Wow !

Kolla denna bilden från P&J i Grästorp i lördags. Så himla fin 😍
Fotograf: Jenny Abrahamsson 
 
 
Vi hoppade en 90-runda. Tyvärr så fick vi tre stopp, alla på oxrar, och vi har en teori om varför. Men när hon väl hoppade så hoppade hon super !
 
 
 

Chills

Alltså jag är så imponerad av Chills ! 
Som ni vet så har han ju en räv bakom örat och kan vara ganska svår. Men nu har jag börjat komma på honom och hans tricks och kan jobba runt dom.
 
Jag har ridit honom några gånger det sista och börjar alltid med att longera honom för att göra av med energi och kolla av hans humör för dagen. Sen leder jag iväg honom en bit på grusvägen innan jag sitter upp. Sen kan jag både skritta, trava och galoppera honom ute själv och han sköter sig jättebra och det märks att han tycker det är roligt att få komma ut. Det är nästan så att jag blir lite stolt ❤
 
Idag red Tompa Chills en kort bit när jag ledde dom och han till och med travade några steg. Så modigt !
 
 
 
 
 
 

Stenträning med Frank

I onsdags var Frank på träning för Sten. Johanna har tränat honom en gång för Sten tidigare och har efter det ridit några träningar för mig och jag har ridit honom på två P&J. Men allt som allt så kanske han har hoppat vid 7 tillfällen.
 
Med det i åtanke tycker jag att träningen gick bra. Han valde själv galopp mot dom flesta hindren, även om han har svårare för vänster galopp. På vissa oxrar stannade han upp mitt i språnget, som om han plötsligt blev osäker på sig själv, men annars hoppade han bra. Vi hoppade också en trekombination med oxer-räcke-räcke med ett språng emellan och visst var det lite läskigt först men sen gick det som på räls. 
 
På tisdag ska Frank på P&J hos Elfstrands och ska gå 60cm och 70cm. Debut på 70cm men med tanke på vad vi hoppade för "höjder" på träningen så tror jag inte det blir några som helst problem.
 
 
 
 
 

Förvärkar ?

Igår kväll gav Sunnie mig nästan hjärtattack !
När jag gick in på kameran vid kl 23 så låg hon ner. Vid några tillfällen såg det ut som att hon krystade och hon andades tungt och tittade mot magen några gånger. Jag avvaktade lite för att inte störa henne om det nu var början på fölning men tillslut tänkte jag gå ut och kolla. Innan jag hann ut ställde hon sig upp och åt hö som om inget hänt. Vadå att jag kände mig snuvad på konfettin ! 
 
Det kan ju ha vart förvärkar men resten av natten och förmiddagen har hon vart som vanligt. Det är 13 dagar kvar till fölning så hon kan ju egentligen föla när som helst nu. Hon har dock nästan ingen mjölk alls nu men dom säger att det kan komma vid fölningen på maidenston.
 
 
 
 
 

På gång ?

En update om Sunnie är nog på sin plats !
 
Idag är det 19 dygn kvar men det känns som att Tant Brun kommer föla tidigare och att det faktiskt börjar närma sig ! Det ser ut som om fölet har lagt sig rätt, då hon har fått en bula bakom sadelgjordsläget. Juvret har inte blivit större sen bilden ni fick se här om dagen men hon har börjar klia svansen. Och igår kväll tyclte jag att hon betedde sig annorlunda, slog med svansen och åt inte så mycket hösilage. 
Nu på morgonen vid utsläppet tyckte jag dock att hon var som vanligt, kanske liiite mer mjölk i juvret.
 
Så vi får se, det känns som att det kan komma en liten ganska snart. Jag har börjat ställa klockan på nätterna, inatt vid 2 tillfällen. 
 
 
 
 
 
 

Tjockis

Väldigt osmickrande bild för Sunnies del men här ser man verkligen hur tjock hon är 🙈
 
 
 
 
 

Chills

Förutom att vi vart iväg på P&J så har jag hunnit rida Chills två gånger. 
Ena gången i sommarhagen och då var han spänd som en fiolsträng. Han tycker inte att det är något vidare roligt att rida runt på ett fyrkantspår så han biter mig i benen och går emot mina skänklar. Här skrittade vi bara, för att han inte skulle skicka mig till månen, och jag undrade hur jag någonsin skulle kunna rida honom i alla gångarter. 
Dagen efter bestämde jag mig för att rida ut på grusvägen men leda honom första biten för att slippa stressen med Platina. Det gick superbra och han höll sig i skinnet hela vägen i både skritt och trav. Jag satt däremot och sjöng varenda barnvisa som vi sjunger med barnen på jobbet och när dom tog slut så började jag med julsånger 😂 det måste låtit ganska roligt men visst hjälpte det att både hålla mig och honom lugna.
 
Nu hoppas jag kunna fortsätta på det sättet tills han förstår vad jag vill uppe på hans rygg. Först då känner jag mig trygg att börja testa gränserna igen.
 
 
 
 
 
 

P&J Vara 15/4

Jag är inte allt för aktiv här inne. Min ursäkt för dom senaste dagarna är lammen, jag ljuger inte om jag säger att jag spenderar nästan all ledig tid hos trillingarna. Särskilt den vita, den är bara så mysig och hoppar gärna upp i mitt knä för att bli kliad. Förresten så har vi fått två till, så det lär bli fullt ös i sommar 😂
 
Till söndagens P&J i Vara då.
Vi hade med oss Frank och Sannie. Frank gick 60cm x 2 och Sannie gick en runda i 80cm.
Det var en bra tävlingsdag, båda hästarna var riktigt fina. Frank höll sig lugn hela dagen och kunde till och med stå på transporten en stund innan och efter. Att det var ponnyryttare högt och lågt på framridningen brydde han sig inte heller om.
I första rundan var han lite spänd och när vi kom i galopp på en linje så fegade han ur och stannade på en oxer. I andra rundan hade vi däremot ett bra flyt och hade galopp runt nästan hela banan. Duktig Frank !
 
 
 
Sannie kändes fin från början, kanske något tung på framridningen men vi red mycket övergångar så blev det bättre. Inne på banan gick det som hejsan och både jag och Sannie jobbade ihop och gjorde en av våra bästa rundor hittills. Så kul !
 
 
 
 
 
 
Bilderna på Sannie har Katarina Johansson fotat.
 
Sannie ska till Grästorp på P&J den 28/4, då ska hon få gå en 90klass. Frank ska till Elfstrands den 1/5 och ska få gå upp ett snäpp till 60cm och 70cm.
 
 
 

24 dygn kvar

Idag har Sunnie börjat sätta mjölk ! Bara lite lite än så länge men tillräckligt för att jag ska bli uppspelt och nervös. 
 
 
 
 
 
 
 

Lammungar

Vi har fått trillingar här på Hagö 😍
Igår morse när jag kom ut till stallet och skulle mocka så såg jag en alldeles nykläckt vitfläckig liten lammunge. Jag gick in till fåren och såg att samma tacka hade fått en till, som fortfarande låg i fosterhinnan och började försöka andas. Så jag hjälpte honom lite på traven och fick också värma honom då tackan inte riktigt hade ro att ta hand om honom.
 
Jag åkte iväg på P&J och någon timme efter jag åkt så ringde Tompa och sa att hon fått en tredje lammunge. Dom är så underbart söta och den vita låg i mitt knä en bra stund igår kväll. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 
 

Finn två fel

 
 
 
 
 

Just nu

 
Hjälper Kenth med motorbyte på en A4.
 
 
 

Vår bondgård

Här på Hagö delar vi lika på maten 😉
 
 
 
 
 

Bäbis på Hagö

Nu när våren är här så börjar det dyka upp bäbisar här på Hagö.
Först ut var en underbart söt, svart lammunge, på bilden några timmar gammal.
 
 
Förmodligen så kommer det snart några fler lamm och sen hoppas jag att det är Sunnies tur att få en liten. 
Som jag längtar ❤
 
 

Här var det tyst

Det var länge sen jag var såhär inaktiv här inne. Jag har ingen riktig förklaring, mer än att jag inte har så mycket att skriva om och att jag faktiskt glömt av bloggen.
 
Påsken, med många lediga dagar och fint väder är snart över. Jag har haft världens tillfälle att sätta igång Chills men nej. När jag longerade honom i fredags så var han halt. Antagligen har han dragit på sig något i hagen då han och Fröken Fux inte kan vara stilla många minuter i sträck och bara klänger på varandra. Så där sprack den planen. Jag börjar bli lite stressad inför 3års faktiskt. Men det är väl bara att andas och ta det som det kommer helt enkelt. 
 
Jag och Tompa har grejat lite med bilarna idag och när jag gjort stallet om en stund så ska vi fortsätta. Audin ska vara igång till Barkarby den 5e maj och det är myyyycket kvar att fixa. Så det är bara att sätta igång !
 
 
För övrigt så är vi antagna till Modified Run 2018, höjdpunkten på hela året !
 
 
 

RSS 2.0