Pysselfredag

Idag är min lediga fredag och den ägnar jag helt åt min svarta Audi. Just nu håller jag på att spackla och slipa baslådan då den ska bli guldig. Ikväll ska vi byta dimljusen, lacka dom kvarvarande bromsoken och chromedeleta om vi hinner. Förhoppningsvis kommer det upp bilder på resultatet här ikväll eller imorgon !
 
 
Så snygg med den nya grillen 😍
 
Eftersom jag inte har så mycket roligt att skriva så måste jag bara dela med mig av vad Chills gjorde här om dagen.
Jag skulle ta på honom täcket i boxen och när jag hade kastat över det så bet han tag i täcket innan jag hann spänna fast det, drog ner det på golvet och stampade på det. Så tyckte han om att ha täcke på sig, haha ! Det hällregnade större delen av den dagen så jag tror ändå att han var helt okej med att ha täcke på sig i slutändan 😂
 
 

Dagens Chills

Jag måste bara skryta lite om min fina 3åring !
 
Idag lastade vi och åkte till mamma för att rida med mamma och Alice i skogen. Tompa hjälpte mig att lasta här hemma och efter en titt gick han på med en gång.
Han stog som vanligt snällt på transporten och fick stå en liten stund när vi kom fram. Där lastade jag ur själv och sen hjälpte mamma mig att hålla honom när jag sadlade.
Jag longerade honom typ fem varv innan jag satt upp. Han har vilat i tre dagar så jag trodde det skulle krypa i kroppen på honom, men han gjorde inget större väsen av sig så jag hoppade upp. 
Han skötte sig super hela ridturen och stog still snällt när Tompa skulle fota oss. Han kunde gå ifrån dom andra med lite övertalning och blev inte orolig när dom andra gick ifrån honom.
Vi passade också på att ta våra första språng över två stockar och förutom att den första var lite läskig så var det heller inget märkvärdigt. Han var dock trött när vi skrittade hemåt, trots en relativt kort tur, så han hade nog mycket att tänka på.
 
När vi kom tillbaka så sadlade jag av honom och lastade honom själv och han gick på med en gång. Så duktig !
Det finns en filmsnutt på min instastory om ni vill se första skuttet.
 
 
 
 
 
 
 
Han blev dock lite arg när jag bad honom att backa ett steg och stampade i backen 😂
 
 
 

Longering

Här om dagen var Evelin med mig ute i stallet och lyckades fånga några bilder på mina hjärtan.
Som ni ser så longerade jag Chills och just denna dagen var han ovanligt lugn. Han gjorde istället några stopp där han ville byta varv men inga glädjeskutt, såklart.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VM i Tryon

Sitter bänkad framför hoppningen, så spännande och så svår bana idag !
 
 
Men nu ska jag faktiskt slita mig för att gå ut och göra stallet innan jag intar soffan igen.
 
 
 

Min duktiga Chills

Jag är sååå stolt över min stora grabb idag ❤ 
 
Som vanligt så körde han racet i linan innan jag satt upp. Det är rätt roligt att kolla på honom, det liksom kryper i hela kroppen på honom och han bara måste göra av med sin energi någonstans, haha !
Han var duktig när jag satt upp och förutom några mindre stegringar innan jag fick fram honom i skritt så skötte han sig super hela ridpasset. Vi travade många varv i varje på volten och i höger varv började han arbeta efter en stund. Sen skrittade vi av på stubben, svängde hemåt för att sen svänga bortåt igen och det var inga problem. 
 
Det känns så bra att äntligen få några bra ridpass. Tanken är att jag ska bli lite modigare så jag vågar galoppera honom mer så att han sen kan hoppas in under oktober månad. Efter det väntar lite vila innan vi drar igång ordentligt efter årsskiftet.
 
 
 
 
 

Jag har dom finaste vännerna ❤

 
 
 
 
 
 
 

Dagens Chills i detalj

Nu har jag precis vart ute och ridit Chills. Han var lite trött idag efter gårdagens longering. Han var nämligen högt och lågt igår så jag lät honom springa en stund.
Idag var han lugn utan några bockserier i longeringen så jag satt upp ganska snabbt. 
 
Först ville han inte stå stilla när jag skulle hoppa upp. Efter något försök stog han still och jag kom upp. Då började han småstegra och vända hemåt. Han blev skrämd av en ensikageplast som fladdrade och travade hemåt några steg. Jag kände att jag behövde longera honom lite till, för min egen säkerhet, så han skulle bli lite tröttare. 
Efter några varv longering till satt jag upp igen och denna gången stog han still. Han började konstra lite men var inte så svårövertalad att få åt det hållet jag ville. Vi travade några varv åt båda hållen på en volt och då började han stundvis att söka stöd på bettet, så härlig känsla !
Vi avslutade med att skritta runt halva stubben och där stannade han till och kände lukt av något och blåste upp sig. Även här lyssnade han på mig när jag lugnade honom och sen bad honom att gå framåt. Vi gick ett varv till och han spände till på samma ställe men kunde sen skritta på långa tyglar hemåt.
 
Det är en svår balansgång med Chilli. Hans huvud behöver hålla igång en timme varje dag för att hålla sig lugn men hans kropp orkar såklart inte med det än. Och jag vill inte överarbeta honom så att han blir för trött. 
Jag är ändå väldigt nöjd med dagens ridpass och det känns kul att det faktiskt går att övertala honom utan att bli osams. I alla fall vissa ridpass 🙈
 
 
 
 
 

Fredagskvällens nöje

 
 
 
 
Bytte grill, lackade två av bromsoken och fick på lite dekaler. Nu är det bara dom sista bromsoken, byta dimljus, tona lampor, chromedelete och måla baslådan kvar. När jag hittat några roliga fälgar så känner jag mig ganska färdig, i alla fall för stunden.
 
 
 

Höst

Nu är hösten här på riktigt ! Allt regn vi inte har fått under sommaren kommer nu istället och det har blivit kallt fort.
 
I slutet av förra veckan och början på denna har jag legat sjuk. 5 dagar där jag bara låg i soffan, lagom uttråkande. Därför har det tyvärr inte blivit någon ridning. Men från och med inatt ska hästarna sova inne på nätterna och det blir alltid en nytändning för mig. Och det är ju så mysigt att få natta hästarna i boxar fulla av halm när regnet smattrar på plåttaket. Typ det enda positiva med hösten, haha !
Även om det alltid känns lite jobbigt i början att behöva mocka varje dag igen så finns det ändå en viss charm i att göra fint i stallet till bra musik/en bra podd. Där får jag tid att bara vara mig och filura på vad som behöver filuras på just då. Terapi ❤
 
 
 
Min fina prins under typ den enda regniga dagen i somras !
 
 
 

Härliga minnen ❤

 
 
Fortfarande en av dom bästa dagarna i mitt liv ❤
 
 
 

Dagens Chills

Chilli, Chilli, Chilli.. Mer irriterande häst är svårt att hitta.
 
Idag longerade jag honom på stubben och red sen på grusvägen. Han hade mycket spring i benen i longeringen och sprang runt och bockade och hoppade som en galning. Han går dock mycket bättre i höger varv nu så det är ju roligt.
 
Direkt när jag suttit upp började han krångla. Han ställde sig inte alls högt idag så han blev nog lite skraj när jag åkte av förra gången. Idag var han inte alls rädd eller spänd utan var bara dum, det kändes och syntes lång väg. Jag behövde heller inte bli så arg på honom utan han gav med sig ganska fort. Däremot stannade han flera gånger längs vägen men var relativt lättövertalad. Vi skrittade, travade och galopperade så jag är ändå nöjd. Jag hoppas fortfarande att han ska ge sig till slut när han inser att det inte är någon idé att bråka.
 
 
Knäpphäst !
 
 
 

Sannie & Chills

Idag åkte jag till Sannie efter jobbet. Vi red markarbete i paddocken med tre studs över medellinjen.
 
Jag provade ett nytt bett, ett beris. Rakt, mjukt gummibett med bettskivor. Det kändes som hon trivdes ganska bra med det då hon började skumma nästan med en gång och jag gillade känslan jag fick på det. Hon var fortfarande lite stark i galoppen men det är nog mest för att hon inte har styrkan där än.
Studsen gjorde hon bra, hon var i och klonkade någon gång när jag la henne konstigt. Men det märks att det är hennes favoritövning och hon gjorde bytena klockrent. Vi fick även till två fina byten från vänster till höger utan någon bom alls. Till vänster har hon svårt för fortfarande men jag tvekar inte på att det sitter snart också.
 
Chills och jag tog en promenad i skogen idag istället för en ridtur. Dels för att han inte bara ska ha negativa upplevelser med mig och dels för att få lite moraliskt stöd från marken. Det var inget konstigt alls men han tydde sig lite till mig. Så framöver när vi rider i skogen får vi nog ha med oss sällskap några gånger så han känner sig trygg. Däremot ska jag prova honom på grusvägen och se om samma situation uppstår där.
 
 
 
 
 

Avkastarkungen

Ja, det blir snart Chills smeknamn. Idag fick han nämligen av mig igen. Ingen skada skedd, jag landade på fötterna och lyckades hålla kvar honom men fy vad förbannad jag var !
 
Idag började han redan precis när vi kommit bakom garaget. Han ställde sig högt idag så jag fick vara snabb att hålla om hans hals. Jag höll ena handen om tyglarna och "säkerhetsbältet" (stiglädret runt halsen) och så försökte jag vara beredd att klappa till honom i huvudet när han ställde sig och sen snabbt den fria armén runt halsen. När han krånglat ett tag så fick jag äntligen fram honom och travade på gräsvägen mot skogen. När vi kom fram till skogen stannade han igen och varierade mellan att stå fastväxt och ställa sig. Jag försökte ett nytt knep, att snurra honom innan han hann växa fast, men det tröttnade han på rätt snart och stog still vad jag ön gjorde. Där höll vi på ett bra tag innan han ställde sig igen, högt, och jag tror han tappade balansen för han började vackla. Jag hann inte hålla om hans hals så jag gled av på sidan och landade på fötterna.
Nu var jag riktigt arg så jag ledde honom in i skogen och var noga med att han skulle stanna och sen gå fram direkt när jag bad honom. Efter kanske 70 meter hoppade jag upp igen och då stannade han 2-3 gånger men ställde sig aldrig riktigt högt. Förmodligen tyckte han att det var obehagligt när han tappade balansen och jag ramlade av. Sen skrittade, travade och galopperade vi hela rundan utan några som helst problem och då fick han massa klapp och beröm.
 
Jag vet knappt vad jag ska säga. Visst är det obehagligt när han ställer sig så högt men jag blir mer arg än rädd. Idag blev han nästan lite blockerad vid ett tillfälle och då försökte jag bara att sitta still och vänta ut honom. Låta honom andas liksom. Sen fortsatte han ju att bråka i alla fall så jag vet helt ärligt inte om jag gör rätt. Jag får prova min metod några gånger till, funkar det inte så får jag helt enkelt fråga om hjälp. 
 
 
 
 
 

Cotten chipad

Idag blev Cotten chipad av Cilla och Maria. Lätt och okomplicerat och när han fick chipet tog det typ 5 sekunder innan han reagerade, haha !
 
Så snart finns Channis på papper och får sitt alldeles eget pass 😊
 
 
 
 
 

RSS 2.0