
Obama gick på på första försöket när vi skulle åka och stog som ett ljus när vi körde. Han stog också still när vi sadlade honom och ja, han blir bara lättare och lättare att ha med sig.
 
Ridningen gick bra, han kändes mjuk och lyhörd. Hoppningen gick verkligen över förväntan, med tanke på att han snubblade över en upphöjd bom sist 😂
Vi började med ett litet räcke med travbom framför. Dom första gångerna gjorde han det riktigt bra men på slutet så hoppade han mer över travbommen än räcket. Vi tog bort travbommen och då hoppade han fint igen.
Vi provade att komma i galopp några gånger också men det tycker han fortfarande är lite läskigt.
Jag är riktigt nöjd med hans inställning idag och längtar till nästa gång vi kan åka iväg.
 
När vi skulle lasta och åka hem var han däremot ganska dum och löjlade sig ett tag. Men vi fick på honom till slut, efter att jag spottat och svort några gånger, och då stog han återigen som ett ljus. 
 
 
 
 
Filmklipp finns på min instagram: Emelie_S
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Jag red Obama på grusvägen nu på kvällen. Alldeles perfekt väder, lite flugor och mygg men det överlevde vi.
Jag har lånat mammas micklem och ska testa det på mina hästar. Obama var först ut och jag tycker inte att han gick så bra på det. Å andra sidan så hade jag ett eggbett på honom för första gången idag så jag får pröva några ridpass med kopparbettet som han gillar innan jag kan uttala mig.
 
Han var lite dragig till en början men det blev bättre på slutet. Han ville dock inte ta mina halvhalter ordentligt så den där härliga galoppen han har börjat få fick vi inte till alls idag. Men han var pigg och glad och fin i traven när vi avslutade.
 
Jag hoppas att vi ska kunna åka iväg och hoppa någon dag snart igen. Jag tror att han kan utvecklas ganska snabbt inom hoppningen bara han får göra det regelbundet. Att löshoppa honom inom en snar framtid hade också vart roligt.
 
 
 
 
 
4 bilder som Evelin tog när vi var i Vedum och red. Tydligen så sitter jag som en säck potatis när jag rider Obama, skärpning !
 
 
 

Sunnie dräktig på 45 dygn

Vad glad jag är, Sunnie är dräktig på 45 dygn 😁 
Det känns helt overkligt att Sunnie ska bli mamma och att jag förhoppningsvis har en alldeles egengjord liten fölmule att pussa på nästa vår !
 
 
 
Sunnie fattar inte alls varför vi ska åka fram och tillbaka hela tiden, utan att göra något när vi kommer fram dessutom. Bara in - ut - in i ett stall - in - hemma. Men nu dröjer det ett tag till nästa UL.
 
 
 

Augusti

Idag är det den första Augusti och jag ska strax ta in Sunnie för att göra henne fin inför UL på 45 dygn !
 
 
 
 
 

RSS 2.0