Sweet Chilli E 3årstest Grevagården del 2

Fotograf: Susanna Falk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sweet Chilli E 3årstest Grevagården del 1

Fotograf: Susanna Falk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Underbara varelser

Här har jag spenderat en mysig stund idag !
 
 
 
 
Med Sunnie vakande över oss låg vi och vilade i skuggan, jag och Cotten. Mitt hjärta svämmar över av kärlek för dom där två ❤
 
 
 

Läget just nu

Jag är väldigt dålig på att uppdatera här, jag veeet !
Som ni förstår så vill jag gärna spendera all tid med Sunnie och bäbis och dessutom har vi plockat ner och satt ihop ljudet i Audin så det har också tagit lite tid.
Jag har i alla fall massor med bilder på Cotten som jag ska dela med mig av när jag får tid, han är helt underbar 😍 
Jag ska berätta om Sunnies komplikationer med efterbörden och hur Cotten har ärvt sin mammas humör. Bilder som Sanna fotat på Cotten och från 3års. Allt det kommer, så fort jag får tid.
 
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
 
Hur söt är han inte 😍
 
 
 

Channing Tatum

Äntligen, på dygn 342 så fölade Sunnie ett hingstföl kl 10.50 på förmiddagen. 
Han heter Channing Tatum och kommer kallas Cotten.
 
Jag var på jobbet och var ute i solen och åt frukt med barnen. Plötsligt så ringer Elver, våran granne, och direkt så fattade jag att det var något på gång. Jag tyckte dock det lät som att han sa att fölungen var uppe och sprang, vilket den inte var, men jag kastade mig i bilen och rejsade hem. 
 
När jag kom hem så låg Sunnie ner och en del av frambenen var redan ute. Hon ställde sig när jag kom och Chilli var direkt på henne och naffsade. Jag fick in Sunnie i en egen hage och efter att hon andats en stund la hon sig ner igen. Hon krystade två gånger så var han ute ! 
Båda låg kvar en stund innan Cotten började krypa iväg. Han stog upp ganska snabbt men hade väldiga problem med att hitta maten. Jag och Elver försökte hjälpa honom men förgäves. Det var varmt ute så vi tog in dom i boxen. Där fick jag i honom lite råmjölk via en medicinspruta. Dom fick vara ifred en stund och när jag sen gick ut till dom igen så åt han som bara den.
 
Sunnies efterbörd ville dock inte släppa så efter några timmar ringde jag veterinären som kom ut och gav henne hormon. Vi gick en promenad utan fölungen för att livmodern skulle dra ihop sig och efterbörden åkte ut några centimeter till men lossnade inte helt. Veterinären lyckades dock få ut den till slut och det såg ut som att den var hel. Men dom ska ändå komma ut imorgon och spola henne och passa på att göra en foalcheck på Cotten.
 
Nu har dom båda vart ute på en kort kvällspromenad (dom fick någon timme i hagen förut) och står nu inne och vilar. Jag ska strax gå ut och natta dom och fodra Chills och Platina, som får gå ute inatt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3årstest Grevagården

Nu är 3årstestet över och jag kan andas ut. Eller ja, inte riktigt än, så fort Sunnie klämt ut bäbis 🙈
 
Chills skötte sig super hela dagen, förutom att han var lite brötig innan löshoppningen. Men det var mycket att titta på och det är inget jag lägger någon vikt på.
 
Löshoppningen gjorde han med bravur, så bra som han hoppade igår har han aldrig hoppat innan. Han hoppade maxhöjden på 130cm två gånger och det var inga problem. Visningen gjorde han också bra. Tyvärr kunde jag inte visa upp hans trav på bästa sätt, jag sprang så fort benen bar men det var bara joggtempo för honom. 
Galoppen fick han lägre poäng på eftersom han har börjat gå i korsgalopp lite då och då. Där är det styrkan som saknas. Det syntes också på hoppningen då han lyfte frambenen lite ojämnt.
 
Ridprovet gjorde han också jättebra. Sargen var läskig så han gick lite innanför spåret men gjorde allt jag bad om och lyssnade bra på mina hjälper. Så duktig !
 
Sammanfattningsvis så är jag jättenöjd med Chills. Han visade sig nästan från sin bästa sida och jag kunde inte begärt mer av honom. Lite besviken på vissa poängpunkter men så är det med bedömning.
 
 
Helt okej poäng och det dom skriver stämmer.
 
Sanna var med och fotade igår så nu väntar jag på en massa fina bilder 😍
 
 
Ni får ett smakprov så länge !
 
 
 

3årstest imorgon

Imorgon gäller det, imorgon är det äntligen 3årstest på Grevagården !
Chills står tvättad och flätad i sin box, att bada var ingen hit men när mormor mutade honom med slicksten gick det ändå hyffsat. Tompa hjälper mig att knoppa honom imorgon innan vi åker. Transporten är packad med alla möjliga saker man kan behöva.
Tanken är att Chilli ska få äta frukost ute under tiden jag mockar. Det blir nog lugnast så. 
 
Från början så var inte målet för Chilli 3års. Jag hade inte tänkt sitta på honom förrän tidigast i vår, helst till hösten, eftersom han oftast kommer in i en växtperiod på våren. Men jag bestämde mig trots allt för att rida in honom i höstas och eftersom han har vart så lättvindig med det mesta så blev 3års ett mål i alla fall.
Nu är han inne i sin växtperiod och ser ganska tunn och tråkig ut. Men det ska ändå bli kul att höra vad domarna tycker om honom.
Jag är supernervös men förväntansfull !
 
 
 
 
 

Inget föl

Jag blir gråhårig !
 
Sunnie låg ner och verkligen krystade i ca 10 minuter. Men tryckte hon ut något föl ? Nej ! 
Så hon går där i hagen, fortfarande tjock som en tunna och helt oberörd. Jag får väl vänta ett tag till..
 
Ikväll ska vi i alla fall köra Rut till en hingst utanför Jönköping. Ni ska se att Sunnie säkert passar på när jag är borta 😂
 
 
 
 
 

Dags för föl

Nu mina vänner, händer det grejer !
 
 
 
Strax innan 23 la sig Sunnie ner, efter att hon hade vankat av och ann några vändor i boxen. Vi väntade ett tag, hon har lurat oss förut liksom, men till slut tog vi på oss och gick ut. Tyvärr så blev hon störd och ställde sig upp, men det är ingen tvekan om saken, hon har värkar. Hon är väldigt påverkad, nästan lite hängig, och andas stötigt. Så om hon inte fölar inatt vet jag inte vad jag gör !
 
Som ni vet så har jag fölvakat i snart en månad. Lite overkill, såhär i efterhand, men hellre för mycket än för lite. Så nu har jag flyttat ut i sadelkammaren för att ha nära till henne. Och NU LA HON SIG NER IGEN, NU KOMMER BÄBIS !
 
 
 

Just nu

Jag ligger på gräsmattan och solar och Chills går i sommarhagen och äter upp sig inför söndag 😎
 
 
 
 
 
 

Just nu

 
MidnightMeet.
 
 
 

Löshoppning

Som ni vet så närmar sig 3års med stormsteg och förra måndagen när vi löshoppade Chills så var han lite avvaktande på oxern. Vi ska till samma ställe och löshoppa honom på måndag men jag kände att han behövde ett tillfälle till. Så idag satte vi upp hinder hos Ann och passade även på att hoppa hennes unghästar.
 
Chills hade mycket bättre inställning idag men hade nog lite för mycket koll på ungkillarna som gick i en hage bredvid. Därför tappade han frambenen lite för dagen, men jag hoppas det blir bättre när han får hoppa inomhus.
 
Förutom en löshoppning till och något ridpass här hemma på grusvägen så ska vi åka till Ann och rida ett pass i padocken med andra hästar. Ute går han bra i alla gångarter men jag behöver se så han gör det på en bana också.
 
Fotograf: Ann Wadström
 
 
 
 
 
 
 
Och så två på Anns sötnosar 😍
 
 
 
 
 
 

Dagen D

 
Idag är det dags, Sunnie har gått dräktig i 330 dagar och förväntas föla. Jag tror dock att hon kommer gå över några dagar men det är ändå fölvakning på högsta nivå just nu.
Jag är så spänd på om allt kommer gå bra och på vad det är för en liten krabat som kommer ut. Håll tummarna för oss är ni snälla 😇
 
 
 

Grattis Chills 🧡

Min fina kille fyller 3 år idag !
 
 
 
 
Förresten så har jag glömt att tala om för er att Chilli är anmäld till 3årstestet i Grevagården den 20 maj. Så spännande 🙈
 
 
 

Just nu

 
Solar med min bästis Clådan 😄
 
 
 

Hur härligt ?

Nästa vecka kommer äntligen våren och förhoppningsvis då också en liten miniSunnie 😍
 
 
 
 
 

#hemåsänk

När man bokat besiktning på fel ställe och inte vet om bilen kommer upp på liften utan att skrota kjolarna 😱
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0