Söndag

Söndag idag och helgen är snart över. Jag började helgen vild och galet men har avslutat den på lugnaste vis. Igår låg jag i sängen nästan hela dagen och idag vaknade jag precis. Usch vad tråkigt det lät, men det var välbehövligt !

Nu ska jag äta frukost och ta det lugnt en stund. Sen ska jag ut och göra stallet och om det inte regnar ska Sunnie  promeneras för hand. Hon har fått vila i några dagar nu då regnet har vräkt ner hela dagarna. 

Ikväll åker jag och Tompa till Daniel och Sanna för att laga mat och kolla på Solsidan tillsammans. Ett riktigt mysigt avslut på helgen !

Förhoppningsvis kommer det bli bättre uppdatering på bloggen igen. Jag ska ta mig mer tid för den, plus att jag snart är arbetslös igen och då har jag ju hela dagarna på mig ;)
Dock har jag sökt ett jobb som jag ska åka och kolla på någon dag, förhoppningsvis redan imorgon. Det är mitt drömjobb och jag hoppas så att allt passar in nu, håll tummarna för min skull !






25 september

Det är helt sjukt vad dagarna springer iväg, redan 25e september ? Det var den sommaren det ja..

Hösten har verkligen slagit till och det ordentligt ! Nu börjar träden skifta i härliga orangea färger och när solen skiner så är det ändå kyligt i luften. 

Detta året har jag inte fått min vanliga höstdepression (än, kanske jag ska tillägga) utan tycker bara det är otroligt mysigt med höst ! Man kan börja använda alla mysiga vinterjackor och halsdukar. Att ligga inne på kvällen, höra regnet smattra mot fönsterrutorna och veta att hästarna står inne i stallet och tuggar på sitt hö är också en underbar känsla.
Jag måste nog ha blivit sjuk på riktigt. Jag har alltid hatat hösten, regnet, leran och allt det där innan, men idag var jag och Sunnie tom ute och powerwalkade i regnet. 

Jag ♥ Höst tydligen ;)

Nu har hästarna som sagt börjat komma in på nätterna. Blir det någon mer varm och regnfri natt så kan dem självklart gå ute på natten men annars får jag nog säga att sommaren är över. 

Denna veckan jobbar jag 10-18 måndag - fredag , förutom imorgon då jag jobbar 7-16. Tidig morgon med andra ord så jag ska sätta på någon bra serie och sen sova. 
God natt !





Fredagsmys

Regnet öser ner utanför fönstret = dags för riktigt fredagsmys ! Tompa kommer strax hem från jobbet och då ska vi sätta på en bra film och hålla oss inomhus. 

Ikväll ska vi dock ut till Jonslund för att mocka och ta in hästarna. Lite mys med dem också såklart innan det blir tidigt läggdags för att orka upp och jobba imorgon. Jag hatar verkligen att jobba helg, det finns inget värre ! Särskillt när jag inte vet vilken tid jag slutar så det är omöjligt att planera något..
Men nästa helg är jag ledig och då ska jag njuta till fullo. Party ! ;)

Yes, dags att starta fredagsmyset !






Låttips

 





Morning alles !

Jag fick en liten sovmorgon idag i alla fall, det var skööönt !

Nu ska jag kolla runt på internet en stund innan jag åker mot jonslund och hästarna igen. 

Förrästen, min rygg gör väldigt ont idag :(







Kallt höstväder

Nu är jag hemma från jobbet, fick sluta lite tidigare idag, på min egentliga lediga dag. Imorgon är jag däremot ledig så natten spenderas i Vara.

Nu ska jag gå ut i stallet. Sunnie ska promeneras för hand idag med jag känner mig lite omotiverad även till det. Kallt är det och det kommer rejäla regnskurar emellanåt. Men jag tror inte Sunnie klagar, hon kommer nog tycka det är skönt att komma ut lite. 

Ja, vad väntar jag på ? 


Onsdagsmys !

Yes, idag är jag ledig och min älskade pojkvän är sjuk så vi har haft lite måndagsmys. En lång sovmorgon och när vi vaknade åt vi brunch, stekt ägg och bacon, vetekrans, choklad och glass. Okej, det var kanske snarare en tjockisfrukost, haha !

Efter en stunds filmtittande ska vi nu möblera om i rummet. En 120 säng ska få plats i mitt lilla rum och det kräver planerande och jag hoppas det går att lösa på något sätt. 

Jag har inte bestämt om Sunnie ska longeras eller vilas idag. Det beror på hur snabbt det går att fixa rummet, så vi får se helt enkelt. I vilket fall ska hon få krafft och många pussar ♥


Nej, dags att sätta igång !







Dagens ridpass

Det blev ett litet trimpass på en stubbåker nära stallet. Men jag kan säga att det inte är det lättaste att rida barbacka med en värkande jumske som jag helst inte vill spänna, för då gör det ont. Och när jag inte spänner den så är det väldigt svårt att hålla balansen. Pröva själva en gång vet jag, det är nästan så att man ramlar av !

Jag använde jumskeln en hel del idag ändå. Sunnie var inte så arbetsvillig i traven till en början så då var jag så illa tvungen för att komma åt henne ordentligt, och för att inte ramla av som sagt. 
I galoppen blev hon helt loss efter ett tag och gick i en lång och låg form. I traven var hon okej men eftersom jag vill rida henne i en väldigt långsam trav när jag rider barbacka så orkar hon inte riktigt.

Jag är nöjd med dagens ridpass och det känns som vi är på väg åt rätt håll igen !






Barbackautmaning !

Nu är rummet städat och klart och jag ska bege mig mot stallet. Det blir träning av jumskarna idag då jag fortfarande rider barbacka och ska försöka sitta kvar när Sunnie ser i syne överallt. Det kan bli spännande !

Jag ska också knacka på hos min granne Emelie. Hon fyllde år i tisdags och jag ska ge henne en födelsedagspresent.



Hagbilder











Sunnie vill som vanligt bli kliad på rumpan.



















Fotografen Sanna och Duff.




Låttips

 


Jag vet att det var ett tag sen denna låten kom ut men jag har glömt att dela den med er. Ni som inte sett musikvideon: gör det, den är GRYM !




Hello my friends !

Idag är jag på toppenhumör ! Tidigare idag besiktigade jag nämligen min bil och den gick igenom med bara några blinkerslampor som behöver bytas, woohoo ! Min första riktiga bil (nej, Golf 3 och Ford Fiesta räknas inte som riktiga bilar enligt mig, inte 740 heller för övrigt) och den går igenom easypeasy, underbart :)

Tyvärr så har jag fått byta hjul på bilen, på 19" är bakdäcken helt snedslitna och hade alltså inte gått igenom besiktningen. Så nu åker jag runt med mina tiny 16", jag som tyckte 19" såg små ut på min fina räser.. Nu är det bara tompasljud.se i bakrutan som gör så min bil sticker ut från alla andra blåa 9-5or i Vara, snyft !


Jaja, nog snackat om bilar. Sunnie fick nya dojjor igår, innan det longerades hon med planen att få henne trött så hon skulle stå stilla när hovslagaren var här. Självklart kom regnet när jag longerat i kanske 10 minuter, och det verkligen öste ner ! Så vi flydde in i stallet, men trots det skötte hon sig bra när hovslagaren var här. 

Idag ska jag rida henne på stubben om det inte är för surt i marken, då rider jag på grusvägen. Håll tummarna för att jag sitter kvar. Det blåser storm ute och då ser min lilla pålle spöken överallt ! ;)

Men först ska jag städa rummet och lägga upp lite fina hagbilder som bästa Susanna Falk tog häromdagen ♥






Padockkrattning

Nu ska jag gå ut i stallet. Padocken ska krattas (egentligen skulle den behöva sladdas men vi har inget motordrivet som är helt för att kunna göra det så jag får kratta för hand) och Sunnie ska longeras. Jag tror jag rider henne lite först, då är hon loss och fin tills jag börjar longera henne och jobbar bättre.



Låttips

 


Jag började lyssna på Takida och då blir jag helt insnöad på dem varje gång. Kärlek ♥




You will never walk alone, I'm always by your side






Morning !

Varför kan man aldrig sova när man har sovmorgon ? Jag hade kunnat sova hela dagen idag om jag ville, men nej då, bara för att jag får sova så kan jag inte..

Idag ska jag ta tag i några måsten, städa i ordning lite, men annars bara slappa på förmiddagen. I eftermiddag kommer hovslagaren och gör hästarna fina om fötterna. 
Ikväll ska vi fixa det sista på min bil inför besiktning imorgon. Jag hoppas att den går igenom med blanka papper, jag har aldrig haft en bil som gjort det !


Så en del uppdatering här idag alltså, håll koll ! ;)








Härliga stubbåkrar, here we come !

Vilket härligt höstväder det är idag ! Solen skiner och det är lite kyligt med lätt blåst, det är så hösten ska vara.

Jag kom hem från jobbet för en stund sen och ska nu gå ut i stallet. Sunnie ska ridas på stubbåkern. Tyvärr så är den bästa stubben plöjd nu såg jag på vägen hem, men det finns fortfarande en att rida på. Om de inte hinner plöja den innan vi kommer iväg. 
Det är det bästa med hösten, alla stubbåkrar. Det finns inget bättre än att galoppera på en stubb med en glad och sprallig häst. Nu rids ju Sunnie barbacka så några glädjesprång tillåter jag inte men hon tycker det är roligt ändå :)



Hörs senare !




Mot stallet !

Nu ska jag gå ut i stallet. Håll tummarna för att jag klarar av att rida !



Resultat Essunga 30/6

Här kommer äntligen filmerna och utvärderingen av tävlingen i Essunga den 30/6.

Tävlingen skulle hållas på Essungas stora gräsbana och dagen innan tävlingen regnade det otroligt mycket. Jag som i vanliga fall inte är ett jättestort fan av att rida på gräs var lite nervös men antog att de skulle flytta in tävlingen i ridhuset. Men när vi kör in på tävlingsplatsen på morgonen så står hindren kvar på gräsbanan. Då blev jag nervös igen.

Vi gick banan och konstaterade att underlaget var blött men faktiskt inte alls så halkigt och banan passade mig och Sunnie ganska bra. Då blev jag lite lugnare och fokuserad igen. Starten innan hade vi ju kommit 3a i en 1m och jag hade väl fått blodad tand. 
Framridningen gick bra och Sunnie hoppade fint. Vi gick in på banan och gjorde en bra men lite lugnare runda. Vi gick i mål och jag trodde att vi var felfria så jag sätter upp tempot lite och rider mot första hindret i omhoppningen men precis då säger speakern "Avbryt." Jag fattde först inte varför innan jag såg att vi rivit det sista hindret i grunden. Sååååå surt och jag blev ju lagom besviken. Men vi gjorde en bra runda som var väl avvägd för det underlaget och jag hade ridit bra trots att det var på gräs.



Innan nästa klass började ropade dem ut att tävlingen skulle flyttas in inför nästa klass då så många strukit sig. Så typiskt då jag faktiskt hade sett fram emot att starta på gräs andra starten också och så skulle jag hoppa banken för första gången med Sunnie. Men det var bara att hjälpa till att flytta in alla hindren och sen ladda om. 

Till den klassen fick vi inte en lika bra framhoppning men jag gick in med bra självförtroende och kände ändå att jag hade Sunnie med mig. 
Väl inne på banan fick jag ändå inte fram henne ordentligt till första hindret, om ni kollar på filmen så ser ni att man inte hade så mycket plats till 1an, så där fick vi ett ner. 2an och 3an gick bra men till 4an blev jag lite väl modig och ville trycka av henne stort. Sunnie tyckte det var lite för stort så vi mer eller mindre kraschade in i oxern. På andra försöket såg jag inget avstånd och där fick vi vårt andra stopp. Sen hoppade hon det fint och då var nästa hinder en kombination räcke - räcke. Där ville inte Sunnie vara med mer. Hon började kolla på något helt osynligt längs med väggen, jag försökte styra tillbaka henne och trycka på henne men det blev ett stopp.
I efterhand såg jag 2 små sår på hennes hasor, som hon fick efter kraschen på 4an, och det var antagligen därför hon inte ville hoppa mer. 



Jättetråkigt att våran sista start innan uppehållet blev en uteslutning, våran första uteslutning dessutom. Våran lägsta nivå har blivit lägre än innan, vilket inte alls är kul. Men däremot har våran bästa nivå höjts så det är bara att träna vidare för att få en bättre lägsta nivå igen.

Vad jag inte fattar är att vi aldrig kan prestera när vi tävlar i Essunga ! Det måste vara något jag gör omedvetet när jag kommer dit och tävlar för det blir aldrig riktigt bra där. Även när jag inte tänker på gamla klubbmedlemar som mer än gärna vill se mig misslyckas och bara sprider sin skadeglädje, även när jag kopplar bort allt och bara rider så går det dåligt. 
Jag tror jag ska försöka mig på ett Essungafritt år nästa år. Tyvärr så har ju min tävlingsklubb Trollhättans Sportryttare sina tävlingar på Essunga Ridklubb men de tävlingarna kanske jag kan åka på. Så länge det inte är Essunga som anordnar tävlingen.. 









Bilderna är tagna av Evelin Johansson !




Låttips

 




Söndag

Söndag, min lediga helg, jag är ensam hemma. Självklart ligger jag kvar i sängen ! Det var länge sen jag hade en dag där jag inte gjorde någonting, underbart !

Tyvärr så får jag snart avbryta min slapparsöndag. Jag behöver plocka i ordning på rummet och Sunnie ska motioneras. 
Igår longerades hon och då var hon på tårna. Det blåste ute så hon koncentrerade sig mer på alla läskiga spöken runt omkring än mig. 
Idag hoppas jag kunna rida då jag är så ridsugen ! Jag har dessutom suttit och kollat tävlingar och om jag kan rida henne med sadel om 3 veckor så hinner vi kanske ut på 1 tävling innan snön kommer och förstör allt.Jag hoppas i alla fall !




Tävlingssugen !





Morning !

Min sovmorgon förstördes av att Tompa åkte till jobbet och jag inte kunde somna om. Så nu ligger jag kvar i hans säng och har läst bloggar hela morgonen. 

Alldeles strax ska jag promenera till min bil, som står i andra änden av Vara, och åka hem till Jonslund för att motionera Sunnie. Helst hade jag velat rida idag men jag har ont i ljumskeln så vi får se hur det blir med det. 
Igår hade jag och Sanna en riktig myskväll i stallet. Vi var ute och fotade hästarna i hagen tills det blev mörkt och bara myste med dem. Det uppskattades kan jag lova !

Efter dagens vistelse i Jonslund ska jag till Malma för byggparty/kräftskiva. Det kan nog bli kul !

Nej, det är väl dags att röra på sig. Jag hatar att promenera på morgonen..




Me and Susanna några helger sen :)




Hej hej !

Internett är en bra uppfinning. Ja, sålänge det funkar vill säga..
Vårat internet funkar lite när det vill occh det gör det väldigt svårt för mig att uppdatera bloggen. Men jag ska dra en liten kort sammanfattning om vad som hänt sen sist:

Jag har hämtat ut Sunnies nya tävlingsskydd och som jag trodde var dem jättesnygga på henne. Imorgon ska jag hämta ut en fårullspadd som ligger och väntar på posten så snart är väl våran tävlingsoutfit komplett. 

Sunnie longeras fortfarande och hon har börjat lyssna väldigt bra på mig. Jag skrittar henne barbacka ibland och hennes sår läker fint så det dröjer nog inte så länge innan jag kan rida henne ordentligt med sadel. Om vi hinner med någon tävlingsstart innan året är slut är dock tveksamt. 

Jag jobbar fortfarande på Jungatorps Wärdshus och trivs bra. Min kollega är ju min bästa vän så det är roligt på jobbet i alla fall ! Jag jobbar antingen 7-16 eller 10-18, lite för långa pass om jag själv fick välja men det funkar. Dessutom jobbar jag varannan helg och det är segt om något..


Ja, så mycket mer spännande är det inte just nu. Jag dras med i höstmyset som börjar komma krypande, för det är ju faktiskt lite mysigt, även om jag gärna hade sett att sommaren stannade lite längre. Men det där med halsdukar och mysiga vinterjackor har allt sin mysfaktor. 

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på Cougar Town. Jag har en dunkande huvudvärk och hoppas bli av med den tills imorgon. 
God natt !








RSS 2.0