Chills första tävling

Nu är Chills anmäld till sin första "tävling", en P&J i Vara den 2 december. Jag är så förväntansfull, det ska bli såå roligt 😄
 
 
 
Och vet ni ? Chilli är inte ensam om att starta sin första tävling 😉
 
 
 
 
 

Avtrampningsskydd

När jag och Chills var hos mamma och red så trampade Chilli av sig en sko, igen.. Det var bara att skritta hemåt, så det blev inte ett riktigt lika långt pass som jag hade tänkt, men han fick upp flåset ändå.
Han skötte sig jättebra, galopperade bredvid en stor öppen åker, luktade på vattnet i grushålan (han vågade dock inte gå i) och gick förbi Obama och Hiawathas hage där dom busade runt utan att knappt bry sig. Så härligt med en så lugn och snäll häst !
 
Som tur är kunde hovslagaren komma ut redan igår så Chills fick på sig skon igen. Han sa att han tyvärr inte kunde sko med en mindre sko då den redan är lite för liten, just för att han inte ska kunna trampa av sig skorna. Men han tipsade om att prova avtrampningsskydd och se om det hjälper, så nu är dessa från Trust på väg hem:
 
 
Det är värt ett försök. Tyvärr hinner dom inte komma innan morgondagens hoppning men jag får hoppas att det räcker att han går med boots.
Hovslagaren trodde att det kunde bli bättre när vi skor honom bak också fram mot våren. Nu är han snabbare i bak eftersom han går barfota och långsammare i fram på grund av skorna, vilket kan vara en av anledningarna till att han trampar av skor på löpande band. Man kan ju hoppas, dom där skydden ser inte särskillt snygga ut..
 
 
 

Planen med Chilli

Nu har jag och Chills växlat upp ett steg. Mitt mål är att han ska kunna hoppa en 30cm P&J i början på/mitten av december. För att han ska vara redo för det måste vi toppa hans kondition och få fler språng i kroppen på honom. 
 
I tisdags var vi i ridhuset och då ökade jag mina krav ett snäpp. Lite fler volter i både trav och galopp och jag har nu börjat ha mer kontakt till hans mun. I galoppen har jag även börjat sitta ner lite mer, och han har en stor galopp vill jag lova, jag känner mig mest som en trasdocka uppe på hans rygg 😂 
Vi hoppade några språng, först med travbom innan men det tyckte han var jättekonstigt. Vi gjorde det några gånger tills han ändå hoppade avslappnat innan vi tog bort travbommen. Vi kom i trav mot bara räcket men det går lite för långsamt och han anstränger sig inte värst mycket. Därför hoppade vi desto fler språng i galopp och det gör han bra. Han har inte börjat taxera med mig på ryggen än men han kommer oftast rätt och är snabb i fötterna om han nu skulle komma konstigt. Duktig !
 
Jag vet inte om jag har skrivit det men här om veckan tömlongerade jag honom för första gången. Han kom till arbete på ett helt annat sätt än när jag longerar honom vanligt så det var roligt att se. Jag tömlongerade honom även idag, dock utan nosgrimma, och då gick han inte lika bra. Han fipplade mycket med bettet och gick ur formen mestadels. Men med nosgrimma är det absolut ett bra komplement till ridningen för att få honom att bygga muskler.
 
Imorgon ska jag lasta Chills och åka till mamma och rida. Förhoppningen är att vi kan rida en längre runda med mycket trav så han får bättra på konditionen. På söndag blir det nog bara promenad eller lättare longering för hans del. 
 
 
 
 
 

Förtydligande

Märkte när jag läste igenom mitt tidigare inlägg att det låter som att jag ska sluta med bilar och billjud enbart för att bilfolk är speciella. Självklart är det inte den enda anledningen, även om det faktiskt är en stor bidragande faktor. Jag åker på bilträffar och event för att ha roligt, visa upp min/mina bilar och umgås med nya som gamla människor. I bilvärlden är det så svårt att komma in och bli accepterad, så länge du inte har byggt en bil helt från grunden så är du inte tillräckligt duktig. Då försvinner min glädje över att åka på träffar och motivationen till att fortsätta bygga/styla har tyvärr försvunnit.
 
En annan anledning är ekonomin. Jag har inte råd att göra det jag vill med tex min svarta Audi, särskilt inte när Chills ska börja träna och tävla nästa år. Då kommer varenda krona som blir över gå till foder, utrustning och träning/tävling. Och varenda minut också för den delen. Det finns helt enkelt inte utrymme för något mer än hästarna i mitt liv nästa år. Simple as that !
 
 
 
 
 

Jag hoppar av

Igår kväll var jag och Tompa på Greenlight Galan och om ni kommer ihåg så blev jag ju nominerad för bästa kvinnliga prestation. En bra uppstyrd gala (med alldeles för mycket fulla folk) och som jag misstänkte redan från början så vann jag tyvärr inte min kategori. Men att bara vara en utav fyra tjejer i Sverige som blivit nominerade känns riktigt roligt och otroligt stort ! 
Självklart blev jag lite besviken men det jag blev mest besviken över under kvällens gång är bilbyggarfolket (dom flesta, det finns självklart undantag). Dom är så fruktansvärt egoistiska ! Dom pratar enbart om sig själva och sina egna byggen. Det ska man såklart vara stolt över, det var ju ändå Sveriges bästa bilintresserade människor där igår liksom. Men hur svårt är det egentligen att ställa en fråga tillbaka ? "Hur är det med dig ?" eller "Hur går det med ditt bygge ?" eller "Är du nominerad ?" osv. Jag pratade med massa olika människor igår och det var likadant med alla. Dom flesta människorna har vi ändå träffat och umgåtts med flera gånger och vare sig dom vill det eller ej så platsar jag och Tompa också in på den nivån. Jag som tycker att hästfolk kan vara dryga och egocentriska emellanåt, men detta är på en helt annan nivå.
 
Nej, riktigt tråkigt tycker jag, och det är också därför jag nu "hoppar av" och bara ska koncentrera mig på hästarna under 2019. Jag kommer åka med på dom bilträffar jag kan och har lust med men kommer inte längre vara engagerad i bilar och billjud, och framför allt så kommer jag prioritera hästarna.
 
 
 
 
 

Tappsko

Tappsko, igen ! Suck.. Jag tror att jag får pröva att rida Chills med boots och se om det hjälper. Hans mamma trampade också sig själv, hon lyckades dock aldrig trampa av någon sko. Antar att det gått i arv 😂
 
Jag och Chills red på grusvägen idag i alla fall. På vägen bortåt var han lite fjantig och tittade på det mesta. Han stannade till och med i galoppen en gång, det är nytt. Förhoppningsvis försvinner det med lite mer ridning. På hemvägen var det bättre, men då tyckte jag att han ömmade lite på höger fram. När jag skrittade av så kollade jag ner på framhovarna och mycket riktigt, han hade trampat av sig en sko. Som tur är så hittade Tompa den när han var på väg hem så förhoppningsvis kan hovis komma ut och slå på den någon dag snart.
 
Jag har legat sjuk i nästan en vecka så det har inte blivit så mycket ridning. Jag har dock longerat honom två gånger så att han har hållt igång. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0