Graman

Nu är ännu en morgon av mockande och slit över.

Vi har övertalat Janne att vi ska få lägga på hästarna täcken på morgonen, så nu lutar det åt att Sunnie blir klippt någon gång i dagarna. Hon börjar bli lite väl lurvig !

Igår red jag henne i paddocken. Den var lika geggig och hal som i förrgår, och det verkar som om det är jättesvårt att göra något åt det. Suck..

Jag red med graman på henne för första gången, och som jag trodde blev hon lite grinig.
Gramanens syfte idag var att hon ska "tvingas" att sänka huvudet i övergångarna där hon är svag.
Så jag höll gramanen ganska kort (självklart släppte jag på gramanen när hon gav efter) och nu när hon inte kunde köra upp huvudet blev hon irriterad, studsade på stället och kickade mot skänkeln. 
Avslutningsvis var hon ganska fin så det tål att upprepas ! ;)

Jag tycker att man kan rida med graman med gott samvete, så länge du har ett syfte med den och använder den rätt. Sen finns det många olika åsikter om vad som är att använda den rätt och fel, så jag antar att det är en smaksak.

Bara för att du själv ogillar att rida med graman måste du acceptera att andra har det som en arbetsmetod.

Jag menar, vad är det för fel med att rida med gramanen de första 20 minutrarna av ett pass så att du besparar dig dragkampen i början ? (som tur är har inte jag någon sådan dragkamp med min häst)
Det är klart att man ska kunna rida ihop hästen själv, med egna krafter, men ibland har man inte den orken eller tiden. Och då är gramanen ett bra hjälpmedel tycker jag :)



Idag är det dressyr och jag är inte riktigt på humör för att rida för våran dressyrtränare. Hade jag fått bestämma så hade vi ridit för någon annan. Men men, nu är det som det är och då är det bara att göra det bästa av situationen.

Har jag tid någon dag ska jag slänga upp en inlägg om vad jag har för utrustning till mig och min häst !


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0