75 ❤

 
 
 
 

Brrrr !

Vilket jäkla väder ! -10 och blåst, visserligen sol, men det är verkligen inte mitt favoritväder. 
Men, är det träning imorgon så är det så jag fick ge mig ut och jogga Sannie. Det stack i både fingrar, ansikte, öron och lår av kylan, jag hade inte alls rätt kläder på mig. Skyll sig själv.. Jag red i alla fall barbacka så jag fick lite värme från Sannie.
 
Sannie var pigg och spänd i blåsten. Det gick bra när vi travade och galopperade men vid fram och avskrittning på asfalten så fanns det mycket farliga saker, haha !
Det var halt och hårt så vi fick nog inte ut så mycket energi som hade behövts. Jag får helt enkelt rida fram lite längre imorgon.
 
 
 
 
 
 

Lördagens Chills

I lördags red jag och Chills i sommarhagen. Det gav honom lite mer framåtbjudning men han stannade ändå någon gång, mest för att pröva om det gick. När han inte fick som han ville så ställde han sig i protest men gick sen fram. Han har blivit lika lätt i framdelen som sin mamma 🙈
 
Vi skrittade och travade och tränade på basicgrejerna start, stopp och styrning och han gör det ganska bra.
 
 
Han såg några hjortar i slänten bredvid hagen. Superläskigt !
 
 
Vid ett tillfälle i longeringen hade han lite för bråttom och halkade omkull 🙈
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friserad

Igår fick jag äntligen sätta saxen i Chills man !
Jag brukar vänta tills dom ska ridas in på riktigt, för att det ska bli som en punkt för föltiden, haha.
 
 
 
 
Dessvärre tycker jag inte att han passade i kort man, det tar fram hans korta hals 🙈
Men det blir väl bättre när den får växa ut ett par centimeter, hoppas jag.
 
 
 

Shopping GHS

Årets shopping blev liten men jag hade heller inget särskilt som jag behövde egentligen.
Jag tog lite snabba bilder i sadelkammaren förut:
 
 
 
Jag fick ett träns av mamma i för tidig födelsedagspresent. Det är tänkt till Chilli och jag tror han kommer bli ruskigt snygg i det ! Ett plus är att det har spännen till nosgrimman på båda sidor så jag kan byta över till hans låga nosgrimma nu i början.
 
 
Och så ville ju bäbis ha en egen grimma när den kommer och inte ta Chills gamla. Tompa tyckte att den skulle ha en röd-vit-blå så då fick det bli så.
 
Några bruna sporremmar i rätt färg hittade jag dessvärre inte och inte blev det något schabrak från ES heller.
 
 
 

Sweet Chilli E

Som jag skrivit tidigare så är det nu dags för Chilli att sättas igång ordentligt efter sin vintervila. Han reds in lite lätt i höstas i skritt och trav och han tog det bra. Han höll sig på mattan för det mesta men gjorde några luftsprång sista ridturen. Han har ingen vidare balans än så det är lite olustigt när han ställer sig på bakbenen och snurrar runt, jag har ingen lust att gå runt med honom och förstöra vårat arbete så det får vi hoppas att vi slipper.
 
Nu efter vilan började jag med att longera honom. Jag har bytt till ett tredelat bett och har satt på bettskivor plus att han har fått gå med en löst spänd gummisnodd och det har gjort susen för honom. Han är väldigt snygg att se på och tycker det är roligt att få arbeta. Sen har jag tappat honom några gånger under dom första longeringarna när han flygit i luften men nu börjar han bli säkrare på vad det är jag kräver av honom.
 
När jag longerat honom några gånger så hängde jag sen på honom. Det var inget konstigt, förutom att han gärna ville bita mig i benen. Passet efter det satt jag upp och skrittade två varv på vallen utanför stallet, med start och stopp. Och igår la vi in lite trav och åå vad hans trav är magisk ! Han tyckte dock att det var långtråkigt att bara rida runt på den lilla plätten och stannade några gånger och ville inte gå fram. Därför tänkte jag longera och rida i sommarhagen idag där det är större och han får mer utrymme. Då får han också mer utrymme till bock och bus så det kan bli spännande.
 
Sen hoppas jag att snön försvinner snart så vi kan rida ut på grusvägarna och få lite framåtbjudning. 
Tanken är att vi ska åka till ridhus och rida ett kort pass nästa helg. Då hoppas jag få lite mer ordning på traven och kanske testa en första galopp.
 
 





Fredagsmys

1.50 tidshoppning + belgisk choklad från GHS 👍
 
 
 
 
 

På plats

 
 
 
 

Gothenburg Horse Show

I måndags blev det spontant bestämt att jag, mamma och Alice ska åka till GHS imorgon. Vi fick kvällsbiljetter av Ann men tänkte åka redan efter lunch så att vi hinner gå på mässan innan.
 
Jag har inget speciellt jag vill köpa, förutom ett ES-schabrak men det får nog tyvärr vänta till Elmia Horse Show.
Jag skulle i och för sig behöva bruna sporremmar nu när jag har bruna stövlar, så det får jag kika efter. Och kanske en fölgrimma till min Catchbäbis. Sen får vi se om jag spontanshoppar något, det brukar ju alltid bli så av någon anledning, hehe !
 
Under kvällspasset kommer vi få se en 1.40 och 1.50. Det ska bli så roligt att få se bra ridning och fina hästar. Och jag som trodde att jag skulle missa Horse Show i år, jag är så glad att vi fick biljetter !





Mountain Horse Sovereign High Rider

Jag har länge letat efter ett par begagnade bruna ridstövlar. Dels för att komma undan lite billigare och dels för att slippa rida in dom.
 
I söndags var jag och provade ett par hos en gammal kompis. Dom var i storlek 39 och egentligen lite stora i foten men jag tror att dom kommer sitta perfekt med en sula i.
 
Ett par Mountain Horse Sovereign High Rider blev det. Otroligt snygga och jättesköna ! Nu har jag ju inte ridit i dom än men jag tänkte göra det imorgon när jag ska markarbeta Sannie. Så jag återkommer efter det.
 

Visst är dom snygga ?
 
 
 

Platina är till salu

En annan sak som hände i helgen är att Platina har kommit hem igen. 
Hon kommer gå hos mig till Chilli har gått 3-årstestet och sen ska hon tyvärr säljas. Hon är till salu redan nu men kan alltså inte hämtas förrän tidigast den 22e maj.
 
Så vet ni någon som är intresserad av ett avelssto eller en häst till lättare promenadridning så hör av er !
 
Länk till annons:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=1057692&inriktning=&typ=
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P&J Falköping

Det har hänt en hel del den här helgen. Men jag börjar med Sannie.
 
Vi var på P&J i Falköping i lördags. Som ni vet så gick det inte alls bra i Lidköping sist så jag hade väl inte så höga förhoppningar.
Vi tog ut henne tidigt för att jag skulle hinna rida fram ordentligt och så att hon skulle hinna känna av miljön och slappna av. Efter ett tag på framridningen var hon trevlig att rida och även framhoppningen gjorde hon riktigt bra till första klassen. Till andra klassen hoppade hon lite platt och blev stark.
 
Hon gjorde två fina rundor i 80 och 90cm. I andra klassen hade dom tagit in vattenmatta och grind men det tittade hon inte ens på. Det är verkligen från dag till dag med henne, haha !
Hon var framåt, inte för stark och hoppade väl, så jag är riktigt nöjd med henne. 
Film finns på min Instagram.
 
Om tre veckor ska vi på Falköpings lokala tävling och har bestämt oss för att hoppa 90cm och 1m. 90 känns väldigt lätt när hon är på det humöret så vi gör ett försök. Kul att få rida omhoppning också, om vi kommer dit.
 
 
 
 
 

Titta vem som är hemma igen !

 
 
 
 

Anna Scarpati

När jag såg detta begagnade schabraket från Anna Scarpati på en köp och sälj-sida på Facebook så kunde jag bara inte låta bli att köpa det. Tänk vad snyggt detta kommer vara på Chilli ! Och förhoppningsvis på Sunnies bäbis också.
 
 
 
 
 

Bra träning

Igår gjorde jag och Sannie en riktigt bra hoppträning. Vi har haft en svacka det sista så det var skönt att få en bra känsla på hinder igen. Och som hon hoppade, runda fina språng. Så nöjd !
 
Imorgon ska hon joggas ut och arbetas igenom och på lördag åker vi till Falköping för en P&J och jag kan bara hoppas att damen vaknar på rätt sida.
Jag hoppas att jag ska hinna longera Chilli imorgon också. Det har vart så halt det sista så vi har tyvärr inte kommit längre med träningen. Nu får vi växla upp en växel för att inte behöva stressa till 3-års.
 
 
 
 
 

Måndag

Igår hade vi en riktig mysdag i snön med några i "familjen". Vi grillade korv och åkte pulka och bara hade det gött.
 
 
Vi var också och åt middag hos mormor och morfar och pratade mycket bröllop. Vet inte om jag nämnt det här men mamma ska gifta sig i juni. Så planeringen är i full gång !
 
Jag red dessutom ett riktigt bra markarbetspass på Sannie och hon var sååå fin ! Jag får en riktigt bra känsla på hacket och hon känns mer tillfreds med det också. Jag själv red faktiskt bra för en gångs skull så jag är helnöjd.
 
Idag har jag vart ledig och har spenderat nästan hela dagen i soffan. Vi körde Tompas pick-up till skroten  eftersom den la av när det var -20 förra veckan. Nu ska vi äta mat och tjuvstarta fettisdagen med semlor 😋
 
 
 

Tjejkväll och hästbyte

Gårkvällen spenderades med mina tjejer. Vi gick på bio och såg Fifty shades freed och hade sen vinkväll hemma hos Sanna. Innan kvällens slut så hade Sanna dessutom klippt både mig och Elin, lite spontant sådär 😂
 
 
 
Idag har Johanna vart här och ridit Obama. Hon märkte precis som jag att han kändes lite stel. Efter mycket övervägande så bestämde vi att vi skiftar hästar nästa helg, så jag får hem Platina istället. Så kan Obama få den tid han behöver och jag har ändå en lätt ridbar häst som draghjälp till Chillis inridning. 
Det känns såklart jättetråkigt att lämna ifrån mig Obama redan, särskilt eftersom vi inte har hunnit göra så mycket ihop. Men tanken var ju ändå att lämna tillbaka honom i sommar. Han kommer bli saknad ❤
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
 
 

Onsdag

Idag hade jag sovmorgon, dock gick vi och la oss tidigt igår så jag vaknade utvilad 8.30. Den känslan !
 
Jag åt frukost i soffan framför Modern Family och började sen jobbet vid 11.
Jag kom hem från jobbet efter 17 och gick ut och gick en kortis med Chilli. Alltså, mer störande häst får man leta efter ! Han gick och försökte bita mig i benen och i axeln större delen av promenaden. Inte hjälper det att säga ifrån heller. Suck.
Jag har longerat honom två gånger dom senaste dagarna. Och som vanligt så går han i en lugn och fin trav och sen, utan minsta förvarning, så smäller det och han flyger i luften. Oftast på två ben. Så vi kommer jobba mycket med longering för att jag kanske kan lära mig att se när han är på väg att krypa ur skinnet. Och för att få bort lite överskottsenergi innan jag sitter upp såklart.
Tanken är att sitta på honom i slutet av februari, så jag har en del jobb framför mig.
 
 
 
 
 

Dåligt flyt

I söndags var jag och Sannie iväg på P&J i Lidköping. Jag hade ganska höga förväntningar efter våran senaste tävling i Trollhättan där det gick riktigt bra. Det gjorde det tyvärr inte i Lidköping. Sannie stog emot och i första rundan vet jag inte hur många stopp vi fick. I andra rundan fick vi bara ett stopp på vattenmattan, så den rundan var bättre, men jag fick kämpa.
Det är väl bara att träna vidare och hoppas att spänningarna släpper snart. Så tråkigt att behöva ta ett steg tillbaka igen bara.
 
Igår longerade jag Obama då jag hade sån nackspärr. I vänster varv var han fin, lite snubblig på grund av styltorna han fick i fram men fin. När vi bytte över till höger varv så var han halt. Han som har känts så fräsch det sista, så himla tråkigt. Så på lördag kommer hans ägare och tittar på honom så får vi se hur vi går vidare.
 
Igår hade vi för övrigt -18 och strålande sol. Jättehärligt, men mindre kul när bilarna krånglar. Tompas bil hade frusit och eftersom den inte fick något vatten så kokade den på väg till jobbet igår. Så jag fick snällt åka och hämta Tompa och hans bil, det är inte första gången det händer, haha !
Så ja, lite dåligt flyt just nu men det vänder väl snart förhoppningsvis.
 
 
 
 
 

Hästarna

Jag bloggade igår om mina mysiga stallkväll men det gick inte att ladda upp. Jag pysslade i alla fall om hästarna efter insläpp och lyssnade/kände på bäbis. Jag kände inget men jag är nästan helt säker på att Sunnie gjorde det. Flera gånger ryckte hon liksom till som att bäbis sparkade. Nu är det faktiskt inte långt kvar och jag är sååå nervös !
 
Inatt kom det massa snö. Jag som såg snödroppar och hade vårkänslor igår, tji fick jag 😂 
Jag red Obama en sväng i sommarhagen. Vi var inte ute så länge då han inte är helt igång och snön tar lite extra. Han var pigg men kändes riktigt fin i traven. 
Chilli longerades för första gången det här året och förutom att han flög i luften några gånger så var han duktig. Nu börjar allvaret och denna våren med honom ska bli så spännande !
 
 
Gårdagens vårtecken.
 
 
 

1 februari

Första dagen i februari startar med snö. Inte okej !
 
 
Gårdagens träning gick inte bra och jag är så missnöjd med min ridning. Men Sannie var svår igår och jag redde inte riktigt ut det. Nya tag på söndag, då ska vi på P&J i Lidköping.
 
 
 

RSS 2.0