Barnvakt

Idag har Sunnie vart barnvakt åt Anton och André.
 
 
 
Fina Sunnie, som tar så väl hand om alla jag sätter på hennes rygg ❤
 
 
 

Modified Run 2017

Nu när det är klart och snart helt officiellt så kan jag inte vänta med att gå ut med nyheten här till er.
 
Den 27-29 juli ska jag vara en av 50 förare som kör från Göteborg till Stockholm ! Det är nämligen då första gången Modified Run går av stapeln, arrangerat av Green Light Magazine.
Självklart kör jag Evon och Tompa är co-driver. Standarden på bilarna är rätt hög så jag är stolt över att Evon blev en utav dom utvalda bilarna. Alltså, det kommer bli så jäkla grymt !
 
Tyvärr så kommer vi inte kunna gå i mål i Stockholm. Vi ska nämligen på bröllop i Örebro den 29 juli så vi får vända tillbaka mot Örebro vid lunchtid på lördagen. Men jag är glad för det, tänk att avsluta häftiga dagar i bil på ett vackert bröllop. Lätt det bästa som händer i sommar alltså !
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Obama

Idag joggade jag återigen Obama på grusvägen. 
Jag måste bara börja med att säga att han numera står som ett ljus i stallet. Om det är för att han är lättad att komma in och slippa flugorna eller om han faktiskt har lugnat ner sig vet jag inte. Men i vilket fall så är det skönt att kunna göra i ordning honom i lugn och ro och han har ju faktiskt vart mycket lugnare i stallet över huvudtaget sen han kom hit. Idag stog han till och med still när jag spolade av honom efter ridpasset.
 
Han blir annars mer och mer ridbar för varje ridpass. Nu kan han variera tempot och även flytta sig och ställa sig runt skänkeln. Han är fortfarande ostadig i formen men även den kan vi variera mer nu. 
Nu hoppas jag att vi kan få ha lite flyt så att jag kan fortsätta hans inhoppning och kanske komma ut på någon lokal hopp i höst !
 
 
 
 
 

Ryggvärmare Royal Back on Track

Här om dagen så köpte jag en ryggvärmare från BoT i den utökade modellen Royal. Den är köpt begagnad men är sparsamt använd och såg väldigt fin ut.
Tanken är att använda den till alla hästarna men särskillt till Sunnie. Tydligen så ska BoT och olika magnetprodukter ha bra inverkan på spatt (och det mesta andra också för den delen). Därför ska det bli väldigt roligt att pröva och se om det gör någon skillnad. 
Nu när Sunnie förhoppningsvis är dräktig så känns det bra att kunna göra allt jag kan för att underlätta för henne. 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass - Sannie & Obama

Idag är min lediga måndag och det var så skönt att sova ut imorse. Lite innan 10 vaknade jag av mig själv och kände mig hyffsat pigg. 
 
Jag åkte till Norra Vånga och åt thai med Evelin och Evelina och sen joggade jag Sannie en kortis. Hon utvecklas för varje gång jag sitter på henne så det är alltid lika roligt att sitta upp och känna skillnad. 
 
 
 
När jag kom hem så joggade jag Obama på grusvägen. Jag har börjat introducera skänkelvikning för honom så i början var han lite ålig. Han är så ambitiös så när han har lärt sig något nytt vill han gärna visa upp det hela tiden, haha. Idag kunde jag ställa igenom honom på rakt spår i trav och den korta galoppen vi tog idag var hans bästa hittills. Lite längre vila för honom var nog inte så dumt ändå. Men nu ska han igång ordentligt igen.
 
Nu ska jag hjälpa Tompa att meka Evo.
 
 
 

Populär

Den lilla blå är populär ! När till och med arrangörerna för racet kommer fram och frågar om vi kan ställa oss vid starten och dema så vet man att ljudet är omtyckt.
 
 
 
 
 
 

Xtreme by Night#2

Vi fick inte iordning på Evon, vi måste beställa delar och sen plocka isär växellådan. Så ingen utställning för den idag, så jäkla tråkigt 😔
 
Ljudet i Lupon krånglar också, det går inte alls som vi vill just nu.
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton

Jag vaknade vid 8.30 och vände mig i sängen för att somna om. Men allt jag kunde tänka på var hästarna utanför fönstret så jag klev upp, hoppade i träningsbyxor och tog en barbackatur i grimma och grimskafft på Sunnie i hagen. Dom andra två skrittade med så teoretiskt sett så har jag motionerat tre hästar idag 😉 Filmsnutt finns på min instagram.
Annars har jag haft en mysig morgon där jag bara har gått runt i trädgården och pillat. Mysfaktorn blir så mycket högre när hästarna står precis bredvid och håller mig sällskap ❤
 
Igår kväll åkte vi lite spontant till Göteborg på race. Vi var ju tvungna att se om Evon håller tills på lördag. Vi vann alla race vi körde (ofc) men när vi skulle åka hem så försvann kopplingen. Det resulterar i att vi måste meka under dagen idag och kanske missar första delen av midsommarfirandet. Vad gör man inte, bilen ska ju trots allt ställas ut imorgon.
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 

Mysdag

Efter jobb 6.30-14 idag så skrittade jag ut en sväng barbacka på min bästa vän. Så mysigt och jag har verkligen saknat henne dessa veckor ! 
Egentligen skulle hovslagaren kommit ut idag men det blev ombokat så då hade jag tid att ge Sunnie ett välbehövligt bad. Jättefin blev hon och jag kan verkligen rekomendera shampoot från Effol som jag använder mig av. Sunnies päls blir len som en barnrumpa och glänser efter tvätt. 
 
 
Annars har jag faktiskt fått lite tid i soffan framför OITNB. Men jag har också fått städat, vattnat alla växter + hästarna och klippt gräset. Och just det, mockat 2/3 boxar i stallet. En ganska effektiv dag trots allt.
 
Tompa har nu under kvällen lackat lite detaljer på Evon och det kommer vi även fortsätta med under morgondagen. Den kommer vara så snygg till på lördag och befinner ni er på Xtreme by Night#2 så bara måste ni rösta på den i Peoples Choise !
 
 
 
 

Men alltså..

Vi blev precis påkörda av en jäkla lastbil.
 
 
 
Som tur är så var det i krypfart så ingen större skada skedd. Men stackars lilla Lupon !
För övrigt så blir man lite irriterad när man får höra att lastbilschaffisen gjorde det med flit.
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Ny BFF

Henrik på Nygården ringde runt lunch idag och sa att Sunnie var klar. Jag och Tompa hoppade in i bilen med en gång och åkte och hämtade henne, som jag har saknat min prinsessa ❤
 
Jag vet inte riktigt vad jag hade för bild i huvudet av hur våran återförening skulle gå till men det var något i stil med att jag skulle ropa på henne och hon då skulle komma galopperandes och vara glad att se mig. Det var inte riktigt så det gick till 😂
Tompa visslade på henne, hon lyfte huvudet men stog sen kvar med sin nya BFF och bara tittade på oss när vi gick för att hämta henne.
Jag vet inte vad det stoet gjorde för intryck på Sunnie men redan innan vi kommit ur hagen så gnäggade Sunnie efter henne. När hon sen kom hem och kom ut i hagen med killarna så sprang hon bara och skrek efter sin kompis. Kul att ha henne hemma igen liksom, haha ! 
Till slut fick jag ta in hästarna för att hon skulle sluta springa. Nu går dom ute igen sen några timmar tillbaka men hon gnäggar fortfarande då och då och håller sig runt ingången hela tiden. 
 
Allt hade gått bra i alla fall. När Henrik ultraljudade Sunnie idag så hade hon haft lite vätska i livmodern som han fick skölja ur men han var inte orolig för det så det ska jag försöka att inte heller vara.
Den 3 juli ska vi åka dit på 16 dygn för att kolla så att hon är dräktig. Det kommer bli två nervösa veckor fram till dess !
 
 
 
 
 

😊

 

Helgen

Denna helgen har sprungit iväg men jag har trots allt hunnit med en del.
 
I fredags efter jobbet så putsade vi upp Evon ordentligt. Den blev #shinyasf*ck ! Så fin att jag vågade fråga om den får stå på VIPen på lördagens bilträff i Göteborg. Det fick den och det ska bli så himla roligt 👏 
 
 
Igår var vi först på P&R hos Elfstrands. Min kusin har dom som sina stora idoler så vi överraskade henne med att hon och min andra kusin fick träffa Anna och Emma och även få en rosett med deras autograf. Det var så roligt att se hur glada dom blev och ett stort tack till Systrarna Elfstrand som gjorde det möjligt.
 
 
Sen åkte vi som sagt till Lidköping och matmarknaden. Det fanns sååå mycket gott (bland annat Nutella och jordgubbs-crêpes) och det konstigaste vi prövade var kamelhamburgare. Inte riktigt min smak alltså..
Vi såg De Vet Du spela och jag och Sanna fick ett foto med Dj Hunk.
 
 
 
 
 
Sen åkte vi hem till Hagö allihop och hade en supermysig eftermiddag/kväll med jordgubbar och lite hemmafix. Bland annat så satte jag och Tompa på en dekal på Daniel och Sannas bil 😂
 
 
Jag red Obama barbacka i grimma och grimskafft i hagen en liten stund och som med det mesta så var det inga problem. 
 
En jättemysig helg som jag inte vill ska ta slut. Men imorgon är det måndag och då hoppas jag verkligen att Sunnie får komma hem igen ! Som jag saknar mitt hjärta ❤
 
 
 

Dj Hunk

En halvdag i Lidköping och jag och Sanna tog ett fanbild med Dj Hunk från De Vet Du. Jättedåligt kort och jag och Sanna ser helt starstrucked ut 😂
 
 
Det är International Street Market i Lidköping just nu så vi har prövat en massa olika mat och desserter. Och så har vi vart på P&R, men mer om det senare !
 
 
 

Dagens ridpass - Obama & Chilli

Idag fick Obama visa upp ridvägarna för Chilli. Jag tänker att det är bra förberedande att han får se sig omkring inför första ridturen. Han var hur cool som helst och verkade vara nöjd med att aktiveras. Han har så mycket myror som kryper i benen (och i mulen) så det är himla nyttigt för honom ! En filmsnutt finns på min instagram: Emelie_S.
 
Obama var lite svullen i ena ögat. Antagligen har flugorna vart envisa mot honom. Men han var riktigt fin att rida idag, jag fick vägleda honom in i ramen i traven och sen gick han som en klocka.
Vi red inte så långt då Chilli inte är van vid så mycket rörelse.
 
Sen fick dom komma ut i hagen utan flugtäcke och med flughuvor. Imorgon ska det nämligen regna så då borde dom kunna gå utan.
 
 
 
Nu ska jag och Tompa äta grillade revben och jordgubbar till efterrätt. Mhmm! 
 
 
 

Första semineringen

Nu har jag precis pratat med Cecilia på Nygården igen (stackars dom som blir nerringd av mig 🙈). Sunnie är seminerad idag med, vad dom tror, bra resultat och ska kollas imorgon. Hon blir antagligen seminerad även på fredag och då kollad på måndag, eftersom dom helst inte jobbar helg. Fullt förståeligt !
Det betyder att jag får vara utan Sunnie till på måndag. Så länge har jag inte vart ifrån henne sen hon kom hem till mig 2006. Hade jag kunnat så hade jag åkt dit och hälsat på henne. Hon fyllde dessutom år igår, tänk att fira sin födelsedag utan morötter..
Skämt åsido så saknar jag henne väldigt mycket men förhoppningsvis blir resultatet bra.
 
Det positiva i att hon är borta så länge är att jag fick min förstahingst. Så håll nu tummarna för att det kommer ut en liten miniCatch i maj nästa år ! Eller ja, miniSunnie, för jag vill ha ett sto 😉
 
 
 
 
 

Träns

Idag hade Chills träns på sig för första gången. Han har blivit lite försummad eftersom jag har dom andra två som tar mycket tid (och prioriteras då dom rids). Jag hade hoppats på att ha kommit lite längre med honom än vad jag gjort men å andra sidan så har jag inte planerat att rida honom i höst ändå. Så vi har tid på oss men nu när Sunnie ändå är på seminering så får jag passa på ! 
 
Han tyckte att det var spännande att ha något att pilla med i munnen men det var lite äckligt att han inte kunde spotta ut det när han kände för det. Han hade tränset i kanske 15 minuter när han stog på gången och blev borstad och fick provat ut ett flugtäcke. Bromsarna är redan riktigt elaka mot hästarna så från och med nu så får dom gå med täcke. 
Han fick raspat sina hovar lite också då dom hade flikat sig. Allt utan något krångel, jag tror att min bäbis uppskattar att ha lite att göra. Snart är det dags att mäta honom igen också !
 
 
 
 
 
 
 

Löshoppning Sweet Chilli E 9/6

Fotograf: Evelin Johansson
 
Han har inte hittat tekniken än men denna gången verkade han tycka att det var roligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridtur på gamle farbrorn

 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Hagmys

Var ute hos grabbarna och jagade bort bromsar och pussades lite. Mys ! Men så tomt utan Sunnie 💔
 
 
 
 
 
 
 
 

En halvdag i Alingsås

Först ett besök i en butik med begagnad hästutrustning där jag fick med mig ett par lindor.
Sen lunch på DeliDeli innan vi vinkade av My och Casper. Resten av eftermiddagen har vi vart i Nolhagaparken och kollat på djur och lekt i lekparken. Jag vet inte vem av oss som tyckte det var roligast, vi vuxna eller barnen 😂
 
 
 
 
 
 
Nu ska vi hem och byta om för att åka vidare mot Kungsbacka och Pop the Hood Meet !
 
 
 

Löshoppning Chilli

Idag var Chilli på löshoppning på Vedums ridverksamhet. Han hoppade oxer för första gången och verkade förstå lite bättre vad det hela handlade om. Kul !
Däremot så fick han panik när vi skulle lasta ur honom i Vedum och böjde hela mellanväggen och en av bakbommarna. Han själv klarade sig utan några skador förutom ett skrapsår på ryggen. Han stog fint i transporten både dit och hem och förutom att han behövde lite övertalning att lastas på vägen hem så verkar han inte ha tagit någon skada av det hela.
 
 
Nu har vi precis haft en del vänner och familj hemma för en grillkväll. My är här och hälsar på över helgen så vi passade på att dra ihop ett gäng och träffas. Imorgon ska vi luncha på DeliDeli innan hon åker hemåt igen.
 
 
 

Lämnad på Nygården

Nu är Sunnie på Nygårdens Stuteri. Dom kollade henne idag och kom fram till att hon ska sprutas igång på lördag. Då kan dom förhoppningsvis seminera henne i början på nästa vecka och sen kan hon komma hem igen.
När jag lämnade Sunnie i boxen så tryckte tårarna bakom ögonlocken. Mitt hjärta, tänk om det händer henne något. Och det kommer vara så tomt i hagen här hemma utan henne.
 
Nu hoppas jag att allt går bra och att hon sen visar dräktighet på 16 dygn !
 
 
 
 
 

Snart 26 år gammal

Jag hatar känslan av att känna mig gammal. Alltså verkligen. Fast samtidigt som jag känner mig gammal så känner jag mig också barnslig. Hur är det ens möjligt, undrar jag ?
 
Jag har haft åldersnoja ungefär sen jag fyllde 19. Kravet på att man vid 19 års ålder ska vara vuxen och veta precis vad man vill med sitt liv.
Vad vill jag bli när jag blir stor ? Varför valde jag inte en gymnasieutbildning där jag får jobb direkt efter studenten ? Varför tog jag inte gymnasiet på allvar ? Varför läste jag inte vidare direkt efter gymnasiet ? Nu borde jag snart skaffa barn innan jag blir för gammal. Varför har jag inte mer pengar på mitt sparkonto ?
 
Nu står jag här, snart 26 år gammal, utan att veta vad jag vill göra med mitt liv. Självklart har jag drömmar, som vilken person som helst, men dom drömmarna känns så långt bort. Och till och med i mina drömmar så känner jag mina begränsad.
 
För varje dag så växer sig min prestationsångest större. Jag tjänar alldeles för lite pengar. Jag gör inte tillräcklig nytta för samhället. Jag är för "tjock" för att jag ska vara nöjd med mig själv. Suck..
 
Det är då inte lätt att passa in i detta samhälle. Med alla krav och måsten. Vad hände med att bara leva livet och se vart det för mig ? Jag tror tyvärr att jag passerade det stadiet för länge sen och det stör mig något fruktansvärt. 
 
 
En utav dom bästa dagarna av mitt liv, lyckligt ovetandes om alla krav och måsten som väntade mig.
 
 
 

Sprutas igång

Nu har jag precis pratat med Cecilia på Nygården. Sunnie skulle, enligt ungefärlig uträkning, börjat brunsta i mitten på förra veckan. Men än har jag inte skymtat någon brunst och det verkar inte som att det är på gång heller. 
Därför åker jag med Sunnie till Nygården på torsdag och så får dom spruta igång henne. Hon kommer få stå kvar på Nygården till nästa vecka när hon då förhoppningsvis har kommit i brunst och kan semineras i mitten av veckan.
 
När dom anser att Sunnie är färdigseminerad så åker jag och hämtar hem henne och åker sen tillbaka och kollar henne på 16 dygn. Självklart hade det vart smidigare att ha henne kvar på stationen under tiden men det är helt enkelt en kostnadsfråga. Plus att jag gärna vill hålla igång henne så mycket som möjligt så att hon inte blir stel.
 
Det sticker lite i mammahjärtat att lämna henne där utan några kompisar eller någon hon känner. Vad fjantig man kan vara ändå, haha !
 
 
Catch, pappa till det blivande fölet 😍
 
 
 

Nocco

Mitt nya beroende: Nocco i alla dess smaker ! Fast denna, svart vinbär, är nog ändå favoriten 😋
 
 
 
 
 

Just nu

Uteritt med Sunnie. Spana in våran nya padd från Mattes !
 
 
 
 
 
 
 

Provkörning Evo och Dagens ridpass - Sunnie & Obama

Idag har vi provkört Evon till Skara och tillbaka. Den höll ! Och förhoppningsvis kan den hålla sig hel från och med nu, *pepparpeppar* .
 
 
Skönheten 😍
 
I förmiddags joggade jag Sunnie och Obama på grusvägen. 
Sunnie var ruskigt fin idag, ambitiös och ridbar. Obama började och avslutade bra. Någonstans i mitten av ridpasset tappade han koncentrationen och jag själv fick påminna mig om att inte rida iväg honom för mycket i traven. Bara vi håller en jämn takt och tempo så kommer han till arbete så där behöver jag slipa på min teknik lite. 
 
 
 
 
 

Just nu

Efter en eftermiddag på akuten så hinner vi se en liten stund av Stenaracet och fick se Kong Lee köra ett race i alla fall.
 
 
Och så fick jag världens tråkigaste bild..
 
 
 

God morgon

Idag är jag ledig och jag klev ur sängen med världens huvudvärk. Nu känns det dock som att den börjar släppa lite, det hoppas jag i alla fall.
 
Nu har jag ätit frukost och ska strax ta tag i dagen. Jag väntar på ett samtal från Kungälvs Hästtransportcenter. Dom skulle kolla om dom har gasdämpare till min transport. Mina har nämligen vart slut i typ ett halvår och nu när jag ska köra Sunnie till Nygården så klarar jag inte att stänga lämmen själv. Därför kanske jag får köra ner till Kungälv och tillbaka någon gång under dagen för att hämta nya dämpare.
 
Annars ska hästarna ridas och så ska jag börja städa ur vårat tvättrum. Tompa har lekt huligan där hela vintern och nu är jag trött på att man knappt kan gå in genom dörren.
 
 
 
 
 
 

Långledig

Igår var jag hemma från jobbet och sov halva dagen, idag har jag jobbat 6-14. Huvudet värker och jag mår just nu illa. 
Jag tänkte ta en barbackatur på Sunnie men vi hann bara precis ut innan Tompa ringde och behövde hjälp. Han testkörde Evon och så gick en vacumslang sönder. Emelie to the rescue, så jag fick snällt släppa ut Sunnie i hagen igen.
 
Det händer inte så mycket spännande saker just nu. Hästarna går på halvfart på grund av min dumma kropp som inte vill som jag vill, bilarna funkar förutom Evon som aldrig verkar vilja gå som den ska. Jag saknar sommaren som bara var på ett kort besök och jag saknar den pirriga känslan jag hade för en vecka sen. What a difference a week make..
 
 
 
Om denna damen bara kunde börja brunsta snart !
 
 
 

RSS 2.0