Nyårsaftom

Min blogg har strulat lite och jag kom inte in på den alls igår kväll. Därför är inte årsinlägget klarskrivet än och kommer inte komma upp idag. Men det kommer !
 
Idag är det alltså nyårsafton. Dagen då man kan lämna det gamla året bakom sig och starta det nya. Många ger löften och sätter upp nya mål. 
Jag själv har bara en önskan inför 2015: jag vill vara lyckligare nästa år, med allt var det innebär.
 
Tyvärr så har halva våran kompisgrupp valt att inte fira nyår tillsammans i år. Det är första gången på säkert 6 år så det känns ganska kasst faktiskt. Fast det kanske bara är jag som inte vill inse att vi börjar växa upp och växa ifrån varandra..
Men vi är några få gamla och nya vänner som ändå tappert ska samlas ikväll och skåla in det nya året. Vi kan ha lika roligt ändå :)
 
För övrigt så red jag en underbar liten 5-åring igår. Jag hinner inte berätta mer nu men påminn mig att jag ska göra det imorgon (eller kanske på fredag, imorgon finns det risk för att jag inte mår så bra, höhö) 
 
Jag hoppas att ni får en jätterolig kväll och så önskar jag er ett gott nytt år !
 
 
 
 
 
 
 

Heldagsäventyr

Provridning och shopping i Tidaholm, Skövde, Skara och Vara.
 
 
 
 
 

Tränat

Jag har precis tränat i stort sett alla delar av kroppen under drygt 1.5 timme. Har jag inte träningsvärk imorgon är jag besviken !
 
Motivation
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Sista måndagen 2014

En ledig måndag med ingenting inbokat, förutom kanske en fika och sen mocka stallet ikväll. Ganska skönt efter en fartfylld jul full med julmat och godis. Nu är jag trött på det och tänker inte äta något mer som ens påminner om julmat ! Godis behöver jag också en paus från nu känner jag.
 
Annars har jag haft en ganska lugn helg där jag har passat på att umgås med Tompa. Igår var vi iväg mellan 8-15, det drog ut lite på tiden plus att det var en bit att åka, och resten av eftermiddagen var vi inne och värmde oss efter sju timmar ute i kylan. 
Alltså, jag måste bara få klaga lite. Varför kan vädret aldrig vara lagom ? Hela hösten regnade det varje dag konstant. Nu har vi istället fått minusgrader som gör att jag inte ens vill gå utanför dörren, för jag fryser ihjäl helt enkelt. Jag är inte gjord för sån här Sibirisk kyla och även om jag inte saknar leran som vi hade så funderar jag på om leran ändå inte var bättre än det här. Jaja, förhoppningsvis så kommer våren snart ;)
 
Jag har inte så mycket mer att skriva just nu faktiskt. Det händer inte så mycket varken i stallet eller utanför, särskillt inte idag. Däremot ska jag börja skriva på inlägget om året som har gått som kommer upp här på nyår. 
Vi hörs under dagen !
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
 

Ute och åker

 
 
 
 

Haghäng för en stund sen

 
Tompa kliade Duff och det är ju sååå skönt !
 
 
Min fina prinsessa <3
 
 
 

Gårdagen

 
 
 
Vi hade en mysig kväll på Liseberg igår, med grymma fyrverkerier bland annat. Så grymma att vi var tvungna att stanna och köpa egna till nyår på vägen hem, haha !
 
Imorse vaknade vi till ett vitt snötäcke på marken. Så nödvändigt när julen är över liksom. Aja, den kan ligga kvar till 1 januari, sen får det töa bort. Då ska jag skritta igång Sunnie och eftersom jag inte hade förväntat mig någon snö så fick hon inga snösulor förra skoningen.
 
Nu ska vi åka till stallet, sen hem och duscha för att åka till vårat gudbarn. Sen blir det antagligen en lugn kväll hemma framför en film, imorgon ska vi upp tidigt och hålla oss vakna, vilket vi inte är vana vid, hehe ;)
 
 
 

Annandagen

 
 
 
Hur underbart var det inte att vakna upp till strålande sol ? Det gör inte ens något att det är minusgrader, så mycket saknar jag solen !
 
Imorse vaknade jag med sprängande huvudvärk så Tompa var så snäll och tog utsläppet idag. Sen kröp han ner bredvid mig när han kom tillbaka och så sov vi någon timme till, hehe.
 
Nu sitter vi i bilen på E20 på väg till min morbror i Lerum för att äta kalkon. När det är avklarat åker jag och Tompa vidare till Göteborg och går på Liseberg. En riktigt mysig eftermiddag/kväll förhoppningsvis !
 
För övrigt så ska vi iväg på äventyr på söndag och denna gången gäller det faktiskt mig. Jag säger inte så mycket mer just nu eftersom ingenting är bestämt eller ens planerat än. Men förhoppningsvis händer det spännande saker framöver :)
 
 
 

Juldagen

Som vanligt så kikar jag in här och säger ett snabbt hej, dock lite senare än vanligt
 
Dagen har gått åt till mys med Tompa och lite stalltid i både Mys och mitt stall. My har vart i Stockholm över dagen så jag och Evelin har hjälpt till med stall och hund.
Tessie och jag red ett lätt pass tillsammans idag Jag skrittade fram på grusvägen och red sen ett skrittpass i sommarhagen innan vi skrittade av igen. Vi tog några travsteg men insåg ganska snabbt att det var för ojämnt underlag. Väldigt mysigt att sitta på hästryggen i strålande sol i alla fall.
 
I mitt stall mockade vi och gjorde i ordning och så tog mamma och Johan in hästarna när det var dags.
 
Nu är vi på väg hem från Lidköping där vi har druckit gott och spelat sällskapsspel halva natten. Jag längtar till sängen och ser fram emot en sovmorgon när vi har vart och släppt ut hästarna imorgon bitti !
God natt !
 
 
 
 
 
 

ATM

 
 
 
 

Julafton

Hej på er ! Har ni haft en bra jul ?
Min jul började sådär men har slutat ganska bra.
 
Imorse släppte vi ut hästarna och dom fick några julmorötter var i julklapp. Dom fick komma ut i stora hagen trots att det fortfarande är lerigt, det blev en liten bonusjulklapp.
 
Sen har dagen sprungit förbi med julfirande hos Tompas familj och sen hos min släkt.
Tompa visade att han har spanat in min önskelista här på bloggen och gav mig en Kingslandtröja i julklapp. Gissa om den är superskön och om jag är glad ? Dessutom så har jag redan fått en parfym från Paco Rabanne "Lady Million" i tidig julklapp. Den goaste parfymen som har vart min signaturdoft sen han köpte den till mig första gången för några år sen. Just det, han har gett mig en kalender med bilder på mig och hästarna också, så fin !
 
Efter en liten avstickare hos Evelins släkt där Tompa lekte tomte så har vi vart i stallet och mockat och tagit in hästarna, även bytt julklappar med Emelie. Resten av denna dagen ska jag kura mig ner hos min fina sambo och njuta av att han är min. Och så ska jag träna på att inte vara så långsint ;)
God Jul och God natt !
 
 
 
 
Jul hos Tompas familj.
 
 
Den enda hyffsade bilden på KL-tröjan. Tack älskling <3
 
 
 

23 december

Dagen före julafton. Det känns ganska overkligt, hela hösten har sprungit förbi och snart också julafton.
 
Idag har jag vart lite privatchaufför åt Evelin som inte klarar att köra själv efter fallet igår. Jag bytte också julklappar med tjejerna och jag fick bland annat en dag på Göteborg Horse Show. Det ska bli så himla kul ! Dock så var ju mina julklappar till dom inte hälften så bra men jag har ju sagt att jag inte ska stressa över det där så då får jag väl hålla det..
 
Nu har jag precis gjort stallet och sitter hemma hos mamma. Vi ska äta julmat och spela bingo lotto. Lite pensionärsvarning på det kanske men väldigt mysigt.
 
Jag hoppas att ni får en bra jul och får alla klappar som ni önskat er !
 
 
 
Synd att vi inte har någon snö på jul detta året heller..
 
 
 

.

 
 
 
 

Dagen slutade på akuten

Ja, denna dagen blev inte riktigt som vi planerat.
Jag kom precis hem och är trött efter en händelserik dag men lite snabb uppdatering får ni.
 
Vi provred häst nummer ett i Mullsjö och insåg att det inte var en häst för Evelin.
Vi hämtade upp Hanna och åkte till Frändefors för att provrida häst nummer två och kort beskrivet så slutade den ridturen med lite drygt 3.5 timmar på akuten.
Men nu är vi alla hemma igen och jag gissar på att en mörbultad Evelin kommer ha problem att sova inatt, stackarn ! Jag själv hoppas att jag somnar som en stock när jag lägger huvudet på kudden. 
 
Så vi hörs helt enkelt imorgon igen. Nu ska jag dejta sängen !
 
 
 

Ostkakebak och provridning7

God morgon !
 
Jag har startat morgonen på världens bästa ställe, i stallet ! Det finns inte mycket bättre än att öppna stalldörren och hälsas god morgon av hästarnas hummande.
Hästarna fick komma ut, dock bara i lilla hagen idag, och så mockade jag och la in hösilage i boxarna. Vattnet och sopningen tar vi ikväll vid insläppet.
 
Nu sitter jag hemma hos mormor och morfar och kollar när dom bakar ostkaka. Idag är det mammas tur att lära sig, om några år är det förhoppningsvis min tur.
 
 
Mormor, mamma och morfar.
 
Jag ska äta lunch här idag och sen kommer Evelin och hämtar mig. Vi ska till två olika ställen och kolla på häst i eftermiddag, kul !
Men kika in här under dagen vetja, så kommer det förmodligen bilder under dagens gång :)
 
 
 

.

 
 
 
 

Boys will be boys och hästtankar

Jag satt nyss och kollade när Tompa och Anders lekte krig med luftkanoner. Dom är så lättroade pojkarna !
Anders har vart här och ätit lunch och risalamalta till efterrätt. Jag och Tompa fick våra julklappar och jag fick en jättemysig gräddvit halsduk. Han brukar veta vad han ska köpa den där Anders !
 
Annars har jag bestämt mig för en lugn dag idag. Bara greja lite hemma med tvätt och städning och göra stallet vid insläppet ikväll. Men jag är så otroligt rastlös och lite irriterad på mig själv att jag inte gör något vettigt. 
Jag är på lite bättre humör än vad jag har vart den senaste veckan (tack och lov) men jag går omkring med en jobbig känsla i magen hela tiden.
Klumpen i magen gäller såklart Sunnie och tankarna på om hon kommer bli frisk eller inte, men också resten av hästeriet. Ena dagen vill jag så mycket och har motivation till tusen samtidigt som jag nästa dag tvekar och tycker att allt med hästar känns ganska jobbigt.
Jag hoppas att det bara är vädret som påverkar mitt hästsug och inget annat..
 
Den första januari får jag börja skritta igång Sunnie och det känns skönt. Förhoppningsvis kommer vi in till Husaby i slutet på januari med en häst som är bättre och drömmen är att jag ska kunna rida henne som vanligt i framtiden. Minus hoppningen då skulle jag gissa på, men jag har inget emot att träna och tävla dressyr så länge jag får göra det med min bästa vän <3
Om vi kommer till Husaby och hon inte visar någon förbättring orkar jag inte ens tänka på just nu. Så jag ska njuta av varenda minut på hennes rygg nu under januari..
 
 
 
 
 
 

God morgon

 
 
Igår kom jag och Tompa först i säng hyffsat i tid. Skönt, tänkte jag, för då skulle vi vakna pigga idag och hinna göra en massa saker !
Men så ringde en kompis inatt och ville bli hämtad i Lidköping så då kunde vi säga hej då till flera timmar av sömn och det slutade med att vi fick sova i 3.5 timmar. Alldeles för lite sömn för att varken jag eller Tompa ska orka vara människor en hel dag så nu ska vi sova frukost, hehe.
Hästarna står ute och äter sitt frukosthö och idag när det har frusit på lite så öppnade jag upp så att dom har tillgång till den stora hagen igen. Det kommer dom uppskatta !
 
 
 

Ridning och köttbullerullande

Idag fick jag som sagt äran att rida Tessie och det kändes riktigt bra att få sitta på hästryggen igen efter några veckors uppehåll ! (Frånsett min och Sunnies skrittur förra helgen då.)
 
Vad jag har fattat det som så har Tessie haft en lite lugnare period nu det sista och det märktes. Hon var väldigt pigg och glad och visste nog inte riktigt vart hon skulle ta vägen ibland, haha ! Men det blev faktiskt ingen chokladtårta, idag i alla fall ;)
Vi skrittade mest, travade lite och tog en kort galopp i varje, just för att hon så gärna ville. Trots att hon var pigg så kunde hon ändå koncentrera sig och arbeta ganska bra emellanåt. 
Innan hon fick helt långa tyglar fick hon skritta en stund i låg form för att stretcha överlinjen lite. Jag tycker också att det oftast har en avslappnande inverkan på hästarna så det är ett trevligt sätt av avsluta arbetet på.
 
På vägen hem skrittade vi förbi en gård där det bor en man som inte är särskillt förtjust i hästar och hästfolk. Jag vinkade ändå glatt för att kanske dra över honom till "The light side" men som tack körde han igång en högtryckstvätt när vi var precis bredvid. Tessie hoppade till och blev lite spänd men inte så mycket mer så han fick minsann inte tillfredställelsen att hon stack iväg eller att jag åkte av. Tråkigt att det finns så griniga människor som inte kan se till olika individer utan drar alla över en kant..
 
 
 
 
 
Bilder lånade från My.
 
 
Nu på kvällen har vi rullat viltköttbullar, men jag och Emelie överlät det åt killarna och fokuserade på julgodis istället. En riktigt mysig lördagskväll som slutade hos mamma och Johan för lite soffhäng.
Nu har vi precis kommit hem och ska somna till en film.
God natt !
 
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej

Idag var My så snäll och lånade ut Tessie till mig ! Så kul att rida igen, det var ett tag sen nu. Men mer om det sen, nu är vi hos Tompas bror och ska rulla viltköttbullar !
 
 
 
 
 
 

Helg

Fredag igen och jag undrar som vanligt vart dagarna tar vägen.
 
Idag har jag jobbat 10.30-15.30 och sen åkte jag till stallet där hästarna fick fina fötter. Det bästa med min hovslagare är allt snack under tiden, han är alltid väldigt trevlig.
Nu på kvällen kom Niklas och Carro förbi och åt kvällsmat och tjötade lite, roligt !
Nu ska jag däremot däcka i sängen framför en film, jag är såå trött.
Hörs imorgon !
 
 
 
 
 
 
 

Dagen

Dagens möte gick på tre minuter, ganska ovärt att åka dit ens. Jullunchen på dagis var i alla fall jättegod och så fick jag min julklapp från kommunen.
 
När jag kom hem städade jag lite snabbt och huset kändes genast mycket fräschare och jag blev på bättre humör. Därför fick jag lite motivation till att göra några olika styrkeövningar, squats bland annat. Jag lär ju ha träningsvärk imorgon alltså !
 
I stallet blev det mer gymträning. Det sista på hösilagebalen var dåligt så jag fick putta ut den på gödselstan och herregud vad jobbigt det var när jag redan hade mjölksyra, haha ! Och tung var den..
Jag har tappat jättemycket muskler och kondition nu när jag inte rider varje dag längre. Därför behöver jag göra något för att inte jag ska tappa allt.
 
Det goda humöret försvann nu under kvällen igen, fast det är ju inget ovanligt. Nu väntar jag bara på att minuterna ska gå så att jag kan lägga mig och sova. Å andra sidan så kommer jag väl inte kunna sova pga min rygg, den har påfrestats alldeles för mycket idag. Haha, det är inte mycket positivt nu alltså !
Någon läsare som har något roligt att berätta ? :)
 
 
 
 
 
 

Martin Garrix & MOTI - Virus (How about now)

 





Önskelista nummer 3: Handskar

Jag är egentligen inte så mycket för att rida med handskar då jag blir väldigt varm om händerna när jag rider. Men när det blir lite kyligare ute eller när det regnar så är det skönt att ha varma händer redan från början av ridturen. Jag rider också gärna med handskar när jag hoppar för att få bättre grepp. 
Här kommer mina favoriter som jag också önskar mig:
 
 
 
 
 
 
Marinblå eller bruna handskar från Roeckl, den tunna modellen. Jag har ett par grå som är riktigt bra grepp i men som börjar bli lite slitna.
 
 
 
En lite tjockare handske i det varma materialet powerstretch med silikon i handflatan, också från Roeckl.
 
 
 
 
 
Tunn handske från Roeckl med Swarovskikristaller på kardborreknäppet.
 
 
 
 
Också en tunn handske, från Kingsland.
 
 
Tyvärr så går mina handskar ofta sönder efter bara några användningar så jag brukar oftast bara köpa billigast handskar möjligast.
 
 
 

Möte och jullunch

God morgon ! 
 
Jag önskar att jag kunde börja inlägget med att skriva hur underbar dagen kommer bli och att vädret är underbart och att jag svävar på rosa moln ! 
Tyvärr så spöregnar det ute, min dag ser ut som vilken dag som helst och ja, jag ser inte ett rosa moln i sikte.
 
Kl 11 har jag mitt sista möte med min jobbcoach. Det är ju visserligen ganska positivt. Sen åker jag till dagis och äter jullunch med barnen och min chef.
I eftermiddag ska jag ta ett röj både här hemma och i stallet då båda ställena ser ut som bombnedslag just nu. Jag saknar dagarna då jag använde städning som terapi, då var det i alla fall snyggt och rent överallt. 
 
Jaja, jag kikar in här under dagen och jag hoppas att ni gör detsamma.
 
 
 
 
 
 

Önskelista nummer 2: Kingsland

Jag har länge velat ha en tjocktröja eller fleecetröja från Kingsland. Tyvärr är ju priset ganska saftigt.
Här nedan har jag i alla fall plockat ut några som jag inte skulle tacka nej till:
 

 
 
 
 
 
 
Likadant så har jag en kärlek för Kingslands jackor och här kommer några som jag tycker är snygga:
 
 
 
 
 
 
 
 
Man kan ju alltid önska sig !
 
 
 

Metallica - The Unforgiven

 



No words needed, det är Metillica helt enkelt.
 
 
 

Ledig onsdag

Wow, jag visste inte att man kunde vara så trött och ändå vara vaken ! Inatt var tredje natten jag sov riktigt dåligt, plus helgens dåliga sovtimmar på det. Så ja, jag känner mig rätt död. Det är ett mysterie att bilen kom till och tillbaka från stallet imorse med mig nyvaken bakom ratten..
 
Igår jobbade jag 6-13.30, gjorde ett röj i stallet innan jag var i Kyrkås 15.15 och hjälpte till på kyrkans julvandring. Jag som redan igår började bli förkyld är ju knappast bättre idag efter flera timmar i kyla. Därför har jag bestämt mig för att ta det lugnt idag så jag orkar med det jag har planerat resten av veckan. Dessutom så ska det faktiskt bli underbart att få ha lite egentid.
Men jag ska nog kunna få ihop några inlägg här under dagen så vi hörs om en stund !
 
 
 
 
 
 

Eat, sleep, work, repeat !

Jag väcktes imorse av att mobilen ringde. Det var dagis, mamma var sjuk så jag behövde komma in tidigare. Så på med kläder, snabbt till stallet och släppte ut hästarna i stormen. Hur mycket kan det regna och blåsa egentligen ?
 
Jobb alltså från 7.30 till 16.30 och sen åkte jag till stallet efter ett samtal. Det kan hända att jag har något roligt på gång (det hade behövts just nu..) men jag vill inte säga vad det handlar om än eftersom det bara är ett stort kanske än så länge.
 
Imorgon jobbar jag 6-14 och det är precis så jag hinner hem och mocka innan jag ska hjälpa Louise med någon julvandring i Kyrkås. Vi ska vara ute och frysa i närmare 5 timmar, jag hoppas verkligen att vi slipper regnet, så nu måste jag sova. Efter mycket dålig sömn inatt så är jag slut redan idag, jag vill inte veta hur jag kommer må imorgon..
 
 
 
Mitt allt <3
 
 
 

Calvin Harris - Outside feat. Ellie Goulding

 



Den är inte ny men jag måste ändå dela med mig av den.
Calvin Harris och Ellie Goulding, två så grymma artister kan bara inte misslyckas !
 
 
 

.

 
 
 
 

Blää

Söndag. En söndag precis som vilken söndag som helst. Jag har sovit större delen av förmiddagen och känner mig fortfarande lika trött.
 
Jag är expert på att gömma undan mina känslor. Det gör jag ofta och det gjorde jag under hela gårkvällen och vi hade jätteroligt med en cider innan bio och sen sällskapsspel hemma hos oss till 3 på natten.
Men oftast, och precis som idag, så vaknar jag upp och känner allt tio gånger mer dagen efter. Så går jag omkring och är arg och ledsen tills jag tillslut inte orkar vara arg och ledsen längre och då går allt tillbaka till det vanliga.
Grejen är att då löses inte problemen utan dom gamla problemen dyker upp igen senare med nya problem och då blir allt tillslut 1000 gånger värre än vad det egentligen är. För att allt gammalt olöst fortfarande finns kvar där och gnager.
Åh, jag skulle behöva kliva ur min skalle helt dagar som denna för jag bara förstör för mig.
 
Tycker ni sånt här är tråkigt att läsa så förstår jag er. Ni vet ju inte vad som hänt eller vad det hela handlar om.
Men det här är trots allt mitt ställe där jag kan lufta alla mina tankar, glada som ledsna, så jag behöver såna här inlägg ibland. Sen att det har blivit alldeles för många det senaste är en sak, men jag är och kommer alltid att vara ärlig här.
 
 
 
 
 
 

Skrittur och bio

Jag har skrittat min häst idag ! Åh, vilken härlig känsla att sitta på hennes rygg igen !
Hon var lugn till en början. Sen mötte vi en welshhingst i skogen och då vaknade hon till och taktade lite. Jag tror att hon uppskattade ridturen minst lika mycket som jag.
 
 
 
 
Nu gör jag mig i ordning för strax kommer My, Evelin, Kentha och Tummen för att äta middag och kolla på Catching fire. Sen ska vi åka till Vänersborg och kolla på Mockingjay på bio. Myslördag !
 
 
 

.

 
Varför är jag född tjej ? Hade jag vart kille hade jag också kunnat göra douchiga och ogenomtänkta saker och komma undan med det..
 
 
 

Kompismys och restaurangjobb

Jag tänkte kika in lite snabbt såhär innan läggdags och säga hej :)
 
Det har vart tyst här idag, jag har som vanligt haft humörsvängningar (det är sååå roligt att vara tjej) och så har jag haft fullt upp. 
Jag gjorde stallet på morgonen efter att ha kört min lillebror till skolan. Strax efter jag kom hem så kom My och Evelin på besök och kollade på film en stund. 
Lite egentid hann jag med innan jag åkte och jobbade 15.30 på restaurangen.
Jag har ikväll serverat på mitt första julbord och det gick bra. Nu hade vi inte så många som åt idag men jag är ändå nöjd med min insats. Jag tror att jag behöver bli bättre på att klappa mig själv på axeln och säga "hörru, det där gjorde du bra !" när jag faktiskt har vart duktig. 
 
Imorgon tror jag att vi ska fortsätta med sadelkammartaket och om det är fint väder så vill jag skritta Sunnie en sväng. Vet. T sa att jag fick skritta och promenera henne lite nu under december om jag känner att det behövs och jag tror att både jag och Sunnie skulle behöva komma ut lite.
 
Nu har jag i stort sett precis kommit hem från restaurangen och ska somna till en film. Hörs imorgon !
 
 
 
Fotograf: Sanna Ekelundh Johansson
Härlig bild på mig och Sunnie på prisutdelningen i Gråbo förra året, där vi plockade hem en vinst i 1.05m. Det är utan tvekan en utav dom lyckligaste dagarna i mitt liv !
 
 
 

True

 
Så sant med detta babyboom år bakom oss !
 
 
 

Morgon

Det är nästan lika trist väder idag. Varför kan det aldrig vara soligt och fint när jag är ledig ? 
 
Jag gjorde stallet på morgonen som vanligt när jag är ledig och nu har jag precis ätit frukost. Nu har jag lite egentid fram till kl 12 då jag ska äta lunch hos mormor och morfar innan mitt möte kl 13. Åh vad jag önskar att det mötet skulle bli inställt, jag är inte alls på humör för sånt där idag. Idag är en sån där dag då tankarna snurrar mer än vanligt och gör mig på deppigt humör. Usch !
Så nu ska jag distrahera mig med lite Gossip Girl och försöka få tankarna på annat håll.
 
 
 
Åh, vad jag saknar det här !
 
 
 

Storm, jobb och städning

Vilket jädra väder vi har haft här idag ! Stormvindar, regn, snö och sol, allt på en och samma gång.
Jag släppte ut hästarna strax innan 7 imorse och med detta vädret så sved det i mammahjärtat kan jag säga. Dennis fick jag bokstavligen dra ur boxen, han var alldeles nyvaken när jag kom, hehe ! Mina hästar är vana vid sovmorgon till 8 vanligtvis.
 
Jobb 7.15-16 och sen hann jag andas i några minuter här hemma innan jag åkte till stallet. 
Nu under kvällen har jag och Tompa lagat kvällsmat och städat lite. Av någon konstig anledning så blir det stökigt lika fort som jag städar numera. Undrar vad det beror på *host*Tompa*host* ;)
 
Vi ska som vanligt avsluta kvällen med film och ladda upp batterierna inför imorgon. Då ska jag faktiskt bli snygg i håret ! Om jag bara kunde komma på hur jag ska klippa mig..
 
 
 
Min och Tompas konversation tidigare idag, haha !
 
 
 

.

 
Kan behövas en grå, stormig dag som denna !
 
 
 

Föreläsning, chokladpudding och provridning

Dagen idag blev inte riktigt som jag först planerade men den blev roligare än vad jag tänkt ! 
 
Jag började dagen i stallet med utsläpp och mockning. Sen åkte jag till Vara för en sista föreläsning och lussefika men vi fick inga lussebullar, snyft ! 
Däremot hade vi en kvinna där som föreläste om kvinnligt företagande och trots att hon svävade iväg lite när hon pratade så var det intressant att lyssna på. 
 
Efter en snabb handling och lite lunch hemma så åkte jag till My och hängde i hennes soffa några timmar. Vi kollade på gamla bilder och filmer på våra hästar och åt chokladpudding, mysigt !
 
Evelin kom och hämtade upp oss och Hanna och sen styrde vi bilen mot Mariestad och en provridning. Det var länge sen jag skrattade så mycket, underbara människor <3
 
Nu har jag precis kommit hem och väntar på att Tompa ska bli klar med kvällsmaten. Det serveras kålpudding med potatis och gräddsås och det är ju så typiskt oss att äta mitt i natten, hehe.
 
Imorgon jobbar jag 7.15-16 och ska förhoppningsvis hinna umgås lite med min pojkvän under kvällen.
 
 
 
 
 
 

Byggning och Musikhjälpen

Ännu en ny vecka nu då. Innan jag vet ordet av så är både jul och nyår förbi och vi ligger på stranden och solar igen ! Inte mig emot i och för sig.
 
Idag har jag jobbat 8-16.45 och åkte sen till stallet och mockade och tog in hästarna för kvällen. Stallet ser återigen ut som en byggplats just nu men det är bara för att vi började lägga taket på sadelkammaren igår. Äntligen har vi börjat, nu får vi se hur lång tid det tar innan det blir klart också. Jag och Tompa är ju inte kända för att vara snabbast i stan men om det nu kommer någon snö i år så hade det vart skönt att i alla fall sadelkammaren håller sig snöfri ! 
 
Imorgon ska jag på en lussebullsavslutning i Vara och sen verkar resten av dagen ganska lugn. Då ska jag försöka skriva ett inlägg om hur jag tänker med hästarna och ridningen just nu. Det är några tankar som snurrar runt. Bland annat om jag verkligen ska fortsätta med hästar om det visar sig att Sunnie är oridbar..
Ja, ni får kika in imorgon helt enkelt !
 
Nu ska jag strax kolla på början av Musikhjälpen med Tompa innan det blir tidig läggdags idag. Jag är supertrött och har redan sovit 20 minuter i soffan ;) 
 
 
 
Är jag den enda som inte saknar snön ? Enda dagen jag vill ha snö är på julafton !
 
 
 

Det är tanken som räknas

Åh så skönt med söndag ! Ingen söndagsångest idag inte. Jag var sjuk hela förra veckan så för min del ska det bara bli skönt att få jobba lite igen.
 
Dessutom är det en jättemysig söndag idag där jag och Tompa har spenderat förmiddagen och lunchen på Överbys köpcenter och shoppat julklappar. Ganska passande med regn då faktiskt, då stiger mysighetsprocenten mycket.
 
Jag tycker julklappar är en svår grej. Alla lägger olika mycket pengar på sina julklappar och stressen för att köpa för dyr eller billig julklapp hänger nog över dom flesta. Självklart så hade jag kanske lagt lite mer pengar på julklappar om jag hade en bättre inkomst. Men just nu tjänar jag som en student och har både dyra veterinärräkningar och en bil att betala av.
Därför har jag och Tompa i år avsagt oss den jobbiga julklappsstressen och bara köpt julklappar för under hundralappen/person till våra familjer och vänner. Jag lovar att man faktiskt kan hitta bra saker ändå och julklappen blir kanske lite mer genomtänkt och genuin ?Jag själv bryr mig ju inte alls om prislappen på julklapparna jag får och jag kan inte tänka mig att mina vänner och familj gör det heller.
 
Så mina vänner, våga vägra julklappsstress och njut av att det är jul istället. Det är sååå värt det :)
 
 
 
Perfekt shoppingväder !
 
 
 

Dop och tjejkväll

Hej på er !
Här har det vart väldigt tyst idag, jag har helt enkelt haft fullt upp.
 
På förmiddagen sov vi ikapp någon timme från inatt och sen åkte vi på dop där jag hade jättekul. Jag åkte direkt till stallet när vi kom hem och Tompa åkte iväg på julbord i Göteborg.
Evelin och My mötte upp mig i stallet och så åkte vi hem till mig och lagade god mat och kollade på film. En jättemysig tjejkväll som Tompa sen var med på slutet av.
 
Nu kom vi precis hem efter att ha vart bogserhjälp åt min lillebror som var fast på e20 och ska avsluta kvällen framför ännu en film. Härlig lördag med mycket vänner !
 
 
 
 
 
 

Är det här det är party ?

Nu är vi precis hemkomna från en födelsedagsfest hos Jocke och Issy i Vara. Det blev en ganska kort kväll där, vilket är skönt inför morgondagen då vi ska på dop. Än har jag inte listat ut vad jag ska ha på mig och min garderob ekar tom. Jag tycker alltid att jag har samma kläder på mig när vi ska iväg någonstans.. Jag hade inte tackat nej till en ny garderob !
 
Imorgon kväll ska jag ha en minitjejkväll här hemma och Tompa ska på julbord med jobbet i Göteborg. Stallet ska såklart hinnas med någonstans där emellan. Annars blir det en ganska lugn lördag :)
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Fredag igen och äntligen helg ! Visserligen har hela min vecka vart helg men när fredagen kommer känns det alltid lika härligt.
 
Jag har tillbringat morgonen i stallet där jag släppte ut hästarna, mockade och plockade i ordning lite. Jag bar in bräderna som ska användas till sadelkammartaket så att dom kanske torkar upp lite och så hoppas jag att jag kan sätta igång med bygget snart.
 
Nu har jag en stund att återhämta mig lite (jag blir fortfarande trött av för mycket rörelse och utevistelse) innan jag ska jobba några timmar på dagis i eftermiddag. 
Ikväll vet jag inte vad som händer, det återstår att se helt enkelt.
 
 
 
Mitt fina hjärta ♥
 
 
 

Hästnet

Jag hänger en hel del på Hästnet nu för tiden. Dels för att Evelin letar häst men också för att själv se vad det finns för hästar om det visar sig att Sunnie inte går att rida längre.
Jag jämför dom olika hästarnas kvalitéer, kapacitét och potential och ser sen hur priserna överensstämmer med varandra. På så sätt kan man se vilka som är billiga, vilka som ligger högre i pris och vilka som ligger "inom ramen".
Jag själv skulle aldrig gå på endast pris eller kapacitét när jag kollar på häst. Det jag skulle lägga stor vikt i är personligheten, det är otroligt viktigt för mig ! Och också personligheten kan justera priset. Det är ju dock svårt för spekulanten att veta hur hästens personlighet är genom att bara se hästen på nätet.
 
 
Jag skulle vilja säga att man kan dela upp Hästnet i tre grupper om du klickar på "stora hästar":
(undantag finns såklart)
 
1. Den lägre prisklassen.
Här hamnar hobbyhästar, äldre hästar, varmblod, en del fullblod, korsningar, avelsston och ostammade unghästar.
 
2. Den mellersta prisklassen.
Här hamnar tävlingshästar på lätt-medel nivå, ostammade ridhästar, oinridna/nyss inridna hästar och lite bättre stammade unghästar och avelsston.
 
3. Den dyrare prisklassen.
Här hamnar egentligen bara tävlingshästar på hög nivå och unghästar med riktigt bra stam och kapacitét.
 
 
Skulle man tex hitta en fin 6-åring som ligger i fas med Breeders, har en grym stam och bra tävlingsresultat i den mellersta prisklassen så skulle man undra direkt vad det är för fel på den hästen. Och något fel borde det vara eftersom säljaren har lagt den i fel prisklass. För tro mig, dom flesta säljarna vet när man kan få ut bra med pengar för en häst.  Och oftast är det också då dom har lagt ner mycket pengar på hästen.
 
Däremot så skiljer det väldigt mycket i pris på hästarna i den mellersta prisklassen, trots att dom har liknande resultat och kapacitét. Det är faktiskt ganska intressant och där kan det mycket möjligt vara personligheten som styr priset en del. Personligen så tror jag också att säljarens hjärta styr väldigt mycket i prissättandet.
 
 
Jag själv kommer i framtiden tyvärr inte att ha råd att köpa en häst i något annat än den lägre prisklassen. Därför har jag också spanat in utlånasannonserna och faktiskt mailat på två hästar som jag hittade där. Det återstår att se om jag får något svar. Jag vet bara att jag vill ha en häst i mitt stall att rida på just nu !
 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Önskelista nummer 1: Hjälm

Det som står överst på min önskelista just nu är en ny ridhjälm. 
 
Jag älskar min John Whitaker men den är alldeles för varm att rida med på sommaren. Dessutom så är den sprucken i en söm i sammeten, det syns inte om man inte tittar noga eftersom det är lagat för flera år sen men det börjar nu släppa lite.
När jag rider hemma så använder jag min gamla Catago, som har vart med sen ponnytiden. Jag skulle ju gissa på att den inte är särskillt säker längre, med tanke på alla avflygningar hit och dit. Därför känns en ny hjälm ganska behövligt.
 
 
Allra högst upp på listan står såklart en GPA.
Vilken modell spelar inte så stor roll, det skiljer sig inte så mycket mellan dom olika. Vilken färg jag helst vill ha har jag inte heller listat ut än men det står mellan svart, marinblå eller brun, haha !
 
 
 
 
Tvåa på listan är en Charles Owen Ayr8 Leather Look.
Denna hjälmen kan man välja utseende på ganska mycket själv med olika fäger på hjälm, mittdel och "band". Men jag är ganska klar med hur jag skulle vilja ha den, den ska vara blå och skulle se ut ungefär såhär:
 
 
 
 
 
Som trea på listan, och också den billigaste hjälmen, är en Lamicell Elite V-air. Denna hjälmen har två olika utseenden och jag kan inte bestämma mig för vilket jag gillar bäst:
 
 
Med bling och glansig mittdel, eller:
 
 
 
Med vita band och matt mittdel. 
Vilket tycker ni är snyggast ? Berätta !
 
 
Det är ett tag kvar till jul och självklart skulle jag bli jätteglad om tomten kom med en GPA och la under min gran. Men det mest rimliga är att han kommer med en Lamicell och tills dess ska jag nog ha listat ut vilken av dom två som jag gillar mest !
 
 
 

Torsdag

God morgon !
 
Det blir inga möten för min del idag, jag känner mig inte tillräckligt bra för att gå. Dessutom så kanske morfar får komma hem från sjukhuset idag och då ska jag åka och hämta honom. Jag hoppas för både hans och mormors skull att idag äntligen är dagen, nu har han snart vart på sjukhus i två veckor.
 
Annars ska jag fortsätta denna dagen precis som dom andra, med flera avsnitt av Gossip Girl, glass och ännu mer bloggning. Hjärnkontoret är trots allt lite piggare idag så jag ska nog få lite mer gjort här hemma !
Dessutom ska jag fundera ut vad jag önskar mig i julklapp. Visst är det så att när man inte har någon press på sig så kommer man på en massa saker som man gärna skulle vilja köpa. Men när man sen ska önska sig något så står det helt still i huvudet. Så typiskt ! Kanske att jag kan lägga upp listan här när jag är klar förresten. Så finns det sparat så att jag inte glömmer det igen ;)
 
Men först ska jag läsa mina favoritbloggar och hitta lite inspiration. Vi hörs sen !
 
 
 
 
 
 

December

 
 
Innan jag visste ordet av så var det december igen. Sommaren och hösten har sprungit förbi i 1000-metersfart. Att sommaren har sprungit förbi är ju förståeligt med tanke på alla varma, underbara soldagar att njuta av. Men hösten, den regniga, hemska hösten vi har haft i år borde teoretiskt sett ha passerat i snigelfart.
Men nej då, nu är det redan december och bara tre veckor kvar till julafton. 
 
Är jag nöjd med vad jag har åstadkommit under året ? Nja, det vore väl synd att säga. Jag är kvar på precis samma plats som jag var förra året vid den här tiden. Visserligen med ett fast jobb inom synhåll men det är fortfarande samma jobb och ett jobb som jag kanske egentligen inte vill hålla på med.
 
Är jag nöjd med året i övrigt då ? Hell no ! Och det är ingen hemlighet, det har jag berättat för både nära, kära och okära att jag inte är. 
Bilar har gått sönder, bara det att jag är inne på min tredje bil för året och Tompa sin andra talar rätt tydligt för det.
Farmor gick bort och nu ligger morfar på sjukhus. Förhoppningsvis får han komma hem redan imorgon men hur han kommer må i framtiden är ett frågetecken. 
Sunnie bekräftade mina misstankar om att vara skadad, dessutom så mycket mer skadad än vad jag hade kunnat drömma mardrömmar om. Förra året vid den här tiden hade vi avslutat tävlingssäsongen med vinster, placeringar och debuter och planerade för fullt inför kommande år. Detta året står jag med en skadad och för tillfället (kanske för alltid) oridbar häst, visserligen med en placering i bagaget för året, men vad gör det när min bästa vän har avslutat sin karriär ? När min bästa vän kanske går och har ont dagligen. Nej, den där placeringen är en klen tröst och jag hade bytt den och våra andra placeringar mot en ordentlig ridtur på Sunnie anytime. 
Jag och Tompa (eller det är nog mest jag) har nästan bråkat mer än vad vi har vart sams detta året, antagligen mycket på grund av dom ovanstående sakerna. Vi växer och blir äldre och ibland kan jag ifrågasätta om vi verkligen växer åt samma håll. Fast det kvittar hur mycket jag funderar, slutsatsen blir alltid att jag inte skulle klara mig utan honom.
 
Jag har fina och underbara vänner som alltid finns ett telefonsamtal eller 10 minuters bilfärd bort, vänner som är supersnälla och lånar ut sina hästar för att jag inte ska tappa min ridning helt. Men samtidigt kan jag inte hjälpa att ibland sakna det som var. Jag vet att man inte ska gå omkring och tänka på det förflutna men det känns inte som jag har varit riktigt, ärligt glad sen jag förlorade två av mina bästa vänner förra året. Så mycket har ändrats och det måste det ju göra för att livet ska gå framåt. Varför har jag då så svårt att acceptera det ? 
 
 
2014 har vart ett kasst år på många sätt. Sen har det vart bra på några sätt också men jag skulle ljuga om jag skulle säga att jag inte längar till 2015 och en nystart. För det gör jag. Jag hoppas på lite bättre flyt och på precis samma sak som förra året vid den här tiden: mer pengar, vänner och kärlek ! 
Å andra sidan så är det bara ett nytt år, vad som händer under det året hänger på mig själv. Inte på några siffror och lite fyrverkerier vid midnatt.
 
 
 
 
 
 

Right now:

 
 
 
 

Onsdag

Åh, hur länge ska jag behöva vara sjuk egentligen ? Jag vill bli frisk NU, jag orkar inte må såhär. Blöööh !
 
Men jag trotsar sjukdomen och åker och fikar med My och Evelin innan lunch. Samtidigt som jag mår skit så är jag rastlös och en snabb fika borde jag klara av. Fast jag kommer säkerligen få igen för det sen..
 
Det händer inte så mycket just nu som ni märker. Hästarna kommer ut och in varje dag och jag mockar. Idag ska vi hämta nytt hösilage och när jag är frisk och har tid så pysslar jag om Sunnie. Det är så mitt hästliv ser ut just nu. Så typiskt att Sunnie är oridbar när snön och minusgraderna har hållt sig borta så länge.
När vi har vart inne på återbesök i slutet på januari så har jag förmodligen några beslut att ta. Hur eller om jag vill gå vidare med hästarna och hur jag ska lägga upp allting. Men det är i alla fall två månader kvar så än så länge skjuter jag allt det åt sidan och håller tummarna att Sunnie blir bättre !
 
 
 
Xantippa, en utav dom fina hästarna jag får rida iband !
 
 
 

.

 
 
 
 

Mina favoriter på Sunnie

 
 
 
 
 
 
 




*


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The list

Dagens humör: Trött men rastlös.

Dagens mående: Ont i halsen och grötig i huvudet.

Dagens borde: Jag har inga borden alls idag, jag ska bara vara.

Dagens frisyr: Trasslig truls på huvudet.

Dagens smink: Inget smink, jag brukar inte sminka mig för att bara sitta hemma.

Dagens klädsel: En mysig tjocktröja kompletterad med en pläd.

Dagens planer: Stallet, kort och gott.

Dagens materiella vill ha: En snygg Kingslandtröja.


 

Dagens fundering: Hur jag ska göra med hästarna och ridningen efter återbesöket med Sunnie i januari.

Dagens beroende: Glass i stora lass !

Dagens tråkigaste: Jag behöver väl knappt säga det men att jag är sjuk.

Dagens längtan: Julafton !

Dagens superlängtan: Ridning ! Jag vill komma tillbaka och rida varje dag igen.

Dagens låt: Vigiland - UFO. Ganska gammal nu men lika grym för det.

 



 

God morgon

Tack och lov så mår jag mycket bättre redan idag, förhoppningsvis är jag kanske helt frisk tills på torsdag ! Men jag är hemma idag med, jag skulle aldrig orka ens 1/3 av en jobbdag.. 
 
Hästarna är ute i hagen och jag skyndade förbi närhandeln lite snabbt för att köpa glass till min onda hals. Så min frukost idag kommer bestå av hemmagjord risgrynsgröt som Tompa gjorde igår och nyponsoppa med glass till efterrätt. Toast till lunch och en massa glass och the däremellan. Japp, jag ska nog få denna dagen att gå också !
 
Just nu är jag lika tom i huvudet som i magen så vi hörs om en stund istället !
 
 
 
 
 

1 månad kvar

Idag är det exakt en månad kvar tills jag ska börja skritta igång Sunnie. Det kvittar hur många minusgrader det är och hur mycket snö, jag kommer sitta där på hennes rygg nästan varje dag.
Det kan hända att det blir mina och Sunnies sista ridtimmar ihop så jag ska uppskatta dom med hela mitt hjärta <3
 
 
 
 
 
 

Så sant !

 
Jag hatar att frysa och ser hellre ut som en Michelingubbe !
 
 
 

Ledig måndag

Förkylningen har mig fortfarande i sitt grepp och när man är sjuk så får man faktiskt äta Nutella direkt ur 1kilosburken ;)
Jag har inte kommit till det stadiet där jag är döende än och jag hoppas verkligen att jag slipper det. Tyvärr så fick jag tacka nej till jobb när dom ringde från dagis idag, attans otur att vi fröknar alltid ska vara sjuka samtidigt ! Det hade suttit fint med en extra jobbdag. Istället kanske jag missar min enda jobbdag denna veckan som är imorgon..
 
Jag var och släppte ut hästarna nu på morgonen och bytte till ett tjockare täcke på Sunnie nu när det har blivit kallare ute.
Sen åkte jag direkt till bilprovningen och ombesiktade Tompas bil och nu är jag hemma igen.
Min snälla sambo stannade till här hemma och ska göra frukost åt oss båda innan han ska jobba vidare igen. Jag själv ska inte göra så mycket undet dagen, i hopp om att bli frisk så fort som möjligt !
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0