Modified Run & bröllop

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, vilken helg !
 
Att köra Modified Run kan vara något utav det häftigaste och roligaste som jag har gjort inom bilvärlden. Så himla roligt att få se en massa snygga bilar och träffa nya människor ! Nu åkte vi tyvärr inte karavan hela vägen (eftersom vissa hade lite för bråttom att komma fram till checkpointsen först och blev av med sina körtkort) men det var väldigt roligt att glida fram på vägarna i en gemenskap. Äeh, det här måste jag bara göra om nästa år igen !
Om jag hinner ska jag sätta mig ner imorgon och skriva lite mer detaljerat och visa lite bilder. Tyvärr var jag dålig på att fota men om ni går in på #modifiedrun på Instagram så kan ni se en del av bilarna som var med och vad vi gjorde.
 
Vi avbröt Modified Run vid lunch igår, åkte till hotellet och checkade in och bytte om till finkläder. Sen åkte vi till kyrkan och fick vara med när Louise och Johan gifte sig. Festen efteråt höll på tills det blev ljust ute så jag är lite seg idag. Just nu är vi på väg hem igen efter brunch hos brudparet och jag ska pussa ihjäl hästarna när jag kommer hem ❤
 
 
 
 
 

Bankörning på Gröndal

Vi står dock bara vid sidan. Men vi fick se Sveriges 4e bästa timeattack-förare, som också är en av deltagarna i Modified Run, köra några varv. 
 
 
 
 
 

Snart start från Örebro

 
 
 
 

Framme i Örebro

 
 
 
 
 
 

Checkpoint Skara

 
 
 
 

Samling

 
 
 

Dagen för Modified Run

Det är något fel på mig !
 
Inatt vaknade jag strax innan 1.30 och kunde verkligen inte somna om. Jag låg i sängen i två timmar och slappnade av och försökte komma till ro men det gick inte. Då kände jag, varför slösa tid på att bara ligga där utan att få någonting gjort ? Så jag gick upp och målade naglarna inför helgens äventyr och var jättepigg. När klockan var 5.30 så gick jag och la mig igen och har sovit som en prinsessa tills för en stund sen. Knäpp.
 
Nu ska jag dricka en drickkvarg och sen rida. Hästarna kommer tyvärr få vila denna helgen, igen, om inte mamma tar med sig någon ut och rider en dag. Det känns sådär men det är knappt så jag känner dåligt samvete eftersom vi ska köra MODIFIED RUN ! Vi checkar in sent i eftermiddag och det ska bli så himla spännande. Jag ska försöka uppdatera er med här och nu bilder genom resan 😁
 
 
Bild på snyggingen från igår !
 
 
Och en på mig och min nya BFF, Silvia 😍
 
 
 

Kom och rösta !

 
 
 
 
 

Sammanfattning

Okej, jag får skylla på att jag har semester och inte hinner kika in här. Även om det inte är riktigt hela sanningen.
 
Helgen gick åt skogen. Eller ja, killarna körde bra och hamnade på plats 51 av 107 så det var bra gjort. Men när vi skulle åka från Eksjö så började bilen låta konstigt så jag var tvungen att stänga av den och sen startade den inte. Så vi fick sitta i Eksjö i flera timmar, trötta och smutsiga, och vänta på hjälp. Sen tog det halva natten att komma hem. Fy, inte den roligaste dagen i mitt liv direkt.
 
 
 
 
 
I söndags var vi i Trollhättan och kollade på fyrverkerier som avslutade Fallens. Vi inveg våra nya skor som vi ska ha på Modified Run till helgen. 
Jag har färgat håret (äntligen !), vi har hälsat på Malins hästar och hennes supersöta lilla fölunge och så har vi köpt en ny höna. 
 
 
 
 
Lilla Silva. 
 
Nu ska jag strax gå ut och rida, det verkar som att vädret är på min sida idag. Sen ska jag tvätta Evon inför morgondagens utställning på Stadsträffen i Skara. Och slutligen ska jag fortsätta det jag startade igår, tvätta taket på vedboden.
 
 
 

Eksjö 10-timmars

Någon börjar bli trött. Bara tre timmar kvar !
 
 
 
 
 

Fredag

Snart har första veckan av min semester passerat. Känner ni igen den där känslan av att man vill hinna göra så mycket som möjligt men ändå vila upp sig ? I do !
 
Igår red jag i alla fall båda hästarna, och båda kändes superfina. Sunnie ska sättas igång försiktigt så vi startar med skritt och lite trav.
Jag tvättade också transporten både in och utvändigt och torkade ur både Evon och Audin. 
 
Idag tänkte jag rida en häst men jag bestämde mig för att strunta i det. Jag är fortfarande yr så att det ibland svartnar för ögonen och det är ganska obehagligt att rida då.
Istället har jag lagt en del tid på att städa i ordning här hemma och packat inför ikväll. Då åker jag och Tompa till Eksjö. Killarna ska köra en 10-timmars tävling som börjar tidigt imorgon så dom vill vara på plats redan ikväll för att förbereda. 
 
 
Obama på en morgontur igår.
 
 
 

Ett snabbt hej

Jag har mått sådär idag, yrseln blir bara värre. Tompa skojade om att jag var gravid. Nej, det är inget man skojar om, det finns inte tid för en bäbis just nu !
 
Under dagen har jag solat och grejat här hemma. När Tompa slutat jobbet bjöd mamma på kvällsmat och så tog vi en trip till Alingsås och Vimpeln. Jag köpte hästsalva till hästarna och lite underkläder till mig och Tompa. Och solglasögon till Liam, han blev så snygg 😂
 
 
 
 
 

Sunnie dräktig på 32 dygn

Jag är så glad, Sunnie är fortfarande dräktig ! Vilken lättnad, men än är inte spänningen över. Vi ska dit om två veckor igen och kolla henne på 45 dygn och då ska även sista avgiften för hingsten betalas. 
Då kommer jag till min fråga. Ni som har tagit föl på era ston, hur gjorde ni med fosterförsäkring ? Är det bara när man använder sig av svindyra hingstar eller tar man en fosterförsäkring även på dom "medelmåttiga" hingstarna ? Jag måste kolla upp vad som ens ingår i en fosterförsäkring och vad det skulle kosta. 
 
 
 
Dagen började lite skakigt förresten. När jag kom en bit på E20 började bensinlampan lysa. Jag hade inte en tanke på att behöva tanka då det var tillräckligt med bränsle senast jag körde bilen. Jag hade såklart inte plånboken med mig heller och bränslet (och tiden för den delen) skulle inte räcka att vända hem och hämta plånboken.
Så jag fick ringa och väcka min mamma som fick lillebror att åka och låna ut sitt kort så jag kunde tanka. Tack !
 
Nu ska jag bara slappa en stund och sen ska Obama borstas igenom ordentligt och transporten ska packas inför ikväll.
 
 
 

Utställning Stadsträffen 2017

Det blir en utställning för Evon i år i alla fall !
 
 
 
 
 

Första dagen på semestern

Hela dagen har jag spenderat i Lidköping med Evelin och Louise. Vi har lunchat, fikat och kollat på bilar. 
Jag tror jag bjöd på dagens skratt i alla fall ! Jag provsatt en gul Corvette (rätt häftig bil ändå) och när jag skulle hoppa ur så fick jag inte upp dörren. Larmet gick så säljaren fick springa och låsa upp bilen och jag kunde asgarvandes snubbla ut. Hur ser det ut liksom, tre fnittriga tjejer som kommer och startar larm på den exklusivare bilen i hallen 😂 
 
Jag känner att jag har en förkylning på väg. Jag vaknade med taggtråd i halsen imorse och nu kan jag knappt stå utan att bli så yr så att jag är rädd för att svimma.
 
För övrigt så hann jag med att ge Tompa andra skrattet för dagen. Vi var ute och myste med hästarna i hagen och Tompa kastade upp mig på Sunnie. Vi skrittade iväg en sväng och när vi vände hemåt började hon först att trava. Jag, barbacka på Sunnie, som har skavt av en bit av manen så att jag fick klamra mig fast bäst jag kunde, i trav. Den synen måste vart betalbar ! Då kom självklart Chilli och skulle busa med Sunnie så hon började galoppera och liksom studsade fram. Försiktigt, så att hon inte skulle tappa mig, men tillräckligt för att visa att hon tyckte det var roligt. Det var nära att jag fick tugga grus där ett tag !
 
 
Imorgon bitti åker jag och Sunnie till Nygården för att se om hon fortfarande är dräktig, håll tummarna.
På kvällen ska Obama till Vedum och ridas i padock. Jag har inte tid att vara sjuk förrän på onsdag så jag ska bädda ner mig i soffan med något varmt att dricka resten av kvällen.
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Lördag

Idag har jag bara vart hemma och solat och slappat. Så skönt, jag är lite trött efter gårdagens bilträff i Göteborg. 
Så mycket bilträffar som det är i år har jag nog inte vart med om att det har vart tidigare, så roligt !
 
Nu ska jag med Evelin med familj på Linnea Henriksson och Stiftelsen på Skara Sommarland !
 
 
 
 
 

Mitsubishi Evolution IV

När man blir sådär löjligt glad och stolt över att admin i Evogruppen tycker att min bil är snygg och sätter den som gruppbild 😆
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Jag säger bara en sak: wow !
 
Idag var Obama jättefin redan från start. Lätt i munnen framme för skänkeln och väldigt lyhörd. Halterna börjar sitta efter mycket träning, nu står han nästan alltid kvar i form och jämnt uppställd. Jag kan variera tempot i alla gångarter och han gör det lätt, jag behöver inte driva massor eller ta en överdriven förhållning. 
I galoppen börjar han få rundare galoppsprång och får in bakdelen mer och mer, men det krävs fortfarande mycket ridning från min sida.
 
Det är så roligt när man kommer till detta stadiet med en unghäst. När man kan börja bryta ner arbetet i detaljer och finslipa på dom. Nu är våra detaljer fortfarande ganska stora men vi är på väg åt rätt håll !
 
På tisdag får Obama åka till Vedums padock och träna. Jag hoppas att han behåller sitt lugn hyffsat så vi kan fortsätta arbetet där vi slutat det här hemma och att jag kan visa upp honom från hans bästa sida. Och så tror jag att vi sätter upp ett litet räcke och ser vad han säger om det 😊
 
 
 
 
 

P&J i Vedum

Kollar på söta ponnysar och säljer saker på garageluckeloppisen. Kom och köp !
 
 
 
 
 

5 timmar till vacaaayy ☉

 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Idag joggade jag Obama på grusvägen igen. Jag hade också på honom en graman för första gången, för att se om den kunde hjälpa honom lite och det tycker jag faktiskt att den gjorde. Det är inget jag kommer rida med ofta men någon gång ibland för att visa honom vägen. 
 
Vi jobbar mycket med halter och skänkelvikning i skritten och övergångar och tempoväxlingar i skritt och trav och han börjar så smått förstå vad han ska göra. Idag var han dock lite ålig igen, det kommer och går lite det där. 
Galoppen är verkligen på väg åt rätt håll (det krävs bara väldigt mycket ridning från min sida) och när vi travade av kändes han riktigt fin. 
 
Jag har satt upp ett kortsiktigt mål för oss nu. Den 1 augusti hoppas jag att vi ska kunna vara med på en P&J, mest bara för att han ska få börja komma ut och se sig omkring. Så till helgen ska jag sätta upp ett hinder i sommarhagen och så ska han hoppas in ordentligt. Det ska bli så roligt !
 
 
 
 
 

GPA

Jag har velat ha en GPA-hjälm nästan ända sen dom började säljas. Här om dagen hittade jag en billig på Facebook och kunde inte låta bli. 
 
 
 
 
 
 

Förlovade i 8 år

Idag har jag och Tompa vart förlovade i 8 år.
Det firade vi med att rida ut tillsammans, riddejt kallade Tompa det. Han hade till och med handplockat en bukett blommor på väg till stallet och klätt upp sig ordentligt. Att jag själv var svettig med dammränder och håliga ridbyxor försökte jag glömma 🙈
 
Tompa har fixat ännu lite till med ljudbygget och nu har vi avslutat kvällen med hemmagjorda hamburgare.
Jag är så glad att just den fina mannen är min ❤
 
 
 
 
 

Helgen

En helg till är över och nu har jag bara en vecka kvar till semester. Det känns inte lika fantastiskt som det brukar göra men självklart ska det bli skönt.
 
I fredags var vi och firade Daniel. Smörgåstårta och filmmys, en väldigt skön kväll.
 
Igår var jag hos mamma strax efter 8.30 och red Rut. Vi tog en lätt joggrunda i skogen och hon kändes fin. Vi hoppade över en stock också och vad jag saknar att hoppa alltså !
Sen åt vi lunch hos mormor och morfar och firade morfar.
 
 
Morfar bakade tårta, lika god som vanligt 😋
 
 
Eftermiddagen gick åt till hästarna.
Obama tömlongerades och var lika fin som sist. I slutet kom det dock en massa blinningar och det gjorde honom lite stressad. 
Sunnie fick komma ut och skritta barbacka i skogen. Supermysigt, bara hon och jag. I såna tillfällen försvinner verkligen alla problem ur världen.
Vi mekade också ihop Evon så att vi kunde ta den in till Lidköping och cruisingen efter Power Meet. Jag och Tompa gick runt nästan hela ströget och tittade på bilar och stannade för en glass på vägen.
 
Idag har vi bara vart hemma och jag har fått gjort en massa nyttosaker. Städat både inne och ute, klippt och trimmat gräset, borstat en superhårig Stina, bytt hästarnas vatten och pussat på dom. Jag och Tompa hann dessutom med att sova middag i soffan på altanen. 
Under kvällen har Elin och Max vart här och ätit grillat och byggt dörrsidor på Lupon. 
 
En helt okej helg, förutom att det var för mycket blinningar för att kunna rida idag.
 
 
 
 
 

👌

 
 
 
 
 
 
 

Allmänt

Jag tänkte uppdatera er lite allmänt hur mitt liv ser ut just nu.
 
Jag känner mig numera helt hemma i huset på Hagö. Det tog ett tag men nu skulle jag inte vilja bo någon annanstans. Min favoritsyssla är att sitta på åkgräsklipparen i trädgården med musik på högsta volym i hörlurarna. Så avslappnande och lugnande.
Jag trivs helt okej på jobbet och även om jag skulle vilja pröva något nytt så känner jag inte längre någon stress över att byta jobb.
 
Jag har börjat få tillbaka motivationen till hästarna igen. Jag hade en liten dipp innan och under tiden Sunnie var på Nygården men nu är jag på g igen. 
 
Chilli löshoppas med jämna mellanrum och vi varvar nu också med promenader i träns. Tanken är att han ska introduceras för longering så snart som möjligt men just nu är blinningarna som ettrigast så det får vänta lite.
 
Sunnie är dräktig och ska bara skrittas till nästa besök på Nygården om 1 1/2 vecka. Sen joggar jag igång henne lite lätt igen så att hon håller igång och håller formen. Annars ska hon bara fokusera på att vara dräktig och äta gräs.
 
Obama är på väg igång efter en helvila på ca två veckor. Han känns riktigt fin efter vilan och blir bara mer och mer ridbar för varje ridpass. Tyvärr så hindrar blinningarna oss så just nu är det svårt att få till ett vettigt ridpass.
 
Livet känns helt okej men jag är ändå inte sådär glad som jag var för någon månad sen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag är övertygad över att vissa relationer runt omkring mig påverkar mig negativt. Jag är konstant trött och har börjat sova dåligt och drömma mycket.
Förhoppningsvis så blir det bättre med lite semester, jag har bara en vecka med jobb kvar nu !
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E - 163cm

Här om dagen mätte jag Chilli. Förra sommaren kom han in i en riktig växtperiod, vilket jag gissar på att han kommer göra detta året också.
 
Sist jag mätte honom var han 162 cm.
Nu är han 163 cm. Lite segväxt under våren men det var han som sagt förra våren också.
 
 
 
 
 
 

Löshoppning Chilli 5/7

Igår var vi hos Ann på Humlegården och löshoppade Chilli.
Vi startade med några av Anns ponnyer, sen fick mammas hästar hoppa och till sist Chilli.
 
Han stog och väntade på transporten i ca 2 timmar innan hans tur (tack vare åskan och spöregnet som kom) och det gjorde han utan problem. Hästar gnäggade och sprang i hagarna bredvid men han var så lugn. 
 
Dessutom så verkar han ha fattat vad löshoppningen går ut på. Han är lite segstartad men på slutet så sög han faktiskt i hindren. Min guldprins !
Film finns på min instagram men här bjuder jag på några kort på mammas hästar som jag fotade med Anns kamera.
 
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

Jag och Obama har precis gjort vårat bästa pass hittills ! Han var lyhörd och med mig hela passet och galoppen börjar bli fin. Så roligt !
 
 
 
 
 

Hon är dräktig!

Det är som jag hoppats och trott, Sunnie är dräktig med Catch 😁
Jag är så himla glad och hoppas verkligen att allt går som det ska. Tänk vilken fin Catch-bäbis jag kommer få nästa år i så fall 😍
 
Nu ska jag dock powernapa några minuter, jag fick inte sovit så mycket inatt om man säger så.
 
 
 
 
 

På väg !

 
 
 
 

Grym Jordgubbens Dag

Dagen igår var lite seg men kvällen/natten blev desto bättre. Jag hade riktigt kul, träffade massa, massa folk och fick en gratis ryggknäckning av en random kille, haha ! Bästa Jordgubbens dag på länge, helt klart, och vi var hemma långt efter att det blivit ljust.
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon är dagen med stort D. Då får jag reda på om Sunnie är dräktig ned Catch eller inte. Håll tummarna är ni gulliga !
 
 
 

Obama & Chilli

Jag vaknade vid 8 idag och kunde inte somna om, trots en sen kväll i Göteborg med bilträff och race. Så jag gick ut till hästarna och tänkte jobba med dom innan blinningarna kom. Tyvärr så var det fullt med blinningar men vi gjorde vårt bästa ändå. 
 
Obama fick prova en tömlongeringsgjord som jag köpte begagnat igår. Jag tror att det är första gången han blir tömlongerad, och jag själv har inte vart så bra på det tidigare, men vi båda var duktiga tycker jag.
Obama kom i en trevlig form nästan direkt och gjorde ett bra jobb. När jag longerar honom i grimma så tar det ett tag innan han kommer till arbete och han går då heller inte riktigt i den formen jag önskar. Därför var det roligt att se honom arbeta ordentligt från marken.
För övrigt så mätte vi honom igår och han är ca 168cm.
 
Chilli fick på sig träns med grimma över och så tog vi en promenad. Han var som vanligt jätteduktig men han är väldigt känslig för blinningarna. Det räcker att en liten rackare sätter sig på honom så får han halvt panik. Stackarn..
 
Nu har jag smörjt in alla hästarna med hästsalva och så fick dom på sig flughuvor. Dom svarta har öven flugtäcke och jag hoppas att det hjälper dom att klara av dagen ute.
Jag själv ska äta frukost, hoppa in i duschen och sen åker jag och Tompa in till Vara för att hinna gå på marknaden en stund innan vi startar årets Jordgubbsfotboll. Sen blir det party på Jordgubbens Dag som hålls i Vara i helgen !
 
 
Första ridturen för Obama hos mig.
 
 
 

RSS 2.0