.

 
 
 
 

ATM

 
 
 
Grillar med den jag älskar mest och hör regnet smattra mot plasttaket. Det kan inte bli så mycket bättre än såhär !
 
 
 

Rest in peace Farmor

Farmor gick bort inatt. Tydligen hade hon vart på sjukhus ett dygn utan att jag fått veta det. 
Farmor har levt på övertid i flera år. Hon har haft cancer i jag vet inte hur många år, ändå var det inte cancern som slog ut henne, även om den kanske hade sin påverkan. 
Jag har bara kännt farmor i ca 7 år. Ändå rinner tårarna ner för mina kinder. Det dåliga samvetet att jag inte har träffat henne sen jul kommer smygandes. Tankarna på döden flyter omkring och saknaden av andra vänner jag har förlorat plussas på med sorgen från farmors död. 
Men nu är hon med farfar i himlen och har det säkerligen mycket bättre än hon haft dom senaste åren. 
 
Inget jobb för mig idag. Jobbar man med kunder så är det nog inte så uppskattat att gå omkring och gråta. 
 
 
 

Milky Chance - Stolen Dance

 





Tävling Gäsene 30/5

Destinationen var Gäsene och det finns nog ingen sämre väg än den som går till Gäsene. Men själva platsen är supermysig och jag gillar deras tävlingar.
 
Jag var så otroligt nervös inför denna tävlingen och det hjälpte ju inte att den startade först kl 15.00 på eftermiddagen, då hade jag ju vart nervös hela dagen. Men när jag hade gått banan och såg att det inte alls var så högt som jag trodde det skulle vara så kändes allt bättre och det kändes bra när jag lastade ur Sunnie.
 
Jag red inte fram alls länge då jag ville att hon skulle ha ork även till den andra klassen. Hon kändes fin, dock lite seg och loj. Vi fick en stressig framhoppning där vi hade problem på oxern och det var precis så att vi kom över den innan vi skulle in på banan. 
Men jag red, oj vad jag red, och Sunnie var med på noterna. Att gå från att vara så nervös i flera veckor innan tävlingen och ha problem med 90 cm hemma i padocken till att gå in och göra en bra runda i 1m. Det är jag stolt över att jag och Sunnie klarade tillsammans.
Jag hade en bra galopp och satt inte och backade henne så som jag kan göra. Vi kom bra på nästan alla hinder och jag tog framåtlägena. 
I omhoppningen ville jag inte förstöra det fina självförtroendet vi hade byggt upp under grundomgången så jag satte upp galoppen ett snäpp bara och snävade vägarna liiite grann. Det räckte till en 6e placering och jag är så glad över det !
Gissa vilken låt vi fick på prisutdelningen för övrigt ? Calvin Harris - Summer, perfekt låt !
 
Resultat 1m: 0+0 fel och 6e placering !
 
 
 
 
Till andra klassen fick hon stå i transporten, kanske lite för länge, men trots det så kändes hon piggare på framridningen. 
Vi kom in på framhoppningen och efter ett språng på lilla så skulle vi hoppa räcket. Där sa hon bom stopp, Sunnie tänkte inte hoppa. Till och med när vi la ner det så stannade hon. Hon är inte den hästen som stannar på bra lägen annars så jag gissar att solen låg på och störde henne. Sen är det ingen ursäkt att stanna men jag tror det är där problemet satt.
Till slut hoppade hon och vi fick något språng på oxern innan vi gick in på banan.
 
Dom första 5 hindren hoppade hon bra men hon var nog lite trött då vi var i några utav dom. Vi kom lite nära på 3an då jag envisades med att gå på 6 galoppsprång däremellan.
6e hindret var en kombination med oxer in men det var inget jag tänkte på utan vi kom bra, kanske lite stort men inget märkvärdigt, och jag var inte alls beredd på att hon skulle stanna, vilket också syns på filmen. Även här tror jag att solen spelade ett spratt med Sunnies huvud då den lyste igenom träden och gjorde mönster på bommarna. Men fortfarande, ingen anledning till att stanna.
Nu hade hon ju satt griller i mitt huvud i alla fall så när vi skulle rida an andra och tredje gången så såg jag absolut inget avstånd och var bara fast i handen. Vi avslutade alltså dagen med en uteslutning, otroligt tråkigt. 
 
Resultat 1m: Utesluten.
 
 
 
 
En både bra och dålig start på våran tävlingssäsong. Jag hade aldrig trott att vi skulle gå in och ta en placering i våran första start för året ! Jag trodde heller inte att vi skulle bli uteslutna i våran andra start.. Det kan vända snabbt i den här sporten, det är trots allt levande djur vi har och göra med. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min bästa vän ♥
 
 
 

Jobb och ingen tävling i Essunga i år

Inlägget om tävlingen i Gäsene är klart. Det är filmerna som krånglar, jag får inte upp dom på Youtube. Just nu står det att det ska ta 75 minuter för EN film, kul.. Jaja, laddas dom klart idag så lovar jag att publicera inlägget om Gäsenetävlingen ikväll.
 
Nu är jag hemma från dagens arbete och för första dagen på bra länge så hinner jag sitta och bara landa för mig själv en stund. Därför tänkte jag passa på att hoppa in här och säga ett ordentligt hej ! Hej på er !
Om en stund ska jag byta om till ridkläder och åka till stallet. Det finns massor med tid till att rida bort till padocken idag så det ska jag ta tillvara på. Jag funderar på om det är något särskillt vi ska trimma på idag eller om vi bara ska lattja runt och hoppa, men jag tänker att Sunnies dagsform får avgöra det helt enkelt. 
Jag tror det är mycket viktigt att känna av hur hästens känns för dagen och efter dom förutsättningarna lägga upp ridpasset. Inte bara gå in med tänket att "Idag SKA vi träna förvänd galopp" även om hästen har en dålig dag och inte alls är med på noterna. 
 
För övrigt så är det ju tävling i Essunga till helgen och det är första året sen jag red in Sunnie som vi inte är med och tävlar där (förutom ett år då hon hade inken ivägen vid sadelgjorden).
Anledningen är simpel. Jag har tydligen någon mental spärr när det kommer till att tävla i Essunga. Det går nästan alltid dåligt där och jag rider som en kratta. Därför har jag sagt att jag i år inte ska tävla i Essunga alls. Varför inte lägga dom pengarna på en tävling som går bra istället liksom ? Men jag vill få min spärr att släppa så nästa år kommer jag förmodligen rida någon tävling i Essunga och bara köra så att det ryker, haha !
En positiv sak med att inte tävla detta året är att jag istället kan gå på Jordgubbens marknad med min pojkvän och mysa, härligt !
 
 
 
 
 
Essunga förra året.
 
 
 

I´m an Albatraoz - AronChupa

 



Vill ni ha en låt med ett grymt beat under sommaren så har ni en här !
 
 
 

.

 
 
 
 
 
 

Vi är på gång !

Nu är Sunnies lugnare period över (den pågick lite längre än vad det var tänkt från början) och trots blinningar så ska jag försöka mitt bästa att rida eller motionera henne ordentligt 6-7 dagar i veckan.
 
Idag longerade jag henne, något som jag har börjat komplettera ridningen med. Jag har inga inspänningar så hon går med bara träns och senskydd. Ibland jobbar hon på bra av sig själv och ibland går hon som en flodhäst, i vilket fall är det skönt för henne att gå någon dag i veckan utan ryttare.
 
Imorgon ska jag hoppa in och jobba extra igen, vilket innebär ännu en 6 dagars arbetsvecka för mig, men jag hoppas att jag hinner rida bort Sunnie till padocken för att hoppa lite och trimma igenom henne ordentligt. Träningen inför sensommarens tävlingar sätter igång nu !
 
 
 
 
 
 

Ett snabbt hej

Det är väl ungefär vad min uppdatering består av nu för tiden. Jag ska skärpa mig, inte bara för er skull utan för att det är så roligt att kunna gå tillbaka i bloggen och kolla vad jag har gjort.
 
Idag jobbade jag 9-14 och åkte sen till stallet och red ut Sunnie i skogen. Hon var lite tittig och spänd redan i stallet så jag fokuserade på en lugn takt i både traven och galoppen och utan att spänna bågen för mycket. Det blev ett bra resultat med en nöjd Sunnie som gick och sög nöjt på bettet. Fina häst <3
 
Nu på kvällen har jag, Tompa, Evelin, Carro och Niklas haft lite grillmys och tjötat skit. Så härligt med såna kvällar !
Imorgon jobbar jag 8-17 och efter det firar vi min lillebror. Resten av veckan går i samma tempo med mycket jobb och förhoppningsvis mycket häst :)
 
 
 
Mitt snygga hår på midsommar. Tompa ville pröva barnens sprayhårfärg och jag blev testperson.
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Dagen innan midsommar

Hej på er ! 
Jag har inte glömt bort er, jag lovar. Det har bara vart väldigt mycket det sista med jobb, stallet, bilar och försöka hitta tid någonstans där emellan för att umgås med Tompa.
 
Sunnie har för övrigt vilat alldeles för mycket det sista. Det är dom där jävla blinningarna som sätter käppar i hjulet för oss, dom är hemska alltså ! Men hon har blivit ompysslad desto mer med oljade hovar, friserad från topp till tå och en massa kliande på alla satans blinningbett hon fått. Jag älskar verkligen värmen som är ute nu men det är inte roligt att vara hästägare i Jonslund på sommaren..
 
Jag har en massa uppdatering på gång, två tävlingar med filmer och bilder, och det kommer upp så fort jag hinner. Men nu först ska vi fira midommar med underbart folk, tyvärr på hemmaplan och inte på kusten som jag hade hoppats, men det kommer bli grymt ändå !
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

Underbara små dalmatinervalpar

För en stund sen var jag och Tompa och hälsade på Mys underbart söta dalmatinervalpar. Så sociala och framåt allihop, vilka underbara små liv ! 
 
 
 
 
 
 
Nu lagar vi kvällsmat, köttbullar potatis och sås, och ska sen cykla bort till stallet för att fodra hästarna och släppa ut dom stora på betet. Jag är lite nere av någon okänd anledning och jag hoppas verkligen att jag vaknar upp på bättre humör imorgon. Inget jobb förrän på tisdag så jag borde väl egentligen jubla ;)
 
 
 

.

 
 
 
 

Fullt frukostbord, race och ridpass i hagen

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig med tävlingsfilmerna. Youtube krånglade igår så jag kunde inte ladda upp filmerna och idag har jag inte haft tid. 
 
Igår kväll åkte vi runt i halva Västra Götaland och hämtade upp folk och dryck. Till slut fick vi med oss Fredrik, Denny och Evelin hem till mig och Tompa för att grilla och tjöta. Det blev ganska sent innan vi gick och la oss så det var lite segt att gå upp imorse. Men det var mysigt att sitta fullt bord och äta frukost !
 
Efter vi skjutsat hem alla till sig så åkte jag bort till stallet, svidade om till ridkläder, tog på mig solglasögon och red ett trimpass i hagen. Så fin hon var ! Vi tränade mycket skänkelvikning i skritt och trav, vilket hon gjorde galant och jag själv får en guldstjärna för att jag behöll en mjuk hand. I galoppen tränade Vi bara tempoväxlingar från mellangalopp till samlad galopp samtidigt som jag försökte få henne att behålla takten. I vänstergaloppen går hon bra när jag samlar men i högergaloppen blir hon lite tvåtaktig. Men det är bara att träna vidare !
 
Nu har jag gjort ännu ett klädbyte för att åka på kalas hos Tompas bror och sen åker vi vidare till Skara och race. Det är fullspäckade dagar nu !
 
 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste häst ♥
 
 
 

Rubrik

Tydligen så tar det evigheter att ladda upp filmerna på Youtube och jag ska snart iväg på studentfirande. 
Men när jag hinner ska jag kika in och posta inlägget så kolla in igen under dagen ;)
 
 
Jag har ju förresten glömt skriva om helgens raggarcruising i Lidköping. Vi åkte en Impala -63 och gled runt i Lidköping halva natten. Sen var det bara upp och jobba på söndag, varför utsätter jag mig själv för sånt ? Jag är alldeles för gammal för det numera, haha !
 
 
 
 
 
 

Fredag den 13e

Jag som tänkte ta det så lugnt som möjligt idag när jag är ledig, det gick upp i rök redan imorse, haha.
 
Jag har sprungit runt som en galning här hemma på morgonen och tvättat två maskiner, plockat ur och i diskmaskinen, plockat undan alla saker som blivit liggandes framme, dammsugit och torkat nästan varenda millimeter inne i huset. Allt med Tompas ljud på högsta volym så att det har skallrat i rutorna. Underbart ! 
Jag gillar att städa och gör det gärna när jag är arg eller när det är något som tynger mig. Då blir jag av med lite frustration och har inte tid att fundera för mycket, allt samtidigt som huset blir skinande rent. Är det inte perfekt så säg !
Nu passade jag på att skicka in några blanketter och ringa viktiga samtal så att jag inte har några måsten inför helgen. Skönt.
 
Hästarna går numera ute i den stora gräshagen på natten och i den lilla hagen på dagen. Dels för att dom fortfarande vänjer sig vid betet och dels för att spara lite på betet. Så småningom kommer dom gå i den stora dygnet runt. 
 
Nu ska jag sätta mig och skriva inlägget om tävlingen i Gäsene. Det kommer upp här om en stund !
 
 
 
 
 
 

Snabb update

Hej på er !
 
Jag hinner bara kika in här lite snabbt innan läggdags.
Nu är snart min sex dagars arbetsvecka över, jag jobbar sista dagen imorgon och det ska bli så skönt med lite ledighet i helgen !
 
Sunnie, som har vilat tre dagar efter tävlingen i Vänersborg, joggade jag ut på grusvägen idag och hon kändes superfin och pigg trots värmen. Nu red vi inte alls hårt då hon ska få några lugna dagar efter en intensiv träningsperiod och med två tävlingar nära inpå varandra. Något som gjorde mig otroligt ledsen under dagens ridtur är att blinningarna har dykt upp med stormfart och det är redan olidligt att rida under dagen..
 
Nu ska jag sova, bredvid min underbara sambo, och sen hoppas att morgondagens jobbdag går snabbt !
 
 
 
 
 
 

Helg för många, början på jobbvecka för mig

En ganska kort tävlingsdag som, precis som förra fredagen, gick både bra och dåligt. Jag blir så irriterad på mig själv ibland alltså.. 
Jag vet inte när jag hinner sätta mig ner och skriva utvärderingar och lägga upp filmer men det kommer så fort jag har tid, jag lovar !
 
Nu är jag nyduschad och ska dyka ner i sängen. Imorgon börjar min jobbvecka på 6 dagar i rad men det hindrar inte mig från att lira runt på Lidköpings cruising i en jenkare imorgon kväll ;)
 
 
 
 
 
 

Första timmarna på sommarbetet

 
 
 
 
 
 
 
 

.

 
 
 
 

6e placering och ny bil

Eftersom jag inte har hunnit lägga upp filmerna från tävlingen och antagligen inte hinner lägga upp dom innan tävlingen på fredag så får jag väl passa på och skryta lite om min och Sunnies insats i Gäsene nu ;)
 
Vi kom ju alltså 6a i den första 1metersklassen ! Våran första riktiga tävling för i år och med tanke på hjärnspökena jag har haft det sista så gick jag in och ville rida en bra och snygg runda. Att det sen räckte till placering bland ganska hög konkurens är jättekul ! Vi hade så kul inne på banan och det kändes lätt ! Duktiga Sunnie ♥
Att det sen gick dåligt i den andra 1metern kan jag förklara mer om när filmerna kommer upp. 
 
Nu har vi precis vart i Vänersborg och köpt en ny bil till Tompa. En Mercedes blev det denna gången. 
 
 
 
Och nu ska jag däcka i sängen framför en film efter alldeles för fullspäckade dagar det senaste. Helgen och veckan som kommer är fulla med jobb så jag tar tillvara på varje minut vila jag kan. Och så taggar jag till tävlingen på fredag såklart !
 
 
 

Monday

 
 
 
 
 

2 juni

Herregud vad dagarna springer iväg, nu är vi redan inne i juni ! 
 
Jag har haft fullt upp ni efter tävlingen så jag har inte hunnit lägga upp vare sig resultat eller film. Men jag antar att dom flesta har tjuvkikat på equipe ;)
Imorgon hoppas jag få upp film och utvärdering.
 
I lördags var vi först på Vårgårdas flygraka och kollade på grymma race. På kvällen svidade vi om och hoppade först in i en 960limo. När den gick sönder på vägen så bytte vi till en Lincolnlimo och gled runt i Trollhättan hela natten. Halv 5 var vi hemma och då stupade vi i säng rätt fort, haha !
 
Söndagen spenderades mestadels sovandes men på eftermiddagen åkte vi och hämtade en turbo till Aeron. Så till helgen har Tompa att göra, minst sagt..
 
Idag har jag jobbat till 17 och efter ombyte så åkte jag direkt till stallet. Sunnie arbetades igenom i hagen hemma och hon är riktigt trevlig att rida nu igen ! Mitt fina hjärta <3
 
Jag och Tompa har lyxat till det såhär på kvällen med fish and chips och nu ska vi dricka hemmagjorda milkshakes. Yum !
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0