Salzburg - Em i billjud

Alltså, vilken helg jag och Tompa har haft !
 
Vi var med JJAudio (Robin och Jessica) i Salzburg, Österrike på EM i billjud. Vi flög i fredags morse och kom tillbaka till Sverige söndag eftermiddag. Bara en sån sak, att flyga ! Det har jag bara gjort en gång tidigare i mitt liv. 
Vädret i Salzburg var fantastiskt. Sol och ganska varmt, så man har kunnat gå i bara tröja/linne. Hotellet var bra och omgivningarna väldigt vackra. 
Själva mässan var jag lite besviken på. SQ-bilarna var roliga att titta på och prydligt byggda. SPL-bilarna däremot såg ut lite hur som helst och det var inte många som spelade särskilt högt, konstigt nog. 
 
Vi hann gå en vända i en äldre stadsdel och störst av allt under helgen var att vi blev bjudna på middag av Zapco på lördagen. En riktigt lyckad helg och förhoppningsvis är vi där med Tompas bil nästa år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lymfangit

Igår morse när jag skulle släppa ut hästarna innan jobbet så stog Sunnie på 3 ben och hennes högra bakben var tjockt som en stock. Hennes högra halva av juvret var också svullet och hårt så jag var rädd för juverinflammation eller liknande. 
Jag ringde ut veterinären som kom runt kl 10 och konstaterade ganska snabbt att det var lymfangit och efter en stund letande så tyckte hon att det kom från rasp. Jag tycker dock att hennes rasp var bättre än hur det kan se ut annars, men visst kan hon ha haft otur och fått in bakterier i raspen från leran i hagen.
 
Hon fick metacam i blodet och en första spruta penicillin och ska sprutas 5-6 dagar framöver. Jag har lyckats undvika att spruta någon häst tidigare men den här gången bet jag ihop och gav min första spruta idag. Jag var ganska skakig och fick stå och andas en stund innan jag klarade det men det gick och jag är rätt stolt över mig själv nu, haha ! Tur att jag har en snäll häst att öva på ❤
Jag rakade hela benet och ska nu tvätta med klorhexidin och ett schampoo jag fick och sen smörja på honungssalva så hoppas vi att det kommer gå åt rätt håll över helgen. Tompa tyckte hon såg mindre svullen ut redan idag.
 
Veterinären lyssnade på hennes hjärta och tyckte sig höra blåsljud. Det förklarar varför hon känts så trött den senaste tiden. Som det är nu påverkar det henne inte eftersom hon bara ska motionsridas men det kan ju komma att påverka henne när hon blir äldre.
 
Cotten och Chills blev vaccinerade, Sunnie får vänta med vaccination tills Cotten ska kastreras om någon vecka. Veterinären påpekade att Sunnie är tunn och tyckte att jag ska avmaska henne så fort benet är bra och skilja av henne från Cotten snarast möjligt, så hon får behålla sin näring för sig själv. Därför får jag försöka att få ner några stolp i hagen så sunnie får gå för sig själv fram tills Cotten ska flytta till mamma på sommarbete om ca en månad.
 
Just nu har hon dock boxvila tills benet är bättre och Cotten får vara inne och hålla henne sällskap. Chills klarar att gå i hage själv så han får vara ute större delen av dagarna. När jag var ute och promenerade Sunnie för en stund sen möttes vi dock av Cotten på gårdsplanen när vi kom tillbaka, så han har tydligen kommit på att man kan hoppa över boxdörren. Suck, dessa hästar !
 
 
 
 
 
Chills är sådär nöjd med att vara ute själv.
 
 
 

Lång dag

Jag berättar mer utförligt imorgon.
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning

Blogg.se har krånglat till och från den senaste tiden, därför har jag inte kunnat kika in här. På hästfronten har det ändå hänt en del.
 
Jag har ramlat av Chills ännu en gång, denna gången i Anns ridhus när vi försökte rida Chills och hennes ena hingst samtidigt. Det slutade minst sagt i kaos, där båda hästarna kom lösa varsin gång, så till slut gav vi upp och jag fick rida själv, haha !
 
Chills har vart på ännu en Stenträning där han skötte sig så bra. Han är lite tittig på bommar på marken och nya hinder fortfarande men han gick att rida på ett helt annat sätt.
 
För drygt en vecka sen var han också med på träningshelg för Hannes Melin. Markarbete på lördagen och hoppning på söndagen. Samma här, lite tittig men betydligt bättre. Han har utvecklats väldigt fort och gick att rida som vilken häst som helst på dom träningarna. Så roligt !
 
Nu har han vilat helt sen dess och igår longerade jag honom lite lätt. Nu ska han bara ridas ut och longeras blandat med en del vila i två veckor innan vi kör igång hårdträningen igen.
 
Cotten var ute på promenad igår och förutom att han är lite nervös så lyssnar han bra på mig och ser mig som en trygg punkt. 
Sunnie har vart ute på någon promenad men annars har inte orken räckt till henne, tyvärr. Förhoppningsvis blir det bättre nu när våren närmar sig.
 
Evelin fotade några fina bilder på Hannesträningarna: 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och min lilla Cotten på gårdagens promenad 😍
 
 
 
 
 

RSS 2.0