She still got it

Idag fick Sunnie skrittas ut en sväng efter hoppningen igår.
Då hoppade vi ett räcke på 1.20 för första gången på ca 2 år och vilket språng hon fick till ! Det var nästan så hon hoppade mig ur sadeln. Vad ska man säga, hon kan fortfarande ;) 

Imorgon jobbar jag 7-14.30 och då åker jag direkt hem och förbereder inför tävlingen. Sen blir det tidigt i säng då vi behöver åka hemifrån typ 7 på lördag morgon. 


Nu ska jag sova, klockan ringer 05.15 imorgon bitti. 
Ha det bra !
God natt :)







Hemma igen

Nu har jag vart hemma från marknaden en stund. Vad mysigt det var att bara strosa runt och kolla på allt ! Vi träffade en del folk som vi kände också.

Jag fick med mig en skinnjacka hem. Jag har ingen sen innan och blev superglad när jag hittade en billig och snygg. Så köpte jag 2 födelsedagspresenter till min minsta lillebror som fyller år snart. 


Nu ska jag gå ut i stallet och laga tråden på sommarbetet så att hästarna kan gå ut där någon timme sen. Stallet ska mockas och så ska Sunnie ridas när Tompa har slutat jobbet. Vi ska skritta bort till padocken för att hoppa några språng. 






God morgon !

Jag och Sanna är uppe tidigt, trots att vi båda är lediga. 
Vi ska åka in till Nossebro och gå och kolla på marknaden som de har en gång i månaden.
Det var över ett år sen jag var där senast och jag brukar hitta några fina grejer. Gör man inte det så finns det godis i massor ;)

Ha det bra så hörs vi sen !

Tävlingssnack

På lördag är det dags för tävling igen !

Då åker vi till Grästorp och hoppar 90cm och 95cm.
Något snäpp lägre än vad vi brukar hoppa men det spelar inte så stor roll. Vi åker dit för att ha kul och det tror jag vi kommer ha på Grästorps bra anordnade tävlingar och på deras stora grusbana.

Helgen efter det åker vi till Vänersborg och hoppar 1m och 1.05m.
Då höjer vi ribban ett snäpp och hoppar samma höjd som vi avslutade på i höstas.
Känns det bra så kommer vi debutera 1.10 på någon utav våra närmsta tävlingar framöver.
Jag har aldrig tävlat i Vänersborg så det ska bli kul att se hur deras tävlingar är.

Sen tror jag det är tävlingsuppehåll för oss till den 30 juni. Då åker vi till Essunga och tävlar på deras gräsbana.
Där blir det inget 1.10m för våran del, jag är inget fan av att hoppa på gräs (fråga mig inte varför, jag själv tycker att det borde vara jättekul egentligen).
Där blir det 95cm och 1m och vi bygger på förtroendet ytterligare.


Efter det har jag inte bestämt vart vi ska. Det tar vi då :)




Är det någon av er läsare som ska på någon utav tävlingarna ovanför ? :)



God morgon !

Nu sitter jag på jobbet igen, jag jobbar 7-14 idag så det är inte så lång tid kvar tills jag slutar. Då  ska jag stanna till i Vara och uträtta några ärenden.

När jag kommer hem tänkte jag rida Sunnie med graman på grusvägen. Hon har vart lite okoncentrerad och loj det sista så idag blir det ett ordentligt pass.
Igår fick hon en vilodag, jag och Tompa gick ut och betade hästarna istället och det uppskattades !

Igår åkte också Lilla My. Det var lite hemskt, både hon och Dennis gnäggade när hon stog på transporten och Dennis gick och ropade på henne hela kvällen. Stackarn.
Jag mockade lösdriften extra noga, gav honom mycket hö och en massa bröd som en liten tröst.



Vad tycker ni om det härliga sommarvädret då ? Mulet och regn, det var den sommaren det..



Hello

Jag är hemma efter en dags jobb och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är seg idag.

Men jag ska direkt ut i stallet för att mocka småhästarnas lösdrift och senare ikväll så åker Lilla My. Det känns lite sorgligt faktiskt, hon har ju ändå vart här i över 2 månader nu. Dennis kommer bli jätteledsen när hon åker..



Lilla My till vänster och Dennis till höger.



Bästa kompisar ♥



Lilla Mysan.


Jag får se om jag hinner rida Sunnie idag, annars gör det inget om hon får en vilodag. 




Mors dag

Jag startar upp söndagen och Mors dag med 4 timmars jobb. Halv 2 är det middag hos Tompas mamma och efter det åker vi vidare till mormor och morfar och firar med mammas sida av släkten där.

Det är nästan pinsamt att säga det men idag har jag träningsvärk i kroppen efter gårdagen på Sommarland. Vi hade superkul och vädret var alldeles lagom. Jag har dessutom bränt mig lite grann och hoppas att det går över till brun färg så fort som möjligt.


På kvällen var det ju Blackrace i ca 3 timmar och efter det strögade vi bara runt i Skara lite. Min bil blev för övrigt ruskigt snygg med 19" på ! 
Då bröt det ut ett riktigt raggarslagsmål där folk kastade glasflaskor, sparkade varandra i ansiktet och stog flera stycken och sparkade på en stackare som låg ner. En tjej fick en glasflaska i huvudet och fick ett rejält jack i huvudet och blev blodig hela hon. Helt sjukt var det !
Till slut fattade polisen som stog en bit bort vad som häll på att hända och ingrep. Alldeles för sent, som vanligt.
Jag fattar inte hur folk kan behandla varandra på det sättet..

Sammanfattningsvis så var gårdagen riktigt rolig, förutom avslutet på kvällen.


Idag tänkte jag hoppa Sunnie i Johannas padock, om de inte har börjat arbetet med att bygga ut den. I så fall så får hon hoppa lite i skogen istället. Nästa helg är det tävling i Grästorp så det kan vara kul att få några språng innan dess.

Hoppas ni får en härlig söndag !
Kl 13 när jag slutar börjar min härliga söndag och jag längtar ;)




Sanna och jag, 2 glada tjejor i vintras !



Mobilbloggar

Har badat och badat och badat, hur skönt som helst ! Nu sitter vi hos Tompas bror och väntar på att blackracet ska börja. Det blir nog en mjukglass på vägen. Man måste bara älska såna här dagar !

Härlig fredagskväll

Nu är jeg hemma efter en kväll med jobb som sen avslutades med en mysig kväll vid Krokstorps kvarn. 

Imorgon ska vi gå upp tidigt. kvart över 9 rullar min fina Saab mot Skara Sommarland och en av årets största bilträffar. Innan dess ska bilen tvättas och få på 19" fälgar, plus att hästarna ska få nytt vatten i hagen. Det kommer bli så otroligt kul imorgon och förhoppningsvis blir det årets första bad inne på Skara Sommarland !

Inatt sover hästarna ute för första gången i år. De går fortfarande i den lilla hagen eftersom de avmaskades nyss, men på söndag ska de få komma ut i gräshagen och börja vänja sina magar vid gräs. Sen är det inte lång tid tills de kan gå ute dygnet runt. 


Nej, om jag ska orka gå upp imorgon så är det nog dags att sova nu. 
God natt !







Låttips






Fredag

Åh vad härligt att sommaren verkar ha kommit för att stanna ! Jag njuter av varje sekund.

Jag kom precis in från stallet. Stallet är färdigt och Sunnie är riden. 
Vi red mycket övergångar och tempoväxlingar i traven och efter en stund kom hon igång bra och lyssnade på lätta hjälper. 
I galoppen red vi öppna och hon gör dem bara bättre och bättre för varje gång. I vänstergaloppen orkar hon fortfarande inte riktigt men vi rider några steg åt gången och ökar succesivt för varje gång. 


Nu ska jag äta något mellanmål innan jag börjar städa mitt rum. 15-21 är det jobb så det är håll i gång hela dagen !







At work

Vilket underbart väder det är idag ! Själv står jag inne på jobbet och tycker synd om mig själv och läskas av alla som kommer in i linne och shorts och köper glass.
Jag slutar först kl 16 och då ska jag direkt hem och rida innan myggen kommer. Idag blir det ett lite hårdare pass i skogen.

Imorgon däremot börjar jag kl 15 så innan det ska jag passa på att njuta av solen.



Nej, back to work !



Lillördag

Onsdag idag och jag har jobbat 7-16, kom hem, gick ut och mockade och red, kom in åt och duschade och nu ligger jag nerbäddad i sängen.
Om en stund ska jag sova så att jag orkar gå upp när klockan ringer 05.15 imorgon bitti. Då väntar ännu en 9 timmars arbetsdag som kommer se ut precis som idag. Jag tror min lön nästa månad kommer vara helt okej ;)

Sunnie fick joggas lite på grusvägen och fick även klättra lite. Hon var väldigt irriterad på alla mygg som börjat komma. Sommaren här i Jonslund är inte rolig, här finns myggor och blinningar till en förbannelse. Det är knappt så att det går att rida.


Yes, dags att nana. Men först, ja ni vet vad jag kommer skriva, ska jag kolla på någon serie ! ;)






Underbara sol

Jag har legat och solat och läst hela dagen, så underbart ! Den novellen jag läste är dessutom ruskigt bra. 

Nu ska jag gå ut i stallet för att mocka. Eftersom jag fastnade i novellen så kommer jag ut i stallet senare än vad jag tänkt. Därför får jag se om jag hinner mocka lösdriften idag, annars gör jag det någon av de kommande dagarna. 

Dags att röra på sig !




Boknörd med stort B

Ligger ute i solen och bara njuter av värmen. Jag tänkte börja läsa en novell på internet och försöka bli lite brun samtidigt.

Visste ni att jag alltid vart en sucker för böcker och texter ? När jag var mindre läste jag typ 2 böcker om dagen. Tyvärr så finns det inte tid för läsning längre men idag tänkte jag passa på. 


Hörs senare !







Morning

Det är lika härligt väder ute idag, kan sommaren vara på ingång på riktigt kanske ? :)

Nu på morgonen ringde jag till veterinärstationen i Vara och beställde avmaskningsmedel. Då passade jag på att fråga veterinären om Sunnies inkar. Han sa att man kan operera bort dem och att det faktiskt inte skulle bli så farligt dyrt. Chansen att inken kommer tillbaka finns ju såklart men det är värt att göra ett försök.
Så inom en snar framtid ska jag få det gjort så att mitt lilla hjärta blir av med inken/inkarna en gång för alla. Och så får vi hålla tummarna för att de inte kommer tillbaka. 






Hello

Gud vad skönt det är att vara ledig ! Jag har spenderat en stor del av dagen åt att bara slappa.

Men jag krattade i ordning utanför stallet efter vinterns hösilagespill och så städade jag upp i stallet. Mockade gjorde jag självklart också.
De små ponniesarna fick nytt vatten och så drog jag av lite vinterpäls från Lillan. Imorgon ska de båda bli ordentligt borstade, förhoppningsvis försvinner det mesta av pälsen så att de slipper gå med 20 lager päls i sommarvärmen. 

Sunnie fick en promenad för hand i ca 40 minuter. Eftersom hon ändå bara skulle skrittas idag passade det ju bra eftersom jag ju om 2 veckor ska ha slimmat till mig lite ;)
Hon fick också stå och beta en stund så att hon får vänja magen lite vid gräs. Snart är det dags att släppa dem på bete. Gräset ska få växa till sig lite mer först och så ska de avmaskas och sen är det hello sovmorgon för min del :)




Jag är ledig imorgon med. Då ska jag försöka få lite färg och så ska jag mocka vindskjulet. Det kanske är dags att måla det sista i stallet också ? Ja, det får vi se imorgon.


Dags för serier, New Girl är det som gäller just nu.
God natt !




Resultat Partille

Som jag skrev igår så fick jag aldrig någon bra känsla, vilket är väldigt tråkigt då jag i alla fall brukar vara nöjd över minst en utav klasserna när jag åker ifrån en tävling. 


Till den första klassen, 1m, så blev det lite för kort framridning. Vi fick något bra språng på framhoppningen men Sunnie var fortfarande spänd när vi kom in på banan. Väl inne på banan fokuserade jag på att hon skulle gå fram så mycket att (jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här om oss) det gick för fort och hon blev för flack. Vi hade inget tryck i galoppen och jag kunde inte släppa kontrollfreaket inom mig så då blev det som det blev.

Vi rev en oxer som var sista hindret på en linje. Vi kom kort in på räcket och jag blev fast i handen och red på 6 galoppsprång istället för 5 och kom då nära på oxern med. 

4 fel i 1m.




I den andra klassen som också var 1m red jag inte fram alls länge då det var så varmt. Vi fick till 2 kanonsprång på framhoppningen och gick in på banan med en bra känsla. 
Jag sänkte tempot en aning till denna klassen och satte lite mer tryck i galoppen men lyckades göra samma misstag i denna klassen, på samma linje dessutom. Alldeles för kort in på räcket, satt och höll i Sunnie istället för att rida fram på 5 galoppsprång och rev oxern. Så surt !

I denna klassen kollade hon dessutom på hinder nr 5, ett räcke med "polka"bommar. Hon är inte den som kollar på tävling annars så jag blev lite ställd och kom mig inte för att reagera förrän precis innan hindret då jag tryckte över henne och så fick vi med en bom på köpet. Språnget efter det gjorde hon super i alla fall !

8 fel i 1m.




Så jag var lite besviken när jag åkte hem igår men det kan ju inte alltid gå bra. Även om man vill att det alltid ska kännas bra.

Partille hade en stor och fin padock med bra underlag och de var snabba med banbygget och tävlingen flöt på bra. Tyvärr så var det trångt, dåligt skyltat och vissa funktionärer var otrevliga. 


Nästa tävling är i Grästorp om 2 veckor så det är bara att tagga om !




God morgon





God natt

Resultat och film kommer upp imorgon istället, då är jag LEDIG och har massor av tid över ! 

Nu ska jag spendera lite tid med min pojkvän innan det är dags att sova. 
God natt !







Orange




Visst är hon fin i sitt Scapaschabrak ? :)




Hemma

Hemma från tävlingen och jag är helt död. Det har vart riktigt varmt idag, jätteskönt men inte när man ska tävla. 

Resultat kommer upp senare samtidigt som filmerna. Tompa har dem på sin mobil och han är inte hemma just nu. 
Jag kan säga att vi tyvärr inte hade samma flyt som när vi hoppade i torsdags. Jag tror att jag ville lite för mycket idag. Förhoppningsvis får vi in det till nästa tävling som är om 2 veckor !

Jag återkommer om en stund, jag ska bara dö lite framför Gossip Girl först.







Supertaggad

Nu är jag färdig med allt och är duschad och taggad inför imorgon ! Jag har räknat ut resetid och starttid och klockan ringer inte förrän 07.15 imorgon. 

Jag provade de vita ridbyxorna från Mountain Horse och De Nirostövlarna och vad snyggt det blir tillsammans ! Tyvärr märkte jag att ridbyxorna sitter liiite väl tight så det är dags att jag tar tag i den där tävlingen mot Tompa ordentligt. Om 2 veckor är nästa tävling och då ska ridbyxorna sitta bättre ! Imorgon får dem väl sitta lite tight då..

Stövlarna fick jag inte upp dragkedjan helt på. Så har det alltid varit och kommer vara tills dem blivit lite inridna, men får jag hjälp att dra upp dragkedlan av någon så sitter dem som en smäck sen ! Hur dem är att rida i vet jag inte än så det kan hända att jag får tävla i de gamla stövlarna imorgon ändå.

Jaja, nog spekulerat ! Nu ska vi kolla på någon serie och sen är det dags att sova. 
Håll tummarna för oss imorgon ;)



Våran senaste tävling.




Förberedelser

Nu är det dags att gå ut i stallet och göra i ordning för tävlingen. 
Vi börjar med att hämta hö och halm för att sen mocka stallet och fixa vatten.

Sunnie ska ridas lite lätt, jag ska bara känna efter hur hon känns inför imorgon och mjuka upp henne lite. 
Allt läder ska putsas och när vi tillslut kommer in ikväll ska jag pröva De Nirostövlarna så att de sitter bra inför imorgon. Vi kommer vara så snygga Sunnie och jag !

Dags att sätta igång !







Mobilbloggar

God morgon ! Just nu sitter jag på jobbet och äter frukost. Jag kör 4 timmars arbete såhär på morgon innan jag åker hem och förbereder inför tävling imorgon. Hämta hö och halm ska vi också göra så det är fullt upp. Vi hörs senare ! :)

Hoppningen

Som jag skrev innan så var Sunnie hur grym som helst när vi hoppade idag och jag själv red bra !

Vi satte upp ett räcke på 1m, ett på 90cm och så la vi 2 tunnor ner som blev ca 50cm högt. 
Redan efter de första sprången kände jag att det skulle bli en bra träning. Sunnies inställning var helt underbar, hon var pigg och framåt och bara letade hinder ! Hon verkligen sög tag i hindren samtidigt som hon hoppade bra språng. 

Jag själv kunde sitta kallt och bara vänta in hindret och släppa den där "komma rätt"-hysterin jag brukar ha annars. När jag gjorde det så kom vi rätt på varje hinder och vi fick ett sånt flyt. Åh vad jag älskar den där känslan när allt bara stämmer !
Nu gäller det bara att pränta in det i mitt huvud tills på söndag :)

På slutet blev Sunnie lite väl taggad så jag lät henne rulla på några varv i galopp och vilken energi den hästen hade idag alltså ! 


Man kan väl sammanfatta dagens hoppträning som den roligaste någonsin och med en nöjd ryttare och en ännu nöjdare häst :)



Vad jag älskar dig min fina häst ♥




Mobilbloggar

Sunnie var helt awesome idag ! Vi hoppade i padocken och hann precis komma hem innan det började regna. Berättar mer sen ! Jag säger bara, synd att jag inte fick dagens träning på film.

Lerinpackning

När vi red iväg var det uppbehåll, under ridturen regnade det, när vi kom tillbaka slutade det regna. Jag har alltid så tur med vädret när jag rider..
Ridturen gick bra i alla fall, förhoppningsvis håller det upp så att vi kan hoppa imorgon istället !

Duff var för övrigt väldigt fin när han kom in från hagen.



Han har hört att lerinpackning ger glansigare päls ;)


Nu ska vi sätta på en film att somna till.
God natt !




Mobilbloggar

Typiskt ! Det har vart fint väder hela dagen och bara för att jag ska rida så började det regna när jag slutade. Jaja, nu ska vi åka och äta och sen är det bara ut i regnet !

Mobilbloggar

Hello ! Dagarna flyter på, tyvärr utan härligt sommarväder. Jag sitter på jobbet och äter frukost. Det bästa med att jobba i matbutik är att det finns så mycket att välja på ;) Ikväll ska Sunnie hoppas lite i Johannas padock, om vädret tillåter. Tanken är att få en bra känsla inför söndag. Jag kollade startlistorna igår och vi startar precis som jag ville. Nej, back to work ! Ha en bra dag !

Dagens ridpass

Dagens ridpass såg ut som så att jag red fram på grusvägen och fortsatte sen rida i padocken. 

Sunnie var lite spänd och ofokuserad till en början men efter några varv i padocken blev hon bättre. Jag kom nog åt henne riktigt bra i padocken, hon var stadig i formen, trampade under sig fint och frustade som ett ånglok (vilket hon aldrig gjort innan). 
Det är ju en positiv sak med att padocken är så liten. Jag rider henne i ett bra tempo och eftersom vi hela tiden måste svänga för att hålla oss inom padockens ramar så kommer jag åt bakbenen på henne. Super, eftersom det är vårat problem. 

Men eftersom den är så liten så gäller det också att inte rida där för ofta så att hon inte tappar framåtbjudningen och för att det inte ska slita för mycket på henne. 

Jag är nöjd med dagens ridpass, vilken fin häst jag har !




Bild från förra veckan.




God natt

Imorse spenderade jag hela morgonen åt att leta efter hund. Stina var på rymmen igen men idag kom hon tillbaka själv efter 2-3 timmar. 
Det roligaste av allt var att mamma sen såg folk på Facebook som skrev att de sett en varg springa runt i Jonslund. Men nej, det var ju bara lilla Stina som var på äventyr !

Pga av Stinas upptåg så fick Sunnie vila idag. Det gör inte jättemycket då hon oftast går bättre när hon tagit det lugnt i någon/några dagar. Men imorgon ska hon ridas igenom ordentligt !


Nu är jag trött och jag har träningsvärk sen igår så det är nog dags att sova. Efter ett avsnitt av One Tree Hill ;)

God natt !




Den lilla busen.



Padocken

Såhär såg arbetet ut under gårdagen:









Och såhär blev resultatet av 6 timmars effektivt arbete:











Så nu har jag äntligen en egen padock. Den är inte så stor men duger att sitta och trimma i och skutta över några låga hinder. 
Det bästa av allt är att den i stort sett inte kostade någonting alls. Inte dåligt va ? ;)

Efter vad jag kände igår så var detta underlaget bra att rida på och förhoppningsvis kommer det hålla sig bra också.




Sneak peak på padockarbetet

Det har vart en lång dag med mycket slit men vi hann klart med padocken. Det blev riktigt bra !
Nu måste jag se till att harva den ofta i början så att den blir jämn, just nu är det några små sänkor. Och det är inte världens fräsigaste padock, den mäter bara 15x30 men jag är så himla nöjd ! Min egna padock liksom !

Sunnie verkade också gilla den. Förut när vi red i den flög hon iväg i en serie bocksprång två gånger och hon kändes väldigt fin så det bådar gott :)

Ni får en liten sneak peak när padocken var under arbete så länge så får ni efterbilderna imorgon.



Vem visste att det gömde sig en padock under all den där bråten ? ;)


Det är Tompas grymme bror Simon som såg till att detta padockbygget blev en möjlighet och det är också han som kört grävmaskinen. 



Tack Simon !
Och tack Tompa, mamma, Johan, Alexandra, mormor och morfar som också har slitit hårt idag. Resultatet blev awesome ! Men det får ni läsare vänta med att se tills imorgon ;)


Nu ska jag sätta på ett avsnitt av Gossip Girl och sen ska jag sova så gott. Imorgon är det jobb 13.30-20.
God natt !




God morning !

Jag vaknade upp för någon timme sen, med alldeles för lite sömn i kroppen. 
Det blev Casa för min och Sannas del igår och det var kul. Jag träffade många gamla vänner och vi stog och dansade så gott som hela kvällen. Riktigt lyckat ! :)

Nu ska jag gå ut och hjälpa grabbarna med lite röjning bakom ladan på våran gård. Tanken är att jag ska försöka göra en padock och det hade ju vart hur bra som helst om det funkar ! Underlaget där nu är sand och jag har tänkt ta tillvara på den sanden och får ett bra underlag. Det kan bli för djupt, men det återstår att se.



Jag är så otroligt tävlingssugen. Om en vecka smäller det !




Konfirmation

Lördag morgon och som rubriken lyder så ska vi på konfirmation. Det är Johannas dotter som konfirmeras och efter den där sega timmen i kyrkan ska vi hem till dem och äta och dricka gott. Trevligt !

Stallet är mockat och Sunnie rider jag i eftermiddag. Om det blir hoppning eller inte får vädret avgöra och just nu ser det inte så ljust ut. Det är visserligen bara duggregn här hos oss men med tanke på årets vårväder kan det nog skifta ganska fort. 


Ikväll har jag två valmöjligheter.
Antingen åker jag med grabbarna till streetrace i Trollhättan eller så går jag och Sanna ut i lilla Nossebro. Det är säsongsavslutning av Caza och det lockar nog lite mer än race i det här vädret. Men vi får se vad som händer.

Ni får ha en bra lördag, så bra det går i det här vädret i alla fall ;)







Hamngatan 4

Dags att göra mig i ordning inför jobb. Hoppas ni har en bra fredag, det ska jag ha på jobbet ! :)






Taggad

Fredag idag, denna veckan har flugit förbi lika fort som vanligt. 

Stallet är färdigt och Sunnie fick komma ut på en kortare joggingrunda på grusvägen i ca 30 minuter.
Imorgon tänkte jag skritta bort till padocken och hoppa henne, om vädret tillåter då såklart. För min och Sunnies del gör det inte så mycket om det regnar men jag tror inte Tompa är lika glad att höja och sänka hinder och stå och kolla på i spöregn. 

Tävlingen i Partille närmar sig och jag är så taggad man bara kan bli ! Sunnie är pigg och fräsch och då känns det ännu bättre inför våran första lokala start för i år. 
Igår anmälde jag också till en lokal i Grästorp den 2 juni. Tyvärr fanns det bara två klasser, 90cm och 95cm, varav 90cm är Clear Round. Men jag gillar Grästorps ridklubb så vi åker dit för att ha kul :)



Jag och Sunnie i Grästorp 2010.


Nu ska jag kolla på Gossip Girl och ta det lugnt en stund innan jag ska jobba 15-21. 




Mobilbloggar

Morning ! Planerna blev lite ändrade, min jobbtid ändrades till ett dagspass istället. Så nu sitter jag på jobbet och äter frukost. Förhoppningsvis slutar jag 17 och då ska jag hem och rida Sunnie. Hon ska för övrigt ridas lite lugnare idag. Vi hörs senare ! :)

Att vara hästägare = underbart !

Jag verkligen älskar att vara hästägare såna här dagar !

Jag och Sunnie red i skogen idag. Planen var att ha ett lite högre tempo och längre steglängd i både traven och galoppen. I galoppen fick hon även sträcka ut ordentligt och ta i på de mjuka sandvägarna. 
Jag tror att hon tyckte det var lika kul som jag och hon blev riktigt taggad ! Min fina fina häst ♥



Jag har redan börjat tagga inför tävlingen nästa helg. Det ska bli riktigt kul att komma igång med tävlandet igen ! Jag tror att Sunnie håller med mig ;)

Imorgon rider jag Sunnie och mockar på morgonen, sen väntar jobb 14-21. Livet rullar på kan man säga.


Nu ska jag och Tompa kolla på ett avsnitt av One Tree Hill och sen är det dags att sova. 
God natt !





Mobilbloggar

Onsdag idag och jag är så jäkla glad av någon anledning ! Jag slutar alldeles strax jobbet, som jag för övrigt kommit på att jag trivs superbra på, och då ska jag hem och rida Sunnie. Jag är sugen på att skutta över några låga hinder och bara ha kul idag. Vi får se hur underlaget är :) Vi hörs senare !

Världens bästa Sunnie <3

Jag tror att förra veckans vila gjorde Sunnie gott för nu är hon finare än någonsin !

Igår red jag ett pass på grusvägen med gramanen men det slutade med att jag red utan den då hon var så fin. Jag kunde rida med fjäderlätta händer och kom djupt ner i sadeln och kunde rida med nästan bara säte och ben. Hon gjorde fina skänkelvikningar och öppnorna blir bara bättre och bättre. Hur underbart är inte det ? :)

Idag red vi ett kravlöst pass i skogen med en massa bus och lek. Det är så härligt när man bara kan njuta av att vara hästägare !


Nu ska jag åka och jobba, jag börjar 14 och slutar 20. Hard work, work ! ;)







Årets första grillning

Nu är jag inne efter en lång dag utomhus. 

Jag red Sunnie till grushålan så att hon fick klättra lite. Hon var väldigt fin idag, uppmärksam på mina hjälper, pigg och hade en bra inställning. 

Nu på kvällen blev det lite ändrade planer. Veden fick vänta till någon annan dag, vi grillade med våra grannar Emelie och Jim istället. Första grillningen för i år för min del och det finns väl inget bättre än grillat ?

Nu är jag riktigt mätt och det är väl i och för sig rätt så bra då jag inte vet när jag kommer äta så mycket igen.
Jag och Tompa ska nämligen tävla om vem som går ner 10 kilo först och vi börjar imorgon. Ni hejar väl på mig hoppas jag ? ;)

Nej, nu ska jag duscha och sen kolla på någon bra serie. 
God natt !




Jag och Sunnie i grushålan för något år sen.




Beloved Sunday, eller..?

Nu ska jag gå ut och göra lite nytta, ingen slappsöndag här inte !

Sunnie ska ridas till grushålan för att klättra i backarna. 
Stallet ska mockas och städas.
Min bil ska tvättas och städas.
Veden ska klyvas. 

Rätt skönt att röra på sig efter att ha vart sjuk hela veckan ändå :)




Jag är för övrigt sjukt tävlingssugen och vill inte vänta i 2 veckor till nästa tävling !




Gårdagens hästkrafter

Söndag igen och jag är ledig även idag, underbart !

Hela gårdagen spenderades med hästkrafter i massor. Tyvärr inte Sunnie, hon fick faktiskt vila igår, utan vi var runt lite överallt.
(Ni som inte är intresserad av andra hästkrafter är hästar kan bara skippa det här inlägget.)


Först började vi dagen i Sparlösa där vi stog på strecka 1 och kollade på rally. 







Sen åkte vi även till sträcka 5 i Kyrkås och kollade och där var det lite mer action när förarna började satsa mer de sista sträckorna. 


Efter det drog vi vidare till Sollebrunn för bilutställning, jag pratar såklart om LMR-dagen ! Många snygga bilar, tyvärr tog jag inte kort på en enda. Efter prisutdelningen åkte alla vidare till streetracet precis utanför Sollebrunn, som tyvärr slutade ganska snart såhär:



Två brandbilar och en ambulans kom farandes och personalen sprang runt och letade efter någon cyklist som skulle blivit påkörd. Efter en stund hittade de "den skadade" som visade sig ha ett litet skrapsår på benet. Cykeln var nog den som var värst skadad. 

Då åkte vi vidare till Trollhättan och ett annat streetrace som visade sig bli långvarigt och ganska bra. 


Så från att ha åkt hemifrån kl 10.30 kom vi hem kl 00 efter en dag fylld med mitt största intresse efter hästarna. Jag tror man kan kalla det en lyckad dag ;)



Mitt andra hjärta, som jag strax ska gå ut och städa, tvätta och putsa lite på ♥




Mobilbloggar

Jobbet är avklarat för dagen och nu ska jag åka hem och rida Sunnie. Planen för dagen är att hon ska få skutta över några hinder i skogen :) Vad ska ni läsare hitta på ikväll då ? :)

Dagens ridpass

Nu är jag inne från stallet igen !

Jag orkade faktiskt rida, jag är lite trött nu men det var det värt det.
Jag red Sunnie i skogen med graman och jag trodde att hon skulle vara trött och lite seg eftersom det vart så varmt ute idag. Men där hade jag fel. Hon var full av energi och blev nästan lite stark i galoppen. Det kändes bra hela passet igenom och vi var ute i nästan 1 timme :)

Nu ska vi äta kvällsmat och sen ska jag ta det lugnt hela kvällen så att jag orkar jobba imorgon.







Ut i solen

Nu ska jag gå ut i stallet. 
Planerna är att rida Sunnie och jag hoppas verkligen att jag orkar göra det. 
Sen ska stallet göras i vanlig ordning och vattnet i hagen ska bytas. Jag lär vara slut när jag kommer tillbaka in !




Lunchdags

Jag var precis ute och gav hästarna lunch och passade på att ta några färska bilder. Enjoy !














Torsdag

Nu börjar det närma sig helg, vart tog denna veckan vägen ?
Jag antar att det inte blir så mycket helg för min del. Eftersom jag vart sjuk en stor del av veckan så kommer jag behöva jobba hela helgen, om jag blir frisk tills dess vill säga..

Jag känner mig lite bättre idag så om en stund ska jag gå ut i det fina vädret och sola lite. 

Senare under dagen ska stallet göras och Sunnie som inte har blivit riden ordentligt på en vecka behöver aktiveras på något sätt. Om det blir ridning eller longering får vi se senare :)







Emelies sjuktips !

Det är väldigt enkelt:

Nyponsoppa !

När man ligger sjuk och inte orkar göra någonting, minst av allt laga mat, så är nyponsoppa perfekt.

Imorse åt jag varm nyponsoppa med glass. Gott, enkelt och skönt för halsen. 
Det som blev över ställde jag in i kylskåpet så att det fick svalna och drack kall nu. 



Testa själva :)




God morgon !

Det är lika underbart väder idag, kan det vara så att våren är här för att stanna ?

Tyvärr så kan jag inte njuta av det idag heller. Jag skulle egentligen jobba 14-20 idag men fick sjukanmäla mig. 
Så är läget, jag är inte superpigg på att uppdatera som ni förstår. 




Sunnie igår.




Usch !

Seriöst, finns det något värre än att vara sjuk ? Jag tvekar på det. 

Som sagt så var ju Sunnie tvungen att röra på sig i vilket fall så jag longerade henne i hagen. Det var ett tag sen jag longerade henne och det märktes. Hon var lite överallt på en gång. Men hon fick röra på sig i alla fall och det är huvudsaken. 


Nu ska jag tycka synd om mig själv och om en stund ska vi gå ut och ta in hästarna. 
Hoppas att ni mår bättre än jag gör !







Sjuk..

Japp, som rubriken säger så ligger jag nu sjuk. 
Det började natten tills igår och igår var jag så dålig att jag fick åka tidigare från jobbet. Och jag kan väl inte säga att jag blivit bättre nu.. 

Sunnie fick därför vila igår men idag måste hon ridas. Jag ska se om jag kanske kan longera henne i hagen, annars får hon gå ett pass med gramanen :)

För en liten stund sen anmälde jag till tävling i Partille den 20/5. De hade satt en gräns på 80 starter så det kändes bra att vara ute hyffsat i tid. 
Vi ska hoppa 1m-1m och hade jag inte vart sjuk så hade jag vart supertaggad ;)


Är det någon utav er läsare som ska dit ? :)


Nu ska jag släpa mig upp ur sängen för att göra något vettigt. Det är trots allt 1 Maj och härligt väder ute !







RSS 2.0